Ti 9.5.2017 Otteluseuranta (5. kisapäivä)

Tila
Viestiketju on suljettu.

ijuka

Jäsen
Tässä kun katselee mukavan intensiivistä ja raikasta Ranska-Sveitsi peliä, josta ei tunnetta eikä vauhtia puutu, niin sitä alkaa ihan tosissaan jo toivoa ettei Suomi pääsisi millään ilveellä lohkostaan jatkoon. Sen verran aneemista ja suoraan sanottuna taidotontakin on Leijonien esitykset tähän mennessä olleet.
Tämä Sveitsi kun saa kiekon niin kyllä painaa hanaa. Vähän erilaista meininkiä kuin Suomen peli joka on kuin hidastetusta filmistä.

Suomi voi olla vielä ongelmissa tämän jengin kanssa.
 
Slovakia–Tanska rankuille. Tanska seuraa todella Suomen jalanjäljissä?

Edit. Ei! Green ainoa onnistuja, Tanska ottaa toisen pisteen.
 
Ehlers x
Hudacek x
Christensen x
Hascak x
Green o
Dravecky x

Tanskalle kaksi pistettä. Slovakian A-sarjassa pysyminen on nyt erittäin lähellä.
 

Mazaa

Jäsen
Genonilla on Sveitsin maalilla varsin hieno maski.
 

Espen

Jäsen
Mukavan tasaiset asemat B-lohkossa. Toivottavasti viimeisellä kierroksella vielä kuudella joukkueella olisi mahdollisuus pudotuspeleihin.
 
Ranska voittaa rankkareilla. Da Costa sai kuin saikin kiekon maaliin, Bellemare yritti Foppa-kikkaa mutta kiekko meni ohi maalista, ja Sveitsi ei onnistunut maalinteossa ollenkaan.
 

Mazaa

Jäsen
Mitäköhän tää Nikolaj Ehlers tekee ees tuolla kisoissa
Siis onko se kisoissa? :D Eipä ole näkynyt.

Eikun hetkinen.

Ehlers on pörssin TOP-3:ssa. Tosin ei pistepörssin, vaan jäähypörssin sijalla 3.

Pistepörssissä Artemi Panarin pitää omia juhliaan kolmen matsin jälkeen kohtalaisella keskiarvolla 3.00 pinnaa per peli!
 
Miettikääpä tuota Venäjän ylivoimatehokkuutta:

Venäjä on nyt ollut näissä kisoissa kolmessa ottelussa yhteensä kolmetoista kertaa ylivoimalla ja tehnyt näistä yhdeksän maalia, joten ylivoimatehokkuudeksi tulee huikea 69,23%!

Siis Venäjä on tehnyt ylivoimallaan maalin useammin kuin kaksi kertaa kolmesta yrityksestä...
 

iSing

Jäsen
Mutta onhan tässä aikamoisia yhteiskunnallisiakin muutoksentuulia kuluneen vuoden aikana puhallellut ja tuntuu kuin koko suomalainen yhteiskunta olisi todella pahassa hajaantumisen tilassa, – –

Jepp. Isänmaallisuus on tietylle sektorille Suomessa täysin out. Ehkä pitää odotella kunnes mainitsemasi rikastuttavat tuulet laantuvat ja pelipaidoissa viimein hohtavat nimet Mohamed, Yusuf ja Abdullahi. Voitto on varma.

Jengin hengessä on jotain pielessä. Leijona lojuu polvillaan lampaan lailla. Syitä lie rutkasti, mutta kyllä valmennusgruupista uupuu karisma ja tilalla tuntuisi olevan jonkunlainen ylimielisyys ja neuvottomuus: Meidän systeemis ei oo vttu mitään vikaa.

Takapihojen tihonovit tosin kuiskii, ett miksei se sitte toimi?
 

PJPT

Jäsen
Hauskaa että Latvia kyntää jotain Italiaa vastaan. Sanokaapa joku joka seuraa Latvialaista jääkiekkoa enemmän, onko Latvialla tulevia NHL pelaajia näkyvissä? Muita kun Merzlikins? Kenins on tainnut jo toivonsa menettää, ehkä joskus vielää. Olisiko Latviassa potentiaalia olla uusi Slovakia?

Eilen pelattiin mukavan tasaisia matseja, joskin Latvian peli ei ollut hauskaa katseltavaa minun mielestäni. Onneksi hoitivat homman lopulta, vaikka Italian puolustustaistelu oli lähellä onnistua, koska peli oli aika tasapaksua ensimmäiset 2 erää.

Latvia on todella pieni maa, joten nouseminen pieneksi isoksi maaksi Slovakian tilalle on täyttä utopiaa. Hyvien KHL-pelaajien kasvattaminen on jo ihan hyvä suoritus tuollaiselta maalta, ja niiden avulla pystyy taistelemaan jatkossakin tasaisesti parhaiden pikkumaiden kanssa (Sveitsi, Saksa, Slovakia, Norja, Tanska).

Farmissa tulee ensi kaudella pelaamaan vajaat 10 latvialaista (riippuen vähän Merzlikinsin liikkeistä ja siitä jatkavat tietyt nuoret junnuissa vai aloittavatko jo nyt ammattiuransa), joten uusi sukupolvi on hiljalleen kypsymässä. Tämän hetken kärkimiehistä tulee moni olemaan jo vanhoja kun nuo nuoret ovat valmiita, joten laatupelaajien määrä pysynee aika samana myös jatkossa. Kaikkien ollessa jalkeilla joukkue on laadukas, mutta kun poissaoloja on eri syistä johtuen MM-kisoissa aina se 5-10 kpl, niin keskitason maan materiaali heikkenee ratkaisevasti ettei pysty voittamaan jatkuvasti hyvien maiden b-joukkueita. Uusi sukupolvi mahdollistaa kuitenkin sen, ettei joukkueen vanhenemista tarvitse pelätä kovin paljoa. Esim Valko-Venäjä, Ranska ja Norja (?) näyttävät tällä hetkellä vähän siltä, että samoilla miehillä mennään vaikka osalla alkaa olemaan ikää jo aika paljon..

Jos katsotaan NHL:ää, niin Elvis Merzlikins on suurin talentti, hänen pitäisi päästä haastamaan Bobrovskyä sitten joskus tulevaisuudessa. Kenttäpelaajat tulevat varmasti tekemään uraansa KHL:ssä, mutta NHL-potentiaalista on vaikea sanoa kun ammattiurat ovat vasta alussa ja eivät kuitenkaan ole mitään superlupauksia. Lupaavin lienee Toronton varaus Martins Dzierkals. Nyt kisoissa oleva Theodors Bluegers on Pittsburghin 2.kierroksen varaus, mutta matka on silti pitkä kirkkaisiin valoihin. Vancouverin sentteri Rodrigo Abols näytti lupaavalta viime vuoden mm-kisoissa, mutta tänä keväänä hän putosi joukkueesta viimeisten joukossa..

Puolustusosastolla löytyy kohtuullisia lupauksia kuten Karlis Cukste, Kristians Rubins, kisoissa mukana oleva Kristofers Bindulis sekä Kristaps Zile. Puolustajien kehitys ottaa kuitenkin aikaa, joten heistä ei tarvitse vielä paljoa puhua seuraavaan pariin kauteen. Yhteenvetona jos näistä miehistä tulisi Merzlikinsin lisäksi edes 2 pelaajaa jotka pääsevät NHL:n porteille, niin se olisi jo hyvin..
 

Thusberg

Jäsen
A-ja B-sarjajako alkoi toimia loogisesti vasta v. 1961. Sitä ennen 1950-luvulla välillä pelattiin B-sarja, välillä ei. Olympialaisiin osallistuttiin periaatteella, jos on matkarahat kasassa. Brittien häviäminen kiekkokartalta liittynee kanadalaisvahvistusten käytön rajoituksiin. Britit eivät ole koskaan olleet omavaraisia jääkiekossa.

Jaa no ainakin vuoden 1989 brittien maajoukkue koostui Terry Matthewsin valmennuskaudella aivan täysin kokonaan briteistä kun he palasivat MM-ohjelmaan silloiseen D-sarjaan. Monena muuna vuonnakin esimerkiksi 1950-luvulla on ollut vain hyvin vähän kanadalaistaustaisia pelaajia jos lainkaan. 1930-luvun loppuvuosina kuuluisasta kultamiehistöstä silloisen päävalmentajan ohella oli vain yksi kanadalainen.

Pitänee jossain välin tarkastaa uudelleen noita brittien miehistöjäkin kun mietin mahdollista yksittäisen maan kiekkoraportointia tai kertomuksia myöhempään vaiheeseen ehkä tätä vuotta muutenkin, mutta eivät aina ole pelanneet pelkillä kanadalaisvahvistuksilla. Huonoina vuosikymmeninäkin ainakin välillä toivottomuudessaan velloessaan pelasivat aika paljonkin vain pelkkien kotimaisten pelaajiensa turvin.

Ammattilaisrahoituksen ja ongelmiensa lisäksi britit 1950-luvulla muun muassa hävisivät Eurooppa-kriteeriottelunsa ennen noita Oslon Talviolympialaisia ja siksi joutuivat noihin nk. Häviäjien Talviolympialaisiin eli siis sen vuoden muutoin pelattuun B-sarjaan kun muut pelasivat sitten Oslossa Talviolympialaisia. Vuoden 1951 jälkeen britit ovat olleet vain kaksi kertaa A-sarjassa eli vuonna 1962 ja 1994.

Huolimatta siitä, että 1950-luvulla ja 1960-luvun alussa suurin piirtein noin vuosiin 1965-1967 hieman lähteestä riippuen niin B-sarja kuin myös C-sarja olivat jääkiekossa melko avoimia joskin olihan tietenkin haasteotteluja ja sitten vain joidenkin maiden erillisiä kieltäytymisiä nousta paremmalle sarjatasolle.

Vuonna 1962 peräti voittivat Suomenkin mikä sai aikanaan silloiset tärkeät isännät ja kansanmiehet voivottelemaan, että olisiko parempi Suomessa rahat sijoittaa jääkiekon sijaan jääpalloon tai jopa jalkapalloon vaikka kyseessä oli brittien reilusti huonontuneen yleistason tietäen nk. Vahinko...

Vuosina 1990-1994 Alex Dampier sitten valmensikin britit huikein ottein aina A-sarjaan asti mihin eivät ole vuodesta 1995 eteenpäin onnistuneet pääsemään joskin erittäin lähellä on ollut tilaisuuksia 1990-luvun lopulla ja aivan 2000-luvun alussa.
 
Viimeksi muokattu:
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös