Ässät 2003–2004

  • 100 812
  • 677
Tila
Viestiketju on suljettu.

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lankku

Promenadi.net kertoo Langkowin hylänneen Ässien "viimeisenkin" tarjouksen. Langkow lähtee tänään Helsingin kautta Kanadaan...
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
ei ole yllättävää

Se ei yllätä ketään nyt vaan kunnon scouttaus päälle eikä mitään hätäistä hankintaa. Ihmettelen kuitenkin mistä joihinkin kommentteihin on eksynyt Helanen vaihtoehdoksi Ässien maalin suulle, eikö ole jo vähän aikaa ollut julkinen salaisuus että Helaselle on luvattu ykkösveskarin paikka Jokereista ensi kaudeksi.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Sarjatasoista nyt sen verran että kun näitä pelaaja-ehdotuksia edes mietitte niin AHL on ensinnäkin SM-liigaa heikompi sarja. ECHL ja UHL ovat ehkä hivenen Mestistason yläpuolella (ECHL on oikeastaan noin liigan ja Mestiksen puolivälissä nykyisin) ja nämä muut sarjat ovat Mestistasoa ja sen alle. Tämä Chad Alban on esimerkiksi selkeästi eri tason veskari kuin Langkow, ei oikeastaan ole vakiinnuttanut paikkaansa AHL:ssä. Lankku on sentään valittu AHL:n parhaaksi maalivahdiksi.
 

JanJ

Jäsen
Kysymys:
Kuinka monta uutta pelaajaa näillä näkymin joukkueen vahvuuteen tulee ennen kauden alkua? Kuinka moni niistä on hyökkääjä, puolustaja tai maalivahti.
hörkkö
Vastaus:
6-8 uutta sopimusta. Kaksi maalivahtia, 2-3 puolustajaa, 3-4 hyökkääjää.

Langkow lähti.
Helvetti!
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti korkki
Sarjatasoista nyt sen verran että kun näitä pelaaja-ehdotuksia edes mietitte niin AHL on ensinnäkin SM-liigaa heikompi sarja.


Tämä on vähän harhaanjohtava väite. Se on pitänyt paikkansa, mutta kun IHL sulautui AHL:n kanssa yhteen, niin taso nousi AHL:ssä kohtalaisen rajusti. Kannattaa myös huomioida se oleellinen seikka, että AHL:ssä on 28 joukkuetta ja SM-liigassa vain 13. Jos otetaan AHL:n 13 parasta joukkuetta, niin taso nousee huomattavasti siitä mitä se on kokonaisuutta ajatellen. Olisikin mielenkiintoista nähdä, että sikäläiset 13 parasta joukkuetta kohtaisivat SM-liigan joukkueet. Uskallan veikata, että SM-liigan joukkueet olisivat pulassa ainakin sikäläisillä säännöillä pelattaessa.

Sm-liigassa lähes kaikki pelaajat ovat kohtuullisen taitavia ja yleinen taso on korkea. AHL:ssä taas kirjo on huomattavasti laajempi. Siellä on paljon taitavampiakin pelaajia kuin SM-liigassa, mutta yhtälailla myös huomattavasti heikompia kuin täällä. Yhtälailla pitää myös muistaa, että siellä on enemmän pelejä ja pidemmät pelimatkat, joten sitä kautta kaikkien pelien taso ei fyysisistäkään syistä johtuen voi olla aina yhtä korkea kuin täällä. Siitä nyt puhumattakaan, että joukkueen kokoonpanot vaihtuvat todella tiuhaan toisin kuin SM-liigassa.

ECHL ja UHL ovat ehkä hivenen Mestistason yläpuolella (ECHL on oikeastaan noin liigan ja Mestiksen puolivälissä nykyisin) ja nämä muut sarjat ovat Mestistasoa ja sen alle.


Näistäkin sarjoista löytyy hyviä yksittäisiä mielenkiintoisia ja edullisia pelaajia. Esimerkiksi IFK-fanien lempilapsi Bob Halkidis pelasi UHL:ssä samalla kaudella kuin IFK:ssa.

Kuluvalle kaudellekin oli tyrkyllä Ässiin Greg Pankewicz, joka lopulta jätettiin pelaamaan ECHL-pelejä. Uskallan väittää, että mies olisi taatusti ollut mielenkiintoisempi pelaaja kuin moni muu Ässissä pelannut ulkomaalainen. Ja pelityylikin olisi sopinut kuin nenä päähän Poriin. Toivottavasti ensi kaudella Porissa nähdään ulkomaalainen, joka ei koputa tullessaan kaukaloon, vaan tulee saranoiden puolelta raamit kaulassa. Tamminen ei ole mikään kovan pelin ystävä, mutta mitä on "porilainen hulluus", jos ei joukkueessa ole persoonallisia höyrypäitä joilla keittää aina silloin tällöin yli? Ei mitään. Se on osa brändiä aivan kuten IFK:ssa. HIFK tarvitsee Vopatit ja muut yhtälailla kuin Ässät omansa. Siksi juuri näiden kahden joukkueen ottelut ovat historian saatossa olleet näkemisen arvoisia otteluita. Ensi kaudelle toivon mahdollisimman värikästä Ässä-joukkuetta. Taloudelliset resurssit eivät riitä kaikkein taitavimpiin pelaajiin, mutta pienilläkin resursseilla on kyllä mahdollista hankkia värikkäitä pelaajia - jos vaan on halua.

Tämä Chad Alban on esimerkiksi selkeästi eri tason veskari kuin Langkow, ei oikeastaan ole vakiinnuttanut paikkaansa AHL:ssä. Lankku on sentään valittu AHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Ässien veskareihin en ota kantaa, mutta hyvä esimerkki on IFK:n tämän kauden veskarit. Draperilla on ihan eri luokan meriitit takanaan kuin Stathoksella ja silti vertailu menee näiden kahden herran välillä lähes 5-0 Stathoksen hyväksi. Pelaajan taidot ja kyvyt ratkaisevat, ei se missä pelaaja pelaa tai on pelannut. Etenkin veskareiden kohdalla löytyy loistavia tyyppejä alempaakin, koska pelipaikkoja on yläsarjoissa rajallinen määrä.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti TheAnimal
Ässien veskareihin en ota kantaa, mutta hyvä esimerkki on IFK:n tämän kauden veskarit. Draperilla on ihan eri luokan meriitit takanaan kuin Stathoksella ja silti vertailu menee näiden kahden herran välillä lähes 5-0 Stathoksen hyväksi. Pelaajan taidot ja kyvyt ratkaisevat, ei se missä pelaaja pelaa tai on pelannut. Etenkin veskareiden kohdalla löytyy loistavia tyyppejä alempaakin, koska pelipaikkoja on yläsarjoissa rajallinen määrä.[/B]

Maalivahdin rooli on jääkiekossa niin kriittinen, että hänen kohdallaan pienetkin osatekijät voivat ratkaista pisteitä, sarjatasoja tai mestaruuksia. Veskarin henkinen tila ja se miten hyvin hän sopeutuu ympäristöönsä, joukkueeseensa, sen pelitapaan jne. vaikuttaa olennaisesti pelaajan suoritustasoon. Tuskin esim. Tom Draper oli tällä kaudella totaalisen eri pelaaja kuin kaksi vuotta aiemmin loistaessaan Raumalla. Nyt hän ei vain sopeutunut HIFK:n joukkueeseen ja tulos oli mikä oli. Vastaavasti Scott Langkow sopeutui Poriin ja tämän kauden Ässiin lähes täydellisesti. Kukaan ei tiedä miten käy ensi kaudella. Pelasi hän sitten missä tahansa.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Satakunnan Kansan verkkovieraat. Toivola + Ahola

Eli Kyseiset herrat olivat tänään 14-16 verkkovieraina. Vastaukset auttoivat kummasti pääsemään yli ns. "epätietoisuuden".

Toivola ja Ahola näin yhteenvetona kertoivat Ässistä seuraavaa: Uusia pelaajia tulee vielä 6-8.(Kaksi maalivahtia, 2-3 puolustajaa ja hyökkääjiä 3-4). Budjetti tulee olemaan n. 2.3 milj. euroa. Yleisötavoite on niinkin hurja, kuin 3900. Tavoite on runkosarjassa sijat 5-7. Pelaajien nimillä he eivät suostuneet spekuloimaan. Ensikaudeksi ilmeisesti Poliisi tulee auttamaan liikennettä suurien ruuhkien välttämiseksi. On mahdollista, että uusia pelaajia mennään scouttamaan ulkomaille. (tämä on Toivolan mielestä osa-alue joka kaipaa parempaa hoitamista ).
Ässät tarvitsee Toivolan mukaan ykköskenttään maalintekijää + pelin rakentajaa (esim. Chlubna ja Potaitchuk). Tästä kaudesta loukkaantumisten takia Ässät menetti n. 100000 €. Ässät yrittää saada lisää kokoa hyökkäyspäähän uusien hankintojen avulla. Ykköskenttään tullaan hankkimaan 2-3 hyökkääjää.

Siinä nyt mielestäni tärkeimmät "teesit" mitä he sanoivat. Kummallakin on vakaa usko, että Ässät tulee menestymään todella hyvin ensikaudella.
 
Viimeksi muokattu:
Mitkä noista asioista loppujen lopuksi olivat niin uusia? Eikö useimmat niistä ole jo käsitelty eri medioissa ja jopa tällä palstalla? Poliiseista ja yleisötavoitteesta ei keskustelua ole tainnut olla...
 

korppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NuJy
Langkowsta..

Mun käsittääkseni Toivola ei vieläkään lyönyt lopullista pistettä Langkown jatkosopimuskeskusteluun. Sanoi vain että ilmaa on vielä, ja että molemminpuolinen parin viikon aikalisä. Toivoa on vielä. Toivottavasti se rahamäärä mistä kiikastaa, ei vaan oo mitään luokkaa +100000e...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jenkki maalivahdeista

Muistatte varmaan muutaman vuoden takaa Tapparan mv. hankinnan Scott Baileyn. Hänellä oli kovemmat tilastot kuin esim. Draperilla tai Muzzatilla, mutta ei oikein kulkenut. On vähän kuin käytettyä autoa ostaisi, kiiltää muttei kulje.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pohjois-Amerikkalaisen maalivahdin hankinta on todella riskiä touhua. Pääkriteereinä pitäisin kunnon skouttausta, tietenkin jonkun luotettavan NHL- pelaajan vihjeitä ja alle 27- vuoden ikää. Silloin vältettäisiin todennäköisesti jäähdyttelijät ja saataisiin sellainen kaveri, joka todella haluaa uralleen uutta nostetta.

Langkowin jatko olisi tietenkin se kaikkein paras vaihtoehto, eikä kirvestä ole ilmeisesti vieläkään heitetty kaivoon.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lamothe

Vaikka tämä nyt ei mitenkään liittyisi tähän ensikauden joukkueeseen niin täälläkin esillä olleesta nimestä. Kriteerit jos maalivahti pohjois-amerikasta: Perheellinen (plussaa), alle 30 ikää, kokemus pääsääntöisesti AHL:stä jne...Grand Rapids Griffinsin Lamothesta 2-1 voiton jälkeen kotisivujen fanifoorumilta poimittu seuraavat:

WAY TO GO MARC
52 SAVES!!!!!!!!
AND A GRIFFINS WIN!!!!!!

-The Griffins only had 14 shots on goal and win 2-1. Great comeback after the loss last night. 53 shots vs 14 shots, and we win. WOW

-What a weird game. In this game, we gave up the most shots on us ever in franchise history, while taking the fewest in franchinse history... and still won. Mothra is incredible

-I got scared for a second when the announcers said that he was face down on the ice...I am glad that he was okay. He made some great saves after that! Congrats to Marc and the Griffins for a job well done!

Tuntuupas jotenkin tutulta tuo juttu ihan kuin eräästä toisesta maalivahdista ...
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jokela?

Heitän tällaisen ajatuksen, jos HPK pelaa maalivahdeilla Puurula/Toivonen niin miksi me emme voisi tehdä Jokelasta ykkösveskaria yhtä hyvin? Pelasi loistavasti kaikki pelit missä pelasi tällä kaudella! On tässä tietysti riskinsä mutta mitä sitten? Puurula/Toivonen on kerhossa näyttäneet että nuorikin kaveri voi kantaa vastuuta.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yleisömääräksi budjetoidaan 3900... huh huh!
Vähän arveluttaa, että saakohan porilaisia tulemaan hallille ihan noin hyvällä keskiarvolla.Aika paljon yleisössä on selkäänpuukottajia, jotka häipyvät parin tappion jälkeen, eivätkä tule takaisin ilman pitkiä voittoputkia.
Nyt on kyllä niin positiivinen ilmapiiri voimassa, että kausikorttejakin voi mennä kaupaksi enemmän, joten kaikki on tietysti mahdollista.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tästä samasta ajatuksesta keskusteltiin jo pari sivua sitten. Ässillä ei ole varaa tunaroida hyvää joukkueen rakentamista liian kokemattomaan ja kyvyttömään maalivahtiin. Tästä oli kokemuksia pari kautta sitten. Jokela ei täytä sijojen 5-7 tavoitteen maalivahtia. Ehkä parin vuoden päästä mutta ei vielä.

Lukko Rauma SM-Liiga 99/00 - 0 5 0 0 0 0 - - - - - - - - - - -
Lukko Rauma Jr. A SM-sarja 99/00 - 20 21 0 2 2 0 3.56 .880
Lukko Rauma SM-Liiga 00/01 - 1 4 0 0 0 0 6.12 .833
Jää-Kotkat Uusikaupunki I divisioona 00/01 - 31 40 0 0 0 2 3.77 .894
Jää-Kotkat Uusikaupunki II divisioona 00/01 - - - - - - - - - - 6 6 0 0 0 2 2.80 .913
Jää-Kotkat Uusikaupunki I divisioona 01/02 - 28 41 0 0 0 4 3.51 .905
Jää-Kotkat Uusikaupunki Suomi-sarja 01/02 - - - - - - - - - - 4 6 0 0 0 0 3.46 .895
Ässät Pori SM-Liiga 02/03 - 10 56 0 0 0 0 3.29 .899 - - - - - - - -

ÄssienÄssä lähtisitkö sinä todella tälläisen miehen johdolla tavoittelemaan sijoja 5-7 ensikaudella. Liian suuri riski jota en ottaisi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti ÄssienÄssä
Heitän tällaisen ajatuksen, jos HPK pelaa maalivahdeilla Puurula/Toivonen niin miksi me emme voisi tehdä Jokelasta ykkösveskaria yhtä hyvin? Pelasi loistavasti kaikki pelit missä pelasi tällä kaudella! On tässä tietysti riskinsä mutta mitä sitten? Puurula/Toivonen on kerhossa näyttäneet että nuorikin kaveri voi kantaa vastuuta.

Jokela on hyvä maalivahti, mutta kyllä ensi kaudeksi pitää hommata ja onneksi hommataankin kokeneempi ja ansioituneempi maalivahti. Siis jos Langkow ei jatka. Jokela ei ole vielä valmis ykkösveskariksi, mutta ensi kaudella taas hieman lisää pelejä ja sitä kautta voi ykköseksi noustakin. Nuoren maalivahdin tie sm- liigan ykkösveskariksi vaatii pitkäjänteistä työtä. Muistat varmaan miten kävi kaudella kun Lehto/Leinonen parivaljakko oli Ässien maalivahteina. Tai edelliskauden, kun Antila/Satosaari hoitivat maalilla hommiaan. Ero on tähän juuri päättyneeseen kauteen selkeästi Langkowin eduksi ja hän pystyi omalla panoksellaan tuomaan Ässille paljon lisäpisteitä.

HPK on luottanut nuoriin maalivahteihin, mutta Ässät ja kerho ovat aika lailla erityylisiä joukkueita. Sen kyllä huomaa varmasti sarjataulukostakin :). Joka tapauksessa HPK hävisi ekan kohtaamisensa suurelta osin juuri nuoren maalivahdin epäonnistumisen takia. TPS taas pääsi pleijareihin suurelta osin nuoren ja lahjakkaan maalivahdin ansiosta, mutta Tepsin puolustuspelaaminen on kuitenkin vielä luokkaa patapaitoja parempaa, tai ainakin niin uskallan väittää.

Ässien ei pidä siis ottaa maalivahtiosastolla mitään suuria riskejä, vaikka siihen kategoriaan voi osittain laskea myös uuden Pohjois-Amerikkalaisen hankkimisen.
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Hockeydb.com:ssa hetken selailtuani löysin tällaisen maalivahdin, joka oli löytämistäni maalivahdeista tilastollisesti paras:

Chris Mason, synt. 1976, pelannut AHL:ssä, NHL:ssä ja IHL:ssä vuodesta 1997 tasaisesti yli 90% torjuntaprosentilla, 4 NHL peliä Nashvillessä, pelasi viime kaudella Petr Sachlin kanssa samassa joukkueessa ja teki yhden maalin, tällä kaudella 41 ottelua San Antoniossa AHL:ssä torjuntaprosentilla 93.0. Tässä miehessä voisi olla ainesta ykkösmaalivahdiksi.
 

Tompse

Jäsen
Kaudesta 2003-2004

Elikkäs.

Tarvitaan maalintekijä ja maalipaikkojen luoja hyökkäykseen, mieluiten ulkolaisia,joilla on korkea motivaatio kehittyä. Hakaselle vielä soppari niin hyökkäys olisi kunnossa. Muuta en näkisi hyökkäyksen tarvitsevan. Variksen voisin myös kutsua tervetulleeksi pienellä varauksella.

Puolustukseen pari kolme hyvää pakkia jotka osaavat laukoa lujaa ja ovat kiekollisesti varmoja pakkeja. Ei siis mitää Ahmaojia tms. Yksi pakki tulisi olla kohtuullisen fyysinen eli osaa ja uskaltaa taklata puhtaasti.

Maalin tarvitaan Jokelalle ykkönen jos Lankku ei jää tänne, kuten nyt näyttää. Ykkösmolariksi ehdottaisin kotimaista molaria. Esimerkiksi Lehto/Kuivalainen/ taikka muu hyvä veskari. Kuivalainen voisi olla kokemuksellaan hyvä vaihtoehto, jos saadan vaikka Porin Kärppien Kivelä maalivahtivalmentajaksi taikka Kari Takko voisi olla siinä hyvä.

Ensi kauden joukkue voisi olla tämänlainen:

Maalintekijä (Clubhna) - Maalipaikkojen luoja (esim. VV) - Wesslin
Pöllänen - Tuominen - Harjula
Salonen - Hakanen - Korpisalo
Kuusela - Lipponen - Kiilholma

Peltonen - Hyvä kovaa laukova pakki
Glad - Sorokins
Törnvall - Hyvä fyysinen pakki
Rontti

Kuivalainen/Jokela

Sanoisin että tällä joukkueella oltaisiin korkealla sarjataulukossa ensi vuonna.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Kaudesta 2003-2004

Viestin lähetti Tomze
Kuivalainen voisi olla kokemuksellaan hyvä vaihtoehto, jos saadan vaikka Porin Kärppien Kivelä maalivahtivalmentajaksi taikka Kari Takko voisi olla siinä hyvä.

Ensi kauden joukkue voisi olla tämänlainen:

Maalintekijä (Clubhna) - Maalipaikkojen luoja (esim. VV) - Wesslin
Pöllänen - Tuominen - Harjula
Salonen - Hakanen - Korpisalo
Kuusela - Lipponen - Kiilholma

Peltonen - Hyvä kovaa laukova pakki
Glad - Sorokins
Törnvall - Hyvä fyysinen pakki
Rontti

Kuivalainen/Jokela

Sanoisin että tällä joukkueella oltaisiin korkealla sarjataulukossa ensi vuonna.
Mitä hyötyä Kuivalaisen kokemuksesta on kun tosipelit(playoffit) alkaa niin Kuivalainen alkaa jännittämään ja kiekot livahtavat helposti sisään?
Missä Fandul on?
 

Tompse

Jäsen
aaa:llle

Ensinnäkin nään Fandulin täysin turhana ja huonona pelaajana. Hakanen on nuorempi ja parempi. Kuulin tossa että Timppa ei pelais ens kaudel enää Ässis. Se harmittaa mua tosi paljon.

Kuivalanen sen takia koska se ei juuri tuon kokemuksen takia rupea jännittämään niitä pelejä, kun tietää mitä on edessä, luulisin.
 

ilezi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minä en tajua mikä kaikilla on Fandulia vastaan. Mies oli sentään Ässien toiseksi paras pistemies. Fandul menisi ensi kaudella aivan hyvin vaikka kakkossentterinä. Osaa tehdä maaleja ja rakentaa peliä, eikä palkkakaan ole kova. Ainoa heikkous on puolustaminen. Kyllähän minäkin mielelläni näkisin Hakasen ensi kaudellakin Ässissä, mutta totuus on, että Timo on lähes joka osa-alueella Fandulia heikompi.
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Muutamaan viimeiseen itse toteaisin että Fandul on mies paikallaan JOS saa kansalaisuuden,mutta jos on tarkoitus täyttää kaikki ulkomaan apujen paikat niin Fandul ei mielestäni enään täytä heikäläisiltä vaadittuja kriteerejä, vaikka eipä ole täyttänyt n. 90 % Ässien viimevuosien "vahvistuksistakaan"...mutta jos palkka on siedettävä ja kaikkia paikkoja EI täytetä niin miksei mukana ainakin alkukautta pyörisi....Fandulille täytyy kyllä plussaksi laskea loppukauden silmiin pistänyt piristyminen.......

Hakasen junnaaminen mielestäni oli aika tuskaisen näköistä koko kauden ja aivan varmasti samalla - pienemmälläkin- rahalla saa innokkaampia ja räväkämpiä miehiä mm. tuolta mestiksen puolelta...valitettavasti täytyy sanoa että tippaakaan ei tule ikävä jos (kun??) lähtee...valitettavasti siksi koska miehessä potentiaalia on ollut vaikka muille jakaa...vielä kerran maiseman vaihdos ja voisi se kevät Hakasenkin kiekkoelämään liigatasolla koittaa???

Ulkomaalaisissa ehdottomasti pitää panostaa määrän sijasta laatuun....surffailijoita on nähty ihan tarpeeksi.

semmosta.
 

EverÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu
Fandulista

Itse olen kuullut että Fandul toimii ässissä muunakin kuin pelaajana.Hänen suosituksestaan Sorokins tuli poriin ja ensi kaudeksi olisi muitakin latvialaisia tulossa.Slava keräisi kuulemma agenttipalkkiot omaan pussiinsa.
Lisäksi peltosen 3+1 viimeinen vuosi olisi joko pelaajana tai valmentajana.

No huhuja liikkuu mutta mikä on totta tietää vain Tami,Toivola ja muu organisaatio.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Tuosta Chlubnasta vielä senverran, että mies tiettävästi neuvottelee ensi kaudesta myös erään tsekkiläisen joukkueen kanssa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös