FC Barcelona 2016–2017 – yhä menestystä samoilla eväillä?

  • 117 851
  • 677

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tämä on muuten mielenkiintoinen uutinen, joka noteerattiin myös katalaanimediassa: Vantaalla syntynyt suomalais-kosovolaistaustainen Barca-junnuhyökkääjä Labinot Kabashi on valinnut Kosovon maajoukkueen, ja siis 16-vuotiaana jo valittu aikuisten maajoukkueeseen. Saapa nähdä, voi olla vielä joskus suurikin harmi Huuhkajille, ettei hän valinnut Suomea. Samassa karsintalohkossa siis nyt tulevina viikkoina mukana Kosovon riveissä, ainakin penkillä. Juttu Ilta-Sanomissa.

Rakitic jää muuten myös pois maju-peleistä jonkinlaisen vamman vuoksi. Toivottavasti palaa Barcelonan peleihin. Esimerkiksi Busquetsin voisi Espanja myös hyvin penkittää vähän lataamaan päänuppiaan viime pelien esitysten vuoksi... Sekin palvelisi Barcelonaa.

Vielä täytyy ihmetellä eilistä tappiota. No, tilastotappioita tietysti aina välillä tulee, mutta nyt itse asiassa liigan aloitus pisteiden osalta on ollut kyllä todella huono Barcelonan mittapuulla. Onni on se, että muutkin isot ovat kompuroineet. Alkusyksyn perusteella la liga ei olekaan vain 2-3 joukkueen kisa. Saapa nähdä, mihin suuntaan tästä vielä mennään.
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Käsittämätöntä perseilyä ryhmältä. On se nyt perkele, että kun Messi tippuu niin Pique on ainoa porukasta ketä edes yrittää. Varsinkin Neymar ja Suarez saavat katsoa itseään peilistä tarkkaan, niin päin helvettiä ovat pelanneet Messin tiputtua.

Ter Stegen lahjoitti kaksi, kun ensin syötti eteen ja sitten vastustajaa päähän.
Tuo eka maali meni kyllä täysin Busin piikkiin. Ter Stegenin syötössä ei ollut mitään vikaa, vaan Busi nosti katseensa pois pallosta ja hukkasi sen.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Minulla jäi siitä maalista mielikuva, että ter Stegenin syöttö tuli hieman viereen, mutta itsekin laitoin sen enemmän Busquetsin piikkiin, koska hän tuntui reagoivan vähän hitaasti ja ennen kaikkea päätyi sitten jonkinlaiseen ihan erikoiseen venytykseen, jonka seurauksena pallo jäi vastustajalle. Ajoissa hereillä, ja olisi saanut pallon haltuun tai vähintään vaikka sivurajasta yli.

Harmi kyllä nelikko Pique-Alba-Busquets-Iniesta lienee kokonaisuudessaan Espanjan avauksessa Italiaa vastaan. Hienoa tietysti nähdä heidän pelaavan (joskin pysyn aiemmassa kannassani, että Busquets ansaitsisi tällä hetkellä penkkikomennuksen), mutta Barcelonaa palvelisi kyllä juuri tällä hetkellä paremmin mitä vähemmän minuutteja pelaisivat. Hiljaista on luonnollisestikin näin maju-tauolla muuten seurarintamalla, mistä kertonee että katalaanisporttimedian pääuutiset käsittelevät sitä, ettei Cruyff ollut valinnut Messiä suosikkijoukkueeseensa (jossa Guardiola taisi olla nuorin pelaaja). Olen enemmän yllättynyt siitä, että joku on aikanaan saanut Cruyffin lähtemään tuollaiseen leikkiin - Messin kanssa tai häntä vastaanhan hän ei tietenkään ole pelannut eikä häntä valmentanut.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Jahas, hyvinhän tämä jatkuu. Alba loukkaantui ja Neymarkin telottiin, tosin hän ilmeisesti voisi pelata mutta tavallaan onnekkaasti sai keltaisen, on pelikiellossa seuraavasta Brasilian pelistä ja palaa siis Barcelonaan etuajassa. Tästä Sportin videosta näkee, että Brasilia-Bolivia-pelin tuomari taisi suorittaa lähes eilisen Suomen pelin norjalaispillipiiparin tasolla, kun tuo kyynärpää jäi näkemättä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Hohhoijaa, seuraavaksi on vammoja Sergi Robertolla ja Cillesenillä. On nämä maajoukkueviikot mahtavia kyllä joskus.

Heitetäänpäs lohdutukseksi samalla lukuvinkki: joskus kuulemma meilläkin pelannut ja valmentanut Pep Guardiola jutteli pitkään Guardianin kanssa, pääosin Cruyffin merkityksestä omalla urallaan, Barcelonassa ja jalkapallossa laajemmin. Asia tulee tuossa hyvin tiivistettyä: paitsi että johti kentällä ja symbolisesti pelaajana, valmentajana hän toi Barcelonan siihen aikaan jota on nyt eletty - ehkä hänen vaikutuksensa on ollut kaikkein suurin jälkikäteen, kun hän luomansa akatemian pelaajia alkoi tulla edustukseen 2000-luvulla. Ennen Cruyffia seuralla ei ollut pysyvää jalkapallollista/taktista identiteettiä, vaan se vaihtui valmentajien mukana, eikä yhtä järjestelmällistä junioritoimintaa.
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
AS muuten pyysi eilen anteeksi Piqueltä pomonsa suulla (tai näppäimistöllä), vajavaisella espanjantaidollani tulkitsen että myönsivät lähteneensä vääristeltyyn nettikeskusteluun mukaan. Saapa nähdä, pitääkö tuo lopettamispäätös toisin kuin Messin - joka tapauksessa 2018 kisoihin on melkein kaksi vuotta aikaa. Ja Messistä puheen ollen, loukkaantumisen vuoksi Messitön Argentiina ei ole oikein pärjännyt ja maalinteko on vaikeaa. Tasapeli ja tappio saldona tästä maju-tauosta heille. Herran pitäisi kuitenkin nyt palata kentille Barcelonan paidassa.

Vastassahan on lauantaina Depor kotona (vastustaja on nyt sijalla 13, vain 5 maalia 7 pelissä), ja on välttämätöntä palata voittojen tielle keinolla millä hyvänsä. Jos aiempaa paremmalla pelillisellä suorituksella, hyvä niin. Poissa lienevät ainakin molemmat ykköslaitapakit ja kakkosmaalivahti. Tärkeyttä tässä pelissä on siksikin, että seuraava peli on sitten jo Cityä vastaan ensi viikolla ja homma pitää siis saada raiteilleen. Vähän huolettaa, millaisia pelaajakierrätyksiä Lucho tekee sitä silmälläpitäen kun materiaali on vähän ohut muutenkin. Nyt pitää löytää oikea tasapaino siinäkin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Pari plussaa nopeasti Depor-pelistä:
- kolme pistettä, ennen kaikkea.
- neljä tehtyä maalia.
- nolla päästettyä maalia - vaikka Mathieu oli kentällä.
- Messi, Rakitic ja Umtiti takaisin kokoonpanossa, joskin vain Rakitic avasi.
- vaikka alussa oli vähän samoja elkeitä kuin muutamassa epäonnistumisessa tällä kaudella (vaikeuksia purkaa prässiä, vastustaja pääsee iskemään vastaan, ei saada juuri luotua maalipaikkoja), Rafinhan parilla yksilösuorituksella eli riistolla ja viimeistelyllä avausmaali ja siitä homma lähti rullaamaan - viimeistään saman miehen 2-0 jo melkein ratkaisi pelin.
- Luchon hämmentävähkö avauskokoonpano, jossa lähinnä oikeaa pakkia oli kuitenkin ilmeisesti kolmatta topparia 3-4-3:ssa pelannut Masse, ei tällä kertaa kostautunut. Aika paljon siellä näytettiin vaihtavan paikkoja mm. keskikentällä.

Miinuksia:
- Alcacer sai sentään paikkoja, muttei mistään sisään.
- Lopussa tuhlailtiin muutenkin, mutta sillä ei onneksi ollut juuri merkitystä enää.

Tästä kohti City-peliä ihan hyvällä mielellä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Palataanpa eiliseen ja tulevaan keskiviikkoon vielä parilla lauseella. Suoritus oli parempi kuin monessa pelissä ennen taukoa, mutta olisi kyllä tärkeää saada edes jompikumpi ykköslaitapakeista kehiin Citya vastaan. Aleix Vidal ei siis mahtunut edes penkille tässäkään tilanteessa, ja tuolla kolmen topparin taktiikalla pelkään että sekä puolustus että pelinrakentelu kärsii ideaalitilanteeseen verrattuna, kun vastus on Deporia kovempi. Kärkikolmikon pitäisi siis onnistua harvemmista paikoista kovalla prosentilla jotta voisi voittaa, ennustaisin. Sergi Roberto mukaan, ja tilanne on paljon parempi. Jos taas Alba saadaan mukaan, hyvä, mutta oikea laita jäisi pulmaksi. Ilmeisesti molempien kohdalla paluu on mahdollinen, jos luotamme Sportin uutiseen. En myöskään pahastuisi, jos Umtiti olisi avauksessa. Kärjessä tai keskikentällä tuskin nähdään yllätysnimiä.

City jäi siis eilen tasapeliin Evertonia vastaan, kun Stekelenburg torjui kaksi pilkkua, eli kolme voitotonta peliä heillä nyt takana. Tulos ei kertonut pelitapahtumista ja kärkipaikka kuitenkin Valjussa yhä Cityllä, eikä kukaan varmasti aliarvioi Pepin porukkaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Myös Masselle sorvattiin tällä viikolla jatko vuoteen 2019. Ei siinä mitään, lienee joukkueen johtohahmoja edelleen vaikkei kentällä ehkä enää. Omistautunut kyllä kun kentällä on. Hyvä, että Neymarinkaan tilannetta tuskin tarvitsee hetkeen arpoa.

Mutta, tänään siis kaiken järjen mukaan edessä huikea futisnäytös. Melkoista hyökkäysvoimaa ja taktista osaamista molemmilla puolilla, varmaankin melkein kaikki listaisivat molemmat joukkueet kokonaisuutena maailman viiden parhaan joukkoon ja joku voisi jopa sanoa, että kun pelaajamateriaali ja valmennus katsotaan, nämä kaksi ovat tämän hetken parhaat. No, kevät näyttää menevätkö molemmat tai edes toinen pitkälle isokorvaisen jahdissa. Tuskin kuitenkaan pelkästään peruuuttelua ja shakkia nähdään. Kotikenttä antaa aina Barcelonalle edun, mutta kukapa tuntisi meidät paremmin kuin Pep. Tunnetusti vastakkain myös Barcelonan entinen ja nykyinen ykkösmaalivahti, meillä aikanaan pyörähtäneistä myös Nolito pelannee. Luchon mukaan molemmat Barcelonan ykköslaitapakit ovat pelikunnossa, mikä lisää Barcelonan mahdollisuuksia selvästi, ainakin jos ovat kykeneviä pelaamaan 90 minuuttia. Poissa on lähinnä enää Cillesen ja vastustajalla Sagna, kun Citylläkin esim. de Bruyne on kuntoutunut. Vähintään tasapeli olisi tärkeä lohkovoiton kannalta, mutta voitolla jäisi vähemmän paineita tuleville kierroksille. Jotenkin tässä on kuitenkin ilmassa enemmän kuin vain yksi CL-peli. Keskinäinen historia on vahvasti Blaugrana-voittoinen, mutta se oli aika ennen nykyistä paranneltua Cityä.

Edit: Eipä olekaan S. Roberto kokoonpanossa jostain syystä, sen sijaan kolme topparia + Alba kehissä. Voi siis olla, että muodostelma on sama kuin lauantaina ja Alba on neljän keskikentän laidalla. Ei tämä oikein hyvää lupaa, saapa nähdä miten käy.

Edit2: Jahas, onkin niin että Massesta on leivottu oikea pakki.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Ei näyttänyt hyvältä kun Alba (takareisi) ja Piquekin (nilkka) tippuivat pelistä, mutta hupsista: 4-0 voitto ja erinomainen tilanne sarjataulukkoon. Isoja menetyksiä, mutta myös isompi voitto kuin olisi mitenkään voinut odottaa. Alban ja Piquen poissaolot ovat tiettävästi 2-3 viikkoa. Toivon mukaan Sergi Roberto palaisi jo viikonloppuna, vaikeaksi menee muuten koota puolustusta Valenciaa vastaan.

Itse pelistä sen verran, että alku näytti vaikealta, ja itse asiassa suurimman osan 1. puoliaikaa oltiin vastahyökkäysten ja erikoistilanteiden varassa. Cityn prässi piti Barcelonan muuten joko poissa pallosta tai omalla puoliskolla. Yksi pomppupallo ja Fernandinhon liukastuminen toi kuitenkin johdon, vastustajan viimeistely taas ontui. Toisella jaksolla homma alkoi kääntyä viimeistään Bravon virheeseen ja ulosajoon, jonka jälkeen Messi teki kaksi ylivoimamaalia ennen Mathieun ulosajoa. Isoja henkilökohtaisia virheitä noissakin, ja ilman niitä Barcelona ei ainakaan noin isolla erolla olisi voittanut. Vähän huonoa tuuria, mutta jotain on myös mennyt pieleen Cityn valmistautumisessa. Ylilatausta? Kärkimiesten lisäksi myös maalivahtien välinen meni vahvasti meille. Niin tai näin, 4 pistettä lopuista peleistä riittää lohkovoittoon melko varmasti, vähempikin ehkä. On muuten Barcelonan lisäksi enää kaksi täysien pisteiden joukkuetta: Atleti ja Leicester.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Pep oli kyllä mielestäni tosi hyvin varautunut Barcan pelaamiseen ja hyvin opiskelleet avaamista. Barca päässyt kuin ihan satunnaisesti avaamaan peliään ja suurimman osan aikaa palloa viuhui sivurajasta yli. Harmi tuo ulosajo, koska Cityllä oli ihan hyvä toisen jakson alkukin ja olisi ollut kiva nähdä olisivatko voineet käääntää peliä. Kuitenkin hyvä opetus taas miten Barcelonan voi saada ongelmiin. Prässää ylhäältä ja estä avaaminen. Jos saavat avattua niin ylhäällä niin hyviä pelaajia, että sitten se on vain toiveiden varassa että kestää pyörityksessä.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei Barcan peli vieläkään vakuuta voitosta huolimatta. Täysin Messin ansiota. Umtiti on kova ja Mathieu jatkaa hölmöilyjään. Ikäviä loukkaantumisia saatiin taas todistaa.

Edelleenkään en ymmärrä El-Haddadi -> Paco vaihtoa.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Iso UCL-peli ja GOAT-Messi on kyllä sellainen yhdistelmä joka ei ikinä petä. Käsittämättömästi kirppu kerta toisensa jälkeen dominoi isoissa euro-peleissä. Tärkeille Piquelle ja Alballe valitettavasti vammat, mutta onneksi kyseessä vain muutaman viikon huilit kummallakin.

Ronaldinholla ei muuten mennyt eka päivä seuran lähettiläänä ihan nappiin. Miehen piti olla Deportivo pelissä paikalla, mutta mies oli skipannut pelin ja lähtenyt rannalle.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Äärimmäisen tärkeät kolme pistettä viime hetkien nousulla, mutta Iniestalla siis polvivamma. Seura tiedotti jo nyt, että nivelsiteissä vikaa, ja tutkitaan tarkemmin myöhemmin. Toivottavasti ei ole poikki ja selvitään edes tyyliin 1-2 kk poissaololla sen sijaan että kausi loppui tuohon. Ei kyllä ole nyt onnea näiden loukkaantumisten kanssa.

Munirilla nyt yksi liigamaali ja 30 miljoonan Alcacerilla nolla.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Barcelonalle varmasti maistuvat kolme pistettä. Hetkeen ei voi kuitenkaan katalaanit protestoida tuomarityöskentelystä tämän päiväisen jälkeen, koska sen verran Barcaa suosittiin. Messin ensimmäinen maali olisi pitänyt viheltää paitsioksi ja pelin ratkaissut rangaistuspotkukin oli hieman kyseenalainen. Pilkku oli toki ihan sääntökirjan mukaan vihelletty, mutta vastaavanlaisista rikkeistä olisi Valencialle voinut viheltää parikin pilkkua ennen sitä.

Ei sillä, Valencia olisi voinut itse ratkaista pelin jo ennen rangaistuspotkua, joten sikäli voivat syyttää ihan itseään.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Jos tuomareista puhutaan, niin Barcelonan olisi kuulunut saada pelata ylivoimalla koko toinen jakso, mutta eiköhän tuomarivirheet menneet aika lailla tasan isossa kuvassa. Erittäin iso voitto ja nämä pisteet saattavat olla vielä keväällä todella merkittävässä roolissa, kun aletaan ynnäilemään yhteen koko kauden pistesaldoja.

Valencia on muuten melkoinen jalkapalloilullinen persereikä. Katsojat heittelivät jälleen pulloilla Barcelonan pelaajia. Paco Alcacaria osui vaihtopenkin edustalla ja Messin ratkaisumaalin jälkeen osuma taisi tulla Neymariin. Jos Espanjassa olisi edes jonkinlainen tolkku tuomaroinnissa, niin Lepakot pelasivat tyhjille katsomoille pari seuraavaa matsia, mutta eihän näin tietenkään tapahdu.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Herranjumala mikä peli taas vaihteeksi! Viimeisellä mahdollisella hetkellä kukas muukaan kuin GOAT-Messi puikkelehtii puolustuksen läpi ja niittaa pilkun sisään. En ole vähään aikaan huutanut niin kovaa kuin Messin iskettyä pilkun sisään. Tuntui kyllä niin perkeleen hyvältä, kun Messi käänsi puukkoa Valencian idiootti kannattajalauman selässä eleillään kävellessään takaisin omalle kenttäpuoliskolle. Tuohon apinalaumaan kuuluu myös Enzo Perez, joka pelin ajan vaan rappasi pelaajia ja olisi pitänyt lentää ulos pelistä monta kertaa. Pelin päätyttyä veti vielä sitten käsittämättömän itkupotkuraivarin.

@Käärityt hihat puhuu nyt ihan paskaa. Ei todellakaan meitä suosittu tuomarien toimesta. Pilkku oli päivänselvä, eikä pelissä ollut yhtäkään tilannetta mistä olisi pitänyt viheltää Valencialle pilkku. Ja jos mukamas Suarez vaikutti ekassa maalissa peliin, niin siinä tapauksessa Mangala vaikutti yhtälailla peliin 2-1 maalissa. Kummassakin tilanteessa tuomarit toimivat oikein ja hyväksyivät maalit.

Munir pelasi hyvän pelin ja iski komean maalin ja tyylikkäästi jätti tuuletukset väliin.

Iniestan menetys on kyllä tosi iso takaisku Barcalle. Alustavasti sivussa 3-4 kuukautta. Nyt sitten luovuus ja pelin rakentelu on täysin Messin harteilla ja Neymar pyrkii avustamaan.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Valencia on muuten melkoinen jalkapalloilullinen persereikä. Katsojat heittelivät jälleen pulloilla Barcelonan pelaajia. Paco Alcacaria osui vaihtopenkin edustalla ja Messin ratkaisumaalin jälkeen osuma taisi tulla Neymariin. Jos Espanjassa olisi edes jonkinlainen tolkku tuomaroinnissa, niin Lepakot pelasivat tyhjille katsomoille pari seuraavaa matsia, mutta eihän näin tietenkään tapahdu.
Katsojat olivat kyllä aivan perseestä kun heittivät roinaa Barcan jätkien päälle. Toisaalta Barcelonan pelaajat vähän itse kerjäsivät verta nenästään kun menivät niin lähelle kentänreunaa maalia juhlistamaan, etenkin kun pilkkutuomio oli suhteellisen kevyt ja yleisö oli sitä jo voimakkaasti protestoitunutkin. Sympaattisesti Neymar melkein kuoli pullonheiton seurauksena.

Ei sillä, ihan perseestä kaikenlainen esineiden ja roinan heittäminen katsomosta on aina. Toivottavasti tulee sanktioita.
 
Valencia on muuten melkoinen jalkapalloilullinen persereikä. Katsojat heittelivät jälleen pulloilla Barcelonan pelaajia. Paco Alcacaria osui vaihtopenkin edustalla ja Messin ratkaisumaalin jälkeen osuma taisi tulla Neymariin.

Jos Lee Harvey Oswaldin luoti oli aikanaan magic bullet, niin tuo eilinen Valencia-fanin pullo oli kyllä varsinainen magic bottle:
Streamable - simple video sharing

Siinä miestä lakoaa kuin heinää. Pullon heittäneelle katsojalle syyte viidestä (Suarez, Roberto, Neymar, Mascherano, Messi) tapon yrityksestä, sanon minä.

Sympaattisesti Neymar melkein kuoli pullonheiton seurauksena.

Kyllähän siinä oli hengenlähtö lähellä monella muullakin. Muovipullo voi tehdä todella pahaa jälkeä, kun se tuolla tavalla heitetään väkijoukkoon. Tästä olisi voinut tulla Barcelonalle lähes samanlainen tragedia kuin mitä Münchenin lentoturma oli vuonna 1958 ManUlle. Toivottavasti sanktiot ovat sen mukaiset.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös