Ässien peliotteet kaukalossa kaudella 2018–2019

  • 301 751
  • 2 338

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Näemmä analyysejä pelaajien otteista voi tehdä myös katsomalla tuloksen teksti-tvstä. Hyvää peliä ei pelannut kumpikaan, enkä hetkeäkään uskoa, että kumpikaan näistä olisi eilen ollut tyytyväinen omiin otteisiinsa.

Kaksi erää täysin jaloissa molemmat.

Mikäli nuo Marttisen ja Peltolan isot minuutit olisi jaettu muille, luulen että Ässien selkä olisi ollut taas poikki varhaisessa vaiheessa. Jukurit löi eilen etenkin läpi avauserän hillittömän paineen Ässien betonijalkaiseen miehistöön ja siinä oli pakit aika kusessa, etenkin Marttinen pystyi kuitenkin voittamaan kamppailuja jatkuvalla syötöllä ja pelasi hillittömät minuutit. Hapettomilla aivoilla toki kiekolliset ratkaisut menee helposti suttaamiseksi, oma viiva pitäisi pystyä pelaamaan huolellisesti kun paine saadaan hetkeksi poikki. Peltola jaksaa omalta osaltaan jalalla roikkua perässä pitkätkin vaihdot ja menee tilanteisiin, jotenkin käsittämätöntä silmätikuksi ottamista. Moneen kertaan tämä on toki avattu miksi valmentajat sitten peluuttavat näitä sankareita. Enemmän olen pettynyt esimerksi kaksikon Tommila-Seppälä tekemisiin, heillä sentään pitäisi olla kiekollisena jotain annettavaa ja vahvuuksia, mutta ei vaan näy pelissä. Kummasti se vastustajan luoma paine sotkee näiden(kin) peliä.
Salmela vetelee aika tasaisesti illasta toiseen ja pelaa ihan hyvin, pitkää kiekkoa tulee liikaa mutta ei mitään isoja virheitä. Pitkä kiekko on aina kuitenkin melko pieni paha harhasyötön rinnalla.

Koko pakisto näytti yhtäkkiä kuitenkin pirun hyvältä siinä 40min jälkeen, kun vastustajan eväät alkoi olla syöty. Ei tullut enää painetta kahdella ja jäi se sekunti aikaa heittää pakki-pakkia, jopa avata peliä lavasta lapaan. Tuon paineen alla koko viisikon täytyy tehdä enemmän töitä ja oikeita asioita, pakit vaan joutuu liialliseen mankeliin ominaisuuksiinsa nähden. Peltola muuten avasi eilen peliä pari kertaa todella hyvin ja nopeasti, vaikka ei vahvuuksiinsa kuulukaan. Kuljetuksissa syöttöjen ajoitus menee usein pieleen ja kiekko päätyy omituisiin paikkoihin, mutta näillä mennään. Marttinen puolestaan sooloilee toisinaan liikaa, ei taida mies enää muuttua. Mutta silti, tämä kaksikko on puolustuksen kivijalka, mitä se sitten kertookaan.

Otteista noin muuten, Appelgrenin osakkeet nousussa, löytänyt terävyyttä tekemiseen molemmissa päissä ja johtaa hyvin ketjuaan. Salminen oli puolestaan eilen täysin näkymätön, ei päässyt jalalla mihinkään ja esitys oli melko nuhainen. Toivottavasti on kunnossa, vai polttiko itsensä loppuun jo ekaan kymmeneen peliin kantaessaan koko jengiä reppuselässä? Ässien fysiikka kokonaisuudessaan herättää paljon kysymyksiä, miten luistelu ja liike voi olla noin heikkoa lähes jokaista vastustajaa vastaan? Kärkeä ei voi kuvailla edes dieseliksi, koska vääntökin puuttuu.

Ruma vierasvoitto oli kuitenkin kaunis asia tässä kohtaa, vastustaja hakkasi päätään seinään ja tyhjäsi akkunsa pysyen kuitenkin poissa parhailta paikoilta, vaikka totuuden nimissä saikin ne muutamat tontit kääntää pelin kulku. Ässien paketti oli kuitenkin jokseenkin tiivis.

Jatkossa toivoisi vielä sitä huolellisuutta purkukiekoissa, aivan liian usein suupaistaan suoraan vastustajan lapaan omalla sinisellä ja paine se vaan jatkuu. Eilen viidellä kuutta vastaankin oli muutama todellinen koomailu, mm. Varttinen teki jotain aivan käsittämätöntä viivan alla. Nämä jutut pitäisi teroittaa pelaajille.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Miksi löisin Salmelaa, kun taisi muutaman hätäroikun lisäksi päästä sieltä paineen alta avaamaan ihan hyökkäyksiäkin. Ainiin, se ei oo Porista.
Niinjoo. Toisin kuin Marttinen, joka on niin Porista, että mä en siksi sitä ikinä kritisoi. Muutenkin tuo pakiston porilaisosasto on kyllä mennyt hienosti ilman kritiikkiä koko alkukauden (Taimi, Viljanen), että sun on pakko olla oikeassa tuossa ihan mahtavassa olkiukossa. Mutta agree to disagree. Marttine o iha paska ja Peltolan sais kyä ampuu.
Lyö ihan ketä haluat, mutta itse en kyllä ensimmäisenä osoittelisi sormella kahta eniten pelannutta puolustajaa (joista vielä Marttisella oli pakkiparina se toinen Varttinen suoraan junnuista) nollapelin jälkeen, mutta nää on näitä.
Muutenkin ulina jostain, ettei saisi olla kriittinen sarjajumbon pakistoa kohtaan, on jotenkin huvittavaa. Kädet silmille, kaikki on hyvin.
Jos tarjoat Marttiselle ja Peltolalle pakiston huonoimpien pelaajien viittaa (Onko se lintu? Lentokone? Ei - se o Marttine), niin mä veikkaan, että sun käsillä voisi olla parempaakin tekemistä kuin näppäimistön pieksäminen. Laita ne vaikka silmille.
Plus että komeasti vedetty mutkat suoriksi - jos on eri mieltä sinun kanssa, niin on automaattisesti sitä mieltä, että kaikki on hyvin.
Uliuli sarjajumbo, uli.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hymiö. Tällä hetkellä taulukossa viimeisenä, ensimmäinen 3 pisteen voitto kauden 12. pelissä (Maaliero -17) ja alkukauden hurlumhei-kendo on kyllä ollut ihan spektaakkeli. Onneksi on Kotkaniemi, sillä muuten me oltaisiin vakavassa kriisissä.
Jos joku jatkoaikalaisista heiluisi johtoportaassa, niin varmaan olisi taloudellisia yllätystappioita ja tarpeetonta vaahtoamista kommenteissa kun joukkuekin on kasattu päin helvettiä, mutta onneksi ei ole monikaan täältä noissa hommissa. Toinen hymiö.

Eilinen oli ihan hyvä esitys ja parempaan mennään. 3 pisteen voitto, nollapeli ja vain 3 jäähyä vastustajan nollaa vastaan. Ei oltu ihan purjeessa, vaan laukauksista (ja Raiken mielipiteistä) huolimatta oltiin samalla sarjatasolla Mikkelin-madafakin-Jukureita vastaan. Tästä on hyvä rakentaa.
Kommenttini oli hieman kärjistetty. Porukka täällä näkee pelitavan suurimpana syynä vaikka näin ei ole jos peliä tarkemmin katsoo. Tottakai sielläkin virheitä löytyy, mutta eilenkin pelattiin fiksusti. Peli vaan tehtiin itselle turhan hankalaksi. Tuo pelitavan nostaminen esiin on todella helppo reitti kritisoida ja siihen pystyy kuka vain. Todelliseen analyyttiseen katsomiseen vain osa ja siksi meillä onkin Liigassa vain 15 päävalmentajaa.

Haluan vielä loppuun korostaa ettei alkukaudesta ole onnistunut juuri kukaan, ei pelaajat eikä valmennus. Myös johtoporrasta myöten on huteja tehty. Myöskin saunassa pesen vain avovaimoni selän eikä hän ole edes kaukaista sukua Kotkaniemelle. Mutta Kotkaniemen pelitavan nostaminen yksistään tikunnokkaan on vain sokeutta katsojalta.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Todelliseen analyyttiseen katsomiseen vain osa ja siksi meillä onkin Liigassa vain 15 päävalmentajaa.
Tosin suurempi syy on se, että niitä joukkueita on vain se 15. Tietysti "tee itte parempi" on aina ihan validi perustelu, koska mun kaikesta jääkiekko-osaamisesta huolimatta (joka on aika lähellä nollaa) tuskin itse ikinä valmennan jääkendon liigajoukkuetta. En ole edes aateloitu jääkiekkoleijona.

Eilinen oli tiivistä puolustuspelaamista hyvällä karvaamisella ryyditettynä, mutta edellen - alkukauden pelejä jos on seurannut, niin ei tuo mitään hurraahuutoja taktisella puolella ole kyllä herättänyt. Tuomas. Huhtanen. Ylivoimalla.

Mieluusti nostan myös siihen tikkuun joukkueen rakentamisen noin ylipäänsä ja jos tilaa on, niin muutaman pelaajan vielä oikein erikseen. Ei tämä alkukausi keneltäkään ole onnistunut niin kuin olisi pitänyt.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kylläpä täällä taas on sohvavalmentajat mieltään pahoittanut. "Ei montaa kertaa kotrolloidusti lähdetty omista", " Onko Kotkaniemen eväät syöty". Onneksi monikaan täältä ei ole penkin takana käskemässä koska silloin oltaisiin vakavasti kriisissä.
Sääkin voisit joskus koittaa tuoda keskusteluun jotain muuta kuin Jatkislaisten kirjoituksien kommentointi...siis yleensä mollaaminen ja tai väheksyminen. Olis keskustelun tasokin sitten vähän parempaa jatkuvan juupas eipäs keskustelin sijaan.

Mikä oli Ässien avauspelin sapluuna eiliseen peliin ja miksi se oli paras vaihtoehto kolmen pisteen saavuttamiseen Jukureita!!! vastaan?

Ja tuon kontrolloidusti sanan vois melkein ottaa pois tosta sun kirjotuksesta.
Kommenttini oli hieman kärjistetty. Porukka täällä näkee pelitavan suurimpana syynä vaikka näin ei ole jos peliä tarkemmin katsoo. Tottakai sielläkin virheitä löytyy, mutta eilenkin pelattiin fiksusti. Peli vaan tehtiin itselle turhan hankalaksi. Tuo pelitavan nostaminen esiin on todella helppo reitti kritisoida ja siihen pystyy kuka vain. Todelliseen analyyttiseen katsomiseen vain osa ja siksi meillä onkin Liigassa vain 15 päävalmentajaa.
On hiukan eri asia valmentaa liiga joukkuetta kuin arvioida jotain osa-aluetta peliatä / pelaajasta.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
-
Mikä oli Ässien avauspelin sapluuna eiliseen peliin ja miksi se oli paras vaihtoehto kolmen pisteen saavuttamiseen Jukureita!!! vastaan?
-

Tiedätkö, Ässillä oli 11 ottelua ilman kolmen pisteen voittoa. On todella absurdia edes ajatella, että tässä tilanteessa kyettäisiin pelaamaan hyvä peli kiekollisesti.

Ässien taktiikka, voitto keinolla millä hyvänsä.
Nyt haettiin kolmea pistettä taktiikalla joka soveltui tämän hetkiseen tilanteeseen. Eihän se kaunista ollut, mutta tärkeimmät oli kunnossa. Maalivahtipeli, erikoistilannepeli ja joukkueen halu taistella voitosta. Siinä oli voiton avaimet.

Kun aletaan saamaan itseluottamusta lisää, niin kiekollinen pelaaminenkin helpottaa.

Mitä helvetin väliä sillä on, että miten se ensimmäinen 3p saatiin? Olisko pitänyt yrittää vaan hyökätä urku auki koska vastassa on vain Jukurit. Olisit haukkunut Ässien taktiikan tuossa pelissä jos olisi hävitty hyökkäämällä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Tiedätkö, Ässillä oli 11 ottelua ilman kolmen pisteen voittoa. On todella absurdia edes ajatella, että tässä tilanteessa kyettäisiin pelaamaan hyvä peli kiekollisesti.

Ässien taktiikka, voitto keinolla millä hyvänsä.
Nyt haettiin kolmea pistettä taktiikalla joka soveltui tämän hetkiseen tilanteeseen. Eihän se kaunista ollut, mutta tärkeimmät oli kunnossa. Maalivahtipeli, erikoistilannepeli ja joukkueen halu taistella voitosta. Siinä oli voiton avaimet.

Kun aletaan saamaan itseluottamusta lisää, niin kiekollinen pelaaminenkin helpottaa.

Mitä helvetin väliä sillä on, että miten se ensimmäinen 3p saatiin? Olisko pitänyt yrittää vaan hyökätä urku auki koska vastassa on vain Jukurit. Olisit haukkunut Ässien taktiikan tuossa pelissä jos olisi hävitty hyökkäämällä.
No ei helvetti niin mitään väliä, miten se 3p tulee. Toivottavasti Kotkaniemi ohjeistaa omat pelaamaan seuraavassakin pelissä tällä mahtavalla "voitto keinolla millä hyvänsä" - taktiikalla. Miksi helvetissä tää taktiikka ei oo ollut aikasemmin käytössä?... Eiku ainii, pelaajat ei oo osannu toteuttaa, kun ne ei oo ollu tarpeeksi keskittyneitä.

No jos oltais pelattu hyvä peli... ihan sama miten... ja hävitty, niin en olisi taktiikkaa moittinut... Miksi olisin?
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sääkin voisit joskus koittaa tuoda keskusteluun jotain muuta kuin Jatkislaisten kirjoituksien kommentointi...siis yleensä mollaaminen ja tai väheksyminen. Olis keskustelun tasokin sitten vähän parempaa jatkuvan juupas eipäs keskustelin sijaan.

Mikä oli Ässien avauspelin sapluuna eiliseen peliin ja miksi se oli paras vaihtoehto kolmen pisteen saavuttamiseen Jukureita!!! vastaan?

Ja tuon kontrolloidusti sanan vois melkein ottaa pois tosta sun kirjotuksesta.

On hiukan eri asia valmentaa liiga joukkuetta kuin arvioida jotain osa-aluetta peliatä / pelaajasta.
Ihan ottelun alun ensimmäisiä vaihtoja kun katsoo niin ajassa jossa riistopeli tuotti kaksi hyökkäyspään riistoa niin omiin tuli kaksi paikkaa.

1) Salmela väärä tulkinta (pelitavan vastainen). Pintsasi sisään aivan liian myöhässä kun vastustajalla jo kiekko. 2vs.1 hyökkäys omiin. Pakkipari pelasi hyvin eikä vastustaja saanut vaarallista vetoa -> Andy hoisi.

2) Kaksi väärää tulkintaa (pelitavan vastainen) Tukonen haahuilee kentän väärälle puolelle ja Peltola roiskaisee sokkona painottoman puolen (Tukonen) ränniin kun jalalla olisi voinut nostaa.

Lisää löytyy jos katsoisi peliä.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Tuskin se ensimmäisen erän alakynnessä olo mitään tietoista taktiikka oli. Jukureilla oli sopiva huili takana ja joukkue tuli energisenä kotipeliin. Kun vastassa oli vähän arka vieras, niin jäätiin vaan alakynteen. Ei tuolla sentterinelikolla kyllä hyökkäyspeliä rakennetakaan ja tästä syystä mm. Salminen jäi täysin pimentoon.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan ottelun alun ensimmäisiä vaihtoja kun katsoo niin ajassa jossa riistopeli tuotti kaksi hyökkäyspään riistoa niin omiin tuli kaksi paikkaa.

1) Salmela väärä tulkinta (pelitavan vastainen). Pintsasi sisään aivan liian myöhässä kun vastustajalla jo kiekko. 2vs.1 hyökkäys omiin. Pakkipari pelasi hyvin eikä vastustaja saanut vaarallista vetoa -> Andy hoisi.

2) Kaksi väärää tulkintaa (pelitavan vastainen) Tukonen haahuilee kentän väärälle puolelle ja Peltola roiskaisee sokkona painottoman puolen (Tukonen) ränniin kun jalalla olisi voinut nostaa.

Lisää löytyy jos katsoisi peliä.
Nyt kyl lyö iso pyörä tyhjää... Miten nämä kolme virhettä liittyy tuohon kirjoitukseeni? Vai lainasitko väärää kirjoitusta?

Ja sitäpaitsi, jos tosiaan katsoit peliä, niin noita huonoja ränniin roiskimisia ja muitakin laitoja pitkin tehtyjä roiskaisuja oli kahdessa ekassa erässä niin maan perkeleesti, että se oli ihan selvä valmennuksen taktinen valinta... Ei pelata kiekkoa lapaan kun ei kerta osata.
 

Patafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jääkiekkoa voi näköjään katsoa monella tavalla. Mainitsemasi pakit olivat ainoat, jotka pärjäsivät laitaväännöissä, varsinkin Marttinen oli elementissään.

Katselin samaa peliä. Marttiselta todella fiksuja pieniä pelimiehen liikkeitä pelin sisällä. Tulee mieleen eräs tilanne missä nuorempi Varttinen pisti kiekon ränniin maalin takaa ja Marttinen blokkasi aikaa pois vastustajan hyökkääjältä jolla varmistettiin että kiekko saadaan ulos omalta puolustusaluuelta. En pitäisi hassumpana ajatuksena että Ässät saisi vaihdettua kokeneen peruspuolustajan alakertaan uhraamalla jonkin väliinputoajan hyökkäyksestä aka Salmio.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Kommenttini oli hieman kärjistetty. Porukka täällä näkee pelitavan suurimpana syynä vaikka näin ei ole jos peliä tarkemmin katsoo. Tottakai sielläkin virheitä löytyy, mutta eilenkin pelattiin fiksusti. Peli vaan tehtiin itselle turhan hankalaksi. Tuo pelitavan nostaminen esiin on todella helppo reitti kritisoida ja siihen pystyy kuka vain. Todelliseen analyyttiseen katsomiseen vain osa ja siksi meillä onkin Liigassa vain 15 päävalmentajaa.

Haluan vielä loppuun korostaa ettei alkukaudesta ole onnistunut juuri kukaan, ei pelaajat eikä valmennus. Myös johtoporrasta myöten on huteja tehty. Myöskin saunassa pesen vain avovaimoni selän eikä hän ole edes kaukaista sukua Kotkaniemelle. Mutta Kotkaniemen pelitavan nostaminen yksistään tikunnokkaan on vain sokeutta katsojalta.

Mikä sinun mielestäsi sitten on se suurin syy huonoihin otteisiin, kun oikein tarkasti katsotaan?

Minusta vaikuttaa, että suurin juurisyy, josta muut ongelmat versoavat, on pelaajien riittämätön fysiikka. Fysiikka on niin merkittävä asia jääkiekon tyylisessä voima-, nopeus- ja kestävyysominaisuuksia vaativassa kamppailulajissa, että jos olet siinä selvästi vastustajia huonompi, ei hieman parempi pelaajamateriaali tai taktinen paremmuus riitä tasoittamaan puntteja. Se on aivan se ja sama kuinka hyvä ja taitava kuski on ratissa, jos on karting-autolla F1-kilpailussa. Peleissä näkyy aivan selvästi, että kaikilla ei vaan paukut riitä kamppailutilanteissa eikä jaloissa ole tehoa.

Pahaa pelkään, ettei Ässien sarjasijoitukseen ole tulossa kovin merkittävää muutosta. Peli voi kyllä parantua pelitavan kehittymisen myötä ja pisteitä voi tulla vähän paremmassa tahdissa, mutta fyysisesti ollaan silti jatkossakin jäljessä. Iso kysymys onkin miten fysiikan kanssa käy jatkossa. Toteutuuko "pelaamalla kuntoon" eli alkaako porukan liike paranemaan kauden mittaan vai iskeekö ylirasitus, kun kuntopohja ei ole riittävä kestämään kauden rasituksia. Sitten on itkussa pitelemistä, jos tuon joukkueen liike ja vääntö vielä hiipuu nykyisestä väsymyksen vuoksi.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt kyl lyö iso pyörä tyhjää... Miten nämä kolme virhettä liittyy tuohon kirjoitukseeni? Vai lainasitko väärää kirjoitusta?

Ja sitäpaitsi, jos tosiaan katsoit peliä, niin noita huonoja ränniin roiskimisia ja muitakin laitoja pitkin tehtyjä roiskaisuja oli kahdessa ekassa erässä niin maan perkeleesti, että se oli ihan selvä valmennuksen taktinen valinta... Ei pelata kiekkoa lapaan kun ei kerta osata.
Pyysit tuomaan konkreettista joten toin. Ja kyllä varmasti oli valmennuksen ohjeistus tähän peliin että kiekko on pelattava pois omista vaikka sitten pleksin kautta jos ei syöttölinjoja ole auki. Tämä kävi kyllä pelistä selkeästi selväksi. Pata pakistolle on tosiaan tuottanut ongelmia saada kiekkoja lapaan niin mielestäni hyvä ja tyly ratkaisu pelata kiekko pleksien kautta ulos.

Pointti tässä oli se että tuossakin tilanteessa Peltola veti sokkona ränniin vieläpä tyhjään sellaiseen (omista pelaajista, kun virhe sielläkin oli tapahtunut). Junnumainen henkilökohtainen virhe. Tästä seurannut tilanne täälläkin saadaan pelitavan piikkiin ja se on väärä tapa katsoa.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikä sinun mielestäsi sitten on se suurin syy huonoihin otteisiin, kun oikein tarkasti katsotaan?

Minusta vaikuttaa, että suurin juurisyy, josta muut ongelmat versoavat, on pelaajien riittämätön fysiikka. Fysiikka on niin merkittävä asia jääkiekon tyylisessä voima-, nopeus- ja kestävyysominaisuuksia vaativassa kamppailulajissa, että jos olet siinä selvästi vastustajia huonompi, ei hieman parempi pelaajamateriaali tai taktinen paremmuus riitä tasoittamaan puntteja. Se on aivan se ja sama kuinka hyvä ja taitava kuski on ratissa, jos on karting-autolla F1-kilpailussa. Peleissä näkyy aivan selvästi, että kaikilla ei vaan paukut riitä kamppailutilanteissa eikä jaloissa ole tehoa.

Pahaa pelkään, ettei Ässien sarjasijoitukseen ole tulossa kovin merkittävää muutosta. Peli voi kyllä parantua pelitavan kehittymisen myötä ja pisteitä voi tulla vähän paremmassa tahdissa, mutta fyysisesti ollaan silti jatkossakin jäljessä. Iso kysymys onkin miten fysiikan kanssa käy jatkossa. Toteutuuko "pelaamalla kuntoon" eli alkaako porukan liike paranemaan kauden mittaan vai iskeekö ylirasitus, kun kuntopohja ei ole riittävä kestämään kauden rasituksia. Sitten on itkussa pitelemistä, jos tuon joukkueen liike ja vääntö vielä hiipuu nykyisestä väsymyksen vuoksi.
Kyllä tästä olen samaa mieltä. Siltä osin että fysiikka näyttäisi olevan osa syy tähän. Tämän on monen aineksen soppa, fysiikka, taktiikat, pelaajat. Kaikissa ollaan tehty virheitä, mutta yksinomaan johonkin syyn kaataminen on väärin. Liian mustavalkoinen katsanta täällä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Pyysit tuomaan konkreettista joten toin. Ja kyllä varmasti oli valmennuksen ohjeistus tähän peliin että kiekko on pelattava pois omista vaikka sitten pleksin kautta jos ei syöttölinjoja ole auki. Tämä kävi kyllä pelistä selkeästi selväksi. Pata pakistolle on tosiaan tuottanut ongelmia saada kiekkoja lapaan niin mielestäni hyvä ja tyly ratkaisu pelata kiekko pleksien kautta ulos.

Pointti tässä oli se että tuossakin tilanteessa Peltola veti sokkona ränniin vieläpä tyhjään sellaiseen (omista pelaajista, kun virhe sielläkin oli tapahtunut). Junnumainen henkilökohtainen virhe. Tästä seurannut tilanne täälläkin saadaan pelitavan piikkiin ja se on väärä tapa katsoa.
Väärin... Jos vastustajia oli likimainkaan omia pelaajia, niin ei syötetty omille vaan kiekko pelattiin laitojen kautta ylös päin.

Joo, tää on lätkää, tässä tapahtuu virheitä, joka pelissä, joka taktiikalla. Odotin lähinnä, että olisit tuonut esille jotain tuosta taktiikasta ja miksi se oli hyvä(mieluummin joku muu analyysi, kuin siksi että voitettiin) ja paras taktinen vaihtoehto eiliseen matsiin. Siis jotain perusteluja sille, miksi kotisohvavalmentajat ovat mielestäsi väärässä, kun ovat pitäneet eilisen hyökkäyspelin taktista valintaa älyttömänä... E: Siis jos tavoitteena on tavoitella voittoa. Isommassa kuvassa voisin valinnaksi ymmärtää sen, että joukkueelle haluttiin kunnon puolustusreeni ja totuttelu puolustuspelaamiseen, että sitä ei tarvitsisi tulevaisuudessa pelätä.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Väärin... Jos vastustajia oli likimainkaan omia pelaajia, niin ei syötetty omille vaan kiekko pelattiin laitojen kautta ylös päin.

Joo, tää on lätkää, tässä tapahtuu virheitä, joka pelissä, joka taktiikalla. Odotin lähinnä, että olisit tuonut esille jotain tuosta taktiikasta ja miksi se oli hyvä(mieluummin joku muu analyysi, kuin siksi että voitettiin) ja paras taktinen vaihtoehto eiliseen matsiin. Siis jotain perusteluja sille, miksi kotisohvavalmentajat ovat mielestäsi väärässä, kun ovat pitäneet eilisen hyökkäyspelin taktista valintaa älyttömänä... E: Siis jos tavoitteena on tavoitella voittoa. Isommassa kuvassa voisin valinnaksi ymmärtää sen, että joukkueelle haluttiin kunnon puolustusreeni ja totuttelu puolustuspelaamiseen, että sitä ei tarvitsisi tulevaisuudessa pelätä.
@madeOFspade tähän jo ylempänä vastasikin. Taktiikkana nimenomaan puolustusvoitto. Riskien minimoiminen omissa. Se on helvetin rumaa ja vie roimasti hyökkäyksestä tehoja kun lyödään lasista ulos. Iskettiin vastustajan pakkeihin kiinni, hankittiin riistoja ja sitä kautta lyödä vastaan. Omasta mielestä siis ruma voitto, mutta tarpeellinen. Edellisissä matseissa on ollut juuri ongelmana ettei syötöt edes helpot napsu lapaan, ei täten siis voida omista kovinkaan kotrolloidusti lähteä.

Nyt yksinkertaistettiin peliä niinkuin toiveissa täällä oli ja sekään ei kelvannut. Ainoa pelitilanne maalikin tuli kun roiskastiin lasista ulos.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No ei helvetti niin mitään väliä, miten se 3p tulee. Toivottavasti Kotkaniemi ohjeistaa omat pelaamaan seuraavassakin pelissä tällä mahtavalla "voitto keinolla millä hyvänsä" - taktiikalla. Miksi helvetissä tää taktiikka ei oo ollut aikasemmin käytössä?... Eiku ainii, pelaajat ei oo osannu toteuttaa, kun ne ei oo ollu tarpeeksi keskittyneitä.

No jos oltais pelattu hyvä peli... ihan sama miten... ja hävitty, niin en olisi taktiikkaa moittinut... Miksi olisin?

Noniin.

Joskus täytyy ottaa ensin askel taaksepäin. Täällä haluttiin yksinkertaisempaa peliä ja nyt sitä saatiin. Jukurit tuli lujaa, mutta se kestettiin.

Edelleen, kolme tärkeintä ominaisuutta kunnossa. Maalivahtipeli, erikoistilannepeli ja maalinteon tehokkuus. Näissä kaikissa kolmessa kohdassa ässät voitti ja tuloksena voitto ja 3p.

Voittojen kautta omaan peliin.

Painotan nyt vielä. Nykyisellä itseluottamuksella ei voida pelata liian kiekollisesti. Eiliselläkin tyylillä meidän pakit teki hirveän määrän virheitä kiekon kanssa. Onnistumiset ruokkii itseluottamusta ja sitä kautta kiekollinen peli paranee.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Noniin.

Joskus täytyy ottaa ensin askel taaksepäin. Täällä haluttiin yksinkertaisempaa peliä ja nyt sitä saatiin. Jukurit tuli lujaa, mutta se kestettiin.

Edelleen, kolme tärkeintä ominaisuutta kunnossa. Maalivahtipeli, erikoistilannepeli ja maalinteon tehokkuus. Näissä kaikissa kolmessa kohdassa ässät voitti ja tuloksena voitto ja 3p.

Voittojen kautta omaan peliin.

Painotan nyt vielä. Nykyisellä itseluottamuksella ei voida pelata liian kiekollisesti. Eiliselläkin tyylillä meidän pakit teki hirveän määrän virheitä kiekon kanssa. Onnistumiset ruokkii itseluottamusta ja sitä kautta kiekollinen peli paranee.
Musta tuntuu, että sekotat tässä nyt kaksi asiaa. Tuskin kukaan on toivonut hyökkäyspelin yksinkertaistamista tai ainakaan sitä, että kiekko liikkuisi vielä nopeammin ylöspäin... tai jos on, niin minä en ainakaan ole yksi niistä. Minä, kuten aika moni muukin on toivonut puolustuspelin yksinkertaistamista.

Eilen oli mielestäni ihan hyvää puolustuspelaamista... ainakin niiltä osin kun matsia jaksoi vilkuilla.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Musta tuntuu, että sekotat tässä nyt kaksi asiaa. Tuskin kukaan on toivonut hyökkäyspelin yksinkertaistamista tai ainakaan sitä, että kiekko liikkuisi vielä nopeammin ylöspäin... tai jos on, niin minä en ainakaan ole yksi niistä. Minä, kuten aika moni muukin on toivonut puolustuspelin yksinkertaistamista.

Eilen oli mielestäni ihan hyvää puolustuspelaamista... ainakin niiltä osin kun matsia jaksoi vilkuilla.
Hyökkäys- ja puolustuspelaaminen kulkee käsi kädessä, tästä varmaan ollaan yhtä mieltä? Ässien taktiikka alkukaudella ja varsinkin kotona on kääntää nopeasti kiekollisena, eli silloin pakki pyrkii avaamaan lapaa ja kiekkokontrollilla tästäkin eteenpäin. Kun ongelmana on ollut se ettei ne syötöt napsu lapaan niin päädyttiin pelaamaan varmemmin omissa eilinen vieraspeli. Roiskaisu lasinkautta ei ole uusi hyökkäystaktiikka vaan paineen purku omista (puolustupeli). Tällä pelillä hyökkäyspeli kärsii (kynttilää ei voi molemmista päistä polttaa) ja tämä valinta tehtiin. Eilen onnistuneesti.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Musta tuntuu, että sekotat tässä nyt kaksi asiaa. Tuskin kukaan on toivonut hyökkäyspelin yksinkertaistamista tai ainakaan sitä, että kiekko liikkuisi vielä nopeammin ylöspäin... tai jos on, niin minä en ainakaan ole yksi niistä. Minä, kuten aika moni muukin on toivonut puolustuspelin yksinkertaistamista.

Eilen oli mielestäni ihan hyvää puolustuspelaamista... ainakin niiltä osin kun matsia jaksoi vilkuilla.

En sekoita. Nyt lyötiin panokset omaan päähän, eli yksinkertaistettiin mahdollisimman paljon. Eli uhrattiin oma hyökkäyspeli ja hyökättiin kun pystyttiin.

Ässät oli tilanteessa, että edessä oli pakkovoitto vieraissa. Nyt valittiin tämä taktiikka ja se oli oikein valittu. Sillä saatiin 3p, voittamalla kolme lätkäpelin tärkeinrä osa-aluetta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aivan oikein tehty. Ensin ne jääkiekon perusasiat kuntoon ennen kuin voidaan haaveilla edes voitoista. Sen jälkeen voidaan leikkiä jotain innovatiivisia taktikkoja vasta. Vaikea voittaa voittaa pelejä, jos omiin menee 4-7 maalia pelistä toiseen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
En sekoita. Nyt lyötiin panokset omaan päähän, eli yksinkertaistettiin mahdollisimman paljon. Eli uhrattiin oma hyökkäyspeli ja hyökättiin kun pystyttiin.

Ässät oli tilanteessa, että edessä oli pakkovoitto vieraissa. Nyt valittiin tämä taktiikka ja se oli oikein valittu. Sillä saatiin 3p, voittamalla kolme lätkäpelin tärkeinrä osa-aluetta.
No sitten mää en vaan oo jostain syystä nähnyt niitä viestejä, missä porukka on tän yksinkertaisemman hyökkäyspelin perään huudellut. Pahoittelut väärinkäsityksestä.

Mitä luulet, onko Kotkaniemen ohjeet joukkueelle seuraavassa matsissa, "voitto keinolla millä hyvänsä" vai lähdetäänkö kenties "fifti fifti voitto tai häviö" taktiikalla?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Aivan oikein tehty. Ensin ne jääkiekon perusasiat kuntoon ennen kuin voidaan haaveilla edes voitoista. Sen jälkeen voidaan leikkiä jotain innovatiivisia taktikkoja vasta. Vaikea voittaa voittaa pelejä, jos omiin menee 4-7 maalia pelistä toiseen.
Niin, tässä nyt voisi olla järkeä... että eilisen taktiikan valinnat on tehty ns. harjoitus / pelin kehittäminen mielessä.

Se, että eilisen kiekosta luopuminen vaikka väkisin -taktiikka palvelisi tavoitetta voittaa 3 pistettä eilisestä matsista on aivan älytön väite. Eilen mentiin enemmänkin hälläväliä pelin tuloksella ja maaleja tehdään sen verran kuin tehdään, mutta jokainen keskittyy 100% puolustamiseen ja riskien välttelyyn.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No sitten mää en vaan oo jostain syystä nähnyt niitä viestejä, missä porukka on tän yksinkertaisemman hyökkäyspelin perään huudellut. Pahoittelut väärinkäsityksestä.

Mitä luulet, onko Kotkaniemen ohjeet joukkueelle seuraavassa matsissa, "voitto keinolla millä hyvänsä" vai lähdetäänkö kenties "fifti fifti voitto tai häviö" taktiikalla?
Taas pakko vastata vaikkei lainaus minulle kohdistukkaan. Tuo voitto keinolla millä hyvänsä on lähinnä pelikirjan otsikko jonka sisällä on sitten sisällysluettelo: Papp, erikoistilanteet, lähdöt jne. Ja siellä avattuna vielä tarkemmin mitä tehdä tietyssä tilanteessa.

Kuten sanottua niin eilinen oli ruma ja tärkeä voitto, hienoudet jätettiin pois ja pelattiin vahvasti omapää edellä. Selkeä taktinen valinta. Tuo väittämäsi "kiekosta luopuminen vaikka väkisin -taktiikka" on täysin sinun omaa näkemystä eikä vastaa totuutta mitenkään. Se että paineen alta päätettiin purkaa lasin kautta ei tarkoita että haluttiin vain puolustusreeniä. Hyökkäyspeli eilen oli vastaisku hyökkäystä. Eiköhän perjantaina taas palata siihen omaan peliin kotona Hifk:ta vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Taas pakko vastata vaikkei lainaus minulle kohdistukkaan. Tuo voitto keinolla millä hyvänsä on lähinnä pelikirjan otsikko jonka sisällä on sitten sisällysluettelo: Papp, erikoistilanteet, lähdöt jne. Ja siellä avattuna vielä tarkemmin mitä tehdä tietyssä tilanteessa.

Kuten sanottua niin eilinen oli ruma ja tärkeä voitto, hienoudet jätettiin pois ja pelattiin vahvasti omapää edellä. Selkeä taktinen valinta. Tuo väittämäsi "kiekosta luopuminen vaikka väkisin -taktiikka" on täysin sinun omaa näkemystä eikä vastaa totuutta mitenkään. Se että paineen alta päätettiin purkaa lasin kautta ei tarkoita että haluttiin vain puolustusreeniä. Hyökkäyspeli eilen oli vastaisku hyökkäystä. Eiköhän perjantaina taas palata siihen omaan peliin kotona Hifk:ta vastaan.
Jos paine tarkoittaa sitä, että vähintään yksi vastustaja on meidän puolustusalueella, niin olet oikeassa. Ässät roiski kiekkoa vain paineen alla... Tai oli siellä kyllä muutama purku vaikka omalla alueella ei ollut yhtäkään vastustajaa.

Jos laituri sai riistettyä kiekon siniviivan lähellä, ei hän tiputtanut kiekkoa pakeille, vaikka siellä olisi ollut koko puolustusalue tyhjänä. Hän purki kiekon keskialueelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös