Ma 27.3.2017 HPK - JYP (puolivälierien 4. ottelu)

  • 7 501
  • 58

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tänään sitten taas jatketaan ja Kerhon olisi nyt voitto otettava, että pysyy kotietu. Muutenkin kolmas voitto JYPin yhtä vastaan antaisi varmasti rentoutta lisää suorituksiin. Turha kai todetakaan, että tiukkaa tulee taas olemaan. Kerholla on pieniä muutoksia kokoonpanossa, kun Nikkilä jää pois ja lisäksi Koivisto nousee ykköseen ja Turtiainen tekee paluun kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen. Turtiainen on todella hyvä alivoimapelaaja ja myös fyysinen mutta saa nähdä miten jaksaa pelata, kun on taukoa peleistä aika lailla kertynyt.

Tekevätkö valmentajat muutoksia pelitapaan? JYP tullee taas alkuun vahvasti vai himmaisiko jopa kuitenkin, jotta jaksaa painaa paremmin ottelun loppuun? HPK:n liike on kestänyt paremmin ja ottelujen lopussa tämä on veilä korostunut. Molemmat joukkueet ovat luoneet kyllä tarpeeksi paikkoja, joten sen puolesta ei ole ollut hätää. Molemmilla on silti eri osa-alueilla parannettavaa. JYP on pudottanut liikaa alaspäin, jolloin Kerhon pakit ovat päässeet laukomaan ja HPK taas on antanut liian helposti JYPin nousta maalin eteen. Maalinedustojen pelaaminen korostuu tänäänkin.

On hyvä, että tuomarit antavat pelata eivätkä pikkurikkeistä heti laita jäähylle mutta nuo mailasta kiinnipitämiset pitää kyllä saada pois. Viime pelissäkin niitä oli järkyttävä määrä ja vielä ihan selkeitä. Toinen makaa jäässä pitäen vastapuolen mailasta kiinni ja vielä pitkän aikaa. Kyllä nämä vain pitää ottaa pois. Hyvä esimerkki tästä oli tuo Nikkilän-keissi, jossa Hytönen makaa jäässä ja pitää Lehtivuoren mailasta kiinni sekuntitolkulla ja tuomarit varmasti näkivät tämän mutta kukaan ei reagoinut siihen. Ei näin jatkossa.

Ensimmäisen maalin merkitys on iso vaikkakin parissa pelissä on vastustaja sen pystynyt jo seuraavassa vaihdossa kuittaamaan.
 

Ralph

Jäsen
Puolutus kapenee, hyökkäys levenee. Maalivahti päässyt toistaiseksi todella helpolla, joten ei tarvitse väsymysen takia vaihtaakaan. Jaakko Turtiaista on oikein makoisa nähdä kokoonpanossa taas muutaman viikon jälkeen. HPK-hyökkääjistä iso nimi alivoimalla ja ehkä jopa isoin. Juha Koivisto ykköskentässä tuli puskista, mutta katsellaan. Otto Paajasen ja Niklas Hagmanin avauspisteet hakusessa.

Pelin jälkeen JYP suuntaa katseet kauden viimeiseen kotiotteluun ja yrittää keksiä, mistä tällä kertaa voivat voittomaalin tekijästä valittaa kurinpidolle.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Laitetaan nyt vielä Kerhon kokoonpano tähän:

Lahti-Kapanen-Koivisto
Lehtivuori-Forsberg

S.Manninen-Paajanen-Turunen
O'Brien-Porseland

Hagman-Palve-Keränen
Tuulola-O.Manninen

Turtiainen-Sillanpää-Ruokonen
Somervuori (H)

Nikkilä siis kärsimässä pelikieltoaan, Turtiainen tervehtynyt pelaamaan ja Eero tippunut ylimääräiseksi hyökkääjäksi. Kerholta sivussa enää pitkäaikaispotilas Cornet.

Odotettavissa tiukka kamppailu kuten edellisistä peleistäkin. Turtiaisen paluulla on iso vaikutus Kerhon av-peliin, joten erikoistilannepelaaminen tasoittunee hivenen. Tästäkin tulee legendaarinen maalin peli. Tai sanotaan kahden jos Kerho osuisi jo tänään tyhjiin. 3-1 kotijoukkueelle.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
On hyvä, että tuomarit antavat pelata eivätkä pikkurikkeistä heti laita jäähylle mutta nuo mailasta kiinnipitämiset pitää kyllä saada pois. Viime pelissäkin niitä oli järkyttävä määrä ja vielä ihan selkeitä.
Sanoppa muuta, JYP olisi ollut noissa ylivoimalla varmaan kolme kertaa enemmän HPK:n verrattuna :) Noh, jospa tänään ne oikeasti vihellettäisiin.

Vähän on oma into laantunut jo JYPin osalta, kun on noin saamatonta tuo pelaaminen ja tuloksen teko. Maalivahditkaan ei järin ole JYPillä vakuuttanut.
Oikeasti Larmista on tehty kyllä sankaria noilla riplailuvedoilla, toki siellä on muutama ihan todellinen game saverikin joukossa, mutta suurin osa roiskaisuja suoraan logoon.

Tänään pitää saada enemmän irti jätkistä ja maalipaikoista, se on aivan selvä.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Nyt on tosi kyseessä!

Jos Lapin pääkaupunki Oulu on tunnettu poroista, Hämeenlinnan vaakunaeläin lienee provo, tuo helposti koukkuun tarttuva, mulkosilmäinen liejuryömijän sukuinen kala.

Asiaan: tässä pelissä nähdään, alkaako JYP vihdoin pelata tosissaan, vai annetaanko HPK:n edelleen räpistellä mukana ilman lopullista niskalaukausta, tai sanoisinko viikateiskua niskaan. Tuleeko paikalle syksyn JYP vai kevään JYP?

Ainakin Marko Virtanen näyttää heti dynaamisen muuntautumiskykynsä pitämällä kokoonpanon lähes samana kuin edellisellä, menestyksekkäällä linnareissulla. Tämä vahvistaa sen ajatuksen, että otteluiden lopputulos on kiinni JYPin, ei HPK:n tekemisestä.

Muutama pointti pohdittavaksi vielä:

Maalivahtipeli
- Ei ole ollut ratkaisevassa asemassa aiemmissa peleissä, tuskin tänäänkään.

Puolustus
- HPK:n puolustajien on annettu operoida vapaasti viivassa. Tästä on seurannut suurin osa HPK:n maaleista. JYPin pitäisi kiinnittää tähän huomiota, ja uskon, että Marko Virtasen reagointikiekko pystyy tähän.
- JYPin puolustajat jatkavat rehtiä ja kovaa peliä maalin edustalla

Hyökkäys
- JYPin hyökkääjien tehokkuus lähenee sellaista, että noilla näytöillä saisi paikan Huuhkajista. On uskottava, että rouva Fortuna vaihteeksi vilauttaa keskisuomeen päin, yksi onnekas pomppu tilauksessa.
- HPK:n hyökkääjistä on jäänyt mieleen keskisuomalaistaustainen Palve. Voittaa aloituksia ja pelaa hyvin puolustuspäätä.

Tuomarit
- En toivo tasapuolista linjaa vaan sitä, että rikkeistä vihellettään.

Tänään tulee voitto kahden tai peräti useamman maalin erolla.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Tuolla toisessa ketjussa eräs kirjoittaja sanoikin, että JYPin parhaat paikat ovat tulleet lähinnä HPK:n huonoista avauksista ja virheistä Tämä pitääkin mielestäni paikkaansa. HPK on myös tehnyt paljon maaleja viivasta, kun taas JYP ei ole edes vetoja saanut maalille asti. JYPin pitäisi enemmän hyödyntää viivaa ja mennä vain röyhkeämmin maalille. Ylivoima pitää myös saada tehokkaammaksi! JYPin nelonen on edelleen ihan paska.

Nyt on tehtävä ryhtiliike, muutoin HPK menee menojaan!
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Tänään tulee voitto, koko päivän tuntunut luissa että tänään tulee voitto.

Jos ei tule niin kaadutaan sitten luistimet jalassa. Jos Anti-reagointi-Virtanen ei tänään(kään) reagoi niin päädytään taas lyömään päätä Lahden ihmeeseen, Mr. Larmiin. Jos taas tutkaparit tutkailee toisensa niin JYP naputtelee sellaiset 5 maalia ja Hämeenlinnan vuoro etsiä videoita Twitteriin.

Tulipa jossiteltua. JYP vie 2-5.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Nyt on Kerholla paikka ottaa ratkaiseva voitto. Mulla on vahva kutina, että päivän voittaja on myös sarjan voittaja. Tietysti 2-2 -lukemissa jatkoille, mutta loppuratkaisua en paljasta!
 
Suosikkijoukkue
HPK
Aika paljon roikkuu jyppi. Eiku väärä ketju, sori.

Sarjan kannalta aika iso peli tänään. HPK on hieman tasapainottanut kenttiään mikä on varsin hyvä juttu. Isoin mielenkiinto kohdistuu peluutukseen ja siihen uskaltaako Virtanen peluuttaa kuinka paljon tuota neloskenttää. Pennanen todennäköisesti matchaa tätä tuolla Paajasen kentällä joka sai todella hyvin painetta hyökkäyspäähän sarjan toisessa pelissä.

Jyppi aloittaa todennäköisesti kovalla vauhdilla, mutta hyytyy loppua kohden kun ei jalka vaan riitä.

Aika coinflip tämä peli on. Jatkoaika ei olisi yllätys tänäänkään ja sen voi viedä kumpi tahansa.

Tänään voisi näkyä vähän tunnettakin!
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Reilu pari tuntia vielä, ja ai perkele kun jännittää jo. Tänään pitää olla huomattavasti aiempia pelejä tylympi, ja saada hyvistä painostusjaksoista ja maalipaikoista myös tulosta aikaan. Avausmaali olisi kiva.

JYP lähtee hakemaan sarjan tasoitusta (ja omissa ajatuksissani pakkovoittoa) seuraavassa kokoonpanossa (lähde: JYPin kotisivut):


1: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Joonas Nättinen

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Niklas Friman – Mikko Kuukka

3: Michel Miklik – Antti Suomela – Ossi Louhivaara

Urho Vaakanainen – Mikko Kalteva

4: Arttu Likola – Janne Kolehmainen – Tuomas Pihlman

Juuso Vainio

Maalissa: Jussi Olkinuora (Pekka Tuokkola)
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En odota muuta kuin voittoa. Tämä vaatii maalipaikkojen käyttöä ja tuomareilta selkeämpää peliä. Viime pelissä jäi jumalattomasti kahden ekan erän aikana viheltämättä HPKlle (esim. teloittaja Nikkilä) ja kolmannessa JYPille. Joka tapauksessa selkeämpi linja kiitos.

JYPillä mitään hätää kun ei tehdä Larmista sankaria ja peruutella kolmannessa. Lehtivuori pitää pelata pois ni sehän on siinä. Veikkaan että JYP alkaa vihdoin pelaamaan omalla tasollaan ainakin 60min ja parin-kolmen maalin voitto ja niskaote tulee. Kole se vaa jatkaa sentterinä, Likola jonka lähtökohtasesti pitäisi pelata pelaavammassa ketjussa ja kova fyysinen pelaaja Pihlman joka taklaa ja rouhii armotta kun sen kerran kaks pelissä kerkee mukaan. Nelosen verran annetaan tässä tasoitusta vaikka reservissä on Hotakaista, Saarta ja Roobaa esimerkiks.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP ei ole joulun jälkeen kovin pitkiä tappioputkia ottanut, joten eiköhän pelisarjan tilanteen voi jo laskea olevan 2-2. Enää jännitetään saako JYP kunnolla hanat auki vai joudutaanko taas pelaamaan ylimääräisiä eriä. JYPin kokoonpanomuutokset sarjassa ovat olleet yllättävänkin pieniä. Ilmeisesti tässä on nyt se Virtasen visio optimaalikokoonpanosta - ainoastaan noita nelosen laitureita vaihdellaan. Kolehmaisen on pakko olla mukana ja sen vuoksi nelosen peli on mitä on. Eniten ihmettelen Vaakanaisen peluuttamista, ollut jo kolme peliä aika pihalla ja terveitä pakkeja istuu popparilla.

Tämän päivän teema: nyt se alkaa!
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En odota muuta kuin voittoa. Tämä vaatii maalipaikkojen käyttöä ja tuomareilta selkeämpää peliä. Viime pelissä jäi jumalattomasti kahden ekan erän aikana viheltämättä HPKlle (esim. teloittaja Nikkilä) ja kolmannessa JYPille. Joka tapauksessa selkeämpi linja kiitos.

Todellakin tarvitsette tuomareita.. näköjään tarvitaan kurinpitoakin. Paskapuhetta väittää, että JYP olisi kärsinyt paskoista tuomareista. Viime pelissä jo linjamiehetkin rupesi sähläämään ja kaksi selvää paitsiomokaa ja molemmat JYPin eduksi. Kaikki muut viheltämättä jääneet tilanteet ja eräskin niistä päättyi vasta kun Nikkilä otti lain omiin nimiin. Edellisen pelin väärävaihto meni perseelleen ja monen monta korkeaa mailaa myös. Mutta eipä tässä.. Voishan sitä pelin jälkeen Liigalle valittaa jos kehtais. Ei meillä ;)

En lainkaan pahastuisi jos valittaja-Hytönen laitettaisiin tänään tilille tuon raukkamaisen pelityylin johdosta. Tosin siellä on pojat REC-napeilla...
 
Suosikkijoukkue
JYP
Ei todellakaan tulee mitään 2-5 numeroita tänäänkään. Maalin peli, niinkuin edellisetkin. Larmi on ollut sarjassa loistava, sinne pitäisi pari kiekkoa selän taakse saada tungettua. Omiin Max 1-2. HPK:n maaleista pakit mättäneet aivan liikaa. No tänään sieltä Nikkilä pois, mutta onhan siellä vielä herra Porseland ja ykköstykki Lehtivuori. Viivalta ei saisi mennä yhtään kiekkoa suoraan maaliin, muuten tilanne on pelattu paskasti.

JYPin on tänään käytettävä maalipaikat tehokkaasti hyödykseen. Niitä ei tule olemaan yhtä paljon kuin kotipeleissä. Tosin edellisessä pelissä HPK rakenteli kolmannessa erässä sekä jatkoerissä enempi maalipaikkoja. Näin ei voi jatkua tai tulee lyhyt kevät. Veikkaan että jatkoilla pelataan tänäänkin. Tulosvetoon 1,2-1,2.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Todellakin tarvitsette tuomareita.. näköjään tarvitaan kurinpitoakin. Paskapuhetta väittää, että JYP olisi kärsinyt paskoista tuomareista. Viime pelissä jo linjamiehetkin rupesi sähläämään ja kaksi selvää paitsiomokaa ja molemmat JYPin eduksi. Kaikki muut viheltämättä jääneet tilanteet ja eräskin niistä päättyi vasta kun Nikkilä otti lain omiin nimiin. Edellisen pelin väärävaihto meni perseelleen ja monen monta korkeaa mailaa myös. Mutta eipä tässä.. Voishan sitä pelin jälkeen Liigalle valittaa jos kehtais. Ei meillä ;)

En lainkaan pahastuisi jos valittaja-Hytönen laitettaisiin tänään tilille tuon raukkamaisen pelityylin johdosta. Tosin siellä on pojat REC-napeilla...

Johan te valititte.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Tiukkaa oli taas. Jokohan HPK oppisi pelaamaan nuo maalinjälkeiset vaihdot, vähän on ollut ongelmaa tällä kaudella niissä.

Nyt nähtiin mielestäni sellainen JYP mitä odotin tähän sarjaan. Eivät lähteneet höntyilemään itseään puhki vaan pelasivat vahvuuksillaan. HPKn maalinteon tehokkuus palasi sille tutulle tasolle.

Tuomarien linjattomuus sen kuin jatkuu. Ei mitään tolkkua tuossa linjassa.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Kunnon sikakiekkoa tänään. Maalit olivat myös play-off moodissa. Pikkasen vielä korpee tuo Jypin peruuttelu johtoasemassa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuomarien linjattomuus sen kuin jatkuu. Ei mitään tolkkua tuossa linjassa.
Täysin samaa mieltä. En muista milloin olisi viimeksi häirinnyt linjattomuus näin pahasti. Kumpikaan siitä ei nähdäkseni kauheasti hyötynyt, mutta sekoittaa peliä mukavasti, kun ei kukaan tiedä mitä siellä saa tehdä ja mitä ei.

Tärkeä voitto tärkeään paikkaan. Kyllä sai jännittää loppuun asti niin paljon, että teki mieli sulkeä silmät ja toivoa parasta.
 

veskula

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Die Nationalmannschaft
Hieno taisteluvoitto! Kerho pistää kyllä kunnolla kampoihin. Paalinaru oli maalilla hyvä, yhtä mega-hasardia lukuunottamatta. Edelleen pitää koko joukkueen parantaa, tämän illan esitys ei välttämättä riitä.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Pakko se on myöntää pitkin hampain mutta parempi joukkue voitti. Ei se hallinta tai Mannisen läpiajo jos niistä ei laiteta sisään.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Tuomarit oli kyllä suhteellisen pihalla tänään. Selkeitä sikailuja jäi viheltämättä, kun taas olemattomia pitkiä kiekkoja ja paitsioita vihellettiin. Jonninjoutavia tarkistuksia ja "neuvotteluita". Ei hyödyttänyt joukkueita, eikä pelin viihdearvoa.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuomarien täysi linjattomuus ja linjureiden väärät vihellykset ja viheltämättömyydet sotkivat melkoisesti. Rönn, vaihdetaanhan jo?
 

Vimma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minun voi olla vaikea arvioida tasapuolisesti, kun aika vavhvasti tunteella seuraan näitä otteluita. Mutta, kylläpä otti päähän tuo Ruudun selostaja. HPK "vyöryi", "hassutteli" ja "piti pilkkanaan" samaan aikaan JYP "joutui roiskimaan" jne. Ei mennyt ihan putkeen eikä oikein vastannut selostuksen adjektiivit ja kuvailut pelitapahtumia.

Peli näytti siltä, miltä sen ennen sarjan alkua odotinkin näyttävän. Joukkueet pelasivat vahvuuksillaan. Tuomarit taas menivät heikkoudet edellä. Virheitä sattuu, mutta saisivat yrittää tehdä niitä virheitä edes johdonmukaisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös