HPK mediassa

  • 1 278 455
  • 6 333

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Mikähän muuten oli syynä, ettei Kerttulaa todella palkattu Pendon "peesissä" Kerhoon esim. pelaajakoordinaattori-urheilutoimenjohtajaksi (?) kesällä 2016? Ihan vilpittömästi kysyn.
Tuolloin höpöteltiin muistaakseni, että näkemykset vastuusta eivät kohdanneet.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tuolloin höpöteltiin muistaakseni, että näkemykset vastuusta eivät kohdanneet.
Ok, kiitos tiedosta!

Muistaakseni ainakin vahvaa huhua liikkui myös Kerttulasta, kun Pendon mukana Jukureista siirtyi Kerhoon "puoli joukkuetta".
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täytyy kyllä sanoa, että aika epämääräistä kritiikkiä mielestäni. Ainakin olisin kaivannut enemmän perusteluja näille Sihvosen ja Savolaisen näkemyksille. Sinäänsä tuo Kiekkokiuas on yleensä aika hyvä ohjelma, että mielenkiintoista asiaa joukkueiden pelitavoista.

Eiköhän noissa pätkissä ole tarkoitus pitää ne ytimekkäinä ja tätä kautta lyhyehköinä, jolloin kaikkiin perusteluihin ei lähdetä pureutumaan syvemmälle. Tulisi varmaan aika pitkiä juttuja noista, jos kaikki kohdat lähdettäisiin purkamaan atomeihin ja käymään syvällisesti läpi. Formaattihan on täysin sama kuin Urheilulehden videoklipeissä ja muistaakseni niiden kestot olivat lähes poikkeuksetta max n. 10 min. Johtuuko tämä sitten esim. näiden klippien maksuttomuudesta, sitä en tiedä. Syitä tuolle kiukaan formaatille on varmasti monia, eikä niihin tarvitse mennä sen tarkemmin, kun ei ainakaan minua sinällään se kiinnosta.

Kai tuonne Savolaiselle ja Sihvoselle saa lähetettyä palautetta, että nyt tarvitaan tarkempia perusteita näille ja näille väitteille. Josko sitten heillä riittäisi intoa tarttua aiheeseen tarkemmin.

Noin muutoin kommentoin lyhyesti noita heittoja, jotka olivat siis Sihvoselle tarkoitettuja.

Fakta on se, että näillä näkymin Pennasen nykyinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen keväällä 2019.

En ota kantaa sen tarkemmin tähän Pendon jatkoon/neuvotteluihin/huhuihin vs. Sihvosen heittoon siitä, koska se ei ollut mielestäni mitenkään oleellinen pointti tuolla klipillä. Enemmän tuokin kohta ja keskustelu korosti sitä Kerhon organisaation tilannetta. Jutun pointti, eikä käsiteltävä aihe, ollut kokonaisuutena päävalmentajan jatkosopimusneuvottelut. Tämä oli vain yksi pieni osa kokonaisuutta, jossa käsiteltiin Kerhon koko organisaation tilannetta, niin en ihan heti ymmärrä, miksi tuossa kohtaa enää pitäisi lähteä viemään keskustelua kokonaan uuteen suuntaan, miksi/miten/milloin Pendon neuvotteluita pitäisi käydä.

Se voisi mielummin olla sitten kokonaan oman klippinsä arvoinen homma, jossa kävisivät läpi kaikkea sitä, mikä Pendon tulevaisuuteen liittyy.

Urheilujohtaja siis vastaisi pelaajien hankinnoista ymmärtääkseni, että päävalmentaja ei joutuisi kantamaan vastuuta. No eikö sama lopputulos saada aikaan vain siirtämällä lopullinen vastuu pelaajakoordinaattorille tai tj:lle?

Tähän kohtaan myös osin samaa kuin edellä. Jos klipin pointtina on käydä läpi Kerhon organisaation tilannetta, niin en ihan nyt ymmärrä, miksi esim. joku pelaajakordinaattorin homman jatko olisi kovin oleellinen asia käydä tuossa läpi. Jos klipin pointtina oli tuon organisaation repaleisuus ja osin sekava tilanne, niin eikös tuolla UTJ:n toimella siihen saataisi selkeyttä? Ja nykyinen tilannehan taitaa olla juuri noin, kuten tuossa lainatussa osassa lukee, eli TJ taitaa ottaa tällä hetkellä vastuun noista hankinnoista, jos sitä ei haluta sysätä Pendon harteille. Jokainen ymmärtää, että tällä hetkellä Vodelle ei voi syytää lokaa niskaan noista hankinnoista, kun ei ole kaiketi yhtään mitenkään osallinen niihin.

Toisaalta, jos joku vain ottaa "vastuun" hankinnoista, niin kuka sen kaiken duunin niiden hankintojen Kerhoon saamiseksi tekee? Pendo valmentamisen ohessa? TJ omien muiden duunien ohessa? Pelaajakordinaattori, joka on ainakin tällä hetkellä kai vaan Pendon apulainen ja alainen, ja joka nyt vasta opettelee työtänsä tekemällä jotain, mutta tarkemmin ottaen mitä?

Vastavuoroinen kysymys voisikin kuulua esim. näin. Olisiko se todellisen ammattilaisorganisaation merkki, että päävalmentaja tekee pelaajahankinnat, mutta vastuu niistä vieritetään esim. TJ:lle tai pelaakordinaattorille, joka on käytännössä ainakin nyt vielä täysi noviisi hommassaan ja käytännössä kai päävalmentajan alainen? Onko päävalmentaja/TJ oikea henkilö tekemään pelaajahankintoja? Häiritseekö se pelaajien hankinta ja kartoistus sitä omaa päätehtävää/-tehtäviä ja vaikuttaako se niiden suorittamiseen? Miksi Kerho on palkannut pelaajakordinaattorin, mikä on hänen toimenkuvansa ja positionsa organisaatiossa, ja miksi tehtävään palkattiin Vode, jolla kokemusta hommasta oli ei yhtään? Jne. jne. En syytä Vodea mistään, eikä minulla ole mitään häntä kohtaan, vaan olisi kiva tietää syyt tämän palkkauksen takana.

UTJ:n toimenkuvasta saa jonkinlaisen käsityksen esim. tästä JYPin parisen vuotta sitten tekemän Holtarin sopparin uutisesta. Holtarin toimenkuvaan kuuluvat JYPin liigajoukkueen, JYP-Akatemian ja JYPin nuorten liigajoukkueen pelaaja- ja valmentajavalinnat sekä yhteistyö JYP Juniorit ry:n kanssa. Lainaus on TS:n uutisesta aiheesta.

Holtari on siis esim. Virtasen esimies. Eli UTJ vastaa aika helvetin paljon suuremmastakin asiasta kuin vain pelkästään pelaajien hankinnoista.

Kolmanneksi, junioreiden valmennuspäällikkö. Tarvitaanko sellaista? Ja jos tarvitaan niin mihin? Junioreillahan on oma toiminnanjohtaja ja päätöselimet, joiden toimesta hankitaan valmentajat.

Omasta mielestäni Sihvosen ja Savolaisen ajatukset HPK:n organisaatiosta vaikuttavat vähän tehottomilta. Raha valuisi byrokratiaan. Tosin en nyt täysin tyrmää tuota urheilujohtajaa, koska mielestäni pelaajien tarkkailu on todella tärkeä osa toimintaa, mutta kaipaisin lisää perusteluita, että miksi siihen pitäisi ottaa pelaajakoordinaattorin lisäksi vielä urheilujohtaja, jos tuo on se ajatus.

Valmennuspäälliköstä. Kuukkelista löysin nopealla vilkaisulla seuraavanlaisen määritelmän valmennuspäällikön hommasta. En tiedä, kuinka validi tuo esitys on, mutta ainakin varmaan suuntaa-antava.

Valmennuspäällikön toimenkuva

Miksi Kerho ei sitten tuollaista pestiä tarvitse? Tai miksi helvetissä tosiaan kaikkien muiden Liigaorganisaatioiden junnupuolella on valmennuspäälliköt? Ja eiköhän valmennuspäällikkö löydy myös monesta sellaisestakin seurasta, jossa edustus pelaa jotain Suomi-sarjaa, tai vieläkin alemapaa, vai onko kaikilla edes edustusta! Hoitaako Kerhon junnuissa valmennuspäällikön hommat em. toisen kirjoittajan esille tuomat toiminnanjohtaja yhdessä päätöselimien kanssa? Miten he keskenään hoitavat tuota tonttia? Kysymyksi riittäisi. Miksi Kerho toimii, kuten se nyt toimii? Saavuttaako Kerho tällä toiminnalla jonkun suuremman kilpailuedun muihin nähden? Vai hoitaakohan Pendo siinä sivussa tämänkin tontin, tai ainakin määrittelee toimintaa?

Ja minkä helvetin tähden se Arvos Pantse on edelleen Kerhon junnujen hallituksen jäsen? Siis jamppa, joka käsittääkseni on Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan päävalmentaja tällä hetkellä?! Toisaalta Kerholla on yhteistoimintaa ainakin Forssa, Valkeakosken(?), Riihimäen ja Hyvinkään suuntaan, joten kukas näiden kanssa operoi Kerhon puolelta? Kerholla ei ole valmennuspäällikköä, mutta Max Kenig on näköjään taitovalmentaja.

Vaikka Kerhon A voitti viime kaudella Nuorten Liigan mestaruuden, niin kauanko tämä junnupuoli toimii, kuten se nyt vielä toimii tällä hetkellä tällä metodilla? Kerhon nykyisestä A:sta taitaa nyttenkin olla aika moni kuitenkin muualta seuraan tulleita.

Paljon tuosta nyt hajatuksia pois, kun kirjoittamiseen tuli pienoinentauko, mutta ehkä tuosta tuo pointti selviää. Edellä tuli jo kerran otettua JYP esille, niin otetaan nyt vielä toisenkin kerran. JYP-junioreilla näyttää olevan kaksi valmennuspäällikköä. Samoin näköjään mm. Tepsin junnuilla. Taitaa nykyään junioripäällikkökin olla nimitykseltään valmennuspäällikkö.

Sihvosta ja Savolaista saa kritisoida aivan vapaasti, mutta tässä casessa mielestäni nimimerkin @Orange Hockey esittämät kysymykset Sihvosen/Savolaisen suuntaan ovat kokolailla lillukanvarsia/epäoleellisia kysymyksiä, koska tuo organisaation tilanne on mitä on, eli niitä asioita, joita nuo jantterit toivat tuossa klipissä esille.

Tämä ei ole missään nimessä osaltani vittuilua tai dissaamista @Orange Hockey suuntaan, vaan mielestäni tuo asia pitää nähdä melko tavalla paljon syvemmälle noiden Sihvosen ja Savolaisen esille nostamien asioiden valossa.
 
Viimeksi muokattu:

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jaa, no vastataanpas tähän HMenthalin viestiin, ainakin pääkohtiin, kun on noin pitkän tekstin viitsinyt kirjoittaa. Vapaa-aikahan on vähän rajallista itse kullakin.
En ota kantaa sen tarkemmin tähän Pendon jatkoon/neuvotteluihin/huhuihin vs. Sihvosen heittoon siitä, koska se ei ollut mielestäni mitenkään oleellinen pointti tuolla klipillä. Enemmän tuokin kohta ja keskustelu korosti sitä Kerhon organisaation tilannetta.
Eli siis sanotaan Kerhon organisaation tilannetta repaleiseksi/pakka levällään tms ja perustellaan tätä sillä, että jatkosopimusneuvotteluja on tehty jo nyt. Itse näen tuon taas ennemminkin suunnitelmallisena organisaationa, joka on suunnitellut tulevaisuutta ennalta. Jos Pennaselle ei saada aikaisissa neuvotteluissa jatkoa, niin ainakin tiedetään aikaisessa vaiheessa, että pitää alkaa kartoittamaan myös joitain muita päävalmentajia eikä olla myöhässä, jolloin kaikki muut hyvät päävalmentajat menneet jo muille seuroille. Toiseksi myös Pennanen saa kuvan, että halukkuutta jatkosopimukseen on ja harkitsee Kerhoa varmasti vielä tulevan kauden aikana yhtenä vaihtoehtona muiden ohella. Mielestäni aikaisissa neuvotteluissa Pennasen kanssa ei hävitä mitään.

Tähän kohtaan myös osin samaa kuin edellä. Jos klipin pointtina on käydä läpi Kerhon organisaation tilannetta, niin en ihan nyt ymmärrä, miksi esim. joku pelaajakordinaattorin homman jatko olisi kovin oleellinen asia käydä tuossa läpi. Jos klipin pointtina oli tuon organisaation repaleisuus ja osin sekava tilanne, niin eikös tuolla UTJ:n toimella siihen saataisi selkeyttä?
Tuo repaleisuus on vain Sihvosen ja Savolaisen mielipide, jota perustellaan esim. urheilujohtajan puuttumisella. Urheilujohtajan päätöitä (pelaajien hankkiminen) tekee Kerhossa pelaajakoordinaattori. Ainoa merkittävä ero, jonka näen Liigajoukkueen kannalta tuossa pelaajakoordinaattorin virassa urheilujohtajan virkaan on se, että urheilujohtaja hankkii myös valmennustiimin. Tähän mielestäni yhden ihmisen asiantuntemus ei yleensä riitä, vaan se päätös on parempi tulla koko johtoportaalta. Muuten se urheilujohtaja voi vetää vihkoon koko organisaation tilanteen huonolla valmentajavalinnalla. Omasta mielestäni Kerhon organisaatio ei ole repaleinen, vaan tehokas.
Itse laittaisin lopullisen vallan pelaajien hankinnoista pelaajakoordinaattorille. Totta kai pelaajia kartoitetaan yhteistyössä valmennuksen kanssa, mutta pelaajakoordinaattori pitäisi olla mielestäni se joka päättää lopullisesti, että kuka tulee ja kuka ei. Jos tekee huonoja päätöksiä, niin sitten se vaihdetaan.

Holtari on siis esim. Virtasen esimies. Eli UTJ vastaa aika helvetin paljon suuremmastakin asiasta kuin vain pelkästään pelaajien hankinnoista.
Niin, se vastaa myös siitä valmennuksesta. Helvetisti suurempi asia on sitten mielipideasia. Holtari on hyvä urheilujohtaja. On myös huonoja.

Valmennuspäällikön toimenkuva
Miksi Kerho ei sitten tuollaista pestiä tarvitse?
En minä väittänyt, että ei tarvitsisi, vaan kaipasin lisää perusteluja, että miksi tarvisi. Tuossa on jo vähän lihaa luiden ympärillä. Tuon perusteella näkisin itse, että valmennuspäällikön tärkeimmät tehtävät on kuitenkin siis valmentajien hankkiminen ja kouluttaminen. Olennainen kysymys on, että pystyykö se junioreiden toiminnanjohtaja ym. tekemään noita asioita yhteistyössä Liigavalmennuksen kanssa ja että onko se järkevämpää kuin erillisen junioreiden valmennuspäällikön hankkiminen. Pitää muistaa myös, että ei ne valmentajat mitään ihan noviiseja yleensä ole ja valmennuspäällikön pitää olla aika osaava, että valmentajat saavat häneltä irti mitään uutta ja hyödyllistä. Toiseksi se valmennuspäällikön virka maksatetaan yleensä junioreilla.
Tuo valmentajien kouluttaminen on kyllä toisaalta tärkeää. Jos valmennuspäällikön palkkaaminen tuohon on paras ratkaisu, niin siitä vaan. Mutta jos samaan lopputulokseen päästään pienemmillä resursseilla, niin silloin se on tehoton ratkaisu.

Vaikka Kerhon A voitti viime kaudella Nuorten Liigan mestaruuden, niin kauanko tämä junnupuoli toimii, kuten se nyt vielä toimii tällä hetkellä tällä metodilla? Kerhon nykyisestä A:sta taitaa nyttenkin olla aika moni kuitenkin muualta seuraan tulleita.
JYP-junioreilla näyttää olevan kaksi valmennuspäällikköä. Samoin näköjään mm. Tepsin junnuilla.
No tällä hetkellä Kerhon A on toisena sarjassa Kärppien jälkeen ja edellä noita mainitsemiasi seuroja. Miksi niiden tulokset on huonompia, vaikka niillä on valmennuspäälliköt? Ihan mielenkiinnosta.

Sihvosta ja Savolaista saa kritisoida aivan vapaasti, mutta tässä casessa mielestäni nimimerkin @Orange Hockey esittämät kysymykset Sihvosen/Savolaisen suuntaan ovat kokolailla lillukanvarsia/epäoleellisia kysymyksiä
Veikkaisinpa, että esim. montaa juniorin vanhempaa voi kiinnostaa, että paljonko tämän juniorin kausi maksaa ja mistä maksetaan. Myös HPK:n edustusorganisaation luulisi olevan kiinnostunut esim. kulurakenteestaan.
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuo repaleisuus on vain Sihvosen ja Savolaisen mielipide, jota perustellaan esim. urheilujohtajan puuttumisella.

Tämä selvä. Mitäs tässä sitten enää hötkyillään!

Hassua muuten on se, että vielä huhtikuussa HPK-juniorijääkiekko Ry ja Liiga Oy haki valmennuspäällikköä, sekä myyntineuvottelijaa. Myyntineuvottelijan ovat varmaankin saaneet, mutta valmennuspäällikköä näköjään eivät. Syytä en pysty arvailemaan.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Pennasen Avointa peliä - haastattelussa käytiin ylivoimapeliä läpi ja omana pikkunyanssinaan, miksi erätauon jälkeen jatkuva yv on niin tahmeaa. Vastausta ei löytynyt, mutta herätti mieleen sääntömuutosaloitteen: Ylivoimalla erän voisi aloittaa vastustajan päästä, ei keskeltä (aloitetaanhan se keskeltä?)
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Pennasen Avointa peliä - haastattelussa käytiin ylivoimapeliä läpi ja omana pikkunyanssinaan, miksi erätauon jälkeen jatkuva yv on niin tahmeaa. Vastausta ei löytynyt, mutta herätti mieleen sääntömuutosaloitteen: Ylivoimalla erän voisi aloittaa vastustajan päästä, ei keskeltä (aloitetaanhan se keskeltä?)

Miksi ihmeessä? Eihän muitakaan pelikatkoja viedä aina alivoimaisen joukkueen päähän.

Että silleen...

Tämä onkin muuten mielenkiintoinen dilemma, jos vastustaja ottaa jäähyn esimerkiksi ajassa 20:00 ensimmäisen erän lopussa. Niin onko se kohtuullista että toinen erä aloitetaan keskeltä?
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Itte sitä mieltä, että erät aina keskeltä.

Yleensähän tuossa on ylivoimalle pääsevä joukkue jo pyöritellyt jonkun aikaa siirrettyä rangaistusta, että oma moka, jos olisivat halunneet aloituksen vastustajan päätyyn.

Sitten tapaus, jossa rike tapahtuu erän päättymisen jälkeen, niin miksikäs ei. Olisi pikku lisärankku jälkipelistä.

Että silleen...
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Erätauolla tuo HPK-insertti joka tehtiin tappioputken päättymistä ennen. Pendo siellä toteaa mm. sen, että vaihtuvuus oli suurempaa kuin olisi halunnut. Kuulemma vain neljä hyökkääjää, jotka olivat vakiokokoonpanon miehiä paly-offeissa. Ihmettelin sitä jo eka kuulemalta, nyt oli laskettava oikein. Paajanen, Lahti, Keränen, Palve, Turunen, kaikki pelasivat kaikki 7 peliä ja peliaika keskimäärin yli 16 min. Lisäksi nelosen Sillänpää kaikki 7 peliä keskim. yli 12 minuuttia. Tuus ny kertoon Pendo, miten tää lasketaan. Tais olla painetila aika kova haastattelua annettaessa, höpöjuttuja.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Erätauolla tuo HPK-insertti joka tehtiin tappioputken päättymistä ennen. Pendo siellä toteaa mm. sen, että vaihtuvuus oli suurempaa kuin olisi halunnut. Kuulemma vain neljä pelaajaa, jotka olivat vakiokokoonpanon miehiä paly-offeissa. Ihmettelin sitä jo eka kuulemalta, nyt oli laskettava oikein. Paajanen, Lahti, Keränen, Palve, Turunen, kaikki pelasivat kaikki 7 peliä ja peliaika keskimäärin yli 16 min. Lisäksi nelosen Sillänpää kaikki 7 peliä keskim. yli 12 minuuttia. Tuus ny kertoon Pendo, miten tää lasketaan. Tais olla painetila aika kova haastattelua annettaessa, höpöjuttuja.
Eikös tämä nyt ole samaa tasoa tuon kommentin kanssa miten Lukkoa ei kannata trapata, kun ne meni mukamas TPS:n trapista heittämällä läpi ja sitten kuitenkin kun tänään trapattiin niin yhtään maalia ei sieltä tullut.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Otetaanpas kantaa nyt vielä tuohon urheilu(toimen)johtajan palkkaamiseen Kerhoon, kun siitä on ollut paljon puhetta viime aikoina mediassa.
Itse en edelleenkään löydä tarpeeksi hyviä perusteita sille, että miksi tuollainen kannattaisi palkata. Pikemminkin löydän enemmän hyviä perusteita, että miksi tuollaista ei kannattaisi palkata. Urheilujohtajahan olisi käsittääkseni Liigajoukkueen pelaajien palkkaamisen lisäksi vastuussa valmennustiimin palkkaamisesta. Mielestäni se, että annettaisiin yhdelle henkilölle tällainen diktaattorimainen valta päättää, että kuka on Kerhon päävalmentajana esim. kevään 2019 jälkeen (jolloin siis Pennasen sopimus loppuu) johtaisi todennäköisesti huonoon päävalmentajavalintaan.

Otetaanpas sitten pari esimerkkiä näiden urheilu(toimen)johtajien toiminnasta. Esim. Vaasan Sportissa on urheilutoimenjohtaja (Markus Jämsä) ja hän on palkannut päävalmentajaksi Tomek Valtosen. Jokainen kausi, jonka Sport on ollut Liigassa, se on ollut sarjataulukossa Kerhon takana, kun runkosarja päättyy vaikka siellä on urheilutoimenjohtaja ja pelaajabudjetitkin ovat olleet lähellä toisiaan viime kausina. Oltaisiinko Kerhossa tyytyväisiä, jos urheilujohtajaksi palkattaisiin meille Markus Jämsä ja hän palkkaisi Tomek Valtosen Pennasen jälkeiseksi valmentajaksi? Veikkaisinpa, että ei.
Holtari JYP:stä on mielestäni yksi hyvä esimerkki urheilujohtajasta. Hän on palkannut JYP:n päävalmentajaksi Marko Virtasen. Hän on kuitenkin monen mielestä suoriutunut melko hyvin. Kuitenkin voidaan kysyä, että kumpi on tehnyt paremman päävalmentajavalinnan, Holtari Virtasella vai Kerhon johtoporras Pennasella. Itse väittäisin, että Kerhon johtoporras. Ero tämän hetken sijoituksissa sarjataulukossa taas johtuu mielestäni pääasiassa siitä, että JYP:llä on isompi pelaajabudjetti ja sinne saadaan oletusarvoisesti täten lähtötasoltaan ehkä hieman parempia pelaajia.

Se, mitä itse ehdotan tulevan (kevään 2019 jälkeisen) päävalmentajan palkkaamisprosessiksi on pitkälti samanlainen prosessi, jolla menestyvissä yrityksissä tehdään suuria päätöksiä, koska pidän tätä suurena päätöksenä. Laitetaan pystyyn asiantuntija-/johtoryhmän kokous aiheesta "Tulevan päävalmentajan palkkaamisprosessi", johon kutsutaan kaikki ihmiset seuran sisältä, joilla on eniten asiantuntemusta eri päävalmentajien tasoista ja osaamisista. Tämän lisäksi sinne voisi kutsua myös seuran ulkopuolisia asiantuntijoita. Itse kutsuisin jopa Sihvosen sinne, koska ajattelisin, että hänellä on hyvä käsitys, että keiden päävalmentajien pelikirjaosaaminen on hyvää ja keiden huonoa. Tuossa kokouksessa pitäisi olla edustettuna tarpeeksi analyytikkonäkemystä päävalmentajista ja jonkin verran myös pelaajanäkemystä heistä. Kokous pitäisi olla tietysti salassa pidettävä. Kokouksessa käytäisiin läpi kaikki tällä hetkellä kevään 2019 jälkeen sopimuksettomat potentiaaliset Kerhon päävalmentajat, päätettäisiin maksimipalkkakulu päävalmentajalle (tj), keskusteltaisiin eri vaihtoehdoista ja tämän jälkeen jokainen listaisi omasta mielestään kymmenen parasta vaihtoehtoa Kerhon päävalmentajaksi kevään 2019 jälkeen paremmuusjärjestykseen ja antaisi listansa toimitusjohtajalle. Lisäksi listoihin laitettaisiin, että kuinka monivuotista sopimusta kenenkin päävalmentajan kanssa lähdettäisiin yrittämään.
Tämän jälkeen toimitusjohtaja voisi pitää vaikka uuden kokouksen samalla porukalla, johon hän olisi sitten tehnyt edellisen kokouksen näkemyksien perusteella oman listansa kymmenestä (tai vaikka kahdestakymmenestä) parhaasta vaihtoehdosta Kerhon päävalmentajaksi kevään 2019 jälkeen painottaen itse haluamallaan tavalla edellisen kokouksen näkemyksiä. Hän saisi siis päättää itse ketä jäsentä uskoo parhaiten vai luottaako keskiarvoon tms. Paremmuusjärjestyksen lisäksi toimitusjohtaja olisi päättänyt aikataulut, joilla kyseisiin päävalmentajiin otetaan yhteyttä. Ensin otetaan tietysti yhteyttä parhaaseen vaihtoehtoon ja sitten seuraavaan jne. Sitten vielä keskusteltaisiin aikatauluista kokouksessa jäsenten kanssa.
Lisäksi pitäisin itse noin kolmen kuukauden välein jatkokokouksia samalla ryhmällä, joissa käytäisiin läpi sen hetken tilanne päävalmentajan palkkausprosessissa, kunnes tuleva kevään 2019 jälkeinen päävalmentaja olisi palkattu. Sekä tietysti mahdolliset muutokset jäsenten mielipiteissä tai päävalmentajaehdokkaiden sopimustilanteissa.
Sellainen huomio myös, että jos Pennanen olisi ykkösenä tuossa tj:n listassa, niin pitäisi päättää, että kuinka kauan hänen suostumustaan mahdolliseen jatkosopimukseen ollaan valmiita odottamaan ennen kuin palkataan hänen jälkeinen vaihtoehtonsa, jotta muut seurat eivät ehdi ensin.

Itse näen ainakin tällaisen prosessin paljon parempana osaavan päävalmentajan hankkimisessaa kuin sen, että palkataan joku urheilujohtaja jostain, joka sitten omilla näkemyksillään palkkaa tulevan päävalmentajan.

Että sillee.. :)
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Otetaanpas kantaa nyt vielä tuohon urheilu(toimen)johtajan palkkaamiseen Kerhoon, kun siitä on ollut paljon puhetta viime aikoina mediassa.

...

Paljon tekstiä ja vaikea tarttua kaikkeen. Ensinnäkin täytyy sanoa, että urheilujohtaja ja urheilutoimenjohtaja on kaksi eri asiaa, riippuen tehtävistä. Urheilujohtaja on toimitusjohtajan rinnalla ja vastaa pelkästään urheilupuolesta ja hänellä on hallituksen mandaatti. Urheilutoimenjohtaja taas on yleensä toimitusjohtajan alapuolella ja vastaa urheilupuolesta, mutta päätöksissä on myös toimarikin ja ehkä hallituskin mukana. Mutta nämä on sopimuskohtaisia juttuja enemmän. En usko että Jämsä on täysin vastuussa Valtosen palkkaamisessa ja jatkoista, kun taas Holtarilla on sen verta papua, että on voinut päävalmentajan itse valita ja palkata. HIFK:ssa tämä on ehkä selvemmin jaoteltu, kun Valtanen on pelkkä toimari ja Nybondas urheilupuolen mies. Siellä totta kai on ollut heikkoa, mutta se ei ole järjestelmän vika. Elitserienissä taitaa kaikilla jengillä olla erikseen toimari ja urheilupuolen vetäjä.

Mitä hyötyä sitten urheilujohtajasta/urheilutoimenjohtajasta? Kuka sitten on mielestäsi pätevä kaveri Kerhossa joka tietää urheilukentän, tietää pelaajat, ymmärtää jääkiekkoa ja jolla on kontakteja? Toivanen? Varmasti OK mies talouspuolella, mutta ei toi CV jääkiekonpuolelta mitään kerro. Hallituksessa on jokunen joka tietää enemmän ja jokunen joka tietää vähemmän.

Kyllä Kerho tarvisi urheilutoimenjohtajan. Ei välttämättä sellainen joka yksin päättäisi päävalmentajasta, vaan sellainen joka on siinä mukana ja sitten sen valinnan jälkeen kokoaa jengin päävalmentajan mukana. Hallituksella pitäisi olla selvät suunnat mihin mennään ja sen mukaan toimari hoitaa taloutta ja urheilutoimenjohtaja hoitaa urheilupuolen. Sä sanoit että yksi ei saisi päättää asioita, mutta mielummin yksi joka tietää asioita, kuin koko hallitus ja toimari joiden osaaminen on vaihteleva. Isoin uhkahan on Pennasen poistuminen. Hän on urheilullisen puolen hoitanut, mutta sitten kun lähtee, niin kuka tilalle? Muutetaan koska identiteetti täysin? Parempi olisi pysyvä urheilutoimenjohtaja joka vetää urheilupuolen suuntaviivat.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Paljon tekstiä ja vaikea tarttua kaikkeen. Ensinnäkin täytyy sanoa, että urheilujohtaja ja urheilutoimenjohtaja on kaksi eri asiaa, riippuen tehtävistä. Urheilujohtaja on toimitusjohtajan rinnalla ja vastaa pelkästään urheilupuolesta ja hänellä on hallituksen mandaatti. Urheilutoimenjohtaja taas on yleensä toimitusjohtajan alapuolella ja vastaa urheilupuolesta, mutta päätöksissä on myös toimarikin ja ehkä hallituskin mukana. Mutta nämä on sopimuskohtaisia juttuja enemmän. En usko että Jämsä on täysin vastuussa Valtosen palkkaamisessa ja jatkoista, kun taas Holtarilla on sen verta papua, että on voinut päävalmentajan itse valita ja palkata. HIFK:ssa tämä on ehkä selvemmin jaoteltu, kun Valtanen on pelkkä toimari ja Nybondas urheilupuolen mies. Siellä totta kai on ollut heikkoa, mutta se ei ole järjestelmän vika. Elitserienissä taitaa kaikilla jengillä olla erikseen toimari ja urheilupuolen vetäjä.

Mitä hyötyä sitten urheilujohtajasta/urheilutoimenjohtajasta? Kuka sitten on mielestäsi pätevä kaveri Kerhossa joka tietää urheilukentän, tietää pelaajat, ymmärtää jääkiekkoa ja jolla on kontakteja? Toivanen? Varmasti OK mies talouspuolella, mutta ei toi CV jääkiekonpuolelta mitään kerro. Hallituksessa on jokunen joka tietää enemmän ja jokunen joka tietää vähemmän.

Kyllä Kerho tarvisi urheilutoimenjohtajan. Ei välttämättä sellainen joka yksin päättäisi päävalmentajasta, vaan sellainen joka on siinä mukana ja sitten sen valinnan jälkeen kokoaa jengin päävalmentajan mukana. Hallituksella pitäisi olla selvät suunnat mihin mennään ja sen mukaan toimari hoitaa taloutta ja urheilutoimenjohtaja hoitaa urheilupuolen. Sä sanoit että yksi ei saisi päättää asioita, mutta mielummin yksi joka tietää asioita, kuin koko hallitus ja toimari joiden osaaminen on vaihteleva. Isoin uhkahan on Pennasen poistuminen. Hän on urheilullisen puolen hoitanut, mutta sitten kun lähtee, niin kuka tilalle? Muutetaan koska identiteetti täysin? Parempi olisi pysyvä urheilutoimenjohtaja joka vetää urheilupuolen suuntaviivat.
"En usko", "on voinut", "on ehkä". En minäkään tarkkaan tiedä, että kenellä se lopullinen valta päävalmentajan palkkaamisesta noissa urheilu(toimen)johtajan omaavissa organisaatioissa on, mutta veikkaisin että se on juuri sillä urheilu(toimen)johtajalla. Kuitenkaan se urheilu(toimen)johtaja ei näytä tuoneen kilpailuetua ainakaan noille organisaatioille.

Itse en pysty nimeämään ketään yhtä ihmistä Kerhon organisaatiosta, joka olisi tarpeeksi pätevä yksin päättämään tulevasta päävalmentajasta. Sellainen on kyllä vaikea löytää, koska jokaisen yhden ihmisen näkemys on vain rajallinen. Uskon, että paras päätös saataisiin aikaan keskustelemalla suurella porukalla, jossa olisi asiassa parhaat asiantuntijat organisaation sisältä ja joitain ulkoa. Kuuntelisin ainakin tarkasti sitä, joka on alunperin tuonut esille idean palkata Pennasen. Korpelan aikanahan tuo sopimus tehtiin, mutta idea on voinut tulla myös muualta. Esim. Miettisellä, Voutilaisella ja Kapasella voisi entisinä pelaajina olla hyvää näkemystä myös. Hallituksessa/johdossakin voi olla joillakin hyvää näkemystä myös. Ulkoisista ihmisistä voisin olla kiinnostunut esim. Jukka Jalosen, Petteri Sihvosen ja Harri Lintumäen näkemyksistä. Itselläni on sen verran rajallinen tietämys jääkiekkoväestä, etten nopeasti tuon enempää hyvän näkemyksen omaavia nyt pysty nimeämään, mutta veikkaisin että esim. Kerhon hallitus pystyisi nimeämään muitakin/parempiakin. Esim. joidenkin noista ja joidenkin muiden kanssa kokoustaisin, jos suostuvat tulemaan ja jos heidän nykyisillä työnantajillansa ei ole mitään sitä vastaan tai ei olisi muitakaan esteitä.

No, ymmärrän että itsekin haluat parasta Kerholle ja olet vain eri mieltä parhaasta ratkaisusta. Itse en kuitenkaan näe, että urheilu(toimen)johtajan palkkaaminen on se paras ratkaisu.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Holtari JYP:stä on mielestäni yksi hyvä esimerkki urheilujohtajasta. Hän on palkannut JYP:n päävalmentajaksi Marko Virtasen. Hän on kuitenkin monen mielestä suoriutunut melko hyvin. Kuitenkin voidaan kysyä, että kumpi on tehnyt paremman päävalmentajavalinnan, Holtari Virtasella vai Kerhon johtoporras Pennasella. Itse väittäisin, että Kerhon johtoporras. Ero tämän hetken sijoituksissa sarjataulukossa taas johtuu mielestäni pääasiassa siitä, että JYP:llä on isompi pelaajabudjetti ja sinne saadaan oletusarvoisesti täten lähtötasoltaan ehkä hieman parempia pelaajia.

JYPin mitalisaldo on 2000-luvulta varsin mykistävä, ja keskiarvosijoitus Liigan paras, joten ihan heti en menisi millään lailla arvostelemaan JYPin organisaatiota heidän tekemistään valinnoista. Tai etenkään vertaamaan sitä Kerhon ratkaisuihin kokonaisuuden osalta.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
JYPin mitalisaldo on 2000-luvulta varsin mykistävä, ja keskiarvosijoitus Liigan paras, joten ihan heti en menisi millään lailla arvostelemaan JYPin organisaatiota heidän tekemistään valinnoista. Tai etenkään vertaamaan sitä Kerhon ratkaisuihin kokonaisuuden osalta.
Niinno, Holtarista tuli Jypin UTJ syksyllä 2015, eli hirveän pitkä otanta ei vielä ole. Toki ennen sitä toimi pelaajakoordinaattorina (!!!) samalla kun tarkkaili muistaakseni Bruinsin laskuun euro-pelaajia. Muuten Jypin toiminta organisaation tasolla onkin aika esimerkillistä ja melko hyvin on onnistuttu ulosmittaamaan maksimit mitä urheilulliseen menestykseen tulee.

Itse olen edelleenkin sitä mieltä, että pitkässä juoksussa ja kehittyvässä seuraorganisaatiossa UTJ on oltava, varsinkin jos/kun HPK:n toimintaa levitetään tapahtumajärjestämiseen ym. touhuun. Toimari saa siten paneutua siihen ominpaan osaamisalueeseensa.

Mutta, ketä tahansa kariheikkilää tuollaiseen pestiin ei pidä missään nimessä palkata. Varsinkin koska HPK on melkoisen uniikki toimija historiallisen pitkän ry-puulaakitouhuilun ja myös todella pienen markkina-alueensa vuoksi. Jos joku Holtarin meriiteillä olisi Kerhon vetovoimalla ja pelimerkeillä saatavilla, uskoisin että tuo ko. henkilö olisi jo palkattu. Edelleenkään ketään ei pidä palkata palkkaamisen ilosta, että saadaan nyt sitten tuokin posti täytettyä.

Ollaan hiljaa niin saadaan kalaa, sano. Eiköhän tuo Kerhonkin organisaatio pikkuhiljaa muutu parempaan ja modernimpaan suuntaan, asiat eivät nyt vaan tapahdu sormia napsauttamalla. Matkalla huipulle ja silleen!
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
JYPin mitalisaldo on 2000-luvulta varsin mykistävä, ja keskiarvosijoitus Liigan paras, joten ihan heti en menisi millään lailla arvostelemaan JYPin organisaatiota heidän tekemistään valinnoista. Tai etenkään vertaamaan sitä Kerhon ratkaisuihin kokonaisuuden osalta.

JYPillä mitaleita kuusi, Kerholla seitsemän.

Että silleen...
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
JYPin mitalisaldo on 2000-luvulta varsin mykistävä, ja keskiarvosijoitus Liigan paras, joten ihan heti en menisi millään lailla arvostelemaan JYPin organisaatiota heidän tekemistään valinnoista. Tai etenkään vertaamaan sitä Kerhon ratkaisuihin kokonaisuuden osalta.
JYPissä on ollut monin puolin osaavia ihmisiä siellä ylimmissä viroissa. Parhaasta organisaatiorakenteesta voi sitten olla montaa mieltä. Ei JYPilläkään ole vielä ilmeisesti montaa vuotta tuo sen nykyinen organisaatiorakenne ollut käytössä, kuten disco-stu viittasi. Kultamitalit tuli sillä entisellä. Esim. Virtanen on aloittanut JYPissä päävalmentajana 2013, kun Holtari ei ole ollut ilmeisesti vielä urheilutoimenjohtajana, vaan pelaajakoordinaattorina. Koko JYPin johtoporras siis on ilmeisesti tehnyt yhteisen päätöksen palkata Virtanen tuolloin päävalmentajaksi sen sijaan, että Holtari olisi yksin sen päätöksen tehnyt. Näin olettaisin, jos on ollut vain pelaajakoordinaattorina tuolloin. Holtarin ammattitaitoahan mitataan sitten todella vasta silloin, kun Virtanen lähtee JYPistä siinä, että kenet hän valitsee tilalle päävalmentajaksi. Jatkosopimuksen teki Virtaselle toki järkevässä paikassa.
Myös pelaajabudjetti JYPillä on noin miljoonan Kerhoa isompi, joka tietysti lisää menestymismahdollisuuksia:
HIFK ja Kärpät isoimmilla satsauksilla kauteen 2017–18 | Uutiset | Liiga
Suurempi talousalue ja enemmän sponsoreita jne.

Pointtinahan ei ole sinänsä arvostella JYPin organisaatiorakennetta, vaan hakea vertailukohtia Kerhon organisaatiorakenteeseen, jota jotkut tahot nyt ilmeisesti haluavat muuttaa. Lisäksi käsittääkseni JYPin organisaatiossa Holtari hoitaa myös pelaajien tarkkailun urheilutoimenjohtajana eikä ole erillistä pelaajakoordinaattoria, kun Kerhoon on ehdotettu molempia virkoja erikseen, joten JYPin nykyinen organisaatiorakenne ei ole edes ihan sellainen mitä Kerhoon on ehdotettu. Voin toki olla väärässäkin, koska en ole suurin asiantuntija JYPin suhteen, mutta tältä minusta tilanne näyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
2009:sta eteenpäin mitalit JYP 6 - HPK 1. Ehkä kuitenkin HPK:ssa on kokonaisuus ollut paremmin hallussa ja etenkin nyt päävalmentaja jaksaa vuosikaupalla hoitaa monen miehen hommat paremmin kuin jääkiekon hallitsevan urheilutoimenjohtajan kanssa.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
2009:sta eteenpäin mitalit JYP 6 - HPK 1. Ehkä kuitenkin HPK:ssa on kokonaisuus ollut paremmin hallussa ja etenkin nyt päävalmentaja jaksaa vuosikaupalla hoitaa monen miehen hommat paremmin kuin jääkiekon hallitsevan urheilutoimenjohtajan kanssa.
Tääkin vaikuttaa vähän höpö höpö jutulta. Kerhoon hankittiin juuri vähän aikaa sitten pelaajakoordinaattoriksi Voutilainen ja hän hoitaa ensi kauden pelaajien tarkkailua/hankintaa. Samalla lailla kuin JYPissä Holtari. Ei Pennanen ole siis sen enempää yksin tällä hetkellä kuin Virtanenkaan. Molemmilla on käsittääkseni myös valmennustiimi tukemassa heitä. Se on sitten eri asia, että kummalla pelaajien hankkimisesta vastaa parempi henkilö, mutta liigajoukkueen tehtävien osalta ei Pennanen ole yksin mielestäni.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Tässä varmaan nyt moni ajattelee, että jokainen lisävirka yrityksen organisaatiossa on pois siitä joukkueeseen käytettävissä olevasta rahasta. Ihan samoin sitä on helppo ajatella vaikka valtion virastojen ja yritysten hallintohimmeleistä. Tarkoitushan jokaisella työtehtävällä täytyy olla, jotta toiminta on mahdollisimman tehokasta. Uuden perustettavan työtehtävän täytyy maksaa itsensä takaisin ja kyse ei ole vain siitä, mitä juuri hän tekee, vaan myös muiden tekijöiden mahdollisuudesta keskittyä paremmin omaansa. Tulee vahvimmin mieleen tässä nyt nämä kaksi asiaa.

1) Nykypäivänä on erittäin tärkeää kehittää sitä liiketoimintaa tämän varsinaisen liigakiekkoilun ulkopuolelle, jotta yrityksen liikevaihto ja tulos saavat paremmat mahdollisuudet kasvaa. Toimitusjohtajan olisi mielestäni mahdollisimman paljon pystyttävä keskittymään kehittämään tätä puolta, koska siellä piilee nuo kasvun mahdollisuudet ns. isommaksi seuraksi.

2) Päävalmentajan on tärkeää saada keskittyä täysin omaan hommaansa, pelitavan hiomiseen, sekä pelaajien valmentamiseen ja kehittämiseen. Mitkä ne keinot sitten kenelläkin valmentajalla on, mutta Pennanen on esim. sanonut hakevansa ideoita ja ajatuksia muista joukkuepeleistä, sekä ylipäätään pelien katsomisesta. Tämä nyt vaan heittona siihen, että onhan se valmentaminen paljon muutakin kuin sitä pelaajien käskyttämistä ja opettamista harjoituksissa. Hänelläkin on valmennustiimi apunaan, mutta päävalmentaja on kuitenkin se pelistä vastaava orkesterijohtaja, jonka ei kuuluisi joutua tekemään mitään muuta kuin miettiä tämän kauden joukkueen peliä ja siihen kuuluvien pelaajien kehittämistä.

Noissa piilee varmaan se syy, miksi uusi virka voisi olla tarpeellinen. Voutilainen siis hoitaa sitä pelaajatarkkailua ja jonkun kanssa sen on voitava näistä havainnoistaan ja keräämästään tiedosta keskustella. Sanoisin, että tällä hetkellä vielä voi olla järkevää, että se on Pennanen, koska valmentaa täällä myös ensi kaudellakin. Ensi kaudella siinä ei viimeistään ole enää järkeä, kun todennäköisesti ei valmenna täällä sitä seuraavalla kaudella. Toivanen myöskään ei ole mielestäni oikea henkilö käyttämään aikaansa ja päättämään näistä hankinnoista.

Summa summarum, organisaation sisällä se parhaiten tiedetään, että mikä tarve tälle on. Tällä hetkellä virkaa ei aktiivisesti yritetä perustaa, kuten Toivanen sanoi. Syy voi olla tuo, että Pennanen valmentaa täällä ensi vuonnakin ja tällä hetkellä on järkevä henkilö osallistumaan miettimään ensi kauden pelaajahankintoja. Ensi kaudella tilanne on vahvasti erilainen, kun jonkun täytyy miettiä uutta valmentajaa ja hänelle sopivan joukkueen rakentamista.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Miksi ei Kerhon Youtube -kanavalle lisäillä noita pelaaja- ja valmentajahaastatteluja, otteluennakoita, lehdistötilaisuuksia jne joita kuitenkin tehdään? Viimeisin ja uusin postaus sinne on matkalla huipulle II -video. Sitä edellinen video on jostain vuoden takaa. Onko salasanat hukassa?
Eikös Youtube ole tällä hetkellä nuorison keskuudessa ehkäpä suosituin some-kanava ainakin noiden tubettajien suosion perusteella? Siitä vaan pelaajat tubettelemaan ja vois sinne muitakin videoita laitella. Lähes ilmasta ja näkyvää mainostamista olisi tämä, saa käyttää.

Vai onko tässä laiskuuden ja osaamattomuuden sijasta kyse jostain tekijänoikeuksista?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös