Jatkoajan leffakerho

  • 2 303 507
  • 11 965

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alkuperäisen Pallosalaman soundtrack on kuitenkin monta luokkaa parempi kuin uusioversiossa, ja Tom Jonesin mahtipontinen kappale on klassikko. Bond-biisithän ovat ihan oma lukunsa, ne ovat varsinkin alkupuolen Bondeissa lähes aina ikiklassikoita. Pitäisikin vähän listata noitakin, sillä tunnarit ovat se asia, joka virittää katsojan oikeaan tunnelmaan.

Populismiahan tuommoinen journalismi on. Ei se Hestonin vika ollut jos joku vatipää tappoi koulutovereitaan jossain. Eivät aseet tapa vaan ihmiset tappavat. Jos surmaamisen mahdollistavan välineen laillisen omistuksen puolustaminen olisi rikos, niin ruotsalainen Mora-puukkotehdas olisi paljosta vastuussa.

Täytyy sanoa, että ei omakaan reaktioni välttämättä paras mahdollinen olisi, jos kävelisin nyt rauhassa kadulla ja äkisti joku läski partasuu iskisi kylkeen kiinni ja alkaisi sönkkäämään tyyliin "Musta Nuoli, Musta Nuoli, sammuitko kerran Kouvolan vierasreissulla vuonna 2008 bussiin? Ja jos myönnät tämän, niin oliko se perimmäinen syy siihen, että Rebels-kannatustoiminta hiipui mestaruuskauden jälkeen, häh? Miksi, Musta Nuoli, miksi?"

Tässä vaiheessa saisi Suomen Moore luultavasti kuulla muutaman kirosanan - tai sitten minäkin luikahtaisin akkamaisesti johonkin bussiin, tavoitteenani päästä mahdollisimman nopeasti eroon selvästi häiriintyneestä kyselijästä.

No, eihän nyt nuo tapaukset ihan keskenään verrannollisia olisi.

Enpä tiedä, kyllä jos tykkää heilutella aseita puhujanpöntöistä vanhojen leffasloganeiden siivittämänä, niin luulisi että jonkun läskin kysymyksiin vastaaminen ei olisi niin pelottava kokemus. Tietenkin tuo alzheimer on katala tauti. Mulla on vain noita julkkiksia, leffa- ja sporttistaroja kohtaan aina sellainen asenne, että kun tykkäävät kerran paistatella kaiken positiivisen ja oman edun mukaisesti valokeilassa, niin ottaisivat sitten myös niitä varjopuolia vastaan.

Paparazzit ja heidän dissaamisensa ovat loistava esimerkki noin yleisellä tasolla. Aloittelevat tähdet roikkuvat suurin piirtein niiden lahkeissa, että "tehkää nyt edes joku sivulausemaininta johonkin, ihan mikä tahansa roskalehti käy" ja sitten kun tähti on noussut ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista, niin itketään miten "paparazzit kävivät kuvaamassa mua lomalla missä olin muuten sattumalta täysin meikattuna ja pirun hyvännäköisenä".

Pallosalaman yksi suurista hetkistä on biisi Death of Fiona, jossa Bond tanssii Fionan kanssa siellä jossain sambamestassa ja tanssin lopuksi Fiona heittää veivinsä. Kohtauksessa myös erinomaista kuivaa Connery-huumoria.

Joo, John Barry todellakin oli vastuussa pitkälti 80-luvulle asti tuosta aika tunnistettavasta saundista ja hienoista sovituksista ja tulkinnoista noissa Bondeissa. Siitä päästiinkin taas yhteen oikeusjuttuun, kun todellakin Barry joutui todistajaksi siihen miten noista crediiteistä riideltiin Monty Normanin kohdalla. Kyse tietenkin siitä klassisesta Bond-teemasta. Eikös sovitus ja tulkinta ole periaatteessa Barryn, vaikka itse tekele on puhtaasti Normanin?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tietenkin tuo alzheimer on katala tauti. Mulla on vain noita julkkiksia, leffa- ja sporttistaroja kohtaan aina sellainen asenne, että kun tykkäävät kerran paistatella kaiken positiivisen ja oman edun mukaisesti valokeilassa, niin ottaisivat sitten myös niitä varjopuolia vastaan.

Olen samaa mieltä, että ei voi vain kuvitella noukkivansa rusinat pullasta ja saavansa vain haluamaansa ja vain positiivista mediajulkisuutta, jos sille tielle lähtee, että yksityisyyttään alun perin myy julkisuuteen. Toki tässäkin on tasoeroja, eli jos joku on julkisuudessa vain työnsä takia eikä avaa yksityiselämäänsä roskalehdille, niin silloin hänellä on suurempi oikeus olla rauhassa vaikkapa paparazzeilta. Esimerkkinä vaikkapa kirjailija JK Rowling, jonka lapsia on vainottu roskalehtitoimittajien ja kuvaajien toimesta. Tuskin Rowling Pottereita aloitellessaan ajatteli, että paskalehtien edustajat kyttäävät hänen lapsiaan 15 vuoden päästäkin.

Samaten jos joku ei avaa kotiaan tai esittele perhettään medialle, niin silloin tätä pitää kunnioittaa. Myös ns. synnynnäiset julkisuuden hahmot ansaitsevat vähintäänkin intimiteettisuojan. Itseäni takavuosina kuvotti suuresti, kun joku paparazzi oli roikkunut jossain ikkunassa ja onnistunut nappaamaan valokuvan kun prinssi Charles tuli suihkusta munasillaan, ja munat näkyivät etäisesti ikkunalasin läpi. Sitten juttu otsikoitiin totta kai jonain "kruununkalleuksina". Ei tuollaista kukaan ansaitse.

Vastavuoroisesti tyrkkyjulkkikset ja julkisuudesta itsestään elävät henkilöt saavat minun puolestani kärvistellä rauhassa mediajulkisuudessa, koska he ovat julkkiksia julkisuuden itsensä vuoksi. Ei voisi vähempää kiinnostaa, jos julkisuutta itse hyväksikäyttäneen tähtösen mielestä häntä käytetään hyväksi mediassa.

Hestonin alzheimerin otin sen takia esille, että jos Heston olisi ollut nuorempi ja hyvävoimaisempi (ja oikeasti jollain tavalla vastuussa siitä, että joku teinipsykopaatti ammuskelee koulussa) niin sitten olisi Moorekin voinut ärhäkämmin käydä kimppuun. Mutta jättäisin kyllä sairaat, ei enää täysissä sielunvoimissaan olevat vanhat ihmiset rauhaan, koska heillä ei enää ole sataprosenttista kapasiteettia reagoida ja puolustautua. Olisi Moore saanut käydä Hestonin juttusille 1999 jolloin Columbinen tapaus sattui ja Hestonin henkinen vire olisi ollut vielä normaalilla tasolla.

Siitä päästiinkin taas yhteen oikeusjuttuun, kun todellakin Barry joutui todistajaksi siihen miten noista crediiteistä riideltiin Monty Normanin kohdalla. Kyse tietenkin siitä klassisesta Bond-teemasta. Eikös sovitus ja tulkinta ole periaatteessa Barryn, vaikka itse tekele on puhtaasti Normanin?

Näinhän se taitaa olla. Näitä oikeusjuttuja on Bondien historiassa riittänyt. Toki menestys paljastaa monen ihmisen perimmäisen luonteen eli ahneuden.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pistänpä lyhyet kommentit myös Bond-leffojen päätunnareista, suluissa esittäjä.

Kaiken alussa ja kaiken yläpuolella on tietysti Bond-teematunnari, josta Barry ja Norman kiistelivät kuten yllä lukeekin. Ei legendasta sen enempää, tämä on kenties maailman ikonisin elokuvasarjojen tunnari (vaikka mikä Star Wars yms. olisi vertailussa), joten vertailen ennemmin niitä muita. Jos ja kun Bond-tunnareista on muita omia näkemyksiäni, niin pistäkääpä ihmeessä.

Paras:
Goldfinger (Shirley Bassey). Minulle SE Bond-tunnaribiisi, aivan omassa kastissaan. Kylmät väreet tästä joka kerta tulevat. Eniten Bond-biisejä laulanut Shirley Bassey on tässä parhaimmillaan, ja kappale tarttuu saman tien.

Kärkiryhmä:
Live And Let Die (Paukka ja Siivet). McCartneyn soolouran hienoin hetki, mahtipontisuudessaan huikea.
Diamonds Are Forever (Shirley Bassey). Shirley iskee jälleen. Hieno, kihelmöivä tunnelma.
You Only Live Twice (Nancy Sinatra). Ei jäänyt Nancykaan osattomaksi, haikean vetävä kappale.
GoldenEye (Tina Turner). Vanha rouva Turner teki perinteisestä kappaleesta erittäin hyvän. Mainio sovitus.
From Russia With Love (Matt Munro). Tähän latautuu alkuaikojen Bond-eksotiikka, romantiikka ja tunnelmointi hienosti.

Vahvat haastajat:
The Man With The Golden Gun (Lulu). Lulun uran kohokohta, Euroviisujen voitosta huolimatta. Kertosäe on vahva.
For Your Eyes Only (Sheena Easton). Tätä voi hyräillä vaikka puoliunissaan, ja Eastonin ääni on erittäin kutsuva.
Thunderball (Tom Jones). Tomppa mylvähtää kuin pallosalama. Kertosäe on äärimmäinen, ehkä hieman muun kappaleen kustannuksella.
Nobody Does It Better (Carly Simon). Summaa Bondin olemuksen sanoituksissaan mainiosti.
All Time High (Rita Coolidge). Ei ehkä oikeasti ihan niin hyvä, mutta henkilökohtaisesti kappale tarttui kerralla.

Kelpo perustunnarit:
The Living Daylights (A-ha). Diskokauden avajaiset. Bondmainen biisi, vaikkakaan ei muuten niin ainutlaatuinen.
The World Is Not Enough (Garbage). Garbage ymmärsi vetää kunnolla överiksi ja heitti mahtipontisesti orkestraatiota kehiin, mikä nostaa kertosäkeen kunnon pauhuun. Sovitus onnistuneempi kuin kappale.
A View To A Kill (Duran Duran). Kasarieurodiskovaihe jatkui Mooren Bondeissa. Kyllä tämäkin toimii, vaikka vähän hintelän kuuloinen biisi onkin.
Moonraker (Shirley Bassey). Ehkä ainoa Basseyn tunnari, joka ei niin ole säväyttänyt. Vähän lattea, mutta Basseyn ääni pelastaa huonommalta sijoitukselta.
Tomorrow Never Dies (Sheryl Crow). Naistulkinnan vahvuus ja kertosäe auttaa, muuten perustunnarien heikoimmasta päästä.

Ei lupaa tappaa:
Licence To Kill (Gladys Knight). Ei edes kunnon mielikuvaa. Mitäänsanomaton ja antibondmainen.
You Know My Name (Chris Cornell). On kuin tämä olisi koottu täysin erilaisista pätkistä, joista pari osaa nousee muiden yläpuolelle, mutta kokonaisuus jää silti sekavaksi. Ei ehjä biisi.
On Her Majesty's Secret Service (John Barry). Tämäkin on aika mitäänsanomaton. Saman elokuvan loppubiisi, We Have All The Time In The World Louis Armstrongin esittämänä on paljon parempi, mutta se ei ole valitettavasti varsinainen tunnaribiisi.
Another Way to Die (Jack White, Alicia Keys). Latteaa ja persoonatonta nykypoppia pahimmillaan, ei yhtään Bond-tunnelmaa. Huono suuntaus Craigin Bondeille, mutta toisaalta toimii myös ajankuvana ja kertoo nykyisen viihdemusiikin munattomuudesta. Ennen oli Basseym kaltaisilla tädeilläkin munaa (ei sentään munia, muuten he olisivat setiä).
Die Another Day (Madonna). Madonna on kuitenkin vielä huonompi kuin mikään edellä mainituista. Umpisurkea tekele, ei pätkääkään Bond-henkinen ja tunnelma on muovisen kolkko. Sopii tosin sinänsä itse elokuvaan, joka on Bondien huonoimmasta päästä.

Viiden viimeisen Bondin scoren on tehnyt David Arnold. Minusta Arnold on työnsä tehnyt ja Arnold saisi mennä. John Barryn aikoja on ikävä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rupeaa pikku hiljaa tuntua siltä, että James Bondille voisi olla oma ketjunsa. Sen verran on asiaa viimeaikoina tullut aiheesta. Vai onko jo Bond-ketju? En ainakaan muista. Ihmettelen kyllä jos ei. Täytynee etsiskellä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tulipa taas katsottua klassikko Good Morning, Vietnam. Robin Williams tässä loistaa mutta tarinakin on mielestäni hyvin kirjoitettu. Tämä on mielestäni niitä "must see!" leffoja.

Enpä tiennytkään aikaisemmin että on olemassa myös oikea Adrian Cronauer. Tosin elokuva itsessään on vain suuntaa antava hänen kokemuksistaan eikä oikea Cronauer ollut samanlainen koomikko radioaalloilla kuin Robin Williamsin esittämä hahmo elokuvassa. Mutta jännää nippelitietoa kuitenkin.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Viime ja tämän viikon aikana tullut katsottua "kaikkien" tuntemat Die hardit 1-4.
Huomenna voisi katsella loistavan Vietnamin sotaan sijoittuvan leffan Ilmestyskirja nyt.

Onko kenelläkään kokemuksia tuosta Game of thrones nimisestä sarjasta, vai onko edes täällä vielä ilmestynyt?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko kenelläkään kokemuksia tuosta Game of thrones nimisestä sarjasta, vai onko edes täällä vielä ilmestynyt?
Tuolle sarjalle on oma ketjunsakin, mutta jos ei ole sarjan ekaa tuotantokautta katsellut, niin se ketju kyllä spoilaa ja pahasti.

Eli on kokemusta. Tammikuussahan tuo taitaa siis YLE:lla alkaa näkyä? Ja kyllähän tuota voi oikein lämpimästi suositella jos historiallinen fantasia kiinnostaa. Tuossa yhdistyy varsin muikeasti siis sekä fantasiapiirteet (ei kuitenkaan mitään "high fantasya" siis), että varsin uskottavat keskiaikaiset kuviot. Eli runsain mitoin juonitteluja ja vehkeilyä löytyy ja rosoisuuttakin. Parhaat vertailukohdat viimeaikoinen tv-sarjoista lienee Rome, Tudors (en ole sitä kylläkään katsonut, mutta uskoisin olevan hiukan samantapaista) ja Pillars of the Earth. Kuitenkin ihan oma juttunsa ja sijoittuu kuvitteelliseen maailmaan.

Hyvät näyttelijät, komeat ympäristöt ja puitteet kaiken kaikkiaan. Isolla rahalla tehty ja se näkyy. Aika pitkälti elokuvatasoista jälkeä. Uskon, että toisella kaudella käynnistyy vielä kovemmalla teholla. Nyt ehkä ajoittain oli pientä jarrut päällä olemista, mutta kyllähän se vei mukanaan.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pistänpä lyhyet kommentit myös Bond-leffojen päätunnareista, suluissa esittäjä.

Aika pitkälti samoilla linjoilla. Basseyn Diamonds ja Goldfinger ovat massiivisia. Samoin Jonesin Thunderball. Legenda taitaa kertoa Tompan pyörtyneen tuon viimeisen pitkän mylvintänsä jälkeen. 80-luvun tunnarit mielestäni mainettaan parempia ja tuo Gladys Knightin License to Kill omaa muutamia hyviä yksityiskohtia.

Kävin tsekkaamassa The Thingin prequelin ja diggasin. Pidin erityisesti siitä miten yksityiskohtaisesti asetelmat jäivät juuri siihen mistä vanha vuoden 1982 Kurt Russelin tähdittämä klassikko alkaa. Muutenkin elokuvassa on ihan hyvä ahdistava tunnelma ja vaikka kieltämättä muutama mutaatioitumisjakso herätti myös spontaania naurua, niin se vain toimi hyvänä mausteena. Leffahan kyllä noudatti aika pitkälti vanhan version linjoja.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Pistänpä lyhyet kommentit myös Bond-leffojen päätunnareista

Eipä noista kovin paljon pysty eri mieltä olemaan, Goldfinger minullekin on se legendaarisin Bond-tunnareista. Jonkinasteisena kasarin ystävänä nostaisin A-ha:n ja Duran Duranin biisejä listalla vähän korkeammalle, mutta muuten oma listani näyttää melko samalta postaamasi kanssa.

Mielenkiintoinen knoppitieto on, että GoldenEyen tunnarin ovat säveltäneet ja sanoittaneet U2:n Bono ja The Edge (samaan aikaan muut bändin jäsenet Mullen ja Clayton tekivät uusiksi Mission Impossiblen tunnarin).

Depeche Moden Ghostin on muuten huhuttu olevan alunperin Quantum of Solacea varten tehty, mutta tuottajat sitten valitsivat Whiten ja Keysin biisin. Tiedä häntä, mutta biisi on loistava (toki tunnariksi ylipitkä) ja sanat sopivat aika hyvin yhteen QoS:n teeman kanssa.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Eilen kerkesin kattomaan emännän kanssa seuraavat leffat:

- Stay Alive, joka oli alkuun ihan mielenkiintoinen ja vähän ns. erilainen peli maailmaan sijoittuva leffa mutta lässähti sitten loppua kohden, arvosana 6.
- Limitless, jossa oli myös erilainen ja mielenkiintoinen juoni. Hyvin toteutettu leffa jossa Bradley Cooper vetää hyvin roolinsa, arvosana 8.
- The Way Back, joka on Oscar-ehdokas ja perustuu toisen maailmansodan faktoihin. Tässä sotavangit pakenevat Siperiasta Intiaan. Arvosana 8.

Onneksi töihin tarvitsee mennä vasta keskiviikkona joten vielä on aikaa katella uusia leffoja. :)
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Eilen tuli katsottua VAIN YKSI leffa ja se oli nyt tämä uusin Scream 4. Käytiin kattoo se elokuvissa toukokuussa ja nyt oli siis jo toinen kerta kun TV1000 sen näytti. Pakko vaan sanoa suoraan ettei tämä leffa uusinta katsomisellakaan paremmaksi muuttunut! Tähän neloseen on koitettu kasata aikaisempien Scream 1-3 parhaita paloja siinä kuitenkaan onnistumatta. Arvosana 6.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Warrior (2011) - IMDb

Juuri tuli katsottua ehkä ensimmäinen hyvä mma-aiheinen elokuva. Myös tämä elokuva on IMDb-käyttäjien mieleen sillä tämä elokuva on saanut 8,3/10 pistettä joka on aika harvinaista tämän genren elokuville. Myös Rotten Tomatoes pisteet kertovat että erittäin laadukkaasta elokuvasta on kyse:
Warrior - Rotten Tomatoes

Itse en lähtenyt tätä elokuvaa katsomaan kovinkaan suurin ennakko-odotuksin mutta hemmetti kun tämä pätkä pääsi yllättämään ja pahasti! Hienon tarinan kerronnan, hyvien ja kohtuu realistisien mma-kohtauksien päälle vielä hyvää draamaa. Kaiken päälle vielä Nick Nolten esittämä vanha juoppo-isä joka hakee raitistumisen jälkeen poikiensa hyväksyntää. Hemmetti oli hyvä pätkä. Antaisin 9/10 tälle todella hyvälle mma-filmatisoinnille. Myös muut kuin mma-fanit saavat tästä elokuvasta irti.

-Tinke-80
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tuli katseltua IIK!! -kauhuelokuvafestivaaleilla sekä Carpenterin The Thing, että tuo uusi versio, joka oli ennakkonäytöksessä. Matthijs van Heijningen Jr:n ohjaama The Thing ei siis tosiaan ole remake Carpenterin klassikosta, vaan toimii esiosana, kertoen mitä norjalaisella jääasemalla tapahtui ennen vuoden -82 leffan tapahtumia. Käytännössä tämä kuitenkin täyttäisi paikkansa myös täysiverisenä remakena, sen verran samanlaisessa hangessa leffa tarpoo.

Elokuva on kuitenkin varsin onnistunut tapaus, joskaan ei mitään suurempaa uutta ja ihmeellistä tarjoa. Ihan viihdyttävä leffa, jonka katsomista voinee suositella, jos alkuperäinen The Thing maistuu. 3,5/5.
Varsin samaa mieltä. Enkä pidä pahana sitä, että meininki on samanlainen kuin Carpenterin Thingissä, tuskin etelänapaa voi kauheasti erilaisena esittää. Ja öttökin kun on mikä on, ei siinä liiemmin liikkumisen varaa ole.

Ihan hyvä pätkä.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Eilen tuli TV5:ltä Oliver Stonen ohjaama U-käännös helvettiin, joka piti otteessaan alusta loppuun. Tarina nyt ei ehkä kaikkein monimutkaisin ollut, mutta kuvaus ja ennen kaikkea loistavat näyttelijät nostivat pätkän selkeästi keskiverron yläpuolelle. Kruununa Billy Bob Thornton, joka oli kuin ilmetty Kumikorjaamo & korjaamo Velj. Kinnuloiden Arizonaan karannut veli.

Tämä oli sen luokan leffa, että pitäisi melkein hommata omaan hyllyynkin. Suosittelen.

Tää on tosiaan todella upea elokuva. Jollain tapaa siinä on samoja elementtejä kuin elokuvassa Syvä joki eli kuvausta jonkun junttikylän elämänmenosta, jossa aika on pysähtynyt. Molemmissa samanlainen junttikylän poliisi.

Sain vihdoin ja viimein lainatuksi elokuvan Los ojos de Julia. Ihan ok kauhuelokuva, joka olisi ollut varmaan oikeasti pelottavaa katsoa pimeässä elokuvasalissa.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Tuli katottua tuossa päiväleffana toistamiseen tuo Resident Evil: Afterlife ja kyllähän toi ihan viihdyttävä ja näyttävä räiskintä on. Olen kyllä tykännyt näistä kaikista Resident Evil leffoista, niissä on vain sitä jotain.

Tarkoitus olisi katsoa vielä myöhemmällä norjalainen Fritt vilt III josta ei ole vielä sen enempää tietoa, joku kauhu kuitenkin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jee-woon Kim'in ohjaama korealainen "I saw the devil" (Akmareul boatda) oli mielenkiintoinen trilleri ja samalla kostoelokuva, jossa käytettiin useammankin kerran varsin mielikuvituksellisia "rankaisukeinoja".

Elokuvan "pahiksena" oli Min-sik Choi ja hän veti roolinsa todella hyvin, ja häntä katsellessa tuntui todellakin siltä, että katsoo läpensä pahaa ihmistä, joka kaikessa "pahuudessaan" on samalla tietyllä tapaa hyvin nerokas. Vastaavasti kostoretkelle lähtenyt Kim Soo-hyenoa näytellyt Byung-hun Lee riisui elokuvan kuluessa inhimillisyyden kaavun harteiltaan muuttuen armottomaksi kostajaksi, joka ei lopulta antanut mitään armoa. Ja leffan loppu oli minusta varsin onnistunut ja nerokas, kruunasi tämän hyvän trillerin/kostoelokuvan mainiosti. Giljotiinikin on varsin mielenkiintoinen tappo ja kidutusväline... etten sainoisi.

vlad.
 

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
Jee-woon Kim'in ohjaama korealainen "I saw the devil" (Akmareul boatda) oli mielenkiintoinen trilleri ja samalla kostoelokuva, jossa käytettiin useammankin kerran varsin mielikuvituksellisia "rankaisukeinoja".
Loistava leffa! Leffa on melko brutaali, kuten ovat myös korealaisten leffojen aateliin kuuluvat Chan-woo Parkin rikosleffat Oldboy(2006) ja Sympathy for Mr. Vengeance(2007). Suosittelen tsekkaamaan! Korealaiset osaavat tehdä loistavia elokuvia.

Tuli viikonloppuna katsottua Tarantinon ensimmäinen merkittävä elokuvateos, Reservoir Dogs (1992). Hyvin paljon samoja elementtejä, kuin pari vuotta myöhemmin ilmestyneessä klassikossa Pulp Fiction: päähenkilöt ovat lupsakoita ja paskaa jauhavia kelmejä, joidenka rikoskeikka ei mene ollenkaan odotusten mukaisesti, ja koko 1h ja 37 minuuttia kelmit koittavat selvittää mikä meni pieleen ja kuka mokasi.

Reservoir Dogs on hyvä rikosleffa, jossa etenkin Chris Penn ja Harvey Keitel erottautuvat edukseen, mutta silti elokuva ei ehkä ihan vastannut "vähintään viisi tähteä" -odotuksiani. Dialogit eivät edustaneet vielä sitä parasta Tarantinoa, eikä elokuvassa tullut yllättäviä juonenkäänteitä, jotka ovat kuitenkin rikoselokuvien suola. 4/5 tähteä.

Inherit The Wind (Joka tuulen kylvää,1960) ja 12 Angry Men (Valamiesten Ratkaisu, 1957) taas ovat loistavia oikeussalidraamoja. Inherit The Wind perustui vuonna 1925 käytyyn "Apinaoikeudenkäyntiin", jossa osavaltio halusi kieltää Darwinin opettamisen kouluissa, koska se ei vastannut Raamatun luomistarinaa. Spencer Tracy on vetää aivan jäätävän hyvän roolisuorituksen Henry Drummondina, joka puolustaa Darwinia opettavaa biologia. Fredrich March vetää miltei yhtä pitkän korren uskollisena kiihkoilijana, joka ei suostu hyväksymään tieteiden selitystä maailman ja ihmisen synnystä. 4,5/5 tähteä.

12 Angry Men taas käsittelee suomennoksen mukaisesti valamiesten ratkaisu tapauksessa, jossa slummeista tulevaa poikaa syytetään murhasta. Yksi valamiehistä (Henry Fonda) asettaa todisteet kuitenkin uuteen valoon, ja pikku hiljaa aletaan huomaamaan todistusaineiston heikkous ja valamiesten omien ennakkoluulojen vaikutus päätökseen. Yksi parhaista elokuvista mitä olen koskaan nähnyt, ilman muuta. IMDB:n TOP 250 -listalla sijoitus 5. kertonee myös jotain. 5/5 tähteä.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
12 Angry Men ... 5/5 tähteä.

Tämä on kyllä aivan huikaisevan hyvä elokuva. Tai no, sen verran täytyy tähän väliin sanoa, etten ole nähnyt elokuvasta kuin jonkun remake-painoksen (1997), jossa on pääosassa Jack Lemmon. Tuo tuli monia vuodia sitten TV:stä myöhäisillassa ja liimasi minut ruudun ääreen kaikessa tunnelmallisuudessaan. Eli, jos tuo uusinta-painoskin oli noin hyvä, niin kuinkahan hyvä tuo varsinainen raina sitten on. Varmasti jotain tajunnan räjäyttävää.

Tuosta vuoden 97 versiosta löytyy muitakin mielenkiintoisia näyttelijöitä, kun valamiehistöstä bongaa mm. William Pettersenin sekä James Gandolfinin.

Linkistä IMDB:hen.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit

Komppaan, omasta mielestäni yksi parhaimmista urheiluelokuvista ikinä, mitä olen nähnyt. Nolte omassa roolissaan loistava, mutta mielestäni suurin tähti elokuvassa on Tommy Conlonia esittävä Tom Hardy. Jäätävä roolisuoritus!

Onhan juoni tietty hiukan kliseinen, mutta se ei haitannut tässä elokuvassa pätkääkään, sen verran täynnä tunnetta, hikeä, verta ja kyyneleitä oli tämä leffa.

Antaisin saman 9/10 tästä leffasta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ulkomailla jo teattereissa pyörivä Tinker, Tailor, Soldier, Spy joka tulee jostain Finnkinon aivan käsittämättömästä aivopierusta johtuen Suomeen vasta maaliskuussa vaikuttaa kovalta, jo trailerin perusteella:

Tinker, Tailor, Soldier, Spy - Movie Trailers - iTunes

On ainakin näyttelijäkaartissa nimeä.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Ulkomailla jo teattereissa pyörivä Tinker, Tailor, Soldier, Spy joka tulee jostain Finnkinon aivan käsittämättömästä aivopierusta johtuen Suomeen vasta maaliskuussa
Ai miksi Finnkinon aivopierusta? FS Filmin levityksessähän tuo on.

Joka tapauksessa ihan mielenkiintoinen leffa. Toinen mikä tuohon alkuvuodelle osuu on Ides of March, joka saattaa olla ihan katsomisen arvoinen poliittinen trilleri. Nätit pojat Goslingin Ryan ja Clooneyn George siinä pääosissa.

Muita alkuvuoden kivoja voisi olla Canned Dreams, joka on Miesten vuoron tuottajien uusin dokkari. Rujohkoa matskua elintarviketeollisuudesta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hölmö hullu rakkaus

Jo leffan nimi antaa osviittaa, että rektaalisiirappia tiedossa ja big time. Mutta ei! Ilman mitään odotuksia viihdyttävästä illasta kävin katsomassa eilen tämän jenkkiuutuuden ja sain yllättyä positiivisesti. Hauskaa läppää jatkuvalla syötöllä, hienot näyttelijät, mahtavaa dialogia ja raikasta vaihtelua niihin tuhanteen kertaan nähtyihin romcom-ripuleihin. Toki tässäkin nähdään - varsinkin loppua kohden - jotain jenkkikliseitä, mutta ei mitenkään häiritsevässä määrin. Meikäläinen ainakin viihtyi alusta loppuun. Hieman ärsyttävinä tyyppeinä aiemmin pitämäni Steve Carell ja Ryan Gosling yllättivät erittäin positiivisesti. Tämä leffa tarjoaa myös runsaasti naiskauneutta, siis muutenkin kuin pääosia tähdittävien Julianne Mooren, Emma Stonen ja Marisa Tomein muodossa. Suosittelen erittäin lämpimästi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös