Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2017–2018

  • 827 897
  • 3 252

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Matushkin teki siis Liigassa 13o 3+4=7
Äh, minun moka. Mietinkin, jotta joku meni vikaan, kun tuota tilastoa katsoin. Muistelisin, että mies pelasi ensimmäisen Liigaottelunsa nimenomaan Kärppiä vastaan tehden heti maalin. Muistaakseni kelpo laukauksella ylämummoon, tosin pakin kautta. Taitava ja mielenkiintoinen seurattava jokatapauksessa.
 
Äh, minun moka. Mietinkin, jotta joku meni vikaan, kun tuota tilastoa katsoin. Muistelisin, että mies pelasi ensimmäisen Liigaottelunsa nimenomaan Kärppiä vastaan tehden heti maalin. Muistaakseni kelpo laukauksella ylämummoon, tosin pakin kautta. Taitava ja mielenkiintoinen seurattava jokatapauksessa.
Muistat oikein. Tai näin minäkin muistan. Rynnäs oli tuossa skoutattu hyvin. Hymiö. Mutta joka tapauksessa pakilta ihan kelpo saldo tuo pistemäärä, vaikka otanta onkin pieni. Mielenkiinnolla seurataan täälläkin jatkoa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kysytään nyt vaikka täällä kun kyllä tämä löyhästi voimasuhteisiin liittyy. Miten muiden joukkueiden nämä lähtökohtaisesti arpoja olevat ulkkarit ovat esiintyneen harkkapeleissä? Näyttääkö siltä että saattaisi olla voittoarpoja? Kuopiossa ja Lappeenrannassa ainakin taisi olla tämmöisiä pelureita.

Sport hankki tämmöisiä kaksin kappalein jenkeistä, Sam Povorozniouk ja Michael Parks. Näistä Parks vaikuttaa todella loistavalta löydöltä ja onkin nakuttanut 9 peliin 11 pistettä (3+8). Muodostanu tehokkaan ketjun Nenosen ja Viitaluoman kanssa. Toki nämä ovat harjotuspelejä. Tämä Povo taas ei ole hirveästi vakuuttanut, tehotonta pörräämistä ja tietty röyhkeys puuttuu eikä voi mielestäni olla varma paikasta pelaavassa kokoonpanossa.
Nojaa. Maionessa on varaa olla täysi floppi tai jäätävä virtuoosi. Pelottaa katsella molemmissa päissä mitä sieltä tulee. Lavoie on ollut muuten melko näkymätön, mutta jakaa YVllä jäätäviä syöttöjä. Texier on pelannut tyyliin vain yhden erän ja keräsi siinä yhden syötön. Vaikutti kyllä potentiaaliselta kaverilta. Turhan aikaista vielä on sanoa miten kukin suoriutuu. Lavoielta isoimmat odotukset ja CHLssä 4 peliin 2+1. Joskin samat vetivät Luostarinenkin ja Gymer 2+2 Kantola 3+2. Texierin uskon yllättävän kunhan kuntoon pääsee. Voipi olla pelienratkoja tyyppiä jopa
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaaha, kai sitä on heitettävä oma arvio Liigan voimasuhteista. Jonkun verran varmaan täytyy antaa painoarvoa treenipeleille, mutta nekin kuvastavat vain tämän hetkistä tilannetta. Tässä oma arvioini ja taulukon jälkeen jonkin verran spekulointia.

1. JYP
2. Tappara
3. HPK
4. Kärpät
5. TPS
6. Ässät
7. HIFK
8. Ilves
9. KalPa
10. Pelicans
11. Lukko
12. Sport
13. SaiPa
14. Jukurit
15. KooKoo

Perustelut TOP-6 ja loput myöhemmin:

JYP

Valmennus 8,5: Sinänsä Virtanen on tehnyt hyvää työtä Jyväskylässä, mutta tuntunut siltä, että joka kausi jossain vaiheessa Jypin peli on ollut hirveää hakemista. Viime kausi alkoi todella surkeasti, mutta jostain Virtanen löysi oikeat lääkkeet nostamaan joukkueen kärkikamppailuihin. Tällä kaudella Jypillä on sellainen joukkue, että Virtasen on saatava se lentoon.

Maalivahdit 8: Joukkueen molemmat veskarit hieman kokemattomia Liigatasolla. Olkinuoralta erinomainen kevät, mutta jaksaako koko kautta vetää huipputasolla. Laurikainen hyvä kirittäjä ja voi ottaa myös ykkösveskarin paikan.

Puolustus 9: Jypillä on erinomainen puolustus, jossa on mielestäni hyvä kombinaatio kokemusta, johtajuutta, kiekollista osaamista sekä tarvittavaa äijämäisyyttä. Tuo puolustus tarvitsee ainoastaan lisää leveyttä, sillä jos joku kärkiukoista loukkaantuu, niin korvaajat eivät ole välttämättä edes liigatasoa.

Sentterit 10: Jypin sentterit ovat ehdottomasti Liigan parhaat. Sentterinelikosta 3 (Immonen, Hytönen ja Suomela) olisi jokainen lähes joka joukkueessa ykkösentteri. Nättinen tosin saattaa olla Suomelan sijasta sentteri, mutta siitäkin huolimatta Jypillä on loistava keskikaista.

Laiturit 9: Jypiltä löytyy monipuolisia laitureita. Muutama lupaava nuori höystettynä kokeneilla pistemiehellä kuten Tuppurainen, Puustinen ja Louhivaara. Uskon, että muutamat nuoret nostavat tasoaan viime kaudesta

Tappara

Valmennus 9: Rautakorpi on menestynyt lähes aina, vaikka mestaruuksia on vain 1. Rautakorvella on lähes joka vuosi ollut eritttäin hyvä materiaali käytössä. Näkisin mieluusti joskus hänet keskikastin joukkueen koutsina, mitä saisi aikaan.

Maalivahdit 7,5: Vaikka Drachovina onkin mestaruuden voittanut veskari, pidän häntä edelleen keskiverto molarina Liigassa. Oli lähellä, ettei Tappara pudonnut Ilvekselle puolivälierissä Drachovinan hörppyjen takia. Heljanko on täysin ummikko Liigassa, joten nähtäväksi jää saako Drachovina apuja aisapariltaan vai joutuuko pelaamaan lähes kaikki pelit.

Puolustus 9,5: Tapparalla on eritttäin paljon kiekollista osaamista puolustuksessa. Oikeastaan tuo pakisto kaipaisi ainoastaan yhtä kovaa alakerran luutaa tyyliin Blake Parlett.

Sentterit 8,5: Tapparalta puuttuu senttereistä takuuvarma suorittaja tyyliin Lajunen. M. Järvinen on hyvä haku, mutta ei täytä Lajusen saappaita. Epäilen itse miten Redenbach pärjää kovissa peleissä. Jasu on erittäin hyvä alakenttien sentteri ja J-M Järvinen pystyy myös ajoittain stunttaamaan ykkössentterinä, mutta ei ole tarpeeksi tehokas tähän pidemmän päälle. Mielenkiintoista nähdä tullaanko Jarno Kärkeä peluuttamaan sentterinä vai laiturina. Toistaiseksi Kärki ollut parempi laidassa.

Laiturit 10: Mielestäni Kuusela on tällä hetkellä Liigan paras hyökkääjä. Tapparalla on kyllä heittää 3 ekaan ketjuun sellaiset laiturit, joilta voi kaikilta odottaa tulosta, Monipuolista osaamista mm Teemu Nurmi yv.n snaipperi, Kuuselan ja Peltolan voi laittaa koska tahansa kentälle ja Zaborsky sekä Ojamäki lähes varmoja vähintään 15 maalin miehiä.

HPK

Valmennus 9,5:
Pennanen on tehnyt hienoa jälkeä melko nuorella joukkueella. Palautti viime kaudella Kerhon uskottavuuden ja treenipelien perusteella joukkueen pelitapa on kuosissa, millä otetaan paljon pisteitä myös tällä kaudella.

Maalivahdit 8. Larmi pelasi loistavan kevään Kerhon maalissa, vaikka runkosarjassa tulikin useampia notkahduksia. Tällä kaudella tasoa tulisi nostaa sen verran, että peleissä joissa tulee alle 20 vetoa, niin omiin saisi mennä se 0-1 eikä 2-4. Karjalainen on pätevä 2 veskari ja antaa myös mahdollisuuden vooittaa, kun pääsee tolppien väliin.

Puolustus 8,5: Kerhon puolustuksessa on yllättävän paljon kiekollista osaamista. Esimerkkinä mm Joonas Lehtivuori, jota olen pitänyt enemmän peruspakkina. Lisäksi kovia pisteitä voi odottaa Porselandilta ja Nikkilältä. Puolustus on hyvä sekoitus nuoria nälkäisiä pelaajia sekä parhaassa iässä olevia äijiä. Ehkä yksi kokenut peruspakki voisi nostaa puolustuksen tasoa kovemmaksi.

Sentterit 8: Sentteriosasto Kerholla on melko nuori, mutta todella potentiaalinen. Terävin kärki siitä puuttuu, mutta on todella tasainen. Takuuvarma suorittaja Severi Sillanpää on yksi parhaista nelossenttereistä ja Palveelta voi odottaa läpimurtoa. Paajaselta voi koviakin tehoja kuten kaudella 15-16.

laiturit 8: Treenipelien perusteella ainakin Backman on ollut erittäin hyvä vahvistus Kerholle. Nuoret ovat myös päässeet mukavasti tehoille. Yhtä kovaa maalintekijää tuo laituriosasto kaipaisi, ellei sitten omista nuorista joku nosta tasoaan merkittävästi.

Kärpät

Valmennus 7:
Manner suoriutui ihan kelvollisesti viime kaudella Kärppien peräsimessä Suikkasen potkujen jälkeen. Viime kaudelta pitäisi saada parannettua Kärppien vieraspelaamista ja Kärppien tulisi
ottaa myös enemmän pisteitä kärkijoukkueilta.

Maalivahdit 9: Rynnäs varma suorittaja, vaikka kauteen mahtuu aina muutama totaalinen ohipeli. Vehviläinen on hyvä kakkonen, mutta tällä kaudella on jo päästävä ailahteluista ja haparoinneista eroon.

Puolustus 9: On lähes Tapparan veroinen. Löytyy todella paljon kiekollista taitoa sekä leveyttä.

Sentterit 7.5: Sentteriosasto Kärpillä on melko kapea. Ruohomaa on iso arvoitus, Lasu vaikuttaa hyvältä 2 suunnan sentteriltä, jolla ehkä enemmän annettavaa puolustussuuntaan kuin hyökkäykseen. Miska Humaloja saattaa yllättää ja nousta hierarkiassa ylöspäin. Kärpät tarvitsisi ainakin yhden kokeneen sentterin tuohon joukkueeseen.

Laiturit 8: Laitureissa Kärpillä on paljon potentiaalia ja muutama varma suorittaja. Mäenalanen ja Leskinen tehnevät lopulliset läpimurtonsa Liigan eliittiin ja Junttilalta ja Bertrandilta tasonnostoa viime kaudesta on lupa odottaa.

TPS

Valmennus 6: Vaikea sanoa mitä Kaskiselta voi odottaa, kun on ensimmäistä kertaa ammattilaisliigassa koutsina. Treenipelien perusteella ei ilmeisesti ole mitään kovin uutta tuonut Tepsin pelaamiseen.

Maalivahdit 7,5: Setänen on Liigan keskivertomaalivahti. Ei hirveästi tee mitään haamutorjuntoja, mutta ei kauheasti myöskään päästä helppoja. Kaarlehto ja Tirronen tappelevat 2 veskarin paikasta ja voivat myös haastaa jopa Setäsen ykköspaikan.

Puolustus 8: Kärkipakki timanttia ja loput viisi pakkia hyvää Liigatasoa, mutta muuten todella kapea puolustus. Kaipaisi 1-2 leveyshankintaa.

Sentterit 9: Mikäli Eric Perrin olisi vielä JYP aikaisella tasolla niin Tepsin sentterit olisivat Liigan parhaat. Mielenkiintoista nähdä pelaako Perrin tulevalla kaudella jopa 3 sentterinä. Treenipeleissä ollut laidassa, mitä vähän ihmettelen. Sentteriosasto kaipaisi myös leveyttä.

Laiturit 8,5: Muutama uusi potentiaalinen hankinta ja takuuvarmat suorittajat Kallio ja Pikkarainen. Mielenkiintoista nähdä miten Lindsten pelaa, tuleeko toisen kauden kirous vai parantaako viime kaudesta. Asian jonka nostan esille on Pikkaraisen merkitys joukkueelle. Viime kauden lopussa Tepsin otteet heikkeni kun Pikkarainen loukkaantui ja nyt treenipeleissä näkyi sama, kunnes Pikkarainen palasi. Laitureissa Tespsillä todella terävä kärki, mutta etenkin tällä osastolla puuttuu leveyttä.

Ässät

Valmennus 8,5:
Aholla on selkeä sapluuna, jolla on tullut menestystä. Ei tosiaankaan mitään viihdyttävintä kiekkoa, mutta tulos ratkaisee. Ei ole sattumaa, että Ahon joukkueet ovat yhtä poikkeusta lukuunottamatta pelanneet aina pleijareissa.

Maalivahdit 9: Ässät pelasi viime kaudella todella vähämaalisia pelejä, jonka vuoksi Bernardin oli lähes pelissä kuin pelissä päästettävä alle 2 maalia, jotta Ässät taisteli voitosta. Andy on todella varma suorittaja ja treenipelien perusteella Kiviaho vaikuttaa paremmalta 2 veskarilta kuin Ahonen viime kaudella.

Puolustus 7,5: Ässillä on leveä puolustus, mutta siitä puuttuu hyökkäyssuuntaan terävä kärki. Hyviä All-around pakkeja löytyy, sekä oman pään luutijoita, mutta ainut kiekollinen hyökkäävä pakki on Matushkin, jolla kuitenkin paljon puutteita puoluspelissä.

Sentterit 7: Ässiltä löytyy hyviä 2 suunnan senttereitä mm Kuparinen ja Mcrae, mutta selkeä pisteitä ja peliätekevä sentteri puuttuu. Sentteristö on tasainen materiaaliltaan ja melko paljon puolustusorientoitunut. Yhtä leveyshankintaa sentteristö kaipaisi.

Laiturit 7: Alempiin kenttiin vaikuttaisi saataneen enemmän laatua, mutta kärkihankinnat ovat alustavasti hieman viime kautta heikommat. Toki muutamilta latureilta on mahdollista odottaa yli 15 maalin kautta kuten Laganiere, Suoranta ja Lähteenmäki. Jesperi Kotkaniemi tuo paljon käsiä tuohon joukkueeseen ja uskon hänen voittavan tulokkaiden pistepörssin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oli lähellä, ettei Tappara pudonnut Ilvekselle puolivälierissä Drachovinan hörppyjen takia.

Joskus olisi hyvä katsoa pelejäkin. Hrachovina ei hörpännyt Ilves-sarjassa mitään :D Päästetyt maalit eri peleissä: 1, 1, 1, 0, 3, 1, 0. Jos pelaa paras seitsemästä sarjan ja päästää koko sarjassa 9 maalia niin se on hyvin =)
 
Viimeksi muokattu:

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joskus olisi hyvä katsoa pelejäkin. Hrachovina ei hörpännyt Ilves-sarjassa mitään :D Päästetyt maalit eri peleissä: 1, 1, 3, 0, 3, 1, 0. Jos pelaa paras seitsemästä sarjan ja päästää koko sarjassa 9 maalia niin se on hyvin =)
Lassila pelasi ensimmäisen pelin Ilvestä vastaan.
 

Since 1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
Joskus olisi hyvä katsoa pelejäkin. Hrachovina ei hörpännyt Ilves-sarjassa mitään :D Päästetyt maalit eri peleissä: 1, 1, 1, 0, 3, 1, 0. Jos pelaa paras seitsemästä sarjan ja päästää koko sarjassa 9 maalia niin se on hyvin =)

Hrachovina oli hyvä Ilves-sarjassa. Yksi moka tuli maalin takana,josta Meskanen pyöräytti maalin. Ja sekin johtui kommunikaation puutteesta pakin kanssa.
Ehkäpä huonommalla maalivahdilla(Lassila) Ilves olisi mennyt jatkoon?!
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hrachovina oli hyvä Ilves-sarjassa. Yksi moka tuli maalin takana,josta Meskanen pyöräytti maalin. Ja sekin johtui kommunikaation puutteesta pakin kanssa.
Ehkäpä huonommalla maalivahdilla(Lassila) Ilves olisi mennyt jatkoon?!
Jossittelut on aina hauskoja.

Tapparan maalivahtiosastoa voi kyseenalaistaa ihan perustellustikin. Hrachovina pelasi viime kaudella vielä pelit melko tasan Lassilan kanssa. Miten menee tällä kaudella, kun Rautakorpi peluuttanee Domia selkeästi enemmän? Heljanko on täysin katsomaton kortti. Miten onnistuu? Hankkiiko Tappara jonkun koodinimi chiodon tai norosen tuohon Hrachovinan taakse ennen siirtorajaa?

Tapparan maalivahtiosaston kyseenalaistaminen Hrachovinan viime kevään esitysten pohjalta sen sijaan ei ole perusteltua. Domi oli mestarijoukkueen suoritusvarmin pelaaja johonkin Ilves-sarjan 6. pelin 2. jatkoerään asti. Siinä vaiheessa muukin joukkue alkoi heräilemään. Tappara ei ollut häviämässä Hrachovinan takia vaan voitti Hrachovinan huippuotteiden ansiosta Ilveksen ainakin parissa pelissä, joissa Ilves oli pelillisesti loistavasti mukana, jopa hallitsi. Parhaana esimerkkinä vaikka ne kutos-pelin 3. erä ja eka jatkoerä...

Hrachovina on enemmän kuin vain sympaattinen veijari. Enemmän kuin hyvän puolustuksen tuote. Domista on ehdottomasti kasvanut hyvä, jopa loistava veskari Liigaan.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Jossittelut on aina hauskoja.

Tapparan maalivahtiosastoa voi kyseenalaistaa ihan perustellustikin. Hrachovina pelasi viime kaudella vielä pelit melko tasan Lassilan kanssa. Miten menee tällä kaudella, kun Rautakorpi peluuttanee Domia selkeästi enemmän? Heljanko on täysin katsomaton kortti. Miten onnistuu? Hankkiiko Tappara jonkun koodinimi chiodon tai norosen tuohon Hrachovinan taakse ennen siirtorajaa?

Tapparan maalivahtiosaston kyseenalaistaminen Hrachovinan viime kevään esitysten pohjalta sen sijaan ei ole perusteltua. Domi oli mestarijoukkueen suoritusvarmin pelaaja johonkin Ilves-sarjan 6. pelin 2. jatkoerään asti. Siinä vaiheessa muukin joukkue alkoi heräilemään. Tappara ei ollut häviämässä Hrachovinan takia vaan voitti Hrachovinan huippuotteiden ansiosta Ilveksen ainakin parissa pelissä, joissa Ilves oli pelillisesti loistavasti mukana, jopa hallitsi. Parhaana esimerkkinä vaikka ne kutos-pelin 3. erä ja eka jatkoerä...

Hrachovina on enemmän kuin vain sympaattinen veijari. Enemmän kuin hyvän puolustuksen tuote. Domista on ehdottomasti kasvanut hyvä, jopa loistava veskari Liigaan.

Kylläpä vain, kaverissa on potentiaalia NHL-tason kulttipelaajaksi, ehdottomasti liigan kiinnostavin maalivahti tällä hetkellä, toivottavasti jatkaa kehitystään tasaisesti. Näitä veijarita laji tarvitsee ehdottomasti enemmän aiheuttamaan harmaita hiuksia suomalaiselle ylianalyyttiselle maalivahtivalmentaja koulukunnalle. Aina positiivista kun joku tekee yllättäviä asioita jääkiekkopelissä, kaiken ei aina tarvitse eikä pidä mennä oppikirjan mukaan, pääasia että koppi tarttuu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jossittelut on aina hauskoja.

Tapparan maalivahtiosastoa voi kyseenalaistaa ihan perustellustikin. Hrachovina pelasi viime kaudella vielä pelit melko tasan Lassilan kanssa. Miten menee tällä kaudella, kun Rautakorpi peluuttanee Domia selkeästi enemmän? Heljanko on täysin katsomaton kortti. Miten onnistuu? Hankkiiko Tappara jonkun koodinimi chiodon tai norosen tuohon Hrachovinan taakse ennen siirtorajaa?
No ei nyt sentään melko tasan Lassilan kanssa, erohan oli Domille kuitenkin ihan selkeä eli Rakoviinalla on eliteprospectsin mukaan 41 peliä ja Lassilalla 22 peliä. Tokihan tuosta tulee yhteensä 63 peliä mikä on mahdotonta, eli ilmeisesti tuossa lasketaan mukaan nekin pelit jos on vaihdettu veskaria kesken. Anyway, vastuu oli kuitenkin noin pyöreästi 40-20 Rakoviinalle. Pikkuisen enemmän saa urakoida joo, luotettaisiinko Heljankoon vaikka jonkun 10 pelin verran eli 50-10 Domille? Metsola pelasi Rautakorven alaisuudessa 46 peliä 2012-13, ehkä tuosta voi jotain osviittaa vetää. Toki seuraavalla kaudella sitten hurjat 56 peliä + pleijarit.

Mutta joo, kausihan tuon näyttää. Mutta kyllä Domille tuli jo ihan hyvin vastuuta viime kaudella, joten veikkaan että johonkin 45-50 väliin pelit tulee tälläkin kaudella menemään. Heljanko pelaa sitten jonkin verran, riippuen hänen otteistaan Tappara sitten hankkii tai on hankkimatta jonkun norosen tuohon.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No ei nyt sentään melko tasan Lassilan kanssa, erohan oli Domille kuitenkin ihan selkeä eli Rakoviinalla on eliteprospectsin mukaan 41 peliä ja Lassilalla 22 peliä. Tokihan tuosta tulee yhteensä 63 peliä mikä on mahdotonta, eli ilmeisesti tuossa lasketaan mukaan nekin pelit jos on vaihdettu veskaria kesken. Anyway, vastuu oli kuitenkin noin pyöreästi 40-20 Rakoviinalle. Pikkuisen enemmän saa urakoida joo, luotettaisiinko Heljankoon vaikka jonkun 10 pelin verran eli 50-10 Domille? Metsola pelasi Rautakorven alaisuudessa 46 peliä 2012-13, ehkä tuosta voi jotain osviittaa vetää. Toki seuraavalla kaudella sitten hurjat 56 peliä + pleijarit.
Olisihan tuon toki voinut selvemminkin muotoilla. Pointti oli tosiaan tuo, että Hrachovina pelannee vieläkin selkeämmin ykkösenä tällä kaudella. Lassila oli kuitenkin taustatukena varsin hyvä vaihtoehto, johon saattoi luottaa enemmänkin. Mielenkiintoista nähdä, että peluutetaanko Hrachovinaa ihan Metsola- tyyliin joku 56 peliä + pudotuspelit vai onko Heljankoon luottoa enemmän.

...ja onhan se tavallaan totta, että varsinkin noihin kahteen viimeiseen Metsolan Tappara-kauteen verrattuna oli viime kauden Hrachovina - Lassila ihan aidostikin "tasaisesti" peluutettu parivaljakko. Kaikki on suhteellista tai jotain...
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Metsola pelasi Rautakorven alaisuudessa 46 peliä 2012-13
Rautakorvella on aika ykkösmokke, joka pelaa kaikki pelit. Joskus se vaan vaihtuu kesken kauden. Tuon kauden aloitti Pekka Tuokkola, joka aikansa kiekkoja pudoteltuaan menetti ykkösveskarin viitan yksittäisen näytönpaikkansa käyttäneelle Metsolalle. Tuokkola kengittiin ja tilalle palkattiin Noronen, joka pelasi yhden pelin. Sekin taisi olla panokseton runkosarjan viimeinen ottelu, jollen väärin muista.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Minusta tämä haastattelu sopii melko hyvin tähän ketjuun: Sami Kapanen, pelaako joukkueesi aktiivisemmin kuin viime kaudella? - LIIGA - 04.09.2017 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta <- linkki vie Kapasen haastatteluun KalPan tulevan kauden osalta.

Sami haluaa KalPan kehittävän pelaajia aktiiviseen pelitapaan -> ei kuitenkaan turhaan koohottamiseen. Ennenkaikkea taustalta paistaa halu luoda junnuille hyvät saumat istua suoraan NHLään. Tähän verrattuna, että pelaat Liigassa trappiä ja NHLssä kovaa pystysuunnan kiekkoa. Vaikeaahan se on vaihtaa täysin päinvastaiseen suuntaan. Toisaalta helpompi pudottautua koohottajasta trappaajaksi. Tämä "gappi" ehkä teki osittain Puljujärvenkin ekasta kaudesta rapakon takana vaikean. Kun taas Laine pääsi Tapparassa pelaamaan aktiivista kiekkoa ja se siirtyminen NHLään oli helpompaa. Ahon kohdalla taas jos on nuin huikea pääkoppa niin liene sama mitä kiekkoa pelaat milloinkin - kaikki käy.

Artikkelin lopussa Kapaselta kysytään mitkä muut joukkueet pelaavat vastaavanlaista / saman tyylistä kiekkoa. Entisajan IFKn kova karvaus hyökkäyspäässä, Sportin päät-irti-kiekko kotihallissa ja HPKn aktiivinen kiekko nousivat framille. Samoin kuin Kärppien uusi aktiivinen pelitapa. Manner sai ainakin Kapaselta kovia kehuja pelistään. KalPa taisi tuon ottelun hävitä 3-0 ja oli ottava osapuolena suuremman osan pelistä. Tappara pelasi myös viime vuoden finaaleissa todella järkevää peliä ja sama jollei jopa isommalla höngällä ole ilmeisesti tällä kaudella tarkoitus jatkaa? Listaan nyt voisi heittää varmaan monen muunkin joukkueen, mutta ennenkaikkea tuo aktiivinen kiekko tuntuisi olevan tulevan kauden trendi. Verraten viime kauden trap-kiekkoon jota lähes järestään kaikki pelasivat. HPK, KalPa, Tappara ja TPS (paikoittain) taisi olla vain hieman aktiivisempaa sakkia. Siinä ainakin muita paremmin onnistuen siis vain.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vuorossa sijat 7-8:

7. TPS
Uusi mies päävalmentajana, mahdollisuus vai uhka? Tunnustan, etten tiedä TPS:n päävalmentajasta Kalle Kaskisesta juuri mitään. Sen vuoksi en ala häntä vähättelemään, enkä ylistämään. Luotan siihen, että turkulaiset tietävät, mitä ovat tekemässä. Yleisellä tasolla voidaan todeta, että viime aikoina Liigassa debytoineet nuoret päävalmentajat ovat onnistuneet. Tapola kirjoitti nimensä historiaan heti ensimmäisen pestinsä aikana. Myös Pennanen teki todellla vaikuttavan sisääntulon. Mikko Manner vaikuttaa myös timanttiselta kaverilta, joten ei kai tuo Kasikinenkaan(43v) mikään ihan tuhnu voi olla. Eihän? Tiedostan, että sijoitan TPS:n hiukan alemmaksi kuin useimmat. TPS on mukava sekoitus nuoruutta ja kokemusta. On paljon parikymppisiä pelaajia ja sitten on näitä lähes nelikymppisiä. Katsellaan, miten miksaus toimii.

Materiaali:
Valmennus 7
Maalivahtiosasto 8
Puolustus 8
Hyökkäys 8
*Henkinen johtaja Tomi Kallio 10

Seurattava pelaaja:
Petrus Palmu on paljon hehkutettu lupaus.(Muutenkin kuin salakalastuksesta) Minä en ole tämän nuoren miehen uraa seurannut, joten uusi tuttavuus minulle. Käsittääkseni kyseessä on nopea ja taitava pienikokokonen hyökkääjä, joka elää kiekosta. On mielenkintoista seurata, miten hän Liigaan asettuu ja kuinka hän pystyy kiekollista roolia ottamaan. Kärppien kannattajana sytyn näistä pienistä pörrääjistä. Laitetaan seurantaan.


8. Sport
Sportin luotan suoriutuvan paremmin kuin yleisissä ennakkokaavailuissa. Sportin materiaali alkaa olemaan pikkuhiljaa oikeasti Liigan keskikastia. Minulle on myös syntynyt sellainen vaikutelma, että Valtonen ottaa vuosi vuodelta kehitysaskelia päävalmentajuudessaan. Puolustus vaikuttaa minun silmääni yllättävänkin tasapainoiselta ja kiekolliselta, jonka maalinedusisäntänä seisoo Markus Kankaanperä. Nevalaisen ja Salon onnistumisesta on paljolti kiinni se, kuinka pitkälle tuo puolustus kantaa. Minä uskon heidän onnitumiseensa ja osittain siksi Sport näin ylhäällä arvioissani on. Manninen, Tuulola ja Gröndahl ovat varmoja onnistujia. Hyökkäys on perin tasainen ja on mielenkiintoista seurata, ketkä sieltä lopulta kärkiketjujen ja ylivoiman peliajat kuittaavat.

Materiaali:
Valmennus 7
Maalivahtiosasto 8
Puolustus 8
Hyökkäys 8
*Henkinen johtaja Ari Gröndahl 9

Seurattava pelaaja:
Pohdin tovin Antti Kalaputaan ja Michael Parksin välillä. Molemmat ovat lähes täysin hyökkäysorientoituneita pelaajia, tosin Kalapudas otti kyllä viime kaudella edistysaskelia kahdensuunnan pelaamisessa. Vedän kotiinpäin ja valitsen seurattavaksi Kärppien kasvatin ja nuorten maailmanmestarin Antti Kalaputaan. Tämä suoraselkäinen nuori mies totesi rehellisesti, ettei ollut tarpeeksi hyvä Kärppien kärkiketjuihin. Loistava asenne on tuollainen. Kehittymisen mahdollisuudet paranevat huomattavasti, kun tunnistaa ja tunnustaa puutteensa. Lahjakkuutta on ja asennetta on, saa nähdä, mitä sieltä vielä oikein pukkaa. Mielenkiinnolla jään seuraamaan.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitähän Domin pitäisi tehdä, että saisi sen arvostuksen, jonka ansaitsee?

Minun arvioissa Hrachovina menisi Liigan TOP3-maalivahdiksi, jos pelaisi tulevalla kaudella loistavan runkosarjan, eli mun näkemyksen mukaan Hrachovina ei ollut viime runkosarjassa loistava, vaan hyvä, ja taas Rynnäs oli mielestäni runkosarjassa loistava. Kevään peleissä joita näin, Domi oli taas jossain hyvän ja loistavan välimaastossa, eli arvostusta Domille saakin antaa playoffien vuoksi, mutta en laittaisi runkosarjan vuoksi vielä ihan kirkkaimpaan koriin. Neloselta Lehterä arvioi jossain vaiheessa kautta runkosarjan TOP3 vai oliko TOP5 veskat, ja Lehterä ei Domia noihin asettanut, ja otan veskoja arvioidessa Lehterän arvion huomioon siitä syystä, että hän on nähnyt tasapuolisesti kaikkien Liiga-joukkueiden pelejä, ja työnsä vuoksi katsoi tietenkin suuret määrät pelejä. Maalivahtien arvioiminen on hankalaa, tilastot on suuntaa antavia, mutta niitäkään ei oikein voi tuijottaa liikaa, ja tilastoihin vaikuttaa väistämättä joukkueen puolustuspeli. Lisäksi, ollakseen loistava maalivahti, ei minusta riitä ne perus torjunnat, vaan pitäisi torjua hyvillä prosenteilla niitä haastavampiakin vetoja, ottaa onetimereitä takatolpilta, torjua läpiajoa jne.

Tappara tulee Heljangon verran perässä. Jos pitäisi pisteyttää niin Engren+Lankinen+Bäkström 10 (koska siis sarjan paras) Kärppien Rynnäs+Vehviläinen 9 ja Tapparan Hrachovina+Heljanko 8.5/8 koska Heljanko on katsomaton kortti.

Tällä tavalla minäkin nuo arvioisin. Epäilen että Tappara hankkii vielä playoffeja varten kokeneen backupin. Kärppien tilanne on Rynnäksen myötä hyvä, eikä Vehviläinenkään ole niin huono kuin tässäkin ketjussa on annettu ymmärtää. IFK:lla Engren on lähtökohtaisesti Liigan parhaita maalivahteja, Lankinen palailee joskus joulukuussa, ja jos saa itsensä taas kuntoon, niin pystyy antamaan Engrenille lepoaikaa, tai parhaan vireensä löytäessä jopa nappaamaan 1.maalivahdin paikan takaisin. Lankinen oli viime syksynä todella hyvä, mutta jossain helmikuun tienoilla kadotti parhaan teränsä ja vaipui muun joukkueen tasolle, johtuiko osin myös otteluruuhkasta ja Bäckströmin loukkaantumisesta aiheutuneesta tilanteesta mene ja tiedä, mutta hieman tasaisuutta Lankinen vielä tarvitsee ennenkuin voi hypätä isompiin ympyröihin.

Jatkoajan verkkolehti totesi myös että Jyri Marttinen on liigan viidenneksi paras puolustaja. Perusteluna oli tyyliin "Olisi edelleen EHT-tason pelaaja jos pääsisi pelaamaan sinne":

Joo ja MM-kisoissa pelannut Mikko Lehtonen ei mahtunut tuolle listalle. Jatkiksen verkkolehden mielestä AP-Selin on myös TOP5-päävalmentaja.
 
Viimeksi muokattu:

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Harjoituspelien ja viime kauden perusteella Kärpistä voi pakkien top-5 listalle nostaa huoletta Miika Koiviston ennen Kukkosta tai Heshkaa. Kaveri pelaa vuoden Oulussa ja sen jälkeen tilin tekoon muualle.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Sinä määrittelet mikä on oikeaa ja faktaa?
Kyseessähän on siis objektiivinen jääkiekon tarkkailija, ei suinkaan mikään porkkanapöksyjen fanipoika. Viesteistä sitä ei kyllä tähän saakka ole huomannut mitenkään, mutta pakkohan se on uskoa kun näin on kerrottu.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Oikeasti pakkien top5 olisi Lehtonen, Koivisto, Tallinder, Mäenpää ja Kemiläinen/Vittasmäki, riippuen painotuksesta. Nuo eivät siis neljän ensimmäisen osalta järjestyksessä.

Aika oikeellinen lista, mutta kyllä ainakin omissa papereissa Heshka on reippaasti edellä jotain Vittasmäkeä, vaikka Vellu mukava ukko onkin. Kemiläinenkin jää omissa arvioissa taakse, johtuen heikommasta puolustuspelaamisen tasosta.

Perusteluina nyt kaivetaan vaikka viime kauden statistiikka. Seurana umpipaska Kärpät, joka jäi kahdeksanneksi runkosarjassa.

Pakkien pistepörssin 3. (32)
Pakkien maalipörssin jaettu 4. (8)
Pakkien syöttöpörssin 3. (24)
Pakkien +/- -tilaston 9. (+16)
Pakkien peliaikakeskiarvon 5. (24:07)
 

Ralph

Jäsen
mutta kyllä ainakin omissa papereissa Heshka on reippaasti edellä jotain Vittasmäkeä,
Niin siis se on sun mielipide. Väsyneet Kädet ei kirjoittanut mitään mielipidettä vaan faktaa. Turha sun on yrittää kiistellä faktaa vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös