Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12

  • 708 206
  • 1 674

Leki-Fani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings
Ainoa vain että venäjällä on joukkueellinen pelaajia Kanadassa pelaamassa kanadan junioriliigoja vastaan. Tämä ehkä hiukan laskee tämän voiton arvoa.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomelle siis 3-1 voitto Venäjästä, jolla on tosiaan Vaasassa kakkosjoukue mukana. Venäjähän on voittanut samaan aikaan pelattavassa Super Seriesissa jo kaksi kertaa QMJHL:sta kootun Kanadan joukkueen. Joka tapauksessa nuorten alkukausi on mennyt sen verran tappiollisissa merkeissä, että oli jo itseluottamuksenkin kannalta tärkeä saada nyt voitto.

Venäjä-matsista joitain huomioita tilastojen pohjalta:

- Pulkkinen Suomen paras pelaaja tehoilla 1+2. Lupailee hyvää, kun saa vielä Granlundin kisoihin rinnalleen.

- Kolppanen yllättäen Suomen maalilla, joskin ilmeisen hyvin on torjunnut. Pitäisin kuitenkin Aittokalliota ja Gibsonia veskarihierarkiassa ylempänä.

- Puolustajista Mäkinen sai toiseksi eniten peliaikaa kapteeni Hakanpään jälkeen. Ilmeisesti kuuluu siis vahvasti Raipen luottomiehiin. Vastaavasti Riikola pelasi vain 15 min ja oli nimetty kokoonpanossa seiskapakiksi.

- Hyökkääjistä Armia(12 min) ja erityisesti Salomäki (13 min) saivat yllättävän vähän peliaikaa. Armia on pelannut vaikean syksyn aikana samanlaisia minuutteje Ässissä, mutta Salomäki on pässyt pelaaman selvästi enemmän Kärpissä ja pystyy monipuolisena pelaajana hoitamaan yv:tä ja av:ta.

- Ristolainen oli poissa kokoonpanosta ilmeisesti sairastumisen takia. Mutta minkä takia Teräväinen ei ollut ollenkaan kokoonpanossa mukana?

- Hyökkäysketjut. Nyt olisi ollut mahdolisuus hakea valmiita koostumuksia MM-kisoja ajatelleen, joskin toki Mustosen ja Donskoin viime hetken poisjäännit sekä Granlundin puuttuminen sekoittavat pakkaa. Mutta silti, minkä takia esimerkiksi 93:set eivät pelanneet samassa ketjussa? Samoin esimerkiksi Paajanen ja Rautiainen tekivät viime kaudella tappavaa jälkeä samassa ketjussa HPK:n A-junnuissa.

Eli itse näkisin seuraavanlaiset ketjut tulevassa Tshekki-ottelussa:

Ruuttu/Teräväinen - Barkov - Pulkkinen
Granlund - Salomäki - Armia
Rautiainen - Paajanen - Aaltonen/Ruuttu
Halinen - Kuronen - Hämäläinen

EDIT: Leijonat.fi -sivustolta löytyi jonkunlainen raportti matsista ja lisäksi videot Suomen maaleista. Pulkkinen pelasi näköjään ylivoimalla viivassa ja Hakanpää maskissa, mikä tuottikin Suomen avausmaalin. Toinen maali syntyi Pulkkisen lämäristä ja kolmas puolestaan Pukkisen tarjoiltua Markus Granlundille takatolpalle.
 
Viimeksi muokattu:

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse tulkitsin nuo Venäjä-pelin ketjut niin että valmennusjohdolla on kenties tarkoitus peluuttaa kahta ensimmäistä ketjua tässä muodossa:

Granlund - Granlund - Pulkkinen
Armia - Salomäki - Donskoi

Tämän turnauksen ensimmäisessä pelissä vain nuo HPK:n kaverit paikkasivat poissaoloja. Mielenkiintoista nähdä tuleeko muutoksia seuraavaan peliin.

Teräväisen poissaolon syyn on mielestäni pakko olla joko sairastuminen/loukkaantuminen. Muuten en näe mitään järkeä ottaa alemman ikäluokan pelaajaa katsomoon seuraamaan ylemmän ikäluokan otteluita.
 

Rocco

Jäsen
Harmittava tieto on, että seuraavat kaksi ottelua Vaasasta ei näy Vaasan Sportin streamin kautta. Seura olisi ollut halukas ne kuvaamaan ja lähettämään, mutta liitto ei ilmeisesti antanut lupaa/lähettämään streamia maksullisena tms.
 

Tyler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Suomi sitten voitti tsekinkin numeroin 5-2.
Suomen maalit:
1 - 0 PPG POKKA Ville (GRANLUND Markus, PAAJANEN Otto)
2 - 0 ARMIA Joel (GRANLUND Markus, PAAJANEN Otto)
3 - 0 PPG GWG PULKKINEN Teemu (GRANLUND Markus, HAKANPÄÄ Jani)
4 - 0 PPG PULKKINEN Teemu (HAKANPÄÄ Jani, GRANLUND Markus)
5 - 1 PPG PULKKINEN Teemu (GRANLUND Markus)

Tilastojen perusteella Pulkkinen ja nuorempi Granlund näyttää olevan melko kovassa vedossa, ja ylivoima toimii! Vieläkin saadaan vanhempi Granlund mukaan ni taivas varjele! Paikalla olleet voisi kommentoida enemmän.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Suomelle 5-2 voitto Tshekeistä. Hienoa on etenkin parin pelaajan erinomainen vire turnauksessa vaikka vastassa ei olekkaan ollut kuin kakkosjoukkueella pelaava Venäjä sekä "kestopaska" Tshekki. Alla pelaajien pisteitä Tshekkiä vastaan, raporttia paikallaolijoilta odotellessa :)

Markus Granlund 0+5=5
Teemu Pulkkinen 3+0=3
Otto Paajanen 0+2=2
Jani Hakanpää 0+2=2
Joel Armia 1+0=1
Ville Pokka 1+0=1
 

Rocco

Jäsen
Aittokallio oli maalilla hyvä, torjui etenkin toisessa erässä useita pahoja vetoja. Suomi oli juuri numeroiden verran parempi, etenkin kulmissa ja nopeissa pelinkäännöissä Suomi oli vahvempi. Tsekin pelissä näkyi sellainen poikamainen koohotus. Välillä miehet luistelivat toistensa linjoille, kiekko viipyi lavassa kun miehiä ei ollutkaan siellä missä olisi odottanut, ja kun ei yksilötasolla piiskatukat pärjänneet, niin Suomella oli aikamoisen helppo tehtävä voittaa ottelu. Granlund oli erinomainen, jakeli todella tyylikkäitä passeja ja oli muutenkin kiekollisena rauhoittava. Pulkkisen kaksi vetomaalia olivat upeita tykkejä. Huomenna sitten vastassa Ruotsi, katsotaan miten siellä paukut piisaa, kun kolmas matsi kolmeen päivään molemmilla.
 

Kiena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomi oli koko pelin Tshekkiä askeleen edellä ja hallitsi pelin kulkua lähes koko ottelun. Yksilöistä luonnollisesti Granlund, sekä Pulkkinen olivat erittäin vaarallisia ja ajoittain jopa leikittelivät Tshekin kustannuksella. Granlundille viisi syöttöpistettä, joista neljä ykkössyöttöä. Hieman paremmalla viimeistelyllä Granlundilla olisi täysin realistisesti voinut olla vielä muutama tehopinna lisää. Pulkkiselta kaksi komeaa lämärimaalia ylivoimalla ja hattutempun täytti maailmanluokan nosto etupeltiin Granlundin jäätävästä kahden metrin lättytarjoilusta. Suomella tulee olemaan äärimmäisen kova ykkösnyrkki ja ylivoima kunhan Mikke vielä lisätään tuohon soppaan. Enempää ei nyt ehdi kirjoittaa, mutta hyvältä näytti Suomen peli kaikinpuolin.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tärkeämpää kuin tehdyt maalit ja voitot ovat päästettyjen maalien vähyys. Tämä tarkoittaa sitä, että valmennusjohto on tehnyt kotiläksynsä ja varmasti saanut konsulttiapua Jaloselta. Muuten näitä lukemia on vaikea selittää. Totesihan Marjamäkikin käyneensä keskusteluja Jalosen kanssa pelitavasta, joten miksei sitten Helminenkin. Viimeinen ruotsimatsi on pelillisesti merkityksetön, koska pelaajien rasitus on jo liian suuri. MM-kisoissa ei pelata kolmea matsia peräkkäisinä päivinä. Varmaan voitto Ruotsista tekisi muuten hyvää pelaajille ja katsojalle.

Kun nyt huoli pelitavasta on haihtumassa, voi todellakin keskittyä pelaajien valintaan. Vaikka Valtonen kertoikin mahdollisesti jopa viiden pelaajan tulevan haastajajoukkueesta vielä kisoihin, todennäköisin summa on nolla, huolimatta sveitsivoitoista. Vahvistuksia tullee enää Pohjois-Amerikasta plus Mikael Granlund ja nyt poissaollut Ristolainen. Hienoa on, että Pokka varmisti käytännössä MM-valintansa.

Ainoat miinukset näistä matseista saa taas JKL, jonka toiminta televisiointien ym. puuttumisen johdosta on täysin ala-arvoista. Miksei esim. YLE voisi hoitaa näitä matseja vaikkapa netin kautta? JKL:ssa ajatellaan, että matsit pitää viedä sinne missä ei ole faneja, ei televisiota eikä siis näkyvyyttä. Kuitenkin U20 kiinnostaisi varmasti tiettyä katsojakuntaa, kunhan niitä pelejä voisi katsoa Hki-Tku-Tre kolmion sisäpuolella. Mitä muuta tähän idiotiaan sisältyy, sen jäljet varmaan johtavat tiettyyn geriatriakerhon osoitteeseen.
 

DaleDoback

Jäsen
Suosikkijoukkue
Prospects
2 erää takana ja Ruotsi johtaa 3-0. Suomi on ollut todella surkea ja onnistujia on hankala löytää. Mäkinen ja Hakanpää ovat pelanneet puolustuksessa melko hyvin ja Ruuttu hyökkäyksessä todella pirteästi. Tsekataa vielä vika erä ja annetaan sitten lopulliset tuomiot.
 

DaleDoback

Jäsen
Suosikkijoukkue
Prospects
5-0 takkiin Ruotsilta ansaitusti. Teräväisellä ei ole asiaa kisoihin, eikä pitäisi olla Armiallakaan, mutta eiköhä Joppe kisakoneessa kuiteskin ole. Armia oli ehkä kentän paskin tänään. Pulkkinen välillä väläytteli muttei pystynyt yksin suuriin tekoihin. Pokalta hyökkäyspäässä hyvää peliä, mutta omissa ajoittain vaikeuksissa. Puhtaat paperit saa ainakin : Hakanpää, Mäkinen, Barkov, Aaltonen ja Pokka.

Suomi ei päässyt kunnon paikkoihin ja usein hyökkäykset päättyikin keskialueelle. YV:llä ei saatu vetoja maalille juuri ollenkaan ja eikä sinne maalille kyllä mentykkää. Erittäin aneeminen Suomi tuli nähtyä tänää ja toivonkin ettei kisoissa tulla näkemään tätä Suomea enää, koska muuten lopputuloksena on karsinnat. Joukkueeseen tulee tietysti vielä Donskoi, Micke, Määttä ja Ristolainen, joten kovia nimiä toki puuttui tästä turnauksesta.
 

Rocco

Jäsen
Sport olisi järjestävänä joukkueena matsit streamiin pistänyt, mutta liiton kanssa ei päästy sopimukseen. Kummallista kyllä. En kyllä keksi yhtään syytä miksi liitto ei suostunut.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sport olisi järjestävänä joukkueena matsit streamiin pistänyt, mutta liiton kanssa ei päästy sopimukseen. Kummallista kyllä. En kyllä keksi yhtään syytä miksi liitto ei suostunut.

Kas kun heillä on soppari MT3/Canal+ kanssa. Sisältäen U20. Eli se olisi sopparirikko... tyhmyyttä siis toki se, etteivät ole oikein osanneet soppareitaan tehdä, eli jos maikkaria ei kiinnosta, joku muu voisi lähtettää...

Kiinnostas todella paljon tietää pelitavasta, kun Helminen Ilvestä peluuttaa puhtaalla pystysuunna kiakolla, jotta onko U20 jotain muuta vai samaa (eli olisin maksanu kiljuen näistä matsheista)
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Juu!
Aneemista oli Suomen peli tänään, kyllä Armiakin oli aivan varjojen mailla.
Istuin siinä vaihtoaition takana toka erässä kun Armialla oli läpiajo ja epäonnistumisen jälkeen palasi suoraan vaihtoon.
Kyllä ilmeestä näki tuskan, ettei nyt onnistu mikään.
Kuitenkin nuori tarvii varmaan näitä epäonnistumisen kausia kehittyäkseen.
Uskon, että kun Joel tästä nousee, niin sitten on piru irti.

Pulkkinen oli mielestäni pirtein tänään.

Jotenkin muuten pisti silmään joukkueiden välinen ero fyysisyydessä.
Mielestäni Ruotsalaisten keskipituus oli 10 cm pidempi Suomalaisista, joka näkyi kyllä kaksintaisteluissa.

Samoin kuin illan Tsekki-Venäjä joukkueissa näytti olevan "miehen" mittaisia pelaajia. Otteluhan päättyi 0-1.

Katsojia oli muuten olla tuossa Ruotsi-matsissa ilahduttavat 2011.
 

eetuster

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Juu!
Aneemista oli Suomen peli tänään, kyllä Armiakin oli aivan varjojen mailla.
Istuin siinä vaihtoaition takana toka erässä kun Armialla oli läpiajo ja epäonnistumisen jälkeen palasi suoraan vaihtoon.
Kyllä ilmeestä näki tuskan, ettei nyt onnistu mikään.
Kuitenkin nuori tarvii varmaan näitä epäonnistumisen kausia kehittyäkseen.
Uskon, että kun Joel tästä nousee, niin sitten on piru irti.

Tässä on mitattu Armian psyyketta oikein urakalla, mutta itse myös uskon että hän tästä nousee ja kun nousee hän on varmasti valmiimpi kuin koskaan aikaisemmin.

Täytyy kyllä ihmetellä miten Suomi on voinut hävitä näin pahasti Ruotsille. Tuntuu ettei Suomen pelissä ole minkäänlaista johdonmukaisuutta, vaan peli ailahtelee välillä todella paljon riman alle. En tiedä olenko yksin tämän ajatuksen kanssa, mutta Helminen ei tunnu vakuuttavan yhtään allekirjoittanutta.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mielestäni yksi ongelma oli se, kun lähes koko ajan hyökkäykset piti aloittaa oman maalin takaa, jopa vielä siniviivalta palautettiin kiekkoa oman maalin taakse ja vastustaja karvasi kahdella ja erittäin paljon tuli tässä kiekonmenetyksiä, josta vastustaja sai pelin käännettyä hyökkäyspäähän.

Toiseksi syöttöjen laatu/kiekon vastaanotto ei toiminut.

Vielä fyysisessä kamppailussa hävittiin miltei jatkuvasti.
Kiekkoa heitettiin päätyyn, mutta vastustaja hoiti fyysisyydellään tilanteet kotiin.

Tuosta Raipesta sanoisin, että mieluummin apuvalmentajaksi ja joukkueelle todellinen aito jääkiekkovalkku, Raipea sen kummemmin mollamatta, mutta työnjako valmennuksessa ei mielestäni täsmää.

Älkää nyt vaan tulko silmilleni tässä valmentaja-asiassa, Raipe on kingi, mutta väärässä paikassa nyt (ehkä).

Nämä ajatukseni perustuvat vain tänään nähtyyn peliin, en ole U20-pelejä kovin aktiivisesti muuten seurannut.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Suomen joukkueen epävirallinen pistepörssi näyttää syksyn maaottelujen jälkeen seuraavalta:
1) Markus Granlund 7 2+8 10
2 Teemu Pulkkinen 7 6+3 9
3) Miro Aaltonen 10 4+2 6
4 Joel Armia 7 2+3 5
Jani Hakanpää 10 2+3 5
6) Teemu Rautiainen 9 3+1 4
Joel Mustonen 3 3+1 4
8) Toni Kallela 3 2+2 4
9) Roope Hämäläinen 6 0+4 4
10) Ville Pokka 3 1+2 3
Otto Paajanen 7 1+2 3
12) Olli Määttä 3 0+3 3
13) Miikka Salomäki 7 2+0 2
14) Mikael Salmivirta 3 1+1 2
Simon Suoranta 7 1+1 2
16) Konsta Mäkinen 3 0+2 2

Pistepörssin kärki kertoo oleellisen: Markus Granlund ja Pulkkinen ovat MM-joukkueen syömähampaat. Salomäki ei ole vielä herkutellut pisteillä, mutta eiköhän MM-kisoissa tehopisteitä kerry. Donskoi ei ole vielä saanut tehopisteitä.

Hahmottelen MM-joukkueen seuraavasti:

Maaliin Gibson, Aittokallio ja Kolppanen.

Pakeiksi Hakanpää, Määttä, Pokka, Ristolainen, Auvinen, Riikola. Seitsemäs ratkeaa vasta viimeistelyleirillä.

Hyökkäykseen 1 -ketju Markus Granlund - Mikael Granlund - Pulkkinen; (2) Armia - Salomäki - Donskoi; (3) Aaltonen-Barkov-Ruuttu; (4) Partanen-Paajanen-Mustonen. 13.hyökkääjäksi on ehdolla suuri liuta pelaajia: mm. Teräväinen, Halinen, Suoranta, Kallela, Rautiainen, Hämäläinen... Esimerkiksi Kallela esiintyi edukseen kakkosjengin peleissä. Rautiainen, Teräväinen ja Kallela voisivat tuurata 1-3 ketjua loukkaantumisten sattuessa. Toiset taas olisivat selkeästi nelosen vuorottelussa jne.

Niin tai näin, joukkue näyttää tällä hetkellä pelottavan hyvältä. Kunhan avainpelaajia ei loukkaannu, mahdollisuudet ovat aivan päätyyn saakka.
 
Viimeksi muokattu:

Schadowan

Jäsen
Niin tai näin, joukkue näyttää tällä hetkellä pelottavan hyvältä. Kunhan avainpelaajia ei loukkaannu, mahdollisuudet ovat aivan päätyyn saakka.

Mä en nyt ihan allekirjoita tätä. Meillähän on periaatteessa tasan kaksi pomminvarmaa ratkaisupelaajaa: Pulkkinen ja Mi. Granlund. Muiden hyökkääjien näytöt ovat lähes olemattomat. Joo joo, Ma Granlund tekee varmasti todella paljon pisteitä Slovakiaa, Tshekkiä, Ukrainaa ja Mongoliaa vastaan, mutta mites ne oikeasti kovat ottelut? Ruotsi kuritti eilen Suomea 0-5, ei mitään jakoja.

Armia, Salomäki, Donskoi- kolmikon tulisi nostaa tasoaan todella paljon, jotta heistä saataisiin sitä paljon kaivattua tukea tähtikaksikollemme. Erityisesti Donskoi ja Armia ovat vaellelleet varjojen mailla koko alkukauden. Voidaanko heiltä odottaa edes ratkaisumaaleja tulevissa kisoissa? Barkovistakaan ei luultavasti vielä näissä kisoissa ole ratkaisijatason pelaajaksi, varsinkin jos YV-aikaa ei tule.

Näihin kun lisätään nuori puolustus, jossa annamme periaatteessa 92-93 ikäluokkien verran tasoitusta muille maille, sekä epävarmat maalivahdit niin välieräpaikka lienee hyvä tavoite tälle joukkueelle.

Jos sitten vähän puhutaan muista maista niin Kanadalta on taas tulossa kova nippu kisoihin, mutta ehkä ne ihan A-luokan tekijät (kuten esim Schenn viime vuonna) puuttuvat tällä kertaa.

Hfboardsilla oli ennustettu tällaista joukkuetta:
Schwartz-Strome-Huberdeau
Rattie-Schiefele-Stone
Toffoli-Phillips-Hamilton
Puempel-Jenner-Gallagher
MacKinnon-McKegg

Hamilton-Murray
Gormley-Siemens
Murphy-Oleksiak

Pysyk-Beaulieu

Visentin
Bunz

Taas kerran tulee kuitenkin muistaa, että JOS Kanukeilla olisi kaikki 92-93 ikäluokan huiput mukana nii hyökkäys näyttäisi tältä:
Skinner-Seguin-Schwartz
Johansen-Nugent Hopkins-Connolly
Couturier-Schifele-Huberdeau
Howden-Strome-Smith Pelley

Ihan hauska nippu. Mutta huippupelaajien mukana olo ei ole moneen vuoteen ollut realismia, mikä on ainakin omasta mielestäni sääli. Vuoden 2005 WJC:ssä Kanadalla oli kuitenkin lockoutin takia mukana Crosby, Perry, Getzlaf, Richards, Carter, Ladd, Bergeron, Dawes, Weber, Barker, Phaneuf, Seabrook, Coburn jne jne.. Hienot kisat, vaikka Kanada olikin aivan ylivoimainen.

Ehkä meidän suomalaisten kannattaa vaan olla tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen. Ei paljoa olisi asiaa mitalipeleihin, mikäli kaikilla mailla olisi parhaat mukana.
 
Ehkä meidän suomalaisten kannattaa vaan olla tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen. Ei paljoa olisi asiaa mitalipeleihin, mikäli kaikilla mailla olisi parhaat mukana.

Enpä nyt tiedä muuttuisiko tilanne niin hirveästi Suomen kannalta vaikka NHL-pelaajat olisivat nuorten kisoissa mukana. Suomi on kuitenkin näissä skaboissa tällä hetkellä lähtökohtaisesti se 5. paras maa (Kanadan, Ruotsin, USA:n ja Venäjän jälkeen) ja yhden noista kaatamalla Suomi on mitalipeleissä. Yhdessä ottelussa (melkein) kaikki on mahdollista.

Toki Kanada antaa tasoitusta joka vuosi, koska osa kovimmista nimistä pelaa jo NHL:n puolella, mutta Kanadalla onkin varaa antaa hieman tasoitusta. Siitä huolimatta Kanada lähtee vuodesta toiseen suurimpana suosikkina. Jos nyt mietitään muita maita, niin ei niitä pelaajia niin hirmuisesti ole, jotka eivät NHL:n vuoksi kisoihin pääse. Ruotsilla tällaisia pelaajia ovat Landeskog ja Larsson, USA:lla Faulk ja Sveitsillä Niederreiter. Ja näistäkin kaksi viimeksi mainittua luultavasti päästetään kisoihin. Joten Kanadan lisäksi vain Ruotsi joutuu antamaan vähän tasoitusta. No big deal jos katsotaan isoa kuvaa.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tshekki on käsittääkseni aika heikko nykyään tässä ikäluokassa ja Venäjältä oli joku kakkosjoukkue mukana. Ruotsi oli varmaan lähimpänä sitä tasoa millä pitäisi pelata vuodenvaihteessa jos aikoo Albertasta tuoda mitalit kotiin.

Näin vain Ruotsi-pelin ja aika vakuuttavasti laittoivat Leijonat nippuun. Toki pitää muistaa, että Mikael Granlund tulee mukaan Kanadaan ja Pulkkisen kanssa varmaan tekevät maaleja.

Suomi ei meinannut välillä päästä omasta päädystä liikkeelle millään kun sini-keltaisia tuli joka suunnasta kimppuun. Ruotsin liike ja kiekon siirtely oli kovaa tasoa. Vähintään samanlaiseen prässiin Suomi joutuu Kanadaa ja USA:ta vastaan pienessä kaukalossa.

Hyvä oppitunti Suomelle ja varmasti valmennukselle hyvää materiaalia kisoja ajatellen. Kyllä tuosta nyt ihan ok hyökkäyksen saa kisoihin mutta tuo pakkitilanne on haastava. Niille hyökkääjille pitäisi saada kiekkoa lapaan ja ainakin Ruotsia vastaan tuntui olevan ongelmia.

Mutta eiköhän Suomi Tshekin ja Tanskan hoida ja pääse pudotuspelivaiheeseen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Näihin kun lisätään nuori puolustus, jossa annamme periaatteessa 92-93 ikäluokkien verran tasoitusta muille maille, sekä epävarmat maalivahdit niin välieräpaikka lienee hyvä tavoite tälle joukkueelle.

Maalivahtipelihän Suomen akilleen kantapää tulee olemaan. Paljon suurempi riski joukkueen menestymiselle Aittokallio/Kolppanne/Gibson tulevat olemaan kuin Helmisen taktiset taidot / pelinjohto.

Lohkot ovat siis

Kanada, USA, Suomi, Tshekki, Tanska

Venäjä, Ruotsi, Slovakia, Sveitsi, Latvia

Päästäkseen suoraan välieriin suomalaisten pitäisi voittaa oma lohkonsa ja siihen en oikein usko. Todennäköinen vaihtoehto on sijoittuminen lohkon kakkoseksi tai kolmoseksi ja kohdata puolivälierissä toisen lohkon kakkonen/kolmonen. Jos alkusarja menee odotusten mukaan, niin Suomi häviää Kanadalle ja USA:lle ja voittaa Tshekin ja Tanskan. Näin puolivälierissä vastaan tulisi toisen lohkon kakkonen eli Venäjä tai Ruotsi.

Venäläiset voittivat viime vuonna mestaruuden "iäkkäällä" joukkueella eikä siitä porukasta voi kisoihin osalllistua kuin Jevgeni Kuznetsov. Hän osoitti viime kisoissa olevansa mies paikallaan ratkaisupaikoissa, vaikka välillä pelaaminen ei näyttänyt kiinnostavan paskan vertaa. Kanadan junnusarjoista tulee MM-turnaukseen hemmetin hyvä nippu kapeisiin kaukaloihin tottuneita venäläisiä, joten joukkueen hyökkäyskalusto taitaa olla samaa tasoa kuin viime kisoissa. Puolustuksesta, maalivahdeista ja joukkuepelistä ei voi etukäteen sanoa mitään, koska se vaihtelee turnauksesta toiseen aivan holtittomasti.

Kanadalla ja USA:lla tulee kisoihin aika erilaiset ryhmät - USA:lla on useampi viime vuonna turnauksessa pelannut kaveri, kun taas Kanadalla ei toista WJC-turnaustaan pelaavia kenttäpelaajia taida olla muita kuin Quinton Howden ja Jaden Schwartz, joka hänkin loukkaantui heti alkuvaiheessa. Ja kolmas kokenut on todennäköisesti veskari Mark Visentin.

Mielenkiintoista nähdä miten kanukkien hermo kestää paineet avausottelussa Suomea vastaan. Toivottavasti kanadalaisten lataus menee yli ja Suomen maalivahtipeli pitää ja Suomi ottaa yllätysvoiton.

Jenkkien porukka on minusta kovempi kuin kanadalaisten nippu ja pidän heitä kisojen ennakkosuosikkina - varsinkin jos he saavat Justin Faulkin Carolinasta/Charlottevillestä ylivoimaa pyörittämään. Jack Cambbellin ansiosta USA:n maalivahtipeli tulee varmasti olemaan turnauksen huippua. Charlie Coyle ja Nick Bjugstadt olivat jo viime vuonna hyviä ja nyt ovat vuotta kokeneempia. Jason Zuckerin ja Emerson Etemin ansiosta ainakin joukkueella piisaa vauhtia suomalaispakkien kannalta enemmän kuin riittävästi. USA:n ysikakkoset voittivat aikanaan U18-kisoissa maailmanmestaruuden, joten lahjakkuutta ikäluokassa on ihan riittävästi.

edit.

Joten Kanadan lisäksi vain Ruotsi joutuu antamaan vähän tasoitusta. No big deal jos katsotaan isoa kuvaa.

Jaa vähän? Suunnilleen sama asia kuin Suomelta puuttuisi Mi. Granlund ja Määttä. Joukkueen johtava hyökkääjä ja puolustaja.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Ei näissä kilpailuissa menestymisen suurin ongelma ole materiaali. Se on kyllä ihan riittävällä tasolla vaikka toki menestyminen vaatii venymistä. Sen sijaan epäilen valmennuksen kykyä luotsata tätä jengiä. Raipe on mielestäni liian kovassa paikassa liian vähäisellä valmennuskokemuksella. Oma veikkaus on, että Suomi sijoittuu lohkossaan sijoille 2-3 ja tippuu heti puolivälierissä.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Ei näissä kilpailuissa menestymisen suurin ongelma ole materiaali. Se on kyllä ihan riittävällä tasolla vaikka toki menestyminen vaatii venymistä. Sen sijaan epäilen valmennuksen kykyä luotsata tätä jengiä. Raipe on mielestäni liian kovassa paikassa liian vähäisellä valmennuskokemuksella. Oma veikkaus on, että Suomi sijoittuu lohkossaan sijoille 2-3 ja tippuu heti puolivälierissä.

Itseänikin hieman pelottaa, että valmennus kusee ehkä yhden lahjakkaimmista junnujoukkueista vähään aikaan, mutta saas nähdä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Mä en nyt ihan allekirjoita tätä. Meillähän on periaatteessa tasan kaksi pomminvarmaa ratkaisupelaajaa: Pulkkinen ja Mi. Granlund. Muiden hyökkääjien näytöt ovat lähes olemattomat. ---
Näihin kun lisätään nuori puolustus, jossa annamme periaatteessa 92-93 ikäluokkien verran tasoitusta muille maille, sekä epävarmat maalivahdit niin välieräpaikka lienee hyvä tavoite tälle joukkueelle.

Varmaan näin on eli tottakai Suomen pitää nostaa omaa pelaamisen tasoaan reilusti. Mutta asetelmat eivät kovin paljon poikkea viime kevään aikuisten tilanteesta: mitalia ei silloinkaan odotettu. Klassinen tapa saada pronssi olisi pelata pronssimatsi hyvin pettynyttä joukkuetta, kuten USAta tai Kanadaa vastaan. Sitä ennen pitää onnistua täysin vain yhdessä matsissa.

Maalivahtipeli on täydellinen kysymysmerkki: jos se onnistuu, mahdollisuuksia on mihin tahansa. Puolustuksen nuoruus ja kokemattomuus on ongelma, mutta onneksi tälla tasollakaan viimeistely ei vielä ole jäätävää, joten hyvä maalivahti voi tyyliin Tuukka Rask v. 2006 paikata paljon yössä olevaa puolustustakin. Hyökkäys taas on parasta mitä pitkään aikaan on ollut, MiG, Pulkkinen, Barkov ja Armia ovat parhaimmillaan ykköskierroksen varausten tasolla, MaG, Donskoi ja Salomäki tätä tasoa lähellä ja muutama muukin voi periaatteessa nousta A-maajoukkuetasolle.

Jos vielä muistetaan vuoden 1998 MM-kisoja, joissa OJ oli täysin suvereeni varsinkin yv:llä, niin samaa voidaan odottaa Mikael Granlundista. Hän on se dominaattori, joka saa vastustajan av:n sekaisin. Ja jos ykkösyv ei vielä tee maalia, lopullisen niitin iskee kakkosav. Edellyttäen, että valmennusjohto osaa organisoida ylivoiman oikein. Valmennus on kysymysmerkki, mutta eteenpäin ollaan tässäkin suhteessa varmaan menty. U20-tasolla eivät muutkaan joukkueet vielä ole tässä suhteessa täydellisiä: heikkoja lenkkejä löytyy joka joukkueesta. Mitä tulee henkiseen valmentamiseen, siitä on vaikea ulkopuolelta sanoa mitään. Ovatko entiset huippupelaajat Helminen ja Haapakoski sellaisia kannustavia ja vahvoja isähahmoja, jotka herättävät pelaajissa kunnioitusta, luottamusta ja vahvaa näyttämisen halua, on mahdotonta sanoa. Sitä pitäisi kysyä pelaajilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös