Ässät – Lukko 12.9.2003

  • 12 521
  • 128

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Roku oikeassa.. Huomenna menette kaikki hallille ja kannustatte Lukon voittoon. Yksi peli ei kerro mitaan ja nalkainen jengihan siella on pelaaamassa kotiyleison edessa. Onneksi saatiin yksi pussiin niin ei ihan tarvitse haveta kuitenkaan ja hienoa etta se oli Luovi.

Tsemppia!
 

Jokke

Jäsen
Vähän harmittaa tuo viimeisellä sekunnilla päästetty maali. Mutta pisteet on sittenkin tärkeämmät. Ja yleisömäärä ihan ok.

Muuta positiivista ottelussa oli Lankun torjuntavire ja Bergeronin maalihanojen aukeaminen (hope so).
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Viestin lähetti Yuppi
Hyvä, että Porissa vielä naurattaa. Eri asia on, naurattaako viikon päästä. Jos tuo oli mielestäsi provo, niin sittenpähän oli. Edelleenkin pitäisin Peten ennemmin kuin Langkowin, ehkä siinä on pieni "oma poika"-lisä mukana, mutta kuitenkin. Itselleni ei vaan ole valjennut vielä miksi Langkow on niin mahtava. Hehkutuksen perusteella miehen pitäisi olla NHL:ssä ykköskassari. Ehkä se siitä selkenee minullekin, ehkä ei. Eipä vaan Langkowkaan viime kaudella pystynyt niitä tärkeitä pisteitä Ässille pelaamaan, kun tappioputki ennen joulua olisi pitänyt saada katki...

Niin : ). Ehkäpä voimme päättää keskustelen maalivahdeista tähän...
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viime sekunnin maali? Täytyy myöntää, että olisin suonut Langkow´lle nollapelin. Luulen jotain maalivahdeista tietäväni ja olen jo usein kehunut Langkow'ta tämänvuotisen Pitsin otteista. Hän ansaitsisi vähän enemmän julkisuutta kuin mitä Porissa pelatessaan saa. Viime sekunnin maalin päästäjä joutuu turhaan negatiivisen julkisuuden kohteeksi.

Vehasen ja Langkow'n paremmuus ei kai vielä ratkennut, mutta lukemani ja tilastojen perusteella Langkow on nyt voittanut joukkueelleen 2 pistettä. Toivottavasti huomenna jatkuu sama vire, Ässien kerroin HPK:ta vastaan on huikea.

Onnittelut Ässille, Lukko avaa voittotilin huomenna.
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Kainalot märkinä helteessä kohti kuutamoa

Laita vaan se takki päälle, kuului komento kotona. Olisinpa ollut kerrankin viisas ja kuunnellut vain itseäni. Hiki valui jo siinä vaiheessa, kun tuomarit vasta lämmittelivät jäällä. Vatsaa kuristi ja sydän hakkasi. Muutama rauhoitusryyppy oli pakko nauttia.

Ensimmäinen erä oli Lukon hienoista hallintaa, mutta muutoin hyvinkin hermostunutta peliä. Kumpikin joukkue puristi mailojaan varmaankin rystyset valkoisina. Oikeastaan tilanne alkoi normalisoitua vasta sen jälkeen, kun Korppi piristi sekä joukkueita että yleisöä Torkin törkeällä kiusaamisella. Oli hienoa nähdä mies in action. Tällä kertaa molemmille jäähy sörkkimisestä. Korppi jaksoi sentään muistaa riitapukariaan vielä jäähyaitiostakin käsin. Vaikka mies hidas olisikin, on hän tietyissä asioissa sm-liigan ehdotonta eliittiä.

Toista erää odotin tuskaisena. Olisiko tämä se hetki, kun kuulu naps ja Lukko alkaa takomaan maaleja Langkown selän taakse. Onneksi manailuni oli turhaa. Ässät mursivat ainakin tässä pelissä huonon kakkoserän kirouksen ja tekivät kaksi hienoa maalia. Etenkin Bergeronin 2-0 maali oli oikea maalintekijän taidonnäyte. Niin eleetön ja kaunis ohjaus, se vaatii taitoa ja näppäryyttä, jota kaupasta ei saa.

Kolmas erä ja liian hidas kello. Tuntui kuin kello olisi nauranut minulle, eikä suostunut siirtämään aikaa eteenpäin. Toivoin ensin, että jos kymmenen minuuttia pysyisivät johdossa. Kymmenen minuutin jälkeen kello piti minua yhä enemmän pilkkanaan ja olin jo valmis pudottamaan koko typerän nauravan kellon katosta. Onneksi minulla ei ole sellaisia voimia. Ässät taisteli hienosti joukkueena. Lähes jokainen pelaaja heittäytyi vuorollaan kiekon eteen uhmaten täten omaa terveyttään. Lukko siirteli kiekkoa hienosti, mutta jotenkin puhti hyytyi hyökkäysalueella. Todella harmittava takaisku tuli maagisessa ajassa 59.59. Onneksi vasta silloin. Luovin maali oli todella näppärä ja hallittu.

Olin henkisesti valmistautunut Ässien tappioon ja siksi voitto toikin tyhjän olon ja hirvittävän päänsäryn (niillä rauhoitusryypyillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa). Ässien ykköskenttä toimi ajoittain aivan hyvin. Bergeronilta tuli muutama hieno oivallus tuon upean maalin lisäksi. Parhaiten kuitenkin pyöritti Tuominen-Fandul-Pöllänen –yhdistelmä. Patu taisteli pedon lailla kulmissa ja reunoissa. Siinä vaiheessa olisin voinut sanoa jopa ooh. Pakit hoitivat roolinsa ihan hyvin. Sorokins-Glad tuntui välillä olevan hieman eri aaltopituudella, mutta muutoin järkyttävän suurilta hasardeilta vältyttiin. Puppe oli suorastaan huikea silmissäni. Ah, sitä luistelua… Lukosta mieleen jäi Tähtinen, joka napsi aloituksia tappavan tehokkaasti. Ässien aloitusvoitot olivat melkoisen vähissä, ikävä kyllä. Myös Eepi on yhä mies paikallaan.

Niinpä niin ja jaapa jaa… Tunnelma oli kuuma, kostea ja hikinen. Kysymyksiä pyörii päässä, vaikka siellä tuntuukin surisevan pesällinen ampiaisia. Onko pelissä vielä jäljellä 2 minuuttia vai enää 2 minuuttia jäljellä? Milloin on pääsiäinen? Onko pääsiäinen Raumalla aiemmin? Saako pelaajien housujen vetoketjuista koko alaosan auki???
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Semmoinen asia askarruttaa mieltäni, että mitä Siivoselle tapahtui? Mielestäni hän aloitti pelin nelosessa, mutta sitten jossain vaiheessa Hagelberg tuli tilalle. En ainakaan havainnut että Risto olisi sen jälkeen Siivosesta mitään maininnut.

Eli mahtoiko torikauppiaan poika Ihodesta loukata itsensä?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jos sä vihaat lukkoa kädet yhteen lyö! *klap* *klap*

Viestin lähetti Roku
Se on aika eläin tuo Langkow. Lukko on pommittanut kolme erää mutta mistään ei kiekko mene kumiukon selän taakse. Maaleilla pelit ratkaistaan, ja Ässät teki maalin verran enemmän sillä juuri äsken kun rupesin naputtelemaan tätä Mikko Luovi pisti riparin sissään, sekunti ennen loppua. 2-1 Ässille, onnea voitosta heille.
Kiitos... Pommituksesta voidaan kyllä olla montaa mieltä. Ehkä kolmannen erän lopussa oli kyse pommituksesta, mutta ennemmin voidaan puhua kulmissa pyörimisestä ja kaukovedoista. Toinen erä oli aika täysin Ässien, mutta lukkopakiston seikkailuista ja harhoista huolimatta Ässät jäi kahteen maaliin.

Eka erä oli kyllä hyvin selvästi lukon hallintaa, mutta Ismo voisi kertoa pojilleen että maaleista vain 1 promille syntyy kulmista tai maalin takaa. Oli silti myös Ässien hyvyyttä että peli ohjattiin kulmiin. Ässillä ei oikeastaan ollut yhtään kunnon paikkaa ekassa erässä. Toisessa sitten pikku-Toke alkoi jäähyilemään ja Ässät sai pyöritettyä ja teki yhden ylivoimamaalin. Toinen maali tuli sitten Ässien vastahyökkäyksestä. Molemmat olivat ohjauksia maalin edestä. Korpisalo sai pariinkin otteeseen kiekon lahjaksi lukkopakilta, mutta enempää maaleja ei saatu. Kolmannen erän puolivälistä lukko painoi ja Ässät puolusti, mutta ainoa maali tuli kun Ässät jo odottivat summeria. Perhana kun Lankun nollapeli meni turhan helposti.

Ässillä oli silti paikkoja ratkaista peli ennen kolmannen erän puoliväliä, mutta kun kiekkoa ei syötetä vaan lauotaan paska laukaus päin maalivahtia. Ei samperi, ei tuollaiset yritykset kannata. Kolmannessa Langkow tosiaan joutui kyllä tuleen mutta ei sinne Ässien maalille ihan niin vaan ajettu. Pari puolittaista läpiajoa Lankku joutui torjumaan mutta muuten aika helppo iltapuhde kuitenkin.

Ässien parhaimmistoa oli harjoituspelien horroksesta herännyt Wesslin yhdessä Kiilholman ja Salosen kanssa. Pakko on myös kehua pappaketjua koska kyllähän hekin pyörittivät nätisti ja tekihän Martti maalinkin. Boman oli alkuun tutun epävarma, mutta ilmeisesti jännitys katosi pelin edetessä. Puolustus toimi koko porukan osalta perhanan hyvin. Ja lukosta parhaita oli ykkösviisikko kokonaisuudessaan. Vaikka Heikkisen otteissa olikin pientä epävarmuutta ja Torkki otti aivan typeriä jäähyjä. Porilaisten suosikki Juudas pyörähteli taas tutusti maalin ohitse kuten viime kauden puolivälissä patapaidassakin. Niskala oli aivan ulkona, kiekot meni lähes järjestään vastustajalle. Kaveri koitti vähän haastaakin, mutta eipä tässä pelissä isompia matseja nähty, vain pikku tönimistä. Ja joku voisi kertoa meikäläisen "suosikkipelaaja" Koivistolle että kausi on jo alkanut, voisi varmaan hiukan yrittääkin tai sitten vaihtaa lajia surffaukseen.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Huh, huh, kyllä hallissa tarkeni.

Peli oli paljon parempitasoinen ja viihdyttävämpi kuin uskalsin toivoakaan. Yleensä kauden avausotteluissa on vain kauhea vauhti, äijät käyvät ylikierroksilla ja pelissä ei ole mitään järkeä. Peli oli kyllä uskomattoman puhdasta kiekkoa. Ei sikailuja eikä kahvaamista vaan vauhdikasta puhdasta kiekkoa, tuomarillekin helppo peli. Lukon ylivoimapeli näytti tosi hyvältä. Äijät liikkuivat ja vaihtoivat paikkoja keskenään ja aina oli mies vapaana vetosektorilla. On se kiva välillä voittaakin avausottelu. Harmittaa kyllä Lankun puolesta kun nolla rikkoutui.

Ja eikun jatkamaan juhlimista...
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
paskaa

Suuren osan harkkamatseista nähneenä voin vain ihmetellä, että minne se tempo ja "äijämäisyys" on oikein kadonnut?

Alussa tultiin kuin pendolino...aina aseman ohitte:) Saarela voisi todellakin saada joskus niistä paikoistaan kiekkoa maalille saakka eikä roiskia ylärimaan tms. Ekassa erässä 3-4 paikkaa Pahilla, mutta eihän Selännekään joka paikasta pistä kiekkoa maaliin.

Pelin positiivisin lukkolainen oli Piekkola, siis mitä helvettiä? Pari kautta pelkkää surffausta omassa päässä ja nyt sentteriksi ja kahden erän jälkeen selkeästi paras lukkolainen. Jopa pari maalipaikkaakin! Paskasta voi siis ,kenties, saada aikaiseksi sitä kuuluista kermaleivosta.

Torkki oli yllättävän rauhallinen ja tuntui, että korpilla paloi pahemmin kiinni siinä "tilanteessa" mistä molemmat saivat jäähyn. 38v vs. 25 niin kaikkihan sen tietää miten siinä olisi käynyt, jos ollaan nyt täysin puolueettomia ja tavallisten lasien takaa katsottuna. Ihailtavaa siviilirohkeutta korpilta.

Hancock vaelteli varjojen mailla. Missä aloitusvoitot? Muutama näppärä kikka mutta muuten väritöntä viime näkemääni kentän suvereeniin hallintaan verrattuna. Kenties arkikin jo koittaa?

Murphy oli siinä määrin hyvä, että mies ei ollut juurikaan pelannut kokonaista peliä tätä ennen. Otti vielä tanssiinkutsunkin, mutta Ässä-pakki ei tähän lähtenyt. Pari hyvää pommia ja perkeleesti duunia kulmissa, juuri sitä mitä luvattiinkin. Vielä kun Markku osaisi pistää kiekon sinisen yli muutenkin kuin kuljettamalla niin ei tulisi niitä paitsioita niin turkasen paljoa. Kanukkityyli ja porilaistyyli:) Olisi kyllä voinut pistää läpiajostaan maaliin jos ei olisi alkanut pomppimaan.

Annuli! Markku ei todellakaan kaapinut niitä aloituksia kovinkaan paljoa. Hävisi keskialueella järjestään kaikki aloitukset. Loppua kohti paranteli, mutta heikkoa muuten. Siitä jatkettiin mihin viime kaudella jäätiin. Ylihintaiseen höntsäilijään:)

Hagelberg lunasti kyllä minun silmissäni paikan nelosessa. hyvää eikä juurikaan virheitä, joita taas sateli (mistä-vit*sta-näitä-löytyy?) liigapakkipari Harikkala-Kesälle enemmän kuin järki ja tunne voivat edes käsittää, tosin suuremmaksi osaksi tälle jälkimmäiselle.... voi voi...

Heikkinen - Hämäläinen kävi joka kerta kentälle tultuaan hakemassa vauhtia maalin takaa ja nuorella Heikkisellä tuntuu olevan jääpussi päässä kun ei meinaa kylmätä miestä ollenkaan. Tulee aivan Niskalan ensimmäiset vuodet mieleen:)

Porkka - Niskala hoiti oman ruutunsa, mutta ei muuta. Niskala meinasi saada teurastettua yhden ässäpelaajan, mutta ei onnekseen osunut. Heitti liinat kiinni ja nosti kyynärpään liian ylös. Patapaita väisti. Samoin ei ehtinyt reagoida se henkilö seisomakatsomossa joka sai Shirrefsin purkukiekon vissiinkin suoraan päähänsä. Katsomomme EA-mies nosti hiukan persettään ylös ja istahti takaisin penkille ja lähti vasta sitten paikalle kun siellä oli jo muita. Hienoa vastuunkantoa:( varsinkin kun koko ympäristö huitoi apua paikalle seisomakatsomossa. Toivottavasti ei käynyt kovinkaan pahasti.


Luovi teki sen yhden maalin ja muutenkin parin kauden poissaolo ei vaikuttanut juurikaan hänen otteisiinsa. Hyvin se siellä meni noitten muitten seassa:)

Kolmas kenttä olikin sitten sitä kuuluisa laput-silmillä menoa! Ei järjen hiventäkään. NO, oli siinä nyt muutama paikka, mutta sitä totuttua kohnotusta. Ei siitä viitsi enää oikein mullitellakaan. Toivottavasti saavat jotakin aikaiseksi.

Manne Vidman tuli vissiinki aivan lopussa vasta kentälle ja syötti Luovin maalin. Harkkapelien perusteelle soisin huomattavasti enemmän aikaa kentälle, koska mennyt selkeästi viime kaudesta eteenpäin.

Vehanen ei voinut Ässien kahdella HELVETIN hienolle maalille yhtään mitään. Sen verta läheltä ne ohjattiin. Bergeron ei muuten kyllä mitään ihmettä esitellyt mutta maalin se perkele tekaisi. Kumma mies.

Korppi oli yllättävän pirteä ikäisekseen ja saivat Bergeronin kanssa yv:n kulkemaan joka omaa hyvyyttään tai Lukkolaisten huonoudesta johtuen aika mallikkaasti josta aiheutui loppuvaiheessa maalikin.

Oikeastaan voitaisiin syyttää Peltosta Langkowin nollan pilaamisesta, koska otti loppuerässä tyhmän jäähyn ja päästi Lukon jotensakin peliin vielä kerran mukaan. Kaksi pistettä kuitenkin jäi Isometsään ja sillä siisti...


Huomenna uutta matoa koukkuun ja näillä mennään. Tuskin yksikään joukkue on ensimmäisen pelin takia menettänyt mestaruussaumojaan, joten vaikka tami ylihehkuttikin alussa ja Olli-yö-lindholm lauloi maammelaulun epävireisesti voi Ässät olla tyytyväinen kauden avaukseensa. Joukkue ei sinänsä ole kovinkaan nimi-rikas mutta pystyy esittämään kotonaan ainakin uskottavaa yritystä ja tempoa kunhan saa päälle sen tutun (Janj:nkin tunteman) suippokorvaisuutensa:)


Toivottavasti ei enää ole näitä 2 viikon taukoja ennen seuraavaa peliä:) TYhmää Tyhmää!!
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Re: paskaa

Viestin lähetti masaman

Annuli! Markku ei todellakaan kaapinut niitä aloituksia kovinkaan paljoa. Hävisi keskialueella järjestään kaikki aloitukset. Loppua kohti paranteli, mutta heikkoa muuten. Siitä jatkettiin mihin viime kaudella jäätiin. Ylihintaiseen höntsäilijään:)


Ehkä näin omiani... Pikku-ukkoja hyppii silmissä ja korvissa surisee. Tai ehkä Markun ylivoimainen karisma vei huomiokykyni kokonaan...
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
pikku-ukkoja, niitä riittää:)

tekihän Tähtinen maalinkin, mutta se hylättiin oikeutetusti, koska vihellys oli jo kuulunut. Se on sitten se ja sama oliko vihellys oikea, mutta kun on kerran viheltänyt, ei voi, eikä kuulukaan sitä enää perua!

Lukko onnistui muutenkin pilaamaan pari kunnon paikkaa ryntäämällä maalivahdin alueelle seisoskelemaan, jopa kahden miehen voimalla. Huhuh.


Ässistä ei erottunut tänään sellaista sohloa, kuten esimerkiksi vekku salo oli aikoinaan ja se, jos mikä on pelkästäään positiivista:)

Paljon oli raumalaisia hallissa, vaikka ei 6000 saatukaan rikki, ihmettelen suuresti! Ehkä osa porukasta pelästyi näitä "ruuhka" puheita ja jätti sen takia tulematta hallille, en tiedä.

Reklamaatio lähtee myös heti maanantaina Ässien toimistoon täydellisestä flopista jonka koimme varatuissa lipuissa. Viime maanantaina tilaamamme liput eivät olleet missään koneella, vaikka paikat tiedettiin ja lippujen myyjänkin nimi toimistossa. Lippukassalla istuneella henkilöllä ei ollut osaa eikä arpaa ja hän järkkäsikin meille sitten liput päädystä, terveisiä vaan, vaikka vähän pulttia otitkin, heheh... (minä,minä,minä...)

Tämmöstä....
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Huh huh, kuinka voi olla pää märkä pelkän katsotun kiekkomatsin jäljiltä?
Ei peli mitään ihmeitä tarjonnut, tiukkaa taistelua sitäkin enemmän, joka lieneekin jatkossa ainakin Ässien avain tuleviin voittoihin.
Ässien onneksi Lukkokin oli alussa jonkin asteisessa kipsissä eikä kyennyt rankomaan virheistä.
Peli oli sinällään melko tasainen, maalipaikat meni aika tasan, Lukon vähät yv:t oli hyvän näköistä pyöritystä, tosin Ässien passiivisen neliön takia.
Hienoa oli kaavailtujen maalintekijöiden onnistuminen heti avauksessa, ainakin "Berberoonilta" putosi varmasti jonkin asteinen apina selästä hienon osuman jälkeen.
Torkki otti tyhmiä jäähyjä, mitä järkeä ison miehen on ajaa kädet ylhäällä tai vastaavasti ajaa miestä joka ei hetkeen ole kiekkoa nähnytkään.
Ässät pelasi hyvän puolustuspelin joukkueena, tosin vasta vikan erän puolivälissä iski totaalinen paniikki.
Korppi teki tänään paljon duunia ja pelasi varmasti hyvänä esimerkkinä nuoremmille. No, tulihan sieltä se yksi perus kolmen vaihdon mittainen setti, mutta hyvin pappa jaksoi. Glad oli pessyt kasvonsa sitten harkkamatsien, hyvä näin. Veti yhden hyvän onetimerin ihme lerppusyötöstä.

Ei kannata Raumalaisten piiloutua pensaisiin, ette te tänään pahemmin huonoja olleet, paremmalla onnella huomenna narrilauman kaatoon!
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Olihan se sen arvosta. Seisomalipun hintaki näköjään noussu 11%.
Ei ihan tupa täynnä mutta liki 6000 sai aikaan kiitettävän hyvän tunnelman. Seisomakatsomossa pullot kiers ja huudot raikas. Markku sai ansionsa mukaan jo alun seremonioissa ja muutenkin ääntä lähti. Itte oli vielä kesäkauden uuvuttama, ei aluks irronnu mutta sitten muisti sen mitä tää on parhaimmillaan ollu, siis Ässä-fanina oleminen.

Kyllähän Lukolla on etenki hyökkääjäoasto vähän fyysisempi, Toke jr sai muutaman kakkosen taklauksistaan. Tykkään kovasta kontaktista mutta kaipa mies kakkosensa ansaitsi. Ei huono vaihtokauppa ku Korppi tökki itsensä ja Samin boxiin. ”Jos vihaat Lukkoa niin kätes yhteen lyö” sai rinnalleen ”Torkki on homonaama”huudot. Porissa osataan näemmä synnyttää laadukkaitakin piikityksiä...

Tähtinen väläytteli huutojen ja vihellysten keskellä muutaman kerran-ajo väkisin maalille mutta laukaus tais jäädä maalinedusruuhkaan- mutta tuskin on täysin tyytyväinen iltaansa. Kuusela ajo sen kerran kunnolla plekseihin, se tuntu hyvälle.

Langkow oli eläin!eiku muuri.Pari kertaa pomputteli torjuntoja maalin eteen mutta hoiti perustorjunnat luotettavasti ja teki muutaman silmiähivelevän torjunnan. Nolla meni vikalla sekunnilla mutta paskaakos tuosta! Tätä lisää! Tää meidän kaappaus pisti maalintekijän elkein 2-0 voittomaalin ohi Vehasen ja lauko muutaman kerran komeesti vasemmalta-tosin pikkasen ohi. Ihan lupaavia otteita. Ja suhteellisen hyvä lukemaan peliä. Alotukset perseestä!!!

Kaiken kaikkiaan kiitos Ässät!Ja porilainen yleisö. Ja seisomakatsomo on aina seisomakatsomo.
Toivottavasti Hämeenlinnassa pelataan hyvin, kävi miten kävi. Ja kotona isketään jälleen!
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Todella loistava voitto, todella loistavalla taistelulla! Lukko oli hienokseltaan parempi, (pyöritti peliä enemmän ja hyökkäyksiin lähdöt toimivat mallikkaasti) mutta kuten korkkikin sanoi, hyvin organisoidut hyökkäykset kerta toisensa jälkeen ajatuivat kulmiin, paikkoihin mistä niitä maaleja ei tehdä. Niistä 35 torjunnasta Langkow joutui "torjumaan" ehkä 15. Muut olivat vaarattomia sutaisuja tyyliin puolesta kentästä.

Ässät puolestaan pelasi kiekkoa, mitä viime kaudella totuttiin näkemään: puolustus toimi hyvin ja vastahyökkäyksiin lähdettiin terävästi. Viimekaudesta muutosta on tullut siten, että nyt hyökkäykset suuntautuivat pääasiassa maalille päin. Suoraviivaisuutta on mielestäni tullut tämän pelin perusteella lisää. Joka on hyvä juttu. Itse Pelissä Ässille siunaantui varsinkin toisessa erässä todella makoisia paikkoja, mutta vain kaksi saatiin kyhättyä. Hieman terävyyttä viimeistelyyn, niin taululla olisi komeillut 5-1 lukemat.

Pappakenttä toimi hienosti, pakko myöntää. Bergeron oli kuin uudestisyntynyt ja paikkoja hänelle tulikin runsaasti. Nyt vain yksi maali, mutta varmasti niitä tulee lisää...ja paljon :)
Oikeastaan kaikki kentät olivat kokolailla tasavahvoja, ja kaikki saivat melko tasapuolisesti peliä painettua Lukko-päätyyn.

Nojaa..turhaa jaarittelua... Mutta tästä on ehdottomasti hieno jatkaa kautta. Tämä peli pelastaa taas seuraavan pelin yleisömäärän joka takuuvarmasti on yli 4000.

Markun räpellystä katsoessani mieleeni pulpahti kysymys: Viekö Tähtisen ylivoima mielenkiinnon jääkiekon SM-liigasta?
 

The Rock

Jäsen
PORI JYLLÄÄ!!!

Kiitos Ässät, Kiitos Lankku, Kiitos Wessu ja Kiitos Marttään.

Kerrassaan ihana voitto ja aivan erilainen kauden avaus kuin mihin yleensä Ässäfanina olen tottunut. Kauden avaus -> kotiottelu -> Isomäki "täynnä" -> Ässävoitto -> Voiko enempää toivoa?

Ensimmäinen erä radiosta kuultuna tasaista nyhjäystä. Erän kohokohta Korpin ja Token nahina josta molemmille kakkoset. Toisen erän tehohetki aikavälillä 22.45 - 24.10, ratkaisi voiton Ässille. Kolmas erä oli vain loppusummerin soinnin odottelua omalta osaltani ja vihdoin kun se vapauttava sanoma radiosta korvani saavutti olin lähes transsimaisessa tilassa. KIITOS ÄSSÄT!

Lauantaina vastassa HPK, joka kepitti varsin helposti Pelicansit 5-1. Aina kovaääninen Rinkelinmäki ja kovaa vauhtia pitävä kotijoukkue = huono yhdistelmä Ässille, mutta uskoa täytyy yllätykseen.

ps. Marttään on KONE!
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Enpä jaksa sen tarkemmin alkaa peliä enää ruotimaan, täällä se onkin jo ihan hyvin käsitelty. Tuo Jatkoajan raportti tosin vaikutti hieman kotiinpäin vedetyltä, sillä mielestäni Lukolla oli ainakin 7-8 aivan vapaata maalipaikkaa (mm. 2-3 Saarelalla ja 2 Murphyllä). Ässillä oli maalien lisäksi ehkäpä 3-4 huippupaikkaa, joten mielestäni kokonaisuudessaan Lukko oli hallitsevampi osapuoli sekä 1. että 3. erässä.

Mielestäni myöskin Heikkinen esiintyi varsin mallikkaasti, ja jos joku puolustaja esiintyi epävarmasti, niin se oli Kesä. Kesän syötöt menivät mihin sattuu ja lisäksi hän tuntui aina olevan potkun perässä, parannettavaa riittää. Tuomareista ei ole puhuttu, mutta pakko ihmetellä Favorinin lipsuvaa linjaa. Ekassa erässä sallittiin kunnon taklauspeli, mutta toisessa erässä jäähyjä alkoikin tulemaan samanlaisista taklauksista, Lukkolaisille. Kolmanteen erään linja taas järkiintyi, mutta ihmetyttää, miksei ottelua pysty vetämään samalla linjalla alusta loppuun asti...

Onnittelut Ässille voitosta, ja lukkofaneille tiedoksi, ei hätää. Jos pystytään edes hieman parantamaan tästä pelistä, niin kyllä Jokereiden pitäisi kotona kaatua, siihen luotetaan.
 
Viestin lähetti mmuurine
Ei kannata Raumalaisten piiloutua pensaisiin, ette te tänään pahemmin huonoja olleet, paremmalla onnella huomenna narrilauman kaatoon!

Näin teemme, pakko myöntää, että tämän päivän tappio vituttaa, muutamaan kauteen ei Lukko ole avauspeliään sählännyt, no, kai se oli tämäkin sitten koettava, onnittelut ässille kuitenkin voitosta, olette sen ansaineet, huomenna täysi tupa Äijänsuolle, ja nauretaan se "kova poika" Helenius pois Raumalta =)
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jari Torkki on homonaama diiididdiididiiidididiii didiiidiiidiii Jari Torkki on ho...

Positiivista. Kaikki kentät pelasivat mielestäni hyvin. Positiivista oli Virkkusen peli jonka näin ensimmäistä kertaa jäällä. Kenttä ei ole (?) pelannut kertaakaan tätä ennen yhdessä joten siihen nähden yhteispeli toimi. Vaikka ylivoima ei toiminutkaan kuin rasvattu kuitenkin näen siinä valonpilkahduksia kun verrataan aikaisempiin vuosiin. Minusta tuntuu että juuri ylivoima on suurin pelillinen askel eteenpäin tällä kaudella kun taakseppäin ei oikeen voi mennä. Wesslin-Kiilholma-Salonen kentässä hyvää oli liike ja karvaus. Papat polkivat mallikaasti. Pakeista kauhulla seurasin tuomionpäivä paria Boman Rontti mutta alun jälkeen sekin toimi joten kuten. Negatiivista olivat aloitukset.

Viimeisessä aloituksessa olisi voinut koittaa enemmän taktista puolta. Kakkos aloittaja kehään ja mahdollisimman härski "väärä" aloitus että voitto tulisi. Jos tuomitaan vaihtoon niin ykkösaloittaja paikalle. Tämä olisi jatkanut härskiä väärää aloittamistapaa ja yrittänyt saada kiekkoa omille. Tämän jälkeen pakki olisi antanut välittömästi Langkowille jolla olisi ollut tyhjä maali kaukalon toisessa päässä.....

Enempää ja syvällisempää analyysia ei nyt kerkeä kirjoittamaan. Suuntaan kohti Hämeenlinnaa. Seuraavan kerran toivon koko hallin yhtyvän lauluun joka raikasi seisomakatsomon keskiosassa.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Viestin lähetti Mr.Bletch
Viestin lähetti Yuppi
Hyvä, että Porissa vielä naurattaa. Eri asia on, naurattaako viikon päästä. Jos tuo oli mielestäsi provo, niin sittenpähän oli. Edelleenkin pitäisin Peten ennemmin kuin Langkowin, ehkä siinä on pieni "oma poika"-lisä mukana, mutta kuitenkin. Itselleni ei vaan ole valjennut vielä miksi Langkow on niin mahtava. Hehkutuksen perusteella miehen pitäisi olla NHL:ssä ykköskassari. Ehkä se siitä selkenee minullekin, ehkä ei. Eipä vaan Langkowkaan viime kaudella pystynyt niitä tärkeitä pisteitä Ässille pelaamaan, kun tappioputki ennen joulua olisi pitänyt saada katki...

Niin : ). Ehkäpä voimme päättää keskustelen maalivahdeista tähän...

Eipä yhden pelin perusteella kannata liian hätiköityjä johtopäätöksiä vedellä. Oikeastaan ne oikeasti vaaralliset paikat siunaantuivat eilen Vehasen maalille. Kyllähän se kiekko siellä Ässienkin maalin edessä viihtyi, mutta tuloksena oli aina joku säälittävä lääpäisy "sinne päin".

Oikein alkoi itseänikin taas hiukan jännittämään, että onko tämä kausi taas tällaista tehotonta pyörimistä. Eipä ollut rebound-kiekoissa tarpeeksi voimaa pojilla, vaan Ässäin pojat pelasivat todella mallikkaasti maalin edessä.

Laukaisuharjoituksia lisää, vaikka koko talvi, mutta on niiden perkele joskus maalejakin ruvettava tekemään. Joko ne vedot menee ohi tai sitten päin. Langkowin päähänkin osui useampi kuti eilän... jospa paremmalla onnella tänään..
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Re: paskaa

Viestin lähetti masaman

Vehanen ei voinut Ässien kahdella HELVETIN hienolle maalille yhtään mitään. Sen verta läheltä ne ohjattiin. Bergeron ei muuten kyllä mitään ihmettä esitellyt mutta maalin se perkele tekaisi. Kumma mies.

semmonenhan se martti on. ei se mitään hienouksia yleensä pelissä esitä, mutta jotenki se saa aina vaan ne kassit heitettyä ja sehän riittää
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kun tässäkin ketjussa tuli viikolla puhetta Tähtisen polvesta, niin pistän tämän tähänkin. Eli tänään Ilta-Sanomissa hän itse kertoo asian niin kuin se on.

Polvi on sellaisessa kunnossa että leikkaus voitaisiin tehdä vaikka heti, mutta jääpussien ja kortisonin avulla Tähtinen pelaa vaikka pikkusen sattuukin. Leikkaus kumminkin on edessä jo ehkä joulutauolla, mutta viimeistään kauden jälkeen. Toipuminen operaatiosta kestää kolme viikkoa, joten kenenkään ei kannata pelätä peliuran loppumista eikä kyseessä myöskään ole mikään kokonaan uuden polven rakentaminen, kuten esim. Joni Lehdolla aikoinaan.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: pikku-ukkoja, niitä riittää:)

Viestin lähetti masaman

Reklamaatio lähtee myös heti maanantaina Ässien toimistoon täydellisestä flopista jonka koimme varatuissa lipuissa. Viime maanantaina tilaamamme liput eivät olleet missään koneella, vaikka paikat tiedettiin ja lippujen myyjänkin nimi toimistossa. Lippukassalla istuneella henkilöllä ei ollut osaa eikä arpaa ja hän järkkäsikin meille sitten liput päädystä, terveisiä vaan, vaikka vähän pulttia otitkin, heheh... (minä,minä,minä...)

Tämmöstä....

Jotain on kyllä pielessä tuossa Ässien lipunvaraus systeemisssä. Meille kävi viime kaudella täsmälleen sama juttu. Varasimme liput viikkoa ennen ottelua toimistolta, josta ystävällinen naishenkilö kertoi lippujen odottavan meitä luukulla. Hallille saavuttuamme kukaan ei tiennyt varatuista lipuista mitään. Onneksi mekin päästiin tuonne päätykatsomoon. Olisihan se ollut hiukan tylyä matkustaa Imatralta VARTAVASTEN Poriin katsomaan peliä ja jäädä ilman lippuja. Nimittäin MATKAA ON.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: pikku-ukkoja, niitä riittää:)

Viestin lähetti Birkku
Jotain on kyllä pielessä tuossa Ässien lipunvaraus systeemisssä. Meille kävi viime kaudella täsmälleen sama juttu. Varasimme liput viikkoa ennen ottelua toimistolta, josta ystävällinen naishenkilö kertoi lippujen odottavan meitä luukulla. Hallille saavuttuamme kukaan ei tiennyt varatuista lipuista mitään. Onneksi mekin päästiin tuonne päätykatsomoon. Olisihan se ollut hiukan tylyä matkustaa Imatralta VARTAVASTEN Poriin katsomaan peliä ja jäädä ilman lippuja. Nimittäin MATKAA ON.

Tätä ei käsittääkseni tarvitse enää jatkossa pelätä. Tällä kaudella Ässien lippuja saa Lippupalvelun pisteistä kautta maan. Myös netistä. Luulisi että lippujen ostaminen vieraskannattajia ajatellen siis on helpottunut rutkasti.

En siis näe mitään syytä varailla niitä lippuja hallin lipunmyyntiin, kun ne voi ostaa etukäteen lompakkoon.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lukko pettymys

Odotin Lukolta paljon enemmän, jotenkin oli varsin hengetön joukkue. Joukkue hallitsi peliä näennäisesti, mutta ne kuuluisat mustelmat jäi ottamatta eli maalin eteen ei löytynyt menijöitä. Sama ongelma raumalaisilla oli jo viime vuonna eli peli pyörii näyttävästi, mutta todelliset maalipaikat jäivät vähiin.
Kuten jo täällä on todettu, onneksi pelit ratkeavat kaukalossa eivätkä paperilla. Lukon joukkue on mielestäni nimiltään selvästi parempi kuin Ässät, ei kai kukaan voi tosissaan väittää että Hämäläisen johtama puolustus olisi heikompi kuin Ässien?? Ongelmaksi raumalaisille tulee eräs lyhyt tukkainen turkulainen, joka pissii housuihinsa kesken pelin. Centrebet antaa hyvän kertoimen Lehkoselle...
Peli oli hyvää kauden avauspeliksi. Ässät tekivät sitä mitä osaavat eli paketti pysyi varsin hyvin kasassa. Joukkueesta ei Langkow:n lisäksi noussut ketään erityisemmin esiin, mutta ihailtavaa on joukkueen halu uhrautua. Toisin kuin raumalaisten, löytyi Ässien joukkueesta monia pelaajia, jotka ottivat iskuja vastaan ja taistelivat. Olen korostanut kokoajan pelisysteemin merkitystä ja eilen taas nähtiin miten kurinalainen joukkue pystyy hyydyttämään vastustajat nurkiin ja laitoihin. Uskonkin että tämä joukkue tulee tekemään sen mitä me odotamme ja näemme Porissa "taas" pleijareita. Tänään kannattaa katsoa Ässien kerrointa HPK:ta vastaan, Pelicans ei nimittäin ole mikään mittari. Raumalaisten ei kannata hermostua vaikka tänäänkin tulee turpaan, sillä ennen kuin lumi on maassa niin Santala tekee jotain mitä hän ei ole koskaan ennen tehnyt... Lehkosen seuraaja oli eilen katsomossa...
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Re: Jari Torkki on homonaama diiididdiididiiidididiii didiiidiiidiii Jari Torkki on ho...

Viestin lähetti kapa76


Seuraavan kerran toivon koko hallin yhtyvän lauluun joka raikasi seisomakatsomon keskiosassa.


Eipä kuulunut Ässäpäätyyn saakka, mutta eikös tuo ole vähän ilkeätä kiukutella Lukon B-junnujen valmentajalle, joka ei ole vuoden -96 jälkeen pelannut koko porukassa? Siis mitä siitäkin tulisi jos me "mokaisimme" haukkumalla autokauppias-javanaista sontaluukkumieheksi?

Sitä tuskin tulette näkemään...

Noh, kai se oli hienoa huutaa, mutta muualle halliin se ei kyllä kuulunut, valitettavasti. Markku-huudot kyllä kuuluivat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös