Mitä peruskoulun luokkatovereistasi on tullut?

  • 16 037
  • 110
Tuollaisissa olosuhteissa on mukava keskittyä opiskeluun ja itsensä sivistämiseen

Millaisissa olosuhteissa?

Kutosen keskiarvolla opiskelevissa kouluhäiriköissä on sellainen mukava puoli, että he saattavat kelpuuttaa kaverikseen myös meitä rahattomien perheiden lapsia. Sinun kaltaisesi elitistit eivät koskaan. Te osaatte pitää huolen siitä, että rahattomien kanssa ei kaveerata. Siksi mulla ei ole omalta kermaperseyläasteeltani yhtäkään kaveria mutta parin kilsan päässä sijainneesta koulusta on useita.
 
Viimeksi muokattu:

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suurin osa opiskelee vielä eri korkeakouluissa. Niiden lisäksi on lähihoitaja, kaksi rekkakuskia, kaksi ammattilaisurheilijaa, muutama maanviljelijä, varastomies, kirvesmies ja kaksi rauhanturvaajaa. Näiden lisäksi yksi on huumeiden takia suljetulla osastolla. Kaikkein tärkein luokkatoveri on tuo viimeinen...
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ala-asteen luokkatovereista kaksi on ystäviäni, kumpikin heistä toimii logistiikka-alalla eli varastossa. Kehenkään muuhun ala-asteen luokkatoveriin en ole missään yhteyksissä enkä tiedä tai välitä tietää heidän ammateistaan. Pariin olen joskus törmännyt satunnaisen vahingossa. Yksi oli ainakin ollut edesmenneen Anttilan kosmetiikkaosastolla myyjänä.

Yläasteelta lähes samat sanat. Yksi jossain samassa kouluryhmässä ollut henkilö ruiskumaalaa kuvia autoihin ja muihin pintoihin, yksi oli joskus ainakin ollut myymässä kännyköitä jossain liikkeessä. Yksi oli kai kätilö tai muuten terveydenhuoltoalalla. Kehenkään en ole yhteydessä.

Lukio ei ole peruskoulua, mutta lukioaikaisista luokkatovereista yhdestä tuli ainakin joksikin aikaa nettipokerin pelaaja, yhdestä LVI-insinööri. Eipä ole enää yhteyksiä näihinkään.

Suurimmaksi osaksi ei ole niin väliäkään. Ei minulla ole kouluaikaisten luokkatoverien enemmistöä vastaan yhtään mitään, mutta eipä toisaalta mitään yhteistäkään tai mitään yhdistäviä asioita, joten heidän nykyiset edesottamuksensa ja ammattinsa eivät kiinnosta enempää kuin kenen tahansa täysin tuntemattoman ihmisen asiat. En ole koskaan ymmärtänyt mitään Facebook-touhua jossa monet haalivat "ystävikseen" ihmisiä, joiden kanssa heillä on ollut joskus jotain yhteisiä koulutunteja vuonna miekka ja kilpi. Ei se erityisesti nelikymppistä aikuista ihmistä yhdistä enää toiseen, jos on käynyt samalla matikantunnilla 1984-1985.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Jos tämä ketju jotain varmisti, niin ainakin sen että minä olen tullut vanhaksi ja alkava dementiakin taitaa olla. Kävin koko koulun läpi sillä tavalla, että ala-asteen luokasta ja yhdestä rinnakkaisluokasta koostui ylä-asteen luokka ja siitäkin porukasta noin 2/3 jatkoi lukioon ja samalle luokalle. Silti; kun nimiä aloin muistelemaan, niin etunimet palautuivat heti mieleen, sukunimiä piti miettiä hetki jos toinenkin jopa niiltä parhaimmilta koulukavereilta.

En siis ole pitänyt luokkakavereihin mitään yhteyttä sen jälkeen kun 90-luvun ensimmäisellä puoliskolla lukiosta pois pääsin. Ei tosin mitään allergiaa siihen suuntaan. Elämä vain heitteli eri kaupunkeihin ja sitten myöhemmin eri maihinkin (no, ainakin minut). Ei ollut facebookkia eikä oikein kunnolla edes s-postia tuolloin kun lukiosta valmistuin.

Sen muistan/tiedän, että lukioajan 5 hengen tiiviistä porukasta kaikki lähdimme eri aineita lukemaan yliopistoihin/korkeakouluihin. kaksi lähti opiskelemaan diplomi-insinööriksi, yksi oikeustiedettä ja neljäs sosiaalialaa. Läheisin lapsuudenystäväni oli vuotta ylemmällä luokalla ja hänen kanssaan olemme edelleen säännöllisesti yhteydessä.

Minulla ystäväpiiriin mahtuu monenmoista tallaajaa, ihan kaikenlaista koulutustaustaa, sosio-ekonomista statusta jne.. Pääasiassa ystävät ovat tulleet harrastusten kautta, mutta muutamasta entisestä/nykyisestä työkaveristakin on tullut vuosien varrella läheisiä ystäviä. Ystäväpiiriin kuuluu myös kaikenikäisiä; pari vanhinta täyttävät kohta 75 ja nuorimmat ovat kolmenkympin molemminpuolin. Jatkoajassa olen notkunut kutakuinkin sen perustamisesta, eli 2000-luvun alusta alkaen ja yhtään jatkislaista en ole (tietääkseni) livenä tavannut.

Sellainen hauska anekdootti, että yliopisto-ajalta ei tarttunut kuin yksi kaveri, joka tosin on säilynyt läheisenä ystävänä kaikki nämä vuodet. Hän oli paikkakuntalaisia ja nopeasti ajauduin mukaan hänen lapsuudenajan kaveriporukoihin Joskus (ehkä useammin nautintoaineiden vaikutuksen alaisina ollessa) noilta hepuilta unohtui, etten minä ollut heidän porukoissaan kouluaikoina, vaan alkoivat "muistelemaan" kanssani joitakin lapsuusajan juttuja.
 
Viimeksi muokattu:

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Tilannepäivitystä:

yhdestä sexystä teinistä on tullut väsähtänyt hoitaja. Toinen kuulee ääniä ja kolmas luuli lasta omakseen. Neljäs kuoli syöpään. Viides on jokin liikennesuunnittelija tmsp. HSL:llä, joten en ollenkaan ihmettele, että Helsingissä ja lähialueilla julkinen liikenne on lopullisen kaaoksen tilassa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Meistä tuli muurareita, taksikuskeja suutareita, yksinhuoltajaäitejä, autokauppiaita. Meistä tuli lääkäreitä, virkamiehiä, vääpeleitä. Tänään voidaan hetki olla kuninkaita.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ala-aste:

- Ex superpesistason pesäpalloilija
- Juristi
- Poliisi
- Varastotyöntekijä x 2
- Farmaseutti tai joku lääkealalla toimiva jamppa.
- Palomies
- Rakennusinsinööri. Ei tietoa opiskeleeko vielä vai onko valmistunut.
- Energia-alan inssi
- Sairaanhoitajia
- Kaupan heviosaston työntekijä
- 6 x ei tietoa

Yläaste (5 samaa oppilasta kuin ala-asteella, joten heidät jätetään pois):

- Rajavartija
- Rakennusinsinööri
- Tradenomi
- Liikunnanopettaja
- Kunnan työntekijä
- ATK-insinööri
- Elämäm koululainen
- Ikuinen opiskelija
- 6x ei tietoa

Vaikka useampikin lapsuuden/nuoruuden aikainen kaveri ja tuttava on jo ehtinyt kuolemaan oman käden tai päihteiden kautta, niin tietääkseni kaikki luokkatoverit ovat vielä hengissä.
 
Viimeksi muokattu:

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ei tietoa kenestäkään ihan yhtä tai kahta lukuunottamatta. Ei oo Facebookkia mistä stalkata. Suurin osa kait opiskelee vielä.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Ei oo niistä kenestäkään tullu yhtään mitään, mutta eipä ole minustakaan. Tästä voimme vetää sen johtopäätöksen, että maunulan yhteiskoulussa on ollut 80-luvulla ihan vitun huonot opettajat.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämän ketjun innoittamana lähdin miettimään, ketä sitä ala-asteella olikaan samalla luokalla ja googlailemaan. Yhdestä oli tullut pelle. Siis kirjaimelllisesti, tosin vaan harrastuksena.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
En koe mitään tarvetta olla tekemisissä vanhojen luokkatovereiden kanssa, mutta tavallaan se tietysti olisi hauska tietää, että mitähän niistä kaikista tuli. Joku luokkakokous nyt olisi kuitenkin aika vastenmielinen ajatus. Ainakin 10 vuotta jo kulunut siitä, kun yhteys katkesi viimeisenkin peruskoulusta tutun kanssa. Sen verran tiedän, että pari vanhaa kaveria loi hyvän urheilu-uran, kun nimet näkyi julkisuudessa.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Ainakin yhdestä, luulenpa jopa että kahdesta (koko) peruskoulun luokkakaverista on tullut jatkoaikalainen.

Yhdestä yläasteen luokkakaverista tuli Ylen toimittaja. Etelä-Suomi on imenyt useita puoleensa, mutta perus kotikulmille jämähtäneitäkin on aimo tukku.

Tietääkseni kenestäkään ei tullut mitään erityisen mainittavaa hyvässä tai pahassa.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Enpäs hirveästi ole penkonut, mutta muutaman tiedän:
- eräs on perustanut katsastusaseman
- aikainen bestis vaihtoi takinväriä ja on kunnallispoliitikko ja halailee puita
- ex-shakkikaveri on kai viimeksi tanssinut puolialastomana Kuopion torilla lakkinsa ympärillä ja soittanut poikkihuilua, nisti
- teini-ihastus pomoilee isänsä kuljetusfirmassa

Omaedit: Kirjoitin aikasemmin @godspeed :ille pomoilusta ja pornoilusta. Teema toistui oikoluvussa.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kaikki aivan vitun luusereita paitsi minä. Tuskin kukaan on koskaan maistanut edes kaviaaria tahi pannut kahta naista (toinen ranskalainen) samalla kertaa.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Pankinjohtaja tuli eräästä hyvästä luokkakaverista ja oli siinä asemassa aikanaan jo 28-vuotiaana.
Muutoinkin lapsuus/nuoruusvuosien kaveripiiristä porukka edennyt työsaralla varsin pitkälle kukin tahoillaan. Mä olen sitten enempikin tyytyväinen muihin elämänarvoihin kuin titteleihin.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Muutama uraohjus, pari itseänsä täynnä olevaa pikkupomoa (toivottavasti en nää tai kuule enää ikinä), läskejä yksinhuoltajia tai paskassa parusuhteessa olevia akkoja, duunareita ja muita tykkimiehiä. Kovin moni ei tainut kuitenkaan päätyä holiin tai douppiin, muutama kuitenkin. Ja yksi di/toinen maisteritason yliopistotutkinnon omaava pitkäaikaistyötön.

Nuoruuden kaveripiireistä on kuitenkin tulluy enemmänkin parempia ihmisiä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kaikki aivan vitun luusereita paitsi minä. Tuskin kukaan on koskaan maistanut edes kaviaaria tahi pannut kahta naista (toinen ranskalainen) samalla kertaa.
Sen verran koen pakkoa tulla häröilemään sivulauseiden kanssa, että olen nainut kahta naista samalla kertaa, sekä nainut yhtä naista ja samalla syönyt kaviaaria. Nämä siis eri tapauksia. Toki olen myös nainut yhtä naista siten, että olen samalla syönyt osapuilleen nakkeja ja perunasalaattia. En tehnyt kuitenkaan nakeilla ja sinapilla niin sanottua äpyvaahtotemppua, jollaista M.A. Numminen kertoi underground-piireissä tehdyn jossakin lyhytelokuvan tapaisessa. Nähtävästi Turussa.

Yhteen peruskouluaikaiseen tuttuun törmäsin digitaalisesti ihan vastikään. Edellisestä kohtaamisesta olikin vierähtänyt ehkäpä 24 vuotta. Omalla toiminimellä työskentely oli vaihtunut makkaratehtaan säännölliseen kuukausipalkaan. Ajattelin että täytyy tukea vanhaa koulukaveria pyrinnöissään, joten ostin kyseisen firman nakkipaketin Prismasta.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Muutamaan törmännyt tässä viimeisen postaukseni ja silloin mainitsemani jääkiekon maailmanmestarin jälkeen.

Eräs ala-asteella samalla luokalla ollut tyttö, joka oli silloin vähän ihastunut minuun ja minä en voinut sitä sietää, on nykyään peruskoulun opettaja ja ikäisekseen oikein kaunis ilmestys. Tuonkin saatana kämmäsin.
Yks on poliisi.
Eräs putosi jäihin tässä keväällä, mikä oli sinänsä jo ikävää, mutta tässä tapauksessa sen tekee ikävämmäksi se, että hän oli jo kerran taistellut itsensä takaisin elämään erittäin vakavan aivovamman jälkeen.

Muista ei ole aavistustakaan ja ei niin kamalasti kiinnostakaan. On se jo jotain, että yhdeksänvuotisen peruskoulun osalta tietää neljästä luokkakaverista jotakin, vaikka niissä oli silloin oikein hyviäkin kavereita.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kaksi heistä on edelleen parhaita kavereitani, toinen ollut jo yli 20 vuotta aina ensimmäiseltä luokalta asti, toinen yläasteen startista. Parista on tullut fitness-yrittäjiä, monesta hyviä perheen isiä ja äitejä. Yhdellä ala-asteen parhaista kavereista elämä lähti alamäkeen ja istuu pitkää tuomiota. Yhdestäkään ei ole tainnut tulla huippuluokan menestyjää, mutta käsittääkseni ainakin kaksi on erittäin hyvätuloisia duunareita. Joidenkin kanssa olen paljon tekemisissä edelleen, useimpien kanssa en lainkaan. Muista kuin luokkakavereista on säilynyt kyllä peruskoulunkoulukavereita ystävinä tähän päivään asti.

Tietääkseni kukaan ei vaikuta tällä palstalla.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Meistä tuli muurareita, taksikuskeja suutareita, yksinhuoltajaäitejä, autokauppiaita. Meistä tuli lääkäreitä, virkamiehiä, vääpeleitä. Tänään voidaan hetki olla kuninkaita.

Vittu! Olit ehtinyt viemään mun hassuttelun! Vihaan sua!

Aika tylsiä veijoja ja veijottaria on tullut, ainakin niiltä osin keitä tiedän. Paljon opettajia ja insinöörejä, sit jotain firmojen rahojen kanssa puleeraajia jonkin verran, tylsiä toimistotyöntekijöitä suurin osa. No joku on postimies sentään ja sairaanhoitajaa ja tämmöstäkin on. Kahdesta tuli sivutoimisia ninjoja ja yhdestä osa-aikainen rokkistara, naapurin tyttö ehti jo itsensä tappamaan aikapäiviä sitten.

Ihan tylsää kun kenestäkään ei oo ainakaan vielä tullut mitään Nobel-voittajaa tai formulakuskia tai pornotähteä tai sarjamurhaajaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ihan tylsää kun kenestäkään ei oo ainakaan vielä tullut mitään Nobel-voittajaa tai formulakuskia tai pornotähteä tai sarjamurhaajaa.
Entäs jos jostain tuleekin noita kaikkia? Nobelin voittaminen on hieman vaikea nähdä yhtälössä, mutta nuo muut yhden elämän aikana olisi jo ihan mahdollisuuksien rajoissa.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
En tiiä eikä kiinnosta. Muutamia tyyppejä tulee aina rakennustyömailla vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös