Ässät 2003–2004

  • 100 814
  • 677
Tila
Viestiketju on suljettu.

lisamarie

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT ja SAIPA
Mikään ei näköjään kelpaa!Vai kelpaako?

Nojoo ja muutama tunti kulunut uusien sopimusten julkaisusta ja kausikaan ei ole alkanut kun jo ulistaan uusista pelaajista.No tiedän että mielipiteitä on monia.
Se oli positiivinen uutinen että Lankku jatkaa Porissa. JEES!!!!!!
Martin Bergeron on outo nimi, mutta mitä kävin netissä katsomassa tietoja niin vaikka onkin vanhempi niin sanoisimpa niitten tietojen pohjalta että saattaapi yllättää monet häntä mollaavat ensi kaudella. Kärppien ollessa divarissa ja ja taistellessa 1999-00 liigapaikasta niin Bergeron oli Kärppien pistekuningas. Ja muutenkin ollut Euroopan sarjojen paras piste- ja maalikungas muutamaa vuotta lukuunottamati.
Ja on "vanhalla kehäraakilla" ollut viime kaudella Sveitsin Baselissa hommia 62 pistettä/ 38 ottelua.
Teemu Virkkusesta en käynyt vielä informaatiota katsomassa, joten häntä en kommentoi, mutta tottakai nuorille pittää pelipaikkaa SM-liigasta löytyä, mutta ei kylläkään heti mistään ykkösketjusta.
Mie ainakin odotan innolla alkavaa kautta, koska uudet tuulet puhaltavat ja parempaan päin ollaan menossa. Ja ainahan sitä saa toivoa hyviä ja vielä hyvempiä pelaajia joukkueeseen, mutta Ässien budjetti kun on rajallinen niin sitä on turha toivoa mittään erittäin kovapalkkaisia pelaajia Ässiin.
Ite olen tyytyväinen joukkueeseen. Ja miettikääpä sitä millainen joukkue olisi jos esim Ati olisi ollut sopimuksia tekemässä.
(Yx kysymys: Ite kuulun Ässien fan clubiin, kuuluuko kettään muuta? Jos et niin mix?)
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Mikään ei näköjään kelpaa!Vai kelpaako?

Viestin lähetti lisamarie
...Ja miettikääpä sitä millainen joukkue olisi jos esim Ati olisi ollut sopimuksia tekemässä.
(Yx kysymys: Ite kuulun Ässien fan clubiin, kuuluuko kettään muuta? Jos et niin mix?)

Erittäin hyvä pointti. Ja arvelempa että lähtökohdat olisivat olleet aika huonot. Siihen nähden tilanne on hyvä.

Ja sitten fan-club kysymykseen. En kuulu. Minä en tiedä kyseisestä asiasta yhtään mitään. Miksiköhän. Kukaan ei mainosta asiaa yhtään missään. Asia ei näy yhtään missään. http://www.assat.com/n/ ei mitään. Onko fan clubista tai sen toiminnasta ollut jossain juttua. Asiaa voisi korjailla kesällä ja markkinoida vähän. Nyt kun Ässillä on uusi ilme ja uudet johtajat (vanha jengi poissa) ja kunnon valmentaja niin uskoakin voi ihmisillä olla enemmän ja kiinnostusta fani toimintaan.

Edit: Ehdoituksia. Se koppi siihen kaljapaikan eteen takaisin missä nykyään säilytetään peffan alusia. Fanimatkoihin ilmoittautuminen fanipisteeseen ja hieman joka välissä Koskisen Simo niitä kuuluttelemaan pelikatkoilla.

Lisamarie. Avaappas ketju asialle ja alusta hyvin. Sinne voi kaikki laittaa näitä ideoita. Ei varmasti olisi turha ketju.

Kyllä tämä tästä ei nyt vaivuta epätoivoon.
 
Viimeksi muokattu:

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hienoa nähdä Martti liigassa. Luulenpa, että Ässä faneilta irtoaa vielä hehkutuksiakin miehestä. Hän lähti Kärpistä varmaankin playoff pelien takia. Mies on silti uskomaton maalintekijä. Meillä on ollut Ton ja Tenkrat, mutta Martti on ihan eriluokan maalintekijä. Siinä, kun Tono ja Teknrat tuhlaa paikkoja Martti pistää kiekkoja sisään yllätvistäkin paikoista. Tässäpä teille tutun Pölläsen statsit divarista:

4. Pöllänen Tomi, KooKoo 44 28 23 51 40 17 23

ja tässä Martti

1999-00 Kärpät (1.div.) 45 40 46 86 71

Lyhyesti Martti tekee lähes kaksi maalia, siinä missä Pöllänen yhden ja syötöissä sama. Tässä Kärppäsivulta lainaus miehestä.

Kovimmat näytöt kanadalainen antoi harjoitusotteluissa ja esimerkiksi kansainvälisessä Tampere Cupissa syksyllä 1998 Bergeronin tehot olivat neljässä ottelussa 3+3.

Muut joukkueet oli liigaporukoita.

Täältä löytyy Bergeronin maaleja, valitkaa Bergeron ja sieltä lisätiedot. Siinä näkyy, miten mies vetää ranteella, kädet käy ja kiekko yhtäkkiä verkossa. Jos Ässistä löytyy miehiä, jotka pelaa kiekon maalin läheisyyteen tälle miehelle, niin heiluu verkko liigassakin.

http://www.oulunkarpat.fi/system/joukkue/_kausi9900/joukkueen9900_nolla_freimi.html
 

Corbucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Jatkosopimuksista...

Pakko myöntää että tuli tuuletettua rajummin kuin koskaan, siitä kiitos Lankun jatkosopimukselle. Niin ja sitten negatiiviset asiat...Välillä tuntuu tätä ketjua lukiessani että onko tämä edes Ässien ketju.. Heti jos ei olekaan mitään huippunimiä porissa niin aletaan haukkua kehäraakiksi sun muuksi, eikö meidän tehtävä ole kannustaa Ässiä (ja pelaajia)eikä mollata? Mitä luulette kummasta pelaaja saa paremmat kiksit: siitä että huudatte v***n kehäraakki tms. vai siitä kun kannustatte ja huudatte positiivisiä asioita...nii-in.. sitä minäkin... Minä ainakin olen tyytyväinen niihin pelaajiin jotka Ässiin tulevat ja otan hyvin vastaan enkä rupea ensimmäiseksi haukkumaan pelaajaa maan rakoon.

Eikä Ässien pelimerkeillä saa kovin suuria nimiä poriin..
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Pari ex-oululaista, joiden uraa tuli seurattua tarkasti aikoinaan.

Bergeron: Verrattuna viime kauden Ässien ulkomaalaisiin selvästi parempi. Hakkaa Rochefortin ja Sachlin 100-0. Mikään ihmeidentekijä tämä mies ei kuitenkaan ole, kovat tehot on syntyneet pääasiassa eri maiden kakkossarjoissa. Hidas kuin taivas, eikä osaa puolustaa juurikaan millään tavalla.

Mutta yhdessä asiassa aivan poikkeuksellinen pelaaja: hyökkäysmaalin edessä lähestulkoon pitelemätön. Vahva junttura, helvetin hyvä laukaus. Käy ajoittain myös todella kuumana. Vaatii ainakin yhden hyvin puolustavan ja liikkuvan laiturin, jotta pysyy vauhdissa mukana.

Teemu Virkkusen ura lähti sellaiseen alamäkeen Bluesiin siirron jälkeen, että harvoin olen vastaavaa nähnyt. Oli Kärpissä peliajoissa Viuhkolan, Koskenkorvan yms. junioreiden edellä, mutta on hiipunut täysin yöhön. Hagman-Fandul-Virkkunen oli se ratkaiseva kokonaisuus, joka aikoinaan Kärpät liigaan nosti.

Uskoisin, että tatsin löytäessään hyödyllinen pelaaja. Mutta mistä se löytyy, kaksi vuotta yössä. Taitava, mutta ah niin pehmyt pelaaja. Löisin melkein rahasta vetoa siitä, että pelaa Harjulan ja Fandulin kanssa samassa kentässä.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näillä mennään

Maalivahdit:
Scott Langkow mv 2v

Pakit:
Antti Boman p 1v, Pasi Peltonen p 3+1v, Oleg Sorokins p 2v, Jarkko Glad p 1v, Mika Rontti p 1v, Iikka Törnvall p 2v, Atte Valli p 2v

Hyökkääjät:
Martin Bergeron h 1v, Teemu Virkkunen h 2v, Samu Wesslin h 2v
Jari Korpisalo h 1v, Tomi Pöllänen h 2v, Tuomo Harjula h 1+1v, Juha Kiilholma h 1v, Pasi Tuominen h 3v, Vjatseslav Fandul h 1v, Timo Salonen h 1v, Kristian Kuusela h 2v, Patrik Forsbåcka h 1v, Joose Lipponen h 1v, Janne Mäkelä h 1v, Mikko Peltonen h 1v

Eli kakkosmaalivahtia ja ykköskentän laitaa uupuu. Mutulaskulla ( :) 1,4 miljoonaa vielä jäljellä. Kakkosmaalivahti ei paljoa maksa.
 

puhuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Re: Virkkunen&muut suharit...

Viestin lähetti H.Hietaharju
.


Mitähän Martti ajattelee kun saapuu ensimmäistä kertaa ouluun?
taitaa olla vaikea paikka...
Tuto nöyryytksen jälkeen Bergeronin piti käydä psykiatrian puheilla :D

Jaahas. Pääsee sitten Martti näyttämään liigassa mistä kovat maalitykit on tehty.
Tamminen on vänkä kaveri. Haukkui kaverin kyllä sen verran lyttyyn liiganousun jälkeisessä junnuvalkkujen koulutustilaisuudessa, että enpä olisi uskonut herrojen vielä kohtaavan.
Toisaalta Tami painotti sitä, että hän on todellinen maailmanluokan mailankäsittelijä, mutta naisasioissa aivan totaalinen noviisi :)
Ensimmäisenä keväänä ero, ja toisena värkkääminen uuden "suomi-neidon" kanssa vei kuulema täydellisesti pelihalut.
Uskon Bergeronin iskevän maaleja ainakin yv:llä entisellä varmuudellaan.
Martin oli muistaakseni ollut jokaisessa pelaamassaan joukkueessa aina paras pistemies. Mitenkähän Ässissä :)
 
Re: Re: Virkkunen&muut suharit...

Viestin lähetti puhuri
Toisaalta Tami painotti sitä, että hän on todellinen maailmanluokan mailankäsittelijä, mutta naisasioissa aivan totaalinen noviisi :)
Ensimmäisenä keväänä ero, ja toisena värkkääminen uuden "suomi-neidon" kanssa vei kuulema täydellisesti pelihalut.

Poriin Bergeron saapui tänään ulkomaalaisen tyttöystävänsä kanssa. Toivottavasti kaveri on saanut naisasiansa järjestykseen, sillä nähtävästi homma ei ole kiinni ainakaan ehdokkaiden puutteesta...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Tepa

Lyhyesti Martti tekee lähes kaksi maalia, siinä missä Pöllänen yhden ja syötöissä sama. Tässä Kärppäsivulta lainaus miehestä.

Vähän huono verrata kauden 2001-02 KooKoota ja 99-00 Kärppiä. Asetelmat olivat kuitenkin hitusen erilaiset...
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Kärpät#18

Bergeron: Verrattuna viime kauden Ässien ulkomaalaisiin selvästi parempi. Hakkaa Rochefortin ja Sachlin 100-0. Mikään ihmeidentekijä tämä mies ei kuitenkaan ole, kovat tehot on syntyneet pääasiassa eri maiden kakkossarjoissa. Hidas kuin taivas, eikä osaa puolustaa juurikaan millään tavalla.
Kuinka monta Sachlin peliä näit viime kaudella?
On meinaan aika kova väite tuo, että Bergeron hakkaa Sachlin 100-0.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt kun katsoo Ässien pelaajalistaa niin yksi asia mikä pistää silmään on se, että Ässillä on oikeastaan vain yksi hyökkääjä joka pystyy kaivamaan kiekkoja kulmista ja se on Patu. Oliskohan pitänyt antaa Hakaselle jatkosopimus ja jättää Virkkunen ilman sopimusta?
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tami ajoi itse itsensä miinaan lähtemällä niin kovaan ääneen puhumaan nimistä, jotka eivät kovinkaan realistisia olleet ainakaan monikossa. Tammisen ongelma on aina ollut, että jalat ei tahdo oikein pysyä maassa. Innostava ja täysillä elävä persoona saa paljon hyvää aikaan varsinkin Porissa missä uutta potkua on tarvittukin, mutta jonkun pitäisi pystyä välillä vetämään Tami vähän maan pinnallekin.

Langkow'n jatko on erinomainen asia Ässille. Miehen perässä oli useampiakin seuroja ja neuvotteluitakin käytiin, todennäköisesti olisi kärkiseurasta myös paikan saanut, jos olisi ollut vielä valmis odottamaan. Jos hän pelaa edes likimain samalla tasolla kuin viime kaudella, niin Ässät tulee nappaamaan lukuisista tiukoista otteluista pisteitä. Kohtalaisen luotettavissa huhuissa liikkui sen tason kotimaisia nimiä, että jos he olisivat Ässien ykkösveskareiksi tulleet, niin ensi kaudesta olisi jo etukäteen voinut ennustaa katastrofia.

Mitä Bergeroniin tulee, niin kovathan nuo pisteet Sveitsin B-sarjasta ovat, mutta ei niitä pinnoja kannata Suomeen vertailla. Begeronin pisteissä Sveitsissäkin kannattaa toki huomioida se, että joka vuosi ne ovat olleet laskussa. Sveitsissä ulkomaalaiset pelaavat lähes jatkuvasti kaukalossa ja pelit ovat aivan erilaisia kuin SM-liigassa. B-liigan pistepörssin kärkymmenikön keski-ikä on lähes 33-vuotta. Puolet kymmeniköstä voisivat ensi kaudella ikänsä puolesta pelata Suomessa ikämiesten sarjoissa, joten jäähdyttelijöiden sarjasta siellä aika pitkälle puhutaan. Bergeronilla alkaa ikä jo painamaan ja mm. heikko liike on aiemminkin estänyt sopimukset koviin sarjoihin, joten ei se liike varmasti kovin ihmeellistä ensi kaudella tule olemaan. Pisteitä tulee varmasti maalin edessä, mutta se on kokonaan toinen asia pystyykö Ässät kiekkoa sinne Bergeronille pelaamaan ja mitä tapahtuu toiseen suuntaan. Mielenkiintoista tulee olemaan miten Bergeronin liike ja kunto kestää, kun hänen pitäisi kyetä pelaamaan ainakin 20 minuuttia ottelussa. Vauhtia tulee olemaan ihan eri tavalla kuin mihin Bergeron on alasarjojen peleissä tottunut. Kärpät kykeni dominoimaan divarissa ja myllyttämään vastustajan päädyssä kiekkoa. Ensi kaudella Ässät on altavastaajan roolissa ja arvoon arvaamattomaan nousee vastahyökkäykset suunnanmuutospelin kautta. Bergeronin nopeus ei riitä kovin hyvin sellaiseen peliin. Toisaalta uskon siihen, että Tammisella on hyvä kuva Bergeronista ja jos hän on sitä mieltä, että miehen kapasiteetti SM-liigaan riittää, niin kyllähän sillekin pitää aika iso painoarvo antaa.

Mikäli Shirreffs tulee kuten Porissa halutaan, niin ulkomaalaiskiintiö on täynnä. Ei kovinkaan hyvä tilanne Ässien kannalta. Bergeron on jonkinlainen arvoitus, mutta Langkowia lukuunottamatta nämä Ässien ulkomaalaiset eivät ole sen tason pelaajia, että heihin - ainakaan kaikkiin - kannattaisi ulkomaalaispaikkoja uhrata. Fandulilla oli ajoittain jo viime kaudella vaikeuksia mahtua kokoonpanoon. Tuskin hän ensi kaudella ainakaan parempi on.

Kova työ on Toivolalla ensi kaudella johdattaa Ässät menestykseen, mutta yksi elintärkeä työkalu hänellä on käsissään ja se on ilman muuta Scott Langkow.
 

EverÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu
Tamminen pelasti nahkansa Langkowin sopimuksella,sillä jos Mika Pietilä olisi tuotu ykköseksi poriin,niin aika hulabaloot olisi varmasti käynnissä.SK:ssahan luki että Pietilä oli jo tulossa lehdistötilaisuuteen torstaihin asti mutta onneksi kaikki kääntyi parhain päin.
Bergeron on aika ristiriitainen tapaus.Tamin mukaan siinä on uusi sateentekijä mutta reaaliteetit puhuvat vastaan.Divaripisteet eivät puhu yhtään mitään sillä Kärpät oli joukkueena lähes yhtä ylivoimainen kuin Ässät divariaikoinaan.Silloinhan Heiskanenkin paukutteli pitkälti toista sataa pistettä.
Virkkunen vaikuttaa näin näppituntumalta joltain Sami Karjalaisen nuoremmalta versiolta, joka tosin nuorempana on jonkin sortin lupaus ollut.Ei toivolakaan varmasti turhaan miestä tänne halunnut eli katsotaan mitä aika tuo tullessaan.
Koska muuttovirta käy vahvasti pois suomesta niin on kova temppu pystyä vahvistamaan joukkuetta edellisestä kaudesta.Tässä Ässät on onnistunut ja kun vielä se Hra X sinne ykkösketjuun saadaan niin kaikki on erittäin hyvin.Meillä on liigan paras veska (kärppähän lähtee änäriin) joten tuskin maltan odottaa pitsiturnaukseen nasti.
 

Trabant

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Blackhawks, Newcastle United
Re: Ihan OK + Länkkärin 2v!!

Viestin lähetti 1Euro
ÄSSÄT:

Langkow
1. kenttä
Tuominen-Bergeron-Korpisalo
Sorokin-Peltonen
2. kenttä
Wesslin-Kiilholma-Salonen
Glad-Boman
3. kenttä
Pöllänen-Fandul-Harjula
Rontti-Törnvall
4. kenttä
Virkkunen-Peltonen-Kuusela
Valli-
5. kenttä
Mäkelä-Lipponen-Forsbacka
Itse ajattelin juuri samanlaista kokoonpanoa. Pöllänen-Fandul-Harjula oli viime kaudella todella hyvä KOKONAISUUS, samoin kuin loppukaudesta (sen yhden sentterin lähdettyä) ketju Wesslin-Kiilholma-Salonen. Mielestäni Mikko Peltosta on turha peluuttaa ns. varmistavassa roolissa, vaan miestä voisi kokeilla vaikka Kiilholman paikalla ja nelosen sentteri voisi olla Joose Lipponen. Pasi Tuominen ei todellakaan ollut viime kaudella niin huono kuin jotkut ovat väittäneet. Kunnon kesätreenit ja paikka hyvän sentterin vierellä (kuten Seva viime kaudella) tuottaa taatusti maaleja, jos paikat vaan pysyvät ehjänä.

Tämänpäiväisen lehdistötilaisuuden antiin olen enemmän kuin tyytyväinen enkä oikein ymmärrä täällä vallitsevaa mielialaa ja Tammisen arvostelua. Itse asiassa ottaa päähän tuollainen. Aika monelta kirjoittajalta puuttuu realismi. Koittakaa nyt tajuta että miljoonalla ei saada neljää puolen miljoonan pelaajaa. Kenenkään on aivan turha kuvitella että Ässillä olisi mahdollisuus samaan aikaan pitää riveissään Langkow, Varis, Nurminen ja Holden. Jo yksikin tuosta nelikosta on hyvä asia. Varis ja Nurminen ovat siinä iässä että heidän pelipaikkansa määrittelee pääasiassa raha ja siinä vaiheessa Ässät on ulkona kuvioista. Harva 35-vuotias valitsee seuransa sen perusteella, missä on parhaat mahdollisuudet kehittyä. Tami on ollut avoin ja reilusti kertonut missä vaiheessa sopimusneuvottelut ovat. Ykkösketjua edelleen haetaan, eikä ole lainkaan poissuljettua etteikö tuohon vielä joku kovakin laituri saada. Kahta on ihan turha odottaa, omasta mielestäni jo tämäkin porukka riittää playoff-paikkaan. Joukkue on paperilla taatusti kovempi kuin Jyp viime kaudella. Langkowin sopimus oli kertakaikkiaan loistava uutinen ja vieläpä 2-vuoden pahvi. Virkkusta hieman ihmettelin, mutta kuten täälläkin jo todettiin, viime kaudellakin jouduttiin Antti Bomania peluuttamaan hyökkääjänä kun "oikeat" hyökkääjät loppuivat kesken.
 

korppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NuJy
Itse olen tyytyväinen noihin miehiin nyt kun ensishokista oon toipunut(Odotukset olivat liian kovat). Langkown sopimus luonnollisesti se isoin juttu. Toivoin jo puolessavälissä kautta että toi veska pitää saada pidettyä hinnalla millä hyvänsä Porissa ensikin kaudella. Olis mielenkiintoista tietää sopimuksen arvo, vaikka sillä nyt ei oo loppupeleissä mitää väliä. Voihan olla että sitä on loppumetreillä kuitenkin korotettu, jolloin muihin hankintoihin ei oo jääny niin paljon euroja.

Ja minkähänlainen kuvio ton joukkueen kasaamisen kans loppujen lopuksi on? Tami sanoo ketä otetaan ja Toivola toimii joojoo-miehenä? Viittaan luonnollisesti Bergeroniin ja Virkkuseen. Voin olla väärässä, mutta onkohan Toivolalla kovinkaan paljon sananvaltaa päätöksissä, keitä otetaan...?
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No niin. Fiilikset ovat tänään ihan erilaiset kuin eilen ja siihen on vain yksi syy: en eilen jaksanut uskoa vähäisimmässäkään määrin Scott Langkow'n jatkosopimukseen. Loppuiko kärsivällisyys vai miellyttikö suomalainen pikkukaupunki sittenkin elinympäristönä niin paljon enemmän kuin eurooppalainen suurkaupunki? Sillä ei tässä vaiheessa ole enää suurta merkitystä, kunhan motivaatio säilyy kohdillaan. Mutta sillä on, että tässä saatiin erittäin tärkeä palikka menestyksen muuraamiseen.

Jos jätetään ensin taloudellinen puoli huomiotta, niin parempaa vaihtoehtoa Ässät tuskin olisi voinut löytää. Nyt tiedetään mitä saatiin ja saatiin taitoa ja tasoa. Perusta jonka päälle voi luottavaisin mielin rakentaa. Se on ihan selvää, että lähtemällä seulomaan viime kesän tapaan markkinoita olisi edullisempaakin palikkaa löytynyt. Mutta siinä samalla olisi kasvatettu sitä riskiä joka nyt rahalla ostettiin pois. Sekin on nimittäin selvää, että Ässien Langkow'sta maksamat kulut kasvavat viime kaudesta roimasti. Jo pelkästää veropohjan muuttuminen nostaa sivukuluja merkittävästi ja puhdas nettosummakin nousi taatusti selvästi. Vaikea uskoa että Ässät kovin paljon alle 170 000 euron selviäisi. Tästä syystä on vaikea uskoa, että haussa olisi vielä peräti kolme kenttäpelaajaa!

Bergeron onkin sitten jo paljon kinkkisempi tapaus. Kuten tässä on jo niin moni muukin ihmetellyt, niin kyllä minäkin olen aika varauksellinen kun puhutaan 35-vuotiaasta pelaajasta. Vaaditaan poikkeuksellisen hyvin hoidettua fysiikkaa jottei ikä alkaisi tuossa vaiheessa näkyä suorituksissa. Sveitsin B-liigan ja sm-liigan välillä on tempoero. Ja ykkössentteri pelaa täälläkin paljon. Bergeron ei ole koskaan ollut mikään pikakiitäjä vaan pikemminkin hidas. Vähän "eläimen" ajatusten mukaisesti en olisi ensimmäiseksi hankkinut tämän tyylistä pelaajaa Ässiin. Ylivoimalla ja hyökkäyspäässä mies on varmasti edelleen paikallaan, mutta eipä taida Fandulin tyylisen avaukset kuulua repertuaariin...saati sitten ne omat vastahyökkäyspyrähdykset... Sillä saralla ne Ässien parhaat aseet taitavat kumminkin löytyä - jos vaikka kulunutta kautta muistelee. Pahin uhka on, että meillä on nyt kaksi hyökkäävää sentteriä jotka eivät tiedä (tai halua tietää) puolustamisesta tuon taivaallista. Toisaalta jos jostain meillä on pulaa ollut - niin maalintekijästä - ja siihen Bergeronilla lahjoja riittää.

Ongelma on nyt sitten vain se, että meillä on ulkomaalaiskiintiö käytetty. Jos Shirreffs ei sopimusta tee, niin eipä vastaavaa kotimaistakaan puolustajaa enää noihin hintoihin löydy eli ulkomaan apajille silloinkin suunnataan. Mistä sitten löydetään ne loput ykkösketjun hyökkääjät ja kertoiko Tamminen tosiaan tänään lehdistölle että Bergeron oli heistä vasta ensimmäinen? Ihmettelen kovasti mistä kaivetaan kaksi vapaata kotimaista pelaajaa tuohon rooliin...? Fandulin, Sorokinin ja Shirreffsin kaltaisten pelaajien pitäisi olla kotimaisia, jottei oltaisi puun ja kuoren välissä. Vaan mistä kaivat esim. Fandulin tyylisen ja tasoisen kotimaisen keskushyökkääjän Poriin samaan hintaan? Vinkkejä otetaan mielellään vastaan tässä ketjussa...

Virkkunen on sinänsä ihan ok hankinta. Ainakin oululaisten perusteella potentiaalia olisi riittämiin ja jotkut saattavat toivoa jopa jonkinlaista esapirnes-ilmiötä - hieman pienemmässä mittakaavassa tosin. Vaan kun näitä hyökkääjiä oli jo. Ei niitä puuttunut kuin ykkösestä. Eikös Hämeenlinnassakin se terävä kärki perustunut osittain siihen ettei täytemiehiä hankita pelkkä volyymi mielessä? Ellei tässä sitten ole ajatuksena Virkkusen kyky pelata tarpeen vaatiessa myös keskellä? Sillä sarallahan viime kaudesta on poistunut kolme kiekollista nimeä elikkä Tähtinen, Seva ja Hakanen. Eikä Bergeron edes tuolla iällä veny millään lukumäärältään kuin yhdeksi pelaajaksi. Positiivista Virkkusessa on paitsi nopeus myös kohtuullinen taitotaso. Sitä ei täällä vielä liikaa ollut.

Boman taisi voittaa Ahmaojan ihan puhtaasti taloudellisin perustein. Halpa mikä halpa. Ahmaojan status liigapelaajana ehti kuitenkin jo kehittyä sen verran, että hän tuskin enää "ilmaiseksi" olisi pelannut. Puolustuksessa on kyllä syytä olla hieman leveyttä, koska niitä loukkaantumisia tulee taas - vaikka tuskin sentään viime kauden tahtiin. Siitä ei silti pääse mihinkään että jos jotain niin tälläiset sopimukset syövät sitä tuohta, joka olisi kotimaisten "ykkösketjulaiturien" markkinoilla kullan arvoista.

Saas nähdä. Kuulisin kyllä mielelläni Juhani Tammisen ja Mika Toivolan aatoksia hieman laajemmin siitä mitä keltäkin odotetaan ja mitä vielä on markkinoilta saatavissa?!
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Viestin lähetti Kärpät#18

Hagman-Fandul-Virkkunen oli se ratkaiseva kokonaisuus, joka aikoinaan Kärpät liigaan nosti.

Olisikohan tämä juuri se pointti, minkä takia Tami &Co Virkkusen Poriin halusi? Alkusokin jälkeen tämä alkaa näyttää ihan hyvältä. Anteeksi edelliset pessimistiset viestit.
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Viestin lähetti pekoni

Saas nähdä. Kuulisin kyllä mielelläni Juhani Tammisen ja Mika Toivolan aatoksia hieman laajemmin siitä mitä keltäkin odotetaan ja mitä vielä on markkinoilta saatavissa?!


Tamminen sanoi radiossa että ykköskentässä on tällä hetkellä Bergeron, P. Peltonen ja mahd. Sheriffi. Lisää pelaajia ilmeisesti haetaan ja jos ei löydetä niin onhan Ässillä ainakin Korppi, jonka voi ykkösketjuun laittaa.

Edit: Ässä-fanille vastauksena että kun tässä on pyöritelty Variksen ja Holdenin nimiä ja sitten julkaistaankin ihan eri nimiä niin tottakai siinä pettyy ja voi sanoa mitä tahansa. Pyysin jo edellisessä viestissäni anteeksi pessimistisiä viestejäni ja uskon ja toivon todella että tällä joukkueella mennään playoffeihin.
 
Viimeksi muokattu:

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Re: Ihan OK + Länkkärin 2v!!

Viestin lähetti Trabant

Tämänpäiväisen lehdistötilaisuuden antiin olen enemmän kuin tyytyväinen enkä oikein ymmärrä täällä vallitsevaa mielialaa ja Tammisen arvostelua. Itse asiassa ottaa päähän tuollainen. Aika monelta kirjoittajalta puuttuu realismi. Koittakaa nyt tajuta että miljoonalla ei saada neljää puolen miljoonan pelaajaa. Kenenkään on aivan turha kuvitella että Ässillä olisi mahdollisuus samaan aikaan pitää riveissään Langkow, Varis, Nurminen ja Holden. Jo yksikin tuosta nelikosta on hyvä asia.

Ensinnäkin, Ässillä oli 3 milj. vanhaa markkaa käytettävään "ykköskenttään". Tamminen hehkuttaa faneille kuuta taivaalta. Ja edes yksikin niistä kolmesta nimestä olisi ollut hieno juttu. MUTTA, mitä jäi käteen? Martin Bergeron, joka ei ole kuin kerran 35 vuoden iällään pelannut jonkun maan pääsarjassa, ja sekin oli Japanissa. Mies ei ole siis kertaakaan pelannut "pirun kovia pelejä" ja noin kovalla temmolla mitä SM-liigassa pelataan. Kun vielä lisätään kärppäläisten kommentit hänen hitaudestaan ja huonosta puolustuspelistä ei voi olla muuta kuin huolissaan. Toki miehen "maalintekotaito" on positiivinen asia, mutta....
Radiossa Tamminen kertoi toimittajan kysyttyä, että onko Petri Varis vielä mahdollisesti tulossa Ässiin näin: "joukkueen johto kokoontuu tänään katsastamaan budjettia ja Variksen tasoisen pelaajan saaminen tekee kyllä aika tiukkaa..."
Haluasinkin saada joltain asioista enemmän perillä olevilta tietoa kuinka paljon Bergeron Ässille maksaa, ja kuinka paljon budjetissa on vielä rahaa noin mutusummalla?
Mielestäni Shirreffsille ei kannata tehdä enää jatkosopimusta. Käytettäisiin se ulkomaalaispaikka johonkin melko halpaan ulkomaalaiseen hyökkääjään. Sillä mielestäni Ässät tarvitsee tulivoimaa hyökkäyspäähän!

No, eikai tässä ole voi muuta kuin odottaa kädet ristissä syksyyn asti ja toivoa parasta. Jokatapauksessa tunnelmat ovat melko sekavat. Sen verran kuitenkin odotin tältä "huippuhyökkäjältä" enemmän.
Voi olla, että Bergeron yllättää, ja iskee itsensä ihan pisterpörssin terävempään kärkeen. Ei näistä pelaajista aina niin hyvin tiedä...
 
Viimeksi muokattu:

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: Re: Ihan OK + Länkkärin 2v!!

Viestin lähetti hörkkö
Ensinnäkin, Ässillä oli 3 milj. vanhaa markkaa käytettävään "ykköskenttään". Tamminen hehkuttaa faneille kuuta taivaalta. Ja edes yksikin niistä kolmesta nimestä olisi ollut hieno juttu. MUTTA, mitä jäi käteen?

Scott Langkow maksaa Ässille hunajaa. Tämä kannattaa muistaa. Hänestä maksettavat sivukulut nousevat aika roimasti ja se kaikki yhdessä nettosiivun nousun kanssa lankeaa Ässien kontolle...
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Haluan tuoda esiin vielä uudelleen sen ennustetun seikan että tänä vuonna ei taida yksikään porukka raapia kivikovia nimiä ostorintamalta kotoisessa liigassamme.....toki muutamia tulee, mutta tuttuhin osoitteisiihan ne menee, as we know...

Olen itse rauhallisella mielellä sitä vasten, että kerrankin meillä on ollut sama runko koossa hyvissä ajoin, ja viime kauteen katsoen ei valmennustakaan tarvitse miettiä kauhun sekaisin tuntein, tai kuten aina välillä, miettiä kuka siellä mahtaa edes valmentaa...=)

Nyt tarvitsisi olla realisti, ja vertailla nimilistoja niihin jengeihin, joiden kanssa on puhekin olla painimassa ensi kevään koittaessa....ja joskushan täytyy meilläkin puhjeta kukkaan joku nuori kaveri -mielummin kaksi tai kolme- josta on iloa talven kiekkoilloissa, vielä kun samaan aikaan maalilla seisoisi liigan ehdotonta eliittiä oleva ulkomaanapu.. =)

...näin.... *odotellen ensi kautta*
 

Padis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Koska viimeksi...

on ollut paketti kasassa näin hyvin ennen vappua? Veska on Suomen parhaita ellei paras. Muutama lupaus(Wesslin,Pöllänen) ja uusi maalintekijä. Joukkue on muutenkin kasassa, ehkä 2-3 pelaajaa vaille. Ellen väärin muista viimekauden meininkiä niin joskus ässillä jopa luistin kulki ja saatin paikkoja mutta kukaan ei olis saanu mustaa sisään, ei edes ladon ovista. Jos martti saa itsensä maalille niin uskon että tekee edes pari häkkiä syksyn aikana, toivottavasti myös loppukeväästä:) Minun mielestäni parhaimmat lähtökohdat viiteen vuoteen koska uskon että Toivola vetää vielä suht laadukkaat kesäreenit ainakin verrattuna Vladimiriin. Ei heitetä vielä kirvestä kaivoon kun kansikin on vielä kiinni..
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
No, päiväunien ja kauppareissun jälkeen meikäläinenkin on hiukan rauhoittunut. Alkaa pikkuhiljaa sisäistämään ja hyväksymään...

Tammisen äijä teki siinä selkeän virheen että aukoi päätään muutamasta nimestä aivan turhaan. Edelleen silti uskon ainakin karvan verran siihen että Variksen Pete asettaa jo perheasiat rahan edelle. Onhan Pori kuitenkin pienempi ja ehkä myös rauhallisempi asuinpaikkana kuin pääkaupunkiseutu. Itse silti olisin ottanut Holdenin Tamin kolmikosta mieluiten, mutta kuten tunnettua niin ulkomaalaispaikat eivät riitä ellei joku lähde pois. Ja Nurminen... No, uskooko joku oikeasti että Kaitsu pelaisi muualla kuin Turussa ensi kaudella?

Mutta se että meillä on valmentaja joka on hyvä kehittämään pelaajia ei oikein sovi yhteen pelaajahankintojen kanssa. Vaikka mitä sanoisitte niin Bergeron ei oikein enää pysty kehittymään. Eikä myöskään Fadu taikka Korpisalo. Siksi olisinkin ottanut Holdenin jolla voisi olla mahkut ja halua vielä kehittyä NHL-pelaajaksi.

Eihän tuossa joukkueessa silti paljoa lisättävää enää ole. Kakkosveskari (Järvisestä ja Tågista ei vielä ole liigavahdeiksi ainakaan ellei maalivahtivalmennusta saada kuntoon) ja 1-2 pakkia (ehdottomasti yksi rightpuolen pakki) ja ykkösen laituri niin eiköhän täällä ole ihan kilpailukykyinen joukkue. Edellyttäen tietysti että viimekautiset äijät säilyttävät tasonsa ja jokunen nostaa tasoaan ja että hankinnat osoittavat olevansa odotusten arvoisia. Henkilökohtaisesti kyllä pelottaa tuo Bergeron, mutta kaipa sitä on pakko luottaa toimitusjohtajan harkintakykyyn.

Ensi kauden joukkue siis olisi mielestäni tällainen

Lankku ja Mr. H (varalla Järvinen ja Tåg)

Mr. V - Bergeron - Tuominen
P. Peltonen - Rightipakki

Wesslin - M. Peltonen - Korpisalo
Sorokins - Rontti

Harjula - Fandul - Pöllänen
Glad - Valli

Salonen - Virkkunen - Kiilholma
Törnvall - joku mestispakki

5. ketju vähän depth chartin tyylisesti
Kuusela - Mäkelä - Forsbacka - Lipponen - Joensuu - Kaarros - Vihelä - V. Valli
Boman - Karhiniemi - Pohjalainen

Marjamäen mahdollinen paluu tekisi kyllä jomman kumman Fandulin laitureista tarpeettomaksi. Masi kyllä voisi rohkealla luotolla napata silti "Mr. V":n paikankin. Itse toivoisin Masin jatkavan vielä vuoden Kanadassa ja tulevan kaudeksi 04-05 pokkaamaan vuoden tulokkaan titteli ja paikka Ässien ykkösketjussa. Joensuu on varmasti liian nuori pelaamaan koko kautta liigassa, mutta uskoisin Jessen saavan ensimmäisen liigapelin tililleen jo ensi talvena. Toivon kuitenkin ettei miestä turhaan tuoda penkinlämmittäjäksi vaan annetaan reilu mahdollisuus napata vuoden tulokkaan titteli kahden vuoden päästä. Se olisikin aika saavutus että Ässien pelaaja sen veisi kahtena peräkkäisenä vuotena, mutta näillä nimillä en pidä sitä mitenkään mahdottomana (joo joo, olihan Lönnbergin Harrikin todella lupaava nuorena Kuusiston Kaitsusta puhumattakaan). Mutta sellaisen asian toivon Ässäjohdon tajuavan etä 85- ja 87-ikäluokkia ei saa hukata samalla prosentilla kuin 71-73 ikäluokkia josta ainoastaan Pele on nykyään liigajoukkueessa ja Härkösen Marko taitaa olla toinen joka pelaa vielä Suomessa jääkiekkoa.

Ja "lisamarie"... Tsori, mut mä pidän itteeni liian vanhana tuollaiseen fanclubtoimintaan. Tosin johonkin reissulle voisi lähteä jos saisi jotain kavereita mukaan pämppäämään. Silloin kun olin nuori tuli käytyä aika paljonkin vieraspeleissä. Tietty vieläkin aina jossain tulee käytyä, mutta vaan pari kertaa kaudessa.

EDIT: pekoni, eihän Ässien kulujen prosenttiosuus Lankun tapauksessa suuremmin nouse, koska kyllähän mies pelasi yli kuusi kuukautta maassa jo viime kaudella. Kulut nousevat kyllä palkan nousun kylkiäisinä. Mutta Ässien maineelle on helvetin kova juttu että saatiin Lankku jatkamaan. Näytettiin että pystyttiin kilpailemaan narripaitojen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös