Ti 9.5.2017 Otteluseuranta (5. kisapäivä)

Tila
Viestiketju on suljettu.

Snacilep

Jäsen
Eikös maali siirtynyt pois paikoiltaan ennen kuin kiekko meni maaliin?
 

ijuka

Jäsen
Eihän oo sääntöjen mukaista siirtää maalia kiekon tieltä? Kyllä toi mielestäni maali on. Ei oo Tanskalaisen vika että Slovakialainen jyrää oman molarinsa.
 
Onkos mahdollisuutta nähdä Miklik ensi kaudella liigassa, vai onko soppari sorvattu jo muualle? Mennyt ihan ohi miehen tilanne.

Anteeksi lievä ot.
 

ijuka

Jäsen
Siis mun mielestäni Tanskalainen ei tehnyt mitään väärää eikä sen pitäisi olla oikein että Slovakialainen saa siirtää maalin pois tieltä kun kiekko on lipumassa sinne.
 

vetoo

Jäsen
Onkos mahdollisuutta nähdä Miklik ensi kaudella liigassa, vai onko soppari sorvattu jo muualle? Mennyt ihan ohi miehen tilanne.

Anteeksi lievä ot.
Miklik on kiinnostunut jatkamaan JYP:ssä, mutta budjetissa ei välttämättä ole tilaa. Saa nähdä, sorvataanko ns. artistisopimus, joka tarkoittaisi miehen saapumista Jyväskylään vasta myöhemmin syksyllä / alkutalvesta. Tällä hetkellä tilanne on käsittääkseni auki.
 
Tuo Slovakia–Tanska on kyllä matsi, jossa kumpikaan joukkue ei ole "ylivalmennettu". :)

Slovakia pääsee hakemaan tasoitusta ylivoimalla.

Tanskan valmennuksesta en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta Slovakian valmennuksen pätevyyttä vähän ehdin kyseenalaistaa jo harkkamatsien perusteella. Ylivalmennus tuossa ei kyllä haise. Ehkä olisi kuitenkin paikallaan slovakeilla laatia jonkinnäköinen suunnitelma vaikka avauspelaamiseen, ettei ihan luomulla tarvitsis mennä. Tai kai siellä joku suunnitelma on, mutta ei ole itselle vielä ihan auennut.
 

Mazaa

Jäsen
Tuomaritoiminta on kyllä todella surkeaa näissä kisoissa. Etenkin kolmansissa erissä.

En vaan tajua miksi päivänselviä jäähyn arvoisia rikkeitä ei vihelletä.
 
Eikös Juhani Tamminen ole muuten luonut myös Sveitsin kiekkokulttuurin?
 

ijuka

Jäsen
Aijai kun antoivat Ranskalle pinnan. Nythän asia on niin että Ranska todennäköisesti päätyy kymmeneen pinnaan(jos häviää jatkoajalla). Ja Ranskallahan on tiebreaker Suomea vastaan, eli Suomi tarvitsisi 11p. Jos Ranska voittaa jatkoajalla niin saa nähdä miten käy.
 
Tässä kun katselee mukavan intensiivistä ja raikasta Ranska-Sveitsi peliä, josta ei tunnetta eikä vauhtia puutu, niin sitä alkaa ihan tosissaan jo toivoa ettei Suomi pääsisi millään ilveellä lohkostaan jatkoon. Sen verran aneemista ja suoraan sanottuna taidotontakin on Leijonien esitykset tähän mennessä olleet.

Ei niinkuin minkäänlaista sydäntä mukana, verrattuna vaikkapa juuri edellämainittujen maiden kiekkoiluun. Jonnekin se tunne on vaan viimeisen vuoden aikana suomalaisesta jääkiekkoilusta kadonnut. Kaksinkamppailuissa sen raadollisimmillaan näkee, ne hävitään käytännössä katsoen kaikki tällä hetkellä ihan järjestään. Viimeistely on myös ponnetonta ja hidasta ja kudeissa ei ole verenmakua suussa jos niitä ylipäätään edes tulee. Kaikki asiat tehdään vähän puolivaloilla, tai ainakin siltä se ulospäin näyttää, etenkin kun vertaa näihin innokkaampiin maihin.

Miksi ja minne se tunne on kadonnut, sitä en osaa sanoa. Mutta onhan tässä aikamoisia yhteiskunnallisiakin muutoksentuulia kuluneen vuoden aikana puhallellut ja tuntuu kuin koko suomalainen yhteiskunta olisi todella pahassa hajaantumisen tilassa, niin miksei se sitten heijastuisi myös omalla tavallaan jääkiekkoonkin?

Voi olla aika kaukaa haettu selitys, mutten tähän hätään parempaakaan oikein keksi. Ei tätä Suomi-kiekon yhtäkkistä romahdusta oikein pelkillä valmentajillakaan voi selittää yksinomaan.

Ja olisiko myös niin, että se jatkuva vähättelevä jauhanta jokavuotisista "skoda-cupeista ja keväthöntsistä" alkaa vihdoin niittää omaa psykologista vaikutustaan eikä suomalaiset pelaajat enää syty entiseen malliin MM-kisoista? Ja kun ei syty, niin ei tule myöskään tulosta? Pitäisikö Suomen anoa vapautusta koko kisoista sitten, jos koko kisat sitten niin vähä-arvoiset kaikkien "asiantuntijoiden" mielestä ovat? Antaa mieluummin niiden pelata, jotka sitä oikeasti haluavat. Se olisi myös katsojien etu, nähdä kentällä aidosti pelaamisesta syttyviä urheilijoita.

Sen kuitenkin tiedän, ettei minulla ole minkäänlaista hinkua nähdä tuollaista aneemista ja ponnetonta Leijonalaumaa yhtään tämän enempää kuin mitä on tähän mennessä nähty.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös