Ässät 2003–2004

  • 100 833
  • 677
Tila
Viestiketju on suljettu.

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Kariyafani
Miten on muuten Petr Sachl, joko mies on toipunut vammastaan? Olisiko Petr osa ensi kauden ykkösketjua? Mieshän keräsi kuusi pistettä yhdeksässä pelaamassaan pelissä, ja se on hyvin patapaidassa. Sachl-Chlubna ja joku muu ykköseen, eikö olis ihan hyvä?

Nojoo....Sachl oli kieltämättä Ässien paras ulkomaalaishyökkääjä mtta se nyt ei ole mikään suurikaan meriitti :)
Taitoa mieheltä löytyy, ja muutenkin hän vaikutti hyvältä pelimieheltä, mutta täytyy muistaa että hän pelasi vain 9 peliä joten taso olisi voinut mennä kauden edetässä roimasti alaspäin, tai sitten päinvastoin....
AHL:ssä löytyy kymmeniä Sachlin tasoisia, saman palkkapussin omaavia pelaajia. Mielestäni olisi jopa erittäin typerää hommata ykköskenttään mies joka on ollut pelaamatta lähes vuoden. Toinen juttu on taas se, mikäli hän on jo kuntoutunut ja pelaa/harjoittelee paraikaa. Joku paremmin näistä asiosta voisi kenties valaista muita.

Jokataupauksessa itse ainakin haluaisin ykkössentteriksi miehen jolla olisi NHL-kokemusta, paljon pisteitä ja tietenkin helvetisti taitoa! :) Laitaan maalitykki (Chlubna) ja toiseen laitaan "allaround" pelaaja, joka taitaa maalinteon, syöttöpelin, ja olisi samalla kova "työmyyrä" joka antaisi joka pelissä pari kunnon pommia. Mutta se nyt on vaan sillain että ainakin yhden pelaajan ykköskentästä täytyisi olla suomalainen, mikäli Fadua ei ulos potkita. Mielestäni työ "allaround" pelaaja voisi olla Niko Mikkola.
 
Härkönen

Noista maalivahdeista vielä sen verran, että teillähän pelaa yksi kokenut "oma poika" Vaasassa, eli Marko Härkönen, jolla sopimuskin näköjään päättyy Sportin kanssa tähän kauteen.
Mahtaisiko miehellä olla haluja palata kasvattiseuraansa, vai ovatko välit menneet, syystä tai toisesta poikki?
Mielestäni ainakin mestiksen play-offien perusteella olisi ihan kelpo maalivahti liigatasollekin, ehkä jopa ykköseksi...?
 

osa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sport
Täällä on huhuttu paljon tuosta Fandulin myymisestä pois. Mikä olis kyllä mielestäni hyvä ratkaisu, mutta jos miehellä oli optio ens kaudelle ja fandulin nimi on jo julkaistu ens kauden joukkueeseen niin enpä usko, että mihinkään myydään. Voihan se olla ihan hyväki ratkaisu sillä fandulin viereen pari kunnon maalinsylkijää niin kyllä alkaa tulosta tulla. Ja hinta ei luultavasti ole kovin korkea. Sitte jäis jäljelle viä kaks ulkomaalaispaikkaa, mitkä varmasti täytetään ja toivottavasti kunnon tähdillä eikä millää rupusakin miehillä. Toinen vois olla tää molari ja toinen "chlubna" ja sitte viä yks "varis" siihen fandulin viereen. Puolustukseen sitte tää "välivaara" ja "lupaus" niin eiköhän se oo siinä. Ja Jokela kakkoseks.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Re: Härkönen

Viestin lähetti Lakaisija
Noista maalivahdeista vielä sen verran, että teillähän pelaa yksi kokenut "oma poika" Vaasassa, eli Marko Härkönen, jolla sopimuskin näköjään päättyy Sportin kanssa tähän kauteen.
Mahtaisiko miehellä olla haluja palata kasvattiseuraansa, vai ovatko välit menneet, syystä tai toisesta poikki?
Mielestäni ainakin mestiksen play-offien perusteella olisi ihan kelpo maalivahti liigatasollekin, ehkä jopa ykköseksi...?
No ei nyt sentään. Härkösen aika taitaa olla mennyt ohi. Vielä pari kautta sitten itsekin haikailin miestä Ässiin, mutta Ässät halusivat silloin aloittaa todella kokemattomilla maalivahdeilla ja hankkivat Leinosen maalille. Olisin vaikka voinut veikata että mitään Juoppo-Jimiä ei olisi tarvinnut hankkia jos maalinsuulla olisi ollut Härkösen verran liigakokemusta. Lehtokaan ei olisi menettänyt itseluottamustaan niin pahasti.

Itse silti pitäisin maalivahtejakin tärkeämpänä asiana KUNNON maalivahtivalmentajan hankkimista. Ei siis mitään junnuvalmentajaa vaan oikeaa seniorien kanssa työskennellyttä miestä tai miestä jolla on kunnon liigakokemus. Eli luetaan yksinkertaisesti: Kari Takko. Jos miehellä nyt on kiinnostusta tai aikaa ohjata Ässien maalivahteja edes osa-aikaisesti. Kuten Mika Lehdon tämän kauden kehityksestä huomaa niin maalivahtivalmentaja on tosi iso juttu. Muuten, taitaa olla turhaa haikailla Lehtoa. Näillä otteilla Pittsburgh on lähempänä kuin Pori.

Onko joku muuten menossa Isomäkeen tänä iltana? Tamminen-Suhonen yhteistyöesitys voi olla kivaa katseltavaa...
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Re: Re: Härkönen

Viestin lähetti korkki


Onko joku muuten menossa Isomäkeen tänä iltana? Tamminen-Suhonen yhteistyöesitys voi olla kivaa katseltavaa...


Heh... no tottakai, ja huudetaankin sitten kunnolla ;)

Nyt on vain sellainen päivä että on vähän vaikea uskoa mitään juttuja, niinkuin Banhamin paluu Jokereihin ja HIFK:n siirtyminen Hartwalliin...
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensi kauden menestys riippuu maalivahdista

Ensi kautta ajatellen maalivahti on TÄRKEIN ASIA menestymisen kannalta.
Tamminen on ilmoittanut,että haussa on kotimainen veskari.Syynä on se, että ykkösketjuun jää kaksi paikkaa ulkomaalaisille hyökkääjille.
Tästä alkaa väkisinkin hiipimään pelko puseroon,että ei kai mitään "keskiverto Kuivalaisia" edes olla harkittu.

Myllys tuli ensimmäisenä mieleen,mutta ei ole hänenkään varmuutensa vakuuttanut,vaikka välillä onkin esittänyt loistavia otteita.

Toisena ajattelin yhtä itserakasta umpihullua,joka saa kyllä koppeja:Norrena,porissa saisi ainakin peliaikaa,mutta kestääkö pelikaverit tämän hurrin huutoa.En muuten edes tiedä onko hänellä sopimus jonnekkin,tai onko pyynti kohtuuton.

Sitten on näitä nuoria, joihin ei taida rahat riittää: Lassila ja Helanen.

Sitten vielä NHL:n farmit,löytyisiköhän sieltä jotain apua ongelmaan,en tiedä...mutta jotenkin tuntuu,että vaihtaisin Fandulin mieluusti johonkin Langkowin tyyppiseen ulkomaalaiseen maalivahtiin.
(tai saisikohan Fandulista Suomen kansalaisen)
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Aika vähissä on noi Suomalaiset HYVÄT vaihtoehdot. Kuivalaista en ottaisi, enkä mielellään Norrenaakaan. Lehto kelpaisi, mutta ei taida olla mahdollisuuksia. Helanen voisi tulla, jos tuo Scottie menee todella Hokkereihin, niin kuin Mtv3 txt tv eilen kirjoitti. Tuohon Jamoon en suostu ottamaan kantaa :), ja eiköhän Myllys oo SaiPan miehiä. Jos se nyt sitten todella on suomalainen se meidän ykkönen ensi kaudella, niin itku tässä kohta pääsee... Hei, mutta miten ois Sasu Hovi tai Mikko Rämö, eikös Pussileuat hankkinut Carl Grahnin... Olis nyt perkele sentään ulkomaanelävä ykkösenä ensi kaudella.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jokeri-ilme muuttuu joka tapauksessa ensi syksyksi, vaikka tulokkaiden nimilista on toistaiseksi lyhyt: Jan Latvala (Pelicans) ja Scott Langkow (Ässät).

Lähde Helsinginsanomat: http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/juttu.asp?id=20030403UR5

Juttuja on viimepäivinä asiasta ollut mutta suoraan asiaa ei ole sanottu uutisissa, mutta Langkowin ensikauden seura on Jokerit. Kaikkea hyvää jatkoa Scott Langkowille. Jokerit sai hyvän maalivahdin.

Kotimainen vai ulkomaalainen ? Kanadalainen kiitos. Omat scouttaukset (:) : Lamothe Marc, MacDonald Joey. Toinen konkari toinen nouseva nuori.
 
Viimeksi muokattu:

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No eipä ollut yllätys tämä Langkow'n siirto Jokereihin. Hyvä molari on aina harmi menettää, varsinkin kun olisi hienoa nähdä jatkuvuutta myös avainpelaajien paikalla. Saas nähdä millaiseksi Jokerien pelityyli Jortikan alaisuudessa muotoutuu ja miten Langkow siihen sopeutuu.

Langkow'n menettämisen myötä seurajohdon ja valmennuksen paineet löytää oikeat vahvistukset kasvoivat taas pykälällä. Päästettyjen maalien määrä laski tällä kaudella selvästi ja vaikka osa kunniasta varmasti lankeaa puolustukselle ja sen entistä "varmemmalle" pelityylille, saa Langkow ottaa kyllä itselleen suurimman osan kunniaa. Välttämättä ihan samaa tasoa olevaa maalivahtia ei taideta tänne onnistua löytämään, mutta kovin paljoa huonompaan ei voida tyytyä. Tai katastrofi on valmis.

En halua olla pessimisti (kuuluisia pekonin lausahduksia...?) mutta kyllä Ässät saa ihan rauhassa unohtaa vaikkapa Marc Lamothen pestaamisen. Loistava maalivahti tietenkin on kyseessä ja olisi Ässille lottovoitto, mutta ei Ässillä ole varaa kilpailla hyvin mahdollisesti AHL:n parhaana veskarina tällä kaudella palkittavasta jampasta. Ei kuulkaa ole vaikka lyötäisiin kaikki rahat kiinni yhteen mieheen. Ei Langkow'kaan (jonka taskussa polttelee sama meriitti) tullut Poriin AHL:n huipulta tai edes ECHL:stä vaan vielä alempaa. Samaan tapaan kuin viime kesänä olisi syytä löytää joku taitava vaan ei tällä hetkellä kuuma maalivahti. Kuumien nimien markkina-arvo on liian korkea, että heitä on tänne järkevä haalia tai ehdoin tahdoin pitää (vrt. Tähtinen).

Muutama tässä ketjussa esiintynyt Norrenan dissaus on enemmän kuin ihmetyttänyt minua! Herranjestas...eikös tuossa nyt ole sen luokan huippuvahti, että jos kaveri jollain ihmeellä saataisiin Poriin houkuteltua olisi kyse lähes vastaavasta lottovoitosta kuin jonkun Lamothen tai Langkow'n kohdalla...? Norrena jäi yllätyksekseen Göteborgissa toisen veskan jalkoihin, joten suunta vienee muualle, mutta kyllä niitä ottajia taatusti riittää siinä määrin ettei mies Poriin liikene. Todennäköisesti mielii jatkaa ulkomailla. Muutoin olisi todennäköisesti suunnannut Jortikan alaisuuteen Langkow'n sijaan.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti pekoni
Välttämättä ihan samaa tasoa olevaa maalivahtia ei taideta tänne onnistua löytämään, mutta kovin paljoa huonompaan ei voida tyytyä. Tai katastrofi on valmis.


Karua tekstiä, mutta pitää paikkansa. Huippuveskari on ehdoton edellytys, jos Ässät haluaa menestyä. Heikolla veskarilla kyyti tulee olemaan harvinaisen jäätävää ensi kaudella.

Huippuveskarin merkitys ei rajoitu pelkästään siihen, että oma pää pysyy paremmin puhtaana. Se vaikuttaa myös siihen, että koko joukkue alkaa luottamaan enemmän omiin kykyihinsä ja uskoo siihen, että pelit voidaan ihan oikeasti voittaa. Silloin huippuveskarin merkitys alkaa näkyä hyökkäyspäässäkin.

Siksi on hiukan erikoista puheet siitä, että haetaan kotimaista veskaria, jotta säästetään ulkomaalaispaikka. Kirjoitin itse tänne aiemmin siitä, että Ässät on mielestäni käyttänyt ulkomaalaispaikkoja vähemmän fiksuihin pelaajiin. Onko oikea paikka ryhtyä säästämään ulkomaalaispaikkaa siinä kohdassa, joka ylivoimaisesti eniten ratkaisee ensi kauden menestyksen? Tuskinpa vaan. Oikea paikka ulkomaalaispaikkojen säästöön olisi ollut nämä nyt joukkueessa jo olevat korkeintaan keskinkertaiset ulkomaalaiset. En keksi yhtään ainutta suomalaista veskaria, joka olisi saatavissa Ässien resursseilla ja olisi sen tason veskari, jota Ässät nyt pomminvarmasti tarvitsee.

Norrenat ja Lamothet voi unohtaa ennen kuin ehtii kissaa sanoa.
Se ei ole pessimismiä, vaan täyttä realismia. Ruotsista olisi kyllä saatavissa esimerkiksi Sean Gauthier ja Jamie Ram, mutta ehdoton edellytys edes sopimusneuvotteluille olisi se, että Ässät olisi valmis maksamaan kunnon korvauksen.

Pienetkin resurssit riittää ulkomaiseen huippuveskariin, jos resurssit priorisoidaan oikealla tavalla. Tyyliin: Hankitaanko yksi kallis maalivahti, vai käytetäänkö saman verran euroja korkeintaan keskinkertaiseen maalivahtiin ja hyökkääjään.

Ei Langkow'kaan (jonka taskussa polttelee sama meriitti) tullut Poriin AHL:n huipulta tai edes ECHL:stä vaan vielä alempaa. Samaan tapaan kuin viime kesänä olisi syytä löytää joku taitava vaan ei tällä hetkellä kuuma maalivahti.

On totta, että Langkow tuli UHL:stä. Langkow muuten ei ollut sarjan paras veskari siellä pelatessaan, vaan se oli Sylvain Daigle, joka edelleen pelaa UHL:ssä. Siinä saattaisi olla yksi mahdollisuus saada hyvä veskari edullisesti. Nämä alasarjojen tähdet ovat aina kysymysmerkkejä. Juuri siksi he ovatkin saatavilla vähän erilaisella hintalapulla varustettuna kuin todella kovia meriittejä omaavat pelaajat. Siksi onkin äärimmäisen fiksua pyrkiä saamaan mies try outille aivan kuten esimerkiksi HIFK teki Stathoksen kanssa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eipä taida löytyä tarpeeksi hyvää Suomipoikaa Ässäluukulle ensi kaudeksi.. itseluottamuksenkin tulee olla huippukunnossa, joten lupaavaa mestisjääkonetta ei kannata ykkösenä edes kokeilla.

Langkow menee siis Jokereihin. Hyvä puoli uutisessa on se, että Ässät voittaa ensi kaudella kaikki pelit narreja vastaan, kun Lankku on maalissa. Lähipelissä voittamaton veskari, mutta huonot puolet kohtalaisen selviä Ässäporukalle. Kaukaa vetoja, niin sinne kilahtelee.

Langkow on myös ollut koko uransa varsin ailahteleva maalivahti. Suurelta osin tämä on myös se syy, miksei mies ole koskaan vakiinnuttanut paikkaansa NHL:ssä. En alennu kaveria kuitenkaan haukkumaan, koska tätä miestä Ässät olisi ensi kaudeksi maalilleen kaivannut ja parempaa on todella vaikea löytää. Toivotaan parasta, että Tami&co. hoitaa homman kuitenkin himaan.

Joku tuossa vertaili Lamothea ja MacDonaldia, eli kokemusta ja nousevaa nuorta. Oma kantani asiaan on se, että kannattaisi ehdottomasti satsata nuoreen nälkäiseen maalivahtiin, jolla on tavoitetta vielä urallaan (NHL). Vanhat sotaratsut tulevat Suomeen usein jäähdyttelemään ja motivaation laita on välillä niin ja näin. (Jim "Jimbo" Hrivnak)
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
"Scouttausta"

Tuosta pekonin viestistä sain ajatuksen kartoittaa maalivahteja Draftausten perusteella. Joukossa on muutama loistava maalivahti, joka ei todennäköisesti käy lainkaan päinsä, mutta tässä kuitenkin jotain listaa: Eric Fichaud , Tyler Moss , Mike Minard , Jean-Francois Damphousse , Jean-Marc Pelletier Marcel Cousineau ,Mathieu Chouinard Simon Lajeunesse , Graig Andersson

Kaikki ovat vähintään 3:s kierroksen varauksia, kaikki ovat suht nuoria. Ominaista on se, että kukaan ei ole pystynyt tekemään läpimurtoa NHL:ään. Tamminen & CO sanoi, että pelaajat tulevat Poriin kehittymään, joten miksi AHL:ään kalunnut molari, joka omaa korkean varausnumeron voisi tulla Poriin juuri kehittymään? Noista jokainen olisi loistava maalivahti, muutamaan ei tod. näk. olisi varaa. Kuulostaako ketään hyvältä?
 
Viimeksi muokattu:
Viestin lähetti Näkkäri
Eipä taida löytyä tarpeeksi hyvää Suomipoikaa Ässäluukulle ensi kaudeksi.. itseluottamuksenkin tulee olla huippukunnossa, joten lupaavaa mestisjääkonetta ei kannata ykkösenä edes kokeilla.

Kyllähän noita hyviä maalivahteja löytyy, mutta enpä tiedä onko monesta ykkös torjujaksi, tässä kuitenkin maalivahteja, joilla päättyy sopimus:

-Markus Helanen(Jokerit)
-Sami Heinonen(Blues)
-Markus Korhonen(Kärpät)
-Tommi Satosaari(Ilves)
-Teemu Lassila(TPS)
-Pasi Kuivalainen(Tappara)
-Jarmo Myllys(Blues)

En tiedä millaista kaveria Ässät hakee ja kuinka paljon tami on maalivahtia varten varannut kahisevaa, mutta kyllä monesta näistä em. maalivahdeista on ykköstorjujan kokemusta, eikä suurin osa heistä ilmeisesti mitään kauhean kalliita ole.

Sitten on tietysti vielä A-Junnuista Jere Myllyniemi(Blues) ja Tommi Niemelä(Jokerit), joilla molemmilla on kokemusta sekä 0-peli liigasta, mutta he tuskin haluavat vielä lähteä kasvattajaseuroistaan.

Ulkomaalaisista on vielä SM-Liigassa Langkowin ja Duban lisäksi TPS:n Jason Elliot, jota pidän erittäin hyvänä maalivahtina, Lassilan tulo vain laski hänen arvostustaan kummasti.

Miten muuten Antti Jokela?
Sopimushan päättyy tähän kauteen, mahtaako jatkaa ässissä, tuskin hänestä kuitenkaan ykköstorjujaa...
 
Viimeksi muokattu:

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Maalivahtikaupoille....

Maalivahdin hankinta siis edessä. Ensin kuitenkin kaikkea onnea Lankulle Ilmalaan, työsarka ei tule olemaan helppo. 15-20 laukausta per peli, Jortikan kannustava osallistuminen ja menestyspaineet. Lankulta vaaditaan kovaa henkistä kanttia, mikä on se miehen vähemmän hyvä puoli. Hieman tulee väistämättä mieleen Jokeri-organisaation scottauksen taso, itse en olisi ottanut Lankkua Jokerien tyyppisen joukkueen maaliin, mutta eipä siitä sen enempää.

Sitten takaisin Ässiin. Itse olisin valmis aloittamaan kauden Jokerien Helasella. Luultavasti kaveri ei halua vetää enää kolmatta kakkos-kolmosmaalivahdin kautta, vaan hakee ykköskassarin paikkaa. SM-liigassa on enää Blues Ässien lisäksi ilman selkeää ykkösmaalivahtia, joten vaihtoehtoja, ainakaan Suomessa, ei ole kovin paljoa jäljellä. Blues hakee luultavasti kovemman tason kaveria, lue kalliimpaa, joten Ässillä voisi olla tässä hyvä sauma.

Jokerien maalivahtivalmentaja, nimi taisi olla Ropponen, on tehnyt erittäin hyvää työtä Helasen kanssa ja mielestäni kyseessä on jo tällä hetkellä kypsä kaveri ykkösmaalivahdiksi. Iso, peittää hyvin, muistuttaa paljon K.Takkoa, joten nimi paperiin. Jos Helanen tulisi, olisi Ässien luultavasti myös pistettävä maalivahtivalmennus liigatason kuntoon, vihdoin ja viimeinen. Pitkällä tähtäimellä tämä tuottaisi selkeää hyötyä ja mahdollistaisi omien junnujen nousun liigaan asti. Muut kotimaiset vaihtoehdot unohtaisin tässä vaiheessa, koska esim Lehto pelasi itselleen jatkon Tapparassa ja Norrenaa Ässät ei saa, jos ei saanut Jokeritkaan.

Tuossa Hörkön listassa on ainakin yksi nimi, josta Ässät on tiettävästi ollut kiinnostunut. Eli Mike Minard. Hyvä maalivahti, täyttää ykkösmaalivahdin saappaat. Lisäksi P-Amerikan eri sarjoista löytyy niin valtava määrä hyviä maalivahteja, että en pidä maalivahtikysymystä mitenkään mahdottomana ratkaista.

Suurempi ongelma on löytää ykkössentteri/ykkösylivoiman pyörittäjä. Näitä on liikkeessä huomattavasti vähemmän ja epävarmuus tasosta on paljon maalivahtia suurempi. SM-liigassa on selvästi vaikeampi iskeä piste per peli kuin Tsekissä, AHL:ssä, Slovakiasta puhumattakaan. Ja Ässien täytyy löytää sellanen 50-60 pisteen ennen kuin voidaan puhua ykkössentteristä siinä mielessä kuin tarve olisi.

Lopuksi pari kommenttia Animalille. Fadusta olen kanssasi samaa mieltä, turha mies. Mutta sen sijaan Sorokin ja Shirreffs ovat roolinsa ja hintaansa nähden kovia pelaajia. Ässien puolustuksen ykkösmies Pasi Peltonen olisi kova luu joka joukkueessa, jopa HIFK:ssa. Pelen takana olevat roolit sopivat hyvin edellä mainittujen miesten saappaisiin. Edelleen huomattavaa on se, että Ässillä on käytettävissä noin 500 000 Euroa ykkösentterin ja maalivahdin hankintaan. Lisäksi puolustukseen tarvitaan pari täytepelaajaa, mutta näiden kustannus on pieni. Eli nykyinen runko on saatu halvalla, lisäksi rohkenen väittää, että runko on jopa suht tasokas ja kehittyy edelleen. Suurta eroa ei ole selvästi suuremilla budjeteilla toimiviin joukkueisiin ja ratkaisevaa on nimenomaan ykkössentterin hankinnan onnistuminen. Etkös muuten todennut viime keväänä Toivolan divaritason valmentajaksi?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Vaikea on tuo ykkösveskarin valinta. Olisiko Helanen sitten valmis ykköseksi? Mies on minunkin mielestäni Takkomainen torjuja, mutta jos Helanen tänne tulisi niin saisimmeko itse legendan miehen avuksi maalivahtivalmentajaksi?

Edelleen Lamothe olisi minun ykkösvalintani. Mies on kuitenkin putoamassa Grand Rapidsin kakkoseksi ensi kaudella. Detroit tarvitsee tulevaisuuden lupaukselleen Stefan Liville peliaikaa farmista ja se tulee tapahtumaan Lamothen kustannuksella. Lamothea kun itseään ei enää lueta miksikään NHL -prospectiksi. Tietysti miehen nimi on täälläkinpäin tiedossa joten hinta saattaa olla ehkä korkeampi kuin mitä Langkowlla oli viime kaudella. Miesten urat ovat melko samankaltaiset, Lamothea tosin tituleerataan "Pretty good AHL-starter":ksi mutta ans kattoo miten äijän käy...

Miten tuo ratkaisu sitten tehdäänkin niin toivon että se tehdään järkevästi. En nyt ehdi sen enempää perehtyä noihin nimiin mitä täällä on esitetty, muttatässä pikkuisen lisävalaisua AHL-maalivahdeista.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Lakaisija

-Markus Helanen(Jokerit)
-Sami Heinonen(Blues)
-Markus Korhonen(Kärpät)
-Tommi Satosaari(Ilves)
-Teemu Lassila(TPS)
-Pasi Kuivalainen(Tappara)
-Jarmo Myllys(Blues)

Miten muuten Antti Jokela?
Sopimushan päättyy tähän kauteen, mahtaako jatkaa ässissä, tuskin hänestä kuitenkaan ykköstorjujaa...

Lassila teki jo jatkosopimuksen TPS:n kanssa. Julkistettu ihan MTV3.llakin. Kuivalainen menossa vahvasti kotiseudulle Savoon ja KalPan luukulle. Sveitsi toinen vaihtoehto. Myllys ilmeisestikin mielii takaisin kotikonnuille Savonlinnan suuntaan. SaiPa olisi silloin vaihtoehto...

Jokela ilmeisestikin lähdössä Ässistä - ainakin joukkue hakee kahta maalivahtia.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Re: Maalivahtikaupoille....

Viestin lähetti vero
SM-liigassa on enää Blues Ässien lisäksi ilman selkeää ykkösmaalivahtia, joten vaihtoehtoja, ainakaan Suomessa, ei ole kovin paljoa jäljellä. Blues hakee luultavasti kovemman tason kaveria, lue kalliimpaa, joten Ässillä voisi olla tässä hyvä sauma.

No ainahan voi tapahtua mutta pidän suht varmana sitä että Blues lähtee Oksa/Heinonen/Myllyniemi-kolmikolla liikkeelle. Ainakin Oksalle on nyt pakko antaa se ykkösveskarin mahdollisuus. Tietty voi olla että Heinonen suuntaisi muualle mutta enpä usko. Myllyniemi taas ei kyllä vielä ole ihan kypsä liigaveskariksi. Yksi kausi esim Mestiksessä niin eiköhän sen jälkeen miehestä saa joku joukkue, toivottavasti Blues, varteenotettavan liigamaalivahdin.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Noista ulkolaisista olisi paras Mathieu Chouinard, Suomalaisista pitkän mietinnän jälkeen ehkä kuitenkin tuo Lehto tai Norrena. Toivottavasti Tami ei järjestä yllätystä, ja hanki jotain kokematonta mestisvahtia ykköseksi. Korhonen on mielestäni hyvin todennäköinen hankinta... Bäckström on kuitenkin Oululaisten varma ykkönen.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Maalivahtikaupoille....

Viestin lähetti vero
Lisäksi P-Amerikan eri sarjoista löytyy niin valtava määrä hyviä maalivahteja, että en pidä maalivahtikysymystä mitenkään mahdottomana ratkaista.


Nyt onkin ilmoitettu Ässien taholta, että haetaan kotimaista ratkaisua. Haluan nähdä sen kotimaisen maalivahdin, jonka Ässät kykenee Poriin ensi kaudeksi hankkimaan ja joka on sen tason veskari, että hän kykenee kantamaan koko joukkuetta ja torjumaan tiukassa matsissa pisteitä Ässille.

Ihan käytännön esimerkki kahdelta edelliseltä kaudelta. Laukausmäärät on muutettu vertailukelpoisiksi:

Langkow: 1451 torjuntaa, 123 maalia
Jokela: 1451 torjuntaa, 163 maalia
Satosaari: 1451 torjuntaa, 160 maalia
Antila: 1451 torjuntaa, 169 maalia

Satosaari ja Antila eivät pelanneet saman joukkueen takana, joten täysin vertailukelpoisia luvut ei luonnollisesti ole heidän osaltaan. Mutta karulla tavalla luvut osoittavat sen mikä merkitys huippuveskarilla Ässille on. Jos katsotaan mitä se olisi esimerkiksi viime kaudella merkinnyt, että Ässät olisi päästänyt 40 maalia enemmän, niin se olisi johtanut Ässien taisteluun sarjajumbon paikasta Ilveksen kanssa. Lankgow'in kanssa Ässät oli kohtalaisen lähellä jopa pudotuspelipaikkaa.

Lopuksi pari kommenttia Animalille. Fadusta olen kanssasi samaa mieltä, turha mies. Mutta sen sijaan Sorokin ja Shirreffs ovat roolinsa ja hintaansa nähden kovia pelaajia.


Kuten Shirreffsin jahkaamisesta voi päätellä, niin kyllä siellä vähän erilaisesta palkasta puhutaan kuin viime kaudella. Palkathan eivät julkisia ole, joten spekulaatioita voi esittää mihin suuntaan vaan, mutta ne ovat spekulaatioita.

Mitä ulkomaalaisiin muuten tulee, niin tilannehan on se, että yhtään lisäpistettä siitä ei saa miten hyvin heidän hinta- ja laatusuhde on kunnossa. Ainoa mikä merkitsee kaukalossa on se, että miten hyviä pelaajia he ovat. Pidän sitä hyvin erikoisena, että tuon tason pelaajiin lyödään kiinni ulkomaalaispaikat ja sitten ajaudutaan tilanteeseen jossa joudutaan hakemaan lähes pakon edessä "olemattomilta markkinoilta" kotimaista veskaria, että jäljelle jäisi kaksi ulkomaalaispaikkaa hyökkääjille. Kotimaisista nimistäkin löytyy hyvän hinta- ja laatusuhteen omaavia puolustajia, mutta huippuveskareita ei löydy. Ja vielä sitäkin vähemmän sellaisia, jotka tulisivat Ässiin vaikka heille huippusopimusta tarjottaisiinkin. Kotimaiset huippuveskarit haluavat menestyä ja sitä kautta lunastaa paikan maajoukkueessa, NHL:ssä jne..

Tässä on nyt listattu kotimaisia veskareita joilla sopimus on päättynyt. Heistä ei suurin osa ole edes saatavilla Ässiin. On jo sopimukset muualle, vaikka niitä ei ole vielä kaikkien osalta julkistettukaan. Joitakin on jäljellä, mutta ei sieltä löydy yhtään sen tason kaveria, jota Ässät nyt selkeästi kaipaa mikäli Porissa ensi kaudella halutaan menestyä.

Etkös muuten todennut viime keväänä Toivolan divaritason valmentajaksi?

En muista tuollaista kirjoittaneeni. Mutta ei kai tuo viime keväänä kovin väärä toteamus olisi ollut, kun Toivolan näytöt SM-liigasta tai vastaavilta tasoilta oli olemattomat.

Mitä valmentajiin noin muuten tulee, niin hyvä esimerkki löytyy finaaliparista. Siellä on kaksi joukkuetta joiden valmentajia on menneellä kaudella oltu enemmän ja vähemmän potkimassa. Ihan tunareita ovat monien mielestä olleet ja nyt samoja herroja ollaan ylistämässä.

Oli Toivolan taso sitten mikä tahansa (minä pidän häntä lupaavana tulevaisuuden nimenä..), niin Ässät tarvitsee laadukkaan ja kilpailukykyisen materiaalin kaukaloon. Ilman sitä on ihan sama onko siellä penkin päässä Scotty Bowman vai Kari Malinen. Heikolla materiaalilla menestys on heikkoa, vaikka päävalmentajana olisi minkälainen taikuri tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: Maalivahtikaupoille....

Viestin lähetti TheAnimal


Nyt onkin ilmoitettu Ässien taholta, että haetaan kotimaista ratkaisua. [/B]

Mistä olet tällaisen uutisen kuullut?? Lähde?

2.4 ilmestyneessä Satakunnan Kansassa Tami ainakin mainitsi seuraavaa:

"Olen pyytänyt Suomessakin aikoinaan pelanneelta, nykyisin agenttina toimivalta Jim Bedardilta viiden maalivahdin listan tiettyyn hintahaarukkaan. Toinen vaihtoehto tietysti on, että pyrimme hankkimaan liigatason maalivahdin kotimaasta."

Nähdäkseni ainakaan edellispäivänä ei ole ollut mitenkään selvää, että maalille haetaan kotimaista ratkaisua.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos suomalainen maalivahti hankitaan se kannattaisi hankkia ahl:sta (Minun toiveeni olisi Ari Ahonen) kokemattomilla maalivahdeilla ässät ei tule pärjäämään eikä keskitason Satosaarilla, Vehasilla, Puuruloilla, Lehdoilla...
Toivottavasti viimevuosista on opittu jotain!
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: Maalivahtikaupoille....

Ei asian kanssa saa olla niin tyhmä että se kotimainen veskari hankitaan väkisin. Jos ei ole saatavilla niin ei sitten hankita. Tami on sanonut useassa eri tiedotusvälineessä maalivahtiratkaisusta ristiriitaisia kommentteja joten se siitä kotimaisesta veskarista ja sen hankinnasta.

”" Ihan käytännön esimerkki kahdelta edelliseltä kaudelta. Laukausmäärät on muutettu vertailukelpoisiksi:

Langkow: 1451 torjuntaa, 123 maalia
Jokela: 1451 torjuntaa, 163 maalia
Satosaari: 1451 torjuntaa, 160 maalia
Antila: 1451 torjuntaa, 169 maalia

Satosaari ja Antila eivät pelanneet saman joukkueen takana, joten täysin vertailukelpoisia luvut ei luonnollisesti ole heidän osaltaan. Mutta karulla tavalla luvut osoittavat sen mikä merkitys huippuveskarilla Ässille on.”"

Olet osittain oikeassa ja osittain väärässä. Nyt oli ensimmäisen kerran kunnollinen pelisysteemi ei sellaista kaaosta kuin aikaisemmin. Koko joukkue pelasi järkevämmin ja hommassa oli joku idea. Ennen päämäärätöntä menoa. Mutta onhan se Langkow niitä pisteitä torjunut ei sitä voi sanoa.

Tiedätkö sinä Steve Shirreffsin palkan viimekaudelta ja tulevalta kaudelta (jos hän nyt edes muuten jatkaa kun julkisuudessa ei ole sopimusta julkistettu). Lähetä vaikka yvllä. Hinta laatu suhteen itse käsitän miten pelaaja pelaa ja miten saa palkkaa. En entisillä näytöillä. Taisi olla Simicekillä ja Draperillä suhde aika hyvä vai mitä. Shirreffsillä (vaikka ei loistavasti pelannutkaan) se oli hyvä.

Pidän sitä hyvin erikoisena, että tuon tason pelaajiin lyödään kiinni ulkomaalaispaikat ja sitten ajaudutaan tilanteeseen jossa joudutaan hakemaan lähes pakon edessä "olemattomilta markkinoilta" kotimaista veskaria, että jäljelle jäisi kaksi ulkomaalaispaikkaa hyökkääjille.

Olen samaa mieltä. Fandul pois. Kyllä näyttää että niitä kotimaisia veskareita on kovin vähän joten oletan Ässien ensikauden maalivahdin olevan ulkomainen ja toivon sitä. Maalivahtivalmennuskin asettaa asialle tiettyjä rajoja ja sulkee heti joukon pelaajia pois.

Kotimaiset huippuveskarit haluavat menestyä ja sitä kautta lunastaa paikan maajoukkueessa, NHL:ssä jne..

Eikös sitä kaikki halua ellei ole kyse yli 35 vuotiaasta maalivahdista.

Edit: lisätty yksi puutuva sana ja turha "huuto" pois.
 
Viimeksi muokattu:

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: Maalivahtikaupoille....

Viestin lähetti Näkkäri
Mistä olet tällaisen uutisen kuullut?? Lähde?


Mm. Radio Suomen haastattelu ja teksti-tv, jossa oli Tamin suora lainaus sen jälkeen kun oli selvää, että Langkow ei jatka. Syyksi suomalaiseen veskariin hän kertoi sen, että silloin jää kaksi paikkaa ulkomaalaisille hyökkääjille.

Toivottavasti järki kuitenkin voittaa ja kun Tamminenkin näkee olemassa olevat vaihtoehdot, niin silloin päädytään ainoaan oikeaan ratkaisuun ja se on ulkomaalainen huippuveskari. Ässillä ei ole varaa siihen, että veskarin kohdalla ryhdytään miettimään ulkomaalaisten määrää ja niukkaa budjettia. Ässien veskarikysymyksen kohdalla pitää erinomaisesti paikkansa vanha sanonta, että köyhällä ei ole varaa halpaan.

Viestin lähetti kapa76
Eikös sitä kaikki halua ellei ole kyse yli 35 vuotiaasta maalivahdista.


Eipä taida olla esimerkiksi rapakon takana ihan samanlaiset tavoitteet maajoukkuepaitaan kuin mitä on Suomessa. Ja kun on 5-10 vuotta farmissa tai farmin farmissa pienehköllä korvauksella torjunut ilman toivoakaan NHL-peleistä, niin kyllä silloin alkaa silmät avautua ja esimerkiksi Suomi houkutella, jos Suomesta tulee sellainen tarjous, että perheen elintaso nousee huomattavasti. Ulkomaalaisilla pelaajilla ei ole samanlaista ennakkokäsitystä SM-liigan joukkueista kuin on suomalaisilla pelaajilla. Suomalainen pelaaja tietää tarkasti minkälaiset olosuhteet / menestysmahdollisuudet missäkin seurassa on ja siksi moni muukin asia kuin ansiotaso vaikuttaa seuravalintaan. Kun puhutaan pelaajasta, jolla ei ole kokemusta Suomesta tai edes Euroopasta, niin kyllä silloin ratkaisevaan asemaan nousee lähes aina ansiotaso.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti aaa
Jos suomalainen maalivahti hankitaan se kannattaisi hankkia ahl:sta (Minun toiveeni olisi Ari Ahonen) kokemattomilla maalivahdeilla ässät ei tule pärjäämään eikä keskitason Satosaarilla, Vehasilla, Puuruloilla, Lehdoilla...
Toivottavasti viimevuosista on opittu jotain!

Sinulla on kyllä TODELLA mielenkiintoisia kommentteja. Niinhän se kyllä on että pelkkää Jatkoaikaa lukemalla - niin hyvä kiekkopalsta kuin onkin - ei pysty tekemään pelaaja-arvioita. Tuo neljän esittämäsi nimen lista on mielenkiintoinen, miten voit edes verrata Satosaarta tuohon kolmikkoon. Vehanen on ihan kelpo veskari, paras veskari (tähän saakka) mitä raumalaiskiekkoilu on tuottanut. Puurula on vienyt joukkueensa kaksi kertaa välieriin ja Lehto on ollut todella vakuuttava tämän kauden playoffeissa, juuri se todistaa mitä hyvä maalivahtivalmennus saa aikaan.

Kerrohan nyt vielä mitä viime vuosista olisi pitänyt oppia? Resursseihin nähden täällä oli yhtä Jimiä lukuunottamatta hyvät veskarit. Eikö Langkow muka ole hyvä löytö?

Ja mitä AHL:ään tulee (kannattaisi lukea muutakin kuin Seiskaa) niin ainoa suomalaisveska joka sieltä irtoaa on nimeltään Kristian Antila. Hänetkö haluaisit takaisin... Mutta jos Krisse onkin sanojensa mittainen mies eikä Ässäpaidassa enää ikinä pelaa... Ässät ei pysty yhdellekään lupaavalle veskalle maksamaan niin paljoa että heidän kannattaisi luopua NHL-unelmistaan sinun toiveidesi takia... New Jersey odottaa Ahoselta niin paljon ettei hän varmaankaan halua takapakkia uralleen Ässissä, parhaassa tapauksessa NJ hankkiikin seuraavan lupauksen hänen tilalleen ja alkaa kasvattaa hänestä Brodeurin korvaajaa.

Minä muuten toivoisin että Patrick Roy pelaa ensi kaudella Ässissä. Ja jos Roy ei jostain syystä tule niin Martin Brodeur tai Curtis Josephkin kelpaavat... Tai vaikka Hasek, eihän yksi välivuosi vielä haittaa ...
 
Viestin lähetti korkki
Vehanen on ihan kelpo veskari, paras veskari (tähän saakka) mitä raumalaiskiekkoilu on tuottanut. Puurula on vienyt joukkueensa kaksi kertaa välieriin ja Lehto on ollut todella vakuuttava tämän kauden playoffeissa, juuri se todistaa mitä hyvä maalivahtivalmennus saa aikaan.

Kyllä!, samaa mieltä korkin kanssa:
Vehanen on ihan pirun hyvä veska, sanokoon muut raumalaiset mitä tahansa, ja lisäksi hän on ainoa kolmikosta Vehanen-Vuorio-Jokela, jota EI ole varattu NHL:ään!
Kyllä Vehasen lukon kannattaa pitää ilman muuta.
Ja Lehto paska?
Tuskin ihan paska maalivahti veisi joukkueensa finaalin?
Kyllä kelpaisi ainakin minulle lukkoon ihan heti!
Ja loppuun vielä kommentti, että ehkä paras vaihtoehto Ässille olisi Helanen. Ja kakkoseksi joku mestisjyrä Esim. Nikkilä, Häkkinen, Hallikainen, Daniellson, Kauhanen.....
Ja oikeasti, sekä Lukon, että ässien pitäisi hankkia oikein v*tun hyvä maalivahtivalmentaja, nimittäin lukon Moisasen sopimus päättyy menneeseen kauteen työesteiden takia!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös