Ässät 2003–2004

  • 100 849
  • 677
Tila
Viestiketju on suljettu.

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti Lakaisija
Ihan vaan offtopiccina, että meinaako Ässät pistää Otevrelin paidan kattoon?
Jossain vaiheessa Otevrel pyysi, ettei paitaa hinattaisi kattoon. En tiedä nykyistä tilannetta. En edes tiedä, onko se paita jo katossa...
 

Kattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuka ketäkin soimaa.
Langkow'n jatkosta

Scotty-boy on nyt näyttönsä antanut ja voi rauhassa odotella parhaan tarjouksen ilmestymistä nokan alle. Kiire ei varmastikaan ole kova. Jos TPS:n, Kärppien, tai Hilparan tapaisten joukkoeiden maalivahtipeli pleijareissa kusee, saattavat TJ:t vetää melko nopeitakin johtopäätöksiä siitä kuinka paljon toimivaan maalivahtipeliin kannattaakaan sijoittaa, jotta menestys tulevalla kaudella olisi varmemmissa kantimissa. No, Langkow'n lähtöön suurin osa ässäfaneista on jo varmaankin ryhtynyt totuttelemaan. Niin kauan kuin osoite ei ole liian lähellä, kaikki on kai ihan ok. Onhan sillä Vehasella toki sopimus ainakin vielä ensi vuodeksi ja kai sitä seuraavaksikin.
 

Apuvalmentaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vihdoinkin porilaiseen kiekkoiluun paistaa aurinko, jotenkin jopa epäilyttävän hyvältä ensi kauden kokoonpano vaikuttaa. Milloinkohan viimeksi Ässien runko on pysynyt näin hyvin kasassa? Täytyy varmaankin palata aina 1990-luvun puoliväliin ja Velluun, jotta löydettäisiin oikea vastaus. Kaiken kaikkiaan jatkuvuuden säilyminen on hyvä merkki niin faneille kuin sponsoreillekin. Uskottavuus on palaamassa porilaiseen kiekkoiluun ja tätä kautta myös pelaajien kiinnostus Toivolan akatemiaa kohtaan on kasvussa. Nyt julkaistuista sopimuksista olivat merkittävimpiä Sorokinsin, Wesslinin, Harjulan, Pölläsen ja Peltosen Pasin uudet pahvit. Ensi kaudeksi odotan juuri näiltä herroilta vastuun ottamista niin pisteiden kuin johtajuudenkin puolesta.

Kaikesta positiivisuudesta huolimatta, Ässien merkittävimmät päätökset ensi kauden menestyksen suhteen tehdään kuitenkin vasta seuraavien kuukausien kuluessa. Kaksi menestyvän joukkueen tärkeintä pilaria on vielä hankkimatta nimittäin snaipperi sekä maalivahti. Ilman näitä ensi kaudestakin voi tulla saman tyylinen kuin tästäkin.

Hyökkäyspäästä puuttui tällä kaudella SE kantava voima, joka vaikeillakin hetkillä olisi pystynyt kääntämään ottelut voitoiksi. Selkeän hyökkäspään johtajan puute oli mielestäni tärkein syy tällä kaudella tapahtuneille tappioputkille. Tämänlaisia vastuunkantajia ei tunnetusti kasva joka oksalla etenkään, kun kukkarossa ei rahaa ole liiemmälti. Tästä syystä toivoisinkin hyökkäykseen hankittavan snaipperin olevan kokenut ja hyvän historian omaava taistelijasielu kuten oli esimerkiksi Jan Benda. Henkselit voidaan vetää välittömästi niiden pelaajien nimien päälle, jotka tulevat Nhl:n farmin farmista tyyliin Echl tai suoraan Tsekeistä ilman kokemusta Ameriikasta.

Seuraava tärkeä kysymys on, miten Langkown jättämät saappaat voidaan täyttää? Kaikkein helpoin ratkaisuhan olisi luonnollisesti Scott itse, laatu tiedetään ammattilainen hiuksista varpaisiin. Tamin ja Toivolan ongelmana lieneekin se, mitä Scotista ollaan valmiita maksamaan. Palkankorotuksen äijä on kaikesta huolimatta ansainnut jopa Porissa. Se asia ainakin on aivan saletti, että mikäli Poriin saadaan ensi kaudeksi keskitason torjuja tyyliin Antila tai Lehto play-off-paikan tavoittelu saadaan hyvin vaikeaksi. Todennäköisesti tuleva maalivahtimme ei puhu Suomea ainakaan äidinkielenään, sen verta kalliimpia kotimaiset torjujat ovat Ahl:stä saataviin kykyihin nähden. Lamothe kuulostaisi hyvältä nimeltä. mutta mikäköhän mahtaa olla miehen pyyntö kaudesta? Elliott pelaa täysin penkin alle menevää kautta Tps:ssa, suuri riski hankintahan hän olisi, mutta kyllähän miehessä täytyy olla potentiaalia. Vahvaa työtä Ahl:ssä hyvillä prosenteilla, joten onko miehen itseluottamus ja Tps:n pelityyli vieneet torjuntataidot?

Kunhan nämä kaksi TÄRKEÄTÄ paikkaa on täytetty voidaan miettiä, mitä paikat vaativat vielä vahvistusta. Luultavasti puolustukseen tarvitaan vielä yksi perusluuta tyyliin Ahmaoja tai Rajamäki. Hyökkäykseen tarvitaan snaipperin lisäksi ykkösketjun sentteri tai laitahyökkääjä ja puolustukseen yksi hyökkäävä ennen kaikkea kovaa ampuva pakki. Toinen näistä lienee ulkomaanelävä, ehkäpä juuri ykköskentän sentteri löydetään myös merta edempää. Meren takaisilla ulkomaan elävillä, kun on yleensä tahto- ja asennepuoli huomattavasti paremmassa kunnossa kuin esimerkiksi tsekeillä.

Näillä suunnitelmillani Ässissä pelaisi ensi kaudella jälleen viisi ulkomaalaista, joka ei välttämättä ole itse tarkoitus. Kaikesta huolimatta tämän päiväisistä uutisista on hyvä jatkaa kohti ensi kautta, toivottavasti jatkossa satelee myös positiivisia uutisia Ässä-pakasta niin pelaajiston kuin sponsoreidenkin osalta.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei kuulosta hyvältä tuo peräpää

Millä helkutin ansioilla M. Rontti on vakuuttanut valmennusjohdon ? Hidasta puolustustyöskentelyä ässien peräpäässä, asenne aivan liian flegmaattinen ja pelinavaukset ei häävejä. Selvästi huonompi mies kuin esimerkiksi Timo Ahmaoja, jolle ei tietääkseni vielä ole tehty jatkosopimusta. Rontti on vielä nuori pelaaja, jonka tästä kaudesta piti tulla ns. läpimurtokausi. Mutta mitä tapahtui ? Aneemiset otteet saivat jatkoa viimevuotiseen tyyliin ja loppukausi sujui lähinnä seitsemäntenä pakkina tai hyllyllä. Samoin Atte Vallin paperi ei kovasti sykähdytä. Mies kerkesi olemaan blues -pelissä muutaman kymmenen sekuntia kentällä kahdessa vaihdossa ja välittömästi blues rankaisi Vallin töppäilyjen seurauksena.
Kyllä näiden edellämainittujen miesten pelipaikka on ehdottomasti mestiksessä ja mielellään ainakin kaksi vuotta. Sen jälkeen voidaan katsoa jos kehitystä on tapahtunut josko liigapaikka aukenisi. Playoff -paikalle kipuaminen kaudella 2003/2004 ei tämänkaltaisilla pakkihankinnoilla kyllä onnistu. Peräpäähän tarvitaan lisää liikettä ja kädellistä taitoa malliin Oleg Sorokins.
 

ilezi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Spekuloidaan tässä nyt näillä ketjuilla, kun monet jo niin tekevät.

1. kenttä:
Chlubna-ykkössentteri-uusi/Wesslin
Sorokins-Peltonen

2. kenttä:
Salonen/Tuominen-Fandul-Wesslin/Pöllänen
Glad-uusi

3. kenttä:
Harjula-Hakanen-Tuominen/Salonen
Ahmaoja-Törnvall

4. kenttä:
Kuusela-Kiilholma-Korpisalo
Rontti-Valli

Eli minun mielestäni uutta kakkossentteriä ei tarvita. Fandul on ihan tarpeeksi hyvä. Korpisalo joutuu valitettavsti pelaamaan nelosessa. Muualle ei mahdu. Sääli.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan hyvä tähän asti. Runko on hyvin koossa ja oikeastaan kaikki avainpelaajat ovat mukana myös ensi kaudella jopa niin, että sopimukset ovat monivuotisia. Kahta nimeä jäin kaipaamaan, eli Ahmaojaa ja Hakasta. Fandulin olisin toivonut olevan rosterin ulkopuolella, mutta Fadullahan lienee paperi viime kesältä. Ei liene täysin mahdotonta, että Fadun sopimus vielä puretaan tai mies vuokrataan ulos.

Fadu on siinä mielessä ongemallinen tapaus, että hän vie yhden ulkomaalaispaikan, toinen menee tällä hetkellä Sorokinille, joka on projektin kulmakiviä. Ulkomaalaiskiintiön ollessa maksimissaan viisi, on tällä hetkellä kolme paikkaa täyttämättä. Missä on sitten aukkoja?

Maalivahteja tarvitaan kaksi. Ainakin toinen lienee pommin varmasti kotimainen tuote ja toisenkin kotimaisuus olisi plussa juuri kiintiörajoitusten takia. Ulkomaalaisista tietysti Lankku on tunnettu vaihtoehto, mutta kandidaateista ei ole todellakaan pulaa ja siinä mielessä Lankulle ei kannata maksaa aivan maltaita. Kotimaisista vaihtoehdoista tulevat mieleen lähinnä Helanen ja Lehto. Kotimaisen vaihtoehdon hankintaa puoltanee myös se, että Kivelän Antsa höpötti siirtyvänsä Ässien valmennusportaaseen ja luultavasti juuri maalivahtipuolelle.

Puolustus huutaa kahta tai kolmea pelaajaa. Kiekollinen osaaminen on Sorokinin, Törnvallin ja Peltosen ansiosta aika hyvässä mallissa, eli tarvetta on lähinnä peruspuolustajille. Sheriffin jatko olisi erittäin hyvä vaihtoehto, mutta toteutuessaan merkinnee täysin kotimaista maalivahtikaksikko tai Fadun poislähtöä. Kotimaisista liigatason pelaajista kyseeseen voisivat tulla Ahmaoja, Levokari, Rajamäki ja ehkä Kangasalusta. Tästä ryhmästä pitäisi saada sopimukseen kaksi pelaajaa, jos Sheriffi ei jatka. Toinen ryhmä kotimaisia pelaajia olisi sitten puhtaasti täydennysmiehet, eli pelaajat tyyppiä Boman, Sammalkangas, Toivonen tai vaikka mestislöytöjä. Tästä ryhmästä tulisi ottaa yksi pelaaja. Kaikkiaan puolustuksen rosterista tulisi löytyä 10 nimeä, mukaanlukien sopimuksenalainen Valli ja mahdollisesti esim. Karhiniemi.

Hyökkäyksessä voitaisiin pärjätä jopa yhdellä uudella nimellä, jos samalla sainataan Hakanen joukon jatkoksi. Toisaalta pidän Chlubnan Poriin saapumista lähes seinävarmana ja tässä tapauksessa tarvitaan myös ykkössentteri. Eli hyökkäykseen täytyy rekrytoida vielä kaksi uutta ulkomaalaispelaaja. Tässä tapauksessa joudutaan juuri tasapainoilemaan ulkomaalaiskiintiön kanssa. Chlubnan hankinta tarkoittanee sitä, että sentterissä joudutaan yhdistämään jossakin määrin adjektiivit hyvä ja kohtuuhintainen, joka puolestaan tarkoittaa melkoista rakettitiedettä. Yksi riskihankinta voisi olla tämän kauden Sachl, jos uskotaan selän olevan kunnossa. Itse en tosin vakuuttunut täysin miehen taidoista, mutta monet olivat sitä mieltä, että Sachl on pelimies. Hinta ei ainakaan luultavasti olisi korkea, koska loukkaantumisriski on ilmeinen.

Hyökkäyspään hahmotelmissa tässä ketjussa on lähinnä ihmetyttänyt Salosen Tipin asema jopa nelosketjussa. Itse näkisin Tipin jopa ykkösessä, jos Chlubna vetää toista laitaa, koska Jihlavan Jyrä ei ole mikään ihmeellinen puolustuspelaaja ja tasapainoitusta tarvitaan. Itse voisin rakentaa joukkueen lopullisesti vaikka näin:



Helanen/Kanukki
Jokela

Sorokin-Glad

Salonen-Sachl-Chlubna

Peltonen-Törnvall

Harjula-Fandul/Hakanen-Pöllänen

Ahmaoja-Shirreffs/Levokari

Tuominen-Kiilholma-Korpisalo

Kangasalusta-Sammalkangas

Kuusela-Lipponen-Forsbacka

Valli
Peltonen
Mäkelä

Wesslin näytti unohtuneen, mutta paikan tulisi löytyä joko ykkösestä tai kakkosesta.
 
Viimeksi muokattu:

Kela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No nyt saatiin nimiä paperiin jo aika liuta. Tämä on omiaan kertomaan siitä että Ässissä tuntuu olevan vetoa vähän eri tavalla kuin männä vuosina. Hyökkääjistöstä löytyi aikalailla ne nimet joita ounasteltiinkin, ehkä Hakanen voisi olla hyvä lisä. Puolustus kaipaisi mielestäni peruspakki Ahmaojaa ja ehkä Sheriffiä tai hänen stunttia. Sheriffissä ei ole kuin yksi vika ja se on kansalaisuus, jos löytyisi suomalainen Sheriffi niin ei muuta kuin kontrahtia kaverille. Mutta nyt meillä on liian vähän ulkolaispaikkoja vapaana. Meillähän on Fandul, Sorokins, (Chlubna)/maalitykki, ykkössentteri ja vielä molari. Itse luopuisin Fandulista, mutta näin tuskin käy. Eli tarvitaan kotimainen korvaaja Stevelle. Mulle tuli ensimmäisenä mieleen Levokari, joka ei välttämättä olisi huono vaihtoehto. Itse olen ollut aina sitä mieltä, että Paulissa on potentiaali ja uskon Toivolan olevan se mies joka kaivaa sen esiin. Paulissa ja Stevessä on pelityyliltä paljon samaa kumpikin isoja miehiä jotka kokoonsa nähden liikku ihan hyvin, mutta pehmeys/aneemisuus vaivaa. Onko muuten kellään tietoa Paulin otteista amerikan mantereella?

Molarissa ei mielestäni kannata säästellä. Scotti olisi tietenkin ykkösvaihtoehto, mutta... Jos Langkow ei saada otetaan joku toinen Atlantin takaa tämä Lamothe ei olisi varmasti huono vaihtoehto. Mutta on syytä muistaa Langkowista yksi fakta hänet on valittu AHL:n parhaaksi molariksi, se on jo sellainen palkinto mitä ei ihan turhat heput saa. Ja toisaalta jokaisella ei toisaalta sellasta pyttyä kaapista löydy. Tämä vain sitä varten ettei sielläkään ihan jokainen ponttoonipolvi mikään sateentekijä ole. Mutta hyvällä scouttauksella paikkaaja löytyy. Viimeisenä vaihtoehtona näen nämä Lehdot ja Antilat. Jokela on ihan hyvä kakkonen.

Kai mäkin hiukan hahmottelen ketjuja. Lähtökohtana on se että ei hankita ihan koko ykkösvitjaa vaan 2/3 ja hoidetaan 1/3 näillä jo sopimuksen alaisilla pelaajilla.

(Chlubna)-ykkössentteri-Korpisalo/Tuominen
Salonen-Kiilholma/Hakanen-Wesslin
Harjula-Fandul-Pöllänen
Kuusela-Hakanen/Kiilholma-Tuomien/Korpisalo
Forsbacka/Peltonen

Peltonen-Sheriffi/Levokari
Ahmaoja-Sorokin
Törnvall-Glad
Rontti

Elikäs Mäkelä ja Lipponen mestikseen. Valli junnuihin (mahtuuko?)

No tästä on ainakin hyvä jatkaa!
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Onko muita "varmoja" tulijoita, Chlubnan lisäksi? Millä todennäköisyydellä Tomas tulee Ässiin, mieshän olisi juuri sellainen pelaaja mitä Ässiin tarvitaan >Puhdas goalscorer.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvältä näyttää totta tosiaan ajan kohta huomioden. Tuohon jo julkistettuun pelaaja listaan kun lisätään vielä kourallinen hankintoja näyttää vielä paremmalta, joskin ongelmaksi muodostuu se että hyviä nuoria jää ilman pelipaikkaa, joka on valitettavaa. Mutta minkäs teet, vain poikkeuksellisista lahjakkuuksista on huipulle asti... elämän kovia totuuksia.

Päättyneen kauden pelaajista sopimusta odottelisin vielä Hakaselle, Jokelalle ja Shirreffsille. Jälkimmäinen voidaan toki korvata laadukkaammallakin ulkomaalaisella. Maailmalta löytyy kyllä hyvällä tuurilla ja scouttauksella huippu pakkeja. Jos Langkow suostuu vain maltilliseen palkan korotukseen niin ok, mutta mitään satoja tuhansia ei köyhän kannata hyvästäkään maksaa. Varsinkaan jos vaihtoehtoja löytyy. Tällainen vaihtoehto saattaisi olla joku seuraavista Antila, Lehto, Wallinheimo ja Ahonen. Noista valitsisin Ari Ahosen joka teoriassa voisikin palata entisen valmentajansa alaisuuteen.

Shirreffsin, tai ehkä jopa mieluummin hänen korvaajan*, lisäksi puolustukseen kyselisin Rajamäen Tommin paluumuutto halukkuutta. Tietyillä edellytyksillä myös Levokaria voisi harkita jos nöyryyttä ja yhteistyökyvykkyyttä löytyy.

Hyökkäyspäähän siis lisätään Hakanen. Tarppeksi paljon kun jotain huhua pyöritellään niin siihen alkaa itsekkin uskomaan, joten uskotaan nyt sitten, eli kai joukkueeseen aina yksi Chlubnakin mahtuu. Ihmeen vähän on huhuiltu ja spekuloitu Petri Variksen paluulla. Varishan on tuonut julki paluu aikeensa Suomeen, joten miksei Ässiin? Toivotan Petrin tervetulleeksi ja tarjoan ykköskentän paikan sekä niin paljon ylivoimaa kuin erotuomari vain joukkueellemme suo. Lisäksi puuttuu vielä se ykköskentän aivot ja maaginen pelintekijä, sitä en pysty nyt nimeämään, joten siihen jää huippusentterin mentävä aukko.

Tältä ketjut voisivat näyttää:

1.Kenttä
Petri Varis-???? ???????-Tomas Chlubna
Pasi Peltonen-Oleg Sorokins

2.Kenttä
Timo Salonen-Timo Hakanen-Samu Wesslin
Tommi Rajamäki-Steve Shirreffs*

3.Kenttä
Tomi Pöllänen-Slava Fandul-Pasi Tuominen
Jarkko Glad-Iikka Törnvall

4.Kenttä
Tuomo Harjula-Juha Kiilholma-Jari Korpisalo

7.pakki:Mika Rontti
13.hyökkääjä:Kristian Kuusela

Maalivahdit:
Ari Ahonen
Antti Jokela

Farmi/junnu
Valli, Forsbacka, Peltonen, Lipponen, Mäkelä, Järvinen...
 

Jokke

Jäsen
Pelaajabudjetista

Virkaatekevän toimitusjohtajan Risto Kuparisen mukaan Ässien reilun miljoonan euron pelaajabudjetti saattaa kasvaa hillitysti "60-70 000 eurolla". Koossa olevan nipun palkat lohkaisevat budjetista alle 60 prosenttia.


Eli näiden soppareiden jälkeen on 450 000- 500 000€ jäljellä vahvistuksiin. Kyllä sillä jo luulisi pelimiehiä irtoavan. Tuostakun lohkaistaan Lankulle 100 000€ vielä pois. ;)

MIelestäni yllättävän halvalla tuli tuo runko, mutta sehän on vaan positiivinen asia.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuten varmasti kaikki ovat huomanneet niin Ässät vaihtaa kaudeksi 2003-2004 varuste toimittajaa. Millasia mietteitä herättää?

Henkilökohtaisesti otin uutisen positiivisesti, jo senkin takia että päästään vihdoin noista Jofan kypäristä eroon. Hieno juttu. Pelipaitojenkin osalta odotan parannusta. Toivottavasti pakollinen paha eli mainokset, saadaan pelipaitaan soviteltua tyylikkäästi. Varmasti tähän asiaan on sanansa sanottavana myös paita toimittaja Nikellä, joka on varmasti paitojen ulkonäöstä tarkempi kuin aiemmat paita toimittajat.

Itse en panisi pahakseni jos tuota Ässien peliasun väritystä pikkaisen menisi muuttelemaan, toki niinkin pyhään asiaan koskettaessa pitää olla perinteitä kunniottava ote. Itse vähäntäisin peliasusta valkoista ja korvaisin sitä mustalla, punainen TIETENKIN säilyisi pää värinä. Mitä mieltä? Ainakin musta on vahvasti esillä Ässien logossa, vaikkei mustaa pelipaidoissa muuten olekkaan ennen näkynyt.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Patalogo on pyhä ja siihen ei kosketa .


Mielestäni kotipaita on tyylikas nytkin ja turha sitä on alkaa muuttamaan ja jos niin marginaalisesti. Se johon koskisin on vieraspelipaita. Suunnittelijat työpöydän ääreen ja värivalintoja miettimään. Miten laittaa oikeassa suhteessa mustaa valkoista punaista jne... Nämä kuitenkin toivottavasti ovat ne päävärit. Perinteitä kunnioittaen tuohon kotipaitaan jotain pientä viilausta mutta patalogo entisellä paikalla ehdottomasti (ehkä hieman esim pari sentti suurentaisin halkaisijaa). Värit ovat kotipaidassa mielestäni hyvässä suhteessa valkoinen alareuna punainen "keho" ja musta patamerkki keskellä antaa hyvän säväyksen.

Ja sitten hieman toista asiaa jonka luin tuosta jatkoajan uutisesta. Myllymaa: Tammisen palkkaamisen jälkeen myös junioripuolelle on tullut aika paljon kyselyjä junioreilta, jotka haluaisivat tulla Poriin urheilulukioon.

Ohhoh onpas nopeaa toimintaa ja kiinnostus ollut hyvää !
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Pratu
Maalivahdit:
Ari Ahonen
Antti Jokela

Ahonen on kyllä täyttä utopiaa. Miestä pidetään kymmenen lupaavimman nuoren maalivahdin joukossa Pohjois-Amerikassa ja peliaikaakin alkaa ensi kaudella tippumaan. New Jerseyn ykkösveskari Brodeur on vielä melko nuori ja Ahosen on tarkoitus käydä sama tie Brodeurin kanssa ja nousta NJ:n pitkäaikaiseksi ykköseksi tulevaisuudessa. En usko että NJ katsoo Ahosen peluuttamista Suomessa kovinkaan järkeväksi.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Kaiken kaikkiaan eilisen lehdistötilaisuuden anti oli positiivinen. Pelaajabudjetti kasvaa hieman ja ensi kauden joukkueen runko muodostuu päättyneellä sesongilla hyvin onnistuneista kavereista. Hakasen, Ahmaojan ja Shirrefsin nimet kun vielä saisi paperiin. Langkowista puhumattakaan.

Boman ja Kangasalusta taas ovat siinä ja siinä. Boman ei ole kallis pelaaja sekä onnistuu usein sitä paremmin mitä enemmän saa peliaikaa. Siis puolustajana. Jatkosopimus voisi olla hyvä veto. Kangasalustan voisi hyvin korvata toisella samantyyppisellä, mutta paremmalla pelaajalla. Siihen muottiin sopisi hyvin esim. Tapio Sammalkangas, joka ei saa Ilvekseen jatkosopimusta. Omasta mielestäni Tapi on onnistuessaan erittäin käyttökelpoinen puolustaja, kun taas Parru ei parhaimmillaankaan mikään erikoinen ole. Ihmettelin miehen hankkimista jo vuosi sitten.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Realismia hyvä fanit

Lukiessani näitä viimeisiä viestejä, tulee mieleen vanha sanonta: "Velatkin ovat saatavia." Näin ei kuitenkaan ole eli Ässät on velkainen pikkuseura, jolla on rasitteena miljoona tappiot.

Täällä ollaan ostamassa neljää - viittä kova tasoista miestä, millä rahalla ??? Hankintalistalla on vielä ykkösketjuun maalintekijä ja sentteri, yksi parempi pakki ( Shifferrs ) sekä maalivahdit.

Ulkomaisissa pitää muistaa ettei liiga ole vielä päättänyt montako ulkomaalaista saa olla, luultavasti viisi, mutta neljääkin on väläytelty. Uskoisin että pienet seurat ajavat viisi ulkolaista läpi.

Meillä on jo Fandul ja Sorokins, tulossa on maalivahti ja maalintekijä ja jos jää paikka niin pakki eli hankintalistalla on yksi kotimainen parempi pelaaja.

Muistakaa että huipun ja hyvän ero on brutto ja netto eli huippu saa n. 100.000 € netto + auto yms. ja hyvä saa 100.000 € brutto + auto eli huipun kokonaiskustannukset ovat n. 160.000 - 170.000 €. Ei riitä Ässien budjetti.

Toisaalta olisi väärin nuoria kohtaan että meillä pelaisi kolmos - nelosketjussa pelkkiä sarjajyriä. Kyllä kolmikko Lipponen - Peltonen - Kiilholma hoitaa Hakasen työt.
 
Viimeksi muokattu:

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Kariyafani
Chris Taylor, hyvä sentteri, ainakin ollut tällä kaudella, miten olis, kelpaako patapaitaan? http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid[]=5316

Tai tällänen ihan hatusta tai hihasta, kuinka vaan...
Hugo Belanger
Vakuuttavaa jälkeä tilastojen valossa ECHL:ssä 144 pistettä, WCHL:ssä 119 pistettä, UHL:ssä 128 pistettä ja MLRH:ssa 158 pistettä 20 ottelussa.... heh. Ei luulisi olevan kallis mies jos vain äijjää kiinnostaa. UHL:stä tuli muuten myös Langkow. Huimista tehoista huolimatta kuinkahan pärjäisi liigassa?
 
Viimeksi muokattu:

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuntuu vähän siltä, että Ässiin on tulossa kovia pelimiehiä.
Toivola sanoo tavoitteen olevan sijat 5-7 ja se vaatii kyllä kovan ykkösketjun. Toivottavasti tällä kertaa ei tule mitään Aleksander Mogeria...
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Realismia hyvä fanit

Viestin lähetti TosiFani

Täällä ollaan ostamassa neljää - viittä kova tasoista miestä, millä rahalla ??? Hankintalistalla on vielä ykkösketjuun maalintekijä ja sentteri, yksi parempi pakki ( Shifferrs ) sekä maalivahdit.

Tänään Satakunnan Kansassa kerrottiin, että Ässät nostaa 60-70 tuhannella eurolla budjettiaan. Samaisessa jutussa kerrotiin myös, että nykyisiin sopimuspelaajiin uppoaa ALLE 60 % pelaajabudejtista. Joten pienellä laskutoimituksella voi todeta, että Ässille jää vielä n. 3000000 vanhaa markkaa (eli noin 500000 euroa) käytettäväksi ykköskenttään ja maalivahtiin.

Mielestäni tuolla rahalla saa jo kovan luokan hyökkäyskentän. Ja maalivahdin.
 
Viimeksi muokattu:

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onkohan tämä nyt totta?

Jos nuo SK:ssa julkaistut luvut pitävät paikkansa, tilanne näyttää kyllä suorastaan pelottavan hyvältä. Runko on saatu irti erittäin hyvällä hinta-laatusuhteella, eli moni pelaaja selvästi viihtyy Porissa ja ennen kaikkea luultavasti uskoo kehittyvänsä Toivolan valmennuksessa isoin harppauksin ja pistävänsä ikään kuin rahaa pankkiin pelaamalla Ässissä vaikka vähän pienemmälläkin rahalla. Koska se seuraava sopimus saattaa olla sitten lottovoittoluokkaa. Lisäksi sopimukset ovat monivuotisia, joten ensi keväänä ei tapahdu mitään suurta joukkopakoa.

Laskennallisesti keskimääräinen sopimushinta Ässissä tällä hetkellä on noin 35 000 Euroa. Jos junnut puhdistetaan pois, ollaan suuriin piirtein 50 000 Euron tasossa per pelaaja, joka on mielestäni erittäin kohtuullinen hintataso, koska joukossa on kuitenkin jo tasonsa näyttäneitä pelaajia (Pele, Korppi, Sorokin, Tuominen, Wesslin, Salonen) ja toisaalta aivan läpilyönnin kynnyksellä olevia (Pöllänen, Harjula, Kiilholma, Kuusela).

Jäljellä on vielä 450 –500 kiloEuroa. Tällä pitää saada kaksi maalivahtia, kaksi-kolme puolustajaa ja yksi-kaksi hyökkääjää. Mielestäni missään tapauksessa ei tarvita koko ykköskejua. Maalivahteihin voidaan käyttää kaikkiaan hieman runsas 100 000 Euroa, joka on siis kaksi kertaa enemmän kuin tällä kaudella. Lankulle satanen ja Jokelalle parikymppiä. Jos satanen ei riitä Lankulle, farmeista löytyy tulijoita kyllä, koska AHL:kin keskipalkka liikkuu 50 000 taalan kieppeissä ja maalivahdit eivät ole yleensä niitä parhaiten palkattuja. Alemmissa farmeissa mennään vielä tästä alaspäin. Eli käytännössä hyvällä scouttauksella on mahdollista löytää Lankun tasoinen maalivahti puolella hinnalla, tässä on tietysti riskinsä, mutta maalivahtien kohdalla totaalihuteja tapahtuu kuitenkin harvemmin ja joka tapauksessa paikkausmahdollisuus on aina olemassa, molarit ei maailmasta lopu.

Pakkeissa tarvitaan perussuoritusta. Loistoa ei välttämättä tarvita.Shirreffs ja Ahmaoja pelasivat tällä kaudella erittäin halvalla. Nämä sopimukset voidaan vaikka tuplata ja silti pysytään tasossa satakilo euroa. Se kolmas pakki saadaan käytännössä ilmaiseksi. Shirreffsin kohdalla ongelmaksi saattaa muodostuu kuitenkin ulkomaalaiskiintiö, jollei oteta esim. kotimaista molaria tai vaikka Varista ykkösketjuun Chlubnan rinnalle.

Hyökkäykseen tutkapariin jää noin 250 000 Euroa, jolla saa yhden todellisen tähden, tyyliin Vujtek tai sitten kaksi hyvää/hyvää keskitasoa tyyliin Chlubna/Vaic, Chlubna/Ulmer tai Chlubna/Nemirovsky. Variksen hintalappu on melkoinen arvoitus, veikkaisin sen olevan sen verran korkea, että hankinta ei olisi luultavasti mielekäs. Toivottavasti olen väärässä ja Variksella olisi halua pukea patapaitaa ylleen, koska tällöin ratkeaisi joka tapauksessa myös kiintiöongelma. Mahdollinen Vujtekin tyyppisen pelaajan sainaus yksinään ratkaisisi myös kiintiökysymyksen, mutta itse pidän Chlubnan saapumista sen verran todennäköisenä, että tämä skenaario ei luultavasti tule toteutumaan.

Joka tapuksessa täytyy ottaa hattu päästä ja kiittää tahoja, jotka ovat tehneet Ässien eteen töitä viimeisen vuoden aikana. Eteenpäin on menty purjeet pulleina ja edessä näyttäisi aukeavan ohituskaista. Kippari Korpisalo voi alkaa jo pikkuhiljaa kääntämään vinkkaria vasemmalle, jos hetken kulttua vilkaisemme oikealle, huomaamme, että Porin maranellon punainen korskea ori ohittaa juuri jotakin epämääräistä sini-keltaista.
 
Langkow'n palkkaaminen ensi kaudeksi on varsin kaksipiippuinen juttu. On hyvä muistaa, että Scott pelasi toissa kaudella UHL:ssä, jossa hänelle ei varmasti kovin kummoista palkkaa maksettu. Senpä takia Ässät pääsi nappaamaan miehen Poriin varsin edullisesti.

Langkow on näyttönsä antanut ja tasonsa osoittanut, joten mieluustihan hänet patapaidassa ensi kaudellakin näkisi. Sopivalla scouttauksella rahaa kuitenkin on mahdollista säästää melkoisesti. Viime kesänä scouttaus onnistui mainiosti, joten toivotaan että kyseessä ei ollut silkka onnenkantamoinen.

Itse en pidä maalivahtitilannetta kovin suurena ongelmana, kunhan tuota postia täytettäessä vain turvaudutaan ulkomaalaisiin voimiin. Pohjois-Amerikasta löytyy tekijöitä, mutta ei niinkään kunnollisia pelipaikkoja.
 

Kattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuka ketäkin soimaa.
Re: Re: Realismia hyvä fanit

Viestin lähetti hörkkö
Tänään Satakunnan Kansassa kerrottiin, että Ässät nostaa 60-70 tuhannella eurolla budjettiaan. Samaisessa jutussa kerrotiin myös, että nykyisiin sopimuspelaajiin uppoaa ALLE 60 % pelaajabudejtista. Joten pienellä laskutoimituksella voi todeta, että Ässille jää vielä n. 3000000 vanhaa markkaa (eli noin 500000 euroa) käytettäväksi ykköskenttään ja maalivahtiin.

Mielestäni tuolla rahalla saa jo kovan luokan hyökkäyskentän. Ja maalivahdin.

Joopa joo. Kyllähän se koko budjetti varmasti käytetään ja kannattaakin käyttää jo nyt keväällä, eikä suinkaan varautua mahdollisiin takaiskuihin, kuten Sachl, tai Hrivnak. Sehän olisi pirujen maalaamista seinille.

Tuo 120 k euroa kahdesta maalivahdista on ehdoton katto. Ykkösketjuun tarvitaan myös maksimissaan kaksi kaveria ja puolustukseen yksi, riippumatta siitä tekevätkö viime kautiset vielä sopimuksia. Hakanen ja Ahmaoja ovat tarpeen vaatiessa korvattavissa junnuilla, mutta onko Ahmalle edes käyttöä, jos satsattaisiin tuosta budjetista 60-80 k euroa pätevään, hyvin avaavaan ja laukovaan puolustajaan. Kolme kaveria ulkomailta, palkkaus keskimääräisellä 70 k eurolla per kaveri plus maalivahdit: 210+120=330 k euroa. Ja tuo saa vielä heittää muutamalla kymmenellä tuhannella ja silti jää 150 tuhatta vielä myöhempiin satsauksiin, jonkun korvaamiseen, tai jonkun maitojunalaisen hankkimiseen, jos kausi lähtee rullaamaan hyvin.
 

tonir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutta täytyy nyt myös ottaa huomioon sekin asia että vaikka AHL:lät yms on täynnä varmasti hyviä maalivahteja jotka haluis suomeen tulla niin aina on olemassa riski että sieltä tulee huonosti motivoitunut vanha raakki joka tulee vain rahan perässä tai sitten motivoitunut kanukki jonka taidoista ei kuitenkaan ole mitään takuuta saatikka sitten parempaa näyttöä.

Kyllä se nyt on fakta että mikäli Lankku ei mitään järjettömiä palkkoja vaadi niin aivan ehdottomasti mies kannattaa pitää koska siinä tapauksessa tiedetään että on kyseessä monessa ottelussa viime kaudella Ässille pisteet pelannut huippumaalivahti.

Ja kun muistetaan edelliset kaudet viime kautta lukuun ottamatta niin monena vuotena Ässien akilleen kantapää on ollut huono maalivahtipeli. Ensi kauden playoff-haaveille on ehdoton edellytys se että maalivahtipeli on kunnossa eikä ainakaan minua nämä Lehto/Walliheimo yms. kuviot vakuuta lainkaan niin kuin Langkow.

Se on toki selvää ettei Ässät mitenkään voi lankulle ainakaan paljoa yli 100 000 eukkoa maksaa mut jos Lankku siihen suostuu niin se satsaus ei ainakaan mene hukkaan se on varma.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Tätä ehdotusta ei kannata ottaa välttämättä vakavasti, mutta miten olisi, jos Lankku lähtee, niin otetaan jälleen Kalamazoosta veskari, tällä kertaa Chad Alban
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös