Juhamatti Aaltonen

  • 283 876
  • 1 315

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuitenkin jos kylmästi tilastoita katsellaan niin Aaltonen on nyt pelannut aikuisten sarjoissa 10 kertaa pudotuspeleissä (joista 1 karsintasarja), ja on onnistunut tasan kerran nostamaan tasoaan näihin kevvään peleihin. Joku voisi jopa sanoa että Aaltonen on ollut pääsääntöisesti täysi lapanen pudotuspeleissä. Paitsi kerran. Joten kevvään mies.

Jokainen pelaaja joka ei nosta pistetahtiaan on täysi lapanen pudotuspeleissä, vai millä tilastolla mittaat tuon? Taitaa olla Liigakin täynnä niitä lapasia tuolla ''joku voisi jopa sanoa'' logiikalla.. Kylmästi tilastoja katsomalla menee myös turhan moni mutka suoraksi, esim. Jokereiden 15-16 kauden playoffeissa taisi olla 90% hyökkääjistä lapasia, mutta toki Aaltosen olisi pitänyt kuitenkin tehdä yksin pisteitä, vaikka muun joukkueen hyökkäyspeli lievästi sanottuna sakkasi.

IFK:ssa Aaltonen on toistaiseksi ollut enemmänkin syyskauden kuin kevätkauden mies, odotellaan toki ensi viikolla mahdollisesti alkavia säälipoffeja, voihan se olla että peli paranee. Toivoa sopii että JMA tulee saamaan Elkinsin sentteriksi, JMA on pelannut pääosan kaudesta senttereiden kanssa jotka ovat olleet noin Liigan 3.sentterin tasoa, välillä jopa alle 4.sentterin tason, kuten viime ottelussa.
 
Viimeksi muokattu:

Gemondo

Jäsen
Jokainen pelaaja joka ei nosta pistetahtiaan on täysi lapanen pudotuspeleissä, vai millä tilastolla mittaat tuon? Taitaa olla Liigakin täynnä niitä lapasia tuolla ''joku voisi jopa sanoa'' logiikalla..

Jos pelaajaa jatkuvasti kutsutaan kevään mieheksi tai yksin pelejä ratkovaksi käänteentekeväksi pelaajaksi niin siinä tapauksessa odottaisin että onnistuisi pitämään edes runkosarjatasonsa useammin kuin 2/10.

Katsotaanpas.

2005-06
Runkosarja 50, 13+12=25 (0,50)
Pudotuspelit 9, 0+0=0 (0)

2006-07
Runkosarja 53, 11+21=32 (0,60)
Pudotuspelit10, 1+4=5 (0,5)

2007-08
Runkosarja 44, 9+17=26 (0,59)
Pudotuspelit 15, 3+2=5 (0,33)

2008-09
Runkosarja 53, 11+21=32 (0,60)
Pudotuspelit 15, 3+6=9 (0,60)

2009-10
Runkosarja 58, 28+21=49 (0,84)
Pudotuspelit -

2010-11
Runkosarja 54, 20+19=39 (0,72)
Pudotuspelit 20, 6+3=9 (0,45)

2011-12
Runkosarja 54, 22+9=31 (0,57)
Pudotuspelit 8, 1+2=3 (0,38)

2012-13
Runkosarja 42, 12+19=31 (0,74)
Karsinta 10, 3+2=5 (0,50)

2013-14
Runkosarja 35, 12+19=31 (0,89)
Pudotuspelit 16, 8+7=15 (0,94)

2014-15
Runkosarja 48, 10+24=34 (0,71)
Pudotuspelit 10, 4+2=6 (0,60)

2015-16
Runkosarja 45, 15+13=28 (0,62)
Pudotuspelit 6, 0+1=1 (0,17)

Näetkö sinä tuossa kevään miehen?


Kylmästi tilastoja katsomalla menee myös turhan moni mutka suoraksi, esim. Jokereiden 15-16 kauden playoffeissa taisi olla 99% hyökkääjistä lapasia, mutta toki Aaltosen olisi pitänyt kuitenkin tehdä yksin pisteitä, vaikka muun joukkueen hyökkäyspeli lievästi sanottuna sakkasi.

Naulan kantaan, Aaltonen oli vain yksi muista, jengin jatkeena ilman mainittavia mainetekoja. Aivan odotetusti, ainakin tilastojen perusteella. Ei ollut siis kevään pelaaja eikä yksinään pelejä ratkova taituri tuolloinkaan. Eikä ollut kukaan muukaan tuosta joukkueesta, mutta niin ei kaiketi kukaan ole väittänytkään?

IFK:ssa Aaltonen on toistaiseksi ollut enemmänkin syyskauden kuin kevvään mies, odotellaan toki ensi viikolla mahdollisesti alkavia säälipoffeja, voihan se olla että peli paranee. Toivoa sopii että JMA tulee saamaan Elkinsin sentteriksi, JMA on pelannut pääosan kaudesta senttereiden kanssa jotka ovat olleet noin Liigan 3.sentterin tasoa, välillä jopa alle 4.sentterin tason, kuten viime ottelussa.

Eikö Aaltosen ketjussa ole kokeiltu hyvin pitkälti kaikkia Hifkin senttereitä tällä kaudella? Toisaalta senttereiden vikahan se on automaattisesti jollei tutkaparia ole vielä löytynyt.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei Aaltosta kevään pelaajaksi voi mitenkään kutsua. Ei se tietenkään sitä tarkoita etteikö nuhis voisi nyt keväällä onnistua, mutta todennäköisempää on kumminkin se näin ennakkoon mietiskellessä, että ei onnistu yhtään sen paremmin kuin mitenkä viime aikoina on onnistunut peleissä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näetkö sinä tuossa kevään miehen?

En, enkä ole missään vaiheessa JMA:ta kevään pelaajaksi väittänytkään. 13-14 kausi on poikkeus, ja tuolloin JMA taisi olla niin pisteiden kuin pelillisten otteiden puolesta kevään mies, muistaakseni silloinkin taso hieman heitteli playoffien aikana, mutta takoi kuitenkin kovat tehot ja teki nimenomaan tärkeitä maaleja ja pisteitä.

Eikö Aaltosen ketjussa ole kokeiltu hyvin pitkälti kaikkia Hifkin senttereitä tällä kaudella? Toisaalta senttereiden vikahan se on automaattisesti jollei tutkaparia ole vielä löytynyt.

Pitkälti kyllä, paras PPG taisi olla Elkinsin rinnalla jossa pelasi alkukaudesta noin 11 ottelun verran, tuon jälkeen en muista että JMA olisi Elkinsin rinnalla pelannut. Kukaan ei ole väittänyt että JMA:n esim. viime aikojen huonot otteet menisi senttereiden piikkiin, mutta olisi typerää väittää ettei ketjukavereilla ole merkitystä yksittäisen pelaajan peliin ja pisteisiin. Varsinkin syyskaudella JMA teki ketjukavereihin verrattuna aika huimasti enemmän maaleja sekä pisteitä. Viime aikoina JMA on ollut niin huono ettei edes hyvät ketjukaverit auttaisi, henkilökohtainen peli on syystä tai toisesta jumissa. Jäädään odottelemaan että aukeaako JMA:n peli enää tämän kauden aikana, itse uskon että nostaa vielä tasoaan tuosta, ja tulee tekemään vielä tärkeitä pisteitä.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Just joo. Kukaan muu (realistisesti) saatavilla ollut pelaaja ei olisi kyennyt pelaamaan tämän kauden HIFK:ssa Stadia paremmin.

Kivempihan se on tietty haukkua sitä meidän ainoaa jääkiekkoilijaa, joka on liksansa ansainnut. Useiden ärtymys purkaantuu nyt aivan väärään osoitteeseen.

Se voi olla, että olen väärässä ja Aaltonen on yksinään tehnyt sen mitä pystyy IFK:ssa. Välillä on tullut jaksoja, että pariinkymmeneen peliin on tullut tehtyä vain pari maalia, mutta ei toki IFK:kaan ole maaleilla mässäillyt.

Kuitenkin olisin toivonut, että joukkueen ykköshyökkääjä on ylivoimalla vaarallisempi. Tällä hetkellä hänellä on 50 pelistä kasassa 9 ylivoimapistettä käytännössä rajattomalla ylivoima-ajalla (poislukien kerrat kun on penkitetty joko kokoonpanosta tai ylivoimasta huonon pelaamisen/ylipitkän vaihdon jälkeen).

Edit: Pitkästä aikaa myös Aaltonen näyttää olevan pelipäällä. Tekee töitä ilman kiekkoakin ja pystyy kiekon kanssa olemaan vaarallinen. Toivottavasti jatkaa samaan malliin.
 
Viimeksi muokattu:

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JMA ei omien otteita aina paljon noteeraa vai onko kyseessä vain Rantasen omat höpötykset?

Juhamatti Aaltosen outo käytös hämmästyttää - ”Joukkueen sisällä kova turbulenssi” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Olen aina mietiskellyt Kortelaisen roolia IFK:n otteluiden kommentaattorina, ja etenkin tällaisella "arvoitusten" kaudella, kun kuitenkin on jengin sisältä ja hänellä olisi vastaus moniin studiota ihmetyttäviin kysymyksiin, kuten vaikkapa Törmäsen asemaan. Nyt niittasi Aaltosesta aika napakan kommentin loppuun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt vasta näin tuon. On siinä joukkuepelaaja vittu, mua ei ainakaan vittuakaan kiinnostais pelata tuommoselle flegulle velttoperseelle ja voin vaan kuvitella, että joukkueessa on sama fiilis monella. Vastenmielinen pelaaja.

Jos olisin Stögö niin en miettisi sekuntiakaan pelaako nuhis vai ei. Pois mun IFK:sta, vaikka nyt heti!
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olin aitiossa tsiigaa hifk-pelicans peliä. Pelin jälkeen osui silmään että muu jengi kun heitti yläfemmaa pelin jälkeen niin Aaltonen kätteli nopeaan vastustajat ja paineli vauhdilla pois kaukalosta HETI kun pystyi!

Tuossa edellisen viestini jälkeen kuulin, että Aaltonen ei viihdy muun jengin seurassa. Syö esimerkiksi mieluummin omassa pöydässä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt vasta näin tuon. On siinä joukkuepelaaja vittu, mua ei ainakaan vittuakaan kiinnostais pelata tuommoselle flegulle velttoperseelle ja voin vaan kuvitella, että joukkueessa on sama fiilis monella.

No jaa. Tänään Aaltonen varjojen mailla vaeltamisen jälkeen vaihteeksi osoitti halukkuutta pelata molempiin suuntiin ja polki varsin mallikkaasti puolustamaankin ja taisteli irtokiekoista. Tuotahan Juhikselta on nähty yllättävän paljon tältä kaudelta muutenkin, kun ihan muita fleguja velttoperseitä ei kiinnostanut pelata. Ehkä se tosiaan oli Juhiksen vika silloinkin.

Toki tämä ei sitä poista etteikö Aaltosen käytös olisi outoa. Outolintuhan tuo tuntuu olevan, mutta en mä tajua miksi siitä pitää niin iso numero tehdä saati varsinkaan oikeuttaa toisten pelaajien velttoiluja.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tuossa edellisen viestini jälkeen kuulin, että Aaltonen ei viihdy muun jengin seurassa. Syö esimerkiksi mieluummin omassa pöydässä.

Tekee varmaan mielellään jatkosopparin IFK:hon ensi kaudeksi. Toisaalta iso palkka kompensoi sitä, että käydään vain töissä eikä kavereita etsimässä
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tekee varmaan mielellään jatkosopparin IFK:hon ensi kaudeksi. Toisaalta iso palkka kompensoi sitä, että käydään vain töissä eikä kavereita etsimässä
Ihmettelin alunperinkin siirtoa hifk:iin. Olin itse paikalla kun sanoi jossain Jokerien tilaisuudessa että "paluu Liigaan ei kiinnosta pätkääkään, se on jo nähty".
 

444

Jäsen
Ihan sympaattistahan se on, kun jengi on valmis heivaamaan jengin ylivoimaisesti parhaan pelaajan ja pisteiden tekijän vain siksi, että se ei niin kauheasti viihdy viihteellä fleguperse-edareiden kanssa. Sen sijaan nämä puustiset, partaset, ikoset, petrellit, hintzit ynnä muut jämät ovat aivan korvaamattomia, koska ovat niin hyvää pataa keskenään. Ja sehän on näkynyt tällä kaudella tulostaulullakin! Jokainen vetää elämänsä parasta kautta ja vain taivas näyttää olevan rajana, kun peli-ilo suorastaan pirskahtelee huokosista!

Vai onko pikku mussukat kuitenkin vaan ihan rikki, kun Juhamatti ei haluakaan istua samassa ruokapöydässä kuuntelemassa juttuja, kuinka taas päästiin painamaan kolmeykkösellä jotain Namun tyrkkytissiä ihan vaan vilauttamalla takatukkaa ja IFK-logoa verkkarin lahkeessa? Ihan kestämätöntä. Menisivät edes rohkeasti kantelemaan mammalle, kuinka Aaltonen pahoinpitelee heitä henkisesti olemalla vähän vetäytyvämpi ihminen. Voi raukkoja, kuinka elämä heitä kolhiikaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan sympaattistahan se on, kun jengi on valmis heivaamaan jengin ylivoimaisesti parhaan pelaajan ja pisteiden tekijän vain siksi, että se ei niin kauheasti viihdy viihteellä fleguperse-edareiden kanssa. Sen sijaan nämä puustiset, partaset, ikoset, petrellit, hintzit ynnä muut jämät ovat aivan korvaamattomia, koska ovat niin hyvää pataa keskenään. Ja sehän on näkynyt tällä kaudella tulostaulullakin! Jokainen vetää elämänsä parasta kautta ja vain taivas näyttää olevan rajana, kun peli-ilo suorastaan pirskahtelee huokosista!

Jep. Tässä kiteytyy hyvin IFK:n ongelma josta tuskin päästään hetkeen kun se tuntuu faneissakin istuvan niin syvällä. Aina vika on ulkopuolella. Se, että "fleguperse-edarit" (vähän kieli poskessa, mutta huikea termi) eivät osaa voittaa on oltava automaattisesti ja ensisijaisesti pelaajaurallaan maailmanmestaruuden, kaksi mm-hopeaa, olympiapronssin ja neljä Suomen mestaruutta, sekä lyhyellä valmentajaurallaan jo Sveitsin mestaruuden, Mestiksen mestaruuden sekä Liigan runkosarjan ja finaalipaikan voittaneen Antti Törmäsen syytä. Toissijaisesti sen on oltava pelaajaurallaan maailmanmestaruuden, olympiapronssin ja neljä Suomen mestaruutta voittaneen Juhamatti Aaltosen, joka myös johtaa joukkueen pistepörssiä ylivoimaisesti, syytä.

En yhtään ihmettelisi, jos Juhis olisi tottunut hieman toisenlaiseen tekemisen tasoon ja omistautumiseen kuin mitä on saanut meillä todistaa ja korpeaisi kun pitäisi yksin kannatella jengiä, ja vaikka johtaa sisäistä pistepörssiä täysin ylivoimaisesti, tulee porukka silti vittuilemaan, että "et tee tarpeeksi". Joku vielä kehtaa huudella miestä vilttiin. Aaltonen ja Törmänen ovat molemmat heikkouksistaan huolimatta alusta loppuun asti menestyksennälkäisiä ja sen eteen kaikkensa tekeviä kiekkomiehiä, ja he ovat siitä jotain näyttöjäkin antaneet. Sen sijaan tällä säälipaikan varmistamista riemukkaasti juhlivalla IFK-kaartilla on vielä melkoisesti todistettavaa näiden asioiden suhteen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ihmettelin alunperinkin siirtoa hifk:iin. Olin itse paikalla kun sanoi jossain Jokerien tilaisuudessa että "paluu Liigaan ei kiinnosta pätkääkään, se on jo nähty".
Nää fanitapaamisissa sanotut voi jättää ihan omaan arvoonsa. Kuulemma T. Ruutukin oli sellaisessa todennut paluusta IFK:hon, että "Never". Ja palasi sitten heti seuraavaksi kaudeksi...
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Katsotaanpas.

2005-06
Runkosarja 50, 13+12=25 (0,50)
Pudotuspelit 9, 0+0=0 (0)

2006-07
Runkosarja 53, 11+21=32 (0,60)
Pudotuspelit10, 1+4=5 (0,5)

2007-08
Runkosarja 44, 9+17=26 (0,59)
Pudotuspelit 15, 3+2=5 (0,33)

2008-09
Runkosarja 53, 11+21=32 (0,60)
Pudotuspelit 15, 3+6=9 (0,60)

2009-10
Runkosarja 58, 28+21=49 (0,84)
Pudotuspelit -

2010-11
Runkosarja 54, 20+19=39 (0,72)
Pudotuspelit 20, 6+3=9 (0,45)

2011-12
Runkosarja 54, 22+9=31 (0,57)
Pudotuspelit 8, 1+2=3 (0,38)

2012-13
Runkosarja 42, 12+19=31 (0,74)
Karsinta 10, 3+2=5 (0,50)

2013-14
Runkosarja 35, 12+19=31 (0,89)
Pudotuspelit 16, 8+7=15 (0,94)

2014-15
Runkosarja 48, 10+24=34 (0,71)
Pudotuspelit 10, 4+2=6 (0,60)

2015-16
Runkosarja 45, 15+13=28 (0,62)
Pudotuspelit 6, 0+1=1 (0,17)

Näetkö sinä tuossa kevään miehen?


.

Kiitos, tuossa kyllä mielenkiintoinen tilasto. En todellakaan halua puolustaa Aaltosta mitenkään mutta sanotaan näin että kyllähän pudotuspeleissä maalimäärät tippuu aina pelin tarkentuessa ja varsinkin tulosyksiköiden on vaikea pitää samaa ilotulitusta päällä. Useinhan ne kolmos, neloskentän kaverit puolestaan nousee arvoon arvaamattomaan.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tästä nyt Aaltosen tekemisistä ja tekemättä jättämisistä yrtietään väkisin vääntää juttua. Tuollainen kuva minulla on ollut Aaltosesta uran alusta lähtien ja siitä syystä en jaksa tarttua asiaan liikaa. Fakta kumminkin on se, että JMA tekee huomattavasti enemmän joukkueen eteen suoritteita mitä moni haluaa nähdä. Nyt nähdään vain, että tulosta ei tule.

Itse en ymmärrä mitä helevettiä Kortelainen on studiossa ensin määkimässä valmennuksen asioista ja sitten pelaajien asioista. Tässä kumminkin kaveri jolle on annettu kunnianosoitus seuran puolesta ja on myös siellä palkkalistoilla. Antaisin pikku hiljaa monon kuvan perseelle ja paidan läksiäslahjaksi.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Tästä nyt Aaltosen tekemisistä ja tekemättä jättämisistä yrtietään väkisin vääntää juttua. Tuollainen kuva minulla on ollut Aaltosesta uran alusta lähtien ja siitä syystä en jaksa tarttua asiaan liikaa. Fakta kumminkin on se, että JMA tekee huomattavasti enemmän joukkueen eteen suoritteita mitä moni haluaa nähdä. Nyt nähdään vain, että tulosta ei tule.

Itse en ymmärrä mitä helevettiä Kortelainen on studiossa ensin määkimässä valmennuksen asioista ja sitten pelaajien asioista. Tässä kumminkin kaveri jolle on annettu kunnianosoitus seuran puolesta ja on myös siellä palkkalistoilla. Antaisin pikku hiljaa monon kuvan perseelle ja paidan läksiäslahjaksi.
Tämä osoittaa vain sen, että asiat ovat todella pahasti sekaisin.

Nimim. Hietsusta on hyvä huudella
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän Aaltosen pelaajatyyppi ole ammatikseen jääkiekon parissa työskenteleville voinut tulla yllätyksenä, eihän? Tai hänet palkanneelle organisaatiolle. Jos tuli yllärinä niin sitten on asiat todella huonosti.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kyseessä kuitenkin joukkuepeli ja vaikka mitkä tehot olisikin niin ihmetyttää jos ei ole saatavilla kokonaisvaltaisempaa snaipperia tuolla oletetulla mottipäisellä liksalla. Tullaanko tässä nyt siihen Stögön peluutusasiaan ja tietyt pelaajat kiertävät tällä hetkellä IFK:n kaukaa mutta joilleekin se sopii, tämä paljon pelaajille vapauksia toimi johonkin asti Juhiksellakin.

_
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Kaveri menee kättelee ja kiire koppiin niin juttua suurennetaan. JMA on taiteilija, niitä on ollut ennenkin IFK:ssa. Ne vain ei ole tullut narreista niin ei ripotella niin paljon. Eilenkin JMA teki hyvääkin duunia mutta myös virheitä. Tekevälle sattuu ja JMA elää kiekosta.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaveri menee kättelee ja kiire koppiin niin juttua suurennetaan. JMA on taiteilija, niitä on ollut ennenkin IFK:ssa. Ne vain ei ole tullut narreista niin ei ripotella niin paljon. Eilenkin JMA teki hyvääkin duunia mutta myös virheitä. Tekevälle sattuu ja JMA elää kiekosta.

Se on vaan kun mies nauttii liigan kovinta palkkaa ja vertailukohtana taiteilijoista on Jan Caloun & Marek Zidlicky.

Periaatteessa en haluaisi välittää tollaisesta ettei voittoa juhlita omien kanssa, mutta jos taustalla on se että ollaan tehty sopimus Kärppiin ja sen sijaan että onniteltaisiin nollapelin ja voiton pelannutta omaa veskaa, niin mennäänkin halailemaan tulevia seurakavereita, niin onhan se ihan suoraan terveisiä perseestä ja varmasti nakertaa joukkuehenkeä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös