17.9 Ilves - Tappara

  • 12 196
  • 108

toniy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,
San Jose Sharks.
Kausi alkaa heti kovalla paikalliskamppailulla.
Joukkueet kohtasivat Tampere Cupissa ja silloin Tappara oli maalein 1-0 parempi.
Halli täyteen!!
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Verdun, 17.9. 2002

Ja niin on taas se aika vuodesta kun Suomalaisen Jääkiekon Pyhän Kaupungin asukkaat sonnustautuvat monen kirjaviin sotisopiinsa ja ryhtyvät jälleen kerran kaivelemaan verbaalisia juoksuhautoja Internetin keskustelupalstoille, kantabaareihin sekä jääkiekkokaukaloiden laidoille.

Pitkä ja kuuma kesä on takana, ilmat ovat viilenemässä mutta tamperelaisten tunteiden palo on pelkästään voimistumassa. Ironiaa, pahansuopaa sarkasmia, ontuvaa huumoria ja valkohehkuista vihaa heitellään juoksuhautojen reunamilta vastustajan asemiin, kun molempien puolien propagandaupseerit kaivavat vanhojen kausikorttien ja otteluohjelmien peittämät megafoninsa jälleen esille.

Tulevan talven aikana jomman kumman puolen fanaattisimmat soturit tekevät toisinaan täysimittaisen rynnäkön vastustajan asemiin, josta heidät kerta toisensa jälkeen lyödään takaisin 'Raipe on vanha' sekä 'Janne on marsu' huutojen saattelemana. Ei-kenenkään maa täyttyy oransseista kaulahuiveista, keltamustista pipoista, ristituleen eksyneistä turkulaisista ja muuten vaan humalaisista vierasjoukkueiden faneista.

Useimmiten taistelu raivoaa ainoastaan uuvuttavana asemasotana, mutta molemmat tietävät, että hetkenkin nukahduksella voi olla kohtalokkaat seuraukset. Hetkellinen herpaantuminen tässä armottomassa konfliktissa voi tehdä omasta joukkueesta konkurssikypsän amatööripuulaakin, veteraanien jäähdyttelukerhon tai vaikkapa keskisuomalaisen kendokerhon.

Purevan pilkan, ilkeämielisen ivan sekä vähämielisen kikatuksen kohteeksi joutuvat vastustajan ikääntyvät pelaajat, pelaajien hiustyylit, ovista ja matkalaukuista tutuksi tulleet pelityylit, hoidetut ja hoitamattomat talousasiat, pelaajien kotipaikkakunnat, juniorityö, cheerleaderit, ja vihanneksista muistuttavat pelivarusteet. Asiallista keskustelua käydään luonnollisesti myös verbaalisia juoksuhautoja miehittävien inkvisiittoreiden älykkyysosamäärästä, lukutaidosta, silmälasien linssien väreistä ja vahvuuksista, oluen sietokyvystä, ulkoisesta habituksesta sekä mielipiteiden vääryydestä.

Pinnan alla on kytenyt koko kesän. Kylmä tuuli puhaltaa pohjoisesta odottavan kaupungin kaduille käsin kosketeltavan jännityksen ilmapiirin. Talvi on saapunut kaupunkiin ja jääkiekkokausi on alkamassa kun Tappara kahvaa ja Raipe tarvitseen rollaattoriaan.

Tappara voittaa Homecoming-kohtaamisen 3-2. Kauheeta kattoo. Hirveetä vääntöö. Kauhee itku pelin jälkeen. Puolin ja toisin.

muaddib
 
Muaddibilta taas aivan loistava kirjotus tästä "todellisesta nyky-Verdunista". Hauskasti kärjistetty, mutta osittain totta puolin ja toisin.

Joka tapauksessa pelistä tullee melko tiukka. Itse en valitettavasti tiistaipeleihin pääse ylipäätänsäkään, ja toisekseen ei Ilvekselle hirveästi niitä muutenkin jo vähiä rahoja huvittaisi maksaa varsinkin jos Ilves on ottanut käyttöön tuon ns. paikallislisän. Valitettavasti taidan itse päästä halliin vasta tuohon HPK-peliin.

Mutta niin joo, aiheeseen... Olen aika pessimistinen ennen näin kauden alkua, mutta veikkaan silti "optimistisesti" pelin päättyvän Tapparalle "jalkapallolukemin" 1-2. Ilveksen maalista vastaa Viitakoski ja Tapparalta onnistuvat maalinteossa Koskenkorva sekä J.Ojanen.

Silti pessimistisin mielin kauteen lähdettäessä,
Snowraven
 

juri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tasaista tulee olemaan

Viimekauteen verrattuna veikkaan huomattavan tasaista ottelua. Ilves on saanut puolustukseen rutkasti liikkuvuutta ja fyysisyyttä sekä paljon kiekollista taitoa. Poissa on viimekauden roikkukiekkopelaaminen omille hyökkääjille. TPS pelin perusteella kiekko ja etenkin puolustajat liikkuvat nyt vilkkaasti pois omalta puolustusalueelta ja hyökkäykseenkin on saatu paljon kiekollista osaamista sekä fyysisyyttä.
Ilves pystyy käyttämään kaikkia neljää ketjua ja näin ollen yksittäisten pelaajien kuormitusta pystytään laskemaan huomattavasti verrattuna viimekauteen. Nelosketju Luomala-Niemi-Jäminki on ollut harjoituspeleissä suorastaan sensaatiomaisen hyvä. Toivottavasti sama tahti jatkuu myös tosi peleissä.
Tulevan kamppailun ratkaisee pitkälti tuomarilinja. Tapparan maankuulu viisikkopuolustus, jossa roikutaan, ronkitaan ja koukitaan tulee viemään vauhdin pois Ilveksen hyökkääjiltä. Toivon hartaasti tulevalla kaudella puututaan rankalla kädellä tähän Tapparamaiseen "blokki" peliin. En väitä että Tappara olisi ainoa joukkue joka moiseen syyllistyy, mutta Tapparassa on Rautakorven myötä "tiukka viisikkopelaaminen" viety sellaisiin ulottuvuuksiin että muilla joukkueilla on valovuoden verran matkaa samalle tasolle.

Anteeksi........
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti HN

Viitakoski, Korhon, Snellman, Vähä-Ruohola ja Luomala tulittavat Mika Lehdon (tai Sasu Hovin) reikäjuustoksi Helmisen, Nemirovskyn, Laamasen, Valan ja Hirvosen passeista.

Tuo on ollut huomattavissa jo menneillä kausilla. Vedot päin molaria vaan, hei! Nyt on sitten panostettu voimaan? Että läpi menisivät, kiekot mustat.
 

bwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miksi, Hervannan Näkijä, Ladat lähtevät tuollaiseen aikaan? Alkaako sitten noin yhdeksältä jossakin päin Kooveen peli?
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
HN:llä ei ollut edes hymiötä tuon satunsa perässä...?!

Ja vastapainona tuolle unelle voimme palata todellisuuteen:

0-1: Barkov kieputtaa kolme ilppaa nippuun ja tarjoilee Jussi "ilveksen upottaja" Tarvaiselle namupassin, josta Jussi lataa mustan oikeaan ylämummoon.

0-2: Kimmo Koskenkorva tekee kolmannesta läpiajostaan vihdoin osuman. Kaksi edellistä on kilahtanut tolppaan. Syöttäjänä kukas muu kuin J.Ojanen.

0-3: Marko Mäkinen taklaa Bruunin pukuhuoneen puolelle happea ottamaan, riistää kiekon, syöttää Mäkiaholle, josta Toni paukauttaa yläputken kautta verkon tötterölle.

0-4: Kahden miehen ylivoimalla J.Ojanen syöttää ja Välivaara napauttaa takatolpalta tyhjiin.

1-4: Timo "rookie" Peltomaa parkkeeraa maalissa torjuvan Sasu Hovin eteen. Siniviivalta lähtenyt lepakko pomppaa Peltomaan olkapäästä alaspäin ja pomppii onnekkaasti Hovin kypärän kautta maaliviivan yli.

1-5 Esa Pirnes voittaa aloituksen. Mäntylä ottaa tyhjät pois ja laukoo. Maalin eteen linnoittautunut Marko Ojanen ohjaa ilmasta ohi täysin avuttoman Racinen.

Kolmas erä pelaillaan ja ihastellaan Tapparan ylivoimaista näytöstä. Maaleja ei kuitenkaan nähdä, sillä kirvesrinnat aloittavat jo keskittymisen torstaiseen otteluun, jossa vastustaja on jo sitten huomattavasti hankalampi, SaiPa.

Ihmettelen suuresti, jos näin ei käy. Ennustaminen on lopulta mahdottoman helppoa!
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
".... ja kraatereiden rikkoma ei-kenenkään maa kylpi valoammusten aavemaisessa, tyhjässä valossa. Yön hiljaisuuden rikkoivat harvakseltaan kaikuvat hajalaukaukset, kun aamua hermostuneesti odottavat vartiomiehet näkivät vihollisia yön kalpeissa varjoissa ... "

- (c)2002 muaddib : "Ei mitään uutta Länsi-Tampereelta"

Juma, ne meinaa rei'ittää meirän molarit! Ei muuta kuin savuja siihen maalille, niin ei ne osu! McBeastille oranssi peruukki päähän,hurja irvistys päälle ja vähän murinaa, niin johan alkaa Ilveksen böömiläisillä palkkasotureilla olemaan Prahat housussa!

muaddib
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Heureka, olen keksinyt sen!

Viestin lähetti Snowraven
... ja toisekseen ei Ilvekselle hirveästi niitä muutenkin jo vähiä rahoja huvittaisi maksaa varsinkin jos Ilves on ottanut käyttöön tuon ns. paikallislisän.
Kiitos, Snowraven. Tekstistäsi pälkähti päähäni syy tähän Ilveksen paikalliskahina-lisärahastukseen. Onhan monenlaiset Mansen äijät jo vuosikausia uhonneet, että eivät anna Ilvekselle latiakaan, mutta siltikin liian moni on vielä eksynyt halliin Tapparaa kannattamaan. Vaan ei eksy enää. Halli on huomenna vain meille. Hianoo!

Viestin lähetti HN
Ilves on nopeampi, ahnaampi, iloisempi, hyökkäävämpi, taitavampi, tyylikkäämpi, parempi, kauniimpi.
Ja tämä on sitten lupaus? Minä ainakin otan sen sellaisena.

Itse pelistä toteaisin vielä, että näin etukäteen melkein mielenkiintoisinta on pohtia Tapparan maalivahtivalintaa. Siis sitä, kumpi saa aloittaa. Lehto pitäisi laittaa aluksi maaliin, ettei uuden "ykköskassarin" itseluottamus rapise jo ennen liigan alkua, mutta "kakkoskassari" Hovi on vaan ollut vakuuttavampi pelatuissa harjoituspeleissä. Vaan mitäs minä tätä enempää miettimään; molemmathan toki saavat huomenna pelata.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kyllä näille saa aina nauraa. Nooh antaa hehkuttaa, varsinkin HN ihan rauhassa... kaivetaan tätä ja sitä suljetun tekstiä esille tuossa maalis-huhtikuussa ja pohditaan kuinka meni minkäkin ns. asiantuntijan ennustukset oikein.
 

Teukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti HN
Tapparalla ei ole huomenna mitään jakoa. Kirvesrintojen pakit eivät saa peliä käyntiin, eikä joukkue saa luotua montaakaan kontrolloitua hyökkäystä Ilveksen karvatessa aggressiivisesti syvältä. Harvat maalipaikkansa tasaviisikoin Tappara saa luotua Ilves-pakkien kiekonmenetyksistä.

Viitakoski, Korhon, Snellman, Vähä-Ruohola ja Luomala tulittavat Mika Lehdon (tai Sasu Hovin) reikäjuustoksi Helmisen, Nemirovskyn, Laamasen, Valan ja Hirvosen passeista. Ilves on nopeampi, ahnaampi, iloisempi, hyökkäävämpi, taitavampi, tyylikkäämpi, parempi, kauniimpi.

Robertsson, Källarsson ja Kuparinen ottavat Tapparan hyökkääjiltä luulot pois. Racine hoitaa vähät työnsä eleettömän varmasti. Ilveksen fanikatsomoon kuittailusaumojen toivossa änkeävät ylimieliset ja leuhkat Tappara-fanit katselevat kolmannen erän seisomapaikoilta.

Ladat poistuvat parkkipaikalta noin kello 20:30.

UGH! Kiistaton asiantuntija on puhunut.... Tiesihän viime vuonna SM-liigan parhaan pakinkin.... :D
 

Teukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti HN
Tapparalla ei ole huomenna mitään jakoa. Kirvesrintojen pakit eivät saa peliä käyntiin, eikä joukkue saa luotua montaakaan kontrolloitua hyökkäystä Ilveksen karvatessa aggressiivisesti syvältä. Harvat maalipaikkansa tasaviisikoin Tappara saa luotua Ilves-pakkien kiekonmenetyksistä.

Viitakoski, Korhon, Snellman, Vähä-Ruohola ja Luomala tulittavat Mika Lehdon (tai Sasu Hovin) reikäjuustoksi Helmisen, Nemirovskyn, Laamasen, Valan ja Hirvosen passeista. Ilves on nopeampi, ahnaampi, iloisempi, hyökkäävämpi, taitavampi, tyylikkäämpi, parempi, kauniimpi.

Robertsson, Källarsson ja Kuparinen ottavat Tapparan hyökkääjiltä luulot pois. Racine hoitaa vähät työnsä eleettömän varmasti. Ilveksen fanikatsomoon kuittailusaumojen toivossa änkeävät ylimieliset ja leuhkat Tappara-fanit katselevat kolmannen erän seisomapaikoilta.

Ladat poistuvat parkkipaikalta noin kello 20:30.

UGH! Kiistaton asiantuntija on puhunut.... Vrt. viime vuoden paras pakki SM-liigassa... :D No jokaisella meilllä on unelmat, joillakin relalistisemmat ja toisilla jotakin muuta... ;)
 

Kosonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
HAHAHAHA

Viestin lähetti Snowraven
Itse en valitettavasti tiistaipeleihin pääse ylipäätänsäkään, ja toisekseen ei Ilvekselle hirveästi niitä muutenkin jo vähiä rahoja huvittaisi maksaa varsinkin jos Ilves on ottanut käyttöön tuon ns. paikallislisän.

HAHAHAHA tämä pistää aina naurattaa miten jotkut sitten jaksavat itkeä että naapuri joukkue saa rahaa en mene katsoon mielummin menen katsomaan Jokerit-Tappara hartwallille ku Ilves-Tappara hakametsään ettei Ilves vaan saa rahoja. Toi on ollut siis aina liian kaukana mun älylle mä en ymmärrä miks ihmisillä on tollanen ajattelu tapa että ei voida mennä matsiin koska naapuri saa rahat? ei huh huh... toivottavasti tähän tulee joku järkevä selitys. no kuitenkin huomenna halliin...

ja 2-4

1.erä menee 2-1
1-0 peltomaa maalin edestä ohjaus
2-0 viitakoski laidasta ylös perinteinen vesku maali
2-1 Koskenkorva läpiajosta hieno harhautus ja jee
2.erä 0-1
2-2 Ojanen antaa passin ja Tarvaisen lämäri puhuu 5-3 yyveellä
3.erä 0-2
2-3 Koskenkorva karkaa suoraan jäähyltä. Ilves rummuttanut juuri melkein 2minuuttia 5-3 yyveetä
2-4 Tyhjiin viimeistelee kukas muu kuin Esa pirnes
 
Relalistista jäkivisautta!

Viestin lähetti Teukkis


No jokaisella meilllä on unelmat, joillakin relalistisemmat ja toisilla jotakin muuta... ;)

HN tosiaan vetäisi kynäkirveensä komeasti kiveen ennustellessaan Matt Smithin panosta viime kauden avajaisiksi, ja on siitä nyt saanut täällä enemmän lokaa niskaansa kuin mikään kohtuus edellyttäisi.

Kuitenkin voin sanoa, että samanlaisen arviointivirheen olisi voinut tehdä monikin harjoitusmatseja ja treenejä tarkkaillut Ilveksen kannattaja. Jollain käsittämättömällä tavalla kyseinen Mr. Smith osasi kadottaa syyskesän lupaavat otteensa täydellisesti.

Mutta mieluummin sitä lukee intoutuneita, uhkarohkeita ja vaikka sitten lopulta pieleenkin meneviä ennustuksia mieheltä, joka todella tuntee tämän hienon pelin - ja ennen kaikkea osaa tarjota mietteensä kiekkokansalle ymmärrettävällä ja monivivahteisella suomen kielellä kuin Teukkiksen kaltaisten lukihäiriöisten raukkamaista jälkiviisastelua.

"Kun ei mittän enusta, ei relalistisesti kattoen voi vekata koskan värinkän!"
 
Viimeksi muokattu:

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Viestin lähetti Keyman

0-3: Marko Mäkinen taklaa Bruunin pukuhuoneen puolelle happea ottamaan, riistää kiekon, syöttää Mäkiaholle, josta Toni paukauttaa yläputken kautta verkon tötterölle.


Muuten ihan mahdollinen ennustus, mutta eikös Toni Mäkiaho loukannut itsensä harjoituspelissä ja on nyt alkukierroksilta poissa? Ainakin tämmöisen käsityksen minä sain joistakin harjoituspelien kommenteista. Mäkiaholta meni kai jalasta jotain, polvi tai jotain sinne päin?

Ja kyllähän Tappara lähtee tuohon tämän illan peliin ennakkosuosikkina, mutta Ilvekselläkin on mahdollisuutensa. Näin alkukaudesta Ilves on melkoinen kysymysmerkki kaikille, jopa omille faneilleen. Koska potentiaalia todella hyväänkin kauteen on, uskon ja toivon kuitenkin parasta. Vaikka runkosarjan lopullisessa järjestyksessä Tappara todennäköisesti onkin korkeammalla kuin Ilves, yksittäisessä ottelussa tupsukorvat pystyvät kuitenkin voittamaan. Jos kaikki menee hyvin, tämä voi olla yksi niistä illoista.

Olisikohan tänään Ilveksen vuoro voittaa 1-0.
 

kipa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Philadelphia Flyers,Arsenal
Viestin lähetti Takkuturkki

Muuten ihan mahdollinen ennustus, mutta eikös Toni Mäkiaho loukannut itsensä harjoituspelissä ja on nyt alkukierroksilta poissa? Ainakin tämmöisen käsityksen minä sain joistakin harjoituspelien kommenteista. Mäkiaholta meni kai jalasta jotain, polvi tai jotain sinne päin?

Mäkiahon polvivamma oli oletettua lievempi.Mäkkäri pelannee tänään polvituen avulla.Niin minä olen ainakin kuullut.
 

Baritoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES, Vasen Pakki Kerho, Murskeat Lokit, TurHmA
Harf harf

Veliseni HN, elä turhaan tuhlaa ruutia yhmiöistä esitelmöintiin tuollaisille analfabeeteille. Keskimääräinen tapparalainen inttäärnettikirjoittelija oloutetaan alusta alkaen siihen, että keskustelupalsta on yhtä kuin yhdenrivinvastauschätti ja että eri tavalla suutaan repivät yhmiöt ovat ainoa tapa luoda tekstille erilaisia tyylilajeja. Onhan Tapparan Jälkipelipalsta virallinen Tappara-chat (siis ei keskustelupalsta!), ja sen otsikkoa koristaa jättikokoinen yhmiö...

Smithistä soitetaan poskea suorastaan henkeäsalpaavalla verbaliikalla, ja olemattomia kirjoituskykyjä yritetään pönkittää tunkemalla kaksi yhmiönkuvatusta kolmen rivin tekstiin. Bravo. Toivottavasti Ylläpito on havainnut kirjoittajassa potentiaalisen kandidaatin Suljetulle Osastolle.

Tänään se alkaa. Virtuaalisia taisteluasemia koko kauden mittaiselle sodankäynnille kyhätään ja ehostetaan viime hetkillä. Tätä on haettu. Koko hikisen kesän ajan. Jätkien on aika lunastaa ne lupaukset, joita me olemme täällä palstoilla heidän puolestaan antaneet. Mistä seurasta löytyy se alhainen petturi, joka pelaa kuin mummo lumessa, vaikka moni arvostettu nimimerkki on ylistänyt hänet Hall of Fame -tason yli-ihmiseksi?

Oli muuten mahottoman hyvä fiilistelykuvaus muaddibilta.

B
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
No niin, tänään se vihdoin alkaa. Jo tässä on ehditty odottamaankin. Taisto käynnistyy sopivasti paikallisottelulla, sopivasti siksi, että paikallispelejä on tänäkin vuonna taas ainakin riittävästi.

Ilveksen kannattajat ovat käyttäneet propagandakoneistonsa kovimmat tykit uskotellakseen joukkueensa kuroneen eron Tapparaan kiinni, tai ainakin kaventaneensa sitä. Esimakua, siitä onko kehityksen suunta todella ollut tuo, saadaan tänään. Itse en ainakaan vielä tältä istumalta väitettä joukkueiden ”samalla viivalla” olemisesta niele ja oikeastaan juuri tässä avauspelissä eron voisi kuvitella olevan jopa viimevuotista suurempi. Onhan toinen joukkueista lähes muuttumaton ja toinen puolestaan kokenut aikamoisen remontin.

Tapparan osalta tosin paletti tuntuu olevan myös jonkin verran hakusessa. Ketjukoostumukset tullee ainakin alkukaudesta elämään, itse asiassa mielenkiintoista nähdä millä koostumuksilla tähän avausotteluun lähdetään. Harjoituspeleissä kokoonpanot vaihtelivat melkoisesti ja esimerkiksi ykkösketjun toisesta laiturista ei ole vieläkään varmaa käsitystä, varmuuden saaminen voi hyvinkin siirtyä lokakuulle. Ojanen ja Koskenkorva muodostavat kuitenkin ykkösketjun rungon, oma toiveeni tuohon rinnalle on Sami Venäläinen. Kakkosketju jatkaa ilmeisesti entisessä kuosissa, sikäli mikäli Sasha pelaa ja ilmeisesti pelaa. Mäkinen-Kuki akseli muodostaa myös yhden selkeän parivaljakon, jonka rinnalle tulee sitten kuka tuleekin. Yksi ketju kasataan sitten Pirneksen ympärille, tai sitten ei, jos Pirnes meneekin ykkösen toisen laitaan.

Pakisto on täysin sama kuin viime kaudella, joten siltä saralta tuskin on mitään ihmeellistä luvassa. Maalivahti kysymys onkin sitten hieman toinen asia. Lehto ei ole ollut mitenkään vakuuttava luukulla, toisin kuin virkaveljensä Hovi. Mutta eipä ollut Markkasen alkukaan mitenkään helppo, Lehto tulee vielä ja Hovi voi tarvittaessa pelata sillä aikaa. Mielenkiintoista nähdä kuitenkin kumpi pelaa.

Pari sanaa Ilveksestä, näin omasta näkökulmasta. Taas kerran on päästy eroon kaikista alisuorittajista ja tilalle on hankittu vahvasti motivoituneita ja tasonsa osoittaneita pelaajia, tai sitten ei. Tsekkikaksikko on vielä täysi arvoitus, joten heille täytyy antaa ensin mahdollisuus näyttää mihin pystyvät. Peltomaa on ainakin yhtä kovassa kunnossa kuin Veikko viime kaudella, se ei tosin ole kovin paljon. Totuuden nimessä Tinke on vähän erityyppinen ja eriluonteinen pelaaja, mutta jotenkin tuosta hehkutuksesta tuli mieleen viime kauden alla olleet Veikon hehkutukset. Paljon on myös (taas kerran) laskettu nuorten pelaajien varaan, viime vuonna Salmelainen iski varmat 20+ maalia, tänä vuonna saman tekee Snellman, tai sitten ei. Raipe ja Vesku jaksavat ja osaavat kyllä. Racine ei pysty ainakaan paljon huonommin aloittamaan kuin viime kaudella tullessaan, toisaalta maalivahtitilanne taustalla ei (vielä) paljon hurraahuutoja herätä, joten onnistuminen on myös pieni pakko. Puolustus uusiutui jo kesken viime kauden aika rankasti ja sama on jatkunut kesälläkin. Poissa Majesky, Pettinen, Tukio, jotka kaikki varmasti mahtuisivat myös tämän kauden pakistoon, jos olisivat sinne tulossa. Laamaseen on asetettu paljon odotuksia, etenkin kiekollisen pelin puolella. Jos Tapparan puolustus on lievästi kädetön, niin ei tästä Ilveksen puolustuksesta paljon muuta voi sanoa. Kiekollisen puolustajan mentävä aukko löytyy.

Tämän päivän ottelu lienee sellainen tyypillinen kauden avausottelu, jossa ei paljon hienouksia nähdä, mutta kovaa yritystä sitäkin enemmän. Parempi voittaa, kuten yleensä on tapana ollut.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Baritoni ja HN:

Mutta eikö olisi kovin kurjaa jos kaikki keskustelupalstojen keskusteluihin osallistujat olisivat Teidän kaltaisianne henkeäsalpaavan lyyrisen estetiikan asiantuntijoita ja viiltävän analyyttisiä asiantuntijoita? Silloinhan Teidän tekstinne hukkuisivat siihen samaan hymiöiden tukehduttamaan keskinkertaisuuden massaan, josta haluatte niin kovasti erottautua koristeellisine sanakäänteinenne.

Ja itse pelistä vielä sen verran että toivottavasti tässäkin ketjussa viljelty sangen sotaisa retoriikka ei ulotu kentälle asti, koska kausi on vielä pitkä ja sidetarpeita sekä ambulansseja on rajoitetusti käytössä.

muaddib
 

Wille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Harf harf

Viestin lähetti Baritoni
Veliseni HN, elä turhaan tuhlaa ruutia yhmiöistä esitelmöintiin tuollaisille analfabeeteille. Keskimääräinen tapparalainen inttäärnettikirjoittelija oloutetaan alusta alkaen siihen, että keskustelupalsta on yhtä kuin yhdenrivinvastauschätti ja että eri tavalla suutaan repivät yhmiöt ovat ainoa tapa luoda tekstille erilaisia tyylilajeja. Onhan Tapparan Jälkipelipalsta virallinen Tappara-chat (siis ei keskustelupalsta!), ja sen otsikkoa koristaa jättikokoinen yhmiö...

Smithistä soitetaan poskea suorastaan henkeäsalpaavalla verbaliikalla, ja olemattomia kirjoituskykyjä yritetään pönkittää tunkemalla kaksi yhmiönkuvatusta kolmen rivin tekstiin. Bravo. Toivottavasti Ylläpito on havainnut kirjoittajassa potentiaalisen kandidaatin Suljetulle Osastolle.

Ja tähän jatkoksi voisikin sitten kopipastettaa B:n epätoivoisia lurituksia viime kaudelta juurikin sinne yksirivisten luvattuun maahan.

Eipä taida taso nousta tänäkään vuonna, valitettavasti.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Tänään

nähdään todennäköisesti aika tasainen kamppailu Tampereen herruudesta. Mielestäni Ilveksen ja Tapparan joukkueet vaikuttavat nyt paljon tasaisemmilta kuin viime vuonna. Ilvekseen on tullut lisää nimenomaan taitavia pelaajia ja nyt myös ykköskentän jälkeenkin löytyy sellaisia pelaajia jotka pystyvät tosi paikan tullen ratkaisuihin. Tapparalla taas runko on pysynyt hyvin kasassa, mutta pari hyvinkin tärkeää pelaajaa viime kaudelta on poissa, eli Hassinen ja Draper. Tänään joutuukin Lehto oikeastaan ensimmäiseen kunnon testiin.

Veikkaan että ottelu päättyy 2-2 jatkoajan jälkeenkin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kauniit ovat kuoret, vaan mitä on sisältö...

Tätähän voisi aina kysyä, kun kauden alussa Ilveksen kannattajista parhaat upottavat meidät loistaviin analyyseihin kuinka tällä kaudella Ilves on musertavan ylivoimainen Tapparaa kohtaan ja vie vielä mestaruuden siinä sivussa. Siinä unohtuu pian sellaiset sivuseikat että M.Smith oli suhteellisesti hiuksen hienosti kauempana liigan parasta puolustajaa, kuin Tappara mestaruutta. Siinä myös unohtuu sellaiset seikat, että Tapparalla onkin maajoukkuepuolustajia, joiden nimiä ei edes muisteta. Niin ja siinä tietenkin unohtuu se, että todellisuus on raadollista, eikä se ole Ilveksen kynnet jotka raatelee vaan Tapparan terä joka katkaisee Ilveksen pään, jos ei tänään niin viimeistään kauden loputtua. Antaapa Ilveksen uhota, saa vain lisää lihasta, syö paremmin ja kasvaa potraksi, niin sitä on maukkaampi syödä keväällä.

Mitä tarkemmin tulee otsikkooni, niin kyllähän erittäin moni kirjoittaja pystyy kirjoittamaan kovinkin kauniissa muodossa tekstiä, mutta kuinka moni pystyy todelliseen sisältöön samalla. Mikäs sen kauniimpaa kuin kertoa yksipuolista totuutta omine kauniine sanakäänteineen ja värittää totuutta tässä tapauksessa kelta-mustaksi ja ah, unohtaa faktat lähes kokonaan.
 
Viimeksi muokattu:

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Tänään

Viestin lähetti ipanmies
Tänään joutuukin Lehto oikeastaan ensimmäiseen kunnon testiin.

Veikkaan että ottelu päättyy 2-2 jatkoajan jälkeenkin.

Vaan saattaapa olla, että veräjällä seisoo kylmähermoinen Hovi. Onneksi tällä kaudella ei ole selkeää ykkösmolaria, ainakaan alkukaudesta. Ja jos jompi kumpi pitää nimetä ykköseksi, valintani kohdistuisi Hoviin.

Tuo ennakoimasi tulos vaikuttaa minustakin kovin mahdolliselta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös