TPS kaudella 2015–2016 – Palloseuran kunnianpalautus osa xxx

  • 561 147
  • 1 856

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Starbuck muuten en toki kritisoi sinua, mutta miten ihmeessä TPS:n maalivahdit on parempia kuin Tapparan?

Lassila Setänen Georgiev vs. Karhunen Hrachovina

TPS:n kaikki maalivahdit pelasivat viime kaudella liigaa yli 91 torjuntaprosentilla, joukkueen sijoitus oli tokavika. Karhunen pelasi Liigan parhaan joukkueen takana, joka varmasti toi helpotusta. Hrachovina pelasi Mestistä ja pari Liigamatsia. Näkisin, että TPS:llä on enemmän ja parempia nimiä heittää tilalle, jos ykkösvahti loukkaantuu. Lassilaa tuskin tarvitsee esitellä, menee nykypäivänä aika päällekkäin Karhusen kanssa. Toiset toki pitävät Karhusta yliarvostettuna ja Lassilaa vanhana ailahtelevana paskana. Mun silmissä molemmat on huippuveskoja Liigaan. Liigakokemusta TPS:n veskoilla on 409 ottelua ja Tapparan veskoilla 133 ottelua. Turussa on tunnetusti kasvatettu huippumaalivahteja jo vuosikausia. Eiköhän Setänen ja Georgi ole seuraavat.
 
Koska viimeksi TPS on voittanut kaukalossa jotain juuri junnujen kautta? Koska joku 18-vuotias finninaamainen maalivahti on hypännyt kehiin jossain Hippoksella, pysäyttänyt 50 kutia ja ryöstänyt nollapelillään kotijoukkueen varman voiton? Tai vastaavasti koska joku 19-vuotias laitahyökkääjä on ottanut roolia heti ensimmäisessä miesten matsissaan, iskenyt kaksi maalia sisältäen voittomaalin? Entä koska joku junnupuolustaja on noussut kylmiltään ykköspakkipariin ja heittänyt äijämäisesti miestä seinille heti ensimmäisestä vaihdostaan lähtien?
Viime kaudella. Kaikki nuo. Joukkue oli vaan siinä vaiheessa osastolla ynnä muut, eikä näiden junnujen tai joukkueen teot teitä ketään kiinnostanut. Huomio meni koutsin lynkkaamiseen. Come on, hitusen tolkkua näihinkin vuodatuksiin...
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Viime kaudella. Kaikki nuo. Joukkue oli vaan siinä vaiheessa osastolla ynnä muut, eikä näiden junnujen tai joukkueen teot teitä ketään kiinnostanut. Huomio meni koutsin lynkkaamiseen. Come on, hitusen tolkkua näihinkin vuodatuksiin...
Mitä ne voitti, liigassa? Silloin kun peleillä oli vielä jotain merkitystä yhtään mihinkään? Pikkaraisen vaihtumisen jälkeen peliin tuli kokonaisuutena jotain tolkkua, mutta mitään merkitystä mihinkään ei enää ollut. Ja se näkyi myös vastustajien otteissa TPS:ää vastaan.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kannattaa varmasti joskus ottaa vaikka näitä Jatkoajan TPS-kausiketjuja vuosilta 2005-06, 2006-07 ja 2007-08 luettavaksi. Sieltä voi hyvin nopeasti tehdä muutamia päätelmiä, että pidettiinkö noita kausia keväällä 2006, keväällä 2007 ja keväällä 2008 onnistuneina. Mä kerron sulle salaisuuden hyvin nopeasti: EI, niitä kausia ei todellakaan pidetty onnistuneina!
Näin sivumennen totean vain, että tuo kausi 2007-08 itse asiassa oli siinä mielessä pieni onnistuminen, että se oli kauden 2009-10 ohella ainoa kausi vuoden 2004 jälkeen, jolloin TPS sijoittui paremmin kuin etukäteen kesällä rostereita vertaamalla yleisesti odotettiin. Oikeastaan edes vuoden 1996 jälkeen näin ei ole käynyt kuin 2008 ja 2010 sekä ehkä 2004, jolloin Tepsiä toki pidettiin kovana etukäteenkin, mutta edellisen kauden mahalasku toi epäilyksiä puseroon. Tuohan oli tuo 2007-08 ainoa kausi, jolloin TPS:ää pidettiin etukäteen aivan yhtenä liigan huonoimmista joukkueista ja liki varmana sääleistä ulos jääjänä. Pari erittäin onnistunutta hankintaa (Sweatt ja Laine) vain hilasivat joukkueen odotettua korkeammalle sarjataulukossa. Tässä toki yhtä tärkeänä apuna oli myös muutaman muun joukkueen totaalinen kyykkääminen, minkä johdosta 10 joukkoon pääsi helpommalla kuin koskaan muulloin.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Mr.Foxin mainitsemista mahdollisuuksista yksi oli aika mielenkiintoinen: Rantanen lähtee, Kallio ei tule ja Tukonen saikuttaa. Siinä saa kuulkaas juniorit vähän lisää näytön paikkoja...

Oikeisiin jatkopeleihin pääsy olisi nannaa, jotenkin ei vaan usko riitä, liikaa muuttuvia tekijöitä. Toivottavasti eivät nyt mene Lassilaa myymään...
 
Mitä ne voitti, liigassa? Silloin kun peleillä oli vielä jotain merkitystä yhtään mihinkään? Pikkaraisen vaihtumisen jälkeen peliin tuli kokonaisuutena jotain tolkkua, mutta mitään merkitystä mihinkään ei enää ollut. Ja se näkyi myös vastustajien otteissa TPS:ää vastaan.
Eihän ne junnut pelanneetkaan alkukaudesta. Sitten kun pelasivat ja jotain voittivat = väärin voitettu? Saako siitä vähemmän pisteitä?
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Eihän ne junnut pelanneetkaan alkukaudesta. Sitten kun pelasivat ja jotain voittivat = väärin voitettu?

Kaikki kunnia junnuille hienoista otteista viime kaudella.

Tosiasia on vaan, että junnut saivat pelata viime kaudella melko paineettomassa tilassa vailla minkäänlaisia odotuksia. Silloin esitetyt hienot otteet lievästi asennevammaisia vastustajia vastaan eivät kerro todellista kuvaa poikien tasosta eikä Tepsi voi asettaa vielä ensi kaudella kohtuuttoman suurta vastuuta näiden poikien varaan. Ja huom(!), tähän joukkoon pitää laskea myös Georgijev. On aivan eri tilanne pelata tärkeistä pisteistä jossain pleijariviivojen paikkeilla kuin yrittää kiusata isompia sijalta 13 käsin.

Paras kehityskäyrä pojille taataan tarjoamalla vastuuta sopivassa määrin, etenkin alkukaudesta - jos siivet alkavat kantaa, niin suurempi vastuu on pelkkää plussaa.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Pidetään tämä nyt lyhyenä ja ytimekkäänä - sekä ihan yleisenä kysymyksenä:

Minkä SM-liigajoukkueiden rosterit ovat tällä hetkellä (28.06.2015) paperilla parempia kuin TPS:n?

BLU, IFK, KÄR, LUK ja TAP-rosterit ovat paperilla parempia - mitkä muut 4-5 joukkuetta ovat paperilla parempia kuin TPS?

Niin kauan kun TPS:n puolustus on sitä luokkaa mitä sitä se on tänään (29.06.2015), niin tästä ei tarvitse edes keskustella. Palataan asiaan heti kun TPS julkaisee Tallind... siis tulevan kärkipuolustajansa sopimuksen.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Niin kauan kun TPS:n puolustus on sitä luokkaa mitä sitä se on tänään (29.06.2015), niin tästä ei tarvitse edes keskustella. Palataan asiaan heti kun TPS julkaisee Tallind... siis tulevan kärkipuolustajansa sopimuksen.
Nyt on vähän ristiriitaista!

Toisaalta hehkutetaan kuinka helvetin hyvää junnutyötä Palloseurassa tehdään ja kuinka parikymppisiä kavereita pitäisi istuttaa isoihin rooleihin. Laitahyökkääjissäkään ei nähdä mitään ongelmaa, jos 4/8 on junnuikäisiä jopa 10 matsin ajan loukkaantumisia tuuraamassa. Pakistossa tämä junnujen määrä muodostuukin yhtäkkiä ongelmaksi - ja vapahtajaksi odotetaan jotain 36-vuotiasta pelaajaa, joka vieläkin harkitsee uransa jatkoa. Mun nähdäkseni jonkun 20-vuotiaan Elmeri Erosen pitäisi mennä ykkösparin kärkipakkina siinä kuin jonkun 18-vuotiaan Patrik Virran ykkösketjun maalipyssynä.

Ehkä tämä logiikka ei vain vieläkään auennut mulle?

Nuo aiemmin mainitsemani viisi joukkuetta (BLU, IFK, KÄR, LUK ja TAP) ovat selkeästi edellä puolustuksen rakentamisessa. Mun nähdäkseni kolme muuta osa-aluetta - hyökkäys, maalivahtipeli ja valmennus - ovat TPS:ssa ainakin hyvin lähellä TOP6-tasoa jopa ilman värilaseja katsottuna. Tähän samaan päätelmään on tullut moni muukin Jatkoaika-kirjoittaja kannattamastaan seurasta huolimatta. Riittää kun vain vähänkin vilkaisee Voimasuhde-ketjua.

Tuo TPS-pakistohan on edelleen aivan järkyttävä. Toisaalta kun katsoo muiden keskikastin joukkueiden (HPK, ILV, JYP, KAL, PEL, SAI, ÄSS) pakistoja, niin ovatko ne nyt kuitenkaan niin montaa valovuotta TPS:n vastaavaa edellä. Jos nyt vaikkapa Ässien kolmosparissa luutii Mikko Viitanen ja meillä Niklas Friman, niin enpä ole aivan varma kumpi siinä leikissä on voittaja. Riittää kun laittaa näiden keskikastin joukkueiden nimilistat rinnakkain ja vertaa pakistoja, niin huomaa hyvin äkkiä, että ei muillakaan keskikastin joukkueilla mitään betonipuolustuksia ole kolmospariin saakka.

Mä näen asian näin, että TPS:n tämän päivän (29.06.2015) hyökkäys, maalivahtipeli ja valmennus ovat kaikki ylempää keskikastia eli SM-liigan TOP6-tasoa. Pakistojen osalta paperilla TPS:n taakse jää nykyisillä nimillä 2-3 mahdollisesti jopa neljä joukkuetta. Toisin sanoen yhdellä osa-alueella ollaan selkeästi alempaa keskikastia eli SM-liigan BOTTOM5-osastoa. Toisaalta kuinka paljon kokonaisuutta parantaisi se, jos TPS-pakisto vaihdettaisiin päittäin vaikkapa SaiPa-pakistoon?

Verrataan nyt vaikkapa siihen SaiPa:an. TPS on SaiPa:an verrattuna yhdellä osa-alueella (hyökkäys) selkeästi edellä, kahdella osa-alueella (maalivahtipeli, valmennus) suunnilleen tasoissa ja yhdellä osa-alueella (puolustus) ehkä hieman jäljessä. Mun nähdäkseni TPS:n pitäisi siis sijoittua paperilla SaiPa:a korkeammalle sarjataulukossa. Vastaavia vertailuja voidaan tehdä muidenkin keskikastin joukkueiden kanssa ja kas... ei sieltä noiden aiemmin luettelemieni viiden kärkijoukkueen lisäksi niin kovin montaa voida laskea ennakkokaavailuissa TPS:n edelle.

TPS:n sijoittaminen kymppitilalle tämän päivän materiaaleilla (paperilta katsottuna) vaatii TPS:n epäonnistumista materiaaliin nähden. Vastaavasti materiaaliin nähden muutaman joukkueen sijoittaminen sarjataulukossa TPS:n edelle vaatii TPS:n epäonnistumisen lisäksi näiden muiden joukkueiden onnistumista materiaaliin nähden. Miksi pitää ajatella näin negatiivisesti tavoitteita asetettaessa?
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kauhea vääntö täällä, vaikka kaikki ovat varmaan suurin piirtein samaa mieltä siitä, että sitä parempi mitä ylempänä TPS sarjataulukossa keikkuu. Tosin en ihan ymmärrä sitä Mr. Foxin ajatusta, että sijat 7-15 olisivat "samaa paskaa eri paketissa". Kyllä mun mielestä 7. sija on aika helvetin paljon parempi kuin esimerkiksi 13. sija. Tosin uskon, että Mr. Fox on tästäkin samaa mieltä, koska kirjoitti myös, että sijat 7-10 eivät ole täysi katastrofi tmv.

Kyllä kutossijan voi mun mielestä asettaa Tepsille ensi kaudelle tavoitteeksi, mutta pitää ymmärtää, että se on kova tavoite, jonka toteutuminen ei ole todennäköistä. Siinä mielessä ei voi olla hirveän pettynyt jos sijoitus onkin 7-10 väliltä. Mielestäni on joka tapauksessa aivan eri asia oletko jo marraskuussa sijoilla 13-15 ja käytännössä sääleistäkin ulkona vai taisteletko loppuun asti uskottavasti paikasta kuuden joukkoon, vaikka loppusijoitus sitten olisikin jotain 7-10 väliltä. Ei todellakaan minusta "samaa paskaa eri paketissa". Siitähän se mielenkiinto nimenomaan syntyy jääkiekon seuraamiseen, että tavoitteet ovat vielä helmi-maaliskuussa elossa - eihän tavoitteita tietenkään aina saavuteta, tai sitten tavoitteet ovat liian matalalla. Kyllä mä ymmärrän, että SM-liigajoukkue voi lähteä kauteen kymppisijakin tavoitteena, mutta olisihan se Tepsille sikäli vähän matala tavoite, että silloin runkosarjan lopulla sijoilla 11-12 oleminen olisi vielä ihan ok. Jokainen joukkue varmaan haluaa aina nousta sarjataulukossa ylemmäs, joten sijoilla 7-10 olevalle joukkueelle luonnollinen tavoite olisi päästä kuuden joukkoon.

Mr. Fox kun muisteli mm kautta 2006-07 ja sitä miten epäonnistuneena sitä täällä pidettiin niin kyllä se mun mielestä oli kuitenkin aika helvetin paljon parempi kausi kuin vaikka nämä kolme viimeisintä. Silloin sentään pelattiin runkosarjassa loppuun asti siitä kutossijasta, vaikka tavoite jäikin saavuttamatta.

Pakistohan Tepsillä on tällä hetkellä täysi vitsi, eikä tuolla pakistolla kannattaisi tavoitella edes SM-liigaan osallistumista, mutta eiköhän sinne nyt joku vielä tule...

Rantasen korvaajaa kun moni odottelee ja tuntuu jo valmiiksi ihmettelevän jos TPS ei sellaista hanki, niin onko kukaan ajatellut, että ehkä TPS oli jopa niinkin kaukaa viisas, että lähtökohtaisestikin oletti, ettei Rantanen enää Tepsissä jatka ja sen takia on noita hyökkääjiä hankittu noin ylettömästi? Eli "Rantasen korvaaja" olisi jo rosterissa.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Nyt on vähän ristiriitaista!

Toisaalta hehkutetaan kuinka helvetin hyvää junnutyötä Palloseurassa tehdään ja kuinka parikymppisiä kavereita pitäisi istuttaa isoihin rooleihin. Laitahyökkääjissäkään ei nähdä mitään ongelmaa, jos 4/8 on junnuikäisiä jopa 10 matsin ajan loukkaantumisia tuuraamassa. Pakistossa tämä junnujen määrä muodostuukin yhtäkkiä ongelmaksi - ja vapahtajaksi odotetaan jotain 36-vuotiasta pelaajaa, joka vieläkin harkitsee uransa jatkoa. Mun nähdäkseni jonkun 20-vuotiaan Elmeri Erosen pitäisi mennä ykkösparin kärkipakkina siinä kuin jonkun 18-vuotiaan Patrik Virran ykkösketjun maalipyssynä.

Tarkoitin kylläkin, että ei TPS siihen kaadu jos ehkä 8-10 (/60) ottelussa laitahyökkääjistä puolet on juniori-ikäisiä. Se on ihan toinen tarina jos siellä on 8-10 ottelua peräjälkeen laitureina puolet juniori-ikäisiä.

Tuo TPS-pakistohan on edelleen aivan järkyttävä. Toisaalta kun katsoo muiden keskikastin joukkueiden (HPK, ILV, JYP, KAL, PEL, SAI, ÄSS) pakistoja, niin ovatko ne nyt kuitenkaan niin montaa valovuotta TPS:n vastaavaa edellä. Jos nyt vaikkapa Ässien kolmosparissa luutii Mikko Viitanen ja meillä Niklas Friman, niin enpä ole aivan varma kumpi siinä leikissä on voittaja. Riittää kun laittaa näiden keskikastin joukkueiden nimilistat rinnakkain ja vertaa pakistoja, niin huomaa hyvin äkkiä, että ei muillakaan keskikastin joukkueilla mitään betonipuolustuksia ole kolmospariin saakka.

Tein tuossa viime viikolla ihan mielenkiintoisen laskelman jokaisen liiga-pelaajan nykyisestä tasosta ja potentiaalista. Tätä laskelmaa käyttäen sain TPS:n pakiston rankattua sijalle 12 ja taakse jäivät Pelicans, Ässät ja KooKoo. Sijat 10 ja 11 miehittivät KalPa ja SaiPa. Yhteistuloksissa (maalivahdit, puolustajat, hyökkäys ja valmentajat) TPS:n todennäköiseksi sijaksi tuli laskelmani mukaan joko 6 tai 7. Tällä perustein omaan kesäkuiseen veikkaukseeni sijoitin TPS:n sijalle 8.

TPS:n sijoittaminen kymppitilalle tämän päivän materiaaleilla (paperilta katsottuna) vaatii TPS:n epäonnistumista materiaaliin nähden. Vastaavasti materiaaliin nähden muutaman joukkueen sijoittaminen sarjataulukossa TPS:n edelle vaatii TPS:n epäonnistumisen lisäksi näiden muiden joukkueiden onnistumista materiaaliin nähden. Miksi pitää ajatella näin negatiivisesti tavoitteita asetettaessa?

Minusta tuntuu, että puhumme kokoajan eri asioista. Minä puhun realistista veikkauksista, sinä puhut tavoitteista. By the way, mille sijoille arvailit TPS:ää viime kaudella?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tosin en ihan ymmärrä sitä Mr. Foxin ajatusta, että sijat 7-15 olisivat "samaa paskaa eri paketissa". Kyllä mun mielestä 7. sija on aika helvetin paljon parempi kuin esimerkiksi 13. sija. Tosin uskon, että Mr. Fox on tästäkin samaa mieltä, koska kirjoitti myös, että sijat 7-10 eivät ole täysi katastrofi tmv.
TA-VOIT-TEE-NA!!! Joko joukkueen itsensä tai meidän kannattajien asettamana tavoitteena sijat 7-15 ovat samaa paskaa eri paketissa!

1) tavoitteena sija 6 => lopullinen sijoitus runkosarjassa sija 6 => puolivälierissä runkosarjan kolmosta vastaan laulukuoroon => lopullinen sijoitus 6 (jos molemmat sääleistä jatkaneet jengit häviävät omat puolivälieränsä) => kausi on onnistunut (tavoite on täyttynyt)

2) tavoitteena sija 6 => lopullinen sijoitus runkosarjassa sija 8 => sääleistä jatkoon ja puolivälierissä runkosarjan kakkosta vastaan laulukuoroon => lopullinen sijoitus 7/8 => kausi on epäonnistunut (tavoite ei täyttynyt)

3) tavoitteena sija 10 => lopullinen sijoitus runkosarjassa sija 10 => sääleistä jatkoon ja puolivälierissä runkosarjan ykköstä vastaan laulukuoroon => lopullinen sijoitus 7/8 => kausi on onnistunut yli odotusten (tavoitteet jopa ylittyivät)

4) tavoitteena sija 10 => lopullinen sijoitus runkosarjassa sija 10 => sääleistä laulukuoroon => lopullinen sijoitus 10 => kausi on onnistunut (tavoitteen mukainen)

Lopputulos on kaikissa neljässä scenariossa käytännössä sama: kolmessa pudotaan puolivälierissä, yhdessä jo sääleissä. Kun sija 10 on asetettu tavoitteeksi jo kesällä, niin tavoite on helvetin paljon helpompaa saavuttaa ja olla tyytyväinen kauden onnistumiseen. Mielestäni yksikään noista edellämainituista kausista ei ole täysin onnistunut, mutta ykkösvaihtoehto olisi oikeastaan ainoa hyväksyttävä. Kaikki muut ovat samaa paskaa eri paketissa!

Kyllä kutossijan voi mun mielestä asettaa Tepsille ensi kaudelle tavoitteeksi, mutta pitää ymmärtää, että se on kova tavoite, jonka toteutuminen ei ole todennäköistä.
Totta kai tavoitteiden pitää olla kovia ja korkealla - ehdottomasti kovempia ja korkeammalla kuin se realistinen odotusarvo.

Mä uskon, että edes Kouvolassa ei aseteta tavoitteeksi sijaa 14 tai 15. KooKoo:n realistinen odotusarvo on sijoittua ensimmäisellä SM-liigakaudellaan sitten 80-luvun sijoille 14 tai 15. Siitä huolimatta uskon, että Kouvolassa tavoite asetetaan sijalle 10. "Kymppisija on meidän mestaruutemme!" - heillä on selkeä syy (nousukausi) siihen. Mikä olisi TPS:n hyväksyttävä syy asettaa tavoite samaan kuin nousijajoukkueella? Tätä samaa mä odotan myös TPS:lta - myös kannattajilta ja Jatkoaika-kirjoittajilta. TPS:n kauden 2015-16 TA-VOI-TE on asetettava muutaman sijan sitä realistista odotusarvoa ylemmäs. "Kuudes sija on meidän mestaruutemme!"

Siitähän se mielenkiinto nimenomaan syntyy jääkiekon seuraamiseen, että tavoitteet ovat vielä helmi-maaliskuussa elossa - eihän tavoitteita tietenkään aina saavuteta, tai sitten tavoitteet ovat liian matalalla. Kyllä mä ymmärrän, että SM-liigajoukkue voi lähteä kauteen kymppisijakin tavoitteena, mutta olisihan se Tepsille sikäli vähän matala tavoite, että silloin runkosarjan lopulla sijoilla 11-12 oleminen olisi vielä ihan ok.
Nyt alat olla asian ytimessä ja viimeinen virkkeesi oikeastaan alleviivaa täysin omat ajatukseni!

- tavoite sija 10 => sijat 11-12 ovat vielä ihan OK
- tavoite sija 6 => sijat 7-8 ovat vielä ihan OK

Niinhän Suomen maajoukkuekin lähti aikoinaan Neuvostoliittoa/Venäjää vastaan liian matalin tavoittein. Tavoite oli saavuttaa mahdollisimman pieninumeroinen tappio. Kun tästä nöyristelevästä (ehkä kuitenkin realistisesta?) asenteesta päästiin eroon, niin niitä voittojakin alkoi tulla. Neuvostoliiton/Venäjän maajoukkueen voittaminen oli mahdollista, jos tavoitteet olivat vielä kolmannen erän alussa hengissä (tasatulos tai maalin takaa-ajoasema).

Rantasen korvaajaa kun moni odottelee ja tuntuu jo valmiiksi ihmettelevän jos TPS ei sellaista hanki, niin onko kukaan ajatellut, että ehkä TPS oli jopa niinkin kaukaa viisas, että lähtökohtaisestikin oletti, ettei Rantanen enää Tepsissä jatka ja sen takia on noita hyökkääjiä hankittu noin ylettömästi? Eli "Rantasen korvaaja" olisi jo rosterissa.
Ei muuta kuin lähteneet/tulleet pelaajat rinnakkain ja etsitään yhdessä löytyykö se "Rantasen korvaaja" jo rosterista!

Tarkoitin kylläkin, että ei TPS siihen kaadu jos ehkä 8-10 (/60) ottelussa laitahyökkääjistä puolet on juniori-ikäisiä. Se on ihan toinen tarina jos siellä on 8-10 ottelua peräjälkeen laitureina puolet juniori-ikäisiä.
Nykyisellä ottelutahdilla 8-10 peräkkäistä ottelua tulee täyteen sopivissa kohdissa noin kolmessa viikossa.

Tein tuossa viime viikolla ihan mielenkiintoisen laskelman jokaisen liiga-pelaajan nykyisestä tasosta ja potentiaalista. Tätä laskelmaa käyttäen sain TPS:n pakiston rankattua sijalle 12 ja taakse jäivät Pelicans, Ässät ja KooKoo. Sijat 10 ja 11 miehittivät KalPa ja SaiPa. Yhteistuloksissa (maalivahdit, puolustajat, hyökkäys ja valmentajat) TPS:n todennäköiseksi sijaksi tuli laskelmani mukaan joko 6 tai 7. Tällä perustein omaan kesäkuiseen veikkaukseeni sijoitin TPS:n sijalle 8.
Aika tavalla samanlaisia laskelmia on tehty täälläkin. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi asetat TPS:n omissa veikkauksissasi 1-2 sijaa alemmas kuin laskelmasi osoittavat - ja asetat tavoitteen jopa 3-4 sijaa alemmas kuin laskelmasi näyttävät? Etkö luota omiin laskelmiisi?

Minusta tuntuu, että puhumme kokoajan eri asioista. Minä puhun realistista veikkauksista, sinä puhut tavoitteista.
Realistinen sijoitus TPS:lle olisi tällä hetkellä ehkä tuo sija 8. TA-VOI-TE pitää luonnollisesti asettaa korkeammalle kuin sen hetkinen realistinen odotusarvo on. Vain asettamalla tavoitteet riittävän korkealle voidaan saada aikaan jotain kehitystä.

By the way, mille sijoille arvailit TPS:ää viime kaudella?
"Kuudes sija on meidän mestaruutemme!"
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Minusta tuntuu, että puhumme kokoajan eri asioista. Minä puhun realistista veikkauksista, sinä puhut tavoitteista. By the way, mille sijoille arvailit TPS:ää viime kaudella?
En muuten pikaisella haulla löytänyt mille sijalle arvelin TPS:a kaudella 2014-15. Uskoisin kuitenkin, että tavoitteeni ja toiveeni ovat olleet myös kesällä 2014 samat kuin jo viimeiset viisi vuotta...

22.08.2006 - TPS 2006-07
"Kaudesta 2006-07 en vielä odota mitään jättipottia. Sanotaanko vaikka näin, että välieräpaikka olisi jo meidän mestaruutemme."

24.09.2009 - Syyskuu 2009 - Miten kausi käynnistyy?
"Lähdetään nyt edelleen liikkeelle siitä, että runkosarjassa sijoitus kuuden joukkoon on meidän mestaruutemme. Se mitä pudotuspeleissä tapahtuu... siitä ei huudella syksyllä!"

11.06.2010 - Heikki Leime Turun Palloseuran uudeksi päävalmentajaksi
"Mitään suurempia odotuksia - kuten menestyksekästä mestaruuden puolustamista - en aio Leimeeltä odottaa. Suora play offs -paikka on aivan riittävä tavoite ensimmäiselle TPS-päävalmentajakaudelle. Vanhan sanonnan mukaan pudotuspeleissä on kuitenkin kaikki jälleen avoinna."

06.05.2011 - Uusi kausi uudet kujeet (TPS 2011-2012)
"Olisipa hauska kuulla, että mikä on TPS:n organisaation antama tavoite Pekka Virralle näiden kahden kauden ajaksi. Mielestäni TPS:n organisaation antama tavoite pitäisi olla selvä sekä Pekka Virralle että kenelle tahansa valmentajalle, joka koskaan TPS:n pukukoppiin astelee. TPS:n pitää sijoittua runkosarjassa sijoille 1-6. Kun joukkueeseen ollaan panostettu enemmän, tavoitteen pitää olla sijat 1-4. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi joukkueen johdon pitäisi myös antaa valmentajalleen tarvittavat työkalut."

30.11.2012 - TPS kaudella 2013-2014
"Mielestäni kuitenkin se ensimmäinen ja kaikkein tärkein asia olisi määrittää ehdottomasti jonkinlainen vaikkapa viisivuotissuunnitelma. Pienin askelein kohti sitä, että TPS nousee jälleen omalle paikalleen - valtakunnan TOP6-joukkueiden joukkoon. Ei tilapäisesti, vaan pysyvästi! Mestaruudesta ei tarvitse taistella joka vuosi, mutta mielestäni seuran vähimmäistavoite pitäisi olla se, että puolivälierissä pelataan joka vuosi. Eikä minkään helvetin säälipleijareiden kautta, vaan ihan oikeasti. Tämä edellyttää sitä, että runkosarjassa sijoitutaan joka vuosi TOP6:n. Lisätavoite voisi olla vaikkapa se, että keskimäärin joka toinen vuosi puolivälieristä mentäisiin myös jatkoon. Tämän siis pitäisi olla minimitavoite - tavoite, joka pitäisi olla ruuvattu niin helvetin syvälle jokaisen kalloon, joka ikinä henkäiseekään Turun Palloseuraa päin!

Jo siinä vaiheessa, kun joku ilmaisee pienintäkään tyytyväisyyttä johonkin sijoihin 7-10 tai säälipleijareiden kotietuihin, koko peli ollaan menetetty. "Joka vähään tyytyy, ei ole enemmän arvoinenkaan!" on erittäin paikkaansa pitävä lause. Pelottavasti olen täälläkin huomannut, kuinka SM-liigan aivopesu on jo toiminut TPS-kannattajiinkin; täällä osa puhuu jo "pudotuspeliviivasta", kun tarkoittavat jotain helvetin kymmenettä sijaa. Säälipleijarit ovat säälipleijareita ja niihin karkeloihin TPS ei yksinkertaisesti kuulu!
"

05.10.2013 - TPS 2013-2014 - runkosarjan 1 kvartaalin seurantaa
"Pistekeskiarvolla (1,30ppo) säälipleijareihin on päästy tätä ennen kaudella 2007-08. Mitkään säälipleijarit eivät voi olla minkään joukkueen tavoite. Kyllä se sijoitus sinne kuuden joukkoon pitää punnertaa. Mä sitä jo laskin tämän ketjun avausviestissä, että todennäköisesti 99 pistettä riittäisi kuudennelle sijalle."

18.02.2015 - TPS kaudella 2015-2016 - Palloseuran kunnianpalautus osa xxx
"TPS:n tavoite tulisi olla sijoitus runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. Osa kannattajista on tästäkin hieman joustanut ja he pitävät vielä sijoja 5-6 "ihan hyvinä". Nuo sijoitukset ovat mulle aika vedenjakajia - toisaalta tässä tilanteessa ne pitäisi voida hyväksyäkin, kun viimeiseen kymmeneen kauteen sijoitus on tainnut olla kuudes tai parempi vain yhden kerran. Muistaakseni mä olen jo vuosikausia toistanut yhtä lausetta: "kuudes sija on meidän mestaruutemme". Periaatteessa tähtäin pitäisi aina olla TOP4, mutta korpivaelluksen johdosta tavoitteesta voidaan vähän joustaa."

06.03.2015 - Miten saadaan yleisömäärät nousuun?
"Kauden 2015-16 urheilullinen tavoite lienee yhtä selkeä: sijat 1-6! Mä en näe mitään syytä miksi tätä tavoitetta pitäisi laskea. Ammattilaissarjoissa pelkkä osallistuminen ei voi olla yhdenkään joukkueen tavoite. Joukkuehan lähtisi jo valmiiksi alistuneena tulevaan kauteen, jos tavoitteeksi sanottaisiin vaikkapa kymmenes sija viidentoista joukkueen sarjassa. Hyvin todennäköisesti tähän tavoitteeseen ei tulla pääsemään, mutta se ei saa missään nimessä olla esteenä sille etteikö tavoite voisi silti olla korkealla - kuitenkin vielä realistisesti saavutettavissa. Joten... urheilullinen tavoite olkoon pudotuspelipaikka eli sijat 1-6."

Eli eiköhän tuo mun näkökantani ja mielipiteeni ole pysynyt tässä kohtuullisen muuttumattomana vuosien varrella? Tosin vähän kyllä edelleenkin harmittaa, että mä en löytänyt omia arvioitani viime kesältä. Hyvin todennäköisesti mä olen asiasta jotain kirjoittanut (esim. Laschin ja Nakladalin sopimusten julkistamisten jälkeen), mutta toistaiseksi en ainakaan löytänyt. Voi olla, että jossain vaiheessa vielä yritän metsästää lisää.

EDIT: lisäsin palstalle kirjoittamani tavoitteet kausilta 2006-07 ja 2009-10

Mielestäni olen ollut jo lähes vuosikymmenen harvinaisen määrätietoinen ja johdonmukainen näissä ajatelmissani, toiveissani ja haaveissani. Kaudella 2006-07 olen asettanut tavoitteeksi välieräpaikan. Tosin sillä kaudella en näemmä ole maininnut mitään runkosarjatavoitteesta - kuuden joukkoon kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Ei muuta kuin lähteneet/tulleet pelaajat rinnakkain ja etsitään yhdessä löytyykö se "Rantasen korvaaja" jo rosterista!
Ei mitään pois Rantasen Mikolta, mutta nyt kyllä tuntuu, että elämän täällä pelätään pysähtyvän ja pallon karkaavan radaltaan hänen siirtyessään veden taakse. Kuinka h-e-l-e-v-e-t-i-s-t-i Mikon on odotettu pisteitä tekevän seuravaalla kaudella, että hän kantaisi koko revohkan selässään finaaliin ja voittoon? Ei kai se poika sentään Ziisus Nazaretilainen ole (vielä), joka käden huitaisulla muuttaa kaiken kullaksi! Ehkä olisikin realistista odottaa, että jo hankitut pelaajat tekisivät osansa...ei tänne nyt ihan ketä tahansa ole sainattu.
Pelaa rauhassa Mikko, kyllä täällä pärjätään...
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Minusta tuntuu, että puhumme kokoajan eri asioista. Minä puhun realistista veikkauksista, sinä puhut tavoitteista. By the way, mille sijoille arvailit TPS:ää viime kaudella?
Löytyihän niitä tekstejä - tuolta yleiseltä puolelta!

28.06.2014 - Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2014-2015
"Peterran lista noista TOP6-joukkueista näyttää erittäin hyvältä. Mitään sen tarkempaa järjestystä on vielä tässä vaiheessa turha painottaa. Omalle listalleni olisin laittanut TPS:n maksimissaan kuudenneksi - edelle ainakin HIFK ja Tappara. SaiPa vähän niin ja näin kuuden sakissa - kovia menetyksiä, mutta toisaalta runko on pysynyt. Oikeastaan mä kyllä nostaisin Bluesin kuuden sakkiin joko TPS:n tai SaiPa:n tilalle."

18.08.2014 - Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2014-2015
"Maalivahtien kautta etenen seuraavaan arvioon:

1.-3. - kotietu finaaleihin on vain yhdellä:
- Kärpät/Tappara - mestarin hankinnat vs. Tapparan valmennus
- Lukko - Lukolle sementoitu sijoitus = 3. - Rauma on edelleen paska paikka - paskuudestaan johtuen Rauma ei tule koskaan sijoittumaan kolmatta sijaa ylemmäs
- - -
4.-7. - yksi tippuu katkerasti säälipleijareihin:
- Blues - valmentajaa myöten täysin aliarvostettu joukkue
- HIFK - paras sentterinelikko kärsii ratkaisijoiden (pl. Zabo) puutteesta sekä maalivahtiosastosta
- JYP - Hippos kestää robottikiekon mainingeissa! - valitettavasti J.Ikonen, E.Perrin ja T.Tarkki hoitavat riittävästi pisteitä kotikaukalosta
- TPS - ratkaisuvoimaiset vahvistukset ja valmennuksen pelityyli perustuvat tumppuunvetokilpailuiden välttämiseen (syy: Lassila)
- - -
8.-12. - 3/5 osallistuvat kuvitteellisiin pleijareihin:
- HPK - Juuse Saros pelastaa sen minkä pelastettavissa on - SA INT:n jälkeen
- Ilves - Järvenpää-Korpisalo -duo riittää yllättävän pitkälle
- Pelicans - Tomi Lämsän uralle ei ole muuta vaihtoehtoa - materiaali alempaa keskikastia - valmennus?
- SaiPa - "aina toivoi kyllä paljon, mutta saikin enemmän", SaiPa-fani feat Olli Lindholm 2013-14 - pessimisti ei pety
- Ässät - Rocky ei tolla porukalla ainakaan sijalle 11 jää
- - -
13.-14. - who cares? -osasto:
- KalPa - Pekka Virta + kaksi epäonnistumista - mikä muuttuisi toimintaympäristön lisäksi?
- Sport - sijat 1.-12. päätetään kabinetissa - öh... ei kun... siis... TERVETULOA SM-LIIGAAN VAASAN SPORT!!!
"

05.09.2014 - Median kausiennakot 2014-2015
"Omissa arvioissani heittäisin Bluesin heittämällä sijoille 5-8. Jonkun kärkijengin flopatessa Blues lienee ensimmäisten joukossa kärkkymässä paikkaa auringossa. Runkosarjan kolmen kärki - Kärpät, Lukko, Tappara - lienee jo kohtuullisen kiveen kirjoitettu. Pudotuspeleihin yltänevät myös HIFK, JYP ja varauksin TPS. Hyvin todennäköistä kuitenkin on, että vähintään yksi näistä floppaa. Säälipleijarijoukkueita ovat mielestäni Blues, Pelicans, SaiPa ja Ässät. Sijoilta 4-6 kun yksikin floppaa, niin yksi noista neljästä joukkueesta nousee lähes automaattisesti pudotuspeleihin. HPK, Ilves, KalPa ja Sport vastaavasti taistelevat viimeisestä säälipleijaripaikasta, jos yksi edellä mainituista neljästä floppaa."

Eli realistisena odotusarvona pidin TPS:n sijoittumista kaudella 2014-15 sijoille 6-7. Tavoite oli luonnollisesti se sama, joka on ollut jo useamman vuoden ajan: "kuudes sija on meidän mestaruutemme".
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähätalo ja Nemecek menevät Detroitin campille. Tämä David Nemecekin tilanne on vähän erikoinen, mielestäni miehelle oli rekisteröity sopimus Tepsin kanssa vuoteen 2016. Nyt on hävinnyt kaikilta listoilta.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kaipa siinä on ollut joku A.Mountainin mestarillinen optiosopimus joka purkautui kun A.Mountain lähti lätkimään?
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei muuta kuin lähteneet/tulleet pelaajat rinnakkain ja etsitään yhdessä löytyykö se "Rantasen korvaaja" jo rosterista!
Ei siellä varmaan ketään yksittäistä pelaajaa ole korvamerkitty "Rantasen korvaajaksi". Rakentavatko muutenkaan yleensä muut kuin Jatkoajan fantasiarosterien kokoajat ja ehkä Ari Vuori joukkueita siten, että laitetaan lähteneet pelaajat yhteen koriin ja sitten jokainen niistä korvataan jollain tietyllä toisella pelaajalla.

Mitä vielä noihin tavoitteisiin ja paskoihin kausiin tulee niin mun mielestä ei ole niin hirveän isoa eroa siinä lähteekö puolivälierissä lauluun runkosarjan kakkosta vai kolmosta vastaan. Tässähän vähän tuo SM-liigan hölmö sarjajärjestelmä sotkee asioita, kun luonnollinen pudotuspelijoukkueiden määrä SM-liigan kokoisessa sarjassa olisi kahdeksan. Tällöin Tepsin kaltaiselle seuralle luonnollinen tavoite olisi normaalioloissa jossain sijojen 1-4 välillä ja tällaisten vuosikausia jatkuneiden surkuhupaisien tunarointien jälkeen ja muutenkin jos jostain muusta syystä pitäisi välillä mennä vähän sammutetuin lyhdyin niin sija kahdeksan.

Edelleen noiden mahalaskukausien välilläkin on paskan maussa erittäin selviä makueroja. Kaudet 2006-07 ja 2014-15 muodostavat tässä mielessä hyvän vertailukohdan. Molempien kausien alla varmaan kaikilla TPS-kannattajilla oli mielessä selkeänä tavoitteena, että kuuden joukkoon pitää runkosarjassa päästä. Toisella kaudella tästä kutossijasta taisteltiin viimeisille runkosarjakierroksille asti, vaikka jäätiinkin lopulta seitsemänsiksi ja pudottiin sitten vielä sääleissä suoraan kahdessa matsissa, kun toisella kaudella sijoitus oli 13. Kyllä toi 13. sija oli ainakin mun mielestä ihan eri paskaa. Kaikkien TPS-kannattajien mielestä toiseksi paras kausi vuoden 2004 jälkeen on varmasti ollut kausi 2008-09, jolloin runkosarjassa noustiin viimeisellä kierroksella sijalle 10 ja pudotuspelien jälkeen sijoitus oli 8. Esimerkiksi kauteen 2004-05 oltiin varmaan pettyneempiä, vaikka se oli kuin oppikirjaesimerkki tuosta Mr. Foxin tyydyttävästä kaudesta: runkosarjassa sijalle 6 ja puolivälierissä lauluun.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Aika tavalla samanlaisia laskelmia on tehty täälläkin. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi asetat TPS:n omissa veikkauksissasi 1-2 sijaa alemmas kuin laskelmasi osoittavat - ja asetat tavoitteen jopa 3-4 sijaa alemmas kuin laskelmasi näyttävät? Etkö luota omiin laskelmiisi?

Tässä viimeisien vuosien aikana on oppinut tietyn tavan odottaa odottamatonta TPS:n kanssa.

Realistinen sijoitus TPS:lle olisi tällä hetkellä ehkä tuo sija 8. TA-VOI-TE pitää luonnollisesti asettaa korkeammalle kuin sen hetkinen realistinen odotusarvo on. Vain asettamalla tavoitteet riittävän korkealle voidaan saada aikaan jotain kehitystä.

Tästä mä olen aivan täysin samaa mieltä. Hienoa, että päästiin näin monen päivän väännön jälkeen samalle aaltopituudelle.

"Kuudes sija on meidän mestaruutemme!"

Vielä eräs asia.
A) Runkosarjan sijoitus 10. Sääliplayoffeista isona yllätyksenä 2-0 voitoin jatkoon. Puolivälieristä laulukuoroon tulevaa mestaria vastaan otteluvoitoin 4-2.
B) Runkosarjan sijoitus 7. Sääliplayoffeista rutiinilla jatkoon 2-0 voitoin. Puolivälieristä laulukuoroon tulevaa mestaria vastaan otteluvoitoin 4-2.
C) Runkosarjan sijoitus 6. Puolivälieristä laulukuoroon tulevaa mestaria vastaan otteluvoitoin 4-2.

Onko mielestäsi siis vaihtoehto C ainoa onnistunut kausi?
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tästä mä olen aivan täysin samaa mieltä. Hienoa, että päästiin näin monen päivän väännön jälkeen samalle aaltopituudelle.
Eiköhän tuo sama asia olisi löytynyt sieltä mun teksteistäni jo muutaman päivän takaa - jos ne vain olisi lukenut ajatuksella läpi?

Näin kirjoitin käytännössä ensimmäisessä viestissäni, joka koski TPS:n tavoitteita kaudelle 2015-16:

Kyllä mun mielestäni pudotuspelipaikka pitää tavoitteena olla itsestäänselvyys. Mitä merkitystä sillä on sijoitutaanko runkosarjassa sijoille 7-15? Miksi kannattaisi lähteä kilpaurheilusarjaan tavoitteenaan vain sijoittua paremmin kuin viimeinen kolmasosa? Eikö tuollaisilla tavoitteilla voisi lyödä samantien hanskat tiskiin? Ketä oikeasti muistaa kauden jälkeen sijoituttiinko sijalle 10 vai 15 - ja onko sillä mitään merkitystä? Samaa paskaa se kuitenkin on.
Mä seuraan Turun Palloseuraa todella tiiviisti!

Mä tiedän, että viimeisten viiden kauden lopulliset sijoitukset ovat pyörineet sijoilla 10-13. Suoraan sanottuna munkin pitää hetki miettiä sitä oikeata sarjaa: onko se nyt 13-10-13-13-13 vai 13-13-10-13-13 vai mahdollisesti jotain muuta. Tämä siis todella tiiviisti TPS:n asioita seuraavan näkökulmana. Entä jos kysyttäisiin joltain jääkiekkoa seuraavalta ulkoturkulaiselta? Mitkä ovat TPS:n sijoitukset viimeksi kuluneilla viidellä kaudella? Vastaus alkaa todennäköisesti sanoilla: "TPS on tällä hetkellä täysi vitsi, siellä ne ovat pyörineet melkein jumbona jo monta vuotta!".

Tätä tarkoitan sillä, kun sanon, että sijat 7-15 ovat kaikki samaa paskaa! Ei se yksi kymppisija siellä välissä lohduta yhtään - siten en myöskään ymmärrä, kuinka joku voi edes mitenkään vakavalla naamalla ehdottaa sitä tavoitteeksi tulevalle kaudelle. Sama paska vaan jatkuisi!

A) Runkosarjan sijoitus 10.
B) Runkosarjan sijoitus 7.
C) Runkosarjan sijoitus 6.

Onko mielestäsi siis vaihtoehto C ainoa onnistunut kausi?
KYLLÄ - jos tavoitteena on olla runkosarjassa vähintään kuudes ja pelata pudotuspelejä
EI - jos tavoitesija oli 7 tai huonompi
Jos tavoitesija oli esim. jumbosijan välttäminen 14 joukkueen sarjassa, niin jokainen sijoitushan on aivan loistava.

Todennäköisesti yksikään ulkopuolinen ei sanoisi, että 14 joukkueen sarjassa sijoittuminen sijalle 10 olisi mitenkään onnistunut kausi.

Kun kautta tarkastelee kokonaisuutena, niin kannattaa jättää nuo pudotuspeleissä tapahtuneet asiat (ensi alkuun) pois. Silloin näkee noin 90% kokonaiskuvan kaudesta. Pudotuspelit antavat onnistuneen tai paskan kauden päälle vain mahdollisesti sen koristuksen. Jos kakku itsessään on paskasta leivottu, niin siinä ei paljoa kermakuorrutukset ja kirsikat auta päällä.

Edelleen noiden mahalaskukausien välilläkin on paskan maussa erittäin selviä makueroja.
Ihan tosissaanko täällä nyt pohditaan paskan makueroja? *HEH*

"Löysä ripulipaska on huonompi juttu kuin verisuonet otsalohkosta pamauttava kiinteä kakka..." - ihan oikeasti, hei!

Kaikkien TPS-kannattajien mielestä toiseksi paras kausi vuoden 2004 jälkeen on varmasti ollut kausi 2008-09, jolloin runkosarjassa noustiin viimeisellä kierroksella sijalle 10 ja pudotuspelien jälkeen sijoitus oli 8. Esimerkiksi kauteen 2004-05 oltiin varmaan pettyneempiä, vaikka se oli kuin oppikirjaesimerkki tuosta Mr. Foxin tyydyttävästä kaudesta: runkosarjassa sijalle 6 ja puolivälierissä lauluun.
Onnistunut - ja toiseksi paras kausi kymmeneen vuoteen - on sellainen, jolloin kynnettiin yli kolmasosa runkosarjasta jumbosijan tuntumassa, pelillisesti esitettiin puoli kautta täyttä ripulia, paras pistemies teki 34 pistettä 58 ottelussa, vaihdettiin valmentajaa ensi kertaa seuran historiassa kesken kauden, poltettiin sillat seuralegendaan kenties lopullisesti jne.?

Tällainen kausiko on oikeasti TPS-kannattajan muistelema "toiseksi paras kausi" kymmeneen viime vuoteen?

Tässähän vähän tuo SM-liigan hölmö sarjajärjestelmä sotkee asioita, kun luonnollinen pudotuspelijoukkueiden määrä SM-liigan kokoisessa sarjassa olisi kahdeksan. Tällöin Tepsin kaltaiselle seuralle luonnollinen tavoite olisi normaalioloissa jossain sijojen 1-4 välillä ja tällaisten vuosikausia jatkuneiden surkuhupaisien tunarointien jälkeen ja muutenkin jos jostain muusta syystä pitäisi välillä mennä vähän sammutetuin lyhdyin niin sija kahdeksan.
Tässä puhut pelkkää asiaa!

Vaikka sarjajärjestelmä on kuinka perseestä tahansa, niin miksi sen pitäisi vaikuttaa yhtään mitään joukkueen tavoitteisiin? TPS:n kaltaiselle seuralle luonnollinen tavoite normaalioloissa on TOP4. Vuosikausia jatkuneiden surkuhupaisien tunarointien jälkeen ja muuten jos jostain muusta syystä pitäisi mennä vähän sammutetuin lyhdyin, niin tavoite pitäisi olla pudotuspeleissä. Nykyisellä sarjajärjestelmällä takuuvarma pudotuspelipaikka irtoaa vain ja ainoastaan TOP6-sijoituksilla. Tällöin lopulliseksi sijoitukseksi jää vähintään kahdeksas - joka siis pitäisikin olla TPS:n kaltaisen seuran luonnollinen tavoite tällaisten vuosikausia jatkuneiden surkuhupaisien tunarointien jälkeen.

Näin ollen mulle ei edelleenkään aukea se, että kuinka joku voi pitää sijaa 10 minkäänlaisena tavoitteena!
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä olen listannut kolme mahdollista skenaariota ja niihin kaikkiin eri tavoitteet. Onko @Mr.Fox samaa mieltä näistä?

The best scenario:
Ahtola - Perrin - Tukonen
Rantanen - Koskiranta - Spina
Kallio - Vainiola - Kumeliauskas
Moisio - Virtanen - Pikkarainen
Siiki, Virta, Vähätalo

"Tallinder" - Nummelin
"Mojzis" - Tikkanen
Forsström - "Honkaheimo"
Eronen - Keskitalo
Friman

Lassila
Setänen
Georgiev

-Hyökkäys liigan tasokkain
-Maalivahdit top 3
-Pakit kestää vertailun mihin tahansa liigajoukkueeseen
Tavoite: välierät

The most likely scenario:
Ahtola - Perrin - Tukonen
Kallio - Koskiranta - Spina
Virta/Siiki - Vainiola - Kumeliauskas
Moisio - Virtanen - Pikkarainen
Vähätalo

"Tallinder" - Nummelin
"Mojzis" - Tikkanen
Forsström - Friman
Eronen - Keskitalo

Lassila
Setänen
Georgiev

-Hyökkääjät top 3
-Pakit keskikastia
-Maalivahdit top 3
Tavoite: suora pudotuspelipaikka

The worst scenario:
Ahtola - Perrin - Pikkarainen
Tukonen - Koskiranta - Spina
Virta/Siiki - Vainiola - Kumeliauskas
Moisio - Virtanen - Vähätalo

"Tallinder" - Nummelin
Forsström - Tikkanen
Keskitalo - Eronen
Friman

Setänen
Georgiev

-Hyökkääjät top 6
-Pakit kaiken osuessa kohdalleen top 10
-Maalivahdit varauksella top 10
Tavoite: sijat 7-10

Vielä vertaus viime kauden Liiga-avaukseen:
Sointu - Koskiranta - Lasch
Smolenak - Kumeliauskas - Rantanen
Tukonen - Lucenius - Pikkarainen
Karvinen - Lämsä - Virtala

Gysbers - Nummelin
Nakladal - Pulli
Lehtonen - Friman

Lassila
Järvinen

Mun mielestä meillä on nyt asiat paljon paremmin kuin viime kaudella. Ei ole turhan paljon ulkomaalaisia ja peluutus oli viime kaudella ihan hanurista. Siis toi kolmosketju kellotti jotain 10 minuuttia per peli, vaikka olisi ollut monissa joukkueissa selkeä ykkösketju. Puolustus näytti tämän hetkistä huonommalta ja itse ainakin uskon, että vielä on tulossa 2-3 puolustajaa. Yksi ykköspakki, yksi Tomas Mojzis ja yksi syvyyspakki.

Pelaajakohtaisesti korvaajat menisi kutakuinkin näin:
Sointu => Tukonen (+)
Lasch => Spina (-)
Lucenius => Perrin (++)
Smolenak => Ahtola (+-)
Karvinen => Moisio (+-)
Lämsä => Virtanen (++)
Virtala => Pikkarainen (++)
Gysbers => "Tallinder" (+++)
Nakladal => "Mojzis" (--)
Pulli => Tikkanen (+++)
Lehtonen => Forsström (+)
Järvinen => Setänen + Georgiev (+++)
Seigo => Eronen (-)
Seikola => Keskitalo (+)


Plussia kertyi tässä listassa 18 ja miinuksia 4. Tässä olen siis pyrkinyt esim. Smolenakin kohdalla ottamaan huomioon myös kahdensuunnanpeliä ja kyllä uskon, että Ahtola niistä viime kauden Laschin tarjoiluista olisi pistänyt limpun ihan yhtä monta kertaa sisään. Spina taas on pelaajatyypiltään vähän erilainen kuin Lasch, mutta Liigan parasta hyökkääjää on paha korvata. Hyvä hankinta silti. Gysbers oli Frimaniakin huonompi ja siksi tähän korvaajaksi Tallinder, niin kyllä nousee hymy korviin asti. Mitä helvettiä Kristian Järvinen teki liigajoukkueessa?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
- - - olen listannut kolme mahdollista skenaariota ja niihin kaikkiin eri tavoitteet. Onko Mr.Fox samaa mieltä näistä?
Jaa-a! Ihan hyvältä näyttää, ehkä pientä yliarviointia siellä sun täällä?

The best scenario:

-Hyökkäys liigan tasokkain
-Maalivahdit top 3
-Pakit kestää vertailun mihin tahansa liigajoukkueeseen
Tavoite: välierät
Hyökkäys ei ole liigan tasokkain - sanoisin ennemmin TOP3-luokkaa.

Senttereissä jäämme jälkeen erityisesti syvyyssuunnassa. Kaksi ensimmäistä ruutua lienevät ihan selviä (Perrin-Koskiranta, Niemi-Huml, Ramstedt-Elkins, Dixon-Järvinen) ja lienee makuasia, mitä kaksikkoa pitää parhaimpana. Itse kallistuisin ehkä HIFK:n duon puoleen? Aivan kärjessä ne erot syntyvät kuitenkin rapsuttamalla sieltä vähän pintaa syvemmältä. Kolmos-neloseen Kärpiltä löytyy vielä Esa Pirnestä ja tarvittaessa Miro Aaltosta tai jopa Mika Pyörälää. HIFK:lla on heittää tuleen nuoria, mutta jo rutinoituneita Robert Leinoa (109 ottelua) ja Thomas Nykoppia (126 ottelua) sekä tarvittaessa Jasse Ikosta (203 ottelua). Kaikki kolme edellämainittua saattavat niminä kuulostaa HMV-osastolta, mutta ovat kuitenkin ihan viime kaudelta 15+ pisteen miehiä. Tapparakin vastaa vielä Jani Lajusella ja Arttu Ilomäellä.

Erot sentteriosastolla ovat pieniä, mutta selkeitä - eikä todellakaan TPS:n hyväksi! Ville-Vesa Vainiola on kuitenkin Mestis-haku, jolla tosin on potentiaalia, mutta liigakokemus (159 ottelua) on pääsääntöisesti vuosilta 2005-08. Tuolloin taso ei riittänyt - riittääkö se kaudella 2015-16? Tadas on meidän valttikorttimme, mutta ikävä tosiasia on se, että hän on viimeksi kuluneiden kahden kauden aikana pelannut ainoastaan 48/120 ottelua (=40%). Kunpa siihen voisikin luottaa, että Tadas pystyisi pelaamaan 50+ ottelua tulevalla kaudella ja tekemään 20+ pistettä tai vastaavasti VVV pystyisi tekemään tarvittavat 20+ pistettä SM-liigan kolmossentterinä, niin mä en olisi yhtään huolissani sentteriosastomme riittävyydestä. Valitettavasti vain mulla ei ole luottoa näihin toiveisiin. Toivon totisesti, että olen tässä asiassa väärässä!

Laidoilla on tulivoimaa ehkä enemmän kuin yhdelläkään vastustajalla. HIFK on myös vahva: Ahtola-Kallio-Rantanen-Spina-Tukonen vs Luttinen-Puustinen-Rask-Zaborsky - suoraan paperista luettuna TPS vie tämän osaston, mutta valitettavasti vain siellä on kysymysmerkkejä. Ahtolan kuntoutuminen loukkaantumisen jäljiltä? Tukosen rikkinäisyys? Spinan toisen kauden kirous? Ehkä HIFK:n laitahyökkääjien vähemmät kysymysmerkit ja pidempi yhdessäolo (rutiini, kokemus) kääntää vaakakupit tasoihin? En tiedä!

Maalivahtiosasto kokonaisuudessaan on ehkä TOP3-luokkaa. Valitettavasti vain yksi maalivahti voi olla kerrallaan kentällä ja mä en koskaan ole ollut mikään Teemu Lassila -fani. Jussi Markkanen, Tarkin veljekset, Ryan Zapolski, Ville Husso ja jopa Ari Ahonen... Mainitsematta jäi jopa Tomi Karhunen ja Eero Kilpeläinen - kaikki ovat Teemu Lassilan ohella maalivahteja, jotka pystyvät hyvänä päivänä kannattelemaan ja torjumaan pisteitä jopa vähän löysäilevillekin joukkueilleen. MItään hirvittävän suurta etua ei TPS:lla ei ole - mutta maalivahteihinsa TPS ei tule kaatumaan missään nimessä. Se on selvää!

Pakisto kestää vertailua, mutta hävinnee edelleen selkeästi kärkijoukkueille? HIFK:n pelaava kuusikko tulee näyttämään suoraan sanottuna pelottavan ylivoimaiselta: Auvitu, Generous, Grillfors, Järvinen, Taimi, Taipalus - mahtavasti roolitettu sekstetti parhaassa peli-iässään täynnä erityyppisiä pelaajia. Tuohon ei yhdelläkään joukkueella ole mitään sanottavaa. Tapparan pakisto on hidas mutta kankea - ei kun isokokoinen ja kokenut. Pakiston runko on ollut jo kolme-neljä vuotta kasassa: Aalto, Kankaanperä, Puistola, Saravo. Kärpillä on varaa heittää tuleen Kukkosta, Laatikaista, Masuhria, Spangia... Kolmellakin "uudella" nimellä vahvistettuna TPS:n pakisto heiluu kokonaisuudessaan sijoilla 4-8 mm. Bluesin, JYP:n ja Lukon kanssa tasoissa.

Tavoitteesta samaa mieltä: tuolla rosterilla pitäisi taistella puolivälierien kotiedusta (sijat 1-4), josta kaiken järjen mukaan pitäisi päästä jatkoon.

The most likely scenario:

-Hyökkääjät top 3
-Pakit keskikastia
-Maalivahdit top 3
Tavoite: suora pudotuspelipaikka
Tähän pätee käytännössä samat sanat kuin edelliseen! Senttereissä jäämme edelleen jälkeen muista TOP3-joukkueista, laitahyökkääjien tulivoimalla emme saa enää niin suurta etua muihin kärkijoukkueisiin ja maalivahtiosastoon emme tule kaatumaan. Yhtä asiaa kuitenkin ihmettelen!

JOS yhdellä peruspakki ottohonkaheimolla pakisto saataisiin nousemaan "keskikastista" => "kestää vertailun mihin tahansa liigajoukkueeseen", niin MIKSI sellaista syvyyshankintaa ei sitten tehtäisi? Tässä on juuri se, jota olen ihmetellyt TPS:n joukkueenrakentamisessa vuosikausia: tavallaan homma jätetään hieman kesken. Yksi kokenut ja kiekkovarma kolmosparin peruspuolustaja ei paljoa keikuttaisi budjettia suuntaan eikä toiseen. Lassilan maalinedustalla ainoastaan makuupaikkoja, kiekko takuuvarmasti lasin kautta mäelle ja vaihtoon - hanskojakaan ei tarvitse nepparien kanssa kiinnittää kyynärsuojiin.

Ehkä paras CV tällaiselle haulle olisi noin kolmenkympin ikä, Kanadan passi, Amerikan alasarjat ja/tai DEL? Mike Brennan, Matt Generous, anyone? Syvyyttä, syvyyttä myös pakiston kolmospariin. Jesse Dudas taisi olla vähän tällainen viritys, mutta ei ainakaan vielä kelvannut.

Tavoitteesta samaa mieltä: tuolla rosterilla pitäisi päästä sijalle 6 - ehkä pienin muutoksin/hankinnoin?

Kolmospariin yksi kiekkovarma peruspakki vaikka alasarjoista, Pikkarainen kolmoseen, Kumeliauskas/Vainiola vuorottelevat kolmosen keskellä ja nelosen oikeaan laitaan yksi karkea santapaperi lisää. Kallion rahoitus ulkopuolelta - Rantasen budjetoitu palkka riittänee näihin kahteen santapaperiin? Rantasesta saatava kasvattajakorvaus jäisi sitten odottelemaan mahdollisia kesken kauden tehtäviä hankintoja. Ehdottomasti tavoitteeksi sija 6.

The worst scenario:

-Hyökkääjät top 6
-Pakit kaiken osuessa kohdalleen top 10
-Maalivahdit varauksella top 10
Tavoite: sijat 7-10
Ei, tämä ei saa toteutua!

Ei kilpaurheilusarjaan voi lähteä vain osallistumaan. Ehkä yllätykseksi maalivahtiosasto kelpaisi mulle. Uskon, että Georgiev-Setänen -kaksikkoon ei kaaduttaisi kuutossijan metsästyksessä. Lassilan kanssa metsästys olisi aavistuksen helpompaa, mutta en mä usko TPS:n maalivahteihin kaatuvan tässäkään scenariossa. Käyttämätöntä budjettiakin olisi vielä ainakin Lassilan palkka + korvaus sopimuksen purusta sekä Rantasen palkka + tuleva kasvattajakorvaus. Noilla summilla kuvittelisi helpostikin olevan jopa neljä ukkoa hankittavissa: pakistoon kaksi nimeä (kiekollinen + kiekoton peruspuolustaja), hyökkäykseen maalintekijä tai vähintään powerforward (Pikkarainen part II) sekä neloseen lisää karkeaa santapaperia.

Miksi edes pitäisi kuvitella lähdettävän kilpaurheilusarjaan noin vajaalla rosterilla + käyttämättömällä budjetilla?
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyökkäys ei ole liigan tasokkain - sanoisin ennemmin TOP3-luokkaa.

Riippuu näkökulmasta. Neloskentälle ei löydy haastajaa tästä liigasta ja Rantasen jäädessä + Kallion tullessa se olisi mielestäni paras. Lupaan myös syödä hatullisen paskaa jos VVV ei pelaa hyvää kautta kolmossentterinä, jos vain pysyy terveenä. Luottoa löytyy ja eihän nämä Kummelin loukkaantumiset tainneet mitään aivotärähdyksiä olla? Huonoa tuuria vähän kuin Numpan silmävamma.

JOS yhdellä peruspakki ottohonkaheimolla pakisto saataisiin nousemaan "keskikastista" => "kestää vertailun mihin tahansa liigajoukkueeseen", niin MIKSI sellaista syvyyshankintaa ei sitten tehtäisi? Tässä on juuri se, jota olen ihmetellyt TPS:n joukkueenrakentamisessa vuosikausia: tavallaan homma jätetään hieman kesken.

Ehkä ei riitä rahat. Kyllähän Honkaheimokin varmasti ensi kaudella kuittaa +100 tonnia, missä sitten pelaakaan. Eskolan mukaan pelaajabudjetti on siis tasan 2 miljoonaa euroa, siihen nähden tämä palapeli näyttää hemmetin hyvältä. Valitettavasti 100 000 euroa Liigan bottom 4 pelaajabudjetilla on liian paljon syvyyspelaajalle. Kaikki varmasti tietävät, ettei tuo ole oikea pelaajabudjetti. Ketä Eskola tässä yrittää huijata? Itseään? Mediaa? Meitä faneja?

Ja mun mielestä kaikki ylimääräiset ulkomaalaiset voi jäädä himaan. Mahdollisimman kotimainen joukkue on avain voittoon. Viime kaudella niitä ulkomaisia pyöri tuolla 11 kappaletta - ei ole hyvä tämä!

Kolmospariin yksi kiekkovarma peruspakki vaikka alasarjoista, Pikkarainen kolmoseen, Kumeliauskas/Vainiola vuorottelevat kolmosen keskellä ja nelosen oikeaan laitaan yksi karkea santapaperi lisää. Kallion rahoitus ulkopuolelta - Rantasen budjetoitu palkka riittänee näihin kahteen santapaperiin? Rantasesta saatava kasvattajakorvaus jäisi sitten odottelemaan mahdollisia kesken kauden tehtäviä hankintoja.

Kolmospariin saisi tämän hetkisillä markkinoilla suht halvalla Liigassa pelanneen peruspakin. Täälläkin joku on maininnut nimen Patrik Parkkonen, hän vaikka esimerkkinä. En tiedä olisiko kusemista 20 pisteen Pikkaraisen muroihin, mutta olisihan toi kova nelonen Moisio - Virtanen - Pikkarainen. Uskoisin myös jonkin näköiseen pistepotentiaaliin ja jopa tylsistä tiistai SaiPoista tulisi action täyteisiä myllyjä. Hyökkäykseen ei mun mielestä tarvita enää ketään, paitsi Kallio. Kaikki santapaperit on poissa meidän omien junnujen (Virta, Siiki, Vähätalo) peliajasta. Oiva nelosen laituri löytyisi tuolta TuTostakin, nimittäin se Rasmus Kulmala. Oli selkeästi paras viime kauden nelosen laitureista. Sinmeni kuiteski. Rantasen palkka about 70k ja siirtokorvaus 200k. Kyllähän tolla Smolen saisi. Ja jos meillä menee hyvin kausi, niin ei noita kesken kauden tulevia hätähankintoja tarvita lainkaan. Rahat kassaan pahan päivän varalle ja/tai pakistoon.

Miksi edes pitäisi kuvitella lähdettävän kilpaurheilusarjaan noin vajaalla rosterilla + käyttämättömällä budjetilla?

Rosteri on vajaa tossa skenaariossa siitä syystä, että tollaiseksi jotkut ovat sitä täällä huhuilleet. Yksi pakki ja ehkä Kallio ja homma on pulkassa. Jos homma tohon jää, niin silloin on kyseessä yksinkertaisesti budjettikysymys. Mitä tarkoitat käyttämättömällä budjetilla? Siis budjetti on meiän toimarin mukaan 2 miljoonaa euroa. Eikö tossa muka ole pelaajia 2 miltsin edestä? Perrin, Spina, Nummelin, Tallinder on jo milli.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Luottoa löytyy ja eihän nämä Kummelin loukkaantumiset tainneet mitään aivotärähdyksiä olla? Huonoa tuuria vähän kuin Numpan silmävamma.
Siis nimenomaan aivotärähdykseenhän ovat Kumeliauskasin kaksi edellistä kautta päättyneet. On kyseenalaista pystyykö mies enää koskaan pelaamaan jääkiekkoa ammattilaistasolla terveydellisistä syistä. Voisi veikata, että seuraava tärsky viimeistään laittaa uran katkolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös