Nybondakselle potkut!

  • 185 788
  • 755

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miassäköhän vaiheessa Nybondaksen touhut vaikuttavat Valtasen ja Everin motivaatioon (+ kaikkien muiden talouspuolen työntekijöiden) motivaatioon hoitaa omaa työtään hyvin?
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En sitten kauniina syyspäivänä keksinyt muuta tekemistä kuin raapustaa allaolevan viestin. Hallituksen sähköpostiosoitteita ei löytynyt, joten laitoin TJ:lle ja pyysin ystävällisesti välittämään viestin. Varmaan päätyy roskakoriin ja osoitteeni roskapostilistalle saman tien, mutta tulipa tehtyä.


Arvoisa HIFK:n hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet,

Olen jo useita vuosia huolestuneena seurannut seuramme urheiluosaamisen tasoa ja sen mainetta jääkiekkopiireissä.

Lähestyn teitä, koska ymmärtääkseni hallituksen yksi tärkeimmistä, ellei kaikista tärkein tehtävä on valita parhaat mahdolliset ammattimiehet organisaation keskeisille paikoille. HIFK:n tapauksessa se tarkoittanee toimitusjohtajaa ja urheilujohtajaa.

Toimitusjohtaja lienee hoitanut työnsä moitteetta, mutta urheilujohtamisen taso on noin 10 vuoden tarkastelujaksolla resurssit ja tavoitteet huomioon ottaen ollut ala-arvoista.

Urheilujohtaja ei ole mikään joukkueenkokoaja, joka työnsä tehtyään voi jättäytyä sivummalle ja sysätä vastuun toiminnasta päävalmentajalle. Urheilujohtaja on ensisijassa JOHTAJA, joka vastaa urheilutoimen johtamisesta ja kehittämisestä niin, että toiminnassa on koko ajan seuran strategian mukainen "punainen lanka" ja seurakulttuuri huokuu ammattiurheilullisuutta ja kovaa vaatimustasoa. Se on kovaa työtä, joka vaatii jatkuvaa läsnäoloa ja tarvittaessa vahvaa kontrollia ja esimerkillä johtamista.

Kun rakenteet ja perusta on kunnossa, niin joukkueeseen halutaan voittamaan ja kehittymään jääkiekkoilijana. Epäonnistumisista ja mahdollisista yksittäisistä isoistakin virheistä, kuten esimerkiksi väärästä valmentajavalinnasta noustaan nopeasti. Tällaista seuraa pidetään edelläkävijänä ja sen toimintamalleja halutaan kopioida.

Vastaako tämä kuvaus hallituksen mielestä sitä todellisuutta mikä seurassamme on jo pitkään vallinnut?

Kysyisinkin teitä myös mitä kunnioittavimmin, että onko näkemyksenne mukaan nykyinen urheilujohtaja onnistunut tehtävässään? Miksi seuramme ei vaan pysty nousemaan sen resurssien mukaiselle tasolle, vaan aina yhtä hyvää vuotta seuraa useampi huono?

Miksi ette toimi niin kuin hallituksen kuuluu toimia ja vaadi seuran keskeisiltä johtajilta parasta mahdollista osaamista ja ennen kaikkea tuloksia? Miksi toimintatapana on, että vain valmentajat joutuvat kantamaan vastuun epäonnistumisista, vaikka heillä on varsin rajalliset vaikutusmahdollisuudet urheilupuolen kokonaisvaltaisessa kehittämisessä? Miksi seuramme keskeisessä johtotehtävässä toimii vuodesta toiseen henkilö, joka on ilmiselvästi kyvytön suoriutumaan tehtävästään sen vaatimusten mukaisesti?

Toivoisin että tähän asiaan reagoitaisiin ennen kuin on ihan pakko, koska uutta alkua ja sen myötä kestävää muutosta ei ole saavutettavissa, ennen kuin urheilupuoli laitetaan pienintäkin yksityiskohtaa myöten uuteen uskoon.
Tähän ei voi lisätä mitään muuta enää, kuin että olisitpa kerännyt tähän vielä nimiä mukaan ennen lähettämistä, sillä olisin ehdottomasti laittanut nimeni alle tuohon kirjeeseen! Loistavaa.

Itse olen silloin tällöin yrittänyt asioida hallinnon kanssa, ja juuri noihin keskusteluihin viitaten olen ajoittain asioita availlut siltä osin kun se on ollut nähdäkseni sallitun rajoissa. Se vaan ettei kukaan oikein meinannut uskoa siihen mitä sieltä vastaukseksi annettiin.

Mutta joo! Loistava viesti, ja kerrothan meille myös, miten tähän reagoitiin!
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Tällaista ei tullut ajatelleeksikaan. Koska faksi ei oletettavasti enää ole käytössä, niin kai sitä kirjeen lähettämistökin pitää vakavasti harkita!

Hei, muista mistä organisaatiosta nyt puhutaan. Meidän firmassa sanoin 4-5 vuotta sitten että nyt luovutaan faxista, mutta tässä puhutaan nyt HIFK:sta!

Puh. (09) 4777 020
Fax (09) 4777 0229
office@hifk.fi

Yhteystiedot - HIFK
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miassäköhän vaiheessa Nybondaksen touhut vaikuttavat Valtasen ja Everin motivaatioon (+ kaikkien muiden talouspuolen työntekijöiden) motivaatioon hoitaa omaa työtään hyvin?

No TJ:n motivaatioon se voi vaikuttaa siinä mielessä, että jos hallituksen toimesta vaatimustaso organisaation johtoa kohtaan on niin matalalla kun se on UTJ:n kohdalla, niin vaikka kuinka olisi ammattimies, niin se on inhimillistä, että jossain vaiheessa rupeaa omakin tekemisen taso laskemaan, ikään kuin vaivihkaa valahtamaan alemmas. Jos ei yhtä alas kuin UTJ:llä, niin kuitenkin sitä kohti. Ja toisaalta vituttaahan sekin varmaan ja joku merkitys voi motivaatioonkin olla, että vaikka kuinka hoitaa oman hommansa hyvin ja järjestää resursseja kuntoon, niin urheilullisen menestyksen kannalta työ valuu hukkaan niin kuin vesi hanhen selästä.

Puh. (09) 4777 020
Fax (09) 4777 0229
office@hifk.fi

Pentti Matikaisen henki ja perintö elää vahvasti tässäkin mielessä!
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Pentti Matikaisen henki ja perintö elää vahvasti tässäkin mielessä!

Alkoi aihe kiinnostaa sen verran, että pääsin testata Tapparan, TPS:n ja Kärppien yhteystietosivut. Tapparalla ja TPS:llä ei ole enää fax-laitetta näemmä käytössä, mutta Oulusta löytyy. Lienee jotain Junnon perintöä: "Hei, ei sitä pois heitetä, se toimii vielä!".
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Miassäköhän vaiheessa Nybondaksen touhut vaikuttavat Valtasen ja Everin motivaatioon (+ kaikkien muiden talouspuolen työntekijöiden) motivaatioon hoitaa omaa työtään hyvin?

Jos alkaa vaikuttamaan liikaa niin Nybari ottaa omistajahatun päähänsä ja pistää nämä niskottelijat pihalle,
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
@Dragan Dabic : Erittäin hyvä kirjoitus. Erityisesti siksi, että oli kirjoitettu asiallisesti, ja siihen oli onnistuttu kokoamaan aika kattavasti niitä asioita, jotka ovat pielessä aika ison osan mielestä. Mitään pelkkään omaan pahaan mieleen perustuvaa räksytystä tuskin otettaisiin vakavasti, eikä itse asiassa tarvitsisikaan. En nyt usko tietenkään, että tämän takia vielä mitään tapahtuu, mutta jospa tämä nyt edes ravistelisi ja asiaan kiinnitettäisiin huomiota. Silleen ihan oikeasti, eikä vain näennäisesti.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
@Dragan Dabic

Komppaan muita. Erittäin hyvä kirjoitus. Lisään vielä sen, että kyllä tekstin virheettömyys myös lisää uskottavuutta. Mielenkiintoista kuulla, mitä saat vastaukseksi.
 

444

Jäsen
Kiitos, yritin hifk.fi päätteisillä osoitteilla mutta kaikista tuli ei toimitettu ilmoitus. Katsotaan vastaako Valtanen, vähän epäilyttää mutta jos ei, niin palataan sitten näihin.
Valtanen vaikuttaa tiettyyn pisteeseen asti hyvinkin suoraselkäiseltä mieheltä. Itse lähetin kesän kynnyksellä IFK:n toimistolle viestin, jossa kritisoin seuran nykytilaa, ja sieltä ilmoittivat lähettäneensä viestin Valtaselle. Suureksi yllätykseksi tämä myös vastasi reilun vuorokauden sisällä viestiin. Toki tuossa viestissä pesi koko johtoportaan kädet yhdellä kertaa ja heitti valmentajan bussin alle ja mereen, mutta vastasi kuitenkin.
Hyvin jäsennelty, oikein kirjoitettu, kiihkoilematon viesti on sellainen, johon varmimmin saa vastauksen. Aivan kuten tämä sinun viestisi oli; asiallinen mutta sopivan vittumainen. Sen sijaan sellaiset vittusaatanaa huutavat, huutomerkkejä täynnä olevat, huonosti jäsennellyt viestit ilman todellista sisältöä menevät erittäin todennäköisesti roskakoriin. Ei sellaisia edes tarvitse ottaa tosissaan ja uhrata työaikaansa sellaisiin vastaamiseen, koska kaikesta voi päätellä dialogin olevan käytännössä mahdotonta.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Pitäisköhän toimiston lyödä leikiksi tämän Nybarikapinan edessä ja seuraavaan peliin tuoda fanikrääsä pisteille myyntiin paitoja, joissa ylhäällä teksti "Koirat haukkuu", keskelle Nybarin kuva ja alle teksti "karavaani kulkee".
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minusta myös pakisto tarvitsee yhden oman pään luudan. Tapparassa viime kaudella pelannut Parlett olisi mielestäni ollut täydellinen haku ja kyllä mulle kävisi myös Aulie. Joka tapauksessa puolustus on nyt täynnä rippikoulupoikia ja yksi "isonen" sinne kyllä vielä tarvitaan.
Voi olla, mutta itsehän kuitenkin odottaisin mitä tapahtuu kunhan Heiskanen palaa ja sekä Finley että Laakso ovat pelikunnossa. Silloin ovat mahdollisuudet vaikka minne, mutta jos esim. Laakso ei kuntoon tule niin ostoksille mars.

Sanoin jo kesällä että puolustuksella on mahdollisuudet olla aivan liigan kärkipakistoja, kunhan kaikki vaan natsaa eikä isoja loukkaantumisia tietyille pelaajille tule. Mutta isolla riskillä kyllä mentiin, ja mennään vieläkin.

Edit. Enkä kyllä edes usko että Nybis löytäisi tuonne sitä puuttuvaa palasta. Eiköhän hänen mielestä pakisto ole täydellinen.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Valmentajan kenkiminen ilman että UTJ lähtisi samalla oven avauksella olisi niin ala-arvoinen temppu, etten millään usko että edes IFK:n hallitus kykenisi moiseen paskapäätökseen.

Mutta aivan yhtä ala-arvoinen temppu se valmentajan kenkiminen (ilman että UTJ lähti saman ovenavauksella) oli viime keväänä, ja kyllä IFK:n hallitus moiseen paskapäätökseen kykeni.

Maili oli hyvä, noita niiden pitäisi saada luettavakseen ihan päivittäin.

Mä voin tilata Tomppeli Ulos -lakanan ja parikymmentä kumikanaa, jos joku muu vie ne hallille ja toteuttaa mielenilmauksen. Mä en siihen rakennukseen jalallani astu ennen kuin urheilutoimi on laitettu uuteen uskoon ja ligaföreningenin mukaomistus on mitätöity. Sanokaa vaan mihin osoitteeseen tilaan nuo.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mahtava viesti. Onko kenelläkään Ranskan liiton faksia?

Tässä olisi nyt hyvä alku satamien kiinni laittamiseksi ja rekat tukkimaan tiet. Jotain pitäisi tehdä ja miksi ei vain mitään tapahdu.

Ei tässä kukaan mitään kiihkoile, mutta kun yksi aikakausi on nähty, niin miten ei tule edes mieleen kokeilla vähän muuta.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jukka Valtanen jätti itsestään fiksun kuvan joskus vuosia takaperin kun oli tämä case SBA.

Laitoin oman näkemykseni asiasta hifk:n toimistolle tyyliin "tätä hifk oli kerjännyt monta vuotta" ja Valtanen vastasi omaan
asialliseen viestiini erittäin asiallisesti. Muutama viesti tuosta heitettiin hyvässä hengessä puolin ja toisin ja Valtaselle
pisteet asiallisesta ja kiihkottomasta kirjoittelusta.

Samaa ei voi sanoa Petteri Linnanvallista (hänelle siis identtinen viesti). Hän veti herneen nenään heti ja vastaus oli tyyliin "et sitten *ittu uskaltanut laittaa tuohon viestiisi omaa numeroasi" ja lähetin sen hänelle seuraavassa viestissä ja pyysin soittamaan. Petteri soittikin ja kaveri käytännössä raivosi siellä toisessa päässä ja ehdotti jotain voimanmittausta jossain kadulla ja sanoin, että nyt olen työmatkalla mutta soita mulle ihmeessä ensi viikolla uudestaan niin
voidaan tuo nyrkkimatsi järjestää vaikka Kisahallissa mutta ei kaverista sen jälkeen enää kuulunut mitään. Se oli sitten sellainen lapsellinen itkuraivari puhelu että ihmettelen, jos hifk:lla ei ole jotain ohjeistusta miten puhelimessa käyttäydytään ja pidetään tunteet kurissa ;=D
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tässä kukaan mitään kiihkoile, mutta kun yksi aikakausi on nähty, niin miten ei tule edes mieleen kokeilla vähän muuta.
Nybondaksen kohdalla ongelma on siinä, että jos menneitä kausia katsoo yksittäisinä, niin epäonnisille kausille löytyy helposti tekosyitä, joiden taakse piiloutua. Jälkikäteen katsottuna Nybondas on mielestäni onnistunut rosterin kasaamisessa riittävän hyvin neljänä kautena, eli 2009-10, 2010-11, 2011-12 sekä 2015-16. Toki noihinkin vuosiin mahtuu omia puutteitaan, mutta jos HIFKn rosterille pitäisi asettaa joku peruslinja, niin noista on hyvä lähteä. Ja jätetään tässä nyt tietoisesti spekuloimatta sillä, mikä merkitys joukkueen kasaamisessa on ollut valmentajalla yms.

Jos taas sitten perkaa floppikausia, niin aina löytyy selitys:

* 2008-09 tuli vastaan liian aikaisin ja maksettiin oppirahoja. Mielestäni hyväksyttävä tekosyy.
* 2012-13 valmentaja teki oharit juuri ennen kauden alkua ja tilalle palkattiin Sormunen - kenen päätös? Tässä vaiheessa toki voisi kysyä, kenen idea oli palkata kärkisenttereiksi Jocke Erikson ja Vemppa-Perrault.
* 2013-14 Summanen valmentajana ja hankintojen tekeminen osin tästä syystä hankalaa. Jämäulkkareita joukkue pullollaan ja Summasella lääkitys päällä.
* 2014-15 turbulenssi ohi ja "uuden rakentaminen" alkaa, "välivuosi".
* 2016-17 virallisen linjan mukaan hyvä joukkue kasassa, mutta valmentaja lyö leikin läskiksi.
* 2017-18 here we go again...

Ja jottei kukaan erehdy pitämään tätä Nybondaksen puolustuspuheena, niin sitä sen ei ole tarkoitus olla. Pointtina lähinnä se, että jos haaveillaan pian 35 vuotta seurassa vaikuttaneen sisäpiiriläisen kenkimisestä, niin tulosten tulisi olla yksiselitteisen huonoja. HIFKssa perinteet kuitenkin velvoittaa joko täydellisen keskinkertaiseen suorittamiseen (mm. Frankin aika) tai sitten epätasaiseen säheltämiseen (Pena & Nybondas), joten niitä kriteereitä vasten tekeminen on päättävien tahojen silmissä varmasti ihan OK ja HIFK jatkaa tulevaisuuteen katsomista, eikä kiinnostu sarjataulukosta saati fanien huolesta.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Jukka Valtanen jätti itsestään fiksun kuvan joskus vuosia takaperin kun oli tämä case SBA.

Laitoin oman näkemykseni asiasta hifk:n toimistolle tyyliin "tätä hifk oli kerjännyt monta vuotta" ja Valtanen vastasi omaan
asialliseen viestiini erittäin asiallisesti. Muutama viesti tuosta heitettiin hyvässä hengessä puolin ja toisin ja Valtaselle
pisteet asiallisesta ja kiihkottomasta kirjoittelusta.

Samaa ei voi sanoa Petteri Linnanvallista (hänelle siis identtinen viesti). Hän veti herneen nenään heti ja vastaus oli tyyliin "et sitten *ittu uskaltanut laittaa tuohon viestiisi omaa numeroasi" ja lähetin sen hänelle seuraavassa viestissä ja pyysin soittamaan. Petteri soittikin ja kaveri käytännössä raivosi siellä toisessa päässä ja ehdotti jotain voimanmittausta jossain kadulla ja sanoin, että nyt olen työmatkalla mutta soita mulle ihmeessä ensi viikolla uudestaan niin
voidaan tuo nyrkkimatsi järjestää vaikka Kisahallissa mutta ei kaverista sen jälkeen enää kuulunut mitään. Se oli sitten sellainen lapsellinen itkuraivari puhelu että ihmettelen, jos hifk:lla ei ole jotain ohjeistusta miten puhelimessa käyttäydytään ja pidetään tunteet kurissa ;=D

En tajua miten joku voi puolustaa tuota tapahtumaa, ainoa oikea tapa on itkuraivarit. Pisteet Linnanvallille!
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Tuo puhelu oli ihan klassikko matskua.
(siis et varmaan tajunnut että ensin kaveri ei voi hyväksyä tuota SBA:n temppua ja parin kuitin jälkeen kaveri haastaa tappeluun ;=D)

Tajusin hyvinkin, se oli rehti haasto, johon pystyit vastaamaan miten halusit. Toisin kuin tuo puolustelemasi tapaus.. Mutta ei revitä haavoja auki tämän enempää... Itse en ole unohtanut tapausta, enkä unohda...
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jukka Valtanen jätti itsestään fiksun kuvan joskus vuosia takaperin kun oli tämä case SBA.

Laitoin oman näkemykseni asiasta hifk:n toimistolle tyyliin "tätä hifk oli kerjännyt monta vuotta" ja Valtanen vastasi omaan
asialliseen viestiini erittäin asiallisesti. Muutama viesti tuosta heitettiin hyvässä hengessä puolin ja toisin ja Valtaselle
pisteet asiallisesta ja kiihkottomasta kirjoittelusta.

Samaa ei voi sanoa Petteri Linnanvallista (hänelle siis identtinen viesti). Hän veti herneen nenään heti ja vastaus oli tyyliin "et sitten *ittu uskaltanut laittaa tuohon viestiisi omaa numeroasi" ja lähetin sen hänelle seuraavassa viestissä ja pyysin soittamaan. Petteri soittikin ja kaveri käytännössä raivosi siellä toisessa päässä ja ehdotti jotain voimanmittausta jossain kadulla ja sanoin, että nyt olen työmatkalla mutta soita mulle ihmeessä ensi viikolla uudestaan niin
voidaan tuo nyrkkimatsi järjestää vaikka Kisahallissa mutta ei kaverista sen jälkeen enää kuulunut mitään. Se oli sitten sellainen lapsellinen itkuraivari puhelu että ihmettelen, jos hifk:lla ei ole jotain ohjeistusta miten puhelimessa käyttäydytään ja pidetään tunteet kurissa ;=D

Jos joku suunnitelmallisesti pahoinpidellään tajuttomaksi aivotärähdykseen asti yllättäen vailla mahdollisuutta puolustautua, niin sen väittäminen IFK:n kerjäämisen syyksi on ehkä aika paljon enemmän epäasiallista kuin tuo Linnavallin käytös.

Enkä ymmärrä mitä tuollaisten viestien ja puheluiden avulla voi edes saavuttaa.

Teidän kapteeni hakattiin suunnitelman mukaan sairaalaan, mutta itse kerjäsitte. Fiksun oloista. Vaakalaudalla ihmisen pahimmillaan koko loppuelämän terveys, niin lähdetään lankoja pitkin huutelemaan ähäkuttia ja ihmetellään jos menee tunteisiin.

Mutta iän myötä tulee näkökulmaa asioihin varmasti sinullekin. Ymmärtäähän sen, että oman suosikkijoukkueen edesottamuksia saattaa katsoa niin ettei niissä näe väärää ja haluaa jostain syystä vielä tällaisen jälkeen nostaa syylliseksi IFK:n.

Jos tuosta oli varoitettu useita kertoja, niin tekee tempusta vielä sairaamman. Varoitetaan, että hakataan teidän paras pelaaja tajuttomaksi ja sitten toteutetaan se. En usko, että varoitettiin kun noin yllättäen pääsi takomaan aivotärähdykseen asti ja vielä liikkumatonta miestä hakataan päähän lisää.
 
Viimeksi muokattu:

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos joku suunnitelmallisesti pahoinpidellään tajuttomaksi aivotärähdykseen asti yllättäen vailla mahdollisuutta puolustautua, niin sen väittäminen IFK:n kerjäämisen syyksi on ehkä aika paljon enemmän epäasiallista kuin tuo Linnavallin käytös.

Enkä ymmärrä mitä tuollaisten viestien ja puheluiden avulla voi edes saavuttaa.

Tuossa omassa näkemyksessäni korjasin/kerroin oman mielipiteeni hifk:n medialle tuomaa näkemystä ja kerroin että tuo on nyt sitten lopputulos siitä mistä hifk:ta oli varoitettu useita kertoja ja viimeisen kerran edellisessä perjantain pelissä. No, enää en tästä kirjoita koska ei kuulu tähän aiheeseen mitenkään.

Tässä näitä yhteystietoja niin pääsee muutkin ottamaan haasteita puhelimessa vastaan ;=D (joihin sitten ei vastapuolta kuitenkaan ilmeisesti löydy kun halutaan kortit katsoa loppuun).

Yhteystiedot - HIFK
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuossa omassa näkemyksessäni korjasin/kerroin oman mielipiteeni hifk:n medialle tuomaa näkemystä ja kerroin että tuo on nyt sitten lopputulos siitä mistä hifk:ta oli varoitettu useita kertoja ja viimeisen kerran edellisessä perjantain pelissä. No, enää en tästä kirjoita koska ei kuulu tähän aiheeseen mitenkään.

Tässä näitä yhteystietoja niin pääsee muutkin ottamaan haasteita puhelimessa vastaan ;=D (joihin sitten ei vastapuolta kuitenkaan ilmeisesti löydy kun halutaan kortit katsoa loppuun).

Yhteystiedot - HIFK

Tekijä tuomittiin rikoksesta ja todistetusti hänet rikokseen yllytettiin. Tästä vielä varoiteltiin ennakkoon sinun mukaasi, niin aika kaukana urheilusta ollaankun rikollisin keinoin aletaan vaarantamaan toisen terveyttä.

Tietenkin syy on muiden kuin tekijän/tekijöiden.
 
Suosikkijoukkue
Kaunein kaikista!
Pitäisköhän toimiston lyödä leikiksi tämän Nybarikapinan edessä ja seuraavaan peliin tuoda fanikrääsä pisteille myyntiin paitoja, joissa ylhäällä teksti "Koirat haukkuu", keskelle Nybarin kuva ja alle teksti "karavaani kulkee".

Ai tollanen?
 

Liitteet

  • karavaanari.jpg
    karavaanari.jpg
    307,7 KB · kertaa luettu: 828
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös