Ässien erikoistilannepelaaminen

  • 449 271
  • 3 355

Lätkäjope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Armia #10, Matushkin #43
"Ylivoimalle pitäisi löytyä jatkossa lisää rentoutta, sillä näin ei voi jatkua, Kivi tuumi." Tämä siis Ilves pelin jälkeen.

Karri ei taida sittenkään olla Suhosen Alpoon verrattava muumio, kun mies on 40 pelatun pelin jälkeen saanut jostain kummasta ajatuksen, että ylivoimassa on jokin pikkasen pielessä. Koita nyt hyvä mies tehdä jotain sille ylivoimapelille! Ei siellä ole pakko peluuttaa pakkeja sosiaalipeluutuksen kautta, eikä siellä ole edes pakko peluuttaa pakkeja, jos ei sopivia joukkueesta kerran lyödy.

Mikäli valmennus/pelaajat eivät saa ylivoimaan mitään tolkkua, on pakko hakea apua jostain muualta, tai menestyshaaveet voi unohtaa ja heittää pyyhkeen taas kehään säälien ekalla kiekalla..

Tästä oon itsekin haaveillut että yv:lle saataisiin nykysysteemin sijasta vaikka esim se 4hyökkääjää + puolustaja. Kokeilisivat edes.. En usko että sillä kokeilulla sais mitään peruuttamatonta aikaseksi, vaan saattaisin olla juuri se piristysruiske mitä tuo yv tarvitsee. Keväällä pelit ratkaistaan erikoistilanteissa ja olisi elintärkeää että meidän pojat oppisivat viimeistelemään yv:llä ennen tosipelejä.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Neljä hyökkääjää vaan rohkeasti YV:n. Käsittämätöntä tuo 5-3 YV kun yritetään pelata Kudrocille vetopaikkaa vaikka miehen laukauksen viritys kestää puoli vuotta ja veto voi mennä maan ja taivaan välille minne tahansa. Ei kukaan edes tuonne uskalla maskiin mennä kun voi kopsahtaa päähän koska vaan ja vielä suhtkoht lujaa. Zapo- Dixon--Savinainen-Armia viivalle ja Taimi. Ei ole järkeä peluuttaa Kudrocia kun vedon viritys kestää ikuisuuden. Taimi saa varmasti ja rauhassa kiekon ohi ensimmäisestä miehestä, se on nyt tärkeintä eikä se mahtava laukaus. Armian taidot menee hukkaan tuossa kakkosYV:ssa kun Uusikartano on tällä hetkellä täysin kuutamolla sekä YV:lla että tasavoimilla. Caldwell sitten tervehtyessään pakiksi YV:n.
Tuosta Ässien YV:sta puuttuu pitkät repivät syötöt tyystin. Nykypäivänä nuo pelaajien lavatkin pitäisi olla vielä ulospäin eli saadaan paremmin revittyä pitkillä syötöillä vastustajan neliö palasiksi. Tuo puuttuu Ässiltä täysin, liekö sitten puutteellisen kiekonkäsittelyn tulosta. Ainakin Kudrocin lapaan homma pysähtyy kerta toisensa jälkeen kuin kiekko pitäisi laittaa nopeasti liikkeelle. Myös Dixon hautoo kiekkoa liikaa ja hakee ns. kuningassyöttöä. Rohkeita syöttöjä enemmän niin hyvä tuosta vielä tulee. Se on kuitenkin selvää että keväällä ei pärjätä jos YV ei toimi.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Pitää kuitenkin ajatella asiaa siltäkin kantilta että voidaanko sanoa ulkomaalaiselle ykköspakille, joka on vielä tunnettu mielialapelaajana että sinua ei nyt peluuteta ylivoimalla. Varsinkin kun Kudroc on ollut tällä kaudella paljon parempi yv-pelaaja kuin aikaisemmin.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kudroc oli eilisestä kokoonpanosta se pätevin puolustaja ylivoimalle. Surullista eikö? Taimi jostain syystä ei enää lauo, ja jos laukoo niin vetää ensimmäiseen äijään.

Parannusta saadaan kun Karri menee nöyränä poikana kysymään Niittyseltä ohjeita ylivoimapelaamiseen.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pitää kuitenkin ajatella asiaa siltäkin kantilta että voidaanko sanoa ulkomaalaiselle ykköspakille, joka on vielä tunnettu mielialapelaajana että sinua ei nyt peluuteta ylivoimalla. Varsinkin kun Kudroc on ollut tällä kaudella paljon parempi yv-pelaaja kuin aikaisemmin.
SM-liiga ei ole mikään sosiaalipeluutuksen valtakunta. Pitää pystyä sanomaan. Uusitalokaan ei ole mikään YV pelaaja, sählää kiekon kanssa ihan liikaa. Nykyjoukkueesta parhaat miehet tuohon pakin rooliin YV:ssa ovat paremmuusjärjestyksessä Caldwell, Jyrkkiö, Taimi. Näillä kaikilla on rauhalliset varmat perussyötöt hallussa ja saavat kiekon ohi ohi kärkikarvaajan polvisuojista. Lisäksi on tarvittavaa rohkeutta ja luovuutta. Harmi vaan että Jyrkkiö on puolustussuuntaan täysi turisti.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uskoisin edelleen, että Kivi on heittänyt yv-pelaamisen suunnittelun pelaajille ja se näkyy. Eilen meni valmentajien piikkiin peluuttamisen epäonnistuminen, kun ensimmäisessä erässä Dixonin kenttä pelasi koko 5 - 3 yv:n. Ja Zaborsky on mielestäni aika huono maskimies, ei ole hänen vahvuuksiaan.

Suurin ongelma on kiekon liikuttaminen ja ratkaisuiden yksipuolisuus eli Kudroc lämmää ja muut odottavat ripareita. Vastustajan on äärettömän helppo pelata tämä kuvio pois, kuten Ilves teki. Viivalle pitää saada hyvät kädet (Jyrkkiö, Taimi, Caldwell), jotta kiekko liikkuu ja toiseksi pakiksi pelaaja joka pystyy laukomaan suoraan neliön läpi tulevasta kiekosta (Yetman, Juusela). Zaborsky pelaamaan neliön keskelle, Savinainen päätyyn/ maskiin, Dixon pyörittää peliä oikean kautta.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kudroc oli eilisestä kokoonpanosta se pätevin puolustaja ylivoimalle. Surullista eikö? Taimi jostain syystä ei enää lauo, ja jos laukoo niin vetää ensimmäiseen äijään.

Parannusta saadaan kun Karri menee nöyränä poikana kysymään Niittyseltä ohjeita ylivoimapelaamiseen.

Taimi nyt ei ole moneen peliin päässyt edes kentälle jos ollaan oltu ylivoimalla mutta siinä olet oikeassa, että on alkanut jostain syystä säästelemään lämäriään ihan 5-5 vaikka se on ihan hyvä ja menee maalia kohtia.

Nähtiinhän tätä Rockyn aikanakin, että väkisin se kaksi pakkia siellä on. Ilmeisesti pelätään takaiskuja niin paljon.

Dixonista vielä sen veran, että ei hänkään mikään ylivoiman virtuoosi ole. Liikkeellään yrittää hajottaa nelikkoa mutta siihen se pitkälti jää. Kyllä esim. Santavuori osaa paljon paremmin kuviot. Mutta pyörii se ylivoima Saipallakin vaikka käsiä ei paljoa ole joten...
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Ei herranjumala tota Ässien ylivoimaa. Ja juuri ennen matsia ehdin lukemaan Kotkaniemen(?) kommentit, että nyt se alkaa kulkemaan. Yv:tä yksinkertaistettu ja kiekkoa vaan maalille. Aijaa? Mites eilen Ilvestä vastaan?

Ja kun oli saanu pää höyryten jo huutaa kaikille yv:n perseilijöille, niin eikös siellä sitten viimeisen 40sek ajan olleet vielä kokeilemassa Laaksonen ja Juusela. Samassa ketjussa. Että sellainen yv-kentällinen. Joku roolitus tuossa on kuitenkin pakko pitää. Olisivat nyt vielä peluuttaneet Niemeä pari minuuttia. Siitä kaverista en edes aloita puhumaan. Menisi päivä pilalle.

Oma mielipiteeni on kuitenkin edelleen se, että yv on todennäköisesti se erottava tekijä pidemmän päälle, jolla ratkaistaan se, kuka menee päätyyn asti. Jos se toimii, niin vahvoilla on. Nyt huonolla yv:llä saadaan vaan oma paketti totaalisesti sekaisin, joka näkyy välittömästi 5vs5 pelissä.

EDIT: Sen verran vielä, että onko tosiaan niin, että jokaisen vastustajan av:lla on aivan huikeita vedonblokkaajia, vai vetääkö Ässien miehet muuten vaan 2/3 vedoista päin ekaa miestä? (Tämä oli retorinen kysymys)
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Kyllä tuota Zaborsky-Dixon-Armia kolmikkoa kuuluisi testata nyt. Ei se nyt prkl ainakaan aiempaa huonommaksi voi mennä! Kaikki kunnia Savinaiselle, joka on yksi suosikeistani Ässä-joukkueessa tälläkin kaudella asenteensa takia, mutta ei oikein ole yv pelaaja, ainakaan ykkös yv:ssä. Eihän tuo yv:n tehottomuus toki Vellusta johdu, mutta tässä kolmikossa olisi oikeastaan kolme maalintekijää, joista etenkin Dixi rakentaa hyvin myös peliä. Viivaan ensi viikolla Caldwell ja Jyrkkiö, niin rupeaa tapahtumaan. En pidä Jyrkkiön pelaamisesta omassa päässä alkuunkaan, mutta onhan se nyt tuosta joukosta selkeästi paras pakki yv:lle. Jos Ryan olisi edes siinä kunnossa kuin palatessaan edellisestä vammastaan, niin hän tuo kuitenkin paljon mahdollisuuksia tähän touhuun.

Eli:

Joppe (right) - Dixon (left) - Zaborsky (left)
Jyrkkiö (right) - Caldwell (left)

Näin mä sen ainakin NHL12:ssa laittaisin... :D
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1. Armia-Dixon-Zaborsky
Yetman-Caldwell

Kolmiolla, Caldwell viivalla ja Zaborsky&Yetman p-pisteen kaarella. Dixon maskimieheksi ja Armia yleismieheksi. Dixon on jo näyttänyt sen että maalinedustalla on helvetin taitava ohjaamaan kiekkoja ja hakkaamaan ripareita pussiin. Pidetään se ylivoima yksinkertaisena ja ammutaan paljon! Tulivoima on kaamea tuossa viisikossa. Kiekon ylöstuontiin jalalla löytyy Dixon,Yetman ja Zaborsky. Päätykiekko heitetään kulmaan jonne on menossa samanaikaisesti kaksi hyökkääjää. Dixonilla ja Armialla on iso rooli noissa päätykiekkojen voittamisessa.


2. Juusela-AUK-Savinainen
Kudroc-Jyrkkiö

Sama kolmio, Kudroc viivalla, Jyrkkiö ja Juusela p-pisteiden kaarilla. Smolenak maskissa ja AUK yleismiehenä. Peliä lähdetään pyörittämään Jyrkkiö&AUK akselilla.

3. Smolenak-Sillanpää-Laaksonen
Taimi-Uusitalo

Jos ykkös- tai kakkosylivoimalla ei homma luonaa laitetaan nämä jätkät jäälle pelaamaan simppeliä ylivoimaa. Kiekkoa maalille ja äijät perään.


VOOI VITTU MITEN HELPPOA TÄÄ ON! :-D eiku...
No, ehkä sitten myöskin omassa nhl12:ssa löytyy tuollaiset ylivoimakentälliset.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
EDIT: Sen verran vielä, että onko tosiaan niin, että jokaisen vastustajan av:lla on aivan huikeita vedonblokkaajia, vai vetääkö Ässien miehet muuten vaan 2/3 vedoista päin ekaa miestä?

Tätä olen ihmetellyt jo pitkään. Eilen olin poikkeuksellisesti istumassa, A-katsomossa ja lähellä kenttää. Siinähän tuon näki ihan aitiopaikalta. Ihan sama, kuka viivasta laukoo, ja tuleeko veto suoraan syötöstä vai ei. Yksi pystyssä pysyvä blokkaaja riitti vallan mainiosti pysäyttämään kiekon. Varmaan tuota sitten vastustajat ovat treenanneet ja erinomaisiksi tätä kautta tulleet, vika ei voi olla viivamiehissä.

Luulisi, että edes todennäköisyyksien mukaan ne vedot menisivät joskus maalille asti, jopa ottaen samalla vittumaista kimmoketta blokkaajista matkalla sinne, mutta ei eilen ainakaan ollut tästä pelkoa Toskalalle.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tätä olen ihmetellyt jo pitkään. Eilen olin poikkeuksellisesti istumassa, A-katsomossa ja lähellä kenttää. Siinähän tuon näki ihan aitiopaikalta. Ihan sama, kuka viivasta laukoo, ja tuleeko veto suoraan syötöstä vai ei. Yksi pystyssä pysyvä blokkaaja riitti vallan mainiosti pysäyttämään kiekon. Varmaan tuota sitten vastustajat ovat treenanneet ja erinomaisiksi tätä kautta tulleet, vika ei voi olla viivamiehissä.

Eikös tämä kaikki ole seurausta juuri siitä että yv on liian yksipuolista eikä kiekko liiku tarpeeksi?

Patapatan yv-kentälle minulta peukku. Ei Savinaisen paikka ole ylivoimalla vaikka muuten mainio mies onkin. Jyrkkiön jatkuvaa sorsimista en myöskään käsitä, eihän hänestä ole koko kaudella edes yritetty ottaa kaikkea irti.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikös tämä kaikki ole seurausta juuri siitä että yv on liian yksipuolista eikä kiekko liiku tarpeeksi?

Nimenomaan ongelma on syöttöjen luokaton nopeus. Katsokaapa piruuttanne keväältä Blegin pelejä. Siellä kiekko pelataan viivaan -> nopeasti poikittain pakki-pakki -> veto joka meni lähes aina läpi. Ässillä kun kiekko pelataan viivaan, sitä haudotaan hetki ja annetaan poikkisyöttö kuin joku juuri mailan käteen saanut sen antaisi. Ja jos joku sattuu laukomaan näistä, on lähes aina sitä keritty blokkaamaan.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Saatan olla väärässä, mutta omasta mielestäni silloin harvoin kun ylivoimalla viime viikkoina ollaan osuttu, niin melko monta kertaa vaihto on ollut kesken ja siellä ovat olleet Dixon, Zaborsky ja Armia samaan aikaan.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pieni hörähdys kun katsoin Ipa-Tappara peliä. Tappara pelaa ylivoimaa neljällä hyökkääjällä ja viivassa 16-vuotias poika. Mutta Kivi ei uskalla...
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Pieni hörähdys kun katsoin Ipa-Tappara peliä. Tappara pelaa ylivoimaa neljällä hyökkääjällä ja viivassa 16-vuotias poika. Mutta Kivi ei uskalla...

Ja Tapparan ylivoima on ylivoimaisesti liigan surkeinta huomioonottaen niin yv-minuutit/yv-maali kuin yv-%. Ei sillain etteikö Ässilläkin parannettavaa olisi.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja Tapparan ylivoima on ylivoimaisesti liigan surkeinta huomioonottaen niin yv-minuutit/yv-maali kuin yv-%. Ei sillain etteikö Ässilläkin parannettavaa olisi.

Tilastollisesti Tapparan koti-yv on parempaa kuin Ässien, että sellasta. Tosin vieraissa Tappara on tehnyt vain 3 YV-maalia mikä lienee sekin jokin ennätys.
 

Zauli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Red Wings
Saatana pitääkö Ässien palkata erikseen valmentaja valmentamaan ylivoimaa? Ton kiven säätämäisestä nyt ei ainakaa tule vittuakaan. Taas järkyttävää paskaa ja av-maali vastustajalle.
 

ZMiq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Applause, applause! Hienoa ylivoimatyöskentelyä taas KalPa-pelissä. Ei voi ymmärtää miten ammattilaispelaajat pelaavat noin huonoa ylivoimaa. Treenataanko tätä ihan oikeasti?
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Applause, applause! Hienoa ylivoimatyöskentelyä taas KalPa-pelissä. Ei voi ymmärtää miten ammattilaispelaajat pelaavat noin huonoa ylivoimaa. Treenataanko tätä ihan oikeasti?

Tänään oli melkoinen pohjanoteeraus, TAAS.

Ylivoima oli taas niin hyvää, että omissa soi. Noh, eiköhän se kokoajan lipsu siihe suuntaan, että saa pelätä kun Ässät saa YV: jotta milloin omissa soi.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Ainakin kaksi ylivoimaa meni tänään ilman laukaustakaan. Alueelle vienti onnetonta, kulmakiekoissa ei mitään järkeä. Kaiken kruununa AV-maali omiin.

Ei näytä hyvältä tämä.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Mun tarvii kyllä kysyä että onko nuo tuolla valmennuksessa oikeasti noin tyhmiä ettei saa mitään tolkkua tuohon yv-pelaamiseen ja peluutukseen? Yli 40 peliä pelattu ja play offit lähestyvät ja mitään ei tapahdu. Caldwellistä odotetaan jälleen pelastavaa messiasta, ilmeisesti?
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mun tarvii kyllä kysyä että onko nuo tuolla valmennuksessa oikeasti noin tyhmiä ettei saa mitään tolkkua tuohon yv-pelaamiseen ja peluutukseen? Yli 40 peliä pelattu ja play offit lähestyvät ja mitään ei tapahdu. Caldwellistä odotetaan jälleen pelastavaa messiasta, ilmeisesti?

Sitähän pohdittiin jo viime kerralla kun äijä palasi jotta lähteekö, ei lähtenyt silloinkaan mutta ehkä tällä kertaa. Caldwell tuo parannusta kyllä sisäänvientiin kun pystyy itse sen hoitamaan sekä vedot lähtevät sentään maalia kohti mutta ei se mikään messias ole.

Kyllä näkyy kun ei ole Ritvaa ja Caldwellia, saatikka mitään "Mavea". Taitoa olisi satavarmasti koota yksi toimiva erikoiskenttä sekä toinen kakkosYV.

Jos on pakko peluuttaa kahta pakkia, niin miksei Kudroc mene maskiin seisomaan. Ei sitä siitä siirretä ja lisäksi vahvana äijänä pystyisi hakkaamaan ripareita. Tätähän Koivu toteutti TPS:ssä viime kaudella tai silloin taisi ylivoimalla olla kolmekin pakkia mutta kuitenkin.

Tuli sekin mieleen, että mahtoiko viime kauden ylivoiman toimimattomuuden syy olla myös Kivessä eikä Rockyssä...
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Sarjakärjelle hävittiin, ei siinä mitään. Sellaista sattuu ja en halua tappiosta avautua.

Mutta siitä haluan, etten ole jumalauta koskaan eläessäni nähnyt kenenkään pelaavan niin huonoa ylivoimaa kuin Ässien tämän kauden yv. Ja olen sentään saatana nähnyt Israelin maajoukkueen pelaavan jääkiekkoa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Seurasitteko tänään noita Ässien päätykiekkoja ylivoimilla? Lähes järjestäen pakit heittivät päätykiekon VÄÄRÄÄN kulmaan. Eli sinne kulmaan mihin ei hyökkääjiä ollut menossa. Taimi jopa onnistui heittämään pari kertaa kiekon päätyyn niin ettei jätkät olleet menossa edes hyökkäysalueelle vielä...

Noh, huomenna taas 13:00 Ässät-Hifk A-Nuorten kamppailu. Kannattaa tulla paikanpäälle katsomaan millaista on moderni ylivoimapeli. Tekisi Karrillekin ihan hyvää...
Nyt hyökkäämistä pelätään niin paljon ylivoimalla että peli menee puuroksi ja ollaan ylivoimalla sarjan vaarallisin joukkue OMAAN päähän.
Me annetaan helvetisti muille nyt tasoitusta näillä meidän puusilmävalmentajilla. Illasta toiseen samaa paskaa, matkan varrelle mahtunut muutama poikkeus.

Ilman toimivaa ylivoimaa en usko että päästään viime kautta yhtään pidemmälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös