Alatalolle kenkää? Mitäs sen jälkeen?

  • 161 543
  • 516

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ei ole kommenteissaan ainakaan lähiaikoina kiskonut mattoa Alatalon alta tai epäsuorasti ilmoittanut Matin pelikirjaa fiaskoksi tai vastaavaa.

Anteeksi OT mutta Sihvonenhan oli hyvin pitkälti sitä mieltä että Alatalo on juuri oikea mies jatkamaan Jalosen työtä Hämeenlinnassa. Sihvonenhan ei hehkuttamaansa tai haukkumaansa lähde muuttamaan joten näillä mennään.

Mitä ketjun otsikkoon tulee niin älkää nyt sille Matille vaan kenkää antako. Menee muuten se viimeinenkin laiha lohtu siitä että liigassa valmentaa edes yksi jopa Baxteriä kokonaisvaltaisesti kyvyttömämpi päävalmentaja.
 
Viimeksi muokattu:

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Silloin, kun Alatalo valittiin, kerrottiin, että hankinnassa on ollut mukana mm. Jalosen Jukka. Myös Lehkonen totesi silloin, että on kolme valmentajaa, joiden kakkoseksi hän jää ja Alatalo on yksi niistä.

Haukutaanko nyt sitten porukalla Jalosta ja Lehkosta paskasta valinnasta?

Vaikka kovasti J. Jalosta arvostankin (kukapa hämeenlinnalainen ei arvostaisi), ei hänkään ole erehtymätön. Jos Jalonen todella on suositellut Matti "Mikko" Alatalon valintaa päävalmentajaksi, hän on joko mokannut tai tehnyt läksiäisiksi käytännön pilan Kerholle. Joka tapauksessa Alatalon valinta on osoittautunut Kerhon historian suurimmaksi virhearvioksi. Oli siitä kiittäminen Lintumäkeä, Jalosta, Lehkosta tai ihan ketä tahansa, tosiasiat on tunnustettava ja tehtävä korjausliike (siis lapikkaalla).

Ja vielä rautalangasta: Tästä mokasta huolimatta arvostan kovasti Lintumäkeä. Kaikille sattuu virheitä, mutta Harrin kokonaissaldo on case Alatalosta huolimatta rajusti plussalla.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Ja vielä rautalangasta: Tästä mokasta huolimatta arvostan kovasti Lintumäkeä. Kaikille sattuu virheitä, mutta Harrin kokonaissaldo on case Alatalosta huolimatta rajusti plussalla.
Toisaalta nuo virhehankinnat ovat lisääntyyneet viime vuosina huolestuttavalla tavalla ja nyt on käynyt näin myös valmentajavalinnan kanssa.

Se on ehdottomasti totta, että on ihan sama kenen vika tuo Alatalon hankinta on - virhe tulisi korjata. Ja mielestäni kyse ei ole edes Alatalon paskuudesta vaan siitä, että hän ei vaan ole sopiva valmentaja Kerhoon. Tällä kaudella Kerho olisi tarvinnut hieman jämäkämmän valmentajan, joka olisi motivoinut pelaajia paremmin.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Toisaalta nuo virhehankinnat ovat lisääntyyneet viime vuosina huolestuttavalla tavalla ja nyt on käynyt näin myös valmentajavalinnan kanssa.

Itse asiassa nuo valmentajavalinnat ovat perinteisesti olleet Kerhon heikoin osa-alue. Jalosen upea menestysputki vain vääristää kuvaa. Aina eivät ole edes nimimiehet onnistuneet Kerhossa ja osasta taas on tullut nimimiehiä ihan muualla kuin Kerhossa.

Kilpailu pelaajamarkkinoilla on nykyään niin kovaa, että käytännössä minkään organisaation on mahdotonta onnistua vuodesta toiseen edes suurella rahalla. Tällä kaudella pelaajahankinnat pääosin epäonnistuivat, mutta aika hyvin nuo edelliset kaudet ovat menneet. Jalonen teki monesta raakileesta miehen, mutta miehenä on moni pysynyt Kerhosta lähdettyäänkin.
 

Shelter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Haukutaanko nyt sitten porukalla Jalosta ja Lehkosta paskasta valinnasta?

Että silleen...


Ei tietenkään. Kehutaan koko Kerho johtoa hienosta valinnasta päävalmentajaksi, ja hienosti kootusta joukkueesta. Hyvältähän toi Kerhon peli näyttää, ei mitään syytä kritisoida joukkuetta tai seurajohtoa. Hyvää työtä ollaan taas tehty.

Torilla tavataan!

Että tolleen....
 

Devin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Taas tuli jatkoaikaa Alatalolle...SURULLISTA ! Voitto Kalpasta ei kerro mitään !
Kerhon tilanne silti MUSTA ! Tosin tietty ALATALO taas hehkuttaa ! Hallille en silti tule , ennenkuin KALJU on poissa !
 

Devin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Taas tuli jatkoaikaa Alatalolle...SURULLISTA ! Voitto Kalpasta ei kerro mitään !
Kerhon tilanne silti MUSTA ! Tosin tietty ALATALO taas hehkuttaa ! Hallille en silti tule , ennenkuin KALJU on poissa !

ALATALON mielestä " naurettava " " ajojahti " jatkuu ? MIKSI ? Ei muuta kuin äijä pihalle !
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jippii voitto! Nyt on valtakunnassa taas kaikki hyvin. Matille äkkiä pitkä jatkopahvi!
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sori nyt vaan pojat ja tytöt, tällänen kaveri teillä on.

"Ei aina voi saada menestystä - näin se vaan urheilussa on."

Just just. Kiitosta vaan, sedälle tai tädille, tästä linkistä. Tätä haastattelua tuskin kukaan olisi muuten löytänytkään. Kaveri?!

Palaillaan.

Aiemmin Matti huuteli ainakin tuossa Urheilukanavan haastattelussa mm. seurajohdon perään ja kaipasi sitä, että myös se osasto olisi läsnä ja mukana touhussa. Lukaisin tuossa Valmentaja-lehdessä olevan JJ:n valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittämishankeen tapahtumassa pitämän esityksen perusteella tehdystä artikkelista, että ainakin vielä viime kaudella Lintumäkeäkin on kiinnostanut valmentajien touhut joukkueen kanssa. JJ todennut, että "Meillä seuran puheenjohtaja Lintumäki käy hyvin usein seuraamassa joukkueen päiväharjoituksia ja samalla keskustelemassa meidän valmentajien kanssa. Kyse on aidosta kiinnostuksesta työtämme ja joukkuetta kohtaan."

Onko tämä(kin) asia sitten muuttunut aivan tyystin, kun Matista tuntunut, ettei pomoja homma ole juurikaan kiinnostanut?! Muutenhan nyt tuossa eilisessä Maikkarin haastattelussa ei mitään yllättävää ollut, mutta nyt on nekin asiat ääneen lausuttu. Kerhon johto ei ole tosiaan ihan liian nopeasti asioihin reagoinut, mutta mitä muutaakaan sitä voi hitaista hämäläisistä odottaa?! Paineita tilanne ymmärrettävästi aiheuttanut, mutta toisaalta hyvä, että Lintumäki ei joudu vastailemaan tiukkoina hetkinä kaikkiin kysymyksiin julkisuudessa yhtä paljon kuin Pena, joka vuosi. Ja eikös se Hjallis jossain tv-ohjelmassa sanonut, että joskus on tullut potkittua valmentaja pihalle liiankin hätäisesti. No nyt ei olla toimittu ainakaan niin.

Hiukan hirvittää jo tuo lauantain peli Porissa. Voiko mikään joukkue hävitä Ässille juuri nyt, edes Porissa?! Sen verran huonosti ovat patapaidat pelanneet, että saattaa lauantaina olla edessä se tilanne, jossa Kerholla on kaksi (2)!!! voittoa peräkkäin.

Eikö Matti sittenkään saa kengän kuvaa hanuriinsa? Oliko tämä vain varoitus Matille ja jos oli, niin koska tulee se viimeinen varoitus?
 

Saloxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, KGB ja RK-62
Parasta tuossa haastattelussa oli kohta "- Minun loppukauteni on seuraava peli, joka on edessä. Siihen minä keskityn, päävalmentaja Alatalo painotti."

Se sai hymyilemään.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Jos palataan potkimisista potkimisen takia taas niihin syihin, miksi Matti oikeasti pitäisi potkia, niin eilen nähtiin taas muutama.

1. HPK pelaa kahden miehen av:lla, ainoaksi hyökkääjäksi oman pään aloitukseen pistetään aloitusspesialisti J. Andersson. Jonas yllättäen häviää aloituksen, kun yrittää voittaa sitä 100-0. Tämän seurauksena Kalpalle noin kolmesta metristä täysin vapaa tykityspaikka.

2. HPK johtaa ottelun lopussa ja Kalpa hakee parhailla miehillään tasoitusta. Jäällä siis Bicekit, Tuppuraiset ja Ströbat. Aloitus HPK:n päähän, mitä tekee Matti. Ottaa aikalisän! Kalpa sai lepuuttaa ykkösmiehiään ja otti heidät taas seuraavaan aloitukseen. Siitäkin pyöritys Kerhon päätyyn ja nähtiinpä erittäin koominen tilanne Ströban saadessa kiekon viivassa. Pään irtoamisen pelossa koko HPK:n ryhmittymä on parin kolmen metrin säteellä maalista ja Ströba sai ottaa löysiä pois ja laukoa. Vain ihme pelasti tasoitukselta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mattihan puheli eilen fiksuja siitä ettei organisaatiossa ole ehkä oltu valmiita siihen ettei kaikki menekään nappiin. Siinä oli ajojahtijuttujen osalta hieman marttyyrinleimaa mutta tuo ensimmäinen mainitsemani juttu oli ihan asiaa, ja pidän siitä että nyt ainakin oli rehellistä. Mielestäni kyseinen kommentointi ja juttu tulee tosin liian myöhään. Minusta tuo asia oli ajankohtaisempi silloin kun Kerho ajautui alkukaudesta siihen ensimmäiseen viiden pelin tappioputkeensa, silloin seurajohtoa, faneja ja organisaatiota pitäisi muistuttaa tuollaisesta, ja uuden joukkueen kasvukivuista, eikä yhtä paljon nyt kun sitä luisua on jatkunut jo pidempään. Nöyryyden perään tässä on pitänyt varautua alunperinkin.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Matti saisi kyllä mennä itseensä johdolle ja kannattajille mussuttamisen sijaan. "Tehdä työnsä rauhassa", just joo. Kohta 30 peliä on pelattu eikä mistään pelisysteemistä ole tietoakaan. Onhan se rosteri yksi liigan huonoimmista, eikä sillä kohtuudella sijoitusta kuuden parhaan joukkoon voi odottaakaan, mutta valmentajan homma on silti saada pelaajat pelaamaan edes omien kykyjensä mukaan. Ellei se 30 pelissä onnistu, kannattaisi ihan itse jättää se erohakemus, eikä itkeä tuhmista kannattajista ja laiskasta seurajohdosta.

Kerho on hämeenlinnalaisille yksi maailman tärkeimmistä asioista, ellei tärkein. Kenelläkään Matti Alatalolla ei ole oikeutta turmella tätä "kansallisomaisuutta". Jos niin tekee, on turha valittaa negatiivisesta kritiikistä. Itse olen kauden alusta monta viikkoa tukenut Alataloa juuri siksi, ettei mopolta voi vaatia mahdottomia. Olen myös (turhaan) vaatinut käsien hommaamista joukkueeseen, mutta silti vaikka asiaa tuijottaisi miten tahansa, niin valmennuksen onnistumisen kouluarvosana tällä kaudella on 5. Se ei ole 4 kiitos Kaarelan, joka kaikesta päättäen on sentään jotenkin hoitanut oman tonttinsa. Urheilussa haetaan tulosta eikä heitellä haastattelussa ympäripyöreyksiä siitä, että perseily ja tappiot pitää hyväksyä filosofisesti. Siis, edelleen: "Eroa nyt Matti, mieluiten jo eilen."
 

Devin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Matti saisi kyllä mennä itseensä johdolle ja kannattajille mussuttamisen sijaan. "Tehdä työnsä rauhassa", just joo. Kohta 30 peliä on pelattu eikä mistään pelisysteemistä ole tietoakaan. Onhan se rosteri yksi liigan huonoimmista, eikä sillä kohtuudella sijoitusta kuuden parhaan joukkoon voi odottaakaan, mutta valmentajan homma on silti saada pelaajat pelaamaan edes omien kykyjensä mukaan. Ellei se 30 pelissä onnistu, kannattaisi ihan itse jättää se erohakemus, eikä itkeä tuhmista kannattajista ja laiskasta seurajohdosta.

Kerho on hämeenlinnalaisille yksi maailman tärkeimmistä asioista, ellei tärkein. Kenelläkään Matti Alatalolla ei ole oikeutta turmella tätä "kansallisomaisuutta". Jos niin tekee, on turha valittaa negatiivisesta kritiikistä. Itse olen kauden alusta monta viikkoa tukenut Alataloa juuri siksi, ettei mopolta voi vaatia mahdottomia. Olen myös (turhaan) vaatinut käsien hommaamista joukkueeseen, mutta silti vaikka asiaa tuijottaisi miten tahansa, niin valmennuksen onnistumisen kouluarvosana tällä kaudella on 5. Se ei ole 4 kiitos Kaarelan, joka kaikesta päättäen on sentään jotenkin hoitanut oman tonttinsa. Urheilussa haetaan tulosta eikä heitellä haastattelussa ympäripyöreyksiä siitä, että perseily ja tappiot pitää hyväksyä filosofisesti. Siis, edelleen: "Eroa nyt Matti, mieluiten jo eilen."

Juupa ! Oli kyllä aika itkemistä Maikkarin haastattelu. Ei omaan piikkiinsä juuri mitään laittanut. Ei minkäänlaista parannusta ole ainakaan hänen taholtaan tulossa. Se ainakin selvisi ! Sitten se pelaajahaastattelu. Ei pelaajat julkisesti " teloita" valmentajaa, vaikka eivät valmennus ym. muusta tyylistä pitäisikään. Se on selvä, ettei KAIKKEA voi Matinkaan niskaan kaataa mutta aika paljon kuitenkin !
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Tuosta Alatalon haastattelusta saa valitettavasti sellaisen kuvan, että tämä nykyinen tilanne on jotenkin hyväksyttävissä, eikä paljoa parempaan ole edes mahdollisuuksia. Luultavasti tietysti luen tuota juttua päin helvettiä, mutta kyllähän Kerho on alisuorittanut ensimmäisen puoliskon runkosarjasta reilunlaisesti. Pisteitä tuolla joukkueella pitäisi omasta mielestäni olla suurinpiirtein saman verran kuin tamperelaisjoukkueilla eli puolitoistapinnaa per peli -tahtiin pitäisi pystyä ihan realistisesti ajatellen. Nythän alkukausi on vedetty pinna per peli -tahtia. Yhtäkkiä tuo tämänhetkinen 12 pinnan ero saattaa tuntua jopa vähäiseltä, mutta jotta koko runkosarjan osalta päästäisiin tuohon 1,5 keskiarvoon, niin loppukauden pelit pitää vetäistä kakkosen keskiarvolla (TPS jäi viime vuonna ensimmäisenä joukkueena sääleihin 1,53 pisteen keskiarvolla).

Tiedä sitten, mitä Alatalon mielestä tältä joukueelta on realistista odottaa. Mielestäni tuota edellisessä kappaleessa kuvatun kaltaista oli lupa odottaa ennen kauden alkua, mutta siihen nyt ei olla pääsemässä.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Tiedä sitten, mitä Alatalon mielestä tältä joukueelta on realistista odottaa. Mielestäni tuota edellisessä kappaleessa kuvatun kaltaista oli lupa odottaa ennen kauden alkua, mutta siihen nyt ei olla pääsemässä.
Tästähän on oltu kovasti eri mieltä joka suunnassa. Suurin osa kuitenkin lienee sitä mieltä, että joukkue on alisuorittanut pahasti. Nyt kun sairastuvalla on suurinpiirtein ykkösviisikko, niin kovin paljoa ei voida odottaakaan ja joukkue on pelannut muutaman matsin suurin piirtein kykyjensä mukaan.

Haluaisin tietää, että minkä vuoksi nimim. Jussih nostaa valmmennustriosta esiin Jari Kaarelan? Minun mielestäni kentällä ei ole näkynyt mitään ihmeellistä, pikemminkin Chiodon pelaamisen taso on pudonnut viime keväästä ja Lassilan tilanne nyt on ihmetyttänyt ainakin minua koko syksyn. Onko Kaakku tosiaan alkanut treenauttaa Teemua ihan alkeista asti vai mitä ihmettä?

Ja vielä palatakseni Alataloon, niin mopolta ei tosiaan voi odottaa mahdottomia, mutta ei sellaista täälläkään ole kukaan vaatinut. Jos kaikki pelaajat olisivat terveiden kirjoissa, niin minun mielestäni paperilla tämä joukkue kuuluisi sinne ~ kuuden sakkiin, mutta kun ei se peli kulkenut siihen malliin silloinkaan, kun ukot olivat terveinä.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jypin aikana kansallisessa mediassa Alataloa pidettiin yhtenä liigan pätevimpänä valmentaja - kuin jollakin ihmeen konstilla hän onnistui vuodesta toiseen nostamaan heikosta materiaalista huolimatta joukkueen aina kymmenennen sijan paikkeille. Hurraa Matti!!! Kyllä saa olla ylpeä! Viimeisen kahden kauden aikana suuri joukko faneista, minä mukaan lukien, alkoi epäilemään Matin erinomaisuutta. Käytännössä mistään ei voinut huomata, että se olisi ollut jollakin tapaa Matin ansiota, jos joku peli voitettiin tai jos Jyppi onnistui nipin napin kelpottelemaan mukaan säälipleijareihin. Jollakin tapaa tuo JYPin 'säälittävä joukkue pikkubudjetilla' -imago kiteytyi yhteen Matin vaatimattoman olemuksen kanssa, joten iskoksi joukkueeksi nousemisen elinehtona oli, että Matista päästäisiin eroon. Mutta toivotetaan nyt vielä onnea niin Matille kuin kerhollekin - kyllä se siitä, ensi vuonna..., ehkä...

Siitä voisi antaa pisteitä Matille, että viime kauden jälkeen hän yhdessä haastattelussa totesi suurinpiirtein niin, että jos joukkue esittää liigan parasta peliä ja häviää seuraavan ottelun 5-0 (kuten JYPille kävi usein), niin kyllä on valmentajankin syytä katsoa peiliin. Tällaisiin kommentteihin Jortikka ei pystyisi ikinä. Matti sentään myöntää virheensä, eikä ala haukkumaan pelaajia jos menestystä ei tule.
 

taipale

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Puusilmät, WTF
Jos palataan potkimisista potkimisen takia taas niihin syihin, miksi Matti oikeasti pitäisi potkia, niin eilen nähtiin taas muutama.

1. HPK pelaa kahden miehen av:lla, ainoaksi hyökkääjäksi oman pään aloitukseen pistetään aloitusspesialisti J. Andersson. Jonas yllättäen häviää aloituksen, kun yrittää voittaa sitä 100-0. Tämän seurauksena Kalpalle noin kolmesta metristä täysin vapaa tykityspaikka.

Jäin tätä oikein miettimään - mitä sitten jos J.Andersson olisi voittanut aloituksen!?

Mitä olisit itse tehnyt kyseisessä tilanteessa? Pistänyt jonkun puollustavamman hyökkääjän aloittamaan, joka ei kuitenkaan olisi voittanut aloitusta? Itse olisin lyönyt aloitusspecialimiehen aloittamaan, siksi miettintä jäikin päälle!
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
Tiedä sitten, mitä Alatalon mielestä tältä joukueelta on realistista odottaa. Mielestäni tuota edellisessä kappaleessa kuvatun kaltaista oli lupa odottaa ennen kauden alkua, mutta siihen nyt ei olla pääsemässä.

Itsellä oli suunnilleen samanlaiset odotukset ja käytännössä jo lähes mahdotonta nähdä, että Kerho voittaisi 2/3 lopuista peleistä.

Mielestäni Alatalon kommentit ovat loppujenlopuksi hieman ihmeellisiä. Onhan se tietysti ihan hienoa, että valmentaja uskaltaa puhua liioista odotuksista. Se on kaiketi rehellistä. Mutta mitä Alatalo odotti, kun hän Jalosen saappaisiin hyppäsi. Että täydellistä konttaamista seurataan innosta puhkuen ja hymisten, että "annetaan joukkueelle aikaa, kyllä se siitä". Sm-liiga on ammattilaisten sarja ja silloin pelataan tuloksista. Toki on realismia, että niin suuren vaihtuvuuden jäljiltä kuin viime keväänä nähtiin on joukkue pitkään käymistilassa. Jotenkin vaan tuntuu, että kelkka on karannut mäen päältä ja kukaan ei ole sitä ohjaamassa. Eikä sitä tule muuttamaan kukaan enää tässä vaiheessa kautta. Ei uusi päävalmentaja, ei uudet hankinnat.

Että tosiaan, tällaistäkö olikin 10.(siis hyvänä päivänä) sijan tienoilla roikkuvan joukkueen seuraaminen.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
1. HPK pelaa kahden miehen av:lla, ainoaksi hyökkääjäksi oman pään aloitukseen pistetään aloitusspesialisti J. Andersson. Jonas yllättäen häviää aloituksen, kun yrittää voittaa sitä 100-0. Tämän seurauksena Kalpalle noin kolmesta metristä täysin vapaa tykityspaikka.

2. HPK johtaa ottelun lopussa ja Kalpa hakee parhailla miehillään tasoitusta. Jäällä siis Bicekit, Tuppuraiset ja Ströbat. Aloitus HPK:n päähän, mitä tekee Matti. Ottaa aikalisän! Kalpa sai lepuuttaa ykkösmiehiään ja otti heidät taas seuraavaan aloitukseen. Siitäkin pyöritys Kerhon päätyyn ja nähtiinpä erittäin koominen tilanne Ströban saadessa kiekon viivassa. Pään irtoamisen pelossa koko HPK:n ryhmittymä on parin kolmen metrin säteellä maalista ja Ströba sai ottaa löysiä pois ja laukoa. Vain ihme pelasti tasoitukselta.

Ja mitäs tuossa kohdassa 1. olisi sitten pitänyt tehdä? Ottaa tasurialoittaja ja -aloitus? Kalpa pelasi kahden miehen ylivoimalla, silloin otetaan 100-0 voitto tai suora purku. Ja se taitaa olla aika hyvä pelaamaan alivoimaa tuo Jonas, eli aika hyvä valinta 3-5 peliin.

Eikö HPKn ykkösmiehet sitten saaneet lepoa? Ehkä vain pyrittiin rauhoittelemaan tilannetta ja selkeyttämään pelaajille kuviota. Vaikkakin itse pelissä voihkaisin myös tuota aikalisää, niin jo sen aikana saatoin tajuta sen merkityksen.

Että silleen...
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Ja mitäs tuossa kohdassa 1. olisi sitten pitänyt tehdä? Ottaa tasurialoittaja ja -aloitus? Kalpa pelasi kahden miehen ylivoimalla, silloin otetaan 100-0 voitto tai suora purku. Ja se taitaa olla aika hyvä pelaamaan alivoimaa tuo Jonas, eli aika hyvä valinta 3-5 peliin.
Ihan näin katsomovalmentajan pätevyydellä sanoisin, että kannattaa yrittää voittaa aloitus kun pelataan kahden miehen av:lla ja aloitus on omassa päässä. Sanoisin, että se on jopa aika ratkaisevaa. Ja kun tavoitteena on voittaa aloitus, niin ei mielestäni kannata valita siihen pelaajaa, jonka vahvuus on luistelu, vaan pelaaja, joka on hyvä aloittamaan. Jonas on toki hyvä valinta tuohon alivoimaan, heti kun aloitus on voitettu. Eli sentteri käy hakemassa aloituksen ja heti vaihtoon.

Ai niin mutta tosiaan, teoriassahan olisi ollut mahdollista, että Jonas voittaa tuon aloituksen…

Eikö HPKn ykkösmiehet sitten saaneet lepoa? Ehkä vain pyrittiin rauhoittelemaan tilannetta ja selkeyttämään pelaajille kuviota. Vaikkakin itse pelissä voihkaisin myös tuota aikalisää, niin jo sen aikana saatoin tajuta sen merkityksen.
HPK:n ykkösmiehet pelaavat Venäjällä, saikulla ja maalin suulla, kun Kalpan vastaavat taas pelasivat tuossa edellisessä vaihdossa. Tuossa tilanteessa, kun Kalpan parhaat olivat juuri pelanneet pitkän vaihdon, ei ikinä oteta aikalisää. Ja edelleen tuohon arvuutteluusi, että Matti pyrki selkeyttämään kuviota, oliko se sumppu 3 metrin säteelle omasta maalivahdista (hyvä maski jne.) se kuvio, joka sovittiin muodostettavan, kun Kalpan pakki saa kiekon viivassa?
 

Top Gun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Taisi tuuskin ajatuksena olla se, että aloitukseen on fiksua laittaa kaksi parasta miestä - varmuuden vuoksi. Kun aloitus on voitettu, nopea purku ja puolustuksen kannalta kolme parasta jäälle.

Toisaalta noiden kahden aloittajan pitää myös hallita 3-5 kuviossa puolustuskin, jos vastustaja kaikesta huolimatta voittaa aloituksen.

Aikalisässä tuossa tilanteessa on aina juuri se vaara, että vastustaja saa sovittua uuden kuvion, jolla yrittää ratkaisua. Puolustava tiimihän ei voi sen suhteen tehdä juuri mitään ennen kuin näkee vastustajan aikeet, vai mitä? Vain levon kannalta tuskin kannattaa aikalisää ottaa - ellei pelaajamateriaali ole niin surkeaa, että kakkosmiesten lähettäminen jäälle on vielä huonompi vaihtoehto.
 
Viimeksi muokattu:

blazee

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kärpät, Ducks, Capitals, Red Wings, Penguins!
Ihan näin katsomovalmentajan pätevyydellä sanoisin, että kannattaa yrittää voittaa aloitus kun pelataan kahden miehen av:lla ja aloitus on omassa päässä. Sanoisin, että se on jopa aika ratkaisevaa. Ja kun tavoitteena on voittaa aloitus, niin ei mielestäni kannata valita siihen pelaajaa, jonka vahvuus on luistelu, vaan pelaaja, joka on hyvä aloittamaan. Jonas on toki hyvä valinta tuohon alivoimaan, heti kun aloitus on voitettu. Eli sentteri käy hakemassa aloituksen ja heti vaihtoon.
Tuosta vain sen verran, että itsekkin olisin laittanut kaksi aloittajaa kentälle, varmuuden vuoksi. Mutta, tarkastellaan tilannetta näin: Jonas voitti pelissä 3/4 aloituksestaan puhtaasti sata-nolla. Meidän paras aloittajamme Lundberg on kylmänä, hetkeä aikaisemmin J-P Loikas hävisi kaks aloitusta 100-0 omassa päässä? Joten?

Vähän ristiriitasta, mutta totta kuitenkin. Olen kuitenkin samaa mieltä sinun kanssasi tuuski, ei siinä mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös