Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12

  • 708 211
  • 1 674

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Onks tänään vielä änäriä? Siinä saattais tulla pätkiä erätauolla. Aikasempina vuosina ainakin muistan nähneeni.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eihän tuossa Raipen esiintymisessä ole juurikaan eroa siihen, millaista esiintyminen on tappiollisen pelin jälkeen ihan suomeksi. Ihan samanlaista lyhyttä lausetta sieltä tulee silloin. Paitsi, että suomessa tulee vähän jaarittelua alkuun tyyliin "niin no, vaikee sanoo".

Ääntäminen nyt ei ole ihan priimaa, mutta aivan taatusti ymmärrettävää.
No, Raipe ei ole mikään luontainen esiintyjä eikä näköjään kielimies muutenkaan. Kiusallista lähinnä että Raipe joutuu tuollaiseen paikkaan vajavaisten taitojensa kanssa. Pisteet Raipelle siitä että mies menee ja hoitaa hommansa suorin selin, vaikka ulosannilla ei kuuhun mennäkään. Vielä näin kypsässä iässä ehtii kielitaidossa kehittyäkin, näin Helmiselle vihjeeksi.

Olen ollut todistamassa kv. tilaisuuksissa paskempiakin huonolla englannilla hoidettuja puheenvuoroja, uskokaa tai älkää.
 

Ndboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK ja Kärpät
Ai että näitä karkeloja on odoteltu! Jo vuosi sitten Venäjä -tappion jälkeen ajateltiin että eikun odottelemaan seuraavia kisoja huippujoukkueella. Ja niinhän sinne vaan Mikke ja kumppanit on menossa. Onko muut kiinnittänyt huomiota siihen, että mitalipelit pelataan loppiaista edeltävänä yönä, eli vapaapäivän merkeissä saadaan Suomen mahdollisesta finaalipelistä nauttia.
 

Schadowan

Jäsen
Slovakian TV ei televisioi edes slovakkien alkusarjan pelejä, joten he eivät luonnollisesti tarjoa yön SVK-FIN-ottelusta striimiä.

Slovakian kokoonpano Suomea vastaan ke-to-yön harjoitusottelussa:

Jurco - Dano - Mraz
Bubela - Hindos - Tvrdon
Cingel - Bene - Matousek
Dolnik - Chovan - Vasko
Daloga

Marincin - Gernat
Janosik - Cesernak
Cajkovsky - Trska
Kurali

Simboch (Riecicky)

Slovakian kaksi parasta hyökkääjää, Detroitin varaamat Tomas Jurco ja Marek Tvrdon aloittavat eri ketjuissa. Jurcon senttrerinä häärii 3 viikkoa sitten 17 vuotta täyttänyt lahjakkuus Marko Dano. Puolustus on Slovakian paras osa-alue U20-MM:ssä. Peräti neljällä pakilla (Martin Marincin, Martin Gernat, Adam Janosik ja Peter Cesernak) on NHL-varaus. Slovakian tämänkertainen MM-nippu on kokonaisuudessaan normaalia heikompi ja realistinen tavoite on sarjapaikan uusiminen. Maalivahdit ovat tutun epävarmat, puolustus jopa vähän keskivertoa parempi, mutta hyökkäysarsenaali heikoin vuosikausiin.

Missäs on tämä Slovakian Crosbyksi aikanaan nimitetty Patrik Koys? Eliteprospectsin mukaan pelaa U20 sarjassa aika vaatimattomin tehoin. Onko kehitys tyssännyt kokonaan? Kyseistä pelaajaa hehkutettiin kuitenkin tuolla internetiiissä aika paljon pari vuotta sitten. Koys on 95-syntynyt niinkuin esimerkiksi Barkov, joten voisi luulla, että hän mahtuisi Slovakian heikkoon nippuun messiin.

EDIT: BTW Jenkkien yksi mielenkiintoisimmista pelaajista eli nuori pakki Seth Jones joutuu jättämään kisat väliin loukkaantumisen takia. Faulkin poissaolo taidettiin jo tässä ketjussa mainita. Harmittavia juttuja molemmat, olisi ollut mielenkiintoista nähdä kyseiset pelaajat skaboissa.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No, Raipe ei ole mikään luontainen esiintyjä eikä näköjään kielimies muutenkaan. Kiusallista lähinnä että Raipe joutuu tuollaiseen paikkaan vajavaisten taitojensa kanssa. Pisteet Raipelle siitä että mies menee ja hoitaa hommansa suorin selin, vaikka ulosannilla ei kuuhun mennäkään.

Näinpä, luulisi Jääkiekkoliitolla olevan oma tulkki tällaisiin tilanteisiin, jotta maajoukkueen edustaja voisi tarpeen tullen puhua omalla kielellään ja sanoa sen, mitä hän haluaa. Haastatteluista ei ole kenellekään mitään hyötyä, jos haastateltava joutuu puhumaan kielellä, jota hän osaa heikosta ja sanavarasto on vajavainen. En ole koskaan nähnyt Lionel Messin antavan haastattelua englanniksi.

Helmisen heikko englanti ei aiheuta minulle minkäänlaista myötähäpeän tunnetta. Nämä kuuluvat kansainväliseen urheiluun, kun henkilö joutuu käyttämään vierasta kieltä, jota hän ei kunnolla hallitse. Jalkapallon puolella suuriakin seuroja valmentaa sellaisia ihmisiä, jotka eivät paikallista kieltä erityisemmin hallitse. Kaikki ovat varmasti nähneet Fabio Capellon ja Roberto Mancinin englanninkielisiä haastatteluita.

Helminen on ammattilaisjoukkueen valmentaja, jonka alaisuudessa pelaa ulkomaalaisia pelaajia. Siinä mielessä hänen kannattanee kehittää englannin kielen taitoaan ihan ammatillisista syistä. Tässä tapauksessa olisi kuitenkin ollut parasta käydä homma läpi ennen turnausta ja ottaa mukaan tulkki.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Missäs on tämä Slovakian Crosbyksi aikanaan nimitetty Patrik Koys? Eliteprospectsin mukaan pelaa U20 sarjassa aika vaatimattomin tehoin. Onko kehitys tyssännyt kokonaan? Kyseistä pelaajaa hehkutettiin kuitenkin tuolla internetiiissä aika paljon pari vuotta sitten. Koys on 95-syntynyt niinkuin esimerkiksi Barkov, joten voisi luulla, että hän mahtuisi Slovakian heikkoon nippuun messiin.
Koysin tituleeraaminen "Slovakian Crosbyksi" on ehkä vähän liioitelttelua. Kyseessä on iältään nuori, 16 v 2 kk juniori (s. 24.10.1995), mutta ei mikään ihmelahjakkuus. Hän pelaa maansa U20-liigaa Dukla Trencinissä. Koys on tällä hetkellä 1 piste / ottelu -tahdissa (25 7+18=25. Lähde: Slovakian liiton tulospalvelu - Eliteprospects.com on vähän jäljessä). Sanoisin, että Koysin iässä, juuri 16 vuotta täyttäneenä, ei voida tehdä mitään radikaaleja suuntaviivoja tulevista vuosista. Homma on kiinni niin monesta eri seikasta.

Western College Hockey Blog kirjoitti Koysista (16.8.2011):

Slovakian Patrik Koys has drawn some attention as a bit of a hockey wunderkind. He's got some big time hands and scoring ability, but is pretty small and not a particularly quick skater. He was great at protecting the puck against the wall, but that could be more difficult against more mature competition that can pin him against the wall easier. He was a nice looking player, but if I had my choice of smaller forwards at the this tournament, I would have taken Guertler over him.

US U17 Select Player Evaluations - Western College Hockey Blog

Kun Koysista käytettiin pari vuotta sitten "Slovakian Crosby" -titteliä, niin puheiden hillitsemiseksi seuraavaa dataa. Marian Hossa nakutteli pojoja 1,7 piste / ottelu -keskiarvolla (53 42+49=91) Dukla Trencinin U20-joukkueessa kaudella 1995-1996 ollessaan 16-17-vuotias (s. 12.1.1979). Myös Marian Gaborik on Dukla Trencinin kasvatti. Hän tehtaili maaleja ja syöttöjä 1,6 piste / ottelu -keskiarvolla (36 37+22=59) kaudella 1997-1998 ollessaan 15-16-vuotias (s. 14.2.1982). Koys ei siis tule yltämään samoihin lukemiin kuin Hossa ja Gaborik suurinpiirtein samanikäisenä.

Mutta, tämä meni ehkä vähän ohi ketjun aiheen. Koys ehtii näyttää osaamistaan kolmissa seuraavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.
 

RDivis

Jäsen
Roberto Mancinin englanninkielisiä haastatteluita.
Roberto Mancinin englanti on kyllä priimaluokkaa verrattuna tuohon Raipen sönkkäykseen. Tai ainakin monin verroin sujuvampaa, joten sinänsä huono esimerkki. Mutta ääntämisestä tehdään usein iso numero, pääasia, että asia tulee ymmärretyksi. Aivan tajuttoman huonoon - Raipeakin huonompaan ääntämiseen/ulosantiin ei kuole, sen ovat jo monet osoittaneet.

Mutta juu, josko ihan varsinaiseen aiheeseenkin jotain kommenttia. Se näyttäisi olevan korkea aika perehtyä vähän enemmän eri maiden joukkueisiin. Tässä huomaa, että oma tietämys on jos ei nolla, niin lähellä sitä. Kisat kuitenkin kiinnostavat ehdottomasti!
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kaksi erää takana ja Suomen 2-0 johdossa mennään.

1-0 Miro Aaltonen
2-0 Markus Granlund

3-0 Suomelle. Armia teki maalin. Harmi kun ei löytä live seurantaa edes mistään, ei tsn:ltä eikä edes IIHF:ltä. Ei luulisi olevan liian vaikeaa tällaista tehdä. Olisi myös mielenkiintoista tietää syöttäjät sekä viralliset kokoonpanot, vai oliko ne täällä jo jossain?

Edit: Tuoltahan ne kokoonpanot näytti HfBoardsin otteluun liittyvältä etusivulta löytyvän.

Edit2: 3-0 ottelu sitten päättyikin. Mielestäni ainakin tuloksellisesti juuri sellainen suoritus jota odottelinkin ja mielestäni ihan hyvä. Slovakiankaan jengi ei ole ihan onneton, puolustajat varsinkin isokokoisia ja varmasti hyviä pelaajia vaikka uskon, että ei mitään mielettömiä tähtiä jengistä löydy. Tosin Jurco ja pari muuta kaveria siellä on. Tuo tulos on myös siksi ihsn hyvä, että n. puolet Slovakeista pelaa Kanadan junioriliigoissa, eli kaukalo on tuttu, jonka lisäksi ei ainakaan pisteiden valossa mitenkään ihan surkeasti ole pelanneet siellä. Tästä on hyvä jatkaa, tosin olisi kiva kuulla edes jotain pientä raporttia ottelusta.

Edit3: Nyt löytyy tulokset hockeycanada.ca sivuilta, johon linkki: Game Summary

Edi4: Kun en nyt viitti avata tämän takia uutta kirjoitusta, niin editellään tähän vähän infoa, eli juttu matsista ottawacitizen.com nettisivuilta, johon linkki: Finns too slick for Slovakia
 
Viimeksi muokattu:

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Näinhän siinä sitten kävi että Suomi otti puhtaan 0-3 voiton Slovakeista. Maaleista vastasivat Aaltonen (Barkov, Ristolainen), Ma.Granlund (Ristolainen, Mi.Granlund) ja Armia (Salomäki).
Maalissa pelannut Richard Ullberg torjui 18 (?) laukausta ja pelasi siis nollan.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Maalissa pelannut Richard Ullberg torjui 18 (?) laukausta ja pelasi siis nollan.

Toivottavasti saisi myös jatkaa. Tämän kauden esitykset ovat hieman paremmat kuin kahdella muulla.
 

Leki-Fani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings
Olin taas tänään peliä seuraamassa paikan päällä. Ottelusta voitto 3-0, mikä on hyvä asia, mutta peliesitykseen en ainakaan itse ole täysin tyytyväinen. Ei kyseessä ollut täysin huono esitys, mutta vain keskinkertainen, eikä ainakaan hirveästi olla menty omassa pelissä eteenpäin sitten maanantain.
Samat ongelmat toistuivat tässä pelissä niinkuin Kanada pelissä. Tosin ei niin suuressa mittakaavassa kun Kanadaa vastaan. Positiivisin asia kuitenkin omasta mielestä on, että puolustajien kiekollinen peli oli paljon parempaa kuin ensimmäisessä pelissä, tosin vastustajakin paljon heikompi.
Mutta jos puolustajien kiekollinen peli oli parantunut oltiin silti puolustuspäässä ongelmissa. Joten suureksi seikaksi tulee muodostumaan kisoissa kuinka saadaan viisikkopuolustus sujumaan. Sillä yksilöt Suomella eivät omalla alueella ole niin hyvät kuin parhailla mailla. Joten ehdottomasti Suomen on parennettava viisikkopuolustusta. Toki hyvväkin puolustamisesta on löydettävä sillä emmehän yhtään maalia tässä pelissä päästäneet. Myös fyysisyys viimeisessä erssä oli mukava nähdä. Tämä varsinkin siksi, että Slovakian joukkue oli Suomen joukkuetta isompi.
Yllättävä ongelma oli minusta tässä pelissä hyökkääjien kiekollinen peli, sillä välillä se näytti aika pakottamiselta ja haettiin liikaa syöttöjä hyökkäysalueella ja Kanada pelissä nähty suoraviivaisuus oli tiessään. Nyt ei vetoja haettu yhtä hanakasti, sekä kun vedettiin niin useasti missattiin targetti. Myös se kuinka suorat hyökkäykset tyssäsivät tai hidastuivat siniviivan kohdalla pisti silmääni.


Maalivahti ei voi pelata huonosti, jos pitää nollan, mutta silti olen vakuuttuneempi ainakin Gibsonin esityksistä suhteessa Ullbergin esitykseen tässä ottelussa. Tosin olen huono sanomaan, koska en muuten miehiä tällä kaudella ole nähnyt. Mutta se kuitenkin on sanottava, että kun Gibson oli rauhallinen ja luotettavan oloinen niin Ullberg taaseen pompotti kiekkoja enemmän.

Pakeissa sama trendi jatkui elikkä hyvin pelasivat Määttä, Ristolainen, Pokka ja Hakanpää. Varsinkin Pokka vielä petrasi ekasta peleistä muiden näiden miehien rinnalle, koska ei nyt tehnyt isoja virheitä niinkuin teki ensimmäisessä pelissä. Ja itse olen tykännyt katsoa Hakanpään peliä, vaikka aiemmin kun olen hänet nähnyt hän ei ole pelannut niin hyvin. Myös Mäkinen pelasi hyvää kiekollista peliä niinkuin teki ensimmäisessä pelissä. Tosin ehkä hiukan enemmän virheitä hänelle tuli tässä pelissä. Muista pakeista en kiinnittänyt hirveästi huomiota Riikolaan, mutta Nyqvist ja Hovinen pelasivat tässä pelissä huomattavasti vähemmän kuin ensimmäisessä, mikä on hyvä ainakin ensimmäisen pelin perusteella ja luulenkin, että toinen näistä kahdesta tippuu joukkueesta ja toivon, että se on Hovinen.

Hyökkääjät tekivät ottleussa kolme maalia, mutta eväitä voisi olla jopa määrän tuplaamiseen. Mutta ensimmäisestä ottelusta petrasivat varsinkin Armia ja Salomäki ainakin omasta mielestäni. Armialle sattui edelleen liikaa kiekonmenetyksiä, mutta ei enään niin paljon ja silti hän nousi usein esiin kentällä ollessaan. Hän myös maalasi, mikä on tärkeää sillä Suomi tarvitsee häneltä maaleja kisojen aikana. Mutta silti hänen pitäisi vielä nostaa työmoraalia. Salomäki paransi varsinkin fyysisellä saralla huomattavasti ja sai kolme isoa "pommia" pelin aikana. Ja olin muutenkin varsin vaikuttunut hänen suorituksestaan. Näin ollen voidaan sanoa, että kakkosketju paransi peliään ensimmäisestä, sillä myöskään Donskoi ei pelannut huonosti. Tosin paljon on vielä tälläkin ketjulla parannettavaa.
Ykkösketju ei ollut niin hyvä kuin ensimmäisessä pelissä ja varsinkin Pulkkisen taso laski. Hän missasi muutaman maalipaikan ja oli muutenkin aika varjojen mailla. Sama koskee oikeastaan Granlundejakin. Toki Mikael oli jälleen hyvä ja järjesti muutman maalipaikan, mutta ainakin itse odotan vielä enemmän.
Kolmosketju muutti tähän peliin muotoaan, kun nyt Aaltosen ja Barkovin kanssa pelasi Ruuttu. Tätä ketjua en itse hirveästi noteerannut muuten kuin silloin kun he tekivät maalin. Joten en heitä rupea hirveästi arvostelemaan, mutta täytyy sanoa, että paukkuja heilläkin on parempaan. Kehuja täytyy kuitenkin antaa Barkovin puolustamiselle tässä pelissä.
Nelosketju pelasi ne vaihdot, mitkä huomasin hyvin ja saivat laitettua paineen Slovakian päätyyn. Ketjussa pelasivat Paajanen ja Hännikäinen, mutta kolmannesta lenkistä en ole aivan varma, mutta luulisin, että se oli Keränen. Mutta joka tapauksessa he pelasivat ihan ok pelin.

Ja eihän peli missään nimessä huono Suomelta ollut. Tyhjä maali ja kolme itse, mikä ei ole huono. Myös pelin virtaus oli Suomen hallussa lähes koko ajan. Mutta silti ainakin omaan silmään peli näytti siltä, että tämä kokoonpano pystyy vielä paljon parempaan kuin tämä ja todellakin! ME pystyisimme murskaamaan Slovakian. Ja uskonkin, että jos Suomi saa läpimitattua täyden potentiaalinsa ja saa pelitapansa kuntoon Suomella on mahdollisuudet vaikka mihinkä. Enkä nyt liitoittele. Mutta niinkuin sanoin, paljon on vielä töitä tehtävä jos mitaleille halutaan.
Näin ollen Hämäläinen ja Halinen eivät pelanneet tässä pelissä.
 
Viimeksi muokattu:

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jokos jossain on jo mainittu ketkä tulevat olemaan viimeiset putoajat joukkueesta?

Maalivahtitilanne näyttää juuri niin tasaselta kun mitä ollaan loppusyksy puhuttu. Ennakolta selkeä ykkösveskari puuttuu, vaikka Ullberg hienon nollapelin nyt pelasikin. Vastus kuitenkin hänellä heikompi kuin mitä oli Aittokalliolla ja Gibsonilla. Joka tapauksessa nollapeli on aina nollapeli, joten tuskinpa valmennusjohto häntä on pudottamassa.
 

Altec

Jäsen
Maalivahti ei voi pelata huonosti, jos pitää nollan, mutta silti olen vakuuttuneempi ainakin Gibsonin esityksistä suhteessa Ullbergin esitykseen tässä ottelussa. Tosin olen huono sanomaan, koska en muuten miehiä tällä kaudella ole nähnyt. Mutta se kuitenkin on sanottava, että kun Gibson oli rauhallinen ja luotettavan oloinen niin Ullberg taaseen pompotti kiekkoja enemmän.
Ullberg on pomputellut tällä kaudella kyllä SaiPassakin aika paljon, mutta pakisto on saanut yllättävän hyvin putsattua kiekon sieltä maalinedestä ja kiekkoa ei ole päästy ripareita tyhjiin sutimaan. Se on kiva, että on tasaista kilpailua maalivahtiosastolla.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Se on kiva, että on tasaista kilpailua maalivahtiosastolla.

Se vaan yleensä tarkoittaa samalla että sitä todellista huippuveskaria ei joukossa ole. Toivottavasti tällä kertaa taistelussa olisi kolme huippuveskaria, mutta tämän kauden seurajoukkuenäyttöjen perusteella sanoisin että se todellinen huippu veskariosastolta puuttuu, ainakin toistaiseksi. Toivon todellakin olevani taas kerran väärässä. Tuskin koskaan kuitenkaan ollut tässä vaiheessa se tilanne että kolmesta maalivahdista kuka tahansa voisi pelata avausottelun Kanadaa vastaan ja ainakaan itse en pitäisi sitä mitenkään suurena yllätyksenä. Joka tapauksessa maalivahtipelin pitää itse kisoissa olla huipussaan jos Suomi oikeasti haluaa pärjätä!
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Julius Nyqvist

Tämä tuli hieman yllättäen, sillä Kanada-pelissä Nyqvist oli selkeästi parempi kuin Hovinen, jolla oli todella suuria vaikeuksia pysyä kanukkien vauhdissa. Vastaavasti Nyqvist liikkui todella hyvin ja pelasi perusvarmaa peliä, eikä ollut täysin pihallakaan omalla puolustusalueella. Noh, eiköhän Hovinen ole kuitenkin 7. puolustaja ja harvemmin joukkue kaatuu 7. puolustajaan...

Ja tähän loppuun henkilökohtaiset ketjuennustukset:

Ma. Granlund - Mi. Granlund - Pulkkinen
Donskoi - Salomäki - Armia
Aaltonen - Barkov - Ruuttu
Hännikäinen - Paajanen - Kuronen
Hämäläinen

Määttä - Pokka
Ristolainen - Riikola
Hakanpää - Mäkinen
Hovinen

Maalivahtitilanne on vielä täysin auki enkä osaa sanoa yhtään kuka olisi Suomen 1. maalivahti.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tämä tuli hieman yllättäen, sillä Kanada-pelissä Nyqvist oli selkeästi parempi kuin Hovinen, jolla oli todella suuria vaikeuksia pysyä kanukkien vauhdissa. Vastaavasti Nyqvist liikkui todella hyvin ja pelasi perusvarmaa peliä, eikä ollut täysin pihallakaan omalla puolustusalueella. Noh, eiköhän Hovinen ole kuitenkin 7. puolustaja ja harvemmin joukkue kaatuu 7. puolustajaan...

Itsellenikin oli kyllä aikamoinen yllätys tämä Helmisen päätös, tosin kuten sanoit, niin marginaalipelaajista puhutaan ja valmennus näki tämän parhaimmaksi ratkaisuksi. Tosin Halisen tippuminen ihmetyttää vielä enemmän, sillä mielestäni pelasi hyvin Kanadaa vastaan. Mutta niin tai näin, näihin valintoihin en usko, että joukkue kaatuu ja varmasti oikea päätös. Nyt sitten ollaan tämän joukkueen takana henkeen ja vereen!

Maalivahtikysymys on vielä vähän avoin, mutta oman näkemykseni mukaan uskoisin, että mennään parivaljakolla Aittokallio-Gibson vaikka Ullbergilta on hyviä näyttöjä myöskin, ensivuonna sitten hänen vuoronsa.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Se vaan yleensä tarkoittaa samalla, että todellista huippuveskaria ei joukossa ole. Toivottavasti tällä kertaa taistelussa olisi kolme huippuveskaria, mutta seurajoukkuenäyttöjen perusteella sanoisin, että se todellinen huippu veskariosastolta puuttuu, ainakin toistaiseksi. Toivon todellakin olevani taas kerran väärässä. Tuskin koskaan kuitenkaan ollut tässä vaiheessa se tilanne, että kolmesta kuka tahansa voisi pelata avausottelun Kanadaa vastaan. Joka tapauksessa maalivahtipelin pitää itse kisoissa olla huipussaan jos Suomi oikeasti haluaa pärjätä.

Tämäpä. On periaatteessa hyvä että on kilpailua, mutta selkeän ykkösmaalivahdin löytyminen turnaukseen/turnauksen alussa yleensä rauhoittaa sekä molaria itseään että koko puolustuspeliä, kun taas jatkuva arpominen voi sekoittaa molemmat. Onhan tästä esimerkkejä aikuistenkin puolella vaikka kuinka monista kisoista, ja tuon ikäisillä hermoilu, ylilataus ja -reagoinnit jne. tuppaavat vielä karkaamaan potenssiin viisi. Mutta kun en tiedä tarkemmin Suomen kolmikon paineensietokyvystä, torjuntatekniikoista, tavoista kommunikoida pakkien kanssa tai juuri mistään, niin ei nyt maalata piruja seinille:).
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Jotenkin nyt kun Ullberg pelasi nollapelin ja siihen lisätään kauden liiganäytöt, niin voisi veikata, että mennään kaksikolla Gibson-Ullberg. Näin mielestäni sen on alusta astikin pitänyt mennä, mutta katsotaan nyt. Eiköhän varmaa ole kuitenkin se, että näihin kavereihin ei turnaus kaadu.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Yllättävintä on ollut se, että maalivahtivalintaa on venytetty näin pitkälle. Oletan kuitenkin, että Gibson on se pääosin pelaava maalivahti näissä kisoissa. Nyqvistin ja Halisen yhteinen nimittäjä oli se, että heiltä puuttui liigakokemus. Hyökkäyksessä kilpailu peliajasta on niin kovaa, että varmaan siksi 13.hyökkääjä ei toisi yhtään mitään lisää peliin kentälle päästessään. Toisin sanoen, Helminen ei etsinyt supervaihtopelaajaa penkille istumaan, vaan ainoastaan 4-ketjun tuuraajan, joka lienee Hämäläinen.

Joukkueiden harjoituspeleistä sen verran, että voimasuhteet ovat nyt asemoitu kohdalleen. Ei liene kenellekään yllätys, että turnauksen ykkössuosikki on Kanada. Tämän jälkeen tulevat Ruotsi, Venäjä ja USA. Suomi on haastajan asemassa, joten asetelma on paras mahdollinen menestykselle.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Kenttäpelaajat ovat siten selvillä. Ei isompia yllätyksiä. Maalivahtivalinnat ovatkin sitten menestyksen lopulta ratkaisevia. Gibsonia en juuri ole nähnyt mutta Aittokalliosta ja Ullbergista näkemystä on sitäkin enemmän. Aittokallio on hyvä maalivahti ja ei ole juuri sukeltanut suorituksissaan, Ullbergilla on ollut huonompiakin jaksoja mutta viimeisinä kuukausina on taas saanut pään kuntoon ja on kyennyt osoittamaan venymiskykyä tarvittaessa. Tärkeissä paikoissa Ullberg on aina onnistunut. Slovakia peli oli looginen jatke hänen tekemiselleen. Oma näkemykseni on että pelaavan maalivahdin paikasta valinta tehdään Gibsonin ja Ullbergin välillä. Kakkosen paikasta ei siis tulisi edes joutua vääntämään - näissä kisoissa kakkosenkin on oltava pelaava maalivahti. Gibson torjuu sitten kanukki ja usa pelit ja Ullberg loput.
 

ori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Omasta mielestäni hieman outoa että niinkin paljon puhutaan jotta veskareiden taso ei tänä vuonna olisi viime vuosien tasolla, kuitenki jos tilastoja katsotaan niin viimevuosien veskari Ortio oli viime kaudella hyvinkin tasavertainen verrattuna tämän vuoden vahteihin. Toki Säteri, Rask, Lehtonen ja kumppanit olivat selkeästi näitä kavereita edellä: (Gibsonin tilastot ei verrattavissa)

Kausi 2010-11:
Ortio TPS SM-liiga 15 3.12 .911
Aittokallio Ilves SM-liiga 16 2.73 .909 Playoffs 2 2.57 .910
Kausi 2011-12:
Aittokallio Ilves SM-liiga 8 2.74 .911
Ullberg SaiPa SM-liiga 12 2.31 .898

Mun mielestä Aittokalliolla pitäisi lähteä turnaukseen. Hänellä kumminkin kokemusta jo viime vuoden kisoista ja kokemusta myös SM-liigasta jo parin kauden ajalta ja takana myös hyvin mennyt Avalance leiritys kesällä pienessä kaukalossa.
Gibsonin pitämistä kakkosena puoltaa kokemus sekä pohjois-amerikan kaukaloista että mylvivän yleisön edessä pelaamisesta.
Ullbergin vuoro tulee sitten ensi vuonna. Tänä vuonna hakemassa kokemusta ja haistelemassa tunnelmaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös