Ässähuhut ja mutut

  • 6 144 462
  • 29 329

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jarkko Ruutu nyt tuskin tänne tulee, eiköhän jatka pääkaupunkiseudulla ja Mäkelällä on varmaankin vaikeaa mahtua HIFK:n pakistoon, jos sinne on jo tulossa Auvitu, Taipalus jne. Tuukka Mäkelä on pelannut kuitenkin seuroissa Hpk, Pelicans, HIFK ja Lukko, Ässät tuntuu jotenkin aika kaukaiselta vaihtoehdolta. Jokseenkin vaan tuntuu, että pelaa jatkossa Hpk:ssa tai Pelicansissa (jos liigassa jatkaa). Kaikki on tietty mahdollista ja seuraillaan, mihin kukin menee ja jokuhan tännekin tulee.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ole itsellesi rehellinen ja kerro kuinka kiinnostava Ässät on nyt pelaajille.

Minä alustan:

- valmennus -> kokenut seniili

- veskarit -> samat jatkavat

- pakit -> samat jatkavat + Lindell

- hyökkääjät -> Hagman pois, muuten samat jatkavat.

Näin siis hieman asioita lyhyennettynä.

Kauden sijoitus on 12, joka merkitsee, että himo pelaajamarkkinoilla Poriin ei ole kovin iso.

Mitä pitäisi vaihtaa?

Mielestäni aika paljon, mutta näin ei Ässät tee.

valmennus -> iäkäs mies, ihan kirjoittamaton kortti
maalivahdit -> Liigan sijoilla 10-14
pakit -> Liigan sijoilla 8-14
hyökkääjät -> Liigan sijoilla 8-14

Kuka tulossa?

Tämän hetken tiedoilla vähän apua on tulossa.

Runko on siis 12. paras Liigassa. Sitä pitää muuttaa jotenkin, jotta sijoitus voi parantua.

Nyt muutos on Rautakallio ja Lindell. Vaikka miten pyörittäisin, niin en saa tuosta edes pudotuspelijoukkuetta.

Pidät ilmeisesti itseäsi kovanakin asiantuntijana kun noin kovaa tekstiä pistät? :) Minä en pidä itseäni minään asiantuntijana, ehkäpä siksi joudunkin olemaan kanssasi hieman eri mieltä:

Valmennus: P. Rautakallio on yksi Suomi-kiekon suurista. Kaikkien aikojen puolustaja, kukaan muu ei pääse lähellekään. Hän on valmentajana nimenomaan puolustuspelin taitaja ja nuorten kehittäjä. Hänen alaisuudessaan muiden muassa nimet Armia, Zaborsky ja Kudroc kehittyivät raakileista maailmanluokan pelaajiksi. Hänen aikanaan tuli tutuksi slogan "Ässistä Änäriin/KHL:ään". Minä tiedän tämän, pelaajat tietävät tämän, mutta näemmä sinä et tiedä. En ihan heti usko että Rautakallio on sellainen valmentaja, jonka kanssa Ässät voittaa seuraavan mestaruutensa. Mutta uskon että Rautakallio on valmentaja, jonka kanssa Ässät palaa liigan keskikastiin, sitä kautta play-offeihin ja sitä kautta toisinaan mitalipeleihin. Näin kävi viimeksikin.

Veskarit: On totta että Ässien veskarikaksikko ei ole lähtökohtaisesti liigan eliittiä. Täytyy kuitenkin muistaa pari juttua: ensinnäkin se, että Rinne kehittyy kehittymistään. Vielä viime kesän harkkapeleissä esim. Lukkoa vastaan (jonka Ässät voitti) Rinne oli kuin bambi jäällä, koko ajan rähmällään. Lisäksi sisään meni joka ainoa veto längistä, kunhan vaan sinne päin suupaisi. Kehitys on kuitenkin ollut sellaista, että jo tänä keväänä Rinne vaikutti ihan oikealta maalivahdilta. Mikäli kehitys jatkuu edes puoliksi samaan tahtiin, on ensi kauden Rinne jo liigavahti ja kenties sitä seuraavan kauden Rinne jo hyvä liigavahti. Toki yksilön kehitys on aina kysymysmerkki, mutta mielestäni lähtökohta on hyvä.

Toinen juttu mikä täytyy muistaa on se, että Virran alaisuudessa mestaruuskaudella hyväksi havaittu puolustus vuoti kuin seula. Mikäli valmentajana olisi ollut puolustuspelin spesialisti niinkuin aiemmin (Kivi, Rautakallio), uskon että maalivahdeillakin olisi ollut aika paljon helpompaa hoitaa hommansa. Nyt kun on jo todettua että meille tulee puolustuksen taitava valmentaja, on minulla syytä uskoa että maalivahdinkin on helpompi pelata paremmin pelaavan puolustuksen takana.

Pakit: Kuten varmasti olet suruksesi joutunut huomaamaan, on Ässillä puolustuksessaan useakin puolustaja joka on voittanut Suomenmestaruuden. Kyllä he osaavat puolustaa sen verran hyvin, että Ässillä on mahdollisuudet play-offeihin, koska jälleen kerran meillä on ensi kaudella valmentaja joka osaa hoitaa puolustuspelin kuntoon. Lisäksi uskon että Rautakallio osaa opettaa esim. Tommi Taimelle ja Esa Lindellille juuri ne oikeat niksit, joilla nuoret miehet tekevät itsensä tutuiksi Liigan huippupakkien joukkoon. Onhan Rocky opettanut jo yhden menetetyksi luullun slovakkipakin (Kudroc) KHL-tason äijäksi ja yhden Ranskan divaripelaajan (Uusitalo) Suomenmestaruuden voittaneen joukkueen kapteeniksi. Siksi uskon että Rautakalliolta tuo pelaajien kehitys onnistuu jatkossakin. Miksi ei onnistuisi? Siksi koska sinä et usko niin? :)

Hyökkääjät: Niin, ilmeisesti et sittenkään ole kovin kova asiantuntija, kun väität että vain Hagman on lähtenyt pois ja muuten mennään samoilla nimillä. Hyökkäys on mielestäni vielä kysymysmerkki, mutta eiköhän sinne vielä tule ainakin ketjun verran kärkiosaamista ja ehkä se teidän Saarela vielä lisäksi. Joten sehän nähdään sitten kun se on valmis, että miltä näyttää. Noilla nykyisillä nimillä tuskin on mitään järkeä lähteä uuteen kauteen ja jälleen kerran minä tiedän sen, Ässien johto tietää sen, mutta sinä et näytä sitä tietävän :)

Haluaisin painottaa sanaa "kokonaisuus", kun katsotaan Ässien rosteria ja valmennusta. Virran kanssa mentiin ikävä kyllä takapakkia, mutta minulla ei ole mitään syytä uskoa, etteikö Rautakallio olisi juuri oikea mies saattamaan Ässiä uuden projektin alkuun ja takaisin play-off-joukkueeksi.

Lopuksi voisin sanoa, että tiedän kyllä kuinka sieluusi sattuu edelleen, kun Lukko ei tunnu millään voittavan sitä mestaruutta, vaikka lyökin miljoonia kankkulan kaivoon vuodesta toiseen. Ja silti vaan paha ja ilkeä isoveli tulee ja voittaa sen penteleen mestaruuden ja niiden hullujen ilakointi ketuttaa (heh) sinua vietävästi. Mutta pyydän että älä kuitenkaan suuntaa kiukkuasi tänne Poriin päin, koska syyttömiähän täällä teikäläisten saamattomuuteen ollaan. Toivon kyllä tosiaan että teikäläisetkin siellä joskus voittaisivat sen mestaruuden, voin kokemuksesta kertoa että se tuntuu kivalta :) Mutta teet vain itsesi hölmöksi, jos tulet tänne kertoilemaan tarinoita siitä, kuinka Ässillä ei ole mitään saumaa saada parempia pelaajia kuin puolitoista kautta loukkaantuneena ollut Marjamäki. Itse uskon että nimenomaan "kokenut seniili" Pekka "iäkäs mies, ihan kirjoittamaton kortti" Rautakallio on juuri se syy, miksi Ässät tuntuu houkuttelevalta vaihtoehdolta kehittyville ja eteenpäin haluaville pelaajille.

Tuleva kausi on taas uuden alku ja eteen tulee varmasti ongelmiakin. Ainahan niitä tulee. Tulee loukkaantumisia ja joku vahvistus ei olekaan vahvistus ja niin edelleen. Mutta henkilökohtaisesti olen ihan positiivisella mielellä tulevan kauden suhteen. Odotan että ollaan jossain siinä sijojen 6-10 sijoilla ja että nuoret pelaajat Taimen johdolla menevät eteenpäin ja että vanhat konkarit eritoten puolustuspäässä ottavat askeleen takaisinpäin, osaavan valmennuksen johtamina. Itselleni Lukko ei ole minkään sortin verrokki ja ihmettelen miksi sinulle Ässät tuntuu sellainen olevan. Ilmeisesti kyse on jälleen kerran siitä raumalaisesta huonosta itsetunnosta: kun itse ei saada mitään aikaan, niin aletaan sitten haukkumaan naapuria ja purkamaan pahaa oloa sinne. Olen pahoillani puolestasi, mutta toivotan kuitenkin hyvää jatkoa. Vilpittömästi toivon ja jopa uskon, että Lukko saa ennemmin tai myöhemmin sen pytyn. Kaikki muutkin "rahajoukkueet" sen hoitavat aina välillä kotiin, joten on se nyt perkele kumma ettei Rauman porukka sitä muka ikinä saisi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Harmi että on HH-huhu, eli metsään mennään 110% varmuudella. Sveitsiläisten joukosta löytyisi nimittäin hyvinkin mielenkiintoisia hyökkääjiä(?) myös kotoiseen liigaan..

Hyökkääjistä oli mitä ilmeisimmin kysymys. Teoriassa juttu on jopa mahdollinen, sillä Rockylla jos kenellä on hyvät kontaktit tuohon suuntaan. Vastapointtina on valitettavasti muistettava että sveitsiläisten kynnys siirtyä kotimaastaan mihinkään on yleensä ollut korkea. Oma sarja on kovatasoinen ja palkat kohdillaan.

Hieno ajatus kyllä kieltämättä, pelaajia Sveitsistä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Hyökkääjistä oli mitä ilmeisimmin kysymys. Teoriassa juttu on jopa mahdollinen, sillä Rockylla jos kenellä on hyvät kontaktit tuohon suuntaan. Vastapointtina on valitettavasti muistettava että sveitsiläisten kynnys siirtyä kotimaastaan mihinkään on yleensä ollut korkea. Oma sarja on kovatasoinen ja palkat kohdillaan.

MustatKortit sanoikin ääneen sen, mitä en itse viitsinyt: Simon Moser täällä tosiaan mainittiin jossain yhteydessä. Tiedä sitten mitä keskusteluja on käyty, ja jos kerran Rockylla suhteita on, niin eihän se tietenkään ole hullu joka kysyy, vaan se joka suostuu. Mutta lähtökohtaisesti siis tuollaisen Sveitsin MM-/olympiajoukkueen runkopelaajan tullessa Ässiin puhuttaisiin jo todella kovan luokan hankinnasta. Sillä asiahan on juuri näin, kuten Vellihousu tuossa yllä kirjoittaa: jos sveitsiläinen kiekkoilija ei pelaa P-Amerikan sarjoissa, niin kyllä hän silloin hyvin todennäköisesti kiekkoilee omassa maassaan, varmastikin juuri syistä jotka Vellihousu tuossa myös mainitsee. Moserin tasoinen kaveri sitä paitsi olisi kärkiketjun mies Sveitsissä, siinä missä Suomessakin. Eli jokainen voi jo siitäkin laskea, mitkä todennäköisyydet olisivat nähdä mies patapaidassa..

Muutoinhan sveitsiläisiä näyttää olevan Eliteprospectin mukaan (eikä meillä kotimanagereilla valitettavasti oikein muuta työkalua ole) vapaana aika vähän. NLA:n vapaat kaverit ovat sitä paitsi käytännössä kaikki sitä tasoa, etten heitä kuitenkaan lähtisi tuomaan tänne kärkiruutuihin (ja niihinhän tässä nyt ukkoja kaivataan). Kiva olisi siis saada jonkun muun kuin Harrin suulla vahvistus, että onko Ässät todellakin joidenkin sveitsiläisten perässä, niin sitten uskaltaisi alkaa edes arvuutella, että keitä nämä voisivat olla..
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät pitää huomenna tiedoitustilaisuuden klo. 14.00

Jatko-osa leffalle suunnitteilla? Hankittu ämpärillinen kiekkoja? Uudet maaliverkot? Pukukoppiin toinen ämpäri?

EDIT: hidas
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässät tiedottaa huomenna klo 14.

Tämä olikin odotettua ja toivottuakin. Toivottavasti sieltä tulee jotain yllätystäkin eikä vain täällä jo huhuttua paria siirtoa Raumalta...
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät tiedottaa huomenna klo 14.
Odotetaan vain sitä, että kertovat, ettei ole mitään tiedotettavaa tai tiedottavat vain junnusopparit sekä try-outit ja sen, että Saarelan kanssa neuvotellaan, mutta sopimusta ei vielä ole ;)
Mutta, toivotaan jotain massiivista ylläriä..
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuskin mitään mullistavaa. Rautakallio tentattavana ja samalla kerrotaan edustusjoukkueen harjoitusrinki. Saarela ehkä huomenna voidaan ilmoittaa uutena ja varmaan se Huhtala sitten kai. Jos jotain muuta tulee, niin yllättyisin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Odotetaan vain sitä, että kertovat, ettei ole mitään tiedotettavaa tai tiedottavat vain junnusopparit sekä try-outit ja sen, että Saarelan kanssa neuvotellaan, mutta sopimusta ei vielä ole ;)
Mutta, toivotaan jotain massiivista ylläriä..

Mites se nimimerkki Phaneufin (?) jossain vaiheessa huhuilema hankinta, jonka pitäisi aiheuttaa parranpärinää porilaisyleisössä?

Minun logiikkani mukaan kyse ei voi olla Saarelasta, sillä Phaneufin tarjoillessa tuota huhua oli Saarela-diili jo varsin yleisessä tiedossa. Plus tietty se, että mitäs parranpärinää nuoren ja lupaavan pelaajan hankkiminen nyt aiheuttaisi.

Todellakin toivon, ettei julkisteta mitään "tyrväisiä".

Umicevic kelpaisi, mutta toivossahan on tunnetusti hyvä elää :)
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Mites se nimimerkki Phaneufin (?) jossain vaiheessa huhuilema hankinta, jonka pitäisi aiheuttaa parranpärinää porilaisyleisössä?
Mä olen ollut siinä uskossa että silloin oli kyseessä suunnitelma elokuvan tekemisestä, eikä mistään pelaajahankinnasta.

Toivotaan kuitenkin että huomenna olisi jotain uutta sopimusrintamalta.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yhtään Saarelaa väheksymättä veikkaan, että pelkästään hänen takiaan ei tiedoitustilaisuutta järjestetä..

Viime vuonna anti tähän aikaan (tais olla toukokuun lopussa) oli: joustokaukalo ja lappu kesärinkiin osallistuneista. Ude oli unohtunut listasta sekä muutama muukin junnu.

Ehkä tällä kertaa on Isomäen remppa sekä kesärinki?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yhtään Saarelaa väheksymättä veikkaan, että pelkästään hänen takiaan ei tiedoitustilaisuutta järjestetä..
Ei niin, vaan pääteema on sama kuin vuosi sitten (veikkaan). Harjoitusringin esittely ja valmentajan kommentit harjoituskaudesta sun muuta lätinää.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Entä jos huomenna julkaistaan joku pelaaja Kärpistä tahi Tapparasta, kun kerran nyt finaalien jälkeen tiedotettavaa löytyy?
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mites se nimimerkki Phaneufin (?) jossain vaiheessa huhuilema hankinta, jonka pitäisi aiheuttaa parranpärinää porilaisyleisössä?

Phaneufin huhussa kyse tuolloin oli juuri Tyrväisestä. Tai siihen suuntaan mies itse puhui jokin tovi sitten..

Ja eiköhän tuo Saarela tulisi suuren porilaisyleisön tietoisuuteen vasta n. viiden peräkkäisen voittomaalin jälkeen, vaikka huhuja ollut lehdissä asti., sitten naurahtaa pikkuveljen naurettavuus ja synnytysosaston puute ja muuta lapsellista paskaa. Tuskin suuri porilaisyleisö on kuullut edes Aleksin isästä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei niin, vaan pääteema on sama kuin vuosi sitten (veikkaan). Harjoitusringin esittely ja valmentajan kommentit harjoituskaudesta sun muuta lätinää.

Niin, Zeta 03 toivoi toisessa ketjussa Rockyn isoa haastattelua joten eiköhän se huomenna saada kokosivun mittaisten kuvien kera. Virallisestihan Rocky aloittaa hommat vasta perjantaina joten siinä sitä piisaa tiedotettavaa. Jeesus has entered the building.

Olisihan se Saarelakin tietysti ihan fantsu, hei.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Niin, Zeta 03 toivoi toisessa ketjussa Rockyn isoa haastattelua joten eiköhän se huomenna saada kokosivun mittaisten kuvien kera. Virallisestihan Rocky aloittaa hommat vasta perjantaina joten siinä sitä piisaa tiedotettavaa.

En usko tähän, juurikin syystä että Rockyn pesti alkaa virallisesti vasta vapun jälkeen. Mutta toisaalta, kelpaa kyllä sekin, varsinkin jos kylkiäisenä tulee pari hyökkääjää...
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En usko tähän, juurikin syystä että Rockyn pesti alkaa virallisesti vasta vapun jälkeen. Mutta toisaalta, kelpaa kyllä sekin, varsinkin jos kylkiäisenä tulee pari hyökkääjää...
Mikä este se on? Onhan Tomek Valtonen ja Antti Törmänenkin jo esitelty medialle.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mikä este se on? Onhan Tomek Valtonen ja Antti Törmänenkin jo esitelty medialle.

Ei se mikään este ole. Huomennahan tuo nähdään mitä sieltä tulee. Taivas varjele sentään, sanoisi Mertsi. :)
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viime vuonna anti tähän aikaan (tais olla toukokuun lopussa) oli: joustokaukalo ja lappu kesärinkiin osallistuneista. Ude oli unohtunut listasta sekä muutama muukin junnu.
-

Aijai :D Naurattaa kun muistaa millainen hämmennys iski kun Ude puuttui listalta. Olihan toi hauska tapahtuma, nolo, mutta hauska.

Toivottavasti huomenna tulee jotakin pelaajauutisia, muutakin kuin Saarela.
 

Ormo

Jäsen
Ei taida olla muuta merkittävää pelaajasopimusta huomenna tiedossa kuin Saarela. Nimi löytyy jo loossista Ässien kopista. Toivolalla oli ollut neuvottelut loppusuoralla AHL-hyökkääjän kanssa, mutta se oli mennyt puihin loppumetreillä. Oikeita huhuja vuotaa tällä hetkelle heikosti Porin suunnalta, mutta Toivola on yllätyksiä täynnä ja uusia sopimuksia voi tulla myös ihan puskista.
Spekuloinnin tasolla väitän, että fyysinen "yllätys" on vielä tulossa lähiaikoina vaikka sen ei pitäisi olla hankintojen kärjessä.
Minut haukuttiin jo katkeraksi Ässä-fanikisi, kun kerroin että Kapanen ei ole menossa Lukkoon, jonka nyt satuin tietämään varmasti.
Ei muuta kuin kireitä siimoja ja toivottavasti saatte huomenna jonkun kivan yllätyssopimuksen!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei taida olla muuta merkittävää pelaajasopimusta huomenna tiedossa kuin Saarela. Nimi löytyy jo loossista Ässien kopista. Toivolalla oli ollut neuvottelut loppusuoralla AHL-hyökkääjän kanssa, mutta se oli mennyt puihin loppumetreillä.

Hitaasti etenee tällä kertaa joukkueen kasaus. Kauden aikana ei näillä tiedoilla (voi muuttua iltapäivästä) saatu kuin Lindell, Saarela ja Kiilholma kalasteltua. Toivolalla on jälleen tiukka paikka löytää muutama kärkinimi hyökkäykseen, toivottavasti AHL-arvat tällä kertaa osuu, koska huteja ei kukaan halua nähdä.
 

patavie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onkohan kellekään tullut mieleen, että Jesse Joensuu voisi pelata Ässissä ensi kaudella?

Tietääkö joku tarkemmin Jessen nykyisestä sopimustilanteesta?
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onkohan kellekään tullut mieleen, että Jesse Joensuu voisi pelata Ässissä ensi kaudella?

Tietääkö joku tarkemmin Jessen nykyisestä sopimustilanteesta?

Ei voi. Sopimusta Edmontoniin jäljellä vielä vuosi.

Pari kovaa laituria tuo huutaa ja sitten voisi olla siinä:

Lähteenmäki-Niemi-"KovaLaituri"
Kiilholma-Saarela-"KovaLaituri"
Smith-Heino-Elo
Hupi-Ahlgren-Ojamäki
---
MuutJunnu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös