Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12

  • 710 455
  • 1 675

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Poika elää kiekosta ja peli näyttää tuolta kun kiekkoa ei saa, tosin eilen Joppe ei tehnyt juuri töitäkään hakeakseen syöttöpaikkaa, eikä edes taklannut kuin kerran koko pelissä mitä ihmettelen. Toivon että eilinen peli meni jännityksen piikkiin. Tuollainen nopea päästä päähän peli ei toimi Jopelle joka on kiekkokontrollin miehiä. Hukassa poika oli eilen mutta niin oli koko ketjukin Donskoi etunenässä, joka keskittyi kiekon kuskaamiseen ja menettämiseen.

Kyllähän Armia välillä kiekkoonkin pääsi, mutta kanadalaiset olivat niin nopeasti iholla, että olisi pitänyt olla selkäytimessä jo seuraava siirto, että ehtii jotain järkevää tekemään. Armian ongelma eilen oli verkkaisuus, sillä kanadalaiset olivat heti kiinni, jos jäi yhtään katselemaan. Tällä vietiin paljon myös Granlundin aseita pois. Eilisessä pelissä olisi hyökkääjien pitänyt tulla hakemaan kiekkoa todella alhaalta, sillä niin vaikeaa tuo pakkien avauspelaaminen tuntui olevan. Armian täytyy saada jostain rutkasti nopeutta ja räjähtävyyttä otteisiin, jos mielii tehdä uraa pienissä kaukaloissa.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Täällähän on kunnon bordelli menossa. Hieno asia, ettei tuollainen murskajainen ole ainakaan palstalaisten kirjoitushalukkuuteen vaikuttanut!

Tuo on kyllä erittäin kova takaisu jos Määtälle tulee nyt pidempi huili. Tietää sitten enemmän vastuuta mm. Ristolaiselle joka oli täysi sukka Kanadaa vastaan. Kyllähän Määttäkin pelasi helvetin huonosti sen mitä ehti pelata, mutta jonkinlainen luotto tähän kaveriin kuitenkin edelleen löytyy. Jos hänelle nyt ei pahemmin käynyt niin pakkiparit jatkossa näin:

Määttä - Hakanpää
Mäkinen - Riikola
Pokka - Hovinen
Ristolainen

Ja pitihän tuo ottelu katsoa vielä tänä aamuna uudelleen (suolaa haavoihin) ja kun tarkemmin katseli noita hyökkääjien edesottamuksia, niin ehkäpä nämä olisivat parhaat ratkaisut jatkossa:

Salomäki-MiG-Pulkkinen
MaG-Ruuttu-Armia
Barkov-Aaltonen-Donskoi
Hännikäinen-Paajanen-Kuronen

Saa nähdä miten paljon Raipella on munaa lähteä kokoonpanoa nyt muuttamaan kun kuitenkin harkkapelitkin vedettiin pitkälti näillä koostumuksilla, millä Kanadaa vastaan pelattiin. Muutoksia pitäisi tehdä kuitenkin heti. Tuskin tuo homma sillä vielä automaattisesti aukeaa, mutta uskon että parempaan suuntaan se homma kuitenkin lähtisi...
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Armian täytyy saada jostain rutkasti nopeutta ja räjähtävyyttä otteisiin, jos mielii tehdä uraa pienissä kaukaloissa.

Itse asiassa kyllä Armialta näitä löytyy tarvittaessa ja Joppe on yllättävänkin nopea. Pelityyli on kuitenkin tuollainen kikkaileva ja hidastempoinen pääasiassa. Jopen tarvisikin muuttaa pieneen kaukaloon pelityyliään koska kyllä hän siihen pystyy. Omasta mielestäni Joppe eilen jo hieman hakikin suoraviivaisempaa peliä ajamalla maalille pariin kertaan kun Salomäellä oli kiekko, Mikka päätti laukoa kiekon kuitenkin suoraan perseeseen.

Eilen pelin viimeisessä vaihdossa Joppe näytti että pystyy myös pienessä kaukalossa pitämään kiekkoa, tosin kulmassa, mutta pienessä kaukalossa tämä ei juuri muualla ole mahdollistakaan.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Eilisessä pelissä olisi hyökkääjien pitänyt tulla hakemaan kiekkoa todella alhaalta, sillä niin vaikeaa tuo pakkien avauspelaaminen tuntui olevan.

Itsekin mietin tätä, varsinkin kun Kanada ei tullut mitenkään erityisen kovaa päälle, niin olisiko pitänyt melkein pelkkiä viivelähtöjä pelata. Eli pakki vie maalin taakse ja koko kenttä tulee ihan alas hakemaan hyökkäykseenlähdön, pakin ei tarvitse muuta kuin nostaa jalalla maalin takaa ja antaa lyhyt syöttö esimerkiksi keskustaan. Toki Kanada olisi voinut karvaustaan nostaa ja ruveta ajamaan pakkeja maalin takaa pois, mutta silti varmasti olisi helpottanut jos hyökkääjät olisivat ihan alas tulee hakemaan kuten Jalosen pelikirjassa usein pelataan.

Tiedä sitten haluaako Raipe näin pelata, Suomi toki pelasi joitain maalin takaa lähteviä viivelähtöjä, kaksi ensimmäisessä erässä ja toisessa noistä lähdöistä koko kentällinen tuli Jaloslaisesti hakemaan alhaalta. Eli eivät ne nyt ihan kiellettyjäkään Raipen pelikirjassa ole. Toki tuo nyt oli kokonaisuutena sen verran sekavaa pelaamista että vaikea sanoa mitä Raipe halusi.

Kanada pelasi pitkälti kuten odotin, tai ehkä karvaus ei ollut ihan totutun agressiivista. Pelin alussa ehkä jopa yllättävän paljon syöttelivät pakki-pakki syöttöjä joita tuli muutamia, taisi olla yksi pakki-pakki-pakkikin. Kuitenkaan peliä ei sen kummemmin rytmitetty vaan viljeltiin käytännössä ainoastaan nopeita hyökkäysiä pystyyn.
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Itsekin mietin tätä, varsinkin kun Kanada ei tullut mitenkään erityisen kovaa päälle, niin olisiko pitänyt melkein pelkkiä viivelähtöjä pelata. Eli pakki vie maalin taakse ja koko kenttä tulee ihan alas hakemaan hyökkäykseenlähdön, pakin ei tarvitse muuta kuin nostaa jalalla maalin takaa ja antaa lyhyt syöttö esimerkiksi keskustaan. Toki Kanada olisi voinut karvaustaan nostaa ja ruveta ajamaan pakkeja maalin takaa pois, mutta silti varmasti olisi helpottanut jos hyökkääjät olisivat ihan alas tulee hakemaan kuten Jalosen pelikirjassa pelataan.

Tiedä sitten haluaako Raipe näin pelata, Suomi toki pelasi joitain maalin täkää lähteviä viivelähtöjä, kaksi ensimmäisessä erässä ja toisessa koko kentällinen tuli sen sillä tavalla Jaloslaisesta hakemaan alhaalta. Eli eivät ne nyt ihan kiellettyjäkään Raipen pelikirjassa ole.

Kanada pelasi pitkälti kuten odotin, tai ehkä karvaus ei ollut ihan totutun agressiivista. Pelin alussa ehkä jopa yllättävän paljon syöttelivät pakki-pakki syöttöjä joita tuli muutamia, taisi olla yksi pakki-pakki-pakkikin. Kuitenkaan peliä ei sen kummemmin rytmitetty vaan viljeltiin käytännössä ainoastaan nopeita hyökkäysiä pystyyn.

Olisihan se saattanut auttaa mutta kun tuntui, ettei kiekko yksinkertaisesti pysy mukana niin tuskin siitä suurta apua olisi ollut. Syöttöjen laatu oli myös kautta linjan heikko, näkyi juuri pakkien avauspelissä aika tylyllä tavalla. Mutta kyllähän keskialue olisi pitänyt päästä kiihtyvästi, nyt ei tainnut onnistua kuin kerran tai kaksi. Toinen oli siinä kun pakit pääsivät nostamaan ylös niin peli pysähtyi siniselle, koska Kanada joko peitti sentterin pois tai syöttö oli huono/sitä ei annettu ajoissa. Sitten siinä seistiin koko viisikon voimin ja heiteltiin lättyjä sinne tänne.

Kanadan hyvyys on yksi asia mutta kyllä olin todella todella pettynyt Suomen peliin. Ihan sellainen peli-ilme oli kaikkea muuta kuin rohkea ja voitontahtoinen, taktisesti pelattiin kehnosti ja yksilötasolla varmaan jokainen alisuoritti pirusti. Ei Kanada kuitenkaan ihan niin superjengi ole etteikö Suomi voisi sitä kunnolla haastaa, nyt minun mielestäni annettiin paljon lahjamaaleja.

Jenkkejä vastaan on pakko alkaa ottamaan mustelmia ja saada henkeä päälle jollain konstilla, vasta sitten miettiä ne taktiset asiat. Tuollaisella asenteella ei toimi mikään pelikirja maailmassa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No, kyllä ne on edelleenkin kovemmat kisat, jos suhteutetaan. Nää on junnuja, joten sanomattaki selvää, että ei nää miehille pärjää, mutta kun näillä on ne oman ikäluokkansa kovimmat pelaajat tai lähes kaikki, miesten höntsissä ei ole lähellekkään kaikkia parhaita. Olympialaiset ja World cup erikseen.

Toi nyt on itsestäänselvää, mutta entä sitten? Jokavuotisissa mömmöm-höntsissä pelataan silti laadukkaampaa ja kovempitempoista lätkää, piste.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikö se mene jo vähän kliseiseksi kun oikeinseuraajat julistavat aina tilaisuuden tullen kuinka sitä keväisin pelattavaa Skoda-cupia ei jaksa seurata ja kuinka vain worldcupeissa ja alle 20-vuotiaiden kisoissa on oikeasti mukana parhaat vs. parhaat? Myönnän että tähän puuttuminenkin on vähän hölmöä mutta toi MM-kisojen dissaaminen on vaan niin kulunut juttu että alkaa kyllästyttää. Älkää seuratko mutta aika helvetin moni muu seuraa ja hyvää kiekkoa sielläkin pelataan.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Aijai, kyllä sattui katsella tota meininkiä..

Huberdeau on kova kaveri näihin ympyröihin. Kuin myös Dougie Hamilton. Joo, onhan Kanukeilla monta muutakin, mutta nuo ovat kyllä vakuuttavia ukkoja.

Suomi pelkäsi. Ihan helvetisti. Iso osa maaleista tuli tilanteista, joissa pakki/sentteri vähän oli työntävinään mailaa eteen ja odotteli kiekon helähtämistä reppuun. Gibsonia en pysty tuloksesta hirveästi syyttämään, joo "karilehtosella" oltaisiin hävitty vähemmän, mutta olihan huonosti puolustettuja maaleja ja hyviä viimeistelyjä käytännössä kaikki.

Mikelle +- 0. Kuten myös suoritukselle. Suomen paras pelaaja, mutta ei riittänyt tälle vastustajalle. Toki Pulkkinenkin voisi koitaa laittaa noita tyhjiä maaleja jne sinne repun pohjalle. Tätä ketjua en silti rikkoisi, ainakaan ennen seuraavaa matsia. Olkoonkin sijoitus lohkossa sitten toinen tai kolmas, niin Ruotsi tai Venäjähän sieltä taitaa tulla. Sen kanssa pitää nyt elää.

Ja niin, se Määtän ottama pommi oli kyllä niin blind side kuin vain voi olla. Näin sen itse ainakin makustelin.

Parannettavaa jäi läjäpäin, mutta kuten moni on jo sanonut voi tämä olla ihan hyvä wake up call koko remmille.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ehkä se on tosiaan väärä termi sanoa, että kisat olisivat kovatasoisemmat (ainakin juuri näille jatkoajankin sotakarjalalippis 6-1 hcfaneille), mutta täällä jokainen pelaaja pelaa tosissaan eikä kurvaile puolivaloilla (kuten Venäjän ja Kanadan joukkueet MM-kisoissa). U20 kisoissa peli on todella NHL-tyyppistä, joten näissä kisoissa näkee sen ketkä ovat jo valmiita/lähellä NHL:ää. Kevään höntsäkisoissa sitä ei todellakaan nää, koska kisat pelataan järkyttävän suuressa kaukalossa ja huonolla tempolla.

Totta kai nämä ovat todella hienot kisat, mutta tuo täysin järkyttävä tempo ei välttämättä aina tarkoita korkeatasoista joukkuepelaamista: kyllä siellä monesti vauhti ja tohottaminen vie voiton järjestä. Parhaimmillaan jääkiekko on isossa kaukalossa, kun maailman parhaat pelaajat ovat vastakkain - siinä on jotain todellista loistoa, mikä vielä puuttuu näistä hienojen lupausten valtaisasta innosta ja taistelumielestä (no, paitsi Suomen eilisestä joukkueesta).

Ihan mitään kliseetä ei kannata kevään MM-kisoistakaan tehdä, vaikka siellä eivät parhaat olekaan - kyllä minusta esim. Kanadan viime vuotinen joukkue oli paperilla ihan hieno. Noiden kisojen suola on tietty ennalta arvaamattomuus ja kyllähän täytyy olla jonkinasteinen lajinvihaaja, jos ei näe mitään arvoa tuossa perinteikkäässä turnauksessa. Ne eivät välttämättä ole mikään elämää suurempia pelejä - mutta ihan hienoa ja jännittävää urheiluviihdettä.
 
Ilmeisesti on syytä antaa Armialle oma kiekko, jotta hän pääsee elämään sen kanssa. Nopeus ei riitä kyllä edes hakemaan paikkaa syötölle.

Katsotaan nyt mitä USA peli tuo tullessaan..
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ja niin, se Määtän ottama pommi oli kyllä niin blind side kuin vain voi olla. Näin sen itse ainakin makustelin.
Tässä on Boner Jennerin taklaus Määttään.

Kuvakulma on valitettavasti surkea, mutta kädet ylhäällä sieltä taidettiin tulla päähän.

IIHF ei osaa yleensä antaa näissä turnauksissa pelikieltoja juuri mistään, mikä on tavallaan säälittävää, onneksi tilanne on toisin nykyään esim. NHL:n puolella.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuvakulma on valitettavasti surkea, mutta kädet ylhäällä sieltä taidettiin tulla päähän.
Samaa katselin itsekkin. Ollilla on noin 0,2 sekunttia aikaa huomata kaveri, joten aika kovaa napsahti. Ei mikään älyttömän törkeä, mutta jonkin moinen kakku tuosta kaverille kuuluisi. Ilman häkkikypärää määtän turnaus olisi jäänyt siihen.
 

Jusupov

Jäsen
Suosikkijoukkue
NE Patriots, Jokerit ja Tampa Bay Lightning
Yksi asia mikä varmasti myös vaikuttaa pelitempoon yms. ilmeeseen kevään mömmö-kisoista näihin junnukisoihin on pelaamisformaatti. Keväällähän kanada/ruotsi hankkii sen pari voittoa, jokseenkin aneemisen näkösellä pelillä siihen alkuun (jonkun huhupuheiden mukaan nikkarit lomailee euroopan nähtävyyksiä ekan kisaviikon). Kunhan kisojen pleijarit alkaa lähestyä alkaa intensiteetti ja asenne pelaamiseen olla ihan eri luokkaa. Kun taas tykkään itse tästä junnukisojen formaatista, jossa ei ole liikaa kiekon "kehitysmaita" mukana ja jossa tämä formaatti pakottaa joukkueet heti alusta alken olemaan hyvällä "peli-ilmeellä" (mitä kaikke se sitten sisältääkään) mukana. 2peliä kuokkaan heti kättelyssä, niin joukkuetta punnitaan mikäli tavoite on mitalipeleihin pääsy.

Heitetään nyt jotain kommenttia eilisestä kisaavauksesta, vaikka se onkin aika samaa mitä porukka täällä on latonut.

Mokkepeli: Kyllä 8 häkkiä on 8 häkkiä, vaikka puolustavan viisikon ja mv:n yhteistyö olikin kadoksissa. Monet vedoista ihan ykkös maalintekosektorilta vapaana. Kakkoskiekkojen siivoaminen,vaikka Gibs kohtuu hyvin kuitenkin kiekkoja sai koppeja tai ohjattua kulmiin. Mutta hyvä kuitenkin se että ei vaihdettu mokkea kesken pelin, jos Aittokallio oli klesana (vammanlaatu??) ja peli tuontasoista.

Puolustus: jos suomi haluaa pelata kiekkokontrolliin pohjautuvaa hokia, avainasemassa on puolustajien kiekollinen rohkeus ja osaaminen. Mun mielestä rohkeus suli 4min jälkeen kun kanukit siihen asti tuli kovaa päälle ja antoikin pari näyttävää niittiä. Kyllähän pakit jonkin verran yrittivät pakki-pakki syöttöjä yms droppeja, mutta ne menivät usein väärälle puolelle vastaanottajaa/ vastaanottaja ei ollut sijoittunut oikein eikä siis "oikeassa" liikkeessä tai sitten syöttö oli todella hätäinen roiskasu. Nämä johtivat siihen että näennäiset pakki-pakki syötöt olivatkin "itseni suuresti vihaavia" rännikiekkoja, joista useasti tulee kamppailutilanne jonka vastustaja vielä useammin voittaa.

Sijoittumiset kentällä oli usein todella hukassa. Itselle jotenkin jäi epäselväksi kokeiltiinko pelata miestä vai aluetta.

Hyökkäyksien tukemisessa pakit jopa ehkä jotenkin onnistuivat, sillä mielestäni meidän pakkien avut ovat usealla sillä osa-alueella (hyök.alueen pakki-peli), tämä mielipide sillä lainauksella että erotellaan tämä pakkien HAHP viisikon pelistä.

Hyökkääjät: Hyökkääjät olivat myös puolustuspelissä aikas kuutamolla. Ei herunut jeesiä pakeille. Kun taas lähdettiin hyökkäämään, niin suuresti pisti tosiaan silmään 2ketjun kiekonkuskaus palvelu kanadalle. Vaikka lahjakkuuksille pitää antaa ja kannustaa haastamaan ja tuomaan kiekko alueelle, niin kyllä silläkin rajansa. Varmaan 2 onnistumista 10:stä. Kiekkokontrollissa olisi hyvä jos saadaan kiekko pelattua keskustan kautta laitaan (ihannetilanne), esim pakki avaa keskelle ring. tuntumaan-> sentteri nostaa jalalla sinisen yli josta avaus laitaan ->tämän pitäisi tuottaa laitaan tilaa, jotta kiekko saadaan tuotua alueelle + kaikki hyök. ovat mukana suorassa hyökkäyksessä. Nyt salomäki/donskoi kuskaa kiekon ringeteltä siniselle ja menettää sen siihen. Vaatii hitosti luovuutta muilta lukea tätä peliä. Jokatapauksessa vaihtoehtoja keskialueen ylitykseen on lukuisia muitakin kuin tämä eilen toteutettu.

Kontrolliavauksissa(viivelähtö) mitä muutama eilen tehtiin, olisi hyvä lukea miten ylhäällä/alhaalla karvaus on. Kuten eilen kanada oli lähes keskialueella pakki voisi nostaa pidemmälle ja sentteri leikata keskustaan vaikka punaviivan tuntumassa. Tai sitten kun on näinkin hyvin tilaa, ei välttämättä kande hakea viivelähtöä noin, vaaan täyttämällä vaikka 4 kaistaa ja kiekoton pakki varmistaa.

Hyökkäyspeli hyökkäysalueella oli surkeaa. Kiekkoa ja vastuuta siirreltiin liikaa.

Valmennus: Luokatonta. Kun tässä nyt puhutaan pelirohkeudesta yms. meidän pelistä, niin miten meidän valmennus tukee sitä??? Ollaan vihasen näkösiä ja huudetaan kuin hinaaja aikalisällä. Joo morooo. Tarkoitan ihan koko yleisilmettä pelistä. Jotenkin sain vaikutelman että Raipe syytti pelaajia tästä suorituksesta, vaikka ottikin syyt omiin taskuihin pelin jälkeen. Pelin taktinen silmä ja penkkikoutsaus taito aika heikkoa.

No virheitä aiva hitosti ja pari päivää aikaa uuteen koitokseen. Tärkeintä olisi vain mennä tätä uutta kohti. Jokainen tiedostaa varmasti tämän menneen pelin mokat.

No nuo nyt oman kynän tuotoksesta.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Jep. Kädet nousevat vasta kontaktin jälkeen. Mielestäni hyvä, puhdas taklaus.
Aika kuolleesta kulmasta tulee, mielestäni kädet myös nousivat, mutta en ole rullailut sen tarkemmin joten voi olla että ne nousivat vasta kontaktin jälkeen. Aika pimeästä kulmasta kuitenkin tulee tuo töötti ja Määtällä reakointiaikaa ei liiemmin ole.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No, kyllä ne on edelleenkin kovemmat kisat, jos suhteutetaan. Nää on junnuja, joten sanomattaki selvää, että ei nää miehille pärjää, mutta kun näillä on ne oman ikäluokkansa kovimmat pelaajat tai lähes kaikki, miesten höntsissä ei ole lähellekkään kaikkia parhaita. Olympialaiset ja World cup erikseen.

Ihan mitään kliseetä ei kannata kevään MM-kisoistakaan tehdä, vaikka siellä eivät parhaat olekaan - kyllä minusta esim. Kanadan viime vuotinen joukkue oli paperilla ihan hieno. Noiden kisojen suola on tietty ennalta arvaamattomuus ja kyllähän täytyy olla jonkinasteinen lajinvihaaja, jos ei näe mitään arvoa tuossa perinteikkäässä turnauksessa. Ne eivät välttämättä ole mikään elämää suurempia pelejä - mutta ihan hienoa ja jännittävää urheiluviihdettä.

Ei näissäkään kisoissa parhaat mukana ole. Nuorten ikäluokkien parhaimmisto on runkomiehinä NHL:ssä, ja esim. Kanadan joukkue on periaatteessa B-maajoukkue, kun riveistä puuttuvat mm. Skinner, Nugent-Hopkins, Seguin ja kumppanit. Suomelta jalkeilla on paras kokoonpano siitä syystä, että meillä pelaajat syystä tai toisesta kehittyvät hitaammin U18-kisojen jälkeen ja eivät pysty murtautumaan heidät varanneiden NHL-joukkueidensa kokoonapanoon alle 20-vuotiaina.

Eilinen oli myös karu näyttö siitä, kuinka kauaksi SM-lligan taso on pudonnut NHL:stä. Kanadan juniorisarjojen kaverit näyttivät olevan toiselta planeetalta verrattuna suomalaisiin nuoriin melkein kaikilla pelin osa-alueilla, vaikka etenkin hyökkääjistämme suurin osa on vakiokalustoa liigajoukkueissaan.
 
No en lähtisi SM-liigaa tästä dumaamaan. Määttä on ollut Londonin paras puolustaja ja OHL:n paras rookiepuolustaja tällä kaudella, mutta oli eilen aivan kusi hukassa.

Ei eilisestä voi tehdä tuollaisia johtopäätöksiä. Huomenna sitten nähdään jo mikä on se oikea taso.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toki Pulkkinenkin voisi koitaa laittaa noita tyhjiä maaleja jne sinne repun pohjalle.

Pulkkinen ei pelannut mitään maagista peliä ja näin Jokerifanilta tällaista viestiä nyt voikin odottaa, mutta jotenkin nyppii tuo miten noita paria Pulkkisen missaamaa paikkaa nostetaan esille kaikkialla ja käytetään niitä Miken 0+0 tehojen selittelyyn, mutta unohdetaan ne pari lähes tyhjää maalia, jotka Pulu pelasi Mikelle. Ketjuja pitää ehdottomasti muuttaa jo senkin takia, että Pulkkinen on parempi maalintekijä, kuin Makke ja nykyisellään Mikke koittaa pelata ihan liikaa veljelleen. Kakkonen on koottu niin päin persettä, että sitäkin on pakko muokata, joten itse laittaisin ketjut näin:

Salomäki - Granlund - Pulkkinen
Donskoi - Barkov - Armia
Aaltonen - Granlund - Ruuttu

Saataisiin kolme kenttää, jotka oikeasti voivat tehdä tehoja ja kaikissa kentissä on edes hieman tasapainoa.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tilanne voi olla juuri näin karu kuin Raymond Pearl yllä kuvailee mutta katsotaan nyt turnaus ensin ja tehdään niitä analyyseja sarjojen tasoeroista sitten. Suomi oli löysä ja flegmaattinen eilen eikä varmasti parhaimmillaan. SM-liigan taso on toki laskenut vuosien aikana muttei ero esim. Elitserieniin ole erikoinen eikä KHL:n röyhimiselle ole käytännössä voinut mitään. Toisaalta tason putoaminen on mahdollistanut näiden yhä nuorempien nostamisen kokoonpanoihin ja isompiin rooleihin mikä kuitenkin auttaa nuorten pelaajien kehittymisessä.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
No en lähtisi SM-liigaa tästä dumaamaan. Määttä on ollut Londonin paras puolustaja ja OHL:n paras rookiepuolustaja tällä kaudella, mutta oli eilen aivan kusi hukassa.

Ei eilisestä voi tehdä tuollaisia johtopäätöksiä. Huomenna sitten nähdään jo mikä on se oikea taso.

Joo noi jutut SM-liigan tasosta ja junnujoukkueiden jostain mahdollisuuksista liigassa tai edes mestiksessä ovat siksi hilpeitä ettei mitään rajaa. Miehet ovat kuitenkin erikseen, siksi vain pari junnua mahtuu minkään maan maajoukkueisiin. Tyypillisiä Internetin ylilyöntejä.

Suomen puolustus ei olisi eilen riittänyt edes Suomisarjassa mihinkään, sekaisin se oli ja pelasi surkeasti maalinedustan. Olisivatkohan Suomen naisetkin vieneet eilistä pelokasta poikajoukkoa? Ehkä ei nyt sentään kuitenkaan, kun C-junnuissakin on tekemistä :)

Gibson ja Määttä kertovat riittävästi noiden junnuliigojen tasosta. Puolet maaleista menee Gibsonin piikkiin ja puolet puolustuksen, jonka peli hajosi lopullisesti viimeistään Gibsonin epävarmuuteen. Tyypillinen efekti etenkin, jos tiedetään ettei maalivahtia voi edes vaihtaa. Sinänsä ymmärrettävää ettei loukkaantunutta Aittokalliota vaihdettu sitten maalille, jotain siinä täytyikin olla. Niin maansa myyneeltä pikkupojalta Gibson maskinsa läpi näyttikin, hänet on nyt toivottavasti nähty. Maalivahdin pitää ottaa kiekkoja kiinni, kahdeksan omiin, huh huh.

Onko Aittokallio pelikuntoinen huomenna?

Jos ei niin sitten varmaan Ullberg saa näyttöpaikkansa. Ullberg on liigassa ailahdellut SaiPan esityksien mukana aika pahasti. Välillä hän tosin pelannut erittäin hyvinkin, vaikka onkin todella nuori. Hän on tosin tottunut pelaamaan huonon puolustuksen takana :)

Kuuntelin jo Barkovin haastattelun aikana, että kuulostaapa pahalta, kun hän kertoi ettei sentterillä ole niin paljon puolustusvastuuta tässä pelissä kuin Liigassa. Sumputtamalla ei tuolla menesty, mutta nyt on Raipella todellinen näytön paikka. Eiköhän se käynyt selväksi valmennusjohdollekin ettei tuolla puolustuksella pienessä kaukalossa voi pelata hidasta lähtöä ja kiekkokontrollia. Raipella on mielenkiintoinen tilanne, uskaltaako lähteä muuttamaan pelisysteemiä vai uskaltaako antaa Jenkkien latoa Tanskaluvut taululle?

No niin tai näin, maalinedustalla pitää pelata paremmin miestä tai noutaja tulee myös huomenna. Siitä on varmaankin tänään vähän keskusteltu :)

Eilinen taisi olla pahin tappio tällä vuosituhannella U20:lle?

Ei alkanut hyvin Raipen ura päävalmentajana, toivottavasti huomenna näyttää osaamisensa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ei alkanut hyvin Raipen ura päävalmentajana, toivottavasti huomenna näyttää osaamisensa.

Voisi vaikka aloittaa siitä, että tajuaa ettei aina paras pelaaja=paras av-pelaaja. Täten en tahdo nähdä yhtään Granlundia(kumpaakaan) av:lla, kun varmasti löytyy paljon parempia kavereita tekemään noita. Samalla ei tarvitse polttaa Mikkeä loppuun, vaan kaveria voi sitten kuormittaa normaalikentin ja yv:llä enemmän. Muutenhan tuntuikin että vaihdot venyivät ykkösellä ja kakkosella turhan pitkiksi. Ei löytynyt sitten terävyyttäkään. Toivotaan että jatkossa järkeä tähänkin löytyy.
 
Se, ettei miesten mömmömeitä arvosteta P-Amerikassa ei tee junnukisoista niitä kovatasoisempia. Järki käteen, niissä skaboissa pelaa joka vuosi monia NHL-miehiä, näistä junnukisoista muutama kymmen pelaajaa saattaa joskus tehdä NHL:ssä uran. Ja näissä kisoissa hekin ovat vielä poikia, eivät miehiä.

Siis mitä sä tarkoitat? että vain muutama kymmenen näistä junnu MM-kisoissa esiintyvistä pelaajista tekee NHL-uran, naurettavaa.



Eliteprospects.com - Canada U20

Linkki vie Canadan U20 joukkueeseen vuosimallia 05-06. Joukkueessa on 20 kenttäpelaajaa. 17 on luonut jo jonkunlaisen uran NHL:ssä. (Eli tähän mennessä vähintään yli sata peliä). Suurimmalla osalla oli jo kummiskin yli 200 peliä NHL:ssä pelattuna. Yksi ehti pelata vain päälle 64 ottelua koska kuoli onnettomuudessa. Kaksi epäonnistui. Yksi epäonnistujista oli kummiskin ykköskierroksen varaus mutta epäonnistui kunnon kiekkouran luomisesta täysin. Nämähän ovat vain tilastoja ja Canada on Canada eikä nämä tilastot tietänkään päde Eurooppalaisiin maihin. Mutta fakta on se että Canadalla on joka vuosi pelaajia joista melkein jokainen(itse veikkaisin noin 80%) tekee jonkunlaisen uran NHL:ssä. Tai ainakin jokaisella pelaajalla on erittäin hyvät mahdollisuudet siihen. Tämä tyrmää myös väitteesi siitä että vain parikymmentä pelaajaa luo uran NHL:ssä, en jaksanut käydä kaikkia joukkuita läpi mutta ainakin tästä vuosimallista kehittyi huomattavasti enemmän NHL pelaajia kuin pelkästään pariakymmentä, ne parikymmentä löytyi jo Canadan joukkueesta.

Sitten Miesten MM-kisoista, kuten Granlund eilisessä lähetyksessä sanoi niin Miesten MM-kisoissa on enemmän järkeä kuin junnuissa. Mutta junnuissa vauhti ja tempo on kovempaa. Sitä paitsi junnu MM-kisoissa Canadalla ja USAlla on joka vuosi pelkästään pelaajia mukana jotka joko ovat jo NHL tasoa tai jotka tulevat kehittymään huippuluokan pelaajiksi, todennäköisesti NHL:ssä.

Miesten MM joukkueisiin nämä jengit lähettävät parhaat pelaajat jotka ovat käyttökelpoisia, eli ne joitten NHL joukkue ei selviytynyt Play Offseihin tai sieltä pudonneet.

Voisin tiivistää tämän omalla mielipiteelläni. Miesten MM-kisoissa pelaa parempia pelaajia mutta tempo ja kiinnostus kisoja kohtaa laskee pelien tasoa. Nuorten MM-kisoissa pelaajat tekevät kaikkensa ja pelaavat joka pelin niinkuin se olisi pelaajien tärkein ottelu ikinä, luoden kovempaa tempoa, pienessä kaukalossa ja tällä tavoin tekevät itse kisoista kovemmat. Miesten MM-kisat olisi siis selvästi parempi tasoiset jos näillä kisoilla olisi samanlainen arvo kuin Nuorten MM-kisoilla.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Voisin tiivistää tämän omalla mielipiteelläni. Miesten MM-kisoissa pelaa parempia pelaajia mutta tempo ja kiinnostus kisoja kohtaa laskee pelien tasoa.
...

En oikein ymmärrä tuota tummentamaani kohtaa. Kyllähän ne pelaajat, jotka MM-kisoihin ovat mukaan lähteneet, pelaavat siellä myös täysillä. Ne, joita ei kiinnosta, ovat etelän lomakohteissa... Ei kukaan lähde kovan kauden jälkeen pelaamaan valinnaisia maajoukkuepelejä, jos intoa, kiinnostusta ja virtaa ei löydy.

Totta kai junioreiden MM-kisoissa taso on aikuisten MM-kisoja heikompi, mutta nämä pelit ovat silti hyvä mittari Granlundille ja kumppaneille - etenkin pelit pohjoisamerikkalaisia joukkueita vastaan. Pelit pelataan pienessä kaukalossa ja Granlundilla on iso rooli joukkueen ykköstähtenä, kapteenina ja ykkösketjun sentterinä. Moni näkee Granlundin tulevaisuudessa vastaavanlaisessa roolissa NHL:ssä ja nyt on mielenkiintoista nähdä, miten homma toimii U20MM-mittakaavassa.
 
Viimeksi muokattu:

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo noi jutut SM-liigan tasosta ja junnujoukkueiden jostain mahdollisuuksista liigassa tai edes mestiksessä ovat siksi hilpeitä ettei mitään rajaa. Miehet ovat kuitenkin erikseen, siksi vain pari junnua mahtuu minkään maan maajoukkueisiin. Tyypillisiä Internetin ylilyöntejä.

Näin on, ja olisi hyvä muistaa että esim. tuossa Kanadan kisajengissä on ne junnuliigojen kovimmat kaverit, eli jos sieltä juniorisarjasta otetaan joku random joukkue ja laitetaan aikuisten ammattilaisjengiä vastaan niin eiköhän alkaisi erot näkyä.

Tuskin noissa Kanadankaan sarjoissa taso niin kova on, että joka jätkä painaisi tuolla tasolla, päinvastoin tasoerot ovat varmaan aika kovia niiden kovimpien lupausten ja toisaalta tuoreimpien raakileiden välillä.

Huominen USA-matsi on todella merkittävä matsi jota odottaa aika kaksijakoisin fiiliksin. Eilisen kaltainen esitys ja samansuuntainen lopputulos niin voidaan sanoa että morjens ja ollaan ehkä sittenkin muutama askel liikaa jäljessä maailman huippua lupaavasta pelaajamateriaalista huolimatta. Toisaalta huomenna tasonnosto eli todellinen ryhtiliike asenteen ja duunimäärän suhteen ja jenkit tiukoille niin kaikki on auki ja luottamus näihin kotimaisiin liigajengien kasvattamiin huippulupauksiin nousee taas sinne missä tason toivoisi parhaimmillaan olevan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös