HPK mediassa

  • 1 281 542
  • 6 344

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Savolainen kirjoittelee HäSan sivuilla kuinka HPK:n organisaatio on tuuliajolla.

Analyysi: Johtamisvaje HPK:n suurin ongelma | Hämeen Sanomat

Tässä nyt kun seuraillut Sihvosen ja Savolaisen tekstejä niin aika samalla kaavalla vetävät kuin Urheilulehdessä.
Alkaa olemaan aika rasittava tuo kaava ja ainakin allekirjoittanut on jo lopettanut tuon touhun seuraamisen. Kyllä me kaikki nyt ihan varmasti tiedämme, että HPK:ssa on organisaationa parantamisen varaa. Kyllä meille tuli selväksi se että puuttuu urheilutoimenjohtaja ja junioreissakin on mennyt homma ns. vituiksi monelta osin. Me kaikki vaan ymmärrettiin se jo kuukausi sitten. Mutta kun tätä samaa saatanan sontaa tungetaan joka viikko kurkusta alas ja mitään uutta, rakentavaa ja eteenpäin vievää ei vaan sieltä tule. Tuota samaa asiaa piehtaroidaan uudestaan ja uudestaan, niin eihän tuota jaksa kukaan seurata.

Viesti on ollut täysin sama jo useassa jutussa ja taas sitä samaa saa lukea tuossakin jutussa ja edelleen samaa paskaa toistaen, informaatioarvo täysin nolla, kun mitään uutta ei taas tuotu pöydälle. Syytellään ja huudellaan vain. Tässä nyt haisee että tällä yritetään pakottaa Kerho tekemään paskan ratkaisun ja palkkaamaa Sihvonen tms. ketä nyt ajavatkaan äkkiä sinne johonkin vakanssille, että tää kirjoittelu loppuisi. Mitään tekemistä tuolla ei enää nimittäin vaikuta olevan sen kanssa, että puututtaisiin ajankohtaiseen asiaan, vaan nyt vedetään kyllä ihan politiikkaa, kun jankutetaan kuukausi tolkulla tuota samaa. Se informaatiohan me kaikki saatiin tästä touhusta jo ihan noissa ekoissa jutuissa ja sillon se oli vielä ihan hyvä huomio ja ihan asiallista touhua. Nyt enää 10 kerralla kun samaa jankataan se ei ole asiallista, informatiivistä, eikä todellakaan viihdyttävää.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo, tuuliajolla ollaan, siltikin edellä sarjataulukossa esim. Sportia, jolla on samansuuruinen pelaajabudjetti ja urheilutoimenjohtaja. Jukureista puhuttiin jossain, että siellä ei ole urheilutoimenjohtajaa ja ovatkin aika alhaalla sarjataulukossa. Kuitenkin siellä on yhteystiedoissa joku urheilutoimen päällikkö ja liigajoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen.

Vähän aikaa sitten näin jonkin videoklipin muistaakseni Hämeen Sanomien nettisivuilla, jossa puhuttiin, että urheilutoimenjohtaja ja päävalmentaja pitäisi olla aina parivaljakko ja jos toinen joutuu lähtemään niin lähtee myös toinen. Sitten ei puhuttu ollenkaan, että mitä tuollainen sitten maksaa. Sehän on käsittääkseni urheilutoimenjohtajan laiton irtisanominen toistaiseksi voimassa olevasta työsopimuksesta, josta tietääkseni lain mukaan joutuu korvaamaan 3-24 kk palkan Suomessa irtisanomisen jälkeen. Eli jos urheilutoimenjohtajan palkat maksaisi vuodessa sen 100 000€ sivukuluineen ja sitten se potkittaisiin aina pihalle huonon päävalmentajan erottamisen yhteydessä ja palkattaisiin uusi tilalle, niin aina välillä maksettaisiin paitsi kahden päävalmentajan palkkaa niin myös kahden urheilutoimenjohtajan palkkaa. Itse arvioisin, että kokonaispalkkakulut vuodessa tuosta systeemistä voisivat olla noin 150 000€/vuosi (100 000€ sen hetkisen utj:n palkka ja 50 000€ irtisanomiskorvaukset keskimäärin vuodessa).

Jos kuluja ollaan valmiita nostamaan tuon verran vuodessa, niin itse laittaisin sen suoraan sinne päävalmentajan palkkaan utj:n palkkaamisen sijasta, niin voisi olla enemmän vaihtoehtoja tarjolla päävalmentajaksi. Asiantuntija-avulla saadaan kyllä rankattua päävalmentajaehdokkaat paremmuusjärjestykseen eikä sen tj:n tai hallituksen tarvi itse tietää, että kuka on paras päävalmentaja. Pitää tietää vain, että kuka tietää ja ketä kuunnella.
Junioreiden valmennuspäällikkö voisikin olla hyödyllinen hankinta rekryämään ja kouluttamaan valmentajia, kunhan vain olisi tarpeeksi osaava, mutta se on sitten junioriorganisaation asia.

No itse en jaksa ottaa enempää kantaa tähän asiaan. Kerhon organisaatiot tietävät parhaiten itse mitkä niiden tarpeet on tällaisten virkojen suhteen. Alkaa olemaan kieltämättä vähän puuduttavaa lukea jatkuvasti samasta asiasta. Jokainen olkoon mitä mieltä sitten haluaa parhaasta ratkaisusta.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Johtajasopimus niin voi monottaa laakista.

Että silleen...
Johtajasopimuksissa nuo korvaukset on sovittu sopimuksessa. Lisäksi johtajien vastuuvakuutukset ym., joten ei taida tulla säästöä sieltäkään? EDIT. Ainiin, eikös junnuille ollut jo valmennuspäällikkö valittuna? Mites siinä kävi?
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Piti tästä kirjottaa johonkin parempaankin ketjuun, mutta menköön nyt pikaisesti tänne kun TAAS tuo sama laulu jatkuu pahanilmanlintujen ja selkäänpuukottajien toimesta. Toistan siis itseäni, samoin kuin nämä sankarit.

Nythän ainakin Ilves ja HIFK ovat tehneet työtä käskettyä, ja palkanneet sen mystisen ja maagisen urheilu(toimen)johtajan. Siellä nyt varmasti molemmissa organisaatioissa hiotaan mestaruussaunan klapia kilvan, kun salamaniskusta peli alkaa kulkea ja pätäkkää sataa ovista ja ikkunoista! By the way, HIFK:ssakin tuo posti oli jo täytetty ja vallan vituiksi taisi pelaaja- ja valmentajanaaraukset mennä?

Yllättävänkin positiivisesti vastaanottettu HIFK:n Tobias Salmelainen siis astui tuolle urheilujohtajan pallille vailla yhtään minkäänlaista johtajakokemusta tai edes pelaajatarkkailu tms. historiaa suoraan pelaaja-agentin duunista. Ei juuri poikkea tuo valinta meidän Voutilaisesta lopulta, vaikka rooli lienee rutkasti isompi. Ilves puolestaan naarasi kaiken valmentajana nähneen Kari Heikkilän tuohon UTJ-hommaan ja siellä taas asiaan suhtauduttiin (mutulla) melko neutraalisti. Heikkilälläkään ei johtajakokemusta taida olla miltään alalta? Toki sitten iän ja kokemuksen tuomaa näkemystä sitäkin enemmän.

Pointtina tässä nyt se, että jos HIFK:n kaltainen jättiläisorganisaatio "joutuu" valitsemaan täysin pystymetsästä jonkun pelaaja-agentin UTJ (tai vast.) toimeen, niin en mä nyt edelleenkään näe, että Pallokerhon pitäisi hötkyillä ja hätiköidä tuon palkkauksen kanssa. Kaikkein eniten perseestä olisi nyt vetää tuo valinta vihkoon (no pun intended) ja ottaa joku siihen pönöttämään vain koska UTJ nyt vaan pitää olla.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Sen kummemmin edustuksen toimintaan kantaa ottamatta olen erittäin huolissani HPK:n junioritoiminnasta. Se on mielestäni aihe, jossa tuo kritiikki menee täysin oikeaan paikkaan. En varsinaisesti tässä puolustele Timo Lehkosta, joka tuolla viimeksi valmennuspäällikkönä toimi, ja sai kenkää sattuneista syistä.

Tosiasia on se, että Lehkonen oli ammattilainen, ja häntä ei ole ammattilaisella vieläkään korvattu. Lehkonen pisti junnuvalmennuksen kuntoon, ja tälläkin hetkellä HPK nauttii vielä tuon työn hedelmiä. HPK on nykyään yllättävänkin omavarainen joukkue, olkoonkin että meiltä ei vielä Sarosta lukuunottamatta ole tullut sitä timanttia, mutta väitän että liigajengi säästää pitkän pennin palkkakuluissa sillä että on heittää näitä nuorempia kavereita alaketjuihin. Kun muistellaan vaikkapa vuosia 2007-2009 ei siellä montaa omaa kasvattia ollut. Nyt kun kaikki on toisin on junnutoiminnan resurssit suunniteltu päin persettä ja se on laiva ilman kapteenia. Ja muutaman vuoden päästä se laiva sakkaa eikä edustukseen enää nouse omia kasvatteja, koska ei ole riittävän osaavaa ja organisoitua valmennusta nuoremmissa junnuissa. HPK:n junioritoiminta tarvitsisi kyllä ammattilaisen luotsaamaan tuota laivaa.

Toivottavasti asiaan todella herätään ennenkuin ollaan taas tilanteessa, jossa junnuista liigaan ei nouse kukaan. Kuitenkin 2010 vuoden jälkeen Kerhosta on varattu pelaajia enemmän NHL:ään kuin välillä 2000-2010, se kertoo mielestäni siitä että junnuissa tehtiin jotain oikein muutama vuosi sitten.
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Nyt kun kaikki on toisin on junnutoiminnan resurssit suunniteltu päin persettä ja se on laiva ilman kapteenia. Ja muutaman vuoden päästä se laiva sakkaa eikä edustukseen enää nouse omia kasvatteja, koska ei ole riittävän osaavaa ja organisoitua valmennusta nuoremmissa junnuissa. HPK:n junioritoiminta tarvitsisi kyllä ammattilaisen luotsaamaan tuota laivaa.
Mulla ei ole sitten minkäänlaista käryä tästä junnupuolesta, mutta ihan mielenkiinnosta pystyisitkö avaamaan mikä siellä menee per se perselleen ja mitä sille mielestäsi pitäisi tehdä? Hetkeäkään en siis epäile sanomaasi, mutta aika vähissä on noilla syväkurkuillakin tuo kritiikin perustelu ja ratkaisuehdotukset. Tuollahan on tuo junnuketjukin, jos sinne vaikka jaksat kirjailla!
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Joo onhan tuossa vähän asiaakin, mutta samaa huutelua joka puolelle koko ajan. Savolainen kritisoi kun Kerho kehuu "kun muillakin joukkueilla on näin" ja perustelee kritiikkinsä esimerkeillä "koska näin se menee muillakin". Eli Kerho ei saa tehdä niin kuin muut, VAAN Kerhon pitäisi tehdä niin kuin muut. Ööö okei. Savolaisen omat visiot on vain 1+1+1 laskemista. Joskus joku menee näin, niin se tarkoittaa että soittoon toi menee noin ja se saa tekee tästä tämän. Mutta vaikka Kerholla olisi kaikki tuo niin ei se tarkoita etteikö voitaisi olla viimeisiä tai että mennä vaikka konkkaan.

Ensiksi Kerho tarvitsee oikeat henkilöt oikeille paikoille. En epäile hetkeäkään etteikö Kerho painaisisi liipasimesta jos sattuisi oikea henkilö tutkan alle. Näin teki Kerho silloinkin kun valitsi Pennasen päävalmentajakseen. Joo ei ollut toimaria tai urheilujohtajaa, jotka valmentajan yleensä valitsisi, mutta Pennanen oli oikea valinta oikeaan aikaan. Itsekin haluan urheilujohtajan sun muita guruja, mutta ei niitä voi ottaa vain ottamisen ilosta vaan henkilön pitää olla oikea. Vähän sama kuin toimari Toivanen. Savolainen kritisoi että välttämättä Toivanen ei anna kaikkeaan, koska ei valinnut Pennasta. Mutta Toivanen on Kerho-fani ja varmasti omaa oranssin sydämen ja täten oikea henkilö toimimaan näissä olosuhteissa. Eli näihin olosuhteisiin oikea henkilö.

Ainoa mikä eniten oikeasti päähän oli Lehkosen ulostaminen. Se pitäisi saada jotenkin paikattua ja mielummin nopeasti. Lehkonen teki loistavaa duunia ja uskomatonta että mies ulostettiin edes. Itse toivon että Kapasen Lalli kun pitää junnuille jäitä alkaisi tykkäämään enemmän siitä ja siinä voisi olla hyvä mies sinne. Tarvisi valmennuspuolen oppimista, mutta samalla tavalla kuin Voutilainen sisään, ensin oppimaan ja siinä ohessa tekemään.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Joo onhan tuossa vähän asiaakin, mutta samaa huutelua joka puolelle koko ajan. Savolainen kritisoi kun Kerho kehuu "kun muillakin joukkueilla on näin" ja perustelee kritiikkinsä esimerkeillä "koska näin se menee muillakin". Eli Kerho ei saa tehdä niin kuin muut, VAAN Kerhon pitäisi tehdä niin kuin muut. Ööö okei. Savolaisen omat visiot on vain 1+1+1 laskemista. Joskus joku menee näin, niin se tarkoittaa että soittoon toi menee noin ja se saa tekee tästä tämän. Mutta vaikka Kerholla olisi kaikki tuo niin ei se tarkoita etteikö voitaisi olla viimeisiä tai että mennä vaikka konkkaan.

Ensiksi Kerho tarvitsee oikeat henkilöt oikeille paikoille. En epäile hetkeäkään etteikö Kerho painaisisi liipasimesta jos sattuisi oikea henkilö tutkan alle. Näin teki Kerho silloinkin kun valitsi Pennasen päävalmentajakseen. Joo ei ollut toimaria tai urheilujohtajaa, jotka valmentajan yleensä valitsisi, mutta Pennanen oli oikea valinta oikeaan aikaan. Itsekin haluan urheilujohtajan sun muita guruja, mutta ei niitä voi ottaa vain ottamisen ilosta vaan henkilön pitää olla oikea. Vähän sama kuin toimari Toivanen. Savolainen kritisoi että välttämättä Toivanen ei anna kaikkeaan, koska ei valinnut Pennasta. Mutta Toivanen on Kerho-fani ja varmasti omaa oranssin sydämen ja täten oikea henkilö toimimaan näissä olosuhteissa. Eli näihin olosuhteisiin oikea henkilö.

Ainoa mikä eniten oikeasti päähän oli Lehkosen ulostaminen. Se pitäisi saada jotenkin paikattua ja mielummin nopeasti. Lehkonen teki loistavaa duunia ja uskomatonta että mies ulostettiin edes. Itse toivon että Kapasen Lalli kun pitää junnuille jäitä alkaisi tykkäämään enemmän siitä ja siinä voisi olla hyvä mies sinne. Tarvisi valmennuspuolen oppimista, mutta samalla tavalla kuin Voutilainen sisään, ensin oppimaan ja siinä ohessa tekemään.
Miksi Lehkonen ulostettiin?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Virallisesti taloudellisista syistä. Epävirallisesti kai savustettiin joidenkin toimesta. Timo Lehkonen sai lähteä HPK:n juniorijääkiekosta | Hämeen Sanomat

Lehkonen teki loistavaa jälkeä. On tulevaisuudessa junnupuolella hiljaista, tai ainakin siltä näyttää.
Onhan se kohtuu huvittavaa, että kaupungissa pelataan U18 turnausta ja yhtään paikallista ei joukkueeseen mahdu. Tässä kuitenkin A pelannut finaaleita lähi vuosina ja mestaruuskin tullut. Luulisi että jonkin asteista jatkumoa olisi tähän touhuun pystytty silloin luomaan, mutta näköjään ei.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oon hiukan erimieltä kanssakirjoittajien kanssa tästä. Lehkonen teki varmasti hyvää työtä, mutta ei hänkään mikään messias ollut. Käsittääkseni hyvinkin ristiriitainen toiminnassaan ja johtamistavoiltaan. Ei siis helpoin henkilö hommaan, Ei hän yksinään treenauttanut junnuista Liiga-tähtiä jne. Juniorin "polku" huipulle on kuitenkin ikävuosista n. 5-18v. Tuohon väliin mahtuu lukemattomia eri vaikuttajia valmentajista olosuhteisiin. Moni asia vaikuttaa siihen, tuleeko pikku-petteristä huippu vai ei. Ei Lehkonen osaltaan siihen nyt ratkaiseva tekijä ollut. Varmasti panosti puitteisiin ja valmennukseen, mutta niin siellä tehdään nytkin. En ole huolissani HPK:n juniorityöstä tippaakaan. Toki jos jollain on fyffee hommata Marjamäki C-junnuihin, niin siitä vaan.

Vai oletteko sitä mieltä, että muissa seuroissa ollaan kilometrejä edellä, koska sieltä tulee Ahot, Laineet ja Barkovit sun muut? Vai johtuisko siitä, että joskus vaan yksilöt ovat niin hyviä ja kun on annettu riittävät olosuhteet, on tulos nähdyn kaltainen. HPK:n omat tähdet on tulossa, mutta massaa on vain vähemmän mistä helmiä löytyy.
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Oon hiukan erimieltä kanssakirjoittajien kanssa tästä. Lehkonen teki varmasti hyvää työtä, mutta ei hänkään mikään messias ollut. Käsittääkseni hyvinkin ristiriitainen toiminnassaan ja johtamistavoiltaan. Ei siis helpoin henkilö hommaan, Ei hän yksinään treenauttanut junnuista Liiga-tähtiä jne. Juniorin "polku" huipulle on kuitenkin ikävuosista n. 5-18v. Tuohon väliin mahtuu lukemattomia eri vaikuttajia valmentajista olosuhteisiin.
Tartutaan tähän, olin itse koutsina Lehkosen aikana muutaman vuoden ja se mitä hänen kanssaan tuli tavattua ja keskusteltua (pelistä/pelitavasta, harjoituksista, lasten ohjamaisesta yms) oli mielestäni varsin erinomainen ainakin tässä suhteessa. Lehkonen oli aktiivisesti hallilla seuraamassa joukkueiden touhuja ja oli niistä kiinnostunut ja ennen kaikkea teki vain omaa hommaansa. Nythän suurin murina tulee ainakin omasta näkövinkkelistä suoraan siitä, kun Rahikaisella ei ole aikaa tehdä muuta kuin valmentaa naisia ja käydä toimistolla/ alahallilla hymyilemässä. Ja onhan toi koko junnuhomma aika hassua kun kuulee esimerkiksi miten Tapparassa tämä tehdään, Liiga ja juniorit kulkevat melko hyvin käsikädessä. Esimerkiksi junnut tarvitsevat fysiikkaharjoittelulle kunnon tilat joiden hintalappu on esim 100k€, päätetään että tämä tukee heidän strategiaansa ja Liiga ottaa tuosta maksettavaksi esim 3/4 ja junnupuoli maksaa siis vain osan jos sitäkään. Jos halutaan että se junnupuoli toimii ja kehittyy, vaatii se väkisinkin rahaa ja satsauksia, esimerkiksi juurikin Marjamäki/Tapola- tyyppinen hesmo hoitamaan sitä pelaajapolkua jota Lehkonen kovasti yritti luoda ja kehittää. End of OT.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Vai oletteko sitä mieltä, että muissa seuroissa ollaan kilometrejä edellä, koska sieltä tulee Ahot, Laineet ja Barkovit sun muut? Vai johtuisko siitä, että joskus vaan yksilöt ovat niin hyviä ja kun on annettu riittävät olosuhteet, on tulos nähdyn kaltainen. HPK:n omat tähdet on tulossa, mutta massaa on vain vähemmän mistä helmiä löytyy.
No SaiPa sössi omat hommansa paskalla B-SM koutsilla. 4 isoa pelaajaa lähti Lukkoon niiden akatemiaan ja yksi noista pelaa juurikin tuossa Hämeenlinnan turnauksessa. Miksi lähti? Koska oli ne puitteet kunnossa.

Tästähän on täällä keskusteltu jo aiemmin, miten oman kylän poikia on jopa sorsittu Kerhossa. Voisikin kysyä, että montakos ihan omaa poikaa on Kerho saanut edes Liiga tasolle? Ei se Hämeenlinna kuitenkaan ihan niin pieni paikka ole.

Itse Lehkoseen en ota kantaa.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Tästähän on täällä keskusteltu jo aiemmin, miten oman kylän poikia on jopa sorsittu Kerhossa. Voisikin kysyä, että montakos ihan omaa poikaa on Kerho saanut edes Liiga tasolle? Ei se Hämeenlinna kuitenkaan ihan niin pieni paikka ole.

No ihan tämän kauden joukkuessa Innala, Tuulola, Kainulainen, Nikkilä, Leino. Sitten kysymys, mitä tarkoittaa "oma poika"? Mun mielestä Kanta-Hämeen alueelta tulleet C-junnuista saakka Kerhossa pelanneet Paajanen, Lahti ja Ruokonen on omia poikia. Lisäksi Niemeläinen on Kerhossa pelannut C-junnuista saakka.

Muita nimiä liigassa ulkomuistista lueteltuna J.Tuulola, J.Tamminen, M.Järvinen, J.Vainio ja P.Virta. Lisäksi Liedes, Rautiainen, Sailio ja Lähteenmäki on mun mielestä hyvinkin omia poikia.

Kyllä noista nimistä ihan kohtuullisen liigaporukan saisi kasaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
No ihan tämän kauden joukkuessa Innala, Tuulola, Kainulainen, Nikkilä, Leino. Sitten kysymys, mitä tarkoittaa "oma poika"? Mun mielestä Kanta-Hämeen alueelta tulleet C-junnuista saakka Kerhossa pelanneet Paajanen, Lahti ja Ruokonen on omia poikia. Lisäksi Niemeläinen on Kerhossa pelannut C-junnuista saakka.

Muita nimiä liigassa ulkomuistista lueteltuna J.Tuulola, J.Tamminen, M.Järvinen, J.Vainio ja P.Virta. Lisäksi Liedes, Rautiainen, Sailio ja Lähteenmäki on mun mielestä hyvinkin omia poikia.

Kyllä noista nimistä ihan kohtuullisen liigaporukan saisi kasaan.
Huomaatko jonkun yhtäläisyyden noissa mainitsemissasi pelaajissa? Täähän voi toki olla vain tilastollista harhaa, mistäs sitä tietää.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Huomaatko jonkun yhtäläisyyden noissa mainitsemissasi pelaajissa? Täähän voi toki olla vain tilastollista harhaa, mistäs sitä tietää.

Sinä varmaan kerrot, kun minun mielestäni ainoa yhtäläisyys noiden välillä on, että ovat Kerhon kasvatteja. Listaan voisi lisätä liigatason pelaajista vielä Saros, Hietanen, Wirtanen ja Toivonen.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tästähän on täällä keskusteltu jo aiemmin, miten oman kylän poikia on jopa sorsittu Kerhossa. Voisikin kysyä, että montakos ihan omaa poikaa on Kerho saanut edes Liiga tasolle? Ei se Hämeenlinna kuitenkaan ihan niin pieni paikka ole.

Sorsitaan ja sorsitaan... onko tästä nyt mitään faktaa missään vai olisko lähinnä katkerien isien tilitystä nimimerkeillä ja hallin käytävillä? C-junnuista ylöspäin jääkiekko on kuitenkin silkkaa kilpaurheilua ja kilpaurheilussa parhaat pärjää. Varmasti on poikkeuksia ja väärin kohdeltuja tapauksia, mutta kyllä ne oikeasti parhaimmat sieltä murtautuu läpi. Näin se on aina ollut ja ei yks paska ikäkausivalmentaja sitä miksikään muuta.

Kärjistetysti... meillä on huikeita junnuja D-junnuihin asti, mutta C-junnuissa tietoisesti haetaan lähikuntien pojat SM-joukkueeseen? Lopulta A-SM pelaa mitaleista, mutta täällä valitetaan, että pojat ei ole omia. Väitän, että ne omat pojat pelaa lopulta juuri sillä tasolla minkä ansaitseekin. Ollaan ylpeitä, että meille tulee pelaajia. Silloinkin on tehty jotain oikein!
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Sinä varmaan kerrot, kun minun mielestäni ainoa yhtäläisyys noiden välillä on, että ovat Kerhon kasvatteja. Listaan voisi lisätä liigatason pelaajista vielä Saros, Hietanen, Wirtanen ja Toivonen.
No jos nyt ensinnäkin jätetään nämä vanhemmat konkarit pois. Ettei laiteta Suutarista ja Keniggejäkin listalle, niin tuossahan oli melkoinen tyhjiö useamman vuoden ajan, ennen kuin nämä Rautiaiset ja kumppanit tuli. Sen jälkeen tuo lista onkin ollut ihan vakuuttavaa kamaa.

Sattumalta, tai ei, niin samaan aikaan muuan Lehkonen aloitti roolissansa HPK:n A:ssa ja valmennuspäälikkönä. Joko tässä voi joku nähdä jotain yhtäläisyysmerkkejä, tai ehkä Hämeenlinnassa laitettiin jotain vesijohtoveteen, kun yhtäkkiä alkoi talentteja taas muutaman välivuoden jälkeen Kerhosta nousemaan Liiga pelaajiksi. Ja tässä ei ole nyt tarkoitus vähätellä muiden tekemisiä, tai osuutta asiaan.

Katsotaan että missä mennään 3-5 vuoden päästä, kun nyt Lehkosen aikana nuorissa pelanneet ovat pääsemässä kaikki miesten ikään ja kohta saa sitten nykyisen organisaation malli kantaa sitä samaa hedelmää.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kyllähän tuo lukema kuinka monta on tullut Lehkosen aikana aikuisiin on todella kova. Pelaajatuotannon laadukkuudesta ei sano että kuinka monta Ahoa, Lainetta jne. sieltä tulee. Erikoislahjakkuudet on erikoisia ihan missä organisaatiossa vain (kuten Saros ainoana Kerhosta vuosiin). Se että tehdään perus jätkistä Liiga pelaajia, niin se punnitsee todellisen laadukkuuden. Lehkonen kehuu tuossa, että neljässä vuodessa noin 30 ammattilaista, se on kova saldo. Sillä voi mennä hyvillä mielin ihan ketä organisaatiota vastaan vain.

Lehkonen ei välttämättä mikään messias ole, mutta tietää mitä vaatii Liigaan murtautuminen. Kuulemma juurikin se vaatimustaso minkä Lehkonen toi valmentajille, harjoituksiin jne. muutti paljon. Vaatimustaso ja tietämys kun on kunnossa niin sitten on enää pelaajista kiinni.

Edit: kaikista eniten vituttaa Lehkosen saama kohtelu. Mies olisi saanut isompaa rahaa muualla, mutta ei mennyt. Rakasti työtään ja rakasti tehdä eritoten Kerholle hommia. Ei olisi halunnut mennä päävalmentajaksi, mutta kun kutsu kävi, niin meni. Viimesen päälle Kerhon mies. Ja sitten heitetään vittuun. Ihan sama vaikka menetettäisiin kymmenen kovaa lupausta, mutta tälläistä miehiä ei saa heittää helvettiin.
 
Viimeksi muokattu:

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Sattumalta, tai ei, niin samaan aikaan muuan Lehkonen aloitti roolissansa HPK:n A:ssa ja valmennuspäälikkönä. Joko tässä voi joku nähdä jotain yhtäläisyysmerkkejä, tai ehkä Hämeenlinnassa laitettiin jotain vesijohtoveteen, kun yhtäkkiä alkoi talentteja taas muutaman välivuoden jälkeen Kerhosta nousemaan Liiga pelaajiksi. Ja tässä ei ole nyt tarkoitus vähätellä muiden tekemisiä, tai osuutta asiaan.

Mitään Lehkoselta pois ottamatta, mutta kyllä on puhdasta liioittelua panna Kerhon junnusta kasvaneet liigapelaajat (pelkästään) hänen ansioksi. Oletko siis sitä mieltä, että tuo yksi kausi jonka esim. Rautiainen ja Paajanen pelasi a-junnuissa samaan aikaan, kun Lehkonen oli junnujen valmennuspäällikkönä, teki Rautiaisesta ja Paajasesta liigatason pelimiehiä? Tai kaksi kautta Leinon ja Nikkilän kanssa? Tai vaihtoehtoisesti, kuinka hyviä pelimiehiä Kainulainen, Innala ja E.Tuulola nyt olisivat, jos eivät olisi nyt joutuneet pelaamaan viimeiset neljä vuotta junnujoukkueissaan ilman Lehkosta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mitään Lehkoselta pois ottamatta, mutta kyllä on puhdasta liioittelua panna Kerhon junnusta kasvaneet liigapelaajat (pelkästään) hänen ansioksi. Oletko siis sitä mieltä, että tuo yksi kausi jonka esim. Rautiainen ja Paajanen pelasi a-junnuissa samaan aikaan, kun Lehkonen oli junnujen valmennuspäällikkönä, teki Rautiaisesta ja Paajasesta liigatason pelimiehiä? Tai kaksi kautta Leinon ja Nikkilän kanssa? Tai vaihtoehtoisesti, kuinka hyviä pelimiehiä Kainulainen, Innala ja E.Tuulola nyt olisivat, jos eivät olisi nyt joutuneet pelaamaan viimeiset neljä vuotta junnujoukkueissaan ilman Lehkosta.
Missäs mä väitin niin? Menee aika älyttömäksi, että vaikka erikseen oikein sanoo, että ei se nyt vain Lehkosesta johtunut, niin silti sä meuhkaat moista.

Meuhkaa keskenäsi, mun osalta tää keskustelu oli tässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös