Ässät 2003–2004

  • 100 840
  • 677
Tila
Viestiketju on suljettu.

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Viestin lähetti aaa
Patu on Bergenheimia parempi joka osa-alueella. Ei tuossa ole mitään järkeä!

Siis mitä helvettiä? No offence, mutta nyt puhutaan kuten Vth sanoi yhdestä ikäluokkansa parhaimmista hyökkääjistä, jolle taatusti liigavauhti ei ole liian luja. Vielä sen verran että mitenkään omia Ässä-junnuja aliarvioimatta niin ei teillä, kuten muillakaan liigaseuroilla NÄIN lupaavaa hyökkääjää riveissä ole. Itse asiassa Sean voisi hyvinkin mahtua esim teidän ykkösketjuun. Siihen viereen se maalintekijä (Chlubna) ja kiekollinen sentteri niin avot.

Niin ja todettakoot että minä en Pasi Tuomisen pelejä hirveän montaa (5-6) viime kaudella nähnyt. Bergenheimin ura on sitten tietyistä syistä ollut hieman lähemmässä syynissä.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Verrataan sitten ihan mitä maailman luokan huippujunnua mihinkä ässien nykyiseen mieheen (pois lukien tietysti itsestään selvyydet) niin varmasti tuntuisivat hyvältä ratkaisulta ottaa mies tilalle. Jokerien oraganisaatiosta löytyy hyviä nuoria pelaajia joille sanottu: moi moi. Nyt on kuitenkin kasassa jo 19 pelaajaa ja ainoastaan 5 uupuu. Tamin sanoin : Y k kö s k e n t t ä.

Itse asiassa Sean voisi hyvinkin mahtua esim teidän ykkösketjuun.

Uskon sen täysin että Sean Bergenheim on ikäluokkansa huippu jopa euroopanmittakaavassakin mutta että tuolla pelimääräällä ja ajalla suoraan sm-liiga seuran ykköseen ! Huh aika kova väite seuraan jonka ensikauden tavoite on sijat 5-8. Aliarviointia.

Kyllä siis kelpaisi mutta ei nyt sentään ihan ykköskenttää sijoiteta. Ässien tavoite on olla seura minne halutaan ja missä voidaan kehittyä. Ehkäpä tässä kuitenkin olisi paikka tehdä "kaappaus" ja tarjota porkkanaa. Tosin jostain olisi luovuttava (ei missään tapauksessa "omista"). Kukas sinne hämeen suuntaan suuntaa. Tämä vai joku muu ?

Edit: lisätty yksi lause
 
Viimeksi muokattu:

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti kapa76
Uskon sen täysin että Sean Bergenheim on ikäluokkansa huippu jopa euroopanmittakaavassakin mutta että tuolla pelimääräällä ja ajalla suoraan sm-liiga seuran ykköseen ! Huh aika kova väite seuraan jonka ensikauden tavoite on sijat 5-8. Aliarviointia.

Eipä välttämättä. Jos ei koskaan uskalleta antaa kunnolla ja reilusti vastuuta edes huippulupaaville junnuille, ei varmaan koskaan mitään yllättävää saavutetakaan. Ässissä on liian pitkään ollut trendi antaa mieluummin pelipaikka kokeneelle sarjajyrälle kuin (omalle) lupaavalle junnulle. Jos ykköseen uskalletaan sijoittaa Pasi Tuomisen kaltainen liigajyrä, miksei Bergenheimiä?

Voi toki onnistua niinkin, että kolmos-nelosketjuistakin junnu pystyy ponnistamaan pikkuhiljaa näyttöjen kautta itselleen isompaa roolia ja menestystä. Ja kaikkien kyvyt eivät tosiaankaan riittäisi liigajengin pariin ekaan ketjuun suoraan. Bergenheimin tapauksessa täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että kyseinen '84 syntynyt poika on kuitenkin pelannut jo pari kautta Jokereiden liigajengin pelejä, ja sitä ennen aina itseään pari vuotta vanhempien junnujen mukana. Jos sentteri ja toinen laituri ovat huippuluokkaa, miksei toisessa laidassa voisi polkea esimerkiksi juuri Bergenheim tai vastaavan tasoinen huippulupaus (joita ei tällä hetkellä Ässien omista junnuista löydy, sanokaa mitä sanotte)? On se peliajan rohkea antaminen ennenkin tuottanut tuloksia nuorien kohdalla, ilman että tavoitteistakaan on tingitty.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Vth
.... Ässissä on liian pitkään ollut trendi antaa mieluummin pelipaikka kokeneelle sarjajyrälle kuin (omalle) lupaavalle junnulle. Jos ykköseen uskalletaan sijoittaa Pasi Tuomisen kaltainen liigajyrä, miksei Bergenheimiä?....

Ei voi väittää etteikö Toivola antanut nuorille vastuuta ja jo loukkaantumiset sitä nostivat. Niin Ahola, Tamminen kuin Toivola ovat aivan suoraan julkisuuteen sanoneet mitä haluavat ja mihinkä suuntaan Ässiä tullaan kehittämään joten en ainakaan henk. koht. usko että Ässissä tullaan näkemään Mika Kannisto / Vesa Karjalainen / Niklas Hede tyylisiä eilisen pelaajia. Suora lainaus:

- Porista on luotava paikka, johon pelaajat ympäri maailmaa haluavat tulla kasvamaan ja kehittymään.

Niin ja pointtini oli tuon Bergenheimin kohdalla hänen tämän kauden olematon peliaika (kyllä nuorten kisat menivät loistavasti, mutta liigassa aikaa vain loukkaantumisten takia). Ja kun viilataan tekstiä oikeen kunnolla niin viilataan sitten :). Pointtini vastuussa koskien sijoittamista ykköskenttään :). Tulipahan ainakin seikkaperäisesti sanottua.

Edit:edit:edit
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät tarvitsee kovan luokan pelureita

ykkösketjun paikoille eikä mitään juniori -koheltajia malliin S. Bergenheim. Toivottavasti Tamminen ja Toivola pitävät päänsä kylmänä eivätkä erehdy sijoittamaan ässien vähiä rahoja narripaitojen nelosketjun miehiin. Näitä bergenheimejä meillä on omasta takaa aivan riittämiin...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kyllähän Bergenheim on ihan lupaava kaveri, mutta nyt on otettava huomioon myös se että liian monta samantyylistä miestä ei toisaalta ole hyvä. Jos Bergenheim tulisi Ässiin niin tulilinjalla olisi ensin Pöllänen tai Harjula. Ässillä on jo sopimus kummankin kanssa, joten mestiskomennus tai mahdollinen laina olisi ainoa vaihtoehto em. kohdalla.

Liigassa ei tällä hetkellä ole montaakaan pelaajaa vapaana joka mielestäni kilpailisi Tuomisen Patun roolista, ainakaan yhtä kokeneita kavereita. Patullahan viime kausi meni penkin alle, mutta en usko että toista samanlaista tulee. Itse ainakin uskon Patun terveenä hätyyttelevän 15-20 maalin haarukkaa.

Jos Jokereista joku pelaaja tarvitaan niin ottaisin jommankumman Filppulan veljeksistä. Valtteri on ehkä hiukkasen lupaavampi, mutta taitosentterille ei ole löytynyt roolia Jokereista. Isoveli Ilari todennäköisesti lunastaa paikan ensi kauden Jokerien nelosesta, mutta pikkuveljen kohtaloksi jäänee mestis tai A-junnut. Teemu Laine on myös vakuuttanut meikäläisen näkemissäni otteluissa.

Ja Vth:lle sellainen pikkuvinkki että Ässien C-junnut (87-ikäluokka) sisältää aika montakin hyökkääjälupausta. Itse uskon että Jesse Joensuu tulee tulevaisuudessa taistelemaan V-P Ketolan ja Arto Javanaisen kanssa kaikkien aikojen parhaan porilaishyökkääjän tittelistä. Pelikaukalot ovat vaan hiukkasen kauempana Porista ja Suomesta. Tottakai on huomioitava että nyt puhutaan 15-vuotiaista kavereista ja että kaikkea voi tapahtua, mutta jos kehitys jatkaa samaa rataa niin vain taivas on rajana. Jessen kyvyt on kuitenkin huomattu toisella puolen rapakkoakin. Lisäksi Masi Marjamäki varattaneen sadan ensimmäisen joukossa ensi kesänä, tosin peliesitykset ovat hiukan hiipuneet kauden edetessä.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti korkki
Ja Vth:lle sellainen pikkuvinkki että Ässien C-junnut (87-ikäluokka) sisältää aika montakin hyökkääjälupausta. Itse uskon että Jesse Joensuu tulee tulevaisuudessa taistelemaan V-P Ketolan ja Arto Javanaisen kanssa kaikkien aikojen parhaan porilaishyökkääjän tittelistä.

Joo. Noin nuorista junnuista en osaa sanoa mitään muuta kuin lukemani, mutta ei liene syytä epäillä esim. Joensuun potentiaalia. Olisi pitänyt selkeämmin ilmaista, että tarkoitin kuitenkin jo iän puolesta liigaportteja kolkuttelevia junnuja, lähinnä siis jotain luokkaa '82-'85 syntyneet. Tuon ikäisistä ei Ässistä löydy Bergenheimin tasoista lupausta, tai sitten saa katsoa aika vahvat patalasit päässä asioita.

En ihan ymmärrä miksi Bergenheim tyrmätään näinkin rajusti porilaisten taholta. Perusteluina Bergenheimin jämärooli Jokereissa ja että omatkin junnut ovat ihan yhtä hyviä. Näkisin, että esim. Kiilholma ja Kuusela (ei tosin oma junnu) tulevat ensikin kaudella pelaamaan lähinnä kolmos - nelosketjussa. Vastaavasti Bergenheim voisi hyvinkin olla jo pariin ekaan ketjuun tarpeeksi hyvä Ässien tasoisessa jengissä. Mitä taas tulee Bergenheimin pieneen rooliin Jokereissa, se tuskin juurikaan Seanin huonoutta on ollut, joten "ylijäämäpelaajasta" tms. puhuminen on aika hölmöä.
 
Viimeksi muokattu:

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Kommentteja:

kapa76: ei miestä ehkä ykköskenttään tarvitse sijoittaa mutta kyllä tuolla esim minun perusteluilla se olisi mahdollista. Sitäpaitsi Bergenheim olisi suht halpa, mikä mahdollistaisi sen että muihin hankintoihin voisi panostaa suhteessa enemmän.

Puoleeton scoutti: osoitat lähes täydellistä tietämättömyyttä jääkiekosta. Edelleen, -84 ikäluokan samantasoista hyökkääjää ei löydy teiltä, meiltä, eikä yhdeltäkään toiselta liigaseuralta, hyvä jos koko Euroopasta. Jos et usko minua, niin kyseleppä vaikka NHL-scouteilta. Lisäksi Sean on jonain päivänä NHL-pelaaja, jolloin hänestä saa korvauksia eli rahaa. Näin en usko käyvän esim Kiilholman tai Kuuselan kohdalla, mitenkään heitä aliarvioimatta.

Vth tuossa sanoikin sitten jo kaiken muun olennaisen.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Nikke
Kommentteja:

kapa76: ei miestä ehkä ykköskenttään tarvitse sijoittaa mutta kyllä tuolla esim minun perusteluilla se olisi mahdollista. Sitäpaitsi Bergenheim olisi suht halpa, mikä mahdollistaisi sen että muihin hankintoihin voisi panostaa suhteessa enemmän.....

Sittenhän me olemme aivan samaa mieltä. Kuten jo tuolla aikaisemmin totesin, kelpaa ja ottaisin ilomielin. Mitenkäs ne korvaukset muuten meneekään. Vuosi ässissä ja away amerikkaan. Jäisikö tosiaan jotain käteen ?
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoista keskustelua on käyty ja keskustelu kuvastaa sitä tilannetta mikä Porissa noin muutenkin on ollut. Ei ole uskallettu luottaa nuoriin, koska he eivät ole valmiita pelaajia ja vielä kyenneet todistamaan kykyjään. Siksi historian varrella löytyy lukuisia junnuja, jotka ovat Porista liuenneet muualle ja tehneet läpimurron.

Pitäisi tunnustaa tosiasiat. Tosiasia on se, että Porissa ei riitä resurssit kovinkaan moneen sellaiseen huippupelaajaan, joka on jo kyennyt todistamaan taitonsa ja omaa meriittejä ammattilaisliigoissa.

Porissa on kuitenkin jotain sellaista mille esimerkiksi Jokerit, HIFK ja moni muu seura ei voi yhtään mitään. Taloudellisesti Ässät eivät pysty kilpailemaan, mutta Ässät kykenee tarjoamaan jotain paljon tärkeämpää lahjakkaalle nuorelle pelaajalle: Vastuuta ja peliaikaa. Ei vaadita kovinkaan suurta päättelykykyä kun ymmärtää miten nopeasti Ässät alkaa houkutella, jos tarjolla on iso rooli ja paljon peliaikaa verrattuna siihen, että isossa seurassa tarjolla on penkinlämmittäjän paikka tai ehkä ei edes sitä.

Ässien olisi ajoissa pitänyt olla liikkeellä sellaisten pelaajien perässä kuin Ilari Filppula ('81), Valtteri Filppula ('84), Sean Bergenheim ('84), Tomi Mäki ('83), Kevin Kantee ('84), Mikko Kalteva ('84) jne. Ja tuossa vain yhden joukkueen mielenkiintoisia nuoria pelaajia, joilla peliaika on ollut ja tulee olemaan kortilla.
Kuvitellaanpa vaikka mitä Filppuloiden ja Bergenheimin muodostama ketju voisikaan tehdä Ässissä saadessaan kunnolla vastuuta ja peliaikaa. Kaikkia haluttuja ei kukaan saa, mutta muutama huippulupaava nuori Poriin taatusti saataisiin, jos olisi valmiita tekemään asian eteen töitä. Hämeenlinnassa on asia ymmärretty loistavasti ja osittain siksi siellä on myös menestytty, vaikka taloudelliset resurssit eivät isojen tasolla ole.

Hieman hämmentävää on ollut seurata Ässien tulevaa kokoonpanoa. Olisin odottanut vähän erilaista ja raikkaampaa otetta. Aika tavalla näyttää kulkevan vanhan kaavan ja tuttujen hahmojen kautta. Silloin on aika vaikea mitään merkittävää uudistumista odottaa. Olisin kuvitellut, että nyt lähdetään muutaman todellisen huipun kautta liikkeelle ja ympärille kootaan aidosti tulevaisuuden nimistä koostuva ryhmä. Kun katsoo esimerkiksi Ässien ulkomaalaisia, niin kyllä se vetää väkisinkin mielen murheelliseksi. Ei persoonia, ei taitoa. Ulkomaalaistenkaan kohdalla ei Ässien resurssit riitä huippunimiin, jos resurssit käytetään viiteen ulkomaalaiseen. Mutta jos samat resurssit käytetäänkin vain kahteen tai kolmeen, niin silloin puhutaankin jo aivan toisen luokan pelaajista. Sellaisista pelaajista, jotka vetävät Isomäen halliin yleisöä ja parhaimmillaan ratkaisevat tiukkoja pelejä omilla henkilökohtaisilla taidoillaan.

Toivottavasti hihassa on kuitenkin positiivisia kortteja joista minulla ei ole tietoa ja Poriin saadaan rosterinkin osalta vastaavia uutisia mitä on saatu rosterin ulkopuolelle.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti kapa76
Mitenkäs ne korvaukset muuten meneekään. Vuosi ässissä ja away amerikkaan. Jäisikö tosiaan jotain käteen ?

Kolmasosa NHL-korvauksista tulisi Ässille. Parhaimmillaan se tarkottaisi sitä, että pelaajaan sijoitetut eurot tulisivat tulevaisuudessa korkojen kanssa takaisin.

Huomioitavaa on sekin, että vaikka nuori lahjakas pelaaja allekirjoittaisikin vain yhden vuoden sopimuksen Ässissä ja tekisi läpimurron, mutta siirtyisikin kauden jälkeen NHL:n sijasta toiseen liigaseuraan, niin Ässät olisi edelleen saamassa korvauksia myös kahden seuraavan kauden ajalta mikäli pelaaja siirtyisi NHL-seuraan. NHL-korvausten osalta on ratkaisevaa kolme edellistä kautta, joiden mukaan korvaukset jaetaan niiden seurojen kesken missä pelaaja on pelannut.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Viestin lähetti kapa76
Mitenkäs ne korvaukset muuten meneekään. Vuosi ässissä ja away amerikkaan. Jäisikö tosiaan jotain käteen ?

Itse muistin että korvaus olisi 40-30-30 viimeiseltä kolmelta vuodelta. Mutta arkistojeni helmistää löysin nim. Ghostin seuraavan laskelman, joten sekä minä että Elukka lienemme hieman väärässä.

"Suomessa taas Jääkiekkoliitto jakaa rahat (saamansa osuuden) periaatteella 50-30-20 kolmen viimeisen kauden perusteella."

Myöhemmin Ghost toteaa että ensin otetaan pelaajaoikeuden arvosta summa pois (esimerkki-tapaus T.Salmelaisessa 30-40 TEUR, varmaan tässä sama) ja sitten vasta jaetaan tuo summa.

Eli hypoteettinen laskelma. Bergenheimin pelaajaoikeuksien ostaminen nyt maksaisi siis tuon 30-40TEUR. Ensi kauden jälkeen tuosta noin 180 000 USD:sta (joka on suunnilleen se potti/NHL:ään lähtevä pelaaja, tämähän riippuu Euroopasta lähtevien pelaajien lukumäärästä) vähintään sama 30-40TEUR takaisin, jäljellejäävästä 150-160TEUR 50% eli 80TEUR, joka maksettaisiin 15.10.2004 tjsp = 110-120TEUR. Vaikka Sean pelaisi teillä vuoden ja pelaisi vielä vuoden Suomessa jossain toisessa liigaseurassa ennen NHL:ään lähtöä, saisitte sen 30-40TEUR takaisin liigaseuralta + 30% 150TEUR:sta eli 45TEUR =75-85TEUR. Kelpaisiko? Sitähän minäkin.

Tämä olkoon nyt esimerkkinä, en silti usko että Sean ensi vuonna Ässissä pelaa.
 
Viimeksi muokattu:

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin yksittäiset pelaajat ovat asia erikseen mutta meinaako Animal tosiaankin että porilaista jääkiekkoa rakennetaan vankalle pohjalle antamalla vierastyöläisille mahdollisuuksia ja potkitaan omat pois ? Vai että Bergenheim ja Filppulat samaan kentään ja tänne. Ässien tavoite on sijat 5-8 joka on aika rohkea tavoite ensikaudella vai mitä. Sm-liiga on mielestäni aika tasokas sarja ja näitten miesten näytöt siellä ovat aika olemattomat ja itse asiassa niitä ei edes ole (Tämä on vain mielipiteeni asiasta ja saatan olla väärässä että tuollainen kenttä voisi toimiakkin, mutta sitä minä en kyllä tällä hetkellä usko. Huom en kiellä näitä loistavia lahjakkuuksia mutta ei nyt sentään koko legioonaa. Bergenheim/Laine/Filppula tai mitä siellä nyt niitä onkaan yksin /kaksin).

Varmasti Toivola , Tamminen ja Ahola tietää minkälaisen joukkueen haluavat ja heillä on siitä visio ja en ole yhtään huolestunut tilanteesta. Pelaajabudjetti tulee olemaan 1,05 milj euroa joista on 500 000 euroa jäljellä.

Glad Jarkko, 1 vuosi
Peltonen Pasi, 3+1 vuotta
Rontti Mika, 1 vuosi
Sorokin Oleg, 2 vuotta
Törnvall Iikka, 2 vuotta
Valli Atte, 2 vuotta

Fandul Vjatsheslav, 1 vuosi
Forsbacka Patrik, 1 vuosi
Harjula Tuomo, 1+1 vuotta
Kiilholma Juha, 1 vuosi
Korpisalo Jari, 1 vuosi
Kuusela Kristian, 2 vuotta
Lipponen Joose, 1 vuosi
Mäkelä Janne, 1 vuosi
Peltonen Mikko, 1 vuosi
Pöllänen Tomi, 2 vuotta
Salonen Timo, 1 vuosi
Tuominen Pasi, 3 vuotta
Wesslin Samu, 2 vuotta

” Hieman hämmentävää on ollut seurata Ässien tulevaa kokoonpanoa. Olisin odottanut vähän erilaista ja raikkaampaa otetta. Aika tavalla näyttää kulkevan vanhan kaavan ja tuttujen hahmojen kautta. Silloin on aika vaikea mitään merkittävää uudistumista odottaa. Olisin kuvitellut, että nyt lähdetään muutaman todellisen huipun kautta liikkeelle ja ympärille kootaan aidosti tulevaisuuden nimistä koostuva ryhmä.”

Jaa erilaisempaa otetta. Viimeiset 5 vuotta on ollut erilaisempaa otetta ja on aina uusittu kokoonpano n. 80-90 % prosenttisesti. Ei mitään jatkumoa. Miehiä on mennyt ja tullut. Nyt joukkueen runko pysyi kasassa ja enää puuttuu 5 pelaaja (ja pysyi nimenomaan niiltä osin kun haluttiin). Nostaako animal ässien ykköskenttään filppulat laidalla bergenheim.

Kun se ykköskenttä on kasassa niin ketä poistaisit tuosta aikaisemmasta listasta ? Listasta löytyy pelaajia mitkä löytävät itsensä seuraavalla kaudella divarista tai muualta kun puuttuva ykköskenttä on kasassa. Ties vaikka Fandul ei joukkueessa enää syksyllä olisikaan ? Tuon listan mukainen joukkue tulee elämään varmasti vielä ennekuin ensikauden avausottelun kiekko pudotetaan jäihin.

” Olisin kuvitellut, että nyt lähdetään muutaman todellisen huipun kautta liikkeelle ja ympärille kootaan aidosti tulevaisuuden nimistä koostuva ryhmä. Kun katsoo esimerkiksi Ässien ulkomaalaisia, niin kyllä se vetää väkisinkin mielen murheelliseksi. Ei persoonia, ei taitoa.”

Puhutko nyt ensikauden joukkueesta ? Minusta sinä et nyt oikeen ole asian tasalla vaan heität lonkalta tuon jutun koska et ole katsonut sopimuksen alaisia pelaajia (Vai puhutko nyt yleensä kausista aikaisemmin. Ne oli silloin ja erimiehet oli johdossa ja valmentamassa. Luojan kiitos ei enää). Ulkomaalaiset Oleg Sorokins ja Fandul (siis jonka potkin potkisin pois ilomielin). Oleg muka ei persoona ? Miehen pravuuri on pyörähdykset ja loistava kiekonkäsittely. Sorokinsin hinta/laatu suhde on huippua. Vielä ei ole hankittu ykköskenttää ja ei edes tiedetä ketkä ovat tulossa. 5 pelaajaa uupuu ja 500 000 euroa jäljellä rahaa.

Täällä on ihan itse omin silmin saanut olla todistamassa tätä muukalaislegioonan vaellusta varjojen mailla. No ei tietenkään tyhmä saa olla jos joku Bergenheimin tapainen olisi saatavilla.

Tämä oli amatöörin näkemys asiasta ja toivon että ammattilainen vastaa. Tämä tuli vähän nopeasti kirjoitettua kun pitää poistua satakuntaanpäin.

Hieman tuli sellainen kuva että Ässien joukkueen rakentelu on mennyt pieleen ?
 

Jokke

Jäsen
Sopimuksista

Terve, olin yhteydessä Ässien vt. tj:aan joka ystävällisesti valotti vähän tilannetta. Kiitos hänelle siitä.

Eli huhtikuussa tullaan todennäköisesti tiedottamaan jotain, mutta ei vielä kaikkia soppareita. Tulokkaita on kuulemma yllättävän paljon.

Jos saadaan joku kova nimi Ässiin niin hänen sopparistaan tullaan tiedottamaan heti, mutta jos uudet sopparit eivät ole niin nimekkäitä, niin sitten tiedotellaan vasta kun on useampi sopimus kirjoitettu. Eli mediavoiman mukaan tämäkin menee. Ja nyt on mahdollista, että Ässissäkin on ensikaudella se superstara. ;) Ainakin näin minä tulkitsin asian, eli tuo edellinen virke on minun omaa tekstiä, ei tj:n.

Ja Ässät hakee tällä hetkellä kahta maalivahtia, "ykköskenttää" ja 1-2 puolustajaa.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Nikke
Itse muistin että korvaus olisi 40-30-30 viimeiseltä kolmelta vuodelta. Mutta arkistojeni helmistää löysin nim. Ghostin seuraavan laskelman, joten sekä minä että Elukka lienemme hieman väärässä.


Tämä perustuu ihan suoraan IIFH:n ja NHL:n väliseen voimassa olevaan sopimukseen, jonka kaikki eurooppalaiset seurat ovat ratifioineet. Tarkat rahasummat riippuu monestakin asiasta joista pienin ei ole se, että onko kyseessä ykköskierroksen varaus vai ei. Kaudella 2002/2003 NHL maksoi IIHF:lle $9.6 miljoonaa dollaria ja ensi kaudella kokonaissumma nousee vajaan 6% . Kun sopimus tehtiin, niin se laskettiin noin kuudenkymmenen vuosittaisen pelaajasiirron mukaan. Eli keskiarvo yhden pelaajan siirtokorvauksen osalta on ensi kaudelta vanhoissa rajoissa noin miljoona markkaa. Jakosuhde on suunnilleen sellainen kuin kerrottu.
 

Tompse

Jäsen
Sopimuksista lisää!

Siis mitä henkilöt ajattelevat Ässä-johdossa. Miksei Antti Jokelalle tehty jatkosopparia? Juuri kun on hyvä nuori maalivahti niin potkitaan pois eikä varmasti ole hinnalla pilattu. Ja tuo puolustuspää tarvitsee vähintää kaksi hyvää pelaajaa, jos pleikkareihin mielitään ja edelleen ne maalintekijät uupuu.

Enpä tiedä mitä ajatella, ei kovin positiivisilla mielillä voi olla jos Tamminen pari päivää sitten sanoi tekevänsä sopimuksia, mutta vielä ei ole julkastu mitään. Ihan fanien ja Sponssien kannalta kannaittais alkaa niitä nimiä julkasta tai muuten ei hyvä tule.
Pessimistisellä kannalla siis ollaan, kunnes se voidaan toisin todistaa vääräksi näkökohdaksi, nyt tuolla joukkueella ei oltaisi edes samalla sijalla kuin viime vuonna. Fandulin tilalle parempi ulkomaalainen tai joku suomalainen, ei täytä kriteejejä vahvistuksena.

Ässä-johto HERÄTYS sopimuksia kehiin.!
 
Viimeksi muokattu:

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti kapa76
Niin yksittäiset pelaajat ovat asia erikseen mutta meinaako Animal tosiaankin että porilaista jääkiekkoa rakennetaan vankalle pohjalle antamalla vierastyöläisille mahdollisuuksia ja potkitaan omat pois ?


Juuri näinhän Porissa on vuosia toimittu (nimiä tuskin tarvitsee luetella) ja sitä kritisoin. Se, että lähdetään samalle linjalle kuin vaikkapa Hämeenlinnassa on lähdetty, ei tarkoita sitä, että potkitaan omat pois. Pitää vaan katsoa ketä, minkä ikäisiä ja tyyppisiä pelaajia otetaan muualta. Rajalliset resurssit pitää maksimoida.

Sm-liiga on mielestäni aika tasokas sarja ja näitten miesten näytöt siellä ovat aika olemattomat ja itse asiassa niitä ei edes ole.


Sitten kun näillä huippulupaavilla nuorilla kundeilla on näyttöjä, niin ei heidän tarvitse enää peliaikaa lähteä pienistä seuroista hakemaan. Siinä vaiheessa on myöhäistä esimerkiksi Porissa miettiä, että tuo kaveri olisi aikanaan voitu signata, jos oltaisiin oltu asialla. Tästähän tässä juuri on kyse. Aikainen lintu madon nappaa tässäkin asiassa ja muut jäävät jossittelemaan.

Tämä on vain mielipiteeni asiasta ja saatan olla väärässä että tuollainen kenttä voisi toimiakkin, mutta sitä minä en kyllä tällä hetkellä usko.


Vuosi sitten Filppula & Bergenheim heitti 2+2 ja 3+1 Sveitsin verkkoon. Aika hyvin tuntui ketju toimivan. Toki kyseessä oli vain nuorten MM-ottelu, mutta kuitenkin. Ei ole epäilystäkään siitä etteikö esimerkiksi Bergenheim tee kovaa jälkeä, jos vaan pääsee kunnon rooliin ja saa vastuuta. Penkiltä ei tee tulosta yksikään pelaaja.

Sinällään on ihan turha takertua yksittäisiin nimiin, koska periaatteestahan tässä on kyse. Ei siitä tuleeko juuri se, tämä tai tuo. Huippulupaavia nuoria pelaajia on Suomi täynnä ja heitä saadaan myös Poriin, jos on riittävästi tahtoa. Moni huippulupaus himoitsee kieli pitkällä paikkaa jostain liigaseurasta tälläkin hetkellä ja jo liigassa pelaavat huippulupaukset isompaa roolia.

Ulkomaalaiset Oleg Sorokins ja Fandul (siis jonka potkin potkisin pois ilomielin). Oleg muka ei persoona ? Miehen pravuuri on pyörähdykset ja loistava kiekonkäsittely.


Sokokins
Fandul
Shirreffs
Maalivahti

4/5 ulkomaalaispaikoista on täytetty ja viime kauden saldo herroilla oli 121 peliä 23+32=55. Se ei olisi riittänyt edes pistepörssin voittoon. Pelkkää pistepörssiä ei kannata tuijotella, mutta kyllä tuo jo aika paljon kuvaa tilannetta.

En osaa Sorokinsia kovin korkealle arvostaa, vaikka hän kiekollisena ihan kohtuullinen onkin. Kyseessähän on takavuosina aika pitkään divarissakin viihtynyt pelaaja, joten ei mikään uusi tuttavuus. Ikää on ensi kaudella jo 30-vuotta ja meriitit on uralla jääneet aika vähiin. Kotimaiseksi pelaajaksi hän olisi ihan hyvä, mutta ulkomaalaisvahvistukseksi ja ulkomaalaiskiintiöstä yhden paikan syöväksi ei mitenkään erikoinen.

Olen ennenkin todennut, että minä toivoisin yhtä ulkomaalaisita joka kykenisi ainakin paperilla olemaan se uusi Vujtek, Benda... ja toista pelaajaa, joka kykenisi tuomaan porilaista hulluutta kaukaloon tyyliin Vopat, Gagnon... Kaksi pelaajaa joista toinen edustaa taitoa ja toinen kovuutta liigan huipulta. Uppoaisi taatusti porilaisiin kuin veitsi voihin.

Vielä ei ole hankittu ykköskenttää ja ei edes tiedetä ketkä ovat tulossa.

Aika jonglööri saa olla, jos Ässiin kykenee hankkimaan kokeneita kotimaisia huippupelaajia - ohi suurseurojen, jotka tarjoavat parempaa palkkaa ja todennäköisempää menestystäkin, olosuhteita unohtamatta. Ulkomaalaisia taas ei Ässiin yksinkertaisesti montaa enää mahdu ja se jos mikä on huolestumisen arvoinen asia.

Hieman tuli sellainen kuva että Ässien joukkueen rakentelu on mennyt pieleen ?

Tutkitaan ensin ja hutkitaan vasta sitten - toistaiseksi ei vielä vakuuta ollenkaan, mutta aikaa on vielä. Ässät on lähellä sydäntä ja aivan aidosti toivoisin Poriin sellaista joukkuetta, joka kykenisi menestymään ja olemaan samalla värikäs.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Ihan asiallista juttua täällä on Ässistä kirjoitettu, resursseista ja kaikesta muustakin.

Kovasti ovat ihmiset lähtemässä samoille linjoille hankintojen suhteen kuin HPK on viime vuosina tehnyt. No, tilannehan on se että tänne haetaan tällä hetkellä lähinnä ykkösketjun pelaajia. Resurssit ovat tottakai rajalliset, välttämättä kolmea kovan luokan pelaajaa ei Tami tänne pysty hankkimaan, jos ei sitten käytä "pelisilmää" ja onnistu löytämään hinta/laatu suhteeltaan tasokasta kaveria. Riskejä on turha ottaa, täällä ei enää tarvita korkeapalkkaisia surffaajia, niitä on nähty jo tarpeeksi.

Nuo tosiasiat huomioon ottaen voikin olla että kannattaa yrittää löytää helmiä muiden joukkueiden nuorista, kuten juuri Jokereista. Sieltä löytyisi Bergenheim, Laine (jäänee kuitenkin Helsinkiin), I. Filppula (menossa kuulemma JYP:iin) ja muutama muu potentiaalinen pelaaja. Tammista mukaillen tällaisia pelaajia hankittaessa kannattaa pitää mielessä teesi "low risk, high reward".

Aiemmin kirjoitin että Bergenheim ei ole sellainen pelaaja jota tänne tarvitaan. Jos kuitenkin tilanne on sellainen ettei joka suhteessa sopivia pelaajia pystytä ketjullista hankkimaan, kannattaa yrittää paikkaajia löytää nimenomaan muilta joukkueilta yli jääneistä nuorista.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti aaa

Et tainnut käydä yhdessäkään Ässien ottelussa viime kaudella?

Kotipeleistä jäi ylitsepääsemättömistä esteistä johtuen 3 väliin, mutta olin muun muassa Lahdessa 3.12 Pelicans-Ässät ottelussa. Tuossa pelissä Ässät katkaisi kahdentoista voitottoman pelin putkensa ja Pasi Tuominen teki yleensä virheettömän muistini mukaan tuossa pelissä kauden avausmaalinsa.

No se siitä, mutta Patun kausi oli minulle pettymys ja toivottavasti seuraava menee paremmin.
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
En ehtinyt lukea noita edellisiä viestejä mutta edelleen ajan tätä maalivahtiasiaa. Saipan sopimuksia koskevaa uutista lukiessani mieleen tuli että Ässät voisi hankkia maalille Tomas Duban, mielestäni ihan hyvä maalivahti. Mutta vain jos Langkow ei jatka.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Duba ei mielestäni ole riittävän hyvä maalivahti.Ässät tarvitsee maalinsuulle miehen joka voittaa otteluita, vaikka muu joukkue välillä pelaisi vähän huonomminkin,eli todellisen tähden,eikä mitään keskinkertaisuutta.
Pelaajista muuten tuli mieleeni,että kuinkas toin Nemirowskyn ja Jokerien jatkosopimuksen laita on?
Siinä olisi pelaaja joka mahtuisi Ässien ykkösvitjaan.Siihen vielä pariksi vaikka Tenkrat :)
 

Jysky #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja rahaa meillä olikin. Ei taida edes tuo 500 000 ekeä oikeen riittää noihin kahteen + maalivahtiin. Ehkä kannattais ottaa riski ja laittaa Jokela ykköseks, niin jäisi enemmän noihin vahvistuksiin varaa. Jos oikeen aletaan fantasioimaan kunnon ykkösestä, niin miltä kuullostaisi ketju: Varis-Benda-Vujtek. Siinä ketjussa olis maalintekijä, pelinrakentaja ja voimaa. Taitaa olla vaan turhan kallis yhdistelmä, vaikka Juhani laittas vähän omiakin likoon.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Jysky #13
...Ehkä kannattais ottaa riski ja laittaa Jokela ykköseks, niin jäisi enemmän noihin vahvistuksiin varaa. Jos oikeen aletaan fantasioimaan kunnon ykkösestä, niin miltä kuullostaisi ketju: Varis-Benda-Vujtek. Siinä ketjussa olis maalintekijä, pelinrakentaja ja voimaa. Taitaa olla vaan turhan kallis yhdistelmä, vaikka Juhani laittas vähän omiakin likoon.

Ja ehkä ei. Varis - Benda - Vujtek ketjun hankkimisessa olisi Hjalliksellakin tekemistä. Eikä maksasi kun jotain vajaa miljoona euroa ja saisiko silläkään (kuullemma siellä venäjällä mukavasti maksetaan).... Sitä ei voi kiistää pelaisiko hyvin. Varmasti.

Nemirovsky. Mies on mielialapelaaja jos mikä. Taso tippuu kun oman joukkueen playoff paikka lipuu pois ja alkaa kiinnostamaan vihreämmät kentät kesken kauden. Nemirovskyn saavutuksiin suomessa kuuluu kyllä hyvät pelit ilveksessä mutta ilveksen taso ei ollut parasta mahdollista. Jotenkin on jäänyt sellainen vaikutus että hän on jopa hieman kankea ja eritoten laiska. Onko taklauksia tai vääntämistä. Eipä juuri niitä nähty ole. Keskialueen kaartelija (no eihän tuo Chlubnakaan olisi mikään aktiivinen puolustuspäänpelaaja mutta miehellä on selvä vahvuus maalintekotaito ja vahva sellainen. Davidistä ei sellaista kuvaa ole).

Jokereista Ässiin olisi seuran laadun kannalta pudotus ja mitä Nemirovsky itse hakee. Nostettako uralleen ja enemmän vastuuta muualta. En lämpene ajatukselle.

http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=40712
 
Viimeksi muokattu:

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Miten on muuten Petr Sachl, joko mies on toipunut vammastaan? Olisiko Petr osa ensi kauden ykkösketjua? Mieshän keräsi kuusi pistettä yhdeksässä pelaamassaan pelissä, ja se on hyvin patapaidassa. Sachl-Chlubna ja joku muu ykköseen, eikö olis ihan hyvä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös