Pallokerhon otteet kaukalossa kaudella 2016–2017

  • 244 814
  • 2 325

Ralph

Jäsen
Nyt kun runkosarjasta on tasan viidennes takana, niin tehdään sen perusteella arviot kesän hankinnoista. Piti laittaa pelaajat kolmeen kategoriaan, mutta lisäsin vielä neljännen. Pelaajan nimen jälkeen ensimmäiseksi lähtökohdat ja sitten arvio.

Onnistuneet:

Niclas Almari:
- Nuori puolustaja, projektihankinta. Mielenkiintoinen nimi junnuihin ja toivottavasti parin vuoden päästä kelpo tekijä Liigaan. Kesällä tullut NHL-varaus lisäsi odotuksia.
- Yllätten pelannut heti Liigan mukana ja hyvin pelasikin, vaikka peliaika jäi pieneksi. Vaikkei olekaan vielä tietenkään ratkaisijapelaaja Liigaan, niin alkukausi on osoittanut, että kolmevuotinen sopimus oli selvästi onnistunut veto.

Janne Lahti:
- Vanha tutun paluu on hieno asia, mutta mikä on Lahden kunto? Alla pari rikkonaista ja tehotonta kautta Lukossa, joten kannattaako tällaiselle maksaa liikaa ja antaa suoraa paikka isossa roolissa?
- Vanha tutun paluu oli hieno asia. Saanut ehjän kesän alle ja valmennuksen johon sopii, joten on saanut itseluottamuksen kuntoon. Se näkyy pelaamisessa ja on ehdoton kärkilaituri Liigaan. Nyt jo voidaan huudella, että jatkosopimus olisi kiva asia.

Emil Larmi:
- Mielenkiintoinen projektihankinta. Toki heti Liigaan, mutta kakkosvahdiksi ja toivottavasti vuodessa tai vähintään parissa ykkösveskan rooliin.
- Heti Liigassa ykkösmokketasoa, joten mitä onkaan sopimuksen viimeisenä vuotena? Tietenkin edelleen puhutaan 20-vuotiaasta kaverista, jolla on vain 12 ottelun kokemus pääsarjatasolta, mutta ehdottomasti huippuhankinta. Ehkä kesän paras.

Oskari Manninen:
- Hieman erikoinen hankinta rotaatioon. Päässyt ihan hyvin viime kausina pelaamaan Sportissa ja on Liigaan riittävä pelaaja, mutta millainen rooli on tarjolla?
- Ottanut paikkansa kolmosparissa ja kuuluu sinne ehdottomasti. Pelaa hyvää peliä omilla vahvuuksillaan ja ei ole mitään syytä edes keskustella siitä, että pudotetaanko kokoonpanosta. Ei tietenkään mikään huippuhankinta kuten yllä Lahti tai Larmi, mutta onnistunut veto kuitenkin.

Oula Palve:
- Mestistä dominoiva pelaaja, jolla pitäisi olla kaikki ominaisuudet kuntoon Liigaan. HPK:lla on vahva sentteriosasto, joten liian isoa roolia ei tarvitse antaa, mutta sarjaporrasta ylemmäs siirtyminen on aina arvoitus.
- Ollut koko kauden ehkä ehjin suorittaja ja täysin selvä onnistuja. Ottanut paikan ykkösketjusta ja ihan syystä omilla avuillaan. Iso peukku vielä siitä, että sopimusta on ensi kausikin.

Teemu Turunen:
- Kun toimitusjohtaja esiintyi Facebookissa virvelin kanssa, moni odotti vähintään Jere Karalahtea ja pettyi Teemu Turuseen. Piti olla rotaatiohankinta, ehkä parissa vuodessa kova kaveri, mutta nyt viemässä peliaikaa omilta junnuilta.
- On pelannut syystäkin kaikki pelit ja top-9-roolissa. Välillä katoaa kuvasta, mutta on pelannut hyvin ja ei ole syytä epäillä, etteikö parantaisi tulevina sopimusvuosina.

Rutiinihankinta:

Juho Keränen:
- Hyvä ja kokenut hankinta neloskenttään. Vai pelaako ylempänä, kun ei muuten olisi Kerhoon siirtynyt?
- Hyvä ja kokenut hankinta neloskenttään. Pelannut lähes kaikki pelit ylempänä, mutta sinne ei riitä. Neloskenttään on kuitenkin vahvistus.

Jaakko Turtiainen:
- Vanha tuttu neloskentän duunari, joka voisi Mestiksen perusteella pelata ylempänäkin.
- Ei ole riittävästi taitoa pelata muualla kuin neloskentässä, mutta varma suorittaja neloskentässä.

Ans kattoo:

Philippe Cornet:
- Ei mikään varma pistelinko, mutta kovasti töitä tekevä ja aina tilanteet loppuun pelaava voimapelaaja. Tällaiset Norjan haut on aina arvoituksia ja Peter LeBlancin nimi on nostettu esiin.
- Hyvään tahtiin tekee maaleja, mutta ei ole vastannut pelillisesti odotuksia. On ollut sivussa puolet peleistä toistaiseksi ja vielä saadaan odottaa, että palaa kokoonpanoon. Vielä on vaikea sanoa, että onko todellinen vahvistus, pelkästään pisteitä nakuttava kanukki vai tähdenlento.

Niko Kapanen:
- Kova hankinta, yksi Liigan parhaista pelaajista. Kaikessa hyvä, mutta kesän polvioperaatio nostaa pieniä kysymsmerkkejä ilmaan.
- Kysymysmerkit ovatkin isoja, sillä polvivamma näkyy pelissä ja pahasti. Ei kuitenkaan vielä teilata, koska jos saa itsensä takaisin huippukuntoon, voidaan nähdä se yksi Liigan kovimmista pelaajista.

Filip Krivosik:
- Slovakialainen projektihankinta. Tshekin junnuliigan tasosta vaikea tehdä arvioita, mutta Slovakian paidassa kelpo esityksiä ja alaikäinen pelaaja kyseessä. Kokoa löytyy.
- Tilastojen perusteella ei ole junnuissa kovin kummoisesti mennyt. Onko ollut sopimusvaikeuksia? Sopimus mallia 1+2 eli jos on onnistunut veto, saa pidemmän sopparin. Tilastojen perusteella en ihmettelisi, vaikka ei saisi sopparia. Mutta onhan tässä aikaa parantaa ja kuitenkin 1999 syntynyt pelaaja, joten ei voi olla toivoton tapaus, vaikka yksi kausi junnuissa menisi penkin alle.

Joel Olkkonen:
- Projektinhankinta tämäkin. Pelannut koko uransa alemmissa sarjoissa, kun junnunakin hakkasi junnumestistä. Aikusten Mestikseen pääsi viime kaudella ja ihan hyvin pelasi. Kokoa löytyy ja rightin maila.
- Liiga-tasosta mahdoton sanoa mitään, mutta alkukauden perusteella parantanut viime kaudesta Mestiksessä.

Kirill Tulupov:
- Suuri kohuhankinta, huikeita videoita ja mielenkiintoiset tilastot. Faktahan se on, että todelliset näytöt isoista liigoista puuttuu, joten on täysi kysymysmerkki. Loukkaantuminen alla.
- Ei ole hirväesti pelannut, joten vaikea sanoa mitään.

Flopit:

Nathan Lawson:
- Melko tuntematon nimi, mutta löytyy NHL-kokemusta ja kokemusta ylipäänsä. Euroopan kaukalot eivät ole uusi juttu, mutta pelannut Itävallassa. Viime kauden ykkösveskaa huonommaksi ei voi pistää.
- No, vaikea sanoa oliko huonompi, kun ei pelannut kuin puolikkaan pelin. Ei ole riittävän hyvä Liigaan ja siitä maksettiin nyt hintaa, että hankittiin isoon rooliin melkolailla sikaa säkissä. Onneksi maalivahtipuolella ei kuitenkaan ole ongelmia.

Teemu Suhonen:
- Näitä valmennuksen vanhoja tuttuja. Mielenkiintoinen 27-vuotias Liigadebytantti, jonka vahvuudet on kiekollisessa pelissä ja luistelussa.
- Ongelmia kiekon kanssa omissa, samoin ilman kiekkoa. Ei ole luistelunopeus heikäissyt mitenkään ja puolustuksen suurin ongelma ollut lähes kaikissa peleissä. Nyt jälkikäteen voidaan ihmetellä, että miksi tällaiselle 27-vuotiaalle nollan ottelun pääsarjakokemuksella saapuvalle kääpiöpakille annettiin suora kahden vuoden paperi. Hankittiin isoon roolin ja ehkä jonkun varmemman Liigapelaajan olisi voinut hankkia.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Juho Keräselle rutkasti peukkuja tänään. Pari maalia, pari hyvää blokkia. Pärjää kun pitää asiat yksinkertaisena.
 

Ralph

Jäsen
Kommentoidaan nyt itse peliäkin, että kelpo suorittamista taas. Viimeinen erä nyt oli pelailua, kun peli oli ratkennut ja siinä oli pari sekavaa vaihdetta, mutta muutoin. Toisessa erässä oli myös heikompi vaihe, mutta sen Antti Pennanen kuittasi komeasti aikalisällä.

Joonas Lehtivuoren peli nyt päättyi aika ikävästi, ennen sitä yksi paha moka, josta Pelicans rokotti. Petteri Nikkilältä vähän vaisu pelaaminen tänään, kuten myös Henrik Forsbergilta toista peliä putkeen. Kirill Tulupov oli hyvä, kun vain käynnistyi. Oskari Manninen erinomainen.

Niko Kapaselle maalia tuo peli nyt huutaa. Tänään oli taas pari kelpo tonttia, mutta ei uponnut. Otto Paajanen se jaksaa raastaa, samoin Severi Sillanpää. Juho Keränen sai pari onnistumista, mikä on hyvä juttu. Ykkösketjulta parit näyttävät pyöritykset taas, mutta paikoista olisi voinut tehdä maalejakin. Ylivoimalla näkyi, että joukkueen peli meni vähän sekaisin Lehtivuoren takia. Mutta onneksi Pelicans otti toisen jäähyn ja silloin tulikin maali.

Seuraavaksi HIFK. Löytyykö lauantaille uusi seitsemäs pakki tai 13. hyökkääjä? Tai toivottavasti siis Teemu Turunen on mukana. En kyllä yhtään huomannut missä vaiheessa loukkaantui.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oskari Manninen erinomainen.

Tälle kaverille täytyy kyllä antaa tunnustusta. Alkukauden tehot 2+4 +8. Aikas helvetin kova saldo miehelle, josta kukaan ei oikein tiennyt mitään ennen kauden alkua. Ja näkyy käsiä ja itseluottamustakin löytyvän, oli nimittäin melkoisen jäätävä suoritus se eilinen maali.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Unohtui eilen pistää viiruja, joten pistän ne nyt. Kerho voitti 6-2, mutta lukemat mairittelevat Kerhoa. Eka kerta kun Kerho voittaa noin paljon ja pelin jälkeen vituttaa.

- Lehtivuoren loukkaantuminen on Larmin loukkaantumisen jälkeen pahin mahdollinen asia Kerholle.
- Ykkösketjun kiekkolliset miehet sooloilevat ja neppailevat liikaa. Mutta kaippa nuo tuosta parantavat.
- Olen odotellut jos ykkösen jälkeen muut ketjut alkaisivat tekemään maaleja ja kappas vain, nyt niitä alkaa muutkin tekemään.
- Keränen oli kova. Pari maalia ja sellasta Kerästä mitä odotettiin. Yksinkertaista ja tehokasta peliä. Kyllä menee kolmosessakin hyvin.
- Tulupov oli hätää kärsimässä ensimmäisen puoliskon, mutta toisella puoliskolla ihan erilainen. Taitaa mies jotenkin jännittää.
- Suhonen teki maalin, mutta oli jälleen aivan paska. Tulupov olisi tuosta paikasta myös tehnyt maalin.
- Mannisen Oskari on hyvä yleispakki. Osaa vähän kaikkea.
- Larmi oli hyvä parissa kovassa paikassa.
- Yleisömäärä oli hyvä ja hyvä tunnelma.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Pitää kyllä kehaista noita Kerhon alaketjuja. Nyt alkaa löytymään ja mikä parasta, kiekkoa on saatu survottua maaliin asti. Keräselle tuntui tekevän hyvää pasta sinne omalle mukavuusalueelle ja luulisi tuollaisen roolin kelpaavan, kun ei tarvitse olla kiekon kanssa niin paljon ja omilla vahvuuksilla saa paljon parempaa jälkeä aikaan.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Pennaselle iso peukku eilisestä reagoimisesta. Vaikka johdettiin 3-1, mutta heti kun jätkät alkoi lepsuilemaan niin aikalisä ja elekielestä päätellen tiukka puhuttelu koko penkille ja kova pumppi päälle. Aikalisän jälkeen vajaa minuutti peli 5-1 ja game over.
 

valkosulka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Pennaselle iso peukku eilisestä reagoimisesta. Vaikka johdettiin 3-1, mutta heti kun jätkät alkoi lepsuilemaan niin aikalisä ja elekielestä päätellen tiukka puhuttelu koko penkille ja kova pumppi päälle. Aikalisän jälkeen vajaa minuutti peli 5-1 ja game over.

Samaa mieltä siitä että aikalisä oli juuri silloin käytettävä. Sitä edeltänyttä peliä en varsinaisesti kokenut lepsuiluksi, vaan ongelma oli siinä että mentiin hetkeksi mukaan Pelicansin "kaikki tai ei mitään" sinne tänne luisteluun, josta kärsi oma pelitapa.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Haarasella ei ole kyllä mitään annettavaa liigassa. Totaalinen itsemurha laittaa tuo kääpiö kentälle.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Haaranen, Suhonen ja Tulupov. Kyllähän tuo puolustus menee ihan äärirajoilla. Toistaiseksi suuremmilta romahduksilta vältytty.
 

Ralph

Jäsen
Vähän vaisua tekeminen tänään. Olisihan se kivaa voittaa HIFK huonolla pelillä, mutta vielä on aikaa HIFK:llä paljon.
 

Ralph

Jäsen
Olipas heikko peli HPK:lta. Ei nyt ehkä huonoin, koska Lukko-ottelu, mutta top-3-huonoimpia. Emil Larmi nyt otti tarvittavat torjunnat, että edes piste tuli. Ei oikein muuta jaksa kirjoittaa. Oskari Manniselle ja Otto Paajaselle tänään peukku kenttäpelaajista.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei nyt ihan oltu hommassa mukana mutta näitä saa muutama kauden aikana tulla.
Ei saa! Ei todellakaan saa, ei ainakaan kotiluolassa lauantai iltana ja paikalla ennätysyleisö, sillon pitää jäädä kaikki jäälle. Näitä voi sitten perseillä joskus vieraissa jotain haista paskoja vastaan. Melkoinen pyllistys yleisölle tämä.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Ei saa! Ei todellakaan saa, ei ainakaan kotiluolassa lauantai iltana ja paikalla ennätysyleisö, sillon pitää jäädä kaikki jäälle. Näitä voi sitten perseillä joskus vieraissa jotain haista paskoja vastaan. Melkoinen pyllistys yleisölle tämä.
Omasta mielestä kaikki jäi kyllä kentälle. Nyt vaan oli aivan liian huolimatonta kiekollisesti. Ja kolmannessa erässä iski jo väsy. Tuleva tauko tekee hyvää.

Kerho käytännössä pelaa nyt neljällä pakilla. Haaranen on itsemurha, Suhonen lapanen ja Tulupov väärässä sarjassa. Toivasen on pakko reagoida.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Onhan tässä vielä pari hankalaa matsia edessä ennen taukoa. Tiistaina Turussa, missä voi käydä ihan mitä vaan, tai vielä pahempaa. Ja sitten lauantaina olisi Sport kotona. Aika lailla samoista sijoista taistellaan tällä hetkellä, joten vähintään 3 pistettä noista olisi raavittava.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Katsokaa nyt tuota kokoonpanoa, varsinkin puolustusta. Ei tuolla vaan voi aina pelejä hallita.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En nyt tätäkään ihan ymmärrä, siellä on Nikkilä, Tuulola, Forsberg, Tulupov, Suhonen ja O.Manninen kyllä ihan normaalista pakistosta mukana, ei se Lehtivuori 60 minuuttia pelannut. Yksi mies putoaa pois, niin ei se nyt voi noin paljoa vaikuttaa. Kyllä Kerho vain pelasi paskasti, IFK:n karvaus sai koko pelin ihan sekaisin ja missään vaiheessa ei Kerho päässyt mukaan peliin. Ei se nyt ihan niin voi tai pitäisi voida mennä, että yksi mies muka vaikuttaa 3 pakkiparin pelaamiseen.

Minä en nyt taas ihan jaa käsitystä, että silloin kun pelataan paskasti niin sitä ei saisi sanoa ja asioista ei voisi puhua niiden oikeilla nimillä, kun muuten on mennyt niin hyvin. Juu on mennyt aivan perkeleen hyvin, hienoa olla Kerho kannattaja, mutta nyt tuli todella paskaan saumaan tälläinen ohipeli. Näitä ei vaan saisi tulla kun yleisöä on noin paljon paikalla, ei vastannut joukkue siihen huutoon millään tavalla, mitä yleisö esitti saapumalla paikalle. Se kun nyt vaan on niin, että tuolla oli monia sellaisia jotka ensimmäistä kertaa aikoihin tuli paikalle ja saattaa nyt taas jäädä pois jatkossa, kiitos esityksen.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Niinkun toi ei ole mikään Playstation peli. Kyllä ne jätkät siellä varmaan ihan yrittää parhaansa joka matsissa eikä Pena edes salli mitään tarkoituksellista löysäilyä, koska vaatimustaso on sen verran kova. Se hyvä tai huono matsi nyt vaan ei valikoidu aina sen mukaan, onko katsomossa 2000 vai 5000 tai pelataanko lauantaina Stadin kingejä vai tiistaina Jukureita vastaan. Näitä tulee runkosarjan aikana niin Kerholle kun muillekkin joukkueille. Oli lauantai-iltana lehterit täys tai ei.
 

Ralph

Jäsen
Näitä tulee runkosarjan aikana niin Kerholle kun muillekkin joukkueille.
Niin tulee, mutta tarkoitaako se, ettei saisi olla harmissaan tappiosta? Vaikka Kerho olisi sarjakärki, niin kyllä huonolla pelillä häviäminen harmittaa. Pennanenkin sanoi, että HIFK olisi ansainnut kolme pistettä.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Niin tulee, mutta tarkoitaako se, ettei saisi olla harmissaan tappiosta? Vaikka Kerho olisi sarjakärki, niin kyllä huonolla pelillä häviäminen harmittaa. Pennanenkin sanoi, että HIFK olisi ansainnut kolme pistettä.

Toki saa mutta alkaa taas aika monella meneen puurot ja vellit sekasin (en tarkoita välttämättä pelkästään tätä palstaa). Mikään ei tunnu riittävän, vaikka pitkästä aikaa joukkue on todella kuuma.

Pena sanoi niin, koska se on fakta. Ifk karvas ja liikku hyvin. Muutama pakki ei ole liigatasoa ja tähän olis hyvä reagoida resurssien puitteissa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Se hyvä tai huono matsi nyt vaan ei valikoidu aina sen mukaan, onko katsomossa 2000 vai 5000 tai pelataanko lauantaina Stadin kingejä vai tiistaina Jukureita vastaan. Näitä tulee runkosarjan aikana niin Kerholle kun muillekkin joukkueille. Oli lauantai-iltana lehterit täys tai ei.
Huonoja pelejä tulee toki kaikille, mutta kyllä latingin pitäisi olla ihan eri luokkaa jos tupa on täysi, silloin ei voi järjestäen hävitä kaksinkamppailuita jne. Varmasti jätkät yrittää, mutta ei tuo nyt hyvää tai edes halukasta ollut nähnytkään. En kyllä tiedä mikä sitten sytyttää pelaamaan, jos ei lähes täysi kotihalli, lauantai ja vastassa iso paha IFK.

Ei tässä toki mitään kirveitä olla heittämässä kaivoon, päin vastoin. Nyt olisi vaan kaivattu sitä apinan raivoa, kun muuten ei kulkenut.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Huonoja pelejä tulee toki kaikille, mutta kyllä latingin pitäisi olla ihan eri luokkaa jos tupa on täysi, silloin ei voi järjestäen hävitä kaksinkamppailuita jne. Varmasti jätkät yrittää, mutta ei tuo nyt hyvää tai edes halukasta ollut nähnytkään. En kyllä tiedä mikä sitten sytyttää pelaamaan, jos ei lähes täysi kotihalli, lauantai ja vastassa iso paha IFK.

Ei tässä toki mitään kirveitä olla heittämässä kaivoon, päin vastoin. Nyt olisi vaan kaivattu sitä apinan raivoa, kun muuten ei kulkenut.

Kyllä mäkin olin aika saletti, että Kerho vie satanolla, mutta tänään ei vaan kulkenu. Tiistaina taas uus yritys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös