Ässät 2003–2004

  • 100 835
  • 677
Tila
Viestiketju on suljettu.

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Sorokinsille sopimus

Viestin lähetti TosiFani
Ässät on tehnyt tällä viikolla sopimuksen Sorokinsin kanssa.
Hieno homma!
Lähde?
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
OLEGS!

Jos tämä juttu pitää toisiaan paikkansa, niin perkuleen hyvä homma on kyseessä! Toivottavasti sopimus sitten olisi monivuotinen. Sorokins on sellainen taitopelaaja, jollaisia joukkue tarvitsee muutaman menestyäkseen...Vielä, kun Toivola laittaisi Olegsin punttikuurille kesällä, ja laittaisi hänet harjoittelemaan lämäriä, niin hyvä tulee. Oikeastaan koko pakkikalustolle lämäriharjoittelu olisi poikaa....Ehkä ensikaudella sitten saataisiin edes muutama YV-maali tehtyä :)
Mutta toisaalta onhan aina riski vieraspelaajan saada ns. Hirvnak-sydrooma, ja sen jälkeen ollaankin irtisanomassa sopimusta....

------------------------

Pölläsellä on muuten tällä hetkellä 11 tehtyä maalia. Uskoisinkin, että ensikaudella voidaan Pölläseltä odottaa jo paljon. Uskoisikin, että 20-maalin raja rikkoutuu Pölläseltä mikäli hän samalla tavalla pelaa, kuin tällä kaudella....Vastuuta tullee enemmän, ja sitä kautta varmasti myös pisteitä. Pölläsessä on tulevaisuus!
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Eli Sorokins jatkaa Ässissä ja Seva lopettaa huipputasolla. Siinä sekä hyvä että huono uutinen.

Sorokinsin jatkosopimus on todella tärkeä asia. Mies on Ässien paras kiekollinen puolustaja ja tärkeä palanen ensi kautta ajatellen. Kerrankin löydettiin tasokas ulkomaalainen jota ei heti ole kukaan värväämässä muualle. Mielestäni ei ole aiheellista pelätä Hrivnak-syndroomaa Sorokinsin tapauksessa. Taika-Jimillä ja Olegsilla on täysin erilaiset taustat. Toinen on urallaan ylöspäin menossa oleva pelaaja ja toinen taas on laskusuhdanteessa ollut kaveri. Vaikka Sorokinsilla on jo ikää jonkin verran, on näillä otteilla luvassa vielä paljon hyviä sopimuksia sekä vastuuta eri seuroissa. Mahdollisimman pitkään toivottavasti Porissa!

Sevan lopettaminen on ikävä asia. Ensinnäkin kaveri olisi mielestäni ollut jatkosopimuksen arvoinen pelaaja sekä toisekseen hänellä olisi vielä ollut annettavaa jääkiekkoilijana. Jannella kulki yhteistyö Tuomisen ja Pölläsen kanssa hienosti. Loukkaantumiset olivat miehen kiusana koko uran ajan. Ensiksi vaivasivat kaikki normaalit kiekkoilijan vammat, uran päätös sitten aiheutui vakavasta sairaudesta. No, tsemppiä Sevalle kiekkoilun jälkeiseen elämään!
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Ensi kauden sopimuspelaajia siis ovat ainakin:
Sorokin, Valli, Wesslin, Tuominen, Salonen ja Mäkelä. Oliko muita?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Wesslinin sopimus??

Mielestäni Samulla piti olla ensi kaudenkin kattava sopimus Ässien kanssa, mutta tähtisen siirron jälkeen Toivola sanoi olevansa toiveikas Wesslinin jatkon suhteen, eli mistä on kysymys? Eikö sopimusta olekkaan vai onko joku mahdollisesti ostamamassa sitä pois Ässiltä?

Minulle Samu sanoi, että kyselyjä on tullut ja hän pistää tarjoukset ruutupaperille kauden jälkeen ja alkaa miettimään! Jatko Ässissä ei siis todellakaan ole varmaa!
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikös näiden sopimusten kanssa mennyt niin että Fandulin julkaistiin 1+1 mutta olikin 2 ja Wesslinin toisin eli 2 mutta olikin 1+1.

Huono homma tuo Sevan tapaus. Tsemppiä Jannelle.

Kariyan listaan vielä ainakin Kuusela. Luultavasti tehdään aikaisempien vuosien tapaan ja julkaistaan virallisesti suurempi nippu noita soppareita. Enemmän huomiota ja julkisuutta. No kaikista eniten odotan tuota ykkössentteri miestä. Näillä ei mennä :).
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noihin aiempiin lisäyksenä että Fandulilla on tosiaan suora kaksivuotinen sopimus Ässiin. Samoin Kuuselan ja Törnvallin sopimukset kattavat myös ensi kauden.

Wesslinin sopimus siis onkin sen sijaan nähtävästi jonkin sortin optio. Kiinnostaa varmasti muuallakin, mutta jos joku tarjoaa paljon enemmän kuin Ässät (vrt. Tähtinen) niin yliarvostuksen puolelle mennään. Normaalit tasokorotukset on ihan ok.
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eipä näistä Ässien kuvioista koskaan varmuudella tiedä, siksi sekavaa on tiedotuskäytäntö sopimusten suhteen ollut. Välillä 1+1 julkaistaan 2-vuotisena, niin kuin Mikkola taannoin ja tällä kertaa ainakin Wesslin. Ja ilmeisestihän tuo Tuomisen 4-vuotinenkin sopimus on mallia 1+1+1+1 tai jotain siihen suuntaan. Ja Ässissä, ehkä Suomessa ylipäätään, optio tuntuu aina olevan pelaajalla, eikä koskaan seuralla niin kuin taas NHL:ssä on yleensä tapana. Eli jos Tuominen olisi nyt pelannut huippukauden, olisi joku iskenyt hyvän tarjouksen pöytään, eikä Ässillä olisi ollut sanan sijaa, vaan Patu olisi lähtenyt ilman, että kukaan olisi ostanut sopimusta ulos. Niin kuin Tähtisen kohdalla oli vaarana ja kutenvielä Wesslininkin tapauksessa on vaarana. Onko nyt sitten niin, että kun Tuomisen kausi on tulosten valossa ollut jopa niin heikko, että Ässissä voitaisiin miettiä kannattaako miestä ainakaan nykyisellä palkalla pitää, niin mahdollisuudet päästä hänestä eroon ovat myynti, mihin siihenkin tarvitaan pelaajan suostumus, tai sopimuksen purkaminen ja siitä hyvästä tietyn korvauksen maksaminen. No, kaiken järjen mukaan optio on molemminpuolinen. Vaan eipä muistu, että Ässät olisi juurikaan jättänyt optioita käyttämättä.

Tuominen siis jatkanee, samoin uskon käyvän Wesslinin kohdalla. Tuskinpa Samulla kuitenkaan niin suuresti vientiä riittää, että palkkaa pystyisi pilviin nostattamaan. Ja Ässissä on tarjolla rooli, mitä missään ns. paremmassa joukkueessa ei ole.

Näiden lisäksi optiot ensi kaudelle ovat Mika Rontin ja Timo Hakasen sopimuksissa. Eikä näilläkään herroilla taida ottajia olla, joten voi aika suurella varmuudella sanoa miesten jatkavan patapaidassa. Rontin kohdalla pienen kysymysmerkin nostattaa se, että hän ei selvästikään ole oikein kyennyt ansaitsemaan Toivolan luottamusta. Mutta kyllä hän silti mahdollisuutensa saa ensi syksynäkin.

Suorat jatkosopimukset pitäisi siis olla ainakin Iikka Törnvallilla, Atte Vallilla, Kristian Kuuselalla, Vjatsheslav Fandulilla, Timo Salosella ja Janne Mäkelällä sekä Masi Marjamäellä siinä tapauksessa, että hän päättää Suomeen palata. Olegs Sorokinsin lisäksi käsittääkseni ainakin Jarkko Gladin kanssa on ilmeisesti sopimus jo uusittu, näin on todennäköisesti myös Pasi Peltosen ja Jari Korpisalon kohdalla.

Kyllä kai Ässät julkaisee näitä ja ehkä jotain muitakin sopimuksia Ilves-pelin jälkeen. Näyttäisi siltä, että runko saadaan ensi kaudeksi kasaa yllättävänkin kivuttomasti, joten ehkä aikaa ja energiaa niiden todellisten ratkaisupelaajien värväämiseksi riittää aiempaa enemmän. Ei enää mitään richardrocheforteja, steveshirreffsejä, janlipiansyja, sandymogereita, tomaskucharcikeja ja muuta väärään rooliin hankittua tai muuten vaan floppaavaa harmaata massaa. Perkele, nyt helmiä Isomäen sioille, sopivassa suhteessa kovuutta ja taitoa. Sekä yksi suvereeni tykki siniviivalle. Oi missä te ootte te markjoorikset, olegznarokit, vladimirvujtekit, janbendat, gregpankewiczit ja kumppanit? Ja missä luuraa se uusi tapiolevo?

Joko ensi kaudella?
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kohti uusia seikkailuja

Aika lupaavalta näyttää Ässien sopimustilanne, jos nyt täälläkin esiintyneet nimet jatkosopimuksista pitävät vähänkään paikkansa. Ässät ilmeisesti etenevät olemassa olevan rosterin kanssa ”loteissa” ja tällä hetkellä ovat menossa neuvottelut Pölläsen, Harjulan, Jokelan ja Ahmaojan kanssa. Eli näin olleen Korpisalo, Peltonen, Glad ja Sorokins lienevät jo kypsää kauraa. Wessu on ilmeisesti kuuntelulla ja enkä olisi välttämättä kovin hämmästynyt, jos päättäisi vaihtaa maisemaa, koska nyt on kuitenkin ensimmäinen ja mahdollisesti myös viimeinen paikka uralla vähän rahastaa. Ikään alkaa kuitenkin olla lähemmäs kolmekymmentä. Sinällään Ässät on jo oman ehdotuksensa Wessulle tehnyt ja nyt odotellaan mihin tasoon muut arvostavat tämän maalitekijätyypin.

Maalivahdeista sen verran, että Jokela lienee Ässien mies joka tapauksessa, koska ilmeisesti Jokelan pelaajaoikeudet siirtyivät Ässille Tähtiskaupan yhteydessä. Lisäksi saattaa olla, että Ässät ilmoittaa vasta hyvinkin myöhään toisen maalivahdin nimen. Parhaassa tapauksessa saatetaan mennä sarjakauden puolelle, toisaalta Ässät varmasti tarjoaa sopimuksia joillekin kandidaateille ja riippuen näiden heppujen mielipiteistä kassari saattaa ilmestyä myös aikaisemminkin, mutta ilmeisesti mitään miljoonapaperia ei olla tarjoamassa maalivahdeille näillä lumilla. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että Lankku ei Ässissä jatka.

Fadun jatkosopimus on aika ristiriitainen juttu. Myöntää täytyy, että mies on ollut parempi kuin oletin, varsinkin kun otetaan loukkaantumishistoria huomioon. Puolipistettä per ottelu on ihan hyvä kolmossentterille, miksi Fadun laskin ennen kautta. Toisaalta pinnoja on taas ruvennut syntymään oikestaan siinä vaiheessa kuin kausi oli jo ohi. Fadulla, niin kuin kaikilla muillakin hyökkääjillä, oli turhan hiljaista marraskuussa ja toisaalta myös tammi-helmikuun vaihteessa, kun oltiin uudestaan iskuetäisyydellä. Pahasti pelkään, että tämä hiljaisuus jatkuu myös ensi kauden ratkaisuvaiheissa ja joukkue tulisi rakentaa ehdottomasti tämä fakta tuntien. Eli ehkä Fadu on kolmossentterin sopimuksen arvoinen, mutta sopimuksen arvo tulisi olla vain kolmossentterin arvo, eli karvan junnusopimusta parempi. Omissa ajatuksissa olen sijoittamassa Hakasta kakkosketjuun, uskon ja toivon ensi kesän tuovan Timolle aivan uutta liikettä.

Eli näyttää kohtalaisen hyvältä, mutta toisaalta Mikonkadun etujen mukaista on jutella sopivan leveästi ensin kauden kuvioista torin pystykaffeilla. Tässä vaiheessa viesti, että tämän kauden onnistujat ovat lähdössä ja paskan kanssa on sopimukset viidestä seuraavasta vuodesta, karkoittaa tehokkaasti yhteiskumppanikandidaatit. Mutta toisaalta on aika helppo uskotella itselleen, että Ässillä saattaa olla vaikka vähän imua, koska Toivolan taidot on kyllä huomattu myös Porin ulkopuolella ja joka tapauksessa Ässissä on mahdollista saada laatupeliaikaa, jos on piileviä kykyjä sitä aikaa ansaita.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viime vuonna tähän aikaan odotukset seuraavalle kaudelle olivat todella alhaiset. Nyt on selvästi toinen ääni kellossa, ja odotuksia voidaan hinata ainakin pykälän verran ylöspäin.

Nyt kun itse pääpiru on saatu potkaistua organisaatiosta ulos, voidaan odottaa ainakin toisenlaisia ratkaisuja hankintapuolelta. Toki ei voi vielä mennä sanomaan, että parempia ratkaisuja, mutta erilaisia kumminkin. Näin jälkikäteen katsottuna Aniksen ratkaisut olivat kaikki enemmän tai vähemmän toivotaan, toivotaan -juttuja taikka sitten jonkin sortin kikkailuja. Onnistumisiakin tuli joitain, mutta nekin sellaisia joita ei sitten pystytty yhtä kautta pitempään pitämään Porissa. Mutta nyt punnitaan sitten Toivolan veri näissä asioissa.

Ahmaojasta sen verran, että selostaessaan Ässien ja Lukon matsia, Jokke Färd kertoi tällaisen tarinan: Ahmaojalta kysyttiin, mikä on parasta Porissa, johon hän: "Täällä on hyvä kraanavesi".

No, toivotaan nyt kumminkin, että Ässät pystyy tarjoamaan pelaajilleen jotain parempaakin kuin kraanavettä!
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Maalivahdin hankkimista ei kyllä ole varaa jättää sarjan alkuun.Se tontti on tärkein asia ensi kauden onnistumisen kannalta.
Valmennus tuntuu osaavan asiansa, joten molari asia tulee varmasti kuntoon.
Tuomisen sopimuksen pituus on askarruttanut ennenkin, toivottavasti kyseessä olisi optio jo ensi kaudeksi, että miehestä päästäisiin eroon tai sitten erittäin halpa jatkosopimus.Totuushan on että Ässät ei tarvitse enää tämän tyyppisiä pelaajia yhtään lisää(vaikka kyseessä onkin oma kasvatti).
Pöllänen ja Harjula ovat potenttiaalisia pelaajia, joille kannattaisi lätkäistä pitempikin pahvi kouraan.
Puolustus on mielestäni hyvä, joten se ei suuria muutoksia kaipaa.
Hyökkäys kaipaa vähintään kaksi todellista maalinsylkijää, joihin kannattaa uhrata paljonkin euroja.
Hyvällä valmennuksella, hyvällä molarilla ja näillä kahdella staralla mennään jo pelkästään ylivoimamaaleilla pitkälle.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hienoa Angnus! Olen hyvin paljon kanssasi samaa mieltä. Langkow oli sanonut lukko-pelin jälkipeleissä, että jatkaisi mielellään Ässissä, eikä muualta ole tullut edes kyselyjä. Kaikki on kuulemma kiinni siitä, että haluaako Ässät pitää hänet täällä. Tottakai miehen on sanottava, että haluaa jatkaa Porissa, mutta kuitenkin.

Tuomista en jäisi minäkään kaipaamaan, jos joku hänet haluaisi riveihinsä hankkia.

Puolustus on onnistunut tällä kaudella paljon edellisiä paremmin ja se onkin ollut varmasti yksi tärkeimpiä tekijöitä myös kohtuullisen pistemäärän saalistamisessa. Pitäisikö Karri Kivellekin siis antaa jonkinmoinen tunnustus työstään, kyllä! Ennen kautta en kyllä uskonut "muurahaiskarhun" valmennustaitoon alkuunkaan, mutta ehdottoman hyvinhän "nöpönenä" on hommansa hoitanut.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Langkow voi jutella aivan mitä vaan, kaikkia juttuja ei kannata suoralta kädeltä ostaa. Kyselyjä on tällaisen kauden jälkeen aivan varmasti tullut. Ässät varmasti haluaisi kaverin pitää, mutta "paalua" pitää siinä tapauksessa lyödä pöytään jonkin verran enemmän. Kuten vero totesi, Jokela on suurella todennäköisyydellä Ässien mies. Ensi kaudella vastuuta tulee varmasti jo enemmän kuin on tällä kaudella tullut. Tuota oikeuksien siirtymistä en tiennytkään.

Fandul on kyllä yllättänyt positiivisesti. Eihän Slava enää ole sellainen kuin ennen, mutta pisteitä hän on kuitenkin kolmos-sentteriksi tehnyt kiitettävän määrän. Se että niillä paunoilla mies on sisäisen pörssin toisella sijalla, kertoo paljon siitä minkälainen ongelma tuo tehojen puute on tällä kaudella ollut. Kai Fandul ensi kaudeksi on paikkansa kuitenkin lunastanut.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kevät ja kesä näyttää onko Toivolalla

silmää todellisten pistemiesten värväämiseksi. Ensi kaudeksi on ässien löydettävä kokonainen hyökkäystrio pelaajia ja vielä rakennettava näistä kunnon ykkösketju, jolta on löydyttävä taitoa laittaa se kumilaatta reppuun selvistä maalipaikoista. Tämänkauden joukkueessa ei näitä maalinikkareita ole juurikaan ollut ehkä Samu Wesliniä lukuunottamatta. Tosin hänenkin tehot ovat olleet tämänvuoden puolella aivan olemattomat. Uusien pistemiesten värvääminen ulkomailta kuluttaa kassaa ja tämä taas tietää lähtöpasseja osalle nykyistä kalustoa.

Ässät sai kohtalaisen tukun rahaa M. Tähtisen poismenolla Lukkoon, katsojaluvut ovat olleet aivan kohtuullisia menestyksen huomioonottaen eli kaudesta jää ilmeisesti jotain viivan päälle. Tulevat kuukaudet näyttävät, onko ässät tosissaan rakentamassa ensi kaudeksi playoff -paikasta taistelevaa joukkuetta vai jatketaanko ns. matalalla profiililla. Nyt tarvitaan joukkuejohdolta suuria satsauksia kunnon hyökkäyspelaajien hankkimiseksi, sillä jos mennään entisillä miehillä, ässät taistelee kaudella 2003-2004 Saipan, Pelicanssin ja Ilveksen kanssa häntäpään valvojan tittelistä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Tuohon maalivahtijuttuun meikäläisen kommentti on, että kannattaisi tehdä kuten HPK, panostaa kahteen nuoreen (Jokela toinen) veskariin, jotka pystyvät molemmat pelaamaan liigatasolla. Kaverit saisivat sitten pelata tasaisesti, kumpikaan ei joutuisi luukkuvahdiksi pitkäksi aikaa kerralla... Tietysti tässäkin olisi riskinsä, mutta missä ei?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Kariyafani
Tuohon maalivahtijuttuun meikäläisen kommentti on, että kannattaisi tehdä kuten HPK, panostaa kahteen nuoreen (Jokela toinen) veskariin, jotka pystyvät molemmat pelaamaan liigatasolla. Kaverit saisivat sitten pelata tasaisesti, kumpikaan ei joutuisi luukkuvahdiksi pitkäksi aikaa kerralla... Tietysti tässäkin olisi riskinsä, mutta missä ei?

Totahan on jo kokeiltu, kun Lehto ja Leinonen oli Ässien veskareina. Oikeastaan sama systeemi oli käytössä myös Satosaaren ja Antilan kaudella. Tulokset eivät ole olleet mitään ihmeellisiä.

Ässien maalivahdin pitää olla sm-liigan parhaassa neljänneksessä, jos menestystä halutaan. Tällainen olisi juuri esim Langkow tai joku vastaavan tason molari. Jokela on vielä kokematon maalivahti sm-liigassa ja on myös hänen etunsa, jos "ykkösenä" on kokenut ja varma torjuja.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Olisi hienoa jos pystyttäisiin panostamaan kahteen nuoreen maalivahtiin (vrt. HPK), mutta luulenpa että se ei Ässien tapauksessa tulisi toimimaan. Jos jengi pelaisi kuten Kerho tai jokin muu tiiviisti puolustava ja maaleja tekevä joukkue, olisi tilanne erilainen.

Viimeksi kun kokeiltiin kahden nuoren maalivahdin tasaista peluuttamista, meni homma vihkoon. Lehto/Leinonen kaksikko aloitti hyvin, mutta kauden edetessä Lehdon itseluottamus putosi rankasti ja Leinosen taso laski suuresti.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
No, ehkä sitten kannattaa panostaa rahallisesti enemmän siihen ykköseen, mutta kyllä Antille pitää antaa enemmän peliaikaa kun tällä kaudella, sen verran hyvin hän on pelannut. Joko olette tutustuneet aiempaan ehdotukseeni Mathieu Chouinardiin?
http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid[]=29641 Mielestäni ehdoton hankinta, jos vaan saadaan, kuin myös sentteri Carsen Germyn...
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuten täällä jo kirjoiteltiin niin maalivahdit ovat joukkueen ehdottomasti tärkein osa. Tällä hetkellä näyttää että Ässät olisi jopa tavoittamassa Saipan vielä näin sarjan loppu metreillä. Olisiko tämä ollut mahdollista kahdella nuorella maalivahdilla ? Scott Langkow on ollut tukemme ja turvamme koko kaudella. Joukkueen lähtiessä liigaan kahdella nuorella kokemattomalla vahdilla tai kaksikolla joista kumpikaan ei ole oikein koskaan ollut ykkösveskari tai tilanteessa jossa tasoa ei yksinkertaisesti vaan ole on kuin hyppäisi uima-altaaseen ulkosalla talvella. Varmasti tietää että jää on paksua mutta toivoo että läpi menisi. Kauhein tilanne olisi jos Jokelan pariksi hankittaisiin joku toinen nuori kilpailemaan peliajasta Jokelan kanssa. Jos maalivahti hankitaan niin se tulee pohjoisamerikasta (luultavasti) kun nuo suomalaiset huiput (ns. varma valinta) maksavat liikaa. Kyllä tänne meille Latvialaisia enemmänkin mahtuisi ja kyllä kelpaisi :).

Jos taas hankinta menisi aivan sarjan alkuun ja sieltä tulisi joku floppi niin sormi suuhun kädet ylös ja apua huutamaan. Ei muun joukkueen hyvää kokoamista voi mokata huonolla maalivahdilla tai voi mutta ei saa. Juuri tuosta mainitusta kaudesta muistan sen kun kokoonpanot julkistettiin niin kaverini ensimmäinen toteamus oli että ei hyvää seuraa. Vielä tuosta Lehto/Leinonen kaksikosta että heidän torjuntavirettään ei varmasti auttanut Jursinovin jatkuva vaihtoruletti ja koko joukkueen onneton taso. Koko joukkueelta täytyy tulla apuja jotta maalivahti saa torjuttua mitä on torjuttavissa. Silloin oli pakistossakin jos jonkunmoista puukättä. Ja homma kusi ja pahasti.

No onhan Ässät tällä kaudella panostanut puolustukseen hyvin ja on sitä parantanut mutta olisi järjetöntä ottaa riski ja pistää rinnalle toinen nuori. Kuka heitä ohjaisi / avustaisi/ valmentaisi ? Moneen kertaan täälläkin on päivitelty tätä Ässien maalivahtivalmennus tilannetta.

Mathieu Chouinard: Aika vähän pelejä joka viittaa että ei ole ainakaan vielä osoittanut kykyjään. Tosin jos olisi niin tuskin tänne saataisiin mutta ei noista piruista ikinä tiedä. Onneksi ei tarvi kasata joukkuetta :).

Carsen Germyn: Aika köykäinen mies. Mitoiltansaan pieni. Tuollaisia löytyy tuhansia kun vaan osaisi poimia oikeat (vrt Vaic, Perrin jne …)

Olen edelleen Greg Pankewiczin kannalla (katsokaa pelatut pelit ja saadut pisteet = ei puukäsi). Kaivattu ”paha poika” Poriin. Pelätty suuresta jäähymäärästä mutta huomioitavaa miehellä aina joko A tai C rinnassa ! Johtaja tyyppi. Ei kukaan voi olla niin idiootti että pelaisi samalla tavalla AHL:ssä kuin sm-liigassa.

Edit: jaa joku jo kerkesikin kommentoimaan asiaa noista nuorista tuli vähän kahteen kertaa asiaa mutta kertaus opintojen äiti.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti kapa76

Olen edelleen Greg Pankewiczin kannalla (katsokaa pelatut pelit ja saadut pisteet = ei puukäsi). Kaivattu ”paha poika” Poriin. Pelätty suuresta jäähymäärästä mutta huomioitavaa miehellä aina joko A tai C rinnassa ! Johtaja tyyppi. Ei kukaan voi olla niin idiootti että pelaisi samalla tavalla AHL:ssä kuin sm-liigassa.

Mielestäni Pankewiziä ei ole järkevä hommata SM-liigaan. Joo, miehellä on ihan suhteellisen hyvät pisteet, mutta hänellä taitaa olla kaksi kautta, jolloin alle 100 jääyhminuuttia on tullut.tilastot kertovat melko karua kieltä hänen pelityylistään. Eli "Kakskytä vuotta, ja sikana" Ässien ei vaan yksinkertaisesti ole järkevää hankkia ulkomaalaisvahvistukseksi miestä, joka on puolet peleistä pelikiellossa! Mies olisi kylläkin pirun halpa, mutta kuitenkin....Mutta voisihan miehen kutsua Poriin try-outille joten nähtäisiin minkälaiset pelilliset kyvyt mies hallitsee. Väriä kyllä olisi kiva saada kentille....Enkä tarkoita värillä veriäläiskiä jäällä :)

Statseja sellaillessani törmäsin sellaisen miehen tilastoihin, kuin Derek King. Jos tällainen mies tulisi Ässiin, niin hän olisi todella kovan luokan vahvistus! Väitän ettei hän mitään älyttömiä edes maksaisi, sillä kaksi viimeistä kautta ovat menneet NHL:n ulkopuolisissa seuroissa. Vanhahan mies on. Mutta aivan yhtä vanha, kuin kovalla kohulla Lukkoon tullut Robert Kron. Ja lisäksi King on tehnyt lähes puolet enemmän pisteitä NHL:ssä, kuin Kron. Ja Kingillä on ainoastaan 50 peliä enemmän pelattuna. Toki Kingin tapaus voisi olla samaa tasoa, kuin Sandy Mogerinkin kanssa, mutta pienellä scouttauksella sekin vältettäisiin.
Joten, mitä mieltä olisitte herrasta nimeltä Derek King? Ottaisitteko patapaitaan pelaaman, ja kuinkakohan paljon mies maksaisi?
 
Viimeksi muokattu:

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Pankewicz - King

Vertailussa seuraava kaksikko:

Greg Pankewichin plussat ja miinukset
+asenne
+maalintekotaito (?)
+kovuus, aggressiivisyys
+porilainen hulluus (?)
-jäähyherkkyys
-pelikiellot
-vaikea nimi kirjoittaa (eh..)


Derek Kingin plussat ja miinukset
+kokemus
+taidot (paremmat tehot kuin esim. Kronilla NHL:ssä)
+johtajuus (?)
-sopeutuminen (tyyliin Kron noin 20 peliä, "vain" alle 10 pistettä)
-paikkojen kestävyys (?)


Itse olen edelleen mieluummin Panken tyylisen pelaajan hankkimisen kannalla. Ennen kaikkea sen takia, kun suurin osa meistä Ässä-faneista varmasti haluaa nähdä menevää kiekkoa. Ei mitään kahvaamista, ei muuta sumputtamista, vaan miehekästä kiekkoa, jossa laidat ryskyy ja hanskaa syötetään toisille. Ja jos sitä pelätään, että kovuus olisi joku ongelma, niin ei se kovuus mikään ongelma ole. Ainakaan nykyään liigassa. Onhan HIFK:n Vopatkin pärjännyt liigassa suhteellisen hyvin nyt tällä kaudella, vaikka neitiliiga kieltää tappelut. Tuskin Pankewicz mikään puolihullukahjo ole, joka metsästää vastustajia maila valmiina pystyssä.

Siis oletataan nyt, että työnimi olisi "Pankewicz", eihän se tarkoita, että nimenomaan häntä Poriin pitäisi lahdata. Pääasia, että joku vastaava. Sellanen yleisöä tuova, aggressiivinen ja osaa tehdä pisteitä. Hmm, mistä minulle tuli mieleen muuan Jan Benda?

King näyttää pelanneen kunnolla NHL:ssä viimeksi parisen kautta sitten. Sen jälkeen farmissa ja yhden kauden Euroopassa, Saksassa. Nyt tällä kaudella farmisarjassa jälleen. Tuskin King enää ylös asti pääsee. Vähän epäilen, että hänen pelinsä siellä on pelatut, vaikka pisteitä lähes piste per peli tahtiin on syntynyt. Ellei sitten joku laajennusjoukkue hanki veteraanijyrää itselleen. Tuskin, Kingin tulevaisuus lienee joko farmiin juuttuminen tai Eurooppaan pelipaikkaa hakemaan.

King on pelannut enemmän otteluita NHL:ssä kuin naapuriseuramme Robert Kron. Pisteitä on myös enemmän, mutta miehet ovat pelanneet kaikin puolin hieman erilaisissa rooleissa NHL:ssä. Kokemusta riittää Kingillä, muistaakseni joskus taisi olla "A"-kirjainkin rinnassa jossain pelatessaan. Ikäluokkaa on samaa kuin Pankewicz, mutta värikkyys ei niin kovaa. Kumpi tuo enemmän yleisöä; kovaa pelaava porilaisen yleisön mieleen oleva pelityyli vai surffaileva vanhojen päivien NHL-veteraani, joka kuitenkin on suhteellisen kuuluisa? Tulee vaan mieleen tuo Kron jälleen kerran. Ei sen pistesaldo päätä huimaa.

Ääni työnimi "Pankewiczille".
 

Kattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuka ketäkin soimaa.
Katse lahden yli

Jatketaan nimien pudottelua, jos joku tällä kertaa vaikka reagoisi. Ässät on perinteisesti tarvinnut selkeän, voittavan ykkösveskarin menestyäkseen. Harva kestää paineet ilman aiempaa kokemusta ykkösen pestistä. Sinuhe Wallinheimo olisi riittävän räiskyvä kaveri Ässienkin maalinsuulle. Hän on torjunut viimeiset kaudet yli 90% varmuudella. Ei välttämättä maksaisi yhtä paljon kuin Langkowin pitäminen Porissa, toisaalta Sinuhen kanssa voisi antaa Jokelalle hieman enemmän vastuuta. Alla hieman tilastoa:

ECR Revier Löwen DEL 99/00 - 21 24 0 0 0 4 3.24 .898 - - - - - - - - -
ECR Revier Löwen DEL - Abstiegsrunde 99/00 - 7 10 0 0 0 0 2.00 .929 - - - - - - - - -
ECR Revier Löwen DEL 00/01 - 57 59 0 3 3 4 2.25 .918 - 3 3 0 0 3 0 3.77 .845
ECR Revier Löwen DEL 01/02 - 48 49 0 4 4 48 2.92 .905 - - - - - - - - -
Färjestad BK Wolves Elitserien 02/03 - 39 48 0 4 4 14 2.44 .904 - - - - - - - - -


Arvatkaapa kuka on ansainnut tällaisen tittelin: Most penalized player (SuperAllsvenskan 2002)

Joo, Heiskasen Santerihan se, 'the little rat', kuten S. Gagnon hänet nimesi. Kykenee pelaamaan millä paikalla tahansa ja aina yhtä vittumaisella asenteella. Tälle kaverille olisi koska tahansa käyttöä minun joukkueessani, kolmospakkiparissa, tai nelosketjun laidassa. Toivottavasti mikonkadulla ollaan valveutuneita tämän palstan suhteen.
Tuolta sen Santerin touhut on Ruotsissa viime aikoina tilastojen valossa näyttäneet:
AIK Elitserien 01/02 - 22 0 0 0 -2 39 - - - - - - -
IF Björklöven NHA (SWE) 01/02 - 11 2 1 3 +17 38 - - - - - - -
IF Björklöven Superallsvenskan 01/02 - 14 1 5 6 +1 83 - 11 0 3 9 0 91
IF Björklöven NHA (SWE) 02/03 - 27 0 6 6 +1 94 - - - - - - -
IF Björklöven Superallsvenskan 02/03 - 14 0 3 3 -1 36 - - - - - - -
Totals - - - 364 24 52 76 +36 614 - 49 6 8 14 0 115
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti hörkkö
Mielestäni Pankewiziä ei ole järkevä hommata SM-liigaan. Joo, miehellä on ihan suhteellisen hyvät pisteet, mutta hänellä taitaa olla kaksi kautta, jolloin alle 100 jääyhminuuttia on tullut.tilastot kertovat melko karua kieltä hänen pelityylistään. Eli "Kakskytä vuotta, ja sikana" Ässien ei vaan yksinkertaisesti ole järkevää hankkia ulkomaalaisvahvistukseksi miestä, joka on puolet peleistä pelikiellossa! Mies olisi kylläkin pirun halpa, mutta kuitenkin....Mutta voisihan miehen kutsua Poriin try-outille joten nähtäisiin minkälaiset pelilliset kyvyt mies hallitsee. Väriä kyllä olisi kiva saada kentille....Enkä tarkoita värillä veriäläiskiä jäällä :)...

Arvasin tämän jäähyihin tuijotuksen. Pelaisiko mies aivan samalla pelityylillä täällä kuin AHL:ssä. Eikai kukaan niin puuaivo ole. Taitaa tuo AHL olla ns. karu liiga.

Eikös noista tilastoista jo näe minkälaiset pelilliset kyvyt mies hallitsee (koko uran saldo 0,86 pistettä per peli ja jäähyt 2,93 min per peli). Sitä saa mitä tilaa eli ei siinä mitään tryoutteja tuollaisten miesten kohdalla (herranjestas mies on yli kolmenkymmenen ja tehnyt mittavan uran AHL:ssä) tarvita varmasti on tiedossa mitä on tuleva. Ryminää pisteitä ja varmasti joskus voi roiskahtaa. Pointtini oli tuonlaisen pelaajan esiintuonnissa se "paha poika". Enkä nyt tarkoita sikailua verta idioottimaisia taklauksia. Käsite "paha poika" on omalla kohdalla sellainen että aina jotain pientä sattuu tapahtumaan kun kentälle menee (lue ei pelkästään jäähyjä). Ja tämä pelaaja oli nyt vaan esimerkki.
 
Pankewicz

Epäilenpä suuresti Pankien hankintaa. Kun miestä ei viime kesänä uskallettu hankkia noiden suurien jäähymäärien takia, niin tuskinpa Toivolan ja kumppanien rohkeus nytkään riittää. Mielenkiintoinen vahvistus Pankewicz kyllä olisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös