Ahosen ylivoimaa

  • 58 071
  • 323

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Suomalaisen mäkihypyn kannalta on aina jäänyt harmittamaan Mika Laitisen kaatuminen mäkiviikolla noin 15 vuotta sitten. Olin tuolloin vielä skidi, mutta muistan Laitisen voittaneen ekan osakilpailun ja kaatuneen sitten tokan kisan harkoissa niin, että joutui keskeyttämään koko leikin, loukkaantuen useaksi kuukaudeksi.

Laitinen ei koskaan urallaan palannut tuolle tasolle, mitä hän oli alkukauden ja mäkiviikonkin alussa näyttänyt.
Laitinen ei tosiaan tuon kaatumisen jälkeen enää uskaltanut hypätä entiseen malliin, vaikka itse väitti toisin. Tuosta kaatumisesta on tosin jo melkein 20 vuotta (1995), joten kauan on vierähtänyt tuostakin.

Karu on ollut tällä(kin) kaudella Morgin kohtalo. Ei riittänyt, että ensimmäisellä kerralla selvisi yllättävän vähällä, vaan nyt sitten napsahti pahemmin. Toivottavasti kuitenkin toipuu, eikä ura ole tässä.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
En ikävästä mällistä huolimatta malta olla kysymättä jatkoajan mäkihyppyniiloilta Morgensternistä. Onko kyse vain puhtaasta huonosta tuurista vai ottaako mies jotain isompia riskejä hyppäämisessään. Kun siis tonttiin on tullut aika kovaa ja monesti uransa aikana. Voiko mäkihypyssä edes hypätä "enemmän riskillä" joka saattaisi viedä metrin pari pidemmälle. Tai eri tyylillä? Tehdä jotain pientä extraa esim. ponnistuksessa tai käyttää erilaisia siteitä tms.
Morgihan tunnetusti lentää selvästi muita hyppääjiä korkeammalla heti ilmalennon alusta alkaen ja liekö tuolla sitten vaikutusta? Tarttuisiko tuuli tällöin helpommin sukseen ja nappaisi sen mukanaan, kuten noissa kaatumisissa on käynyt. Ja tietysti Morgi sitten myös tulee näissä kaatumisissa varsin korkealta alas, joten toivoa todella sopii, että toipuu tuosta eilisestä.
 
Suosikkijoukkue
Slovenia & muut sympaattiset
Karu kaatuminen todellakin ja jotenkin on Morgi ollut noille aina hiukan alttiimpi. Eilen oli kyllä turhan paljon huonoa tuuria matkassa, kun muuten kiltisti ollut tuuli teki pienet tepposet juuri väärällä hetkellä. Toivottavasti mies vielä tällä kaudella hyppelee, vaikka en juuri itävaltalaisia mäkihypyn puolella fanitakkaan. Tänään jos vaikka olisi taas slovenialaisvoittajan vuoro.
 

Puolustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lentomäkikisan voittoon hyppäsi ikinuori Noriaki Kasai, jonka edellinen maailmancup-voitto oli vuodelta 2004. Hattua saa nostaa päästä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lentomäkikisan voittoon hyppäsi ikinuori Noriaki Kasai, jonka edellinen maailmancup-voitto oli vuodelta 2004. Hattua saa nostaa päästä.

Tuntuu vain parantavan vuosi vuodelta, Ahonen on vielä nuorukainen joten aikaa nousta huipulle on jos jaksaa vain sinnikkäästi yrittää takaisin sinne eikä aseta mäkiviikon tavoin liikaa tavoitteita itselle.

Ihan näin yleinen kysymys tuleeko Eurosportilta mäkihyppyä jokaisesta kisasta vai oliko vain mäkiviikolla? ei ole moneen vuoteen jaksanut tuota töllötintä virittää ja mäkihyppykään niin kiinnostanut, mutta ehkä jotain voisi joskus katsoa. Maikkarin kanavat ei näy ja ei tuota Niemistä kommentaattorina ylipäätänsä jaksa, kun tulee jostain nauhalta kommentit.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä mun mielestä Eurosport näyttää aikataulujen puitteissa melkein kaikki kisat. Naisten kisojakin taitaa tulla ja tulihan sieltä kuvaa universiadeistakin.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Morgi on toipunut ilmeisesti hyvin kaatumisestaan. Hänet on myös valittu olympialaisiin, ja aikoo myös hypätä siellä. MTV
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Morgi on toipunut ilmeisesti hyvin kaatumisestaan. Hänet on myös valittu olympialaisiin, ja aikoo myös hypätä siellä. MTV

Katsotaan kuitenkin missä kunnossa on, aina jotain traumoja ja muuta voi aiheuttaa eikä varmaan kunnoltaan 100% kunnossa. Mutta hattua pitää nostaa jos hyppää olympialaisissa.

Harri olikin näköjään taas B-maajoukkueen mukana, joulun alla taisi hypätä jossakin kisassa muttei menestys ollut kovin kovaa ja taisi karsiutua toiselta kierrokselta . Tosin taisi olla vasta aloittanut lumella hyppäämisen ja taukoa olla 3-vuotta, että ei toki ihmeitä pysty heti odottamaan . En tiedä onko tässä välissä hypännyt sitten muualla, että mikä nykypäivän vire on, mutta ihan hyvältähän tuo alkaa näyttämään siihen nähden että näytti jossain kohti, että hyppääminen taitaa jäädä. Ainakin Suomi tarvitsisi tuonne 30 joukkoon lisää hyppääjiä. Ahonen ja Koivurannan takana ei meinaa löytyä ketään ja saada joukkuekisoihinkaan kovin kummoista joukkueetta kasaan.
 

JAgE

Jäsen
Harri olikin näköjään taas B-maajoukkueen mukana, joulun alla taisi hypätä jossakin kisassa muttei menestys ollut kovin kovaa ja taisi karsiutua toiselta kierrokselta . Tosin taisi olla vasta aloittanut lumella hyppäämisen ja taukoa olla 3-vuotta, että ei toki ihmeitä pysty heti odottamaan . En tiedä onko tässä välissä hypännyt sitten muualla, että mikä nykypäivän vire on, mutta ihan hyvältähän tuo alkaa näyttämään siihen nähden että näytti jossain kohti, että hyppääminen taitaa jäädä.
Harri Olli oli reilu viikko sitten jossain kotimaan kilpailussa neljäs häviten voittajalle Jarkko Määtälle muistaakseni noin 55 pistettä. Ollia paremmin hyppäsivät myös Mika Kulmala ja Ossi-Pekka Valta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kamil Stoch vetäisi tänään Salpausselällä komean 134-metrisen hypyn, vain metrin päähän mäkiennätyksestä.

Liekö sitten omaa tulkintaani mukana, mutta kyllä Stoch hivenen pelästyneeltä näytti hypyn jälkeen. Aika pohjalle tuossa tultiin, hienosti pysyi kaveri pystyssä.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Janne Ahonen jatkaa uraansa kenties vielä seuraaviin olympialaisiin

Janne Ahonen kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että aikoo jatkaa ainakin 2017 vuoden Lahden MM-kisoihin saakka uraansa. Siitä on enää vuosi olympialaisiin, joten todennäköistä on myös että hän hyppää vielä seitsemänsissä olympiakisoissakin.

Jaksan edelleen uskoa Ahosen mahdollisuuksiin maailman huipulla. Kuluneella kaudella sairastumiset pilasivat kauden tärkeimmät kilpailut, mutta alkukausi osoitti että potentiaalia edelleen on olla huipulla. Hienoa, että Janne Ahonen jatkaa uraansa ja onhan se mahdollisuuksien rajoissa että muutaman vuoden päästä myös Mico Ahonen on samaan aikaan maajoukkueessa isänsä kanssa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ahonen hyppäsi tänään viimeisen arvokisahyppynsä. Ura on siis loppumassa kolmatta ja kaiken järjen mukaan viimeistä kertaa.

Hieno ura Ahosella onkin; viisi mäkiviikon voittoa, viisi maailmanmestaruutta, kaksi joukkuehopeaa olympialaisista, 36 mc-voittoa ja lukuisia muita himmeämpiä MM-mitaleita. Jos Mäkäräisestä sanoin, että menee varmasti Suomen urheilun kunniagalleriaan, niin Ahonen solahtaa sinne jo avaimenreiästä. On kuitenkin yksi kovimpia urheilijoitamme 2000-luvulla.

Tämä toinen paluu jää kyllä hienoiseksi mysteeriksi. Mitä ihmettä onnistuneen alun jälkeen oikein tapahtui? Jannehan oli viides Titisee-Neustadtin kilpailussa ja yhdeksäs Lillehammerissa 2013, mutta sen jälkeen suoritustaso putosi äkisti ja toisen kierroksen paikka on ollut hyvä suoritus.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Taitaa yksi syy olla selvä, että sellaista voittamisen kipinää ei enää ole. Aiemminhan Ahonen teki kaiken viimeisen päälle perhe-elämäänsäkin uhmaten. Viimeisimmän paluun myötä hän on itsekin todennut, että mäkihyppy ei ole enää kaikki kaikessa vaan tekee sitä puhtaasta intohimosta ja nautinnosta.

Toki Suomen resurssit ovat pudonneet vuosi vuodelta, mutta en jotenkin usko että panostus olisi Jannen kohdalla enää sellaista että tosissaan maailman kärkeä kykenisi häiriköimään. Neljä vuotta sitten näemmä uskoin Ahosen mahdollisuuksiin, mutta todella vaisut vuodet tässä on nyt ollut.

Ahonen on aina ollut yksi suosikeistani, mutta kyllä tämä uran loppupuoli pienen särön uraan jättää. Vancouverin jälkeen on ollut surullista seurata miehen vajoamista kuolevaisten joukkoon. Kaikesta huolimatta mahtava ura takana ja mielestäni yksi kaikkien aikojen hyppääjistä. Parhaimmillaan oli lyömätön, vaikka olympialaisissa menestys (lue: mitalit) jäikin uupumaan. Taisteli kuitenkin monen eri aikakauden parhaita hyppääjiä vastaan ja usein voittikin.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Kyllä se vaan niin on että kun ennen oli sen 10 tosissaan urheilevaa mäkimiestä vielä 90-luvulla, nykyään niitä on jo vähintään sen 500. Kaikki pitää olla ihan viimisen päälle ja tiptop että voi mennä sinne aivan absoluuttiselle huipulle, jonka ihan vieressä se 20-30 sijakin on. Ei se vaatisi kuin todennäköisesti laskuasennon korjaamisen ja onnistuneen ponnistuksen ajoituksen, sitten oltaisiinkin taas napsun lähempänä kärkeä.

Aivan huikee äijä kuitenkin, mahtava ura ja mahtava vaan että Janne jaksaa vieläkin vetää rakkaudesta lajiin. Sukset kattoon Lahden torniin.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Minulle kyllä Janne on ollut suosikkiurheilija (eikä se tarkoita että Ahonen olisi minusta kaikkien aikojen paras urheilija Suomessa). En tiedä miksi. Ollaan samaa ikäluokkaa. Olen tavannut Jannen mäkimontussa kun olen ollut liikkatunneilla ja kaverit jutteli Jannen kanssa. Myöhemmin vaan kiinnostui Ahosesta kun se oli Lahest ja ja jotenkin tuttu. Paljoon kykeni ( viisi mäkiviikkoa yms.) ja jotain jäi vaille ( henk. koht. olympiamitali). Hieno urheilija kuitenkin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ahonen on lopettanut hyppyuransa jo kolmannen kerran. Eihän mies enää kovin tavoitteellisesti ole hypännyt ylipäätään, mutta silti pisti hanttiin ihan tosissaan hypänneille suomalaisille.

Ihan mahtava ura kaikkineen ja todellinen esikuva kaikille urheilijoille: jatkaa sitkeästi juttuaan, vaikkei ympäriltä aina kehuja tulekaan. Kun suomalaisia urheilijoita pistetään järjestykseen, on Ahonen listan tekijästä riippumatta varsin korkealla.

https://yle.fi/urheilu/3-10479390 (Linkki Ylen uutiseen asiasta)
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ahonen kyllä oli selkeästi Suomen ykköshyppääjä nämä viimeisetkin vuodet , mutta sinällään nyt hyvä paikka varmaan mahdollistaa mäkihyppyyn kokonaan uudistumista Ahosen lopettamisen jäljiltä. Jotain tuohon mäkihyppyyn pitäisi melko piankin keksiä sillä tätä tahtia kohta loputkin mäet ja harrastajat lopettaa ja sitten onkin jo ihan mahdotonta yrittää huipulle enää jos ihan kokonaan kelkasta putoaa. Resurssit on pienet mutta jotain pitäisi keksiä, enää ei taideta olla pitkällä siinäkään että esim. Turkki olisi Suomen edellä.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Uskomattomat viisi mäkiviikon voittoa, kaksi maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa ja iso läjä arvokisamitaleita sekä yksilö-, että joukkuetasolla. Puuttumaan jäi ainoastaan henkilökohtainen olympiamitali. Minulle Ahonen jäi ennen kaikkea mieleen Willingenin hirmuhypystä ja mäkiviikon voitosta 2008, jonka ratkaiseva kilpailu hypättiin melko haastavissa olosuhteissa. Ahonen onnistui siitä huolimatta mallikkaasti kummassakin hypyssä, mikä kyllä kertoo kaverin kylmäpäisyydestä kovissa paikoissa. Ahosta ennen oli useampi hyppääjä ensimmäisellä kierroksella epäonnistunut kuten esimerkiksi mäkiviikon voittotaistelussakin mukana ollut Tom Hilde.

Kiitos Janne mahtavista hetkistä joita meille tarjosit.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ahosta ennen oli useampi hyppääjä ensimmäisellä kierroksella epäonnistunut kuten esimerkiksi mäkiviikon voittotaistelussakin mukana ollut Tom Hilde.
Korjataan sen verran että Hilde ei enää varsinaisesti voittotaistelussa tuossa vaiheessa enää ollut, vaikka toki epäonnistuikin tuon kisan ekalla kierroksella. Sen sijaan Gregor Schlierenzauer oli se voittotaistelussa mukana ollut kaiffari joka suli niissä Bissenin haastavissa olosuhteissa.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ahonen kyllä oli selkeästi Suomen ykköshyppääjä nämä viimeisetkin vuodet , mutta sinällään nyt hyvä paikka varmaan mahdollistaa mäkihyppyyn kokonaan uudistumista Ahosen lopettamisen jäljiltä. Jotain tuohon mäkihyppyyn pitäisi melko piankin keksiä sillä tätä tahtia kohta loputkin mäet ja harrastajat lopettaa ja sitten onkin jo ihan mahdotonta yrittää huipulle enää jos ihan kokonaan kelkasta putoaa. Resurssit on pienet mutta jotain pitäisi keksiä, enää ei taideta olla pitkällä siinäkään että esim. Turkki olisi Suomen edellä.

Kyllä Suomessa kannattaisi mäkihyppyyn vielä panostaa, jos olympiamitalit kiinnostaa. Ei noista Ahosenkaan kunnian päivistä ole kuin kymmenisen vuotta, ja perinteet on pitkät ja komeat. Laji on pieni ja vähäiselläkin harrastajamäärällä voi pärjätä. Suomessa on hyppyrimäkiä, lunta ja valmennusosaamista riittävästi kunhan laitetaan resurssit kuntoon, riitely kuriin ja mäkien & valmennusmenetelmien päivitys ajanmukaiseksi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä Suomessa kannattaisi mäkihyppyyn vielä panostaa, jos olympiamitalit kiinnostaa. Ei noista Ahosenkaan kunnian päivistä ole kuin kymmenisen vuotta, ja perinteet on pitkät ja komeat. Laji on pieni ja vähäiselläkin harrastajamäärällä voi pärjätä. Suomessa on hyppyrimäkiä, lunta ja valmennusosaamista riittävästi kunhan laitetaan resurssit kuntoon, riitely kuriin ja mäkien & valmennusmenetelmien päivitys ajanmukaiseksi.

Välinepuolella taidetaan tällähetkellä eniten jäädä muille. Siinä vaikka puhuttaisiin vain joistakin metreistä niin äkkiä tulee se hiuksenhieno ero taistellaanko toiselle kierokselle vai jäädäänkö kumpuun ja taistellaan vain paikasta kisaan. Tästäkin varmaan saadaan Ahosta kiittää kun on noita pukuja ommellut, ilman sitä varmaan pukujakaan löytyisi hyppääjille, toki kun siellä on nälkäpalkalla ollut ompelijoita niin onko lian ilmiselvä säästökohde ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös