HIFK kaudella 2017–2018

  • 590 595
  • 2 296

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
On se kyllä käsittämätöntä, kuinka meillä on noin onneton laukaisu-voima viivalta. Iso miinus ylivoimapelille, ja tuolle asialle pitää tosiaan tehdä jotain!!! 2 kovaa viivapelotetta hankittava ensikaudeksi, joista ainakin toinen on rightin pakki.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mikael Johansson
  • Jatkoon. Kolmos sentteri ja/tai laituri tulevana kautena. Kehitys on ollut kohtalaista ja peli alkanut löytää uomaansa muiden sukeltaessa.

Että joku varmaan vähintään 200k€ kaveri kolmosketjuun? Johanssonin meriitit on sitä luokkaa, että hänen tulisi olla ykkössentteri ja tulee varmasti jostakin päin saamaan semmoisia tarjouksia vielä, että ei tänne halvalla jäisi vaikka kausi ei napakymppi ole ollutkaan. Luottaisinko tähän kaveriin kumminkaan ykkössentterinä (koska hänen palkkansa olisi sitä, ainakin lähelle), en luottaisi. Ja kolmosketjuun aivan liian kallis mies varmasti.

Ja pitää muistaa, että ei Elkins täällä ilmaiseksi kiekkoile myöskään joten ykkössentteri, Elkins ja Johansson alkaisi olla jo aivan saakelin kallis sentterikolmikko. Mieluummin vaikka se Leino sitten kolmosen keskellä halvalla, toki itse näkisin mieluiten jonkun muun kuin Leinon tai Johanssonin.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silkkaa hulluutta. Ei yhtäkään pakkihankintaa ensi kaudelle, vaikka pakistossa on paljon puutteita? Ykkösmaalivahdiksi Halonen? Miten voi olla näin alhainen vaatimustaso?

Merkkasin X:llä puuttuvat palaset. En miettinyt lainkaan haaveiluita paikan ottavista pelaajista. Mun mielestä toi X määrä on helvetisti liian suuri ja kertoo siitä miten paljon surffailijoita nykyjengissä on. Nyt lukiessani postauksen toiseen kertaan, löi se kasvoille vielä pahemmin.

E: Halonen vain yksi kolmesta, en miettinyt tulevia. Puolustus menee, hyvä kesä alle ja asennetta.

@Walkin mitä tulee Johanssoniin, oot oikeassa kyllä. Tuskin tulee HIFK:hon jäämään 3-sentteriksi tms rooliin vaikka saisikin kohtuullisen summan. Tosin paljon hänen vaakakupissaan painaa olo Helsingissä, ikä ja muut asiat nykypäivänä. Mene ja tiedä, Törmänen ahistaa pahasti kyllä pääkopassa ja se että herra jatkaa ensikauden, luultavasti.

Eiköhän kohta tule the tiedoite ja Juuso Puustinen jatkaa meillä 2-vuotta.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Merkkasin X:llä puuttuvat palaset. En miettinyt lainkaan haaveiluita paikan ottavista pelaajista.

Hyökkäyksen osalta sijoitit kyllä ne ruksit ykkös- ja kolmoskentän keskelle, kakkosen laitaan jne. Ajattelin, että sama ajattelu pätisi sitten myös puolustukseen ja maalivahteihin. On sanomatta selvää, että tuo puolustus ei riitä, siitä puuttuu kaksi oikealta ampuvaa Huipun veljestä. Jos Lankinen lähtee, tarvitaan ykkösmolari, vaikka Bäckström jäisikin. Ja jos molemmat lähtevät, en kyllä uskaltaisi laittaa Halosta edes kakkoseksi.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensi kausi onkin mielenkiintoinen. Mitkä ovat todennäköisyydet sille, että Tomppa onnistuisi rakentamaan menestyvän joukkueen näistä lähtökohdista? Ja siis tässä kohtaa on hyvä huomauttaa, että Tomppa on itse nämä lähtökohdat HIFK:n luonut, joten siitä on turha syytellä ketään muuta kuin itseään. Eli ensi kauden HIFK näyttää tällä hetkellä tältä:

Valmennusryhmä: Stögö, Kangasalusta ja Lundell
Maalivahdit: Halonen
Puolustajat: Salmela, Heiskanen, Eronen, Teppo, (Kaski, optio) ja (Varakas, huhu)
Hyökkääjät: Partanen, Åsten ja Jääskä.

Huolestuttavan näköinen rykelmä.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Kyllä me tarvitaan oikeasti kovan tason veskari, vaikka Lankinen jäisi. Viimeisissä peleissä ei ole kyllä vakuuttanut. Liian helposti uppoa noita viivavetoja yms. mitkä pitäisi olla peruskauraa ottaa koppeja. Varmaan joku tyrmää tämän, mutta meillä pitää olla veskari aivan liigan kärkeä jos haluamme edes jotenkin pärjätä.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omia toiveita ensi kaudelle:

X - Johansson - Aaltonen
Y - Elkins - Rask
Luttinen/Ikonen/Leino - M. Järvinen - Partanen
Åsten - Z - Petrell
Jääskä, Mieho, Tamminen (Nordgen)

Eronen - "Järvinen"
Finley - Heiskanen
Grillfors - Varakas/Salmela
Salmela/Generous
Kaski, Teppo, Salmi/Ulander

Lankinen
Bäckström
Halonen

Johansson on pelannut viime aikoina jo paljon paremmin ja voisi olla potentiaalinen ykkössentteri ensi kaudella, jos pelaa koko loppukauden tällä paremmalla tasollaan. Aaltosen pitäisi varmaan kaikki joukkueessa, mutta saa nähdä onko se mahdollista. X:n ja Y:n paikalle olisi hienoa, jos saataisiin hommattua Enlund ja Wärn, mutta sitä en tiedä, ovatko miehet lähdössä minnekään KHL:sta. Elkins ja Rask tuskin kaipaa mitään perusteluita jatkotoiveille. Partaselta löytyy sopimus ensi kaudelle. Matti Järvinen olisi hyvä hankinta kolmosen keskelle. Parantaisi hieman sentterien aloitustaidon puutettakin ja on tehnyt tasaisesti kolmeakymmentä pistettä kaudessa. Leino olisi hyvä pelaaja saada jatkamaan, sillä pystyy pelaamaan niin sentterinä kuin laiturinakin ja kykenisi paikkaamaan keskustassa tapahtuvia loukkaantumisia. Vaikeaa silti nähdä Luttisen, Ikosen ja Leinon kaikkien jatkavan joukkueessa, sillä kukaan tuskin tyytyy kolmosketjua pienenpään rooliin, eikä ylempiin ketjuihin tämän kauden otteilla oikein ole asiaa. Ehkä Luttinen voisi pelata nelosessakin. Tämän kauden nelosesta vaihtaisin vain sentterin, sillä Nykopp ei vain tahdo millään pysyä kasassa. Joku varma pelaaja joka osaa myös aloittaa tähän ruutuun. Nuo vitoskentän pelaajat saa minun puolestani vaihtaa kaikki Jääskää (jolta löytyy sopimuskin) lukuun ottamatta. Ei tosin välttämättä ole järkevää korvata kaikkia, vaan pitäisin esimerkiksi Miehon ja Tammisen. Ensi kaudella voisi parissa pelissä paikata loukkaantumisia Niklas Nordgrenilla, joka on ilmeisesti oman ikäluokkansa parhaita suomalaisia lupauksia.

Puolustuksessa Erosella, Heiskasella, Salmelalla ja Tepolla on sopimukset ensi kaudelle ja Kaskella optio. Grillforsin pitäisin mielelläni ja jos Finleystä ja Generouksesta pitää valita, niin ottaisin ehdottomasti Finleyn. Jos huhuttu Varakas tulee, niin en oikein näe tilaa Generoukselle, jos Grilli saadaan pidettyä. Tärkein juttu koskien puolustusta on kuitenkin ”Järvisen” hankkiminen. Tällä kaudella tuota ruutua ei olla oikein täytetty ja sen kyllä huomaa. Salmi tuskin on kallis ja ei pitäisi päästä pelaamaan liikaan kymppipakkina, mutta ehkä siihen voisi laittaa mieluummin Ulanderin, jolta voi odottaa kehitystäkin.

Maalivahdeista löytyy kysymysmerkkejä, sillä Bäckström saattaa lopettaa uransa ja Lankinenkin voi siirtyä jo muualle. Jos molemmat haluavat jatkaa, niin minun puolestani saavat, kunhan Bäckströmillä on paikat kunnossa. Jos Lankiselle pitää hankkia korvaaja, olisi Irving varmasti pätevä vaihtoehto. Halonen varmaan jatkaa A:ssa ja tulee tarpeen mukaan availemaan luukkua.

Tällaisia toiveita ja ajatuksia ensi kaudelle, kun ei tee juuri tällä hetkellä mieli ajatella parhaillaan käynnissä olevaa kautta.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Eronen - "Järvinen"
Finley - Heiskanen
Grillfors - Varakas/Salmela
Salmela/Generous
Kaski, Teppo, Salmi/Ulander

Jos huhuttu Varakas tulee, niin en oikein näe tilaa Generoukselle, jos Grilli saadaan pidettyä. Tärkein juttu koskien puolustusta on kuitenkin ”Järvisen” hankkiminen. Tällä kaudella tuota ruutua ei olla oikein täytetty ja sen kyllä huomaa. Salmi tuskin on kallis ja ei pitäisi päästä pelaamaan liikaan kymppipakkina, mutta ehkä siihen voisi laittaa mieluummin Ulanderin, jolta voi odottaa kehitystäkin.

Haluan huomauttaa, että sun pakiston pelaavassa kuusikossa ei ole yhtäkään oikealta ampuvaa, eikä yhtäkään viivapeloitetta. Puhut ruuduista, joita ei ole tällä kaudella täytetty, mutta et sitten itsekään täytä niitä ruutuja, jotka kaipaavat täyttöä. Siitä ainoasta rightin puolen puolustajastakin olet valmis luopumaan, jos sisään tulee leftin puolen Varakas. Minusta Varakas on mallia "ei missään hyvä", muttei tosin paskakaan. Varakkaan miehen Teppo.

Kyllä tuota pakistoa pitää vahvistaa ihan kunnolla ensi kaudeksi. En näe, että sinun versiosi vahvistaa pakistoa juuri ollenkaan.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haluan huomauttaa, että sun pakiston pelaavassa kuusikossa ei ole yhtäkään oikealta ampuvaa, eikä yhtäkään viivapeloitetta. Puhut ruuduista, joita ei ole tällä kaudella täytetty, mutta et sitten itsekään täytä niitä ruutuja, jotka kaipaavat täyttöä. Siitä ainoasta rightin puolen puolustajastakin olet valmis luopumaan, jos sisään tulee leftin puolen Varakas. Minusta Varakas on mallia "ei missään hyvä", muttei tosin paskakaan. Varakkaan miehen Teppo.

Kyllä tuota pakistoa pitää vahvistaa ihan kunnolla ensi kaudeksi. En näe, että sinun versiosi vahvistaa pakistoa juuri ollenkaan.
En tosiaan tajunnut miettiä pahemmin kätisyyksiä. Erosen pariksi Nakladal, niin tulisi yksi viivapyssy joka laukoo rightilta. Myös Kaski on rightin pakki ja saisi varmasti peliaikaa ensi kaudella. Salmelalla on mielestäni ihan hyvä kuti, vaikkei häntä nyt pelotteena voi pitääkään. Suurin ongelma minusta tämän kauden puolustuksessa on ollut se, ettei Eroselle ole löytynyt kunnollista paria, eli viime kauden Järvistä. Toinen on ollut loukkaantumiset. Niihin ei pelaajahankinnoilla voi liikaa varautua, vaan se mahdollinen loukkaantumisiin vaikuttava ongelma tulisi pyrkiä kitkemään pois. Näillä jatkuvilla loukkaantumismäärillä on vaikea uskoa, että mitään ongelmaa ei ole. Generouksen jätin pois, sillä jos Varakas tosiaan tulee, otan mieluummin joukkueeseen Grillforsin ja Finleyn kuin Generouksen, kätisyydestä huolimatta. Muilta pakeilta löytyykin jo sopimus ja Generousta en itse kelpuuttaisi ykköspariin. En myöskään millään usko, että Generous jäisi meille, jos hänelle tarjottaisiin kasipakin roolia. Eli rightin pelaajan saamiseksi olisi luovuttava Finleyn, Grillforsin tai Varakkaan palkkaamisesta. Itse jättäisin Varakkaan hankkimatta, mutta jos hänelle on jo tehty sopimus, ei se ole enää mahdollista. Ja huomauttaisin että Törmänen on pääasiassa käyttänyt kaikkia seitsemään puolustajaa, joten on aika turhaa puhua pelaavasta kuusikosta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
@Seesam Valitettavasti valmennusryhmä on ensi kaudella juurikin mainitsemasi jollei jotain ihmeitä tapahdu. Mutta kauden 2018-19 rakentamisen aloittaisin sillä että Lunkka jatkaa ja Kangasalusta korvataan Kotkaniemen Mikulla
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hykertelin aikoinaan hiljaa, kun Jo/%¤"#t teki suurella rahalla nimekkäitä kokoonpanoja, mutta mestaruus se kuitenkin vaan hylki teamia vuodesta 2003 lähtien. Totesin silloin, että pelkästään rahalla ei saa onnea, eikä joukkuehenkeä. Joukkuhenki vie pitkälle, ja yhteneväisenä joukkueena paikkaa pienet taitovajeetkin. Yhteishenki pitää kopissa olla ja se vie yhteiseen menestykseen!
Pahasti näyttäisi, että 2016-7 kaudella IFKlta on nyt kadonnut nimenomaan SE henki. Yhteishenki. Onko syynä liiallinen tähtiaines? On. Nöyryys puuttuu!
Kun koko joukkue on uusiutumassa aika radikaalisti tälle kaudelle, niin ehdottaisin pelaajakoordinoijaa keskittymään hyvin vakavasti myös pelaajan korvienväliin. Brändi on jalostettava vahvuudeksi, ei paineiksi.
Valmentajan tehtävä on olla päättäväinen, ohjaava, kuria pitävä ja lempeä isä.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Teinpä tossa äsken pientä scouttausta liigan sisältä. Yksi mikä ehdottomasti kannattaisi ottaa meidän suuntaan olisi tapparasta Aleksander Bonsaksen. Siinä voisi olla meille uusi potentiaalinen Yohann Auvitu. Huikea plusmiinus saldo +21. Siinä olisi. Osoittanut myös jo tasonsa, että pärjää liigassa. Voisi piirun verran jopa nostaa tasoa, kun saisi vastuuta lisää.
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Teinpä tossa äsken pientä scouttausta liigan sisältä. Yksi mikä ehdottomasti kannattaisi ottaa meidän suuntaan olisi tapparasta Aleksander Bonsaksen. Siinä voisi olla meille uusi potentiaalinen Yohann Auvitu. Huikea plusmiinus saldo +21. Siinä olisi. Osoittanut myös jo tasonsa, että pärjää liigassa. Voisi piirun verran jopa nostaa tasoa, kun saisi vastuuta lisää.

On äärettömän loistava ja tärkeä ukko Tapparalle. Itse odotan, että Leinonen sorvaisi uutta lappua, mutta epäilemättä olisi loistava hankinta teille, kuten mainitsit.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
On äärettömän loistava ja tärkeä ukko Tapparalle. Itse odotan, että Leinonen sorvaisi uutta lappua, mutta epäilemättä olisi loistava hankinta teille, kuten mainitsit.
Teillä alkaa olemaan kohta ukkoa vähän jopa liikaa, jos ainakin Lehtonen ja Vittasmäki molemmat tulevat. Löytyykö Bonsaksenille kunnon ruutua. Toi kaveri voisi pelata isompaakin ruutua, kuin seiskapakin roolia. Nyt ilmeisesti saanutkin vastuuta loukkaantumisten takia. Miten on ensi kaudella, jos kaikki huhutut tulevat.
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Teillä alkaa olemaan kohta ukkoa vähän jopa liikaa, jos ainakin Lehtonen ja Vittasmäki molemmat tulevat. Löytyykö Bonsaksenille kunnon ruutua. Toi kaveri voisi pelata isompaakin ruutua, kuin seiskapakin roolia. Nyt ilmeisesti saanutkin vastuuta loukkaantumisten takia. Miten on ensi kaudella, jos kaikki huhutut tulevat.

Mun joukkueessa löytyisi ruutu ehdottomasti. Pelaa kovaa, "rumaa", ja aika kivasti se ensimmäinen syöttö osuu mihin pitää. En itse edes harkitsisi Vittasmäen ja Bonsaksenin välillä. On juuri sellainen ukko, mitä joka joukkue tarvii puolustukseen. Tekee niin sanotusti sen vähemmän näyttävän työn.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olishan noissa sentterikalustossa "pieni" ero enskauden suhteen:

Hintz-Elkins-Leino-Nykopp
> tämähän kalahti kiville pahasti, kun ainoastaan Elkins on täyttänyt ruutunsa ennen saikkua. Muiden taso ei ole riittänyt tai saikuttelu on pilannut kauden.

Ramstedt-Elkins-Ahtola-J.Tyrväinen
> tässä skenaariossa jokainen täyttäisi paikkansa 100-varmasti, jos terveyttä riittää.

Mutta joo, tuo jälkimmäinen sentterikalusto on erittäin kallis, mutta näkisin että IFK:lle mahdollinen. Ramstedt on tietysti vähän sellanen tietyllä tavalla oikutteleva tähti, että hyvin vaikea tietää sitä, saadaanko häntä takaisin meille hyvälläkään tarjouksella. Vai haluaako ehdottomasti jatkaa ulkomailla (tuskin Amurissa ainakaan). Jos Stögö meillä kaikesta huolimatta jatkaa, niin ehkä vähän paremmat mahdollisuuden Ramun paluuseen, jos siis tarjous on hyvä jne. mutta esim. johonkin Sheddenin päätykiekkoon mukaan... tuskin on Ramu käytettävissä, vaan siihen pitää varmaan löytää sitten joku Gagnonin kaltainen suoraviivaisempi sentteri. Erkasta vaikea sanoa, mutta eiköhän hänellä ole ihan hyvät suhteen pelaajiin, luulisin. Erkka oli Jokereissa valitettavasti, mutta jotenkin en häntä narriksi miellä kuitenkaan :)
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ramstedt-Elkins-Ahtola-J.Tyrväinen
> tässä skenaariossa jokainen täyttäisi paikkansa 100-varmasti, jos terveyttä riittää.

Mutta joo, tuo jälkimmäinen sentterikalusto on erittäin kallis,

350-350-150-150

No vähän joo kallis. Joku UTJ voisi tällaisessä tilanteessa näyttää osaamisensa ja hoitaa laitureiksi sitten pääasiassa halvempia mutta kehittyviä pelaajia, mutta että meillä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
350-350-150-150

No vähän joo kallis. Joku UTJ voisi tällaisessä tilanteessa näyttää osaamisensa ja hoitaa laitureiksi sitten pääasiassa halvempia mutta kehittyviä pelaajia, mutta että meillä.

Aika lähelle meni omaa arviota: 300-350-150-100

Joo tässä skenaariossa Aaltosesta pitäisi varmaan luopua, ja koittaa täyttää ruutuja vähän erilailla.

Noh, se on ainakin selvää, että paljoakaan ei tarvitse ponnistella, että saadaan nykyistä parempi laituriosasto. Se Holtari pitäisi saada Nybondaksen tilalle jollain konstilla näitä juttuja funtsimaan ja rakentelemaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika lähelle meni omaa arviota: 300-350-150-100

Joo tässä skenaariossa Aaltosesta pitäisi varmaan luopua, ja koittaa täyttää ruutuja vähän erilailla.

Noh, se on ainakin selvää, että paljoakaan ei tarvitse ponnistella, että saadaan nykyistä parempi laituriosasto. Se Holtari pitäisi saada Nybondaksen tilalle jollain konstilla näitä juttuja funtsimaan ja rakentelemaan.

Ehkä kuitenkin olisi parempi ettei sorruta taas tähän ansaan, että kun yhtenä kautena pakisto oli huono, seuraavana ladataan sinne kaikki paukut ja koko muu jengi on perseestä, sitten taas sama senttereiden osalta jne... Näkisin, että Tyrväinen tai Ahtola, mikäli vain toinen tulee, on ensisijaisesti Nykoppin paikkaaja. Ja en tarkoita nelosen sentterinä vääntävää Nykoppia, vaan sitä mihin Nykoppissa on nähty potentiaalia ja mikä varmaan jatkuvien loukkaantumisten takia on jäänyt toteutumatta, eli 2-3. sentteriä.

Oma toive olisi ensi kaudelle "Ramstedt" - Elkins - Ahtola/Tyrväinen - X, jonka lisäksi Leinon voisi pitää jengissä. Voisi pelata laidassa tai keskellä loukkaantumistilanteesta riippuen ja on kuitenkin ihan pätevä kiekollinen pelaaja 2-3-ketjuihin.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se voi tuntua hullulta laittaa miljoona keskushyökkääjiin, mutta jos sillä saadaan oikeasti laatua, niin antaa mennä. Tottakai siinä on sitten vaarana BigRedCatin esille tuoma ilmiö, että sitten joku toinen osa-alue kusee niin kuin yleensä, mutta ei sen tarvitse sitä tarkoittaa. Mutta koska maalivahdeista ja puolustuksesta ei kannata säätää, niin se tarkoittaa että laituriosasto menisi uusiksi ja se voisi olla hyväkin, koska se pakottaisi miettimään uusiksi koko osaston. Jollain sadalla tonnilla pitäisi saada nälkäisiä ja kehittyäviä laitureita, jotka haluavat ja pystyvät Ramstedtin vierellä tekemään tulosta.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se voi tuntua hullulta laittaa miljoona keskushyökkääjiin, mutta jos sillä saadaan oikeasti laatua, niin antaa mennä. Tottakai siinä on sitten vaarana BigRedCatin esille tuoma ilmiö, että sitten joku toinen osa-alue kusee niin kuin yleensä, mutta ei sen tarvitse sitä tarkoittaa. Mutta koska maalivahdeista ja puolustuksesta ei kannata säätää, niin se tarkoittaa että laituriosasto menisi uusiksi ja se voisi olla hyväkin, koska se pakottaisi miettimään uusiksi koko osaston. Jollain sadalla tonnilla pitäisi saada nälkäisiä ja kehittyäviä laitureita, jotka haluavat ja pystyvät Ramstedtin vierellä tekemään tulosta.

Pitää kuitenkin muistaa se, että yhteen osa-alueeseen käytetty raha on aidosti pois muualta. Toki on mahdollista rakentaa edullinen ja hyvä pakisto tai laituriosasto, mutta huomattavasti haastavampaa. Jos katsotaan vaikka Tapparaa, siellä on kuitenkin laitureinakin esim. Savinainen, Haapala ja Peltola, ja ensimmäinen keskushyökkääjä on sisäisessä pistepörssissä vasta seitsemäs. TPS:llä on Thorell, Kallio ja Spina (ensimmäinen sentteri pistepörssin kuudes). Sentterit ovat toki tärkeitä, mutta en allekirjoita ajatusta että sinne kannattaa valtavat rahat upottaa ihan vain että saadaan se osasto kuntoon. Kyllä kokonaisuutta tulisi katsoa ja ostaa hyvää hintalaatusuhdetta sinne, minne sitä on saatavilla, tietenkin jotkut välttämättömät hankinnat tarvittaessa kalliilla toteuttaen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pitää kuitenkin muistaa se, että yhteen osa-alueeseen käytetty raha on aidosti pois muualta. Toki on mahdollista rakentaa edullinen ja hyvä pakisto tai laituriosasto, mutta huomattavasti haastavampaa. Jos katsotaan vaikka Tapparaa, siellä on kuitenkin laitureinakin esim. Savinainen, Haapala ja Peltola, ja ensimmäinen keskushyökkääjä on sisäisessä pistepörssissä vasta seitsemäs. TPS:llä on Thorell, Kallio ja Spina (ensimmäinen sentteri pistepörssin kuudes). Sentterit ovat toki tärkeitä, mutta en allekirjoita ajatusta että sinne kannattaa valtavat rahat upottaa ihan vain että saadaan se osasto kuntoon. Kyllä kokonaisuutta tulisi katsoa ja ostaa hyvää hintalaatusuhdetta sinne, minne sitä on saatavilla, tietenkin jotkut välttämättömät hankinnat tarvittaessa kalliilla toteuttaen.

Niin nythän IFK maksanee vielä enemmän (tai vähintään saman) kaksikolle Aaltonen-Elkins, kuin maksaisi kaksikolle Ramu-Elkins. Ja siitäkin huolimatta laituriosasto laahaa ja pahasti. Eli sellanen 900k€ mun mielestä voi laittaa senttereihin, varsinkin jos Ahtola tulee, kun hän voi pelata tarvittaessa hyvää peliä myös laidassa koska vaan. Leinosta ei varmaan kannata luopua, eikä myöskään Luttisesta jos Ramu saadaan. Mutta jos Ramua ei saada, niin Luttisen voi kyllä päästää pois (Puustisen ja Petrellin ohella). Ramu-Luttinen kaksikko teki aika raakaa jälkeä ylivoimalla viimekaudella, kun kiekko löysi ohjuri-lavan niin usein.
 
Viimeksi muokattu:

Ribals

Jäsen
.
Ramstedt-Elkins-Ahtola-J.Tyrväinen
> tässä skenaariossa jokainen täyttäisi paikkansa 100-varmasti, jos terveyttä riittää.
Tuskin Tyrväinen lähtisi HIFK:iin nelossentteriksi, kun pelaa nyt niin hyvää kautta pisteitten valossa. Nelossentteriksi ei tarvitse hommata mitään huippunimeä, se on aina pois muualta. Varma kahdensuunnan sentteri riittää kyllä sinne varsin hyvin, eikä tarvitse olla +30 pinnaa viimekaudella nakuttanut pelaaja.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Tuskin Tyrväinen lähtisi HIFK:iin nelossentteriksi, kun pelaa nyt niin hyvää kautta pisteitten valossa. Nelossentteriksi ei tarvitse hommata mitään huippunimeä, se on aina pois muualta. Varma kahdensuunnan sentteri riittää kyllä sinne varsin hyvin, eikä tarvitse olla +30 pinnaa viimekaudella nakuttanut pelaaja.
Kyllä se on juurikin näin, kuten toteat! Itse näen, että Tyrväinen tulee olemaan kakkossentteri. Toivon, että ensi kauden sentteriosasto olisi mallia X- Tyrväinen- Elkins- X! Tuohon nelossentterin X:n kohdalle sitten juuri sinun kuvailemasi pelaajatyyppi. Ahtolan näen tulevan samaan rooliin kuin on jo Tepsissä eli 2/3-kentän laituri, joka pystyy paikkaamaan senttereiden poissaoloja.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ilman sarvia ja hampaita kysyn, että miksi J.Tyrväinen tulisi 3. Sentteriksi Hifk:hon? Ei mitään järkeä. Tohon yhtälöön vielä stögö niin alkaa olemaan aika huono yhtälö pelaajan kannalta.

Sinänsä sentteriasiata olen sitä mieltä, ettei kannata pistää rahoja 3 "lähes ykköskorin" sentteriin. Joku niistä turhautuu vetämään kolmoskentässä nolla nollaa ja "floppaa" hintaansa ja odotuksiin nähden. Sanoisin että panostus 2 hyvään sentteriin riittää ja sitten peruslaadukas kolmossentteri. Ei kolmossentteriksi kannata hommata 150 t eur kaveria joka voisi pelata suurimmassa osassa liigajoukkueita 1. tai 2. kentässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös