Jatkoajan leffakerho

  • 2 324 362
  • 12 029

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisiko Pacinon ja De Niron tähdittämä Oikeuden Kasvot (Righteous Kill). Jonkunlaisesta rikoselokuvasta lienee kyse.

Ei missään nimessä, vaan lienee tosiaan 70-luvun tai korkeintaan 80-luvun alun leffa, sen verran nuoren näköinen Pacino oli.

Edit: Itse asiassa IMDB:tä selailemalla paljastui, että kyseessä on oltava N.Y.P.D. -nimisen tv-sarjan jakso vuodelta 1968 eli Pacinon ensimmäinen merkittävä rooli.
 
Viimeksi muokattu:

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuo tuosta The Woodmanista tekee katsojalleen vaikean, että Baconin loistavasti esittämä Walter on eittämättä sympaattinen kaveri, joka tunnistaa oman pahuutensa mutta ei voi sille oikein mitään.

Ihan näiden tässä ketjussa olleiden kehujen perusteella piti etsiä käsiinsä tuo elokuva ja katsoa. Ja kyllähän tuo tosiaan aikamoinen mestariteos oli, erityisesti Baconin roolisuoritus on hyytävän hyvä. Jollain tavalla tulee todella ristiriitainen olo tuosta elokuvasta, kun tavallaan päähenkilö on "hirviöistä pahin" mutta toisaalta taas niin kovin sympaattinen ihminen joka ei vaan mahda itselleen mitään. Aika rohkea veto Baconilta lähteä tuollaiseen rooliin mutta tosiaan tekee kyllä upeaa jälkeä. Yksi parhaista elokuvista mitä on tullut pitkiin aikoihin katsottua.

Sitten toiseen elokuvaan: Onko kukaan katsonut tätä Punainen Paroni -elokuvaa? Paikallisessa marketissa oli aika halvalla myynnissä ja pyörittelin jo sitä käsissäni mutta en kuitenkaan ostanut. Itse aihe kyllä kiinnostaisi kovasti vaan takakannen tekstejä luettuani tuli mieleen että onko tämäkin näitä yliromantisoituja kliseisiä Hollywood-roskapätkiä joita lentäjistä yleensä aina tehdään? Vai onko kyseessä ihan oikeasti hyvä elokuva, joka olisi ehkä enemmän dokumentaarinen kuin tuon lajityypin elokuvat yleensä?
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
The Wrestler on tarina uransa ehtoopuolelle saapuneesta vapaapainijasta, joka yrittää pitää minimaalista elämäänsä kasassa. Tarina on suhteellisen verkkainen, mutta aivan helvetin elämänmakuinen.

Aronofskyn (Unelmien sielumessu) ohjaus on erinomainen, mutta käsivarainen kameratyöskentely pyörii alussa liikaa. Vartin liiallisella pituudella siunattu elokuva ei taida yltää Oscar-mielessä vuoden parhaaksi elokuvaksi, mutta varmasti lähellä on.

Tuli tämä tsekattua myös. Ei mielestäni ole elokuva joka pääsee välttämättä oikeuksiinsa teatterissa. Johtuu ehkä tuosta kuvaustyylistä. Heti näytöksen jälkeen oli fiilis että nyt meni rahat hukkaan. Yön yli kun pureskeli ja mietti elokuvaa niin tällähetkellä todella positiiviset fiilikset.

Kuvaa todella hyvin sitä bisnestä mitä showpaini jenkeissä on uran ehtoopuolella. Realistinen ja ennenkaikkea erilainen elokuva. Rourke tekee todella hienon roolisuorituksen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Katsottiin vaimon kanssa Tropic Thunder. Hillittön hypetys ehkä aiheutti sen että odotukset oli todella korkealla. Pettymyshän siitä seurasi. Tropic Thunder parodioi lähinnä kahta elokuvaa, Platoonia ja uusinta Ramboa. Minulle jäi kuitenkin sellainen käsitys että tuo leffa olisi tehty ns. Hollywoodille. Parodioinnin kohteena kun oli myös elokuvan tekoon liittyvät henkilöt; Ohjaajat, näyttelijät, tuottajat, agentit, avustajat ja erikoistehostehäiskät. Lyhyesti parodia Hollywoodista. Sisäpiirin juttuja, joten iskee varmasti enemmän sellaisiin henkilöihin jotka ovat todistaneet jo jonkin aikaa elokuvanteon ihmeitä. Mainitaan siinä meidän "oma" Renny Harlinkin.

Tom Cruise ja Robert Downey jr. vetävät kyllä erinomaiset roolisuoritukset. Kyseiset roolisuoritukset nostivat elokuvan viihdearvoa merkittävästi. Cruise ei kovinkaan paljon komedioissa ole esiintynyt, joten mies revittelee nyt oikein kunnolla.

***/*****
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tom Cruise ja Robert Downey jr. vetävät kyllä erinomaiset roolisuoritukset. Kyseiset roolisuoritukset nostivat elokuvan viihdearvoa merkittävästi. Cruise ei kovinkaan paljon komedioissa ole esiintynyt, joten mies revittelee nyt oikein kunnolla.
Tajusin suurin piirtein puolessa välissä leffaa, notta kah, Tomppahan se siinä. Ei kai sitä osannut kuvitella tuollaiseen rooliin, ja kun ei sattunut silmiin kansiteksteissäkään, niin nyt kävi näin. Hyvinhän se veti, ei siinä mitään. Kuten sanoit, Downeyn kanssa parhaimmat roolisuoritukset. Eikä Stillerkään huono ole näissä spederooleissaan, eri asia sitten, osuuko vitsit kohdilleen.

Itse en kovin paljon odottanut tältäkään komedialta. Melko yllätyksetöntä paridiointia ja hidastuksilla kikkailua oli alku, vaikka suoliston kaivelu naurattikin meikäläistä. Samoin miina + ohjaaja sai pitkästä aikaa kunnon naurut aikaiseksi. En tiedä pitäisikö olla huolestunut omasta huumorintajusta em. perusteella. No, siihen se sitten jäikin. Ei nyt aivan torso komedia, mutta muutamaa pilkahdusta lukuunottamatta ei esittänyt mitään niin erikoista, että jaksaisin erityisesti suositella.

Äsken lopetimme The Bank Jobin. Täytyy sanoa, että veteli Italian Jobia ja Ocean´s trilogian leffoja pitkin seiniä, todella hyvä raina. Kaikki kortit olivat selvillä jo ennen ryöstöä, ei tarvinnut kokea lopun puolenvaihto-agenttikikkailua. Näin tarinasta tuli selkeä ja lisäksi se oli kuitenkin aika karski, elikkästä aito, aidohko ja aidoin. Veikkaisin, että based on a true story vaikuttaa tähän, mutta silti. Stathamin kivikasvo sopi tähän rooliin oikein hyvin, siinä ei tarvinnutkaan olla vuorotellen kuin tyyni, huolestunut ja kiihtynyt. Lisäksi se M-5:n tai -6:n nuorehko jannu oli osuva valinta rooliinsa. Pitkästä aikaa leffa, joka nousi selkeästi odotuksieni yläpuolelle, eikä vain sen vuoksi, että rima oli suht matalalla. Ylitys oli oikein reilu ja ilmava. Toki tähänkin mahtuu kliseensä ja lievät loogisuusaukkonsa, mutta kokonaisuutena oikein hyvä leffa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Eilen ostamani Verhoevenin Total Recall - Schwarzeneggerin tähdittämänä tuli myös katsottua samaisena päivänä (tai iltana - ihan miten vain). Kyllähän aika on monilta osin ajanut leffan ohi, tehosteet nimittäin olivat paikoin sitä luokkaa, että huomasi ettei vielä oltu siirrytty digiaikaan. Ja vaikka ei oltukaan siirrytty niin kaikesta huolimatta paikoin tehosteista ja kulisseista huokui läpi sellainen "puolivillaisesti" tehdyn tunne.

No jätetään edellä mainitut seikat huomioimatta niin siitä huolimatta aika oli ajanut elokuvan ohi rankallakin kädellä. Sitä katsoessa ei voinut välttää ajatukselta, että kyseessä oli toimintaleffan sijaan tehty yhdistelmä huumoria ja toiminta-scifistelyä. Pokassa oli nimittäin pitämistä useammankin kerran siitä huolimatta, että leffa nyt muutoin oli varsin simppeli kokonaisuus. Ja väkivaltaakin siitä löytyi mutta näihinkin pätkiin liittyi monessa kohdin koominen sivusävy.

Ei siis tarvitse ihan pian katsoa tätä leffaa uudelleen - josko koskaan tai sitten seuraavan kerran parin kymmenen vuoden kuluttua halutessani verestää muistoja...

Schwarzenegger on tehnyt kyllä useamman kuin yhden paremman elokuvan kuin tämä raina.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Schwarzenegger on tehnyt kyllä useamman kuin yhden paremman elokuvan kuin tämä raina.
Kyllä. Esim. Predator on kestäny ajan hammasta tosi hyvin ja vaikuttaa edelleen suht tuoreelta toimintajännäriltä, kun muutama vuosi sitten silmäilin Canal+:lta tai vastaavalta kanavalta.

Terminator 2:ssakin tehosteet on vielä tänäkin päivänä näyttäviä, vaikka itse elokuva ei nyt omasta mielestäni mikään suuruuden huipentuma ole, osin jopa aika rasittava ja naiivi. Kuulun siihen harvaan joukkoon, jonka mielestä eka Terminator on elokuvana mielenkiintoisin ja intensiivisin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Terminator 2:ssakin tehosteet on vielä tänäkin päivänä näyttäviä, vaikka itse elokuva ei nyt omasta mielestäni mikään suuruuden huipentuma ole, osin jopa aika rasittava ja naiivi. Kuulun siihen harvaan joukkoon, jonka mielestä eka Terminator on elokuvana mielenkiintoisin ja intensiivisin.

Täällä taasen pidetään kummastakin Terminatorista - ensimmäistä ajanhammaskaan ei ole tuhonnut, ja kuten mainitsit, kakkosen tehosteet ovat edelleenkin näyttäviä vaikka aikaa leffan teasta on kulunut jo melkoinen tovi. Terminator 3 ei sen sijaan iskenyt minuun aivan kuin miljoona volttia - toki katsottava toimintaleffana mutta ei mitään parasta laatuviihdettä. Tosin sen olen katsonut vain kerran, joten toinen katselukerta voisi avata uusia näkökulmia - jos niitä nyt leffassa onkaan.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tänään oli sitten vuorossa SAW V. Vaikea sanoa mitä mieltä tarkalleen olen leffasta koska se jätti aika kahtiajakoiset tunnelmat päätyttyään...

Ehkäpä olen turtunut sen verran, että leffan kidutuskohtauksista enää pari sätkähdytti minua tai aiheutti pienoista puistatusta. No, kieltämättä tämä laite johon kahden uhrin piti kätensä työntää ja jossa pyörivät sahanterät sitten kivasti leikkasivat lihaa ja luuta oli kohtauksena varsin "mielenkiintoinen". Siinä tuli niitä harvoja kertoja tunne, että "Miltähän tuo tuntuisi".

Leffa vaatii myös jonkin verran tarkkuutta katsojalta tai hyvin pian menee sekaisin siinä mitkä ovat niitä takautumia ja milloin taasen ollaan nykyisyydessä. Ja mikäli sarjan katsomisen aloittaa tästä leffasta niin aivan liian moni asia tuntuu irralliselta ja aiheuttaa sekaannusta - lienee siis paikallaan, että on katsonut edelliset sarjan elokuvat ennen tähän paneutumista tai muutoin leffasta voi jäädä todella sekava mielikuva.

Henk.koh. toivoisin, että sarja päättyisi tähän osaan vaikka aivan kaikki palaset eivät täysin loksahtaneet kohdilleen. Jokainen voisi mielikuvituksessaan rakentaa haluamansa lopun. Jäikö joku kiinni vai ei - jäikö Jigsawn perintö elämään.

vlad.
 
Henk.koh. toivoisin, että sarja päättyisi tähän osaan vaikka aivan kaikki palaset eivät täysin loksahtaneet kohdilleen. Jokainen voisi mielikuvituksessaan rakentaa haluamansa lopun. Jäikö joku kiinni vai ei - jäikö Jigsawn perintö elämään.

No näinhän kuitenkaan ei tule tapahtumaan, vaan eikös sarjasta ole jo lyöty lukkoon tulevat kolme osaa? Ensi Halloweenina ainakin putkahtaa tietenkin VI.

No kyllähän nämä viihteenä menee.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jos nyt jotain voi trailerin perusteella sanoa, niin eipä oikein vakuuttanut. Tuleehan tuo toki katsottua, jos vaikka Optimus Prime vilahtaisi kuvissa, mutta näytti pätkän perusteela niin paljon ohjaajaltaan, ettei kovin suuria odotuksia ole. Ensimmäinenkään ei mikään elokuvan riemuvoitto ollut, vaan lähinnä aika keskinkertainen leffana, jonka lähinnä nostalgia-arvo hilasi omiin sfääreihinsä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
G.I. Joe: The Rise of Cobran traileri

Kiinnostaa minua huomattavasti enempi mitä Transformersit, koska ne ei lapsena koskaan edustaneet mitään järin suurta toisin kuin tämä ilmiö. Ei tuostakaan nyt elokuvana voi odottaa ihan mitään suurenmoista, mutta jos olisi viihdyttävä pätkä, eikä hahmoja olisi raiskailtu valkokankaalle liian pahasti, niin ok.

Nyt jo kyllä närästää se, että Ripcordista on tehty elokuvaan tummaihoinen kaveri, prkl!
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Gomorra

Sain luettua Roberto Savianon Gomorra- teoksen joka, ellei joku siis vielä tiedä, kertoo Napolin seudulla toimivasta järjestäytyneestä rikollisuudesta joka tunnetaan paremmin nimellä "Camorra". Kirja oli varsin mainio ja muutti kyllä käsityksiä tästä ns. mafiasta melkoisesti. Elokuva sensijaan... En tiedä ovatko muut jatkoaikalaiset jo sen tsekanneet, mutta itselle jäi ainakin aika valju kuva ja fiilis, että jos ei ole kirjaa lukenut niin on kyllä koko leffan ajan aivan kuutamolla. Kirjassa oli juurta jaksaen selvitetty mm. Camorran vaate- jäte ja huumebisneksen taustoista, mutta elokuvassa ne esitettiin ikäänkuin siten että katsoja tietää tarkalleen mistä on kyse etukäteen. Vähän jäi fiilis että elokuva onkin tarkoitettu pääasiassa Napolin ja eritysesti Casal di Principen alueen asukkaille. Leffan näyttelijäthän ovat suurelta osin tuolta alueelta kotoisin ja kolme elokuvassa esiintyvää näyttelijää on kuulemma pidätetty ihka oikeista Camorra- yhteyksistä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikäli porukalla sattuu olemaan Full-HD TV ja Blu-Ray soitin, niin voin lämpimästi suositella Planeettamme maa-elokuvan katsomista. Sisältää aivan uskomatonta kuvaa luonnosta, jännittävämpiä ja hauskempia kohtauksia kuin ihmisten mielikuvitusten tuotteena syntyneissä elokuvissa. Nojatuolimatkailua parhaimmillaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Full-hd:tä ei löydy, mutta hd-ready ja br-soitin löytyy, ja olen jo jonkin aikaa katsastellut jonkin laadukkaan luontoaiheisen dokkarin esiintymistä markettien hyllyillä. Planeettamme maa on ilmeisesti se moniosainen sarja, jossa Attenborough (tjsp) on mukana? Vaikutti hyvältä, kun kuului yhden oppitunnin ohjelmistoon tässä jokin aika sitten.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Full-hd:tä ei löydy, mutta hd-ready ja br-soitin löytyy, ja olen jo jonkin aikaa katsastellut jonkin laadukkaan luontoaiheisen dokkarin esiintymistä markettien hyllyillä. Planeettamme maa on ilmeisesti se moniosainen sarja, jossa Attenborough (tjsp) on mukana? Vaikutti hyvältä, kun kuului yhden oppitunnin ohjelmistoon tässä jokin aika sitten.

Attenboroughan se siellä tosiaan juttelee. Tuosta löytyy yksi arvostelu, jos kiinnostaa. Jos jotain ärsyttävää teoksesta pitää hakea, niin kääntäjä ei nyt ole ollut ihan mukana, kun esim. Southern Africa on käännetty Etelä-Afrikaksi ja kaikkihan tietävät, että Okavangon suistoalue on Botswanassa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Planet Earth on todellakin upeaa katseltavaa. Itselläni on Blu-raysta brittiversio, joten kääntäjästä en tiedä.

Kunhan kukaan ei vaan sitä jenkeissä julkaistua Blu-rayta mene ostamaan. Se on lyhennelty versio tuosta Briteissä ja Suomessa julkaistusta, ja kertojaäänenä on Sigourney Weaver (!) Attenborough'n sijaan.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Max Payne. Hyvä toimintapläjäys jossa on melko hyvin onnistuttu luomaan sarjakuva/pelimainen tunnelma. Mark Wahlberg oli omissa ennakkokäsityksissä jotenkin pehmeä kaveri, mutta ihan hyvän roolin kyllä vetää tässä.

TMNT, Resident Evil Degeneration ja Kung Fu Panda. Kaikki omalla tavallaan hyviä leffoja ja uskon että iskevät myös vanhempaan porukkaan. TMNT:stä odotin kyllä ihan sellasta pentujen leffaa, mutta pirun hyvän pläjäyksen ovat onnistuneet luomaan ja leffa on hyvin kaukana niistä 80-/90-luvun piirretyistä.

Midnight Meat Train. Pääosan esittäjistä Bradley Coooper ja Leslie Bibb vetävät kyllä ihan b-luokan roolisuoritukset. En voi käsittää miten voi leffassa olla näin paskoja näyttelijöitä niin suuressa roolissa. No okei, ei tää nyt toisaalta olekaan mikään blockbuster tai muutenkaan hirvittävän suurella rahalla tehty raina. Vinnie Jones on kyllä pahiksena paikallaan ja voisin melkein sanoa että juoksisin karkuun jos toi kaveri tulis pimeällä kadulla vastaan.

Ite leffa oliki sit ihan kelvollinen kauhu/trilleri josta loppu ratkaisu jätti sen tutun tunteen: mitä vittua?
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
...and The Oscar goes to....

Ensi yönä on taas suuren ja mahtavan Oscar-gaalan aika, joka tottelee järjestyslukua 81. Kaiketi tässä leffakerhon-ketjussa voi hiukan ihmetellä ja kummastella kuka vie mitäkin ja minkä ihmeen takia. Muutamia herkkupaloja on jo tullut nähtyä illan ehdokkaista ja vielä ennen h-hetkeä ajattelin kurkistaa miltä näyttää Clint Eastwoodin Changeling. The Curios Case of Benjamin Button on ehdolla peräti 13 sarjassa, kun Slumdog Millionaire ”jäi” kymmeneen. Mielenkiintoista on myös se, että sekä elokuvasta, että ohjauksesta kilpailevat samat elokuvat.

Muistin virkistykseksi viime vuoden voittajat:

Elokuva: Menetetty maa (8 ehdokkuuttaa, 4 voittoa)
Ohjaus: Joel ja Ethan Coen (Menetetty maa)
Naispääosa: Marion Cotillard (Edith Piaf – Pariisin varpunen)
Miespääosa: Daniel Day-Lewis (There will be blood)
Naissivuosa: Tilda Swinton (Michael Clayton)
Miessivuosa: Javier Bardem (Menetetty maa)

Pistetään perään vielä tärkeimpien kategorioiden ehdokkaat, sekä omat povaukset menestyjistä:

Elokuva:

*THE CURIOS CASE OF BENJAMIN BUTTON (Kathleen Kennedy, Frank Marshall and Ceán Chaffin)
FROST/NIXON (Brian Grazer, Ron Howard and Eric Fellner)
*SLUMDOG MILLIONAIRE (Christian Colson)
THE READER (Anthony Minghella, Sydney Pollack, Donna Gigliotti and Redmond Morris)
MILK (Dan Jinks and Bruce Cohen)

Sekä jo näkemäni Benjamin Button, että Slummien miljoonääri ovat olleet todella hyviä. jos ja kun en oikein osaa niitäkään laittaa paremmuusjärjestykseen, niin toivoa sopii että loppukolmikkokin on kovaa settiä. Ehkä Button olisi prioriteeti ykkönen, vaikka kovin olikin forestgumpin kaltainen.

Ohjaus:

*DAVID FINCHER (The Curios Case of Benjamin Button)
RON HOWARD (Frost/Nixon)
*DANNY BOYLE (Slumdog Millionaire)
STEPHEN DALDRY (The Reader)
GUS VAN SANT (Milk)

Ron Howard on aiemmin voittanut kaksi palkintoa (ohjaus ja elokuva) Kaunis Mieli -elokuvasta (2001). Gus Van Santilla on ehdokkuus vuodelta 1997 elokuvasta Good Will Hunting ja Stephen Daldrylla elokuvista Billy Elliot (2000) ja Tunnit (2002). Fincherillä ja Boylellä ei ole aikaisempia ehdokkuuksia.

Kokeneen kaluston työnäytteitä, mistä on ennakkoon hyvin vaikea lähteä arvaamaan voittajaa. Toivotaan, että jompikumpi keltanokista veisi pystin.
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Naispääosa:

ANNE HATHAWAY (Rachel Getting Married)
ANGELINA JOLIE (Changeling)
MELISSA LEO (Frozen River)
MERYL STREEP (Doubt)
KATE WINSLET (The Reader)

Jo 15. kertaa ehdokkaana oleva Streep oli edellisen kerran ehdokkaana pari vuotta sitten, elokuvasta Paholainen pukeutuu Pradaan. Kramer vastaan Kramer (1979), sekä Sophien valinta (1982) ovat tuoneet palkinnon. Toinen konkareista, Winslet on nyt ehdolla kuudetta kertaa. Aiemmilla kerroilla palkinto on mennyt ohi suun. Edellinen yritys oli niin ikään Streein tavoin 2006 draamassa Little Children. Jolie on ollut ehdolla kertaalleen elokuvasta Vuosi nuoruudestani (1999), josta hän sai sivuosa-Oscarin. Hathaway ja Leo ovat ehdolla ensimmäistä kertaa.

Vaikka Angelinan puolesta liputankin, niin kokemus on valttia tässäkin sarjassa ja uskon, että pystin saa kannateltavaksi ensimmäistä kertaa Kate Winslet.

Miespääosa:

RICHARD JENKINS (The Visitor)
FRANK LANGELLA (Frost/Nixon)
SEAN PENN (Milk)
*BRAD PITT (The Curios Case of Benjamin Button)
*MICKEY ROURKE (The Wrestler)

Viidennennellä pääosaehdokkuudellaan Penn on porukan veteraani. Edellisellä kerrallaan vuonna 2003 hän voitti palkinnon elokuvasta Menneisyyden ote. Mielenkiinnolla voi odottaa boikotoiko mies jälleen julhlallisuuksia? Pitt on aiemmin ollut ehdolla sivuroolista elokuvassa 12 apinaa (1995). Jenkins, Rourke, eikä pitkän linjan veteraani Langellakaan ole aiemmin päässyt ehdolle.

Pitt olisi oma toiveeni kerrassaan loistavasta näyttelijätyöstä, mutta rahat laittaisin kiinni Penniin, pienin varauksin Langellaan.

Naissivuosa:

AMY ADAMS (Doubt)
VIOLA DAVIS (Doubt)
*PENELOPE CRUZ (Vicky Cristina Barcelona)
*TARAJI P. HENSON (The Curios Case of Benjamin Button)
*MARISA TOMEI (The Wrestler)

Tomei on joukosta ainoa, kuka on pystynyt arvostetun palkinnon aiemmin voittamaan elokusvasta Serkkuni Vinny (1992). 2001 hän oli lisäksi ehdokkaana roolistaan elokuvassa In The Bedroom. Cruz (Wolver, 2006) ja Adams (Junebug, 2005) ovat kertalleen olleet ehdolla, kun taas Davisille ja Hensonille kunnia on ensimmäinen.

Cruz oli niin häikäisevä roolistaan, etten muuta edes uskalla asettaa maaliviivan tuntumaan.

Miessivuosa:

JOSH BROLIN (Milk)
*ROBERT DOWNEY JR. (Tropic Thunder)
PHILIP SEYMOUR HOFFMAN (Doubt)
*HEATH LEDGER (The Dark Knight)
MICHAEL SHANNON (Revolutionary Road)

Seurueesta Hoffman voitti vuonna 2005 palkinnon elokuvasta Capote ja oli viime vuonna ehdolla Charlie Wilson´s War:ssa. Downey (Chaplin) ja Ledger (Brokeback Mountain) ovat kertaalleen aiemmin saaneet ehdokkuuden. Brolinille ja Shannonille yritys on neitseellinen.

Tylsä sarja. Ledger olisi voittanut palkinnon ilman tuonpuoleiseen siirtymistäkin.

Mielekiintoista yötä odotellessa…
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tulipa katsottua Vin Dieselin tähdittämä Babylon A.D. Periaatteessa perustoimintaleffa isommalla viestillä. Kyseessä on siis synkkä kuvaus tulevaisuudesta jossa korruptio on voimissaan, vahvemmat selviää ja heikommat joutuu helpoksi uhriksi. Eläimiä on kloonattu sillä luonnonvaraisia on todella vähän. Elokuvan viesti on se ettei yksi mies voi pelastaa maailmaa vaan jokaisen on tehtävä se pienissä osissa omien lasten kasvatuksen kautta.

Vin Diesel on totutun puinen eikä muutkaan näyttelijäsuoritukset mitenkään erotu edukseen. Tarina on mielestäni kohtuullisen hyvin kirjoitettu. Synkkä maailmankuvaus on tehty todella hyvin. Toimintakohtaukset on sitä peruskauraa pieniä väläytyksiä lukuunottamatta. Kokonaisuutena annan elokuvalle **½ / *****.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Milkin nähneenä Penn on kyllä vahva ehdokas pääosa-Oscarille. Mutta uskon ja toivon Rourken vievän pystin - kyllä sympatiat ovat Mickeyn puolella. Tuota Slumdog Millionare pitäisi katsella jossain vaiheessa, onko se nyt Oscarin arvoinen kuva.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös