World Cup 2016

  • 407 749
  • 1 650
Tila
Viestiketju on suljettu.

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Itselläni alkaa vain menevään hermo NHL:n ahneuden kanssa.

Mites KOK? Hyväntekeväisyydestäkö se noita kisoja lahjoittaa eniten maksaneille vai miten? Kyseinen puljuhan taistelee tasapäisesti FIFAN kanssa korruptoituneimman urheilujärjestön tittelistä ihan tosissaan eikä lähellä taida edes olla muita haastajia.
 
Suosikkijoukkue
KK
Mites KOK? Hyväntekeväisyydestäkö se noita kisoja lahjoittaa eniten maksaneille vai miten? Kyseinen puljuhan taistelee tasapäisesti FIFAN kanssa korruptoituneimman urheilujärjestön tittelistä ihan tosissaan eikä lähellä taida edes olla muita haastajia.
Totta tuokin eikä FIFA, KOK kuin myöskään NHL selviä tarkastelusta puhtain paperein, mutta olisi NHL ja NHLPA voineet järjestää edes paremman turnauksen Olympialaisten tyyliin kuin tuoda nuo muovijoukkueet big 6:n kanssa. Toki nykypäivänä televisiolähetykset maksavat enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja Discoveryhän nyt maksaa Olympialaisten lähetykset ja kärsijänä on tv-katsoja, kun mainokset häirinnee tulevia kisoja. Toki lätkässä mainokset ovat jo arkipäivää. No omalta osaltani olen mielipiteeni ko turnaukseen kertonut. Lisään vielä, että pelit tulisi pelata kerrasta poikki järjestelmällä ja ottaa enemmän joukkueita mukaan Euroopasta näiden U23 ja Rest of Europe joukkueiden sijaan. IIHF rankingistä voitaisiin katsoa joukkueet vaikka kuten Olympialaisissa tai MM-kisoissa niin kisat varmasti keräisi enemmän katsojia Euroopasta.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Itse en keksi yhtään järkevää syytä, miksi USA:n isojen ammattilaissarjojen pitäisi millään tavalla huomioida joitain WADA:n kaltaisia järjestöjä tai päästää heitä sähläämään testien kanssa. Onneksi niin ei kuitenkaan tule ikinä tapahtumaan.

Mitä muuten tulee itse World Cupiin, niin luojan kiitos pitkästä aikaa pelataan parhailla joukkueilla oikeilla säännöillä ja oikeassa kaukalossa. Nämä turnaukset (aiemmin Kanada Cup) ovat aina olleet maajoukkuelätkän parhaita hetkiä edeltäjiensä esim. Summit Seriesin kanssa. Hienoa että nyt kokeillaan vielä uusilla joukkueilla!

Niin mitäs sitä kunnioittamaan mitään kansainvälisiä sääntöjä kun, voi tehdä omat. Isojen jenkkien isot leikit, sielä on vaan europpalainen tiellä. Onhan se nyt päivän selvää miksi Wada ei pääse tuonne testaamaan.

En tiedä mitä tuolla tarkoitat, mutta summit series oli Kanadan ja NL keskenään pelaama ottelu sarja, tästä syntyi kanada cup, mihin pääsi mukaan muitakin joukkueita. Toki olihan se "hyvä tasosta" lätkää jos tykkää vastustajan tahallisesta telomisesta, koska sitähän nuo nimen omaan oli. Sen on pelaajatkin myöntäneet, katsoin jonkun dokumentin aiheesta ja siinä Phil Esposito toteaa että ihme ettei kukaan kuollut, niin sairasta se meiniki oli. Siihen kun vahvasti tuotiin vielä poliittinen puoli mukaan molempien maiden hallitusten osalta niin voidaan puhua jo sodasta jäällä. Ryssät myrkytti kanadalais pelaajien ruoat ja mitä kaikkea. Siinä oli kyllä jääkiekko kahavana kahden eri politiikan väännössä. Kapitalismi vs kommunismi, tapahtumalla oli niin suuri arvo pohjois amerikassa että, jopa jenkit olivat mukana juhlimassa kun Kanada voitti.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Homma on siinä, että IIHF, KOK ja NHL on tähän asti maksanut pelaajien älyttömän kokoiset vakuutukset. Nyt IIHF ja KOK ei enää meinaa maksaa näitä talkoita. Ymmärrän toki asian, mutta onhan pelkästään yhden maan jääkiekkojoukkueen vakuutusmaksut aika helvetin suuret. Jos World Cupissa pelattaisiin IIHF:n säännöillä ja mukana olisi pelkästään "big 6-joukkueet" ja ehkä pari muuta maata vaikka karsintojen kautta ensi kautena mukaan tulevaa voisin pitää tätä turnausta arvokisana. En usko, että NHL muuttaisi kantaansa vaikka jääkiekko pelattaisiin kesäolympialaisissa. Itselläni alkaa vain menevään hermo NHL:n ahneuden kanssa. Toki valuuttakurssien alamäki Kanadassa on heikentänyt maassa toimivien NHL joukkueiden tilannetta entisestään. Sääli, että ratkaisua tuskin löydetään. Toki ymmärrettävää, mutta mielestäni World Cup voitaisiin pitää sitten vaikka NHL:n, NHLPA:n ja IIHF:n yhteistyönä, mutta vakuutusmaksut maksettaisiin porukalla ja että pääsylippu sekä tv-oikeuksista saatavat varat voitaisiin ohjata pelaajien matka- ja vakuutusmaksuihin. Kisat pitäisi myös järjestää muuallakin, kuin P-A:ssa ihan pelkästään sen takia, että sitä seurattaisiin enemmän myös Euroopassa. Itse en noin muovista turnausta tule katsomaan suorana varmaan ainuttakaan.

Miksi NHL:n pitäisi nuo olympiakisojen vakuutusmaksut maksaa? Eikö se juuri olisi sen tehtävä, jonka turnausta pelataan ja jonne rahat tuotoistakin menevät? Ei tuo mielestäni ole ahneutta kieltäytyä moisesta, eihän NHL:llä olisi edes tuollaisessa tilanteessa mitään voitettavaa.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos USA:n joukkue on paras mahdollinen, voisitko kertoa, miksi joukkueen GM anoi liigalta poikkeuslupaa valita joukkueeseen 1-2 alle 24-vuotiasta? Onko hän vähän huonommin perillä amerikkalaispelaajista kuin sinä?



Mistä päättelet, että huuhaajoukkue tekee turnauksesta jotenkin mielekkään eurooppalaisille jääkiekkoihmisille? Haluaisitko sinä katsella Barkovia osana jotain jämäkokoelmajoukkuetta?




No mitä Ville Pokka ja Sami Lepistö siellä sitten tekevät? Luuletko oikeasti, ettei änäristä löytyisi kahdeksan joukkueen tarpeisiin heitä parempaa pakkeja?

1. 1-2 pelaajaa ei tee kesää, eikä olennaisesti heikennä USA:n joukkuetta. Sieltä jätettiin kuitenkin pihalle Kesseliä ja kumppaneita.

2. Jos Suomi olisi Saksa, Sveitsi tai Tanska, vailla mahdollisuutta saada huipputiimiä kasaan (vielä), niin takuulla seuraisin mielenkiinnolla Barkovin ja kumppaneiden peliä Euro-tiimissä. Toki toivoen, että joku päivä maan taso kasvaisi, jotta se riittäisi joskus omaan joukkueeseen.

3. Pokan (ja Lindellin) mukanaolo johtuu tämän hetken heikosta tilanteesta suomalaisilla pakkimarkkinoilla. Lepistö on hyvä. Siinä on maailman kuudenneksi parhaan kiekkomaan paras mahdollinen joukkue kasassa, päävalmentajan näkökulmasta. Toki olisin ottanu esim. Jaakola-Salmelan tuonne Pokka-Lindellin tilalle MM-näyttöjen perusteella, mutta nämä on valintojen maailmoita.

Pitääkö nyt erikseen sitten vielä täsmentää, että siinä on 8 ehdottomasti parasta maajoukkuetta kasassa, vaikka kaksi sitten olisikin maanosajoukkueita.
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mielenkiintoista vääntöä täällä käyty World Cupista. Itse olen erittäin tyytyväinen jos ja kun tulevaisuudessa tuohon nostetaan esim. Sveitsi ja Slovakia/Saksa tms. näiden kokoelmajoukkueiden tilalle. En vain näe siinä mitään muuta järkeä kuin markkinointinäkökulman, että kisoissa pelaa tuollaisia joukkueita. Maajoukkueturnaus elää kuitenkin aina tietyllä tavalla pitkälti sen kansallistunteen kautta, kukaan tuskin hirveästi jännittää näiden kokoelmajoukkueiden puolesta, saati sitten että pelaajat blokkaavat laukauksia ja taistelevat "Team Euroopan" puolesta. Tässä jotenkin typerästi sekoittuu seurajoukkue/maajoukkue erottelu, ja vielä kun soppaan lisätään mm. säännöillä rajattu olematon valmistautumisaika niin kyllä se vähintäänkin hieman kitkerän sivumaun jättää soppaan.

Kokonaan toinen keskustelu on se miten jääkiekossa saataisiin toimimaan tämä kombinaatio NHL/IIHF/KOK johon liittyvät juuri kysymykset vakuutuksista, pelien ajankohdasta jne. Eli missä formaatissa parhaat pelaajat saataisiin turnaukseen mukaan. Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että olympialaisten on säilyttävä jääkiekon ykkösturnauksena ja parhaiden oltava siellä mukana. Mielestäni tuohon olisi löydettävissä kuitenkin ihan hyvä kompromissi jos molemmilla osapuolilla vain tahtoa löytyy. NHL:n runkosarjassa pelataan kuitenkin niin järkyttävän suuri määrä pelejä että ei voi olla kynnyskysymys pitää pieni tauko sarjassa neljän vuoden välein, varsinkin kun koko kausikin (tai puolet siitä) on onnistuttu skippaamaan säännöllisin väliajoin kun on jumitettu neuvottelupöydässä. Toisaalta KOK:lla on sen verran hyvä bisnes olympialaisissa, että heillä olisi hyvin varaa tulla vastaan esim. pelaajien vakuutusmaksujen osalta. Lopultahan tuossa on aina vain ja ainoastaan yksi asia joka hiertää neuvotteluissa, ja se on raha. Joko suoraan tai välillisesti.
 
Otteluita tuskin tullaan seuraamaan yhtä paljon P-A:n ulkopuolella, kuin Olympialaisten jääkiekkoturnausta.

Vuoden 2010 olympiafinaali Kanada-USA keräsi USA:ssa NBC:n mukaan keskimäärin 27,6 miljoonaa katsojaa, ja parhaimmillaan katsojia oli 34,8 miljoonaa:
2010 Vancouver Olympics: Canada-United States hockey draws historic TV numbers

On päivänselvää, että yksikään World Cup -ottelu ei tule pääsemään lähellekään tällaisia lukemia, vaikka USA pelaisi finaaleissa.

. Minusta hyvät pelaajat tekevät hyvän turnauksen.

Eli mielestäsi turnaus olisi parempi, jos Suomen joukkue korvattaisiin Ontarion joukkueella. Saataisiin parempia pelaajia mukaan eikä tarvitsisi katsella farmijätkiä. Minusta kansallistunne on tällaisissa turnauksissa hyvin tärkeä tekijä. Ei futiksen MM-kisoistakaan tekisi parempaa turnausta se, että Bolivian tai Perun joukkue korvattaisiin jollain Team South Americalla ja Bosnia-Hertsegovinan joukkue Team Euroopalla. Se olisi täysin naurettava ratkaisu. Kuka sellaisia joukkueita kannattaisi ja miksi? Kuka Pohjois-Amerikan lätkäjoukkuetta kannattaa?
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Eli mielestäsi turnaus olisi parempi, jos Suomen joukkue korvattaisiin Ontarion joukkueella.
Kyllä, olet selvästi lukenut minun viestejäni tästä keskustelusta ja on kiva, että siitä huolimatta heittelet tällaista soopaa. Mutta koska tosiaan et ole lukenut tai et osaa lukea, niin mainitaan vielä kerran, että Suomella on riittävän hyvä joukkue kisoihin, joten siksi se on mukana. Toisin kuin Sveitsillä tai Ranskalla.

Olen sitä mieltä, että raadin pitäisi valita 184 maailman parasta jääkiekkoilijaa ja sitten arvotaan kahdeksan lätkäfania ympäri maailmaa, jotka draftaavat nämä pelaajat joukkueisiin. Joukkueiden nimet arvotaan englanti-kiina-englanti-sanakirjasta.

EDIT: Mukana ei ole kaikkia maailman 184 parasta jääkiekkoilijaa, mutta lisäämällä joukkueet Team Europa ja Team North America kaikilla maailman parhaista pelaajista, kaikilla NHL-pelaajilla, on mahdollisuus päästä mukaan kisoihin. Se, ettei pelaajaa valita tai hän loukkaantuu, ei ole formaatin vika.

Jos näiden tilalla olisi Sveitsi ja Slovakia, silloin esimerkiksi maailman kirkkaimpaan kärkeen lukeutuvalla Anze Kopitarilla ei olisi mahdollisuutta kisoihin. Yleisö kuitenkin tykkää katsoa enemmän Kopitaria kuin Marek Viedenskyä.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä, olet selvästi lukenut minun viestejäni tästä keskustelusta ja on kiva, että siitä huolimatta heittelet tällaista soopaa.

Sinä sanoit ihan selvällä suomella, että hyvät pelaajat tekevät hyvän turnauksen. Jason Spezza on selvästi parempi pelaaja kuin Erik Haula. Mark Giordano on selvästi parempi pelaaja kuin Sami Lepistö. Corey Perry on selvästi parempi pelaaja kuin Lauri Korpikoski. Miten voit silloin väittää, että Haulan, Lepistön ja Korpikosken korvaaminen Spezzalla, Giordanolla ja Perryllä ei tekisi turnauksesta parempaa, kun mielestäsi hyvät pelaajat tekevät hyvän turnauksen? Väitätkö ihan vakavissasi, etteivät Spezza, Giordano ja Perry ole noita suomalaisverrokkejaan parempia pelaajia?

Suomella on riittävän hyvä joukkue kisoihin, joten siksi se on mukana. Toisin kuin Sveitsillä tai Ranskalla.

Mitä mietit katsellessasi sitä, kun Sveitsi voitti Kanadan vuonna 2006 luvuin 2-0 ja hävisi sille vuonna 2010 rankkukisan jälkeen 2-3? Mietitkö, että on sääli katsella tällaisia perseraiskauksia olympiatasolla ja olisi se tosi kiva, kun Kanadaa vastaan pelaisikin Sveitsin sijasta Team Euroopan Ylijäämät?
 

Ralph

Jäsen
Sinä sanoit ihan selvällä suomella, että hyvät pelaajat tekevät hyvän turnauksen.
Niin kirjoitin. Mutta en kirjoittanut, että mukana on oltava absoluttisesti maailman parhaat pelaajat. Suomella on sen verran kova 23 pelaajan rosteri, että saavat oman joukkueen mukaan.

Hyvät pelaajat tekevät turnauksen = mukaan on otettava kaikki parhaat, sanoo nimimerkki Kirjoittelija. Hyvin ymmärretty. Kiitos siitä. Adjektiivin hyvän vertailumuodosista viimeinen on paras. Jos kirjoittaisin sanan "hyvät" tilalle "parhaat", niin silloin Haula tosiaan pitäisi korvata Spezzalla.

Mitä mietit katsellessasi sitä, kun Sveitsi voitti Kanadan vuonna 2006 luvuin 2-0 ja hävisi sille vuonna 2010 rankkukisan jälkeen 2-3?
Enpä muista näinkö edes pelejä. Mutta sen voin sinulle kertoa, että jos mestaruudet jaettaisiin aina paperilla, varsinaisia otteluita ei kannattaisi koskaan järjestää.

Kuten tänään kirjoitin, lopettaisin mielelläni MM-kisat ja World Cup ottaisi sen paikan muutoin nykyisellä formaatilla, mutta oikealla kahdeksalla maajoukkueella. Mutta kun näin ei tapahdu, niin eipä minua haittaa, että edes yhdet sellaiset kisat pidetään, joihin on jokaisella maailman parhaalla pelaajalla mahdollisuus päästä.

Anze Kopitar myy paremmin kuin Martin Pluss.
 

Ralph

Jäsen
Suomen joukkueessa on jätkiä, jotka eivät mahdu edes pelaamaan NHL:ssä.
Niin on, mutta hyvän NHL-tason pelaajia on niin paljon, että kokonaisuutena ovat riittävä paketti osallistumaan maana näihin kisoihin. Jos Barkovin passissa lukisi pelkästään Venäjä, Koivulla Slovakia, Ristolaisella Ranska, Vatasella Tshekki, Rinteellä Kypros, Raskilla Georgia ja Jokisella Etelä-Afrikka, tilanne olisi eri.

Ja Jason Spezza myy paremmin kuin Lauri Korpikoski.
Niin tekee. Ja Spezzalla oli mahdollisuus päästä kisoihin, mutta se ei ole formaatin vika, ettei hän päässyt. Jos Team North America ja Team Europa korvattaisiin Sveitsillä ja Slovakialla, silloin Kopitarilla ei olisi mahdollisuutta kisoihin. Tämän taisin mainita jo.

Olisihan kaimapoika Krueger voinut olla valitsematta Kopitaria joukkueeseensa, mutta silloinkin tilanne olisi sama: kaikilla maailman parhaista on mahdollisuus päästä näihin kisoihin.
 

Ralph

Jäsen
Seuraatko aktiivisesti muiden lajien kuin jääkiekon maajoukkueturnauksia?
En keksi muuta lajia, jossa järjestettäisiin MM-kisojen ja olympialaisten ulkopuolella jotkut muutkin kisat maailman parhaille pelaajille. Mutta kyllä seuraan joo, miten se liittyy mihinkään?

Jos jalkapallossa järjestettäisiin vaikka joka toinen elokuu vastaavat kisat, joissa olisi mukana jos jonkinlaisia yhdistelmäjoukkueita, niin veikkaan, että vetäisi yleisöä.

Jääkiekossa on vaikea saada huippumaajoukkueturnausta, nyt kun olympialaiset eivät enää NHL-pelaajia luultavasti vedä. Syynä on se, että MM-kisat järjestetään liian usein ja kesken NHL-kauden. Kuten tänään ehdotin, jos MM-kisat pelattaisiin joka toinen syyskuu, niin nousisi niiden arvot niin korkeaksi, ettei mitään World Cup -tyylisiä kisoja tarvita.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvät pelaajat tekevät turnauksen = mukaan on otettava kaikki parhaat, sanoo nimimerkki Kirjoittelija. Hyvin ymmärretty. Kiitos siitä. Adjektiivin hyvän vertailumuodosista viimeinen on paras. Jos kirjoittaisin sanan "hyvät" tilalle "parhaat", niin silloin Haula tosiaan pitäisi korvata Spezzalla.

Ketkä näistä eivät ole hyviä jääkiekkoilijoita:
Ice hockey at the 2014 Winter Olympics – Men's team rosters - Wikipedia, the free encyclopedia
Ice hockey at the 2014 Winter Olympics – Men's team rosters - Wikipedia, the free encyclopedia

En keksi muuta lajia, jossa järjestettäisiin MM-kisojen ja olympialaisten ulkopuolella jotkut muutkin kisat maailman parhaille pelaajille. Mutta kyllä seuraan joo, miten se liittyy mihinkään

Tekisikö tulevan kesän futiksen EM-kisoista paremman turnauksen se, että Albanian korvaisi Balkanin joukkue ja Ruotsin korvaisi Pohjoismaiden joukkue?

Jos jalkapallossa järjestettäisiin vaikka joka toinen elokuu vastaavat kisat, joissa olisi mukana jos jonkinlaisia yhdistelmäjoukkueita, niin veikkaan, että vetäisi yleisöä.

Jos jalkapallon World Cupiin keksittäisiin ottaa mukaan Euroopan Ylijäämäjoukkue ja Etelä-Amerikan alle 24-vuotiaiden joukkue, miten luulisit päätöksen menevän läpi? Nyökyteltäisiinkö maailmalla tyytyväisenä todeten, että "hieno ratkaisu, hyvät pelaajat tekevät hyvän turnauksen". Olisiko sinusta ollut komeaa nähdä Litti ja Hyypiä arvoturnauksessa edustamassa porukkaa nimeltä Team Europe Leftovers?
 

Ralph

Jäsen
Ketkä näistä eivät ole hyviä jääkiekkoilijoita:
Aika monta heikompaa pelaajaa, kuin Suomen heikommat pelaajat nyt. Löytyyhän Slovenialtakin Anze Kopitar, mutta ei se yksin riitä.

Tekisikö tulevan kesän futiksen EM-kisoista paremman turnauksen se, että Albanian korvaisi Balkanin joukkue ja Ruotsin korvaisi Pohjoismaiden joukkue?
Olisihan silloin luvassa laadukkaampaa jalkapalloa, mutta silloin ne ei enää olisi EM-kisat, joten se ei ole mahdollista.

Jos jalkapallon World Cupiin keksittäisiin ottaa mukaan Euroopan Ylijäämäjoukkue ja Etelä-Amerikan alle 24-vuotiaiden joukkue, miten luulisit päätöksen menevän läpi? Nyökyteltäisiinkö maailmalla tyytyväisenä todeten, että "hieno ratkaisu, hyvät pelaajat tekevät hyvän turnauksen".
Tarkoitatko jalkapallon World Cupilla maailmanmestaruuskisoja? Jos maailmanmestaruuskisoihin lisättäisiin yhdistelmäjoukkueet, ne eivät enää olisi maailmanmestaruuskisat.

Jos jalkapallossa järjestettäisiin MM-kisojen, EM-kisojen, Copa American ja olympialaisten ohella vielä yhdet kovat kisat, jossa ei jaeta mitään virallista maailman- tai maanosan mestaruutta tai olympiakultaa, niin kyllä niihin voisi yhdistelmäjoukkueet osallistua. Ja yleisö tykkäisi, kun ne kisat saattelisi kaikki parhaat pelaajat samaan turnaukseen.

Eihän jääkiekonaan World Cupissa jaeta mitään maailmanmestaruutta vaan yksittäisen turnauksen voittoa, jolla ei ole nimellisesti samaa arvoa kuin maailmanmestaruudella. Jos MM-kisat lakkautettaisiin ja World Cup ottaisi sen tittelin itsellen, ei yhdistelmäjoukkueita enää voisi olla.

Jalkapallossa on Mestarien liiga, koripallossa NBA ja Eurooppaliiga sekä jääkiekossa NHL ja KHL. Yhdessäkään näistä ei jaeta virallista maan- tai maanosanmestaruutta ja missään niissä ei olekaan maajoukkueita. Aivan kuten jääkiekossa nyt World Cupissa.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Jahas, täällä on pojat keksineet ikiliikkujan. Viasatilta kun matsit tulevat niin ilmeisesti ovat maksumuurin takana eikä köyhä kansa pääse nauttimaan höntsäturnauksen tunnelmasta.
 

Ralph

Jäsen
Viasatilta kun matsit tulevat niin ilmeisesti ovat maksumuurin takana eikä köyhä kansa pääse nauttimaan höntsäturnauksen tunnelmasta.
MTV näyttää Suomen pelit ilmaiseksi MM-kisoissa. Vai mitä tarkoitit höntsäturnauksella? Laadukkaampaa jääkiekkoa World Cupissa pelataan kuin MM-kisoissa, vaikka World Cupissa olisi pelkästään yhdistelmäjoukkueita. Vaikka ei tämä ei ole oikea maajoukkueturnaus, niin ei se tee tästä höntsäturnausta. Elleivät pelaajat oikeasti höntsää, mitä en usko.
 
Aika monta heikompaa pelaajaa, kuin Suomen heikommat pelaajat nyt..

Et vastannut kysymykseen. Minä en kysynyt, ketkä noista ovat huonompia kuin Suomen heikommat pelaajat. Kysyin, ketkä noista eivät ole hyviä pelaajia. Voisitko vastata kysymykseen?

Tarkoitatko jalkapallon World Cupilla maailmanmestaruuskisoja?Jos maailmanmestaruuskisoihin lisättäisiin yhdistelmäjoukkueet, ne eivät enää olisi maailmanmestaruuskisat..

Kyllä, jalkapallon MM-kisat tunnetaan englanniksi nimellä World Cup. Jos turnaukseen lisättäisiin yhdistelmäjoukkueet, olisiko tuo englanninkielinen nimitys World Cup mielestäsi edelleen ihan validi?
 

Ralph

Jäsen
Et vastannut kysymykseen. Minä en kysynyt, ketkä noista ovat huonompia kuin Suomen heikommat pelaajat. Kysyin, ketkä noista eivät ole hyviä pelaajia. Voisitko vastata kysymykseen?
Voin.

Starosta, Vydareny, Budaj, Surovy, Laco, Bartkovic, Marcinko, Zaborsky, Juricna, Kopecky, Ölvencky, Miklic ja Radiojevic ylemmästä, Vauclair, Blindenbacher, Ambuhl, Cunti, Wick, Bodenmann, Suri, Pluss, Seger, Traschler, Bieber, Gardner, Stephan, Hollenstein, von Gunten, Moser ja Remy alemmasta.

Kukaan näistä pelaajista ei minun papereissani mene kategoriaan "hyvät pelaajat", kun puhutaan koko maailman mittakaavasta. Jokainen pelaaja on hyvä, kun pienennetään otantaa tarpeeksi. Mutta se ei riitä näihin kisoihin.

Kyllä, jalkapallon MM-kisat tunnetaan englanniksi nimellä World Cup. Jos turnaukseen lisättäisiin yhdistelmäjoukkueet, olisiko se mielestäsi sen jälkeen edelleen World Cup?
Ei olisi. Vertaatko tosiaan jalkapallon ja jääkiekon World Cupeja vain nimen takia? Huomauttaisin, että toisessa jaetaan maailmanmestaruus ja toisessa ei. Siinä on vissi ero. Jos jääkiekon MM-kisat vaihtaisi englanniksi nimensä World Cupiin ja tämä uusi World Cup nimensä Canada Cupiin, tilanne olisi sama. Toisessa jaetaan maailmanmestaruus ja toisessa ei.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
MTV näyttää Suomen pelit ilmaiseksi MM-kisoissa. Vai mitä tarkoitit höntsäturnauksella? Laadukkaampaa jääkiekkoa World Cupissa pelataan kuin MM-kisoissa, vaikka World Cupissa olisi pelkästään yhdistelmäjoukkueita. Vaikka ei tämä ei ole oikea maajoukkueturnaus, niin ei se tee tästä höntsäturnausta. Elleivät pelaajat oikeasti höntsää, mitä en usko.

Mistä tuossa höntsäturnauksessa pelataan, voittajalle tarjolla lämmintä kättä. Niin että näkeekö noita höntsiä köyhä kansa vai ei?
 

Ralph

Jäsen
Niin että näkeekö noita höntsiä köyhä kansa vai ei?
Jos köyhällä ei ole varaa telkkariin, voi mennä katsomaan peliä johonkin kuppilaan. Niissä näkyy MTV, jossa näkyy ilmaiseksi Suomen pelit.
 
Jos jalkapallossa järjestettäisiin MM-kisojen, EM-kisojen, Copa American ja olympialaisten ohella vielä yhdet kovat kisat, jossa ei jaeta mitään virallista maailman- tai maanosan mestaruutta tai olympiakultaa, niin kyllä niihin voisi yhdistelmäjoukkueet osallistua. Ja yleisö tykkäisi, kun ne kisat saattelisi kaikki parhaat pelaajat samaan turnaukseen.

Paino sanalla "ohella". Tätä NHL:n Honda Cupia ei nyt olla järjestämässä todellisten best-on-best-maajoukkueturnausten ohella, sillä seuraavasta sellaisesta ei ole mitään varmaa tietoa. Entä jos jalkapallossa ei järjestettäisi ensimmäistäkään turnausta, jossa maajoukkueet kilvoittelevat toisiaan vastaan parhailla mahdollisilla joukkueillaan? Entä jos silloin kesäkuussa, kun tällainen turnaus olisi kansallisten sarjojen ohjelmien puolesta mahdollista järjestää, pelattaisiin turnaus, jossa Argentiina pelaisi Eurooppaa ja Saksa Etelä-Amerikkaa vastaan? Mitä luulet, tykkäisikö yleisö kovasti?

Huomauttaisin, että toisessa jaetaan maailmanmestaruus ja toisessa ei. Siinä on vissi ero.

Eihän se nimi "World Cup" vielä velvoita mitään maailmanmestaruutta jakamaan. Jos velvoittaisi, ei NHL voisi kutsua omaa Honda Cupiaan nimellä World Cup. Jalkapallossakin voitaisiin ihan hyvin pelata World Cupia, jonka voittajaa ei palkita maailmanmestarina. Sehän toisi vain laadukkaampaa futista ihmisten nähtäväksi, sillä "hyvät pelaajat tekevät hyvän turnauksen".
 
Viimeksi muokattu:
En vain näe siinä mitään muuta järkeä kuin markkinointinäkökulman, että kisoissa pelaa tuollaisia joukkueita. Maajoukkueturnaus elää kuitenkin aina tietyllä tavalla pitkälti sen kansallistunteen kautta, kukaan tuskin hirveästi jännittää näiden kokoelmajoukkueiden puolesta, saati sitten että pelaajat blokkaavat laukauksia ja taistelevat "Team Euroopan" puolesta.

Kuka tällaisia joukkueita kannattaa?

Esimerkiksi ne jotka kannattavat myös Euroopan Unionia. Sehän siinä olisi hauskaa, jos tämä Team Europe voittaisi koko höskän. Se herättäisi varmasti joitakin kysymyksiä. Siis jos kannatat Perussuomalaista ja konservatiivista nationalismiajattelua niin kannattaa voittaa tämä "Team Europe".

Tosiaan mitä mieltä siitä, että joku Jari Litmanen olisi edustanut Team Europea jalkapallossa ja olisi näin päässyt pelaamaan jalkapallon MM-kisoihin? Nyt kun hän edusti Suomea, hänellä ei koskaan tätä mahdollisuutta tullut ja vain siksi, koska sattui syntymään tänne Suomeen - jääkiekon luvattuun maahan.

Mielestäni NHL:ltä rohkeita, uusia, hyviä ja raikkaita ajatuksia. Ei takerruta mihinkään vanhaan nationalistiseen ahdasmieliseen muita ihmisiä syrjivään ajatteluun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös