Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12

  • 710 038
  • 1 675

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onpa ihmeellistä keskustelua täällä. Tottakai aikuisten MM-skabat(paremmat ja kokeneemmat pelaajat sekä rutiini yms.) ovat tasokkaampia kuin nuorten vastaavat, eihän tuossa ole edes mitään väittelemisen sijaa. Mutta sitten taas nuorten MM-kisat ovat olleet viime vuosina paljon viihdyttävämpiä kuin aikuisten kisat, kun nuoret painavat täyttä häkää päästä päähän ilman järjen hiventäkään(kärjistys).
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voisi vaikka aloittaa siitä, että tajuaa ettei aina paras pelaaja=paras av-pelaaja. Täten en tahdo nähdä yhtään Granlundia(kumpaakaan) av:lla, kun varmasti löytyy paljon parempia kavereita tekemään noita. Samalla ei tarvitse polttaa Mikkeä loppuun, vaan kaveria voi sitten kuormittaa normaalikentin ja yv:llä enemmän. Muutenhan tuntuikin että vaihdot venyivät ykkösellä ja kakkosella turhan pitkiksi. Ei löytynyt sitten terävyyttäkään. Toivotaan että jatkossa järkeä tähänkin löytyy.

Tuo Granlundien peluuttaminen AV:lla on aika kummallista. Mikke on toki IFK:ssa vakkarikasvo AV:lla ja todella vaarallinen AV:n vastahyökkäyksissä, mutta Markusta en muista nähneeni tuossa roolissa juuri koskaan.

Nämä kisat pelataan kovalla pelitahdilla, joten voi kysyä, onko järkevää rasittaa joukkueen ykkösketjun pelaajia vielä AV-vastuullakin? Eikö joukkueesta löydy alemmista ketjuista laadukkaita alivoimapelaajia?
 
En oikein ymmärrä tuota tummentamaani kohtaa. Kyllähän ne pelaajat, jotka MM-kisoihin ovat mukaan lähteneet, pelaavat siellä myös täysillä. Ne, joita ei kiinnosta, ovat etelän lomakohteissa... Ei kukaan lähde kovan kauden jälkeen pelaamaan valinnaisia maajoukkuepelejä, jos intoa ja kiinnostusta ei löydy.

Tästähän voitaisiin tapella kotikisoihin asti. Oman näkemykseni mukaan pelaajat eivät edes ole ajatellut MM-kisoja NHL kauden alla vaan se ykkösjuttu on voittaa Stanley Cup, tai selviytyä Play Offseihin, riippuu tietysti missä joukkueessa pelaa. Sittenkun ei pleijjareihin päästä niin mennään MM-kisoihin. Riippuu tietysti minkälälaisesta pelaajasta on kyse, joku ehkä hiihtelee MM-kisoissa joku ei. Ei me voida tietää kuka siellä pelaa tosissaan tai ei. Miesten kisoja katsellessa itselleni on kummiskin välittynyt semmonen kuva että ei siellä nyt ihan maailman herruudesta pelata. Saatan olla väärässä, ja sinä oikeassa, lainauksesi kuului myös omaan näkemykseeni eli en sanonut että se noin olisi vaan pelkästään että se on oma mielipiteeni. Mutta kuten sanoin voit hyvin olla oikeassa, en minä mikään proffesori ole.

Noh, toivottavasti ymmärsit mitä hain takaa.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
. Riippuu tietysti minkälälaisesta pelaajasta on kyse, joku ehkä hiihtelee MM-kisoissa joku ei. Ei me voida tietää kuka siellä pelaa tosissaan tai ei. Saatan olla väärässä, ja sinä oikeassa, lainauksesi kuului myös omaan näkemykseeni eli en sanonut että se noin olisi vaan pelkästään että se on oma mielipiteeni.

Noh, toivottavasti ymmärsit mitä hain takaa.

Ymmärrän mitä haet. Olet väärässä. Aika hassu ajatuskin ettei pelaaja antaisi aivan kaikkea ollessaan kentällä. En keksi mitään syytä lähteä MM-kisoihin, jos ei ole valmis antamaan aivan kaikkeaan?

Jos on pienikin epäilys, niin ei kenenkään ole pakko kisoihin lähteä. Ammattilaisen myös tuntee siitä, että pelaa aina tosissaan. Tietysti ei ihminen ole kone, joten siinä kohdassa olet varmasti oikeassa, mutta aika teoreettisella tasolla nyt liikut. Aivan kuin kaukalossa olisi lopulta aikaa miettiä mitään muuta kuin pari sekuntia eteenpäin. Ei siinä ehdi syvällisiä paljon pohtia. Voisit ottaa tietysti jonkin käytännön esimerkin, kuka suomalainen ei ollut viime vuoden kisoissa aivan tosissaan?

Niinpä niin :)

Amatööreillä taso heittelehtii enemmän ja tietysti junioreilla. Siksi junioreilla on niin paljon opittavaa, vaikka osa meistä on todellakin "syntynyt valmiina".

Tästä voikin ottaa kiinni eiliseen peliin. Helmistä voi moittia siitä ettei saanut puolustusta rauhoittumaan. Mutta on myös jokaisen joukkueen pelaajan vastuu kannustaa ja saada joukkuetoverinsa näyttämään paremmalta. Siinä saa myös lopulta itsensä näyttämään joukkuepelissä paremmalta. Nyt olisi hyvä hetki joukkueen johtavien pelaajien astua esiin. Ketkä ovat tuon joukkueen todelliset johtajat?

Eilinen alkaa olla nyt niin kaluttu, että on aika katsoa eteenpäin. Huomenna on paperilla parempi vastustaja tulossa vastaan. Eilinen nöyryytys pitää nyt kääntää voimaksi. Voitto huomenna ja näistä voi tulla vielä kisat. Murskatappio huomenna, ja siltikin näistä voi tulla vielä kisat. Lopullinen tuomio kanattaa aina kisoissa antaa vasta kun kaikki pelit on pelattu :)

Venäjä ja Ruotsi olisi kyllä mukava välttää heti pudotuspelien alussa, se melkein edellyttäisi voittoa huomenna ... hieno ottelu tulossa jälleen huomenna.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Jääkiekon MM-kisoilla ei ole sen ansaitsemaan arvoa. Miettikään nyt, vaikka jalkapallossa (vähän isompi laji), jos MM-kisoista ois pois Messi, Xavi, C.Ronaldo ja kumppanit, oisko ne niin suosittuja? Mielestäni myös se laskee kisojen arvoa, että ne pelataan joka ikinen vuosi. Miksei vaikka esim. 2 vuoden välein, kuten lentopallossa? Junnut vois ehkä pelata kuitenkin joka vuosi, koska nää kisat on näyttöpaikka varaustilaisuudessa.

Itsehän katson joka vuosi kisat, mutta mielestäni ne on vähän höntsän maineessa. Olympialaiset ovat lätkässä se juttu.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Mikke sitä, Pulu tätä, Donskoi paska ja Armia Flegu. Mitä väliä, kun todellinen ongelmakohta on tämä pelin perusteella puolustajien (varsinkin kiekollinen) peli? Kiekko suorastaan poltti lavassa monella pakilla ja teki oikein pahaa katsoa, kun muistelee itsekin niitä hetkiä, kun on kentällä tuollainen tunne.

Ei siellä noin kädetöntä porukkaa ole, mutta itseluottamus tuntui häviävän pelin aikana. Tämän asian korjaaminen on Raipen suuri haaste.
 
Voisit ottaa tietysti jonkin käytännön esimerkin, kuka suomalainen ei ollut viime vuoden kisoissa aivan tosissaan?
.

Kysehän on nimenomaan Canadasta ja USA:sta, koska heille Nuorten MM-kisat on isompi asia kuin Miesten MM-kisat, ei suomesta tai ylipäätänsä eurooppalaisista joukkueista, koska täällä Miesten MM-kisat on joka vuosi ykkösjuttu(jolloin ei ole olympiatalvea) Vai väitätkö tässä asiassakin vastaan?
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Mielestäni myös se laskee kisojen arvoa, että ne pelataan joka ikinen vuosi. Miksei vaikka esim. 2 vuoden välein, kuten lentopallossa?
...

Koska MM-kisat tuottavat IIHF:lle ison kasan rahaa? Jos kisat pelattaisiin kerran kahdessa vuodessa, tuottaisivatko ne yli tuplasti, jotta ratkaisu olisi taloudellisesti järkevä? IIHF jakaa MM-kisojen tuottoja eteenpäin lajiliitoille ja muualle jääkiekkoon... mistä nämä rahat revitään, jos MM-kisat jätetään pelaamatta joka toisena vuotena?
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Koska MM-kisat tuottavat IIHF:lle ison kasan rahaa? Jos kisat pelattaisiin kerran kahdessa vuodessa, tuottaisivatko ne yli tuplasti, jotta ratkaisu olisi järkevä? IIHF jakaa MM-kisojen tuottoja eteenpäin lajiliitoille ja muualle jääkiekkoon... mistä nämä rahat revitään, jos MM-kisat jätetään pelaamatta joka toisena vuotena?

No, enpä osaa antaa vastausta näin äkkiseltään. Voitaisiin kait kehittää jotain yhteistyötä nhllän kanssa. Ehdotinkin tätä lähinnä vain pelilliseltä kannalta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Nuorten MM-kisoissa pelaajat tekevät kaikkensa ja pelaavat joka pelin niinkuin se olisi pelaajien tärkein ottelu ikinä, luoden kovempaa tempoa, pienessä kaukalossa ja tällä tavoin tekevät itse kisoista kovemmat. Miesten MM-kisat olisi siis selvästi parempi tasoiset jos näillä kisoilla olisi samanlainen arvo kuin Nuorten MM-kisoilla.

Minusta tuo silmittömän vauhdin ja pienen kaukalon yhdistelmä tekee usein pelistä aika sekavaa, usein vauhti vie voiton järjestä. Eikä välttämättä jokaisella juniorilla ole peliäly vielä kehittynyt huippuunsa. Ei pelkkä tempo ja tapahtumien nopeus ja tiheys ole yksi yhteen pelin tason kanssa. Edelleen parasta näkemääni kiekkoa on ollut maailman parhaiden pelaajien kohtaaminen suurella jäällä, vaikka tempo varmasti välillä jääkin tuosta valtavasta vauhdista ja (osin) koohottamisesta mitä nämä kisat pienellä jäällä ovat. Toki hienoa katsottavaa tuokin on.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tuo Granlundien peluuttaminen AV:lla on aika kummallista. Mikke on toki IFK:ssa vakkarikasvo AV:lla ja todella vaarallinen AV:n vastahyökkäyksissä, mutta Markusta en muista nähneeni tuossa roolissa juuri koskaan.

Nämä kisat pelataan kovalla pelitahdilla, joten voi kysyä, onko järkevää rasittaa joukkueen ykkösketjun pelaajia vielä AV-vastuullakin? Eikö joukkueesta löydy alemmista ketjuista laadukkaita alivoimapelaajia?

Itse ainakin odotin Barkovin valinnan myötä, että kaveri olisi ykkös-av:lla juuri pelaamassa. Barkovin ongelma on liike ja se korostuu 5vs5:ssä, joten sinänsä tuo kolmoskentän rooli on täysin ymmärrettävä sen puolesta. Sen sijaan juuri erikoistilannepelaamisessa mielestäni Barkov olisi parhaimmillaan. Vähän kuin Mikke muutama vuosi sitten vielä aikuisissa ja näissäkin skaboissa. Eli kun liike ja koko rajoittivat 5vs5 pelaamista, niin yv:llä pelinäkemys ja taito taas tulivat silti esiin. Barkovilla kun on kuitenkin juuri sitä erityisosaamista, niin täysin käsittämätöntä ettei eilen pelannut kai hetkeäkään av:ta.

kun todellinen ongelmakohta on tämä pelin perusteella puolustajien (varsinkin kiekollinen) peli? Kiekko suorastaan poltti lavassa monella pakilla ja teki oikein pahaa katsoa, kun muistelee itsekin niitä hetkiä, kun on kentällä tuollainen tunne.

Ei siellä noin kädetöntä porukkaa ole, mutta itseluottamus tuntui häviävän pelin aikana. Tämän asian korjaaminen on Raipen suuri haaste.

Olet sinänsä oikeassa että merkittävin tekijä oli juuri tuo. Avauspeli oli aivan järkyttävää. Suuri ongelma vaan, kun mietitään ongelmakohtia, ettei tuota kauheasti voi esim. peluutuksella tai roolituksella muuttaa. Suurin tekijä on juuri kuten sanoti itseluottamus ja luontainen taito. En jaksa uskoa etteikö taitoa riittäisi, ainakin osalla puolustajista, antaa sellaisia avauksia mitä olisi tuossakin voinut antaa.

Nyt jos kuvitteellisesti avauspeli olisi toiminut kuin unelma, niin silti nämä merkittävät ongelmakohdat(heikko kakkoskenttä, huono roolitus, huono peluutus, heikko viimeistely) olisi estänyt voiton tai edes taistelun voitosta. Olisi toki hävitty vähemmän, mutta silti selvästi. Ja koska nämä asiat ovat enemmän tai vähemmän sellaisia että niihin voi vaikuttaa, niin niihin pitäisi puuttua. Aluksi vaikka sillä että mietitään järkeä ketkä pelaavat mitäkin tilanteita. Ihmettelen esim. sitä että selvästikkään ei ole edes koitettu miettiä yv:lle muita koostumuksia kuin "peruskentät".
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Eilinen oli myös karu näyttö siitä, kuinka kauaksi SM-lligan taso on pudonnut NHL:stä. Kanadan juniorisarjojen kaverit näyttivät olevan toiselta planeetalta verrattuna suomalaisiin nuoriin melkein kaikilla pelin osa-alueilla, vaikka etenkin hyökkääjistämme suurin osa on vakiokalustoa liigajoukkueissaan.

Olen erittäin vahvasti eri mieltä tästä ja enemmän Raipen kannalla asiassa. Joukkueen valmistautuminen peliin epäonnistui täysin ja joukkue ei ollut eilen valmis pelaamaan. Eilisillä suorituksilla pelaajat eivät olisi pelanneet sm-liigaa yhtä vaihtoa pidempään. Ja kun kyse ei edes ollut yksittäisistä pelaajista vaan lähes koko joukkueesta. Jopa kapteeni teki d-junnioritason virheitä. Epäonnistumisen käsittely ei ole helppo tehtävä ja ratkaisee Suomen menestyksen koko kisoissa.

Nyt ei näytä hyvältä, mutta joukkue voi silti voittaa vielä vaikka mestaruuden. Helppoa se ei ole. Ei varsinkaan löystä housuissa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Olen erittäin vahvasti eri mieltä tästä ja enemmän Raipen kannalla asiassa.

Kyllähän noi Jenkit ja Kanukit ovat viittä pykälää parempia luistelijoita kuin nämä Sm-liiga jäillä tuhojaan tehneet pelaajat. Granlund, Armia ja Barkov, kaikkien näiden pelaajien ongelma ja puute on liike. Tuntuu, että hyvää yksilötaitoa ja liikkuvuutta ei voida saada samassa paketissa vaan toinen ominaisuus aina puuttuu.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Eilinen oli myös karu näyttö siitä, kuinka kauaksi SM-lligan taso on pudonnut NHL:stä. Kanadan juniorisarjojen kaverit näyttivät olevan toiselta planeetalta verrattuna suomalaisiin nuoriin melkein kaikilla pelin osa-alueilla, vaikka etenkin hyökkääjistämme suurin osa on vakiokalustoa liigajoukkueissaan.

Yhdessä vuodessako tämä tapahtui? Viime vuonna Suomi ei hävinnyt peliäkään varsinaisella peliajalla ja jalkeilla oli nimettömämpi joukkue.
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Raipe on sanonut Iltalehdelle, että Aitokallio pelaa seuraavan ottelun USA:ta vastaan, eli ei näemmä onneksi ollut vakavasti loukkaantumisesta kyse.
 

Jonzze

Jäsen
Suosikkijoukkue
PEPO, SaiPa
No niin. 1-8-tappiolla kisat käyntiin, seuraavaksi USA-peli alta pois ja sitten alkaakin Suomen pudotuspelit parilla kuoleman-/pakkovoitto-ottelulla Tanskaa ja Tsekkiä vastaan.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Kaiken kaikkiaan pelasimme siis hyvin epäsuomalaista maajoukkuekiekkoa:
-heikko liike
-levällään ollut viisikko
-tasapaksu maalivahtipeli
-sekava pelitapa
-lopun selän suoristuminen
-jne.

Hyvä kiteytys. Kanada-peli oli mitä oli, ja se jätti jatkoa varten paljon parannettavaa. Pelaaminen pitää saada varmemmaksi, ja perusjutut pitää tehdä huolella ja asenteella. Pakka ei saa hajota tällaisessa paikassa. Ylipelaamiset pois ja nöyrällä puolustuspelaamisella ja tiiviillä viisikolla eteen päin.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Yhdessä vuodessako tämä tapahtui? Viime vuonna Suomi ei hävinnyt peliäkään varsinaisella peliajalla ja jalkeilla oli nimettömämpi joukkue.

Vedetään suoraan asian ytimeen: viime vuonna suomella oli valmentaja, tänä vuonna ei.

edit: taino, siltä tää ainakin näyttää. Annetaan Helmiselle vielä seuraava peli aikaa.
 
Vedetään suoraan asian ytimeen: viime vuonna suomella oli valmentaja, tänä vuonna ei.

Jos kerran koko homma menee pelkästään valmentajan piikkiin, niin miksi sitten puhua mistään SM-liigan tason romahduksesta jos kuitenkin pelillisen eron tekee valmentaja? No et sinä SM-liigan tasosta puhunutkaan vaan edellinen kirjoittaja.
 
Voisi vaikka aloittaa siitä, että tajuaa ettei aina paras pelaaja=paras av-pelaaja. Täten en tahdo nähdä yhtään Granlundia(kumpaakaan) av:lla, kun varmasti löytyy paljon parempia kavereita tekemään noita.

Enpä tiedä paremmista. Väitän, että vanhempi Granlund on kaiken muun lisäksi myös joukkueen paras av-pelaaja. Tietenkään hänen ei pitäisi joutua kantamaan suurinta vastuuta alivoimapelistä, mutta minkäs teet. Kyllähän Matikainen tällä kaudella ja Kari Jalonen viime kausina on käyttänyt todella paljon Granlundia alivoimassa. Suomi tarvitsee näissä kisoissa toimivaa alivoimaa ja jos se vaatii sen, että Granlundia peluutetaan, niin sitten se vaatii. Nuoremman Granlundin soveltuvuudesta alivoimapeliin en olekaan niin varma.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mua rumasti sanoen suorastaan vitutti jo Kanada-matsin alun jälkeen kuinka joku sen tulee varmasti möläyttämään pelin jälkeen (Aku Ruuttu jo ekalla erätauolla) kuinka "ei oltu valmiina" ja "tiedettiin et kaveri tulee pelin alussa kovaa" ja silti tuollainen on mahdollista. Mitä muuta varten tuolla on muka valmistauduttu jos ei tuossa vaiheessa olla valmiita? Syöty karkkia ja oltu pelikoneilla? Vihaan tuota selitystä yli kaiken.

Sen kyllä huomasi toki, että varsinkin häkkipääpuolustajat olivat alussa aivan paniikissa. Toivottavasti tässä edes laukesi jotain pois seuraavia pelejä ajatellen.
 
Mua rumasti sanoen suorastaan vitutti jo Kanada-matsin alun jälkeen kuinka joku sen tulee varmasti möläyttämään pelin jälkeen (Aku Ruuttu jo ekalla erätauolla) kuinka "ei oltu valmiina" ja "tiedettiin et kaveri tulee pelin alussa kovaa" ja silti tuollainen on mahdollista. Mitä muuta varten tuolla on muka valmistauduttu jos ei tuossa vaiheessa olla valmiita? Syöty karkkia ja oltu pelikoneilla? Vihaan tuota selitystä yli kaiken.

Sen kyllä huomasi toki, että varsinkin häkkipääpuolustajat olivat alussa aivan paniikissa. Toivottavasti tässä edes laukesi jotain pois seuraavia pelejä ajatellen.

Paniikki ei ole kuitenkaan suoraan seurausta otteluun valmistautumisesta. Ehkä peliin oltiin valmistauduttu oikein hyvin, mutta siitä huolimatta osalla pelaajista meni kertakaikkisesti paskat housuun. Tämä vaikuttaa ihan järkeenkäyvältä selityksestä kun peilaa sitä Suomen otteisiin. Ja ihan oikeasti, kukaan Suomen pelaajista ei ole urallaan aiemmin ollut vastaavassa paikassa eli kun lähes 17 000 kanadalaista mylvii ja isot ja pahat kanukit tulevat kaukalossä päälle kuin hyöryjuna. Tietenkään tällaisessakaan paikassa ei saisi alkaa jännittää kaukalossa, mutta näin kävi ja minusta se on jollain tapaa jopa inhimillistä.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Jos kerran koko homma menee pelkästään valmentajan piikkiin, niin miksi sitten puhua mistään SM-liigan tason romahduksesta jos kuitenkin pelillisen eron tekee valmentaja? No et sinä SM-liigan tasosta puhunutkaan vaan edellinen kirjoittaja.

Kukahan mahtoi olla tämä edellinen kirjoittaja? SM-liigan tason romahtamisesta mainitsi joku tuossa pari sivua sitten. Kyllä valmentajalla on varsinkin junnuilla aika iso merkitys miten jätkät kentällä yhteen toimii ja tällä kertaa meni vituiksi. Eka peli ja toivottavasti jostain kaverit nyt kaivaa hiukan miehisyyttä.
 
Viimeksi muokattu:

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paniikki ei ole kuitenkaan suoraan seurausta otteluun valmistautumisesta. Ehkä peliin oltiin valmistauduttu oikein hyvin, mutta siitä huolimatta osalla pelaajista meni kertakaikkisesti paskat housuun. Tämä vaikuttaa ihan järkeenkäyvältä selityksestä kun peilaa sitä Suomen otteisiin. Ja ihan oikeasti, kukaan Suomen pelaajista ei ole urallaan aiemmin ollut vastaavassa paikassa eli kun lähes 17 000 kanadalaista mylvii ja isot ja pahat kanukit tulevat kaukalossä päälle kuin hyöryjuna. Tietenkään tällaisessakaan paikassa ei saisi alkaa jännittää kaukalossa, mutta näin kävi ja minusta se on jollain tapaa jopa inhimillistä.

Kyllä minäkin samaa katselin ja sinänsä jopa ymmärrän tuon. Mutta koska noihin sitten ollaan valmiita? Sama Kanada sieltä tulee joka vuosi vastaan. Mieli tekisi myös sanoa, että tasoeroakin oli paljon mutta en halua pahalla tahdollakaan uskoa että sitä oli noin selvästi. Tässä korostuisi varmaan sitten valmentajan merkitys. Eihän Kanadan lyöminen tuolla välttämättä kovin todennäköistä ole, mutta olisi se nyt varmasti ollut edes mahdollista jos olisi sen alkurynnistyksen kestänyt, vaikka ei Kanadakaan 0-0 tilanteessa välttämättä olisi niin paljon jalkaa ottanut kaasulta mitä 2-0 tilanteessa teki. Ruutun kavennus taas herätti kanukit uudestaan ja sitten taas mentiin. Ja vaatisihan tietenkin veskariltakin sitä huippupeliä. Nyt ei nähty millään tasolla mitään mitä vaadittaisiin tuossa paikassa.
 

dangler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
Joo, eilisen pelin katastroofiin ei varmasti vaikuttanut valmentaja tai yksikään pelaaja yksin, vaan pelin totaalinen epäonnistuminen oli usean pienen asian summa. Kuten viimeisissä kommenteissa on jo sanottu, olosuhteet luultavasti saivat nuorilla pelaajillamme pään sekaisin. Vastassa turnauksen ehdoton ennakkosuosikki, isäntämaa, 17'000 kanadalaista mylvivät katsomossa, monelle pelaajalle ensimmäinen peli tuollaisessa paikkaa, ylipäätään arvoturnauksessa. Jännitys voi hyvinkin olla syy tähän peliin, etenkin karmeaan alkuun. Aikalisän jälkeen peli tasaantui, mutta Suomen tehtyä kavennusmaali ja Kanukkien iskettyä heti perään kolme häkkiä katkesi nuorilta pelaajilta selkäranka, sille ei voi mitään. Siinä vaiheessa on muuten valmentajan eväät jo syöty. Maalivahdin vaihto ei ollut vaihtoehto, koska Aittokalliolla ollut pieni vaiva. Ketjujen kanssa sähläys olisi voinut toteuttaa, mutta ilmeisesti Raipe luottaa noihin koostumuksiin ja antoi sen takia heidän pelata yhdessä koko pelin.

Jännitys mielestäni voi näytellä suurtakin roolia, miksi avauspeli oli hyvin vaikeaa, sijoittuminen etenkin pakeilla oli hukassa ja muutenkin viisikkopelaaminen oli hyvin sekavaa.

Helminen on varmasti tehnyt kaikkensa ennen peliä, jotta saadaan hyvä lataus heti alkuun, onko valmistautuminen sitten mennyt yli, mene ja tiedä.. Ei silti vielä tässä vaiheessa kannata Raipea lytätä. Ensimmäinen peli oli mitä oli, mutta turnaus on vasta alkanut ja Suomi voi edelleen saavuttaa mitä vain tässä turnauksessa. Suomi voi joutua karsintasarjaan, jolloin kaikki jatkoajan pessimistit pääsevät juhlimaan kommenteillaan, kuinka on alusta asti sanonut sitä ja tätä.. Tai sitten Suomi voi voittaa kultaa (tai edes olla mitaleilla) ja pessimistit juhlivat kultaa ja vannovat luottoaan Helmiseen. :)

Itse en ole henk. koht. tuominnut Raipea missään vaiheessa, katsotaan onko sen paikka turnauksen jälkeen. Kuitenkaan ennen turnausta tai turnauksen aikana on ketään turha haukkua maanrakoon, etenkään ekan pelin jälkeen. Arvostellaan Raipen työ päävalmentajana vasta turnauksen jälkeen, sitten on aikaa haukkua valmennus, liitto ja kaikki U-20-joukkueen mukana olleet henkilöt jos tarve vaatii..

Keskitytään nyt tulevaan, parikymmentä tuntia siihen, että Suomi kohtaa USA:n. Samantyyppinen vastustaja kuin Kanada, kovaa ja fyysistä sekä suoraviivaista peliä, rokottavat varmasti virheistä. Peruspeli kuntoon, niin Suomella on mahdollisuudet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös