Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 256 003
  • 28 700

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Turvisten työkokeilu on joissain yrityksissä venähtänyt himpun verran pitkäksi kertoo YLE:
Ravintola pyörinyt kuukausia turvapaikanhakijoiden ilmaisella työvoimalla – työministeriön palkitsemaa työkokeilua alettu käyttää hyväksi | Yle Uutiset | yle.fi

Yrityksinä mm. ravintola ja parturiliike. Niinpä. Odotan jännityksellä noiden liikkeiden omistajien nimiä, jotta heidät voidaan julkisuuden häpeäpaaluun asettaa.

"Lähes kaikissa virastolle ilmi tulleissa tapauksissa ilmaistyötä teettäneet yrittäjät ovat olleet itse maahanmuuttajia. Näin oli laita myös tässä jutussa esitellyn ravintolan kanssa."

Tuossa useampi Facebook-kaveri kerkesi kiroamaan maasta taivaaseen läskit ja farkkupaitaiset persuyrittäjät, jotka repivät rupisille perseilleen uuden mersun nahkapenkkeineen ja maahanmuuttajien selkänahoista kyllä nyt kelpaa repiä kaikki irti.

Ja häpeäpaaluja vaadittiin myös, kovin tuli vain hiljaista, kun tuon lainauksen myös heille laitoin.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minua hämmästytti noissa kokeiluissa, jotka @arvee nosti esille se, että sopijapuoli on Suomen Punaisen Ristin ylläpitämä vastaanottokeskus, jonka nimissä sopimuksia on tehty. Mutta onko? Vastaanottokeskuksessa epäilläänkin, että SPR:n sopimuspapereita on päätynyt työnantajien käsiin, ja niitä on alettu kopioida luvatta.

Vai niin. Miksi SPR ja vastaanottokeskus ei ole tehnyt tutkintapyyntöä. Sen sijaan vastaanottokeskuksen johtaja selittelee, että asukkaita on kyllä neuvottu olemaan suostumatta jatkuviin palkattomiin kokeiluin. Vai niin. Että on ihan neuvottu, mutta ovat silti suostuneet, tekevät kuukausia työtä ja sopimukset tehdään SPR:n nimissä...

Haisee tämäkin, mutta toki toivon, että SPR-vokin johtaja on vaan typerys, ei rikollinen. SPR:ssä oli mm. Veripalvelussa maan tapa järjestellä mm. konsulttien avulla rahoja paremiin suihin, joten en sinänsä yllättyisi, jos aikanaan paljastuisi muutakin kuin huonoa johtamista. Vaan ketäpä tämä kiinnostaa, siis oikeasti.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@Dee Snider no voi vitsi, en sitten itse lukenut kunnolla ko. artikkelia. Vedin radio- ja tv-uutisia seuraamalla hätäisen vedon. Partly my bad, partly Yle's choice. Toisaalta epäilyni oli oikea.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Näitä ei todellakaan pitäisi täällä käydä. Pojat kuitenkin saivat nyt varmat turvapaikat ja hyvät korvaukset.. toivottavasti sana kulkee ja Suomesta muodostuu safe haven kaikista kovimmille terroristeille.

Sitten saadaan peräperää tuloksettomia ja turhia oikeusprosesseja, hinta 500k-1M€ per sirkusnäytös.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
http://m.iltalehti.fi/pinnalla/201705172200142872_iq.shtml
(Linkki vie Iltalehden juttuun oikeasti hätää kärsivistä ihmisitä)

Varmaan monelle olisi ok ottaa näitä hätää kärsiviä ihmisiä tänne asumaan, mutta tässäkin tapauksessa se raha olisi viisainta omasta mielestäni käyttää kohdemaassa. Lisäksi kun tässä hädässä on järkyttävä määrä ihmisiä ympäri maapalloa, mistä aloittaa?

Mutta sitten me hölmöläiset majoitamme näitä diskoilijoita täällä nurkissa, niin onhan meidänkin maa täynnä ihan helvetin tyhmiä ihmisiä.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Humanistien johtama ja ihannoima Ranska ja vihervasemmiston mukaan pakolaisasioissa ihmisoikeuksista piittaamaton Suomi. Kaksi EU maata. Kaksi erilaista tapaa kohdella Isiksen riveihin lähteneitä kansalaisiaan.

1. Suomi & Kela maksaa normaalisti tukea niille Isis-taistelijoille, jotka lähtivät taistelemaan Isisksen riveihin, toivottaa heidät takaisin tervetulleiksi Suomeen ja pyrkii erilaisten erikoisohjelmien avulla integroimaan suomalaisiksi veronmaksajiksi.

Isis-taistelijoille voidaan maksaa Kela-tukea – mitä sanoo Suomen rikoslaki? - Kotimaa - Ilta-Sanomat

2. Ranskan erikoisjoukot jahtaavat salaa terrorijärjestö Isisiin liittyneitä kansalaisiaan ja antavat irakilaisten sotilaiden sitten hoitaa likaisen työn.

Wall Street Journal: Ranska jahtaa ja tapattaa Isisiin liittyneitä kansalaisiaan

Voisi sanoa, että jos WSJ:n uutinen ranskalaisten toimista pitää paikkansa, heillä on hieman erilainen tapa suhtautua islamistien ja jihadistien uhkaan kuin Suomella.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tää kyllä ihme maa. Tuosta jutusta lainattuna seuraava:

Suomessa Kela maksaa edelleen tukia Isisin riveihin lähteneille suomalaisille vierastaistelijoille. Asiasta nousi ensimmäisen kerran keskustelu julkisuudessa kesällä 2015, jolloin silloinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) sanoi, että nykykäytäntöä tullaan selvittämään.

Tilanne on yhä sama kuin tuolloin, mutta se saattaa muuttua.

– Meillä on menossa hallituksen hanke, jossa tarkastellaan maahan- ja maastamuuttotilanteisiin liittyvää sosiaaliturvaa, milloin se alkaa ja päättyy, asumisperusteista sosiaaliturvaa koskevan kärkihankkeen projektipäällikkö Henna Huhtamäki sosiaali- ja terveysministeriöstä kommentoi Ilta-Sanomille torstaina.

Nyt eletään kesää 2017. Kaksi vuotta on siis kulunut ja on päästy jopa siihen vaiheeseen että on menossa hallituksen hanke, jossa tarkastellaan maahan- ja maastamuuttotilanteisiin liittyvää sosiaaliturvaa, milloin se alkaa ja päättyy.

Ei taida kaksi vuotta riittää siihen että tuo asia ratkeaisi, ja sittenhän on jo uusi hallitus.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Voisiko asia olla niin, että faktisesti ulkomailla oleskelevat isis-soturit eivät mitään tukirahoja saa jonkun muotosyyn takia. Toivottavasti.

Kyllä saavat. Elleivät sitten satu olemaan suomalaisia opiskelijoita ja ilmoittaneet lähteneensä kesätöihin. Siinä tapauksessa eivät varmasti saa.
 

guevara

Jäsen
Kyllä saavat. Elleivät sitten satu olemaan suomalaisia opiskelijoita ja ilmoittaneet lähteneensä kesätöihin. Siinä tapauksessa eivät varmasti saa.

Mä en tunne ainuttakaan isis-taistelijaa enkä näistä päätöksistä vastaavia virkamiehiäkään, mutta eiköhän Suomikin osaa kulissien takana tehdä kaikenlaista off the records.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tuossa linkatussa Ilta-Sanomien jutussa mainitaan mm:

"Voimassa olevan lain mukaan tilapäisesti enintään vuoden ajan ulkomailla oleskelevalle voidaan maksaa lähes kaikkia samoja tukia, joita Suomessakin maksetaan."

On vain niin, että viranomaiskäsitys ulkomailla asumisesta perustuu ulkomaillaasumisoletetun omaan ilmoitukseen väestötietojärjestelmän ylläpitäjälle, maistraatille. Jos ilmoitus ulkomaille muutosta "unohtuu", on asuinpaikka KELA:n ja Maahanmuuttoviraston mielestä edelleen Suomi, vaikka tosiasiallinen tilanne olisi toinen. Poliisia voidaan teoriassa pyytää tutkimaan epäiltyjä korvaus- ja tukipetoksia, mutta näyttöä on erittäin vaikea saada, eikä tähän ole poliisilla juurikaan haluja saati resursseja.

Osoitteenmuutoksen tekemättä jättämistä ei ole sanktioitu pl. 50 euron rikemaksu, eikä osoitteenmuutosta voi tehdä mikään muu taho kuin kyseinen henkilö itse.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt eletään kesää 2017. Kaksi vuotta on siis kulunut ja on päästy jopa siihen vaiheeseen että on menossa hallituksen hanke, jossa tarkastellaan maahan- ja maastamuuttotilanteisiin liittyvää sosiaaliturvaa, milloin se alkaa ja päättyy.

Niinpä.

Suomessa on tutkittu valtioneuvoston toimesta vuonna 2017 kansalaisten asenteita ja ne ovat - onneksi - järkeviä turvapaikanhakijoiden osalta. Hallituksella olisi siis kansan tuki tehdä kestäviä ratkaisuja. Tässä vaiheessa on hyvä huomata, että meillä on hallituksessa perinteistä oikeistoa edustava Kokoomus, keskustaa edusta Kepu ja ns. maahanmuuttokriittinen, populistinen Perussuomalaiset.

Ranskassa on ollut jo vuosia sosialistihallitus. En tarkoita sitä, että Suomen keskustaoikeistopopulistisen hallituksen tulisi ottaa oppia Ranskan sosialisteilta ja tapattaa jo taistelukentillä Suomesta lähteneitä jihadisteja palkkiota vastaan, jotta nämä jihadistit eivät palaa Suomeen ainakaan elävänä.

Tarkoitan sitä, että Suomea hallitsevat keskustaoikeistopopulistit voisivat ihan oikeasti tarttua turvapaikkakysymysten todellisiin ongelmiin.

Minusta ei ole järkeä siinä, että Suomi (ja muut EU:n jäsenvaltiot) ei tee USA:lle ja Venäjälle selväksi sitä, että pommitukset johtavat vain lisäpakolaisaaltoihin ja ne tulee lopettaa. Tämä on yksi keskeinen syy pakolaisuudelle. Mutta samaan aikaan on tehtävä kaikki sen eteen, että radikaalit imaamit ja heitä rahoittavat valtiot ja yksityiset tahot eivät pääse leviämään Suomeen erilaisten suurmoskeija- ja vastaavien projektien kautta. Suomen tiedustelulainsäädäntö ei ole edes uusittuna (ehdotus) kovin kattava ja se voi johtaa tilanteisiin, jossa mahdolliset iskut onnistuvat, koska huolimatta siitä, että tekijää oli jollain tavalla seurattu, seurantaan ei ollut osoitettu riittäviä resursseja eikä yhteistyö eri laitosten ja yksiköiden välillä toiminut ja tieto ei sen takia kulkenut. Tämä on havaittu lähes kaikkialla. Edellisen kerran näin kävi Tukholmassa ja Manchesterissa.

Ranskassa sosialistihallitus on pyrkinyt ratkaisemaan näitä kaikkia ongelmia, koska sen on ollut pakko.

Suomessa ei ole vastaavaa pakkoa. Ainakaan vielä. Mutta onko todella liikaa kuviteltu, että Suomen keskustaoikeistopopulistinen Kepun, Kokoomuksen ja persujen hallitus ryhtyisi ratkaisemaan ongelmia ihan kunnolla etukäteen?

Ja näitä ratkaisuja tulee tehdä vihervasemmiston vastustuksesta piittaamatta ja jopa uskaltaen avata perustuslain uudistamisprosessi niissä asioissa, joissa se on välttämätöntä koski se sitten erilaista tukea jihadisteille, poliittisen islamin moskeijoille tai maassa laittomasti oleville.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Menee muuten mielenkiintoiseksi, jos Intiassakin on bonjattu asylym-sanan merkitys:

Kurdit viettivät yön ulkona Vuoksenhovin vastaanottokeskuksessa Imatralla | Etelä-Saimaa

Hotellitason majoitus ei siis kelpaa, kun pitäisi antaa tilaa myös vääräuskoisille tai vierasmaalaisille. #wearetheworld #yhdessä #dialogi #eisyrjinnälle #mylandisyourland
Onhan se kova paikka kun ihan vieraita ihmisiä joutuisi sietämään. Seuraavaksi hylsyt lentää -muistoja, armeijassa jouduttiin makaamaan ihan kummien ukkojen kanssa samassa tuvassa ja teltassa, joku saattoi olla jopa Turusta, voitteko kuvitella.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Tuo on ihan täyttä legendaa. Ei siellä muuten ollut yksisarvisia eikä joulupukkiakaan.
No vähän liioittelin, hyvää tarinaa ei saa pilata totuudella. Mutta Ruotsin puolelta oli tyyppi samassa tuvassa, senhän voi Turuksi laskea.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Aukesi vähän paremmin tuo Orpon maailmankatsomus, kun sain tietää, että Petterin vaimon lakiasiaintoimisto hoitaa innokkaasti turvapaikkapäätöksistä tehtyjä valituksia ylempiin oikeusasteisiin.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aukesi vähän paremmin tuo Orpon maailmankatsomus, kun sain tietää, että Petterin vaimon lakiasiaintoimisto hoitaa innokkaasti turvapaikkapäätöksistä tehtyjä valituksia ylempiin oikeusasteisiin.

Piiri pieni pyörii ja rahat liikkuu kaverin taskuun kun humanitaarista maahanmuuttoa puolustellaan. Suomessa on kymmeniä tuhansia ihmisiä, joiden elanto on suorasti tai epäsuorasti vaikutuksissa sen kanssa, paljonko hum. maahanmuuttajia Suomi ottaa. Hyödyllisiä idiootteja, jotka tätä puolustelevat sitten rakkaudella ja ihmisoikeuksilla on toki myös paljon (vielä enemmän).
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Puola ja Unkari vetävät todella tiukkaa linjaa, ei EU-sisäisiä pakolaissiirtoja näihin maihin, vaikka EU uhkaa toimenpiteillä. Takarajana pidettiin kesäkuun loppua. Puolan sisäministeri jopa sanoi, että EU:n sanktiot ovat heille pienempi paha kuin kiintiöpakolaisten ottaminen. Suomea tämä koskee siten, että eikös kohta pitänyt tulla EU:lta uudet esitykset kuinka etelä-eurooppaan rantautuneita pakolaisia jaetaan jäsenvaltioiden kesken? Kumma juttu että toiset EU-maat voivat vain omalla ilmoituksella kieltäytyä ottamasta vastaan yhteisesti sovittuja kiintiöpakolaisia, nähtäväksi jää tuleeko näille maille julkista paheksuntaa kovempia sanktioita...
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Puola ja Unkari vetävät todella tiukkaa linjaa, ei EU-sisäisiä pakolaissiirtoja näihin maihin, vaikka EU uhkaa toimenpiteillä. Takarajana pidettiin kesäkuun loppua. Puolan sisäministeri jopa sanoi, että EU:n sanktiot ovat heille pienempi paha kuin kiintiöpakolaisten ottaminen. Suomea tämä koskee siten, että eikös kohta pitänyt tulla EU:lta uudet esitykset kuinka etelä-eurooppaan rantautuneita pakolaisia jaetaan jäsenvaltioiden kesken? Kumma juttu että toiset EU-maat voivat vain omalla ilmoituksella kieltäytyä ottamasta vastaan yhteisesti sovittuja kiintiöpakolaisia, nähtäväksi jää tuleeko näille maille julkista paheksuntaa kovempia sanktioita...
Herrajumala, kuinka ne kehtaa? Entäs ihmisoikeudet??? Eihän kukaan enää ikinä matkaa Puolaan tai Unkariin kun ovat tuollaisia natsivaltioita. Eiku...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös