Ässät 2003–2004

  • 100 818
  • 677
Tila
Viestiketju on suljettu.
Sheriffin paikalla näkisi toki mielellään kovaa laukovan, tarkasti syöttävän ja puskutraktorin lailla jyräävän profiilipakin. Tosiasia kuitenkin on, ettei tuollaisia puolustajia löydy jokaiselta oksalta. Moni muukin joukkue ottaisi varmasti mieluusti riveihinsä sellaisen puolustajan, jota tässä ketjussa on haikailtu.

Shirreffs ei ole huippuvahvistus, mutta hintaansa nähden melkoisen hyvä löytö kuitenkin. Jos palkkapyyntö ei ole kovasti noussut viime kesästä, olen ehdottomasti sopimuksen kannalla. Ongelmia tosin tulee siinä tapauksessa ulkomaalaiskiintiön kanssa, koska latvialaisduon, Steven ja mahdollisen ulkomaalaisveskarin jälkeen kokoonpanossa on jo neljä ulkomaalaista.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensinnä vastaus tai oikeastaan mielipide Pekonin kysymykseen miksi Ässät ei pärjännyt jälkikäteen ottaen kovalla materiaalilla kaudella 2001-2002. Itse asiassa kysymys voidaan toistaa melkein joka kauden kohdalla viimeisten vuosien aikana. Niin se vastaus, mielestäni melko yksiselitteisesti, että hyökkäyspelinsä yksipuolisesti kiekon ristikulmaan lyöntiin perustava joukkue ei kovin häävisti pärjää, vaikka joukkueessa pelaisi sitten ketä. Vielä kun ristikulmataktiikaan yhdistetään huonosti liukkuva puolustus, joka pelailee ilman mitään sen kummenpaa pelitapaa, on kasassa kaikki epäonnistumisen perusedellytykset. Ainoastaan niillä kausilla, joilla joukkueessa on poikkeuksellisia yksilöitä (Vujtek, Takko) voidaan olla niukasti play-offissa perinteisellä Ässä-kiekolla, mutta kuitenkin yleensä alle piste per peli tahdissa silloinkin.

Sitten tapaus S. Shirreffs, mielestäni ehdottomasti yksi parhaista Ässien ulkomaalaispakeista kautta aikojen, hintalaatusuhteella luultavasti kaikkien aikojen paras. Mielestäni Sheriffi on järkevämpi vahvistus kuin esim. edellisen kauden Jacesko. Tosin Jaceskolla ei ollut minkäänlaista puolustussysteemiä tukemassa pelaamista, mutta silti edelleen voi nähdä painajaisia niistä kammottavista pelinlukuvirheistä. Lisäksi pitää ottaa huomioon, että Shirreffs ei pelannut ehjää eikä täyttä kautta, vaan pelejä jäi puuttumaan toistakymmentä. Ehjä kausi, hyvllä kesäharjoittelulla höystettynä, takaa meille yhden tukipilarin lisää puolustukseen. Muutenkin puolustus oli yksi parhaista pitkään aikaan, joten ei siellä kannata niin kovin paljon säätää. Eli myös Ahmaoja ilman muuta sopimuken piiriin ja nopeasti.

Ulkomaalaiskiintiöongelma on sitten toinen tarina. Jos Shirreffs sainataan, näyttää siltä, että Ässillä saattaisi olla tarve palkata kuusi ulkomaalaista. Potentiaaliset ulkomaalaispaikat ovat Sheriffin ja Latvian duon lisäksi maalin suulla ja ykkösketjun sentteri-laituripari. Toivola on pariin otteeseen julkisuudessa puhunut ottavansa ykkösketjuun mielummin kotimaisia pelaajia. Ainoa ongelma on se, että ainakaan allekirjoittanut ei keksi edes teoriassa ehdokasta sentteriksi kotimaasta. Laiturin paikalle voitaisiin sijoittaa paluumuuttaja Petri Varis, mutta onko tämä sitten alkuunkaan realistista, luultavasti ei. Edelleen kuvittelen Tomas Chlubnan olevan tyrkyllä Ässiin, itse asiassa veikkaan, että sopimus asiasta on olemassa. Sopimuksessa saattaa sitten tosin olla pykälä, joka mahdollistaa siirtymisen ulkomaille johonkin päivään mennessä. Tässä tapauksessa tarvittaisiin joka tapauksessa myös toinen mies ulkomailta ykkösketjuun. Palkkaamalla yksi supermies, tyyliin Vujtek, voitaisiin mennä vain yhdellä ulkomaalaisella ykkösketjussa. Maalivahtiasiaa voitaisiin varmasti ratkaista kotimaisin voimin, tosin siinä on sitten riskiä mukana. Lehto lienee vankistanut asemaansa Tapparassa, jos nyt ei sitten sössi loppukaudella. Tämä Riskman on ollut esillä aina silloin tällöin. Kaveri tarvitsee peliaikaa, HIFK:lla on jo kaksi maalivahtia sopimuksessa kahdeksi vuodeksi eteenpäin, joten teoriassa ainakin mahdollista. Oma ykkösehdokkaani olisi kuitenkin Jokerien Markus Helanen, kaverista tulee mieleen Takko. Eleetön, iso ja peittävä.
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Juuso Riksman voidaan unohtaa, sillä mies on tehnyt jatkosopimuksen MoDon kanssa. Veikkaajassa mies kertoo MoDon ilmoittaneen ensin, ettei häntä tarvita, mutta mieli oli muuttunut, kun Peter Hirsch otti ja lähti. Joten se Juusosta tälläkin kertaa ja ehkä hyvä niin, näytöt kun ovat kuitenkin melko vähäiset. Jostain näyttöjen tekeminen on tietysti aloitettava, mutta jotenkin silti pelottaisi suunnattomasti lähteä kauteen jonkun Riksmanin tai Helasen johdolla.

Olisihan se hienoa jos ei ulkomaalaiseen maalivahtiin tarvitsisi turvautua, mutta kun miettii tätä päättynyttä kautta, niin selvää on ettei lähtökohta voi olla kansalaisuus vaan maalivahdin osaaminen. On vaikea kuvitella, että Ässien pelaamisen taso nousisi niin paljon, että ensi kaudella pärjättäisiin luokkaa huonommalla maalivahdilla vähintään pari pykälää paremmin. Eiköhän Ässät pelillisestikin paranna, mutta totuus taitaa kuitenkin olla se, että ensi kaudellakin ollaan etenkin vieraissa useimmiten altavastaajana ja tällöin tarvitaan maalivahtia, joka pystyy ilta illan jälkeen tekemään useita huippupelastuksia ja joka antaa sitä kautta Ässille aina mahdollisuuden voittaa. Mikään pelkkä perustorjuja ei riitä, ei millään. Ikäväähän se olisi jos ensi kauden eteenpäin menemisen vesittäisi ailahteleva maalivahtipeli.

Suomalaista varmaa huippuveskaria Ässät ei kykene metsästämään, vaan jokainen joka tänne on saatavilla olisi enemmän tai vähemmän kirjoittamaton kortti. Ässät voi saada kyllä jonkun potentiaalisen suomalaisvahdin, jonkun joka on jopa jossain vaiheessa taitojaan väläytellytkin, kuten esim. Helanen, Oksa tai Korhonen. Ehkä jonkun Helasen taidot riittäisivätkin, mutta riittäisikö pää niin vastuulliseen rooliin mikä Ässävahdilla on automaattisesti edessään. Ja yksi painetekijä lisää olisi vielä nuo Langkowin suuret saappaat. Se ei ole mikään kiitollinen rooli tulla verratuksi Langkowiin. Vaikka olisi kohtuu hyväkin vahti, niin ei kuitenkaan niin hyvä kuin Scottie. Siihenkin meni viisi vuotta ennen kuin Ässiin ilmestyi joku joka pystyi täyttämään Takon saappaat. Tällä kertaa Ässät ei edes saisi ensimmäiseksi yrittäjäksi markkinoiden tavoitelluinta suomalaismaalivahtia, kuka se sitten nyt onkaan. Tietysti jos jostain puskasta ilmestyisi joku Pasi Nurmisen kaltainen timantti, katujätkä, taistelija ja voittaja, niin mikäs siinä, mutta eipä taida sellaista puskaa löytyä.

Eli rapakon takaa se uusi veskari pitänee hakea jos Scottie ei Poriin palaa. Omalla tavallaan kirjoittamattomia kortteja sieltäkin tulee, kun mm. sopeutuminen on aina arvoitus. Mutta kun hyvin scoutataan, niin se sopeutuminen jääkin melkeinpä ainoaksi epävarmuustekijäksi. Joten sittenkin sopivin meriitein varustettu motivoitunut maalivahti rapakon takaa on pienempi riski kuin kukaan näistä saatavilla olevista kotimaisista vaihtoehdoista.

Joku tuolla väitti Veikkaajan väittäneen, että Shirreffsin jatko on varma. Todellisuudessa siellä kuitenkin seisoo, että Shirreffs jatkaNEE Ässissä. Eli ei varsinaisesti mitään uutta.

Peltonen-Shirreffs muodosti hyvän pakkiparin varsinkin alkukaudella, joten sikäli sen varaan olisi hyvä rakentaa ensi kaudellakin. Loukkaantumisen jälkeenhän Steve ei alkukauden tasolleen palannut, mutta ehkä ensi kausi olisi taas yksi askel eteenpäin. Olihan hän kuitenkin jo nyt aika paljon parempi kuin Kärpissä pari vuotta aiemmin. Ehkä jatkosopimus siis olisi paikallaan, vaikka mies ei kyllä ihan sitä ole mitä Ässät eniten peräpäässä tarvitsisi. Eikä hän ihan sellaiseksi kehitykään. 27-vuotiaasta mitäänsanomattomasta joukonjatkeesta ei kasva tasapaksun pakkikaluston profiilia, ei kumpaankaan päähän kaukaloa.

Jälleen kerran näyttää vahvasti siltä, että Ässissä pelaa ensi kaudellakin kiintiön sallimat viisi ulkomaalaista. Ja jälleen kerran se auttamattomasti tarkoittaa ainakin osittain sitä, että määrä korvaa laatua. Toisaalta tuntuu, että Ässät on taas vähän pakkoraossa, kun valmista kotimaista osaamista ei Poriin rantaudu. Maalivahti on hankittava vieraista ympyröistä, samoin ainakin yksi hyökkääjä, todennäköisesti kaksi. Jos sitten Stevekin vielä pidetään, niin voisi kuvitella, että Slava Fandulia ei enää armahdettaisi, vaikka sopimus onkin. Ei kyllä mitään sitä vastaan olisi jos Slava pistettäisiin kiintiön takia kierrokseen ja annetaan vaikkapa Hakaselle se vihoviimeinen tilaisuus.

Jossain vaiheessa tuota kiintiötä tullaan kuitenkin pudottamaan, toivottavasti Ässät on silloin varautunut siihen. Sitä silmällä pitäen voisi olla järkevää yrittää totuttautua esim. kolmen ulkomaalaisen määrään jo aiemmin, ettei sitten pakkotilanteessa tule mitään romahdusta.

Vaikka voikin olla hyvin tyytyväinen siihen, että Ässät pystyy kerrankin pitämään rungon kasassa, eikä suuria vaihdoksia tapahdu, niin silti on välillä pistänyt mietityttämään onko ihan joka jannu jatkosopimuksen arvoinen. Jatkuvuus on hyvä, mutta kehitys olisi vielä parempi. Jos Ässät saa koottua sen kovan ykkösketjun, niin kehitystä kyllä tapahtuu jo pelkästään sen avulla, mutta projektin eteneminen suunnitellusti vaatii myös selkeää kehitystä monelta tai mieluiten tietysti kaikilta peruspelaajilta. Ja se kyllä epäilyttää kuinka moni näistä todella pystyy kehittymään. Antoiko lennokas loppukausi jopa liian hyvän kuvan patarungon todellisesta osaamisesta ja todellisista kyvyistä? Loppukaudella oli mukavan rento pelailla, kun ei ollut paineita tai odotuksia, mutta miten peli käy ensi syksynä, kun jonkinlaista tulosta olisi tehtävä alusta alkaen? Puskeeko joku/jotkut esiin vai vaipuvatko miehet samaan tilaan kuin joskus viime marraskuussa?

Kevätauringon mollottaessa on helppo uskoa, että Tami&Toivola todellakin hankkivat sen ratkaisuihin kykenenvän ykköstrion. Tami vakuuttaa kuinka Ässiin on suurta vetovoimaa ja vesi kielellä tässä vain odotellaan mitä tuleman pitää ja tässä odotellessa spekuloidaan hienoilla nimillä ja herkutellaan hienoilla yhdistelmillä. Mutta entäs jos realismi iskeekin taas kylmästi vasten kasvoja, eikä niitä suuria nimiä tulekaan. Jos tuleekin vain joku tusinatsekki ja keskivertokanukki, jotka ovat maailmanluokan pelimiehiä vain Tamin puheissa. Ei kai se nyt niin helppoa ole pyydystää suurta talenttia tuosta vain, rahavarat kun ovat edelleen rajalliset. Eihän se onnistunut rikkailta raumalaisiltakaan. Sinnekin tuli vain Cipollaa, Ulmeria ja mitä kaikkea muuta paskaa, vaikka piti tulla ne ratkaisijat omien poikien johtohahmoiksi, ja vaikka Ika kävi oikein maailmalla katsastamassa tähtösiä.

Sitä on oppinut jotenkin pessimistiksi, vaikka kerrankin kaikki näyttää yllättävän hyvältä. Mutta jos kuitenkin taas joku asia menee pieleen...

Jukka Jalonenhan kehui reilu vuosi sitten tuota Ässien silloista alkukauden sentterikaartia yhdeksi liigan parhaimmista ja hieman ihmetteli miten siitä ei enempää irti saatu. JJ:n kommentti sai silloin Porissa vastaukseksi hymähdyksiä ellei jopa suoranaista naurua, mutta kaippa tämä kausi on näyttänyt, että JJ oli aika lailla oikeassa. Mitäköhän Toivola olisi saanut irti Perrin-Lipiansky-Tähtinen-Immonen-kvartetista? Ja periaatteessa Lipianskynkin tilalla olisi vielä voinut olla Kucharcik, joka ei sopimuksestaan huolimatta kelvannut Ässille, vaan kiikutettiin Lipi tilalle. Palasia menestykseen on tosiaan ollut, mutta aina on joku palanen puuttunut. Valmennus ja ilmapiiri ovat varmaan olleet yleisimmin ne puutuvat palaset, mutta nyt ne näyttäisivät olevan kunnossa. Runkokin on toista vuotta kasassa, joku pelitapakin on jo opeteltu. Huono tuurikin käytettiin tällä kaudella loppuun. Mutta maalivahtivalinta ja ne tähtihankinnat, siinäkö ovat ainoat seikat joissa on vielä mahdollisuus mokata ja pilata ensi kausi? Mutta kyllähän se sokeakin kana joskus sen jyvän löytää ja varmaan Markkukin vielä joskus tekee maalin, joten kai Ässätkin sentään joskus onnistuu.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Jos Ässien ensi kauden maalivahti on ulkolainen ja se ei ole Langkow, niin tarkemman tutkiskelun jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että se saisi olla ehdottomasti Marc Lamothe tai Mathieu Chouinard. Lamothe on hyvin paljon samantyylinen maalivahti, kuin Scott Langkow, Chouinard on taas lupaava nuori maalivahti, joka on varattu korkealla numerolla. Jos ensi kaudella on kotimainen ykkönen, niin on hyvin vaikea sanoa, kuka olisi paras mahdollinen vaihtoehto, ehkä Riksman tai Helanen, valitettavasti kumpikaan ei ole kovin helposti saatavissa. Ja ehdottomasti joku pelaaja Kladno Poldista kannattaa hankkia, tiedä vaikka saatais uus Zidlicky, Ton tai Tenkrat... :)
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aikaisempina kausina Ässien aikaisten kesälomien syynä oli vuotava puolustus ja keskikaartin maalivahtikalusto. Päättyneellä kaudella puolustus oli jo kohtuullinen ja maalivahtikaksikkokin voitiin katsoa jo puolustusta vahvistavaksi tekijäksi. Sen sijaan maalinteko oli uskomattoman vaikeaa. Tässä tilastoa muutamalta kaudelta:

Kausi 00-01: Tehdyt 141 Päästetyt 228 maalisuhde -87
Kausi 01-02: Tehdyt 133 Päästetyt 191 maalisuhde -58
Kausi 02-03: Tehdyt 125 Päästetyt 154 maalisuhde -29

Jos tästä haluaisi jo jonkinlaista trendiä nähdä, niin tehdyt maalit ne vaan vähenee, samoin kuin onneksi myös päästetyt maalit. Ensikaudella tehdään siis 117 maalia, päästetään 117 ja maalisuhde on pyöreä 0.

Toki on hienoa, että oma pää alkaa olla tiukahkosti kiinni, mutta tylsää alkaa olemaan hyökkäyspäässä. Ja sitten vielä Hokinaitin Anu vihjaili, että Chlubna olisikin menossa Ilvekseen... mistä apu?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Puolustuksen pitävyys on todellakin tärkeä ja viime lähimenneisyydessä uusi asia Ässille. Tämä suunta on oikea.

Viime kauden maalimäärä oli suhteellisen alhainen varmasti suurelta osin myös tärkeimpin vahvistusten loukkaantumisten johdosta, enkä usko siihen, että se tuosta merkittävästi ainakaan laskisi. Ylivoimapelin ja vahvistusten mennessä kohdalleen alkaa verkot varmasti heilumaan ripeämpään tahtiin. Silti 1-0 tulos antaa yhtä monta pistettä kuin 7-6: sikin, joten puolustuksen kautta on hyvä kulkea (kulunut fraasi).

Maalivahtipeli tuleekin varmasti olemaan ensi kauden kriittisin paikka, kuten olemme täältä jo moneen kertaan saaneet lukea.

Chlubnaa huhutaan nyt tällä kertaa voimakkaasti Ilvekseen. Taitaa Sykoran kontaktit mieheen olla kovaa luokkaa, koska muuten en oikein ymmärrä siirtoa tämän hetken sukellusveneporukkaan. No katotaan mitä tapahtuu ja ellei Tomas Ässiin tule, niin eiköhän samantyylisiä- ja hintaisia kavereita ole vielä mahdollisuus patapaitaan ensi kaudeksi hankkia.
 

tonir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Clubnaa ollaan viemässä nyt jo kolmeen eri seuraan ja eri tahoilta tulleiden "tietojen" perusteella jokainen niistä on varmaa tietoa. (paitsi tosta Ilves-kytköksestä en ole muuta kuullut kun Hockey Nghtin kautta mutta aika "varmaa" tietoa sieltäkin on aina tullut).

Sykoran tulolla Ilveksen valmentajaksi voi kyllä olla yllättävän suurikin merkitys Chlubnan päätökseen. Tsekeillä kun usein iskee se kuuluisa koti-ikävä jossei ole paljon "takatukka-kavereita" ympärillä.

Jypin palstalla on kyllä monestä lähteestä pidetty Chlubnan Ässiin tuloa jo lähes varmana ja johan siitä siirrosta jo kirjoitettiin Porilaisessa Työväenlehdessäkin (Satakunnan Työ)...

No tarviipa odotella mitä tapahtuu mutta kyllähän se fakta on että juuri Chlubnan kaltaista maalinsylkijää Ässät tarvitsee epätoivoisesti!
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti tonir
Jypin palstalla on kyllä monestä lähteestä pidetty Chlubnan Ässiin tuloa jo lähes varmana ja johan siitä siirrosta jo kirjoitettiin Porilaisessa Työväenlehdessäkin (Satakunnan Työ)...

Heh...Satakunnan Työ on näissä yhteyksissä yhtä varma lähde kuin jos kerron että Ässät voittaa jääkiekon sm-liigan suomenmestaruuden vuonna 2004. En uskoisi ennen kuin asianomaiset ovat julkistaneet.
 

tonir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti pekoni
Heh...Satakunnan Työ on näissä yhteyksissä yhtä varma lähde kuin jos kerron että Ässät voittaa jääkiekon sm-liigan suomenmestaruuden vuonna 2004. En uskoisi ennen kuin asianomaiset ovat julkistaneet.


Joo en missään nimessä tarkottanutkaan että se juttu lehdessä tarkoittas mitään varmaa. Mutta tuskin edes Satakunnan Työ lehteen täysin hatusta vedettyjä juttuja kirjoitetaan joilla ei mitään perää ole.

Mutta niin monesta suunnasta on kuullut tota Chlubna-huhua et kyllä siinä nyt jotain perää on ainakin. Eli todennäköisesti ainakin neuvotteluja on käyty mutta kuitenkin siinä niin käy että joku vetää välistä kuten aina...
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei Satakunnan Työ varmaan täysin hatusta ole Chlubnaa vetänyt, mutta ei tuolla sen kummempaa totuuspohjaa ole kuin täällä väitetyillä Chlubna Ässiin-huhuillakaan. Eikä tosiaan olisi mikään suuren suuri yllätys jos tuon "varman" tiedon lähde olisi jatkoaika.com. Sellaista sattuu. Noin ylipäätään mitä olen silloin tällöin ST:n urheilujuttuja lukaissut, niin tahtovat olla kyllä aika tuubaa.

Kyllä se on kuitenkin vain ja ainoastaan Satakunnan Kansa, joka näistä paikallisista lehdistä pystyy aina joskus uutisoimaan jonkun siirron tms. ennen virallista tiedotusta. Satakunnan Työ, Uusi Aika ja muut eivät koskaan saa noita tietoja ensimmäisenä, harvoin edes ensimmäisten joukossa. Osittain johtuen Ässien ja SK:n tiiviistä yhteistyöstä, osittain ehkä siitäkin, että pikkulehtien urheilutoimittajat ovat vain avustajia, joten päivittäinen yhteydenpito pataleiriin on vähäisempää.

Huhut ovat muutenkin siitä mielenkiintoisia, että pienestä piiristä lähtenyt juttu leviää kyllä äkkiä niin, että siitä kuulee monesta eri suunnasta. Ja matkalla tarttuu vielä vähän lisähöysteitä niin, että huhu kuulostaa aina hieman erilaiselta ja uudelta versiolta. Pian se ei olekaan ihmisten puheissa enää huhu vaan varmaa tietoa. Ja totuuspohjaa ei silti tarvitse olla nimeksikään. Tapaus Chlubnassa sentään lienee jotain totuuspohjaa. Se on sitten jo toinen asia onko edes vakavasti neuvoteltu, sopimuksesta puhumattakaan.

Millainen ankka sitten onkaan huhu Brett Lieversistä...kvaak kvaak vaiko selvää pässinlihaa. Lienee pelkkä kvaak kvaak, eihän tuosta ole ainakaan vielä kovin monesta suunnasta kuulunut. Mutta kyllä kai Toivola&Tami hänet haluaisivat, joten jotain totuuspohjaa on tuollakin.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Pata
...Millainen ankka sitten onkaan huhu Brett Lieversistä...kvaak kvaak vaiko selvää pässinlihaa. Lienee pelkkä kvaak kvaak, eihän tuosta ole ainakaan vielä kovin monesta suunnasta kuulunut. Mutta kyllä kai Toivola&Tami hänet haluaisivat, joten jotain totuuspohjaa on tuollakin.

Kyllä kait tämä Kärppien mies kelpaisi, mutta millä hinnalla hän Ässiin tulisi. Lievers Brett, Kärppä-hyökkääjä, 178 666 € (aika paljon). Tuskin sentään ihan miljoonan vanhan valuutan palkalla ja tuskimpa edes 140 000 € palkalla (juudakselle Ässät tarjosi 100 000). Ei pelaajakaan hirveästi hintatasoaan tiputa kun on johonkin tulotasoon päässyt. Varmasti löytyy noilla tehoilla ottajia kun ikääkään ei ole hirveästi (täyttää kesällä vasta 32). Onhan miehen tehot aivan kiistattomia (nyt tarttuu minuunkin jo tuo Tami slangi) ja eikä ota paljoa jäähyjäkään. Sellainen hyvä asenteinen, tsemppaajan kuva on miehestä jäänyt. Rakentaa peliä hyvin ja osaa laukoa. Mutta olisiko ”the golden” Brett se kaivattu ykkössentteri ? Rahaa pelaajiin oli jäljellä vielä 500 000 euroa. Yksi Lievers sinne mahtuu mutta entä hinta/laatu suhde. Maalivahti ja Brett jäljelle jää hieman alle 300 000. Siihen vielä ykkösen laitaan mies ja yksi tasokas pakki ja Ahmaojan sopimus.

Samaa mieltä kvaak kvaak hinta-asia kaataa sillä kuuluisalla näppituntumalla katsottuna. Nimimerkillä nakkisormi.

Jatkoajan pelaajalistan mukaan sopimus 2003.
 

Paavo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Tommi Rajamäki voidaan ainakin unohtaa,mies on tehnyt kahdenvuoden jatkosopimuksen Timrån kanssa! Näin sanovat Mtv3:n Hockeynight sivut!
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivotaan,mutta...

jos joku kolmikosta Lievers,Chlubna tai Potaitchuk poriin saadaan, pidän sitä kyllä ihmeenä.
Miesten pelisuoritukset ovat sitä luokkaa, että aika moni isompikin seura on varmasti heistä kiinnostunut.
Raha ratkaisee näitten herrojen seuraavan osoitteen, ei mikään muu.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Potaitshukilla sopimus näyttäisi jatkuvan vielä ensi kauden. Lieversin sopimus sen sijaan päättyy tähän kauteen Kärppien kanssa.

Runkosarjassa Pota pelasi hieman penkin alle loistavan alun jälkeen. 9 maalia on kieltämättä hieman vähän, mutta syöttöjä tuli päälle 20. Käsiä on vaikka kuinka paljon, ja sopivasti pudotuspeleissä Pota tuntuu olevan taas oma itsensä. Mielialapelaaja, jolle paikkakunnan vaihto saattaisi tehdä terää. Jos Tamminen jotain entisiä pelaajiaan meinaa Ässiin hankkia, niin epäilen Potaitshukin olevan yksi potentiaalinen vaihtoehto.

Lievers olisi myös mielenkiintoinen nimi. Monta kautta jo liigassa ja aina perusvarma pisteiden tekijä. Hieman pehmeä, ei ota liikaa turhia jäähyjä. Ykköskentän sentterin ainesta Ässissä, jos tulisi. Tosin en usko Lieversin tuloon, taitaa joku pääkaupunginseudun joukkue napata, jos ei jatka Oulussa.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Steve Shirreffs jatkanee ....

Näin luki www.promenadi.netissä eli yksi ulkomaalaispaikka täytetty (Ehkä. Huom jatkenee :). Itse olen aikaisemmin ymmärtänyt että koko ykköskenttää ei tulla hankkimaan vaan osittain. Jos päädytään kotimaiseen maalivahtiin niin koko kolmikko voi tulla ulkomailta ja olisivatko ne miehet sitten niin tasokkaita tai tulkoon sitten vaikka kotimaasta mutta loppuuko rahat. Tuossa jutussa oli myös maininta Chlubnasta ja vajaan 100 000 euron palkkapyynnöstä. Onhan miehellä se tietty rooli ja sitä tietää mitä ostaa kun Chlubnan hankkii. Jos mies ei saa rahallisesti varteenotettavia pyyntöjä esim. Venäjä/Ruotsi niin uskon miehen kallistuvan Ässiin koska tuttu valmentaja. Kotimainen maalivahtikin maksaa joten paljon on yhtälöitä ratkottavana. Jos tuon tasoinen maalintekijä saatavilla niin miksipä ei. Jyp tippui jo joten voi piankin jotain julkaisuja tulla.
 
Viimeksi muokattu:

Apuvalmentaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Juhani Tamminen on antanut tämän päiväiseen Etelä-Suomen-Sanomiin haastattelun naisten päämaajoukkueen tiimoilta. Jutussa Juhani toteaa haluavansa valmentaa naisten joukkuetta myös ensi kaudella ja tähän hän on saamassa hyväksynnän myös Ässä-johdolta. Lisäksi kaikkia Ässä-faneja kiinnostava pointti tuli myös haastattelussa ilmi, sillä Juhanin mukaan ensi kauden joukkueesta on auki vielä viisi sopimusta. Jutun mukaan Tami aikoo hieroa näistä viidestä paikasta kaksi kuntoon vielä eilen kolmen tunnin automatkansa aikana. Lisäksi Tami toteaa Ässien tavoitteen olevan ensi kauden liigassa sijoitus sijojen 5-8 välille ja nousu pitkässä juoksussa pienten liigaseurojen ykköseksi.

Ketkähän nämä kaksi eilen sopparia saanutta miestä ovat, Shirreffs taitaa olla toinen, mutta kuka on toinen, olisikohan Ahmaoja tai Jokela vai saadaanko ensi kauden joukkueeseen ensimmäinen äijä viime kautisen rosterin ulkopuolelta? Kaikesta huolimatta ensi kaudelle on avoinna vielä kolme paikkaa, maalivahti ja kaksi hyökkääjää luulisin...
 

Tompse

Jäsen
Sopimuksista!

Eri puolilta on kuulunut että clubhnaa ja varista on ainakin tuotu tänne ensikaudeksi, mutta tiedä häntä sitten. Eilen Tammisen piti tehdä kaksi sopimusta viidestä ensi kauden sopimuksesta.
Luulisin että sopimukset ovat Steve Shirreffsin ja Tomas Clubhnan sopimukset. Ahmaojaa ei suurella todennäköisyydellä täällä enää nähdä, mutta kukapa hänet olisi halunnut. Jokela varmasti jatkaa myös ensi kauden ellei palaa Lukkoon, mitä en toivo, koska Antti olisi potentiaalinen ykkösmaalivahti tulevaisuudessa.

Eli puuttuvat sopimukset ovat luultavasti Steve Shirreffsin,Tomas Clubhnan, ( ainahan näin keväällä VV:tä tuodaan tänne), Petri Variksen ja Ykkösmolarin sopimukset jossei Langkow jää. Maalivahtia en ala veikkailemaa, jätettäköön se muille, mutta sanotaanko, että kaksi tai jopa kolme mainitsemistani herroista pelaa ensi kaudella luultavasti täällä. Miettikääpä sitä.
 
Viimeksi muokattu:

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Sean Bergenheim voisi tulla peliajan perässä Poriin, eilisessä Iltasanomissa oli jotain juttua, että Bergenheim harkitsee tarkkaan joukkueen missä pelaa ensi kaudella, pakko päästä pelaamaan joka ottelussa, ja Porissahan pääsisi...
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Bergenheim

Enpä usko että Bergenheim Poriin tulee. Kaveri on erittäin lupaava, mutta mielestäni hänelle ei tällä hetkellä olisi Ässissä käyttöä. Ensi kauden joukkueeseen on kuitenkin enää haussa lähes pelkästään ykkösketju. Siihen Sean ei mahtuisi, joten Pori ei hänelle oikea paikka ole.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt kun luultavasti päästään Hakasesta eroon, niin olisi hienoa kun saataisiin Patunkin soppa purettua ja Bergenheim tilalle. Olisikohan Jokerit vielä niin hullu jengi, että Patu saataisiin vaikka ilmaiseksi narripaitojen neloseen.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Näkkäri
Nyt kun luultavasti päästään Hakasesta eroon, niin olisi hienoa kun saataisiin Patunkin soppa purettua ja Bergenheim tilalle. Olisikohan Jokerit vielä niin hullu jengi, että Patu saataisiin vaikka ilmaiseksi narripaitojen neloseen.
Patu on Bergenheimia parempi joka osa-alueella. Ei tuossa ole mitään järkeä!
Et tainnut käydä yhdessäkään Ässien ottelussa viime kaudella?
 
Viestin lähetti aaa
Patu on Bergenheimia parempi joka osa-alueella. Ei tuossa ole mitään järkeä!
Et tainnut käydä yhdessäkään Ässien ottelussa viime kaudella?

Näi o!
Myös minä allekirjoitan tämän, vaikka en nähnyt kuin 4 ässien peliä viime kaudella.
Toisaalta, jokerikasvatit taas syttyvät usein jossain toisessa seurassa(Esim. Hulkkonen, Santala, Somervuori)...
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti aaa
Patu on Bergenheimia parempi joka osa-alueella. Ei tuossa ole mitään järkeä!

Jotain rajaa. Hetkeksi ne patalasit pois päästä, jooko? Siinä missä toisen taso ja rajat tiedetään nyt ja jatkossa, toinen on ykköskierroksen varaus ja oman ikäluokkansa Suomen ylivoimaisesti lupaavin ja paras junnu, jolle pelkästään peliaika voisi olla se viimeinen erottava tekijä junnutähden ja SM-liigatähden välillä.

Tuomisen paraskin kausi, SaiPassa 2000-01, toi saldoksi 17+12 = 29. Ok, ihan kelpo maalimäärä, mutta aika kaukana mistään loistosta. Tällä kaudella jatkuvasti Ässien parissa ekassa ketjussa, saldona 3+10 = 13, tosin kärsi loukkaantumisista. Potentiaalia varmaan on kaiken mennessä nappiin juurikin tuollaiseen parin - kolmenkymmenen pisteen kauteen.

Ei taida hirveästi metsään mennä, jos veikkaa Bergenheiminkin osoitteen löytyvän ensi kaudella Hämeenlinnasta. Sinne taitaa mahtua ja saada peliaikaa, Ässissä ei? Kumma juttu.

Sikäli olen tosin sitä mieltä, että ihan hyvin kummatkin mahtuisivat ensi kauden Ässiin. Mutta jos leikitään ajatuksella, että kumpiko mieluummin ensi kauden Ässien ykköskentän (tai kakkosen) laitaan, niin kyllä minä ainakin valitsisin heti Bergenheimin.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Uuh, tuskin kaikki muiden joukkueiden ylijäämäpelaajat Poriin ole tulossa. Joten hieman voitaisiin miettiä realistisemmin keitä voisi tulla, keitä ei. Ei me tarvita mitään bergenheimeja ja kumppaneita, meillä on omasta takaa hyviä junnuja. Lisäksi meillä on hyvä runko kasassa jo, joten paria parempaa pelaajaa lukuunottamatta Porin Ässät 2003-2004 on kasassa ja valmiina taistelemaan pudotuspeleissä. Kyllä, sillä ensi vuonna sinne mennään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös