Jatkoajan leffakerho

  • 2 319 121
  • 12 015

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Ai joku muukin on erehtynyt katsomaan Blueberryn. Olen edelleen sitä mieltä, että siinä on huonoin ikinä katsomani elokuva.
Mielestäni taasen 3:10 to Yuma oli loistava ja genrestään mukavasti poikkeava elokuva. Meikäläiseen iskee muutenkin tollaset "sankari leffat". Croven hahmon lopussa tekemät ratkaisut eivät välttämättä kaikkein uskottavimmat ole, mutta muuten hahmo oli mielestäni todella uskottava ja loistava suoritus. Niin ja Bale on myös todella hyvä puolikuolleena paimenena.

Joo pitää sen verran vetää takaisin että meikää häiritsi eniten lähinnä se loppu. Se kuva minkä sain hahmosta selviytyjänä (esim. intiaanikohtaus) ei minusta oikein sopinut uskottavasti lopun "ratkaisuihin". Lisätään vielä etten kaipaa valmiiksi pureskeltuja elokuvia enkä myöskään etsi maanisesti virheitä, tässä vain joku näköjään häiritsi. Ehkä pitäisi tsekata myös se alkuperäinen versio.

Blueberryn sarjakuvahahmolla olisi ollut niin paljon enemmän annettavaa kuin mitä leffahahmo oli joten se oli aika pettymys, joskin kritiikki oli tehnyt selväksi tilanteen eli odotukset eivät olleet korkealla. Pasifistinen renttu luutnantti Blueberry ja sidekick härö juoppo mainari olisivat hahmoina jo valmiita oikeaan filmatisointiin. Puhumattakaan mainoista tarinoista intiaanisotien keskellä (Zoom-albumit) tai nuoren Blueberryn vaiheet sisällissodassa.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Ensi vuonna ilmestyvä Liisa Ihmemaassa elokuva vaikuttaisi ainakin castingin perusteella lupaavalta. Tim Burton ohjaa, mikä tietenkin tarkoittaa Johnny Deppin mukanaoloa ja eipä Helena Bonham Carterkaan yllätys ole, mutta tuo muu joukko vasta vakuuttavalta näyttääkin: Alan Rickman, Stephen Fry, Timothy Spall, Christopher Lee ja Crispin motherfucking Glover.

Elokuvan imdb-sivu: http://www.imdb.com/title/tt1014759/
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Mielestäni taasen 3:10 to Yuma oli loistava ja genrestään mukavasti poikkeava elokuva. Meikäläiseen iskee muutenkin tollaset "sankari leffat". Croven hahmon lopussa tekemät ratkaisut eivät välttämättä kaikkein uskottavimmat ole, mutta muuten hahmo oli mielestäni todella uskottava ja loistava suoritus. Niin ja Bale on myös todella hyvä puolikuolleena paimenena.

3.10 to Yuma! Erinomainen elokuva. Katsoin canalilta uudelleen, kun tuli viime syksynä katsottua DVD:ltä. Toisella kerralla henkilöhahmot vielä syvenivät. Balen esittämällä karjatilallisella ei ollut paljon vaihtoehtoja, tyynen pinnan alla epätoivoon ajettu mies. Lisäksi oli vamman tuottama painolasti. Erinomaisia kohtauksia, kuten se, jossa Bale selittää vaimolleen syitä (rahan lisäksi) valinnalleen: "En kestä sitä miten pojat katsovat minua, enkä sitä miten sinä et katso!". Miehen identiteetin palaset kourivat katsojaa syvältä. Crowen esittää loistavasti älykästä, mutta tunne-elämältään häirintynyttä rosvopäälikköä. Crowen hahmon taustoja valoitetaan täydellisellä lapsuudessa koetulla hylkäämiskokemuksella.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tossa pari päivää sitten katsoin sen canal plussalla paljon pyörineen Paranoia -leffan. Siis olipa aivan käsittämättömän nörttimäinen elokuva. Xboxit, ibodit, taulutelkkarit ja kamerakännykät vaan vilisi kokoajan ruudulla. Kaiken huippuna leffan lopussa vielä mainittiin youtube.

Noh, tossa toissapäivänä näin sen kotimaisen Postia pappi Jaakobille -elokuvan, vaikka sen ensi-ilta näytti olevan vasta tänään perjantaina. Hieman kyllä yllätti se elokuva, tosin ehkäpä osaksi sen takia kun en oikein odottanut siltä mitään, tai oikeastaan voisi jopa sanoa että jotenkin hassusti oletin sen olevan huonompi. Elokuva on kestoltaan melko lyhyt, mutta leffateatterissa istuessa se aika ei kuitenkaan tuntunut niin lyhyeltä. En kuitenkaan tarkoita että se olisi mitenkään pitkästyttänytkään. Hyvin oli elokuva tehty. Tosin enää siitä ei ole paljoakaan mielessä, mutta heti leffan jälkeen tykkäsin, sehän se pääasia on. Noh. Sen Kielletty hedelmä lestaleffan voisin tässä joku päivä käydä katsomassa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Eilen kävin katsomassa kahden ystäväni kanssa Tampereen Plevnassa elokuvan Slummien miljonääri. En käy tässä nyt tarkemmin spoilaamaan, vaan tästä kohtaa, näin, saatte lisätietoa.

Lajiksi on mainittu romanttinen draama, mutta mielestäni ei ollut silti mikään pusi-pusi-lässyn-lässyn draama, vaan sisälsi jopa kohtuullisen karua meininkiä. Sanoisin, että näyttelijäsuoritukset, lavasteet, tunnelma yms. sellainen oli saatu aika taitavasti luomaan mielikuvia slummilasten maailmasta. Tarkkaanhan emme voi tietää asiaa, sen verran etäinen juttu slummielämä on, onneksi, meille monille. Vaikeinta katsottavaa itse asiassa leffassa on se, mikä samalla koukuttaa parhaiten mukaan, lasten kohtalot. Olen aina ollut huono kestämään lasten kärsimyksiä.

Leffan pätkä vei Oscareita suht. paljon, eikä ihan aiheetta. Kannattaa käydä katsomassa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eilen käytiin katsomassa elokuva Gran Torino Kinopalatsissa. Esityksen jälkeen katsomo taputti, eikä aiheetta. Uskomattoman hieno päätös Clintin näyttelijänuralle. 5 tähteä.
 

hemppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mikäli porukalla sattuu olemaan Full-HD TV ja Blu-Ray soitin, niin voin lämpimästi suositella Planeettamme maa-elokuvan katsomista. Sisältää aivan uskomatonta kuvaa luonnosta, jännittävämpiä ja hauskempia kohtauksia kuin ihmisten mielikuvitusten tuotteena syntyneissä elokuvissa. Nojatuolimatkailua parhaimmillaan.

Kiitti vinkistä! Blu-ray-soittimen kaveriksi tuli hankittua tuo Planet Earth ja täytyy todeta ensimmäisen levyn perusteella, että on melkoisen upeaa settiä. Tuskinpa HD-leffoja tulee juurikaan hankittua, koska hinnat ovat vielä korkeat ja ei niitä kovin usein tule uudelleen katsottua, mutta tätä dokkaria katselee ja näyttää vieraille useampaankin kertaan.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Death Race 2000

Katselin eilen DR2000 uudelleen filmatisoinnin tuosta 70-luvun B-luokan elokuvasta jossa oli Syltty ja ehkä sitä kautta ihmisille vähän tutumpi.

Leffa oli ihan jees, semmoista sunnuntai-illan viihdettä. Juoni on lyhyesti se että tulevaisuudessa jengiä on paljon vankiloissa ja uusi viihde on kuolemankisat jossa viidellä voitolla saa vapauden. Ja tietysti miltei kaikki keinot on sallittuja. Piti hyvin otteessa ja aina mainio Jason Statham pelasti paljon. Ei ollut venytetty liian pitkäksi, joten elokuvassa oli hyvä rytmi. Yllättävän vähän veri mässäilyä, ottaen huomioon alkuperäisen elokuvan. Hauskaa oli se että Stathamin mekaanikkona toimi legendaarinen Ian McShane. Parhaiten tunnettu Lovejoyna.

Pointti, miksi halusin kirjoittaa on se että leffan toinen päänäyttelijä, Tyrese Gibson oli aivan luokattoman huono. Mikä ihme siinä on että näitä Räppäreitä pitää tuoda "näyttelemään" kun on aivan selvää, että eivät sitä osaa?? Nytkin Gibson on kuin kopio luokattomasta roolistaan 2 fast, 2 furios leffasta. Ei helvetti...

Elokuva olisi saanut 3 ja puoli tähteä, nyt 2 puoli, kiitos tuon räppärin.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eilen käytiin katsomassa elokuva Gran Torino Kinopalatsissa. Esityksen jälkeen katsomo taputti, eikä aiheetta. Uskomattoman hieno päätös Clintin näyttelijänuralle. 5 tähteä.

Jahas, tämä täytyykin käydä katselemassa. Clintin nimi on ollut jo vuosia itselleni takuu laadukkaasta elokuvasta. Miehen hätäilemättömästä tyylistä saisivat nykyajan kameran heiluttelijat ottaa mallia.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Illalla/yöllä tuli katseltua À l'intérieur (eli Inside). Kyseessä on ranskalaista kauhua ja oikein pätevää sellaista, ainakin parempaa kuin moni tämän hetken amerikkalainen vastineensa. Leffan ympäristö oli hyvinkin tiivis, yksi talo ja aikana jouluaatto jolloin kaiken pitäisi olla hyvin mutta eipä olekaan. Seuraa painajainen mikä päättyy lukuisien ihmisten kuolemaan ja varsin "miellyttävin tavoin" - kyseessä ei kuitenkaan ole aivan sekopäistä kiduttamista tms. vaan muutoin osin rujoja ja rajuja keinoja tappaa ihminen. Elokuvalla ei myöskään ole kaunista ja onnellista loppua vaan kaikkea muuta, julma ja hyvinkin epäinhimillinen. Toki leffassa oli muutamia epäloogisuuksia mutta niinhän niissä aina.

Elokuvan näyttelijäkaarti oli (jälleen) tuntematonta minulle. Mikä tosin oli ihan hyvä asia, eipä ollut liikoja ennakko-odotuksiakaan näiltä osin. Sarahia näytellyt Alysson Paradis selvisi roolistaa hyvin mutta sadistinen ja samalla tietyllä tavalla kylmänviileä "La Femme" - Béatrice Dalle oli hahmona vieläkin voimakkaampi. Muut näyttelijät jäivät näiden varjoon, hoitaen omat roolinsa riittävän hyvin.

Nyt vaan odotetaan, että Martyrs julkaistaan dvd:lle Suomessa - ennakkotilaus on jo lähetetty matkaan.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuli eilen katsastettua elokuvissa Steven Soderberghin ohjaama Che - Sankari, eli tuon ainakin joissain yhteyksissä kohutun Che Guevarasta kertovan elokuvamammutin ensimmäinen puolisko. Mitään erityisiä odotuksia ei ollut, kyseinen hahmo on toki ainakin minulle yksi 1900-luvun mielenkiintoisimpia tapauksia ja hyvää laadukkaasti ja autenttisesti toteutettua elokuvaa odotin. Ehken ihan niin dokumentaarishenkistä odottanut kuitenkaan, mitä tästä lopulta paljastui. Se ei ole toki huono asia, riippuu mistäpäin katsotaan ja keneltä kysytään. Siinä on vaan se, että historiantuntemus etenkin 50- ja 60-luvuilta sopii olla aika vankka, että saa kunnolla irti ja pysyy kärryillä joka yksityiskohdassa. Pakko sanoa, että omat historiankirjat on luettu aika yksiolkaisesti ja lähinnä päälinjat ja motiivit oli selviä. No, ei se silti estänyt nauttimasta elokuvasta. Hienosta toteutuksesta on kyse.

Pienenä spoilauksena juonesta todettakoot, että elokuva alkaa siis Che:n ja Castron kohtaamisesta, josta siirrytään sitten välähdyksenomaisesti sekä 50-luvun puolivälin Kuuban vallankumouksen alkuun ja sen etenemiseen, että myös 60-luvulle, missä tyylikkäästi mustavalkoisena kuvattuna Che pitää puhetta YK:ssa voimakkaaseen ja kapitalismia moittivaan sävyyn. Lisäksi pyöritään New Yorkissa amerikkalaistoimittajan haastateltavana aina siinä välillä.

Elokuva hyppii siis välillä aika voimakkaastikin, alkuun se sekoitti, mutta siihen tottui varsin nopeasti. Henkilöhahmoja ja poliittisia tilanteita vyörytetään välillä kovaa tahtia ja olin kyllä välillä aika ulapalla osasta niistä. Sisseistäkään kun ei Che:n ja Fidelin lisäksi tuttuja henkilöitä ole kuin Fidelin veli Raul.

Näyttelijät hoitaakin rastinsa todella hyvin. Vaikea tietysti sanoa, millainen Che Guevara todella oli, kun en ole erityisemmin dokumentteihin ja muihin sen sellaisiin tutustunut, että olemus suoraan olisi tuttu. Benicio Del Torosta on kuitenkin saatu varsin paljon esikuvaansa muistuttava tapaus ja mies suorittaa roolinsa todella hienosti ja uskottavasti, luulisin, että kaikki mahdollinen aineisto Che Guevarasta on käyty läpi. Ihan äkkiä ei parempaa roolivalintaa olisi keksinyt, kun lahjakkaasta näyttelijästä on kyse. Benicio ehkä tosin on turhan vanha noin kolmikymppiseksi Che:ksi, mutta se on lopulta sivuseikka. Myös mainittavan arvoista on Fidel Castroa esittävä Démian Bichir, joka näyttelijänä on minulle ihan täysi tuntemattomuus, mutta näyttää kyllä elokuvassa todella paljon nuorelta Castrolta ja antaa vaikutelman määrätietoisesta ja tinkimättömästä vallankumousjohtajasta. Muu kaarti on myös osaavaa, hyvä asia vieläpä se, että espanjaa puhutaan lähes koko ajan. Tälläisen leffan olisi voinut ryssiä pahasti jos kaikki polottaisi englantia. Näin siitä tulee heti uskottavampi ja dokumentaarisempi.

Ympäristökuvaus on myös todella hyvää, upeat maisemat ja taidokkaat lavasteet. Viidakossa kyttääminen tuntui kaikenlaisen muun poliittisen jauhannan ja mutkikkuuden ohella leffan puolivälissä hiukan unettavalta, mutta Santa Claran (jos nyt muistan oikein?) valloitus, kaupunkisotineen kaikkineen ja kuvauksen puolesta on jotain aivan mahtavan näköistä. Harvoin on tullut nähtyä elokuvissa noin autenttisen oloista kaupunkisotaa. Elokuvan loppupuoli olikin kaikkein intensiivisintä ja tarina jäi aika leikaten, joskin omalla tavallaan tyylikkäästi kesken. Jatkoahan siis on tulossa jo lähiaikoina.

Kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen elokuvakokemus ja mielestäni hyvä, ettei tässä suoranaisesti leimauduta poliittisesti mihinkään. Totta kai henkilöhahmojen marxilaista julistusta ja imperialismin ja kapitalismin arvostelua esiintyy jonkin verran, mutta turha sellaista tapahtumiin olennaista dialogia olisi poiskaan jättää. Mielestäni tässä on lähdetty kuvittamaan henkilöhahmoa ja tapahtumasarjoja mahdollisimman yksityiskohtaisesti, jotta syntyy käsitys miten asiat on edenneet. Jos tämä on mahdollisimman tarkka historiallinen kuvaus, niin voisi sanoa, että käsitys Kuuban vallankumouksen edistymisestä on ainakin nyt huomattavasti selkeämpi kuvio meikäläiselle.

Toinen osa tuskin jatkaa huonompaan suuntaan ja uskaltaisin jo nyt sanoa, että tässä on vuoden parhaita elokuvia. Todella vaikuttavaa työtä. Päälle pari tuntia meni yllättävänkin nopeasti, vaikka hetkittäin tarinan liika informaatiotulva ja mutkikkuus meinasi tiputtaa kärryiltä tyystin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Käytiin eilen katsomassa "Gran Torino" ja suosittelen sen katsomista muillekin, ihan vilpittömästi. Clint Eastwood tekee vähän kollaasia urastaan näyttelijänä, ehkä jopa ihmisenä ja lopettaa upeasti uransa kameran toisella puolella, jos tiedot siitä, että tämä oli Clintin uran viimeinen rooli näyttelijänä ovat oikeita. Elokuvan juoni on kokeneen ihmisen viisas näkemys elämästä ja miehen roolista kaiken muutoksen keskellä ja tavallaan dinosauruksen viimeinen tanssi, mutta loppuun saakka omilla ehdoilla. Ihan viiden tähden leffa ei Gran Torino ole, mutta kannatti tosiaan käydä katsomassa.
 

Zago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Käytiin eilen katsomassa "Gran Torino" ja suosittelen sen katsomista muillekin, ihan vilpittömästi. Clint Eastwood tekee vähän kollaasia urastaan näyttelijänä, ehkä jopa ihmisenä ja lopettaa upeasti uransa kameran toisella puolella, jos tiedot siitä, että tämä oli Clintin uran viimeinen rooli näyttelijänä ovat oikeita. Elokuvan juoni on kokeneen ihmisen viisas näkemys elämästä ja miehen roolista kaiken muutoksen keskellä ja tavallaan dinosauruksen viimeinen tanssi, mutta loppuun saakka omilla ehdoilla. Ihan viiden tähden leffa ei Gran Torino ole, mutta kannatti tosiaan käydä katsomassa.

Itsekin eilen kävin tämän katsomassa ja oli kyllä minunkin mielestäni varsin kelpo raina. Mukaan oli saatu kivasti huumoria ja draamaa. Todella hyvin rakennettu tarina ja mielestäni Walt Kowalskin (C.E.) luonne tuotiin hyvin esille. Moni varmasti pystyy omasta lähipiiristään löytämään samanlaista henkeä, jota tämän tarinan päähenkilöön oli saatu. Itse pidän elokuvista, joissa tunteet menevät vuoristorataa. Ensin on hauskaa kerrontaa ja sen jälkeen koskettavampaa. Tällaista mielestäni Gran Torinossa oli juuri sopivasti. Erinomainen päätös Eastwoodin pitkälle uralle. Eilen tuli lähdettyä katsomaan, koska Finnkinossa 5,5€ kaikki näytökset. Kenties jopa Johanneksen kanssa samaista näytäntöä oltiin katsomassa. Hulppean kokoinen on kyllä tuo Kinopalatsin 1-sali.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Haluatko nöyryyttää itseäsi elokuvan parissa? Haluatko kokea vahvaa myötähäpeää ja kaivautua penkin alle piiloon?

Mikäli vastasit myöntävästi, mene ihmeessä katsomaan Fast and Furious 4!

Sarjan neljännessä, tai pikemminkin toisessa, osassa lain hämärää rajaa hipoen kulkeva luonnenäyttelijä Vin Diesel taistelee vanhan kilpakumppaninsa Paul Walkerin kanssa yhteistä vihollista vastaan. Ja kyllä, autoilla.

Elokuvassa on unohdettu, tai tietoisesti hylätty kaikki, edes joltain osin toimivan elokuvan keskeiset edellytykset. Käsikirjoitus, roolitus, ohjaus, hahmot, dialogi,... Näiden asioiden panostus on tylysti siirretty erinäisiin autojen tuunaukseen liittyviin asioihin, jopa sillä kustannuksella, että ajokohtauksetkin näyttävät paikoin naurettavan trikatuilta.

Ja nämä näyttelijäsuoritukset. Ei jumalauta sentään. Vin diesel on jäykkä, karisma olematon, eikä mies osaa edes puhua. Murahtelemalla väkisin ulkoistetut dialoginpätkät ovat kerrassaan huikea esimerkki huonosta näyttelemisestä. Joskus puhuttiin herran komeudesta, mutta se ei kyllä millään voi olla ratkaiseva tekijä. Sen avulla Dieselin pitäisi pikemminkin pysytellä poissa kameran edestä, mieshän on ruma kuin polyneesialainen puujumala.

Uskomatonta paskaa!

0.15 / 5
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oliko tuo Fast and the furious 4 vielä huonompi kuin se sarjan edellinen elokuva Tokyo drift? Koska se oli jo minusta aikamoinen pohjanoteeraus.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kaksi ensimmäistä katsoin noista, se eka jopa säväytti nuorta miestä, mutta kakkosen kohdalla tajusin, että kappas, näissä ei ole tarkoitus ollakaan sisältöä. Kahta seuraavaa en ole katsonut, enkä tulekaan. Typeriä kaksikymppisten amisviiksien top-5 -leffoja yhdessä xXx:n ja kumppaneiden kanssa.
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Riippuu tietenkin elokuvasta miten räppäri siihen sopii. Esimerkiksi elokuva "Boyz n the hood" jossa oli useampiakin räppäreitä, Ice Cuben johdolla, on ihan mukava elokuva. Tämä tosin johtuu elokuvan luonteesta. Toinen kohtuullinen Ice Cuben tekemä rooli on leffassa "triple X 2". Tosin elokuvahan on aivotonta rymistelyä, mutta ei Ice Cube siitä huonompaa tee. Parempi kuin Vin Diesel ykkös-osassa. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä mikään meriitti.

On kuitenkin myös erittäin huonoja räppäreiden tekemiä rooleja. Esim. Moss Defin roolit elokuvissa "16 blocks" ja "The Italian job" olivat täysin onnettomia.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Hivenen petyin katsoessani Time Banditsin tai sitten menneet muistot olivat leffasta niin loistavat ja niihin sitten elokuvaa verratessani se tuntui pienoiselta pettymykseltä. En nyt kuitenkaan missään mielessä tarkoita, että leffa olisi huono - ihan kelvollista katsottavaa mutta odotusarvoihin nähden...

Loppujen lopuksi elokuvassa ei yksikään näyttelijä noussut ehdottomasti muiden yläpuolelle - eivät nämä kääpiöt sun muut. Cleesen, Palinin ja Conneryn roolit olivat todella vähäiset - heidän karisma ei tässä suhteessa noussut kauheasti muiden roolisuoritusten yläpuolelle. Ehkäpä tässäkin on syy sille miksi koin pienoisen pettymyksen tunteen, muistissa oli etenkin se, että Conneryn roolisi olisi ollut suurempi mutta nyt sekin oli loppujen lopuksi aika pieni - sinänsä merkityksellinen kuitenkin.

Kaikkiaan varsin keskitasoinen kokonaisuutena koko leffa - ei huono mutta todelliset loistohetket jäivät liian vähäisiksi.

vlad.
 

tutzba

Jäsen
Katselin aamun kuluksi leffan the Football Factory. TFF kertoo Chelsean faneista ja heidän halustaan tapella.

Itselläni ei ole kokemusta brittifutiksesta ja sen ympärillä pyörivästä väkivallasta, mutta voisin veikata touhun pahimmillaan olevan aika lähellä sitä, millaisen kuvan elokuva antaa. Pelkkää väkivaltaa elokuva ei tarjoa, oli siihen ympärille saatu kudottua pikkuisen oikeita ihmissuhteitakin. Ei kuitenkaan liiallisessa määrässä, pääasiahan oli firmoihin tutustuminen.

Suosittelisin kyllä katsomaan TFF:n. Suhteellisen raaka kuvaus, mutta myös ajatuksia herättävä. Jos touhussa on oikeasti mukana sellaisia alle 15-vuotiaita poikia kuten elokuvassa oli, olen yllättynyt.

Joskus pitäisi muuten katsoa kyseinen pätkä uudestaan ja laskea kuinka monta kertaa sanat fucking ja cunt esiintyvät siinä.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Samaan sarjaanhan menee myös ainakin elokuva "Green Street Hooligans". Kertoo USA:sta tulleen nuoren silmin jalkapallosta ja siihen liittyvästä väkivallasta.

ja vielä The Rise of the Footsoldier , Cass ja Green Street Hooligans II .

Eivät mitään kummoisia rainoja, mutta varmaan valitettavan oivia innovaationtarjoajia Thor Steinar- ja Burberry-osastolle.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sitten toiseen elokuvaan: Onko kukaan katsonut tätä Punainen Paroni -elokuvaa? Paikallisessa marketissa oli aika halvalla myynnissä ja pyörittelin jo sitä käsissäni mutta en kuitenkaan ostanut. Itse aihe kyllä kiinnostaisi kovasti vaan takakannen tekstejä luettuani tuli mieleen että onko tämäkin näitä yliromantisoituja kliseisiä Hollywood-roskapätkiä joita lentäjistä yleensä aina tehdään? Vai onko kyseessä ihan oikeasti hyvä elokuva, joka olisi ehkä enemmän dokumentaarinen kuin tuon lajityypin elokuvat yleensä?

En sitten ostanut tuota elokuvaa vaan päätin ensin vuokrata. Ja nyt elokuvan nähtyäni voin sanoa että onneksi en ostanut, olisi mennyt aika hukkaan nekin rahat. Eli kyseessä oli juuri tuollainen kliseinen ja romantisoitu Hollywood-lentäjäelokuva jota ei ehkä historianopetuksessa kannata apuna käyttää... Melkein voisi sanoa että kyseessä oli Flyboys-elokuva johon oli vaihdettu päähenkilöksi Von Richthofen ja maalattu koneet saksalaisten väreihin... Tai itse asiassa, tässä Punaisessa Paronissa ilmataistelukohtaukset oli toteutettu pienemmällä budjetilla ja paljon kytyisemmin joten ei tämä ollut edes yhtä hyvä kuin Flyboys.

Ensinnäkin alkoi ihan heti ärsyttää se että vaikka kyseessä on aika pitkälti saksalaisin voimin ja saksalaisilla näyttelijöillä tehty elokuva niin silti kielenä oli englanti. Kaupallisista syistähän tällainen tehdään mutta minua tuo yleensä käy ärsyttämään, varsinkin kun tässäkin oli tehty vielä se vitutuksen maksimointi eli näyttelijät puhuivat englantia saksalaisella korostuksella! Superärsyttävää!

Toinen ärsyttävä asia oli tämä teennäinen ja päälleliimattu rakkaustarina, joka tietenkin tällaisissa elokuvissa aina pitää jostain syystä olla. En tiedä minkä helvetin takia se rakkaustarina on niin pakollinen, minä luulen että lentäjälegendan elämässä olisi riittänyt materiaalia yhteen elokuvaan ilman että tarvitsee keksiä mitään ylimääräistä. Tämän elokuvan olisi mielestäni voinut ihan hyvin toteuttaa ilman tätä rakkaustarinaa (jossa lisäksi kierrätettiin kaikki mahdolliset kliseet).

Lentokohtauksissa näkyy että kyseessä ei ole mikään megabudjetin elokuva, osa näyttää sanalla sanoen aika kytyisiltä ja "tietokonepelimäisiltä". Mutta kyllä osa kohtauksista näyttää ihan hienoltakin että kaikki tässä elokuvassa ei sentään ole mennyt ihan pieleen. Näitä ilmataistelukohtauksia olisin toivonut vähän lisääkin, nyt ei oikein koskaan kunnolla näytetty mikä teki Von Richthofenista I-maailmansodan kovimman lentäjä-ässän. Nyt elokuva tuntui vähän liian pitkältä ja pitkäveteiseltä kun toiminta jäi aika vähiin, tällaisessa elokuvassa soisi nähtävän toimintaa vähän enemmän.

Kyllä lentäjälegenda Manfred Von Richthofen olisi ansainnut paljon paremman tribuutin kuin tämä elokuva. Ainakin olisi toivonut että elokuvasta olisi tehty historiallisesti tarkempi, eikä lähdetty tälle Flyboys-Pearl Harbor -linjalle jossa juoneen on lisätty omiaan aivan liikaa. Ja sikäli mitä olen lukenut Von Richthofenista niin aika paljon hänen henkilöhahmoaan ja luonnettaankin on vääristelty tässä elokuvassa - vaikka sinänsä pääosan esittäjä tekeekin ihan hyvää työtä huonon käsikirjoituksen puitteissa.
 
Viimeksi muokattu:

Koivistoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
K.Lehtonen, Ovetshkin, KalPa
Leffaa etsimässä

En oikein sopivaa ketjua tälle löytänyt niin aattelin nyt tänne heittää tämän.

Näin tos vuos kaks takaperin pätkää jostain nörtti komediasta missä se toimiston väki kehitti pelejä. Se päänäyttelijä sit kehitti jotain uutta roolipeliä. Kai jotain doomin tapasta jos muistan oikein? En tiedä kertoko vielä paljon. Mutta sit se niiden päällikkö oli sellanen vähä yli-innokas matrix fani mustassa nahkatakissansa. En muista edes kenenkään näyttelijän nimeä niin en voi etsiä imdb:stä. Luulen kuitenkin, että kyseinen elokuva on ainakin 2000-luvun puolella väännetty. Toivottavasti nyt jotain vihiä tuli leffalle..

Osaisko kukaan sanoa mikä leffa on kyseessä? Tekis mieli katsoa se leffa kokonaan mutta ei oo sattunu silmään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös