Ässien kotisivut

  • 94 018
  • 388

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Tykki
Jos jutut ja uutiset pysyvät omina ja varsinkin jos sivuilta tulee saamaan sellaista tietoa mitä muualla ei ole vielä ehditty julkaista, niin sitten kaikki muu onkin toissijaista.

Ennenkaikkea toivon siis aktiivista päivitystä ja todellista Ässien omaa uutiskanavaa. Ei enää muiden peesailua ja vanhoja juttuja. Kiitos.

Alku ainakin kangertelee ihan entiseen malliin. Assat.com:in mukaan Iikka Törnvall pelaa edelleen patapaidassa.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
.jarska avaa sanaisen arkkunsa

Analyysiä pelkästä layoutista ja teknisistä asioista:

Positiiviset asiat:

1. Ei tamia missään enää. No ei pitäiskään.

2. Sopivan pelkistetty ulkoasu. Ei liikaa häiritseviä bannereita yms. Värimaailma rauhallinen. Voisi sanoa että silmä melkein lepää.


Negatiiviset asiat:

1.
Selaimesi ei tue JavaScriptiä tai olet poistanut sen toiminnasta. Tämä sivusto sisältää runsaasti JavaScript-koodia, joten sinun on haettava
itsellesi selain, joka osaa tulkata scriptausta. Mikäli olet poistanut
scriptauksen selaimen toiminnoista, aseta se takaisin päälle.
Sivustolla käytetään vain ja ainoastaan JavaScript-koodia, joten
se on erittäin turvallinen.

Täysin käsittämätön ratkaisu. Javascript? Herra varjele. Turvallinen? Morjes. Ei tekijöillä tullut mieleen että monet ovat tuon javascript tuen poistaneet käytöstä varsin hyvästä syystä... En ole tyytyväinen. En todellakaan. Ainakin paskapuheet javascriptin turvallisuudesta pitäisi poistaa. En sano etteikö heidän javasc riptinsä olisi turvallisia, mutta yleisellä tasolla asia ei valitettavasti näin ole.

2. Avattu selkeästi keskeneräisenä. Olisivat pitäneet torstaihin asti kansaa jännityksessä ja tehneet homman kunnolla valmiiksi.


Sisällölliset asiat

Jää nähtäväksi. Ennakolta odotin kyllä sivuilla huomattavasti parempaa kieliasua, varsinkin kun tekijöinä piti käsittääkseni olla myös viestinnän (?) opiskelijoita.


Kaiken A ja O on kuitenkin tämä päivitys. Sivujen pitää päivittyä käytännössä päivittäin. Suoraan sanoen en pidä ajatusta, että pörssiyhtiön nettisivuista vastaavat pääsääntöisesti "jotkut opiskelijat" ja vieläpä luultavasti ilman kunnollista korvausta. Toivottavasti näyttävät että olen väärässä.

Mutta parannusta edelliseen on tullut huomattavasti. Mikäli joku tekijä kirjoitukseni lukee, haluan korostaa, ettei tarkoitukseni ole teilata ja valittaa joka asiasta. Toivottavasti jaksatte hoitaa rakennuksen loppuun asti ja sen jälkeen pitää saitin päivitettynä. Hyvältähän nuo näyttävät.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin. Opinnäytetyöhän tms. tuo uusi assat.com on, ja sellaisena sitä tulee myös arvostella. Ei siis liene perusteltua odottaa ammattilaisjälkeä, mutta toisaalta tekijöiden pitäisi tuosta jotain oppiakin, joten nostetaan niitä virheitä esiin.

Ihan ensimmäiseksi ihmetyttää sivustolle ensimmäistä kertaa yrittäessä asiakkaiden seulonta hyviksi ja huonoiksi asiakkaiksi. Sillä sitähän tuo selainvaatimusten esittäminen on. Ässät Oy:n kaltaista taloudellista tulosta tahkoavalla yrityksellä ei sellaiseen kyllä ole varaa. Tästä tulee iso miinus, sillä ensivaikutelman merkitys on aina hallitseva. Valtaosalle internet-käyttäjistä on turha esittää tälläistä:

Mikäli olet liikkeellä jonkin muun merkkisellä selaimella niin se toimii näillä sivuilla, jos se toteuttaa:

* W3C CSS 2.1 standardia
* W3C DOM 2 standardia


...koska he eivät siitä mitään ymmärrä.

Kaupalliset webbisivut rakennetaan sellaisiksi, että mahdollisimman moni asiakas voi niitä käyttää. Jos sivuille halutaan jotain ihme tekniikoita, jotka eivät kaikkien asiakkaiden käyttämillä laitteilla toimi, niin silloin luodaan siihen rinnalle toinen riisutumpi versio, jota voi käyttää vaikka vanhalla modeemilla ja tekstipohjaisella selaimella. Jos tähän ei ole rahkeita, niin periaatteessa koko sivusto pitäisi siinä vaiheessa unohtaa.

Seuraavana esiin nousee sivuston ulkoasu. Se on kieltämättä varsin amatöörimäinen. Tämä korostuu erityisesti jos lukijalla on muistissa viimekautinen ns. aurinkokuningasversio tai hän on tutustunut useimpien muiden SM-liigaseurojen internet-sivuihin. Toisaalta sivuston ulkoasu on yksinkertainen, eivätkä perusratkaisut rasita silmää. Tästä kiitosta. Kokonaisuus jättää hieman hämmentävän kuvan, sillä sivuston pitäisi tukea sitä yrityskuvaa, jota Porin Ässät haluaa itsestään viestiä. En ole täysin vakuuttunut, että Ässien tavoitteena olisi viestiä omaa amatöörimäisyyttään.

No, tuohon ulkoasuun varmaankin tullaan vielä ajan mittaan puuttumaan, ja se hioutunee parempaan kuosiin. Hiottavaa toki löytyy muualtakin, sillä Ässien 90-luvulla käyttöönottamassaan logossa - joka assat.com:in etusivullakin kummittelee - esiintyvä tekstityyppi ei käy lainkaan yksiin yrityksen muussa materiaalissaan nykyisin käyttämän kirjasimen kanssa. Tämä sohii ainakin minua silmiini erittäin paljon, sillä tämän takana on käsitykseni mukaan ihan ammatikseen näitä suunnitteleva mainostoimisto. Silloin pitää voida odottaa aivan eritason lopputulosta.

Sivuston sisältö on lopulta painoarvoltaan ulkoasua suurempi, ja tällä haavaa positiivista on sisällön ainutkertaisuus. Materiaali ei ole pääosin toiselta sivustolta kopioitua, joten nyt assat.com:lla on ihan oikeasti oma syynsä olla olemassa. Toki pitää myöntää, että sisältö on sekin kovasti amatöörimäistä, niin rakenteeltaan kuin ennen kaikkea kieliopillisesti tökeröä. Tämä on omasta mielestäni ehdottomasti tärkein kohta, minkä suhteen sivustoa tulisi jatkossa kehittää. Yhä useammin alkaa mieltäni pelottaa tämän maan nuorten sukupolvien kielellinen valmius ilmaista itseään.

Mielenkiinnolla tulen seuraamaan myös sivujen päivitystiheyttä. Sen merkitystä ei voi turhaan korostaa, kun kyseessä on sähköinen media. Jos päivitykset eivät ole sivuilla nopeasti, heti tapahtumien jälkeen, ei sivustolla ole juuri mitään lisäarvoa esim. printtimediaan verrattuna. Poikkeuksena ovat tietenkin mahdolliset henkilökuvat ja vastaavat, mutta tässä vaiheessa on vaikea arvioida voiko sellaisia sivuille odottaa vai ei.

Tilanne jääkiekon SM-liigan ja sen osakasjoukkueiden internet median suhteen on kyllä harvinaisen mielenkiintoinen. Liiga itse on internetin tärkeyden tiedostanut, mutta pyrkii käsitykseni mukaan sälyttämään voimakkaasti vastuuta seurojen suuntaan. Kuten suurin osa palstan lukijoista varmasti tietää, useimmilla seuroilla ei talous ole tällä havaa järin vahvalla pohjalla. Silloin on kovin ristiriitaista pyrkiä vielä lisäämään kaukalon ulkopuolisia kustannuksia, jos niistä ei oleteta saatavan vähintään yhtä isoa positiivista kassavirtaa. Ja tämähän se tilanne tällä hetkellä on. Harva seura kokee internet-sivunsa kertaluonteisena investointina, vaikka todellisuudessa ne ovat hyvin pitkälle sellainen kokonaisuus. Ammattitaitoisesti suunniteltuja ja rakennettuja sivuja, joiden käyttöliittymä niin lukijan kuin ylläpitäjän suuntaan on ergonomisesti järkevä ei tarvitse välttämättä uusia 10-20 vuoteen. Muutama hassu kasvojenkohotus riittää. Ja päivittäjiäkin on helpompi löytää. Tämä pitäisi onnistua takomaan seurojen johtohenkilöiden pääkoppaan. Helpommin sanottu kuin tehty.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Re: .jarska avaa sanaisen arkkunsa

Viestin lähetti .jarska
Analyysiä pelkästä layoutista ja teknisistä asioista:

Suoraan sanoen en pidä ajatusta, että pörssiyhtiön nettisivuista vastaavat pääsääntöisesti "jotkut opiskelijat" ja vieläpä luultavasti ilman kunnollista korvausta. Toivottavasti näyttävät että olen väärässä.


Niin, käsittääkseni Ässät Oy:tä ei ole minkään maan missään pörssissä noteerattu. Paitsi ehkä kotimaisessa liigapörssissä.

Sisältö nyt on kuitenkin suhteellisen asiallista, ehkä vähän kuivakkaakin, asiaa. Viimevuotiset "Tamin kornerit" ym. kesken jääneet turhanpäiväisyydet ovat poissa, mikä on hyvä. Lisäksi pelaajaesittely on mielestäni ihan OK.

Henkilökohtaisesti pidän aivan yhdentekevänä mikä taho sivuja väsää/päivittää, jos homma vaan toimii. Olkoon vaikka Käppärän ala-asteen 1b.

Ja hei! On edes sivut jotka eivät tuo negatiivista mainosta seuralle, kuten vielä pari kolme kautta sitten.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: .jarska avaa sanaisen arkkunsa

Viestin lähetti Karl Benz
Henkilökohtaisesti pidän aivan yhdentekevänä mikä taho sivuja väsää/päivittää, jos homma vaan toimii. Olkoon vaikka Käppärän ala-asteen 1b.

Aivan totta. Mutta tämänhetkisillä näytöillä homma ei vielä kovin vahvasti toimi.

Ja hei! On edes sivut jotka eivät tuo negatiivista mainosta seuralle, kuten vielä pari kolme kautta sitten.

Tästä olen kyllä erimieltä. Eivät nuo kovinkaan hääppöisesti Porin Ässien yrityskuvaa tue.
 

Corbucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Hyvinhän nuo sivut näyttävät toimivan. Kello huitelee 23 maissa eikä tietoakaan raportista..

Älkää siellä toimituksessa vetäkö herneitä nenään. Nyt vaan vituttaa.
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Re: Re: .jarska avaa sanaisen arkkunsa

Viestin lähetti Karl Benz
Ja hei! On edes sivut jotka eivät tuo negatiivista mainosta seuralle, kuten vielä pari kolme kautta sitten.

Tuo kyhäelmä ei muuta tuokkaan kuin negatiivista mainosta. Vertaa nyt vaikkapa muiden seurojen sivustoja. Loistavia verrattuna nykyisiin Ässien sivuihin.

Toivottavasti kehittyvät ja muuttuvat ajanmittaan paljon.
 

Ässät.Com

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Tervehdys!

On ilmiselvää, että kaikkien tavoite, ihanteellisin tilanne, on saada raportit sivustolle samana iltana. Tällä hetkellä kuitenkin sivuston ylläpito-oikeudet on vain SAMK:in tiloissa sijaitsevalla koneella. On aivan selvää, että ko.järjestely hankaloittaa tilannetta.

Viikonloppupeleissä, kuten tänään perjantaina, JYP-ottelun raportti on luettavissa kuitenkin samana iltana.

Palautetta on tullut kiitettävästi ja kaikki ehdotukset huomioidaan ja punnitaan järkevin ratkaisu.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Loistavaa. Palautetta otetaan vastaan, siihen reagoidaan ja jopa kommentoidaan. Hienoa!

Sitten toivomus:

Seuran omille sivuille olisi suotavaa saada otteluraportteihin valmentajan tai edes joukkueenjohtajan ja mahdollisesti jonkun pelaajan kommentit. Erityisesti vieraspeleistä. Jos raportin toimittaja ei ole itse pelissä paikalla - ymmärrettävää esim. Kärpät-Ässät-otteluissa - niin puhelin on keksitty.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti fiksi
Käytettävyystutkimusten mukaan suurin osa WWW:n käyttäjistä pitää sivujen ärsyttävimpänä ominaisuutena sitä, että linkki avautuu uuteen selainikkunaan. Minäkin voin allekirjoittaa tämän. Jokainen osaa kyllä avata sillä omalla selaimellaan uuden ikkunan/terminaalin, jos sitä välttämättä haluaa. Lisää aiheesta: <http://www.useit.com/alertbox/990530.html>.

Kyllähän se kuitenkin niin on, että sellaiset linkit, jotka vievät kyseisen sivuston ulkopuolelle, voidaan hyvin avata toisessa ikkunassa. Siitä pitäisi kuitenkin informoida käyttäjää.

Tämän vuoksi toiselle sivustolle vieviä linkkejä ei myöskään tulisi "upottaa" sivuston valikkoon. Itse en ainakaan pidä siitä, että tällaiset "tilastot" tai "sarjataulukko" yms -linkit vievät suoraan SM-liigan sivuille.
 

Vesku

Jäsen
Viestin lähetti forrest
Sori melkein chat, mutta millähän perusteella sivuston nimi on Ässät.com (lue: assat.com), kun assat.fi toimii yhtälailla? Lieneekö sitten imagokysymys, jossa dotcom-innostus ajaa suomalaisen suosimisen ohitse? :)

Mistäs seurasta Hirsimäki tulikaan Ässiin...?

Sivusto nimi on Ässät.com. Kaikissa kohdissa sanamuodot ovat tyyliä "Ässät.comin arvio", "Ässät.com ei ole vakuuttunut SaiPan vahvistuksista".

Sivuilla on kausiennakko sijoitusarvioineen ja täsmälleen samoine merkkeineen, jotka on Ilveksen sivuilla. http://www.assat.com/ShowArchive.jsp?target=/materiaalit/kolumnit/archive/Kolumni001.html (välikommentti: Ilves on veikattu 11:nneksi, "maalivahtitilanne ei hätkäytä", kieh kieh)

Ennakoissa "seuraa heitä" -osiot kuten Ilves.comissa.

Yrityssivuilla on joitakin samoja lauserakenteita kuin Ilveksen yritystuotesivuilla, kuten "Otteluisännyys Ässien kotiottelussa on urheilullista PR-työtä parhaimmillaan", "Klubi on satakuntalaisten yritysten kokoontumispaikka Porin jäähallissa Ässien otteluissa" ja "Kun haluat kestitä vieraitasi urheiluhenkisillä huipputason elämyksillä ja oheispalveluilla...".
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Ilves.com vs Ässät.com

Niin. Varmasti mallia on otettu sieltä ja täältä, mutta tuskin Hirsimäen Ilveksestä tulo vaikuttaa asiaan mitenkään, koska sivuja ylläpitää lähes täysin Ässien ulkopuolinen taho. Eli muutama SAMK-opiskelijahan noita sivuja pyörittelee. Että semmosta...

-paze-
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ennakoiko assat.com Juha Kiilholman siirtoa muualle, kun kaveria ei vieläkään löydy pelaajalistasta?
 
HIFK-Ässät on assat.comin mukaan sekä Ässien seuraava että edellinen ottelu.

Virhe on kummitellut sivuilla jo perjantaista lähtien. Kun saitilta ei otteluohjelmaakaan löydy, niin markkinointi tiistain TPS-peliä ajatellen ei ole nyt ihan kohdallaan.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Ässät.Com
....On ilmiselvää, että kaikkien tavoite, ihanteellisin tilanne, on saada raportit sivustolle samana iltana. Tällä hetkellä kuitenkin sivuston ylläpito-oikeudet on vain SAMK:in tiloissa sijaitsevalla koneella. On aivan selvää, että ko.järjestely hankaloittaa tilannetta.....

Voisiko joku kertoa miten on mahdollista, että vain yhdeltä koneelta voi sivuja päivittää ?

Kuulostaa lähinnä tieteiselokuvalta. Nykypäivänä kaikki on tietotekniikassa mahdollista (Tai ainakin luulen niin. En siis tiedä). Eräs ystäväni fiksaa eräitä nettisivuja ja joku samanlainen homma oli kyseessä. Hän kiersi ongelman jotenkin. En nyt mitenkään usko lainauksen asiaan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti kapa76
Voisiko joku kertoa miten on mahdollista, että vain yhdeltä koneelta voi sivuja päivittää ?


Aika yleistä, että palvelimia ei voi päivittää kuin tietyistä ip-osoitteista. Tämä kaikki ihan tietoturvan takia. Teknisestihän ei ole mitenkään mahdotonta noita sivuja päivittää useammalta koneelta. Yleensä tämä rajoittaminen hoidetaan palomuureilla tai jopa ostamalla kiinteä "putki" operaattorilta palvelimen ja ylläpitokoneen välille.

Niin kaikki on tietotekniikassa mahdollista, jopa tälläinen yhteyksien rajoittaminen. Itse ainakin jos olisin Ässien nettipalvelimen ylläpitäjä en päästäisi palvelimelle ihan mistä vaan.
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti L4E
Itse ainakin jos olisin Ässien nettipalvelimen ylläpitäjä en päästäisi palvelimelle ihan mistä vaan.
Kyllä Ässien kotisivu on sen tyylinen palvelu, että sen päivitykseen ei tarvita maksimaalista ip-pohjaista tietoturvaa vaan ihan salasana riittää. No katotaa ny mitä poijaat saa aikaiseksi.
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nyt on pakko viestinnän ammattilaisena (mikä vitsi) hiukan kommentoida sivujen tekstejä.

Esim. HIFK-Ässät ottelun raportti on osin sellaista suomea, että en nimeäni kehtaisi alle laittaa. Sama homma Ässät-TPS ennakossa. Ei vaatisi liikoja jos tekstit edes lukisi kertaalleen läpi ennen julkistamista.

Don´t get me wrong, on hienoa, että sivuja päivitetään. Nyt vaan hiukan tarkkuutta tohon kirjottelemiseen.

Kiitos ja anteeksi.
 

Corbucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Niin, ja hiukan pisti tuo yksi kohta ennakossa huvittamaan. Nielikäisen taklaukset: Pasi Nielikäinen hieman varoi ensimmäiset pelit kipeää nenäänsä, mutta jo Helsingissä laidat ryskyivät lupaavasti.

Olikohan raportin tekijä edes paikanpäällä? Mietin vaan, kun mielestäni en nähnyt Nielikäisen edes kertaakaan taklaavan Helsingissä.

No toivottavasti saadaan nenu pian kuntoon, niin saadaan leipää ja sirkushuveja Isomäen yleisölle.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
.jarska avautuu, vol II

Nämä "päivitys onnistuu vain yhdeltä koneelta" - puheet ovat kyllä surkeaa selittelyä. Tokihan tuo on mahdollista, mutta aivan idioottimaista. Minkä tähden tarvitaan tuon tason tietoturva? Hauskana pointtina pidettäköön seuraava lainaus:

Sivustolla käytetään vain ja ainoastaan JavaScript-koodia (ECMAScript), joten se on erittäin turvallinen. Ja vaikka et uskoisikaan kun sanon, että
JavaScript on turvallinen, niin usko edes se, että näiltä sivuilta
et viruksia saa.

OK. En tietenkään tarkoittanut aiemmin että javascriptin käyttö ässät.com:ssa olisi tietoturvaongelma.

Ongelmahan javascriptin kanssa on lähinnä ainoastaan siinä tapauksessa jos joku nimenomaa pyrkii tekemään tahallaan kiusaa sivuillaan. Javascriptillähän on erittäin yksinkertaista tehdä kaikenlaisia kivoja jäyniä yms. Tarkoitin nimenomaa sitä, että (hyvin pieni) osa käyttäjistä ei käytä javascriptiä selaimissaan lainkaan. Tietoturva-asiat voidaan sinänsä tässä tapauksessa unohtaa, mutta en edellenkään ymmärrä miksi sivut ovat alunperinkään javavascript-pohjaiset.

Noh, pääasia toki että toimivat. En jatka tästä enää.

Minä annan silti ulkoasusta ja luettavuudesta positiivista palautetta. Sivuston ulkoasu on mielestäni selkeä ja rauhallinen. Miltei ainoana todella ärsyttävänä piirteenä on mm. sarjataulukon avautuminen suoraan sm-liigan sivuilta. Nyt kun sitä javascriptiä kerran käytätte niin suosittelen tekemään siitä popupin. Sivustolta pois vieminen ilman eri varoitusta ei ole hyvä asia. Toisaalta sarjatilanteen sm-liigan sivuilta hakevan parserin rakentaminen ei ole paha rasti. Toivottavasti joskus jaksatte tämän tehdä.

Juttujen sisältöön en puutu. Nyt kun puitteet ovat kunnossa toivottavasti tekijät jaksavat paneutua sisällöntuottamiseen. Jatkakaa vaan samaan malliin. Yhtäkään hyvää sivustoa ei ole rakennettu yhdessä yössä.

Jatkoajassa ei mikään sivusto tule koskaan saamaan tarpeeksi positiivista palautetta. Toivottavasti jaksatte vääntää valittelusta huolimatta.
 

Corbucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kokoajan ollaan menossa parempaan suuntaan. Tps- pelin raportti oli jo erinäköinen kuin viimeksi. Pituutta (ja tätä kautta sisältöä) tuli mukavasti.

Ja vielä kun päivittelette juttuja mitä jatkoajassa ei lue, niin hyvä tulee.
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tää nyt ei kai varsinaisesti tänne kuulu, mutta mitäs mieltä jengi on noista Porin Ässät ry:n kotisivuista?

http://www.porinassat.fi

Tekisi mieleni sanoa, että ovat enemmän Ässien näköiset kuin liigajoukkeen sivut. Ässät.com kaipaa lisää rokkia ja tärinää!?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös