Joukkueen rakennus kaudelle 2016–2017

  • 602 086
  • 3 468

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Vai olisiko kuitenkin Embrich, joka löytyy jo Sioux City Musketeersin 30 suojatun pelaajan listalta...

Luultavasti tästä on kyse. Sioux City Musketeers näkyy hänen joukkueenaan jo myös EP:n sivulla. Embrich lienee itse todennut tilanteen, ettei halua jäädä liigan ja junnujen välimaaston heittopussiksi, jos kerran mahdollisuus lähteä P-Amerikkaan on tullut. Tosin tämä aiheuttaa kysymyksen, että miksi Huovinen pantiin pois jos kerran Embrich oli myös lähdössä.. vai liekö sitten Embrich tehnyt päätöksen ihan parin päivän sisällä, ja tulee todellinen äkkilähtö..

Hyökkääjät loppuvat armotta, joten sisäänpäin luulisi olevan tulossa se jokin hyökkääjähaku X kenties sieltä P-Amerikan suunnalta, jollaisen perässä on Korpin mukaan oltu
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ainakin joku kolmen V:n kolmikosta pitäisi saada Mestikseen lainalle jotta saisi peliaikaa kun Aho ei tunnu sitä olevan tarjoamassa. Walli tietty voi pelata vielä A:ssa mutta toisaalta eipä siitä ole kauheasti apua hänelle.

Lähtijä tosiaan lienee Embrich mutta se tarkoittaa lähes väkisin sitä että Ahon on saatava joku vanha luottohyökkääjänsä jostain tilalle. Ketä on vielä vapaana?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kauden alku on jo niin lähellä, että pakko röyhtäistä omat ajatukset Ässistä tänne. En pohjaa näkemyksiäni värilaiseihin, vaan ihan omaan tuntemukseeni tästä jääkiekkopelistä. Tuntemukseni voi toki olla väärässäkin, mutta sen sitten aika näyttää. Jonkun verran joudun tässä mutuilemaan, varsinkin tuon Ässäpakiston kanssa.

1. Jyri Marttinen tulee syömään Ässissä isoja minuutteja ja puolustaa patamaalilla vankalla ammattitaidolla, tehden maalivahdin työskentelyn helpoksi. Viime kaudella Jyri näytti merkkejä myös kiekollisen puolen heräämisestä ja pisteitä tuli abou 0,5 ottelua kohden. Katsotaan nyt, josko Jyrissä olisi jopa ainesta tehdä Kaltevat tulevalla kaudella. Ässät ei kuitenkaan tarvitse Jyrin tehoilua, vaan erityisen tärkeää on antaa taitaville Ässähyökkääjille hyvä pohja hyökätä.

2. Niko Peltola on tulevalla kaudella Ässien kakkospakki, kantaen puolustajista suurimman tulosvastuun. Harjoituskausi on näyttänyt hyviä merkkejä, kun Ässäylivoimissa Peltola on rakentanut ykkösylivoiman peliä yhdessä Charles Bertrandin kanssa. Kaksikolla on yhteistä historiaa Sportista viime kaudelta ja maisemanvaihdos näyttäisi tehneen hyvää Peltolalle. Mies ja kiekko liikkuu komiasti ja tulosta on luvassa.

3-5 Ilmeisesti Ässäpelaajien keskuudessa povataan Jere Seppälää tulevan kauden komeetaksi, niin laitan hänet puhtaasti sen perusteella tähän. Myös valmennus tuntuu luottavan Seppälään. Viime kauden komeetta ja vajaan 0,5 pisteen ottelutahdilla pelannut Valtteri Viljanen on ihan puhtaasti valmentajan näkemyksen johdosta tippunut hierarkkiassa tähän kastiin. Aika monen näkemyksen mukaan Viljasen pitiäisi olla ihan siellä ykköskorissa. Itse luotan valmentajaan näkemykseen, että tälle valinnalle on jotain perusteluja. Lisäksi tähän ryhmään kuuluu Lukossa yli 100 matsia tehotilaston ollessa niukasti plussan puolella pelannut Juho Tommila. Nämä kaverit haastavat Peltolaa tuosta ykköstulosvastuun kantajan roolista.

6-7 Nyt 20 vuotias Juuso Walli tuli ryminällä viime kaudella Liigaan. 195 cm kohtuu hyvin liikkuva ja kiekollisesti ihan hyvä, perusvarma puolustajan alku pelasi 43 ottelua tehotilaston jäädessä 7 plussan puolelle. Walli voisi olla ylemmissäkin rymissä, mutta hän on pelannut harjoituskaudella niin vähän, että tiputan hänet tähän ryhmään. Enemmän tällä kaudella on vastuuta saanut luisteluvauhdin kanssa kamppaileva peruspakki Mikko Vainonen. Vainosen täytyy parantaa viime kaudesta pysyäkseen pelaavassa kokoonpanossa.

8-9 Puolustajina Liigakokoonpanoon murtautumisesta kamppailee uusi Patasydän Aleksi Mäkelä ja jo kolmatta? kautta Teemu Vuorisalo. Nyt juuri tosin huhuillaan Ässien olevan purkamassa jonkun pelaajan sopimusta ja tässä pakistossa on sen verran laajuutta, että Vuorisalo on aika hyvä veikkaus uutta osoitetta etsiväksi kaveriksi.

Laiturit:
1 Charles Bertrand on Ässien ykköslaituri. Kiekko liikkuu, jalat liikkuu ja mies osaa luoda itsestään uhkan, sekä luoda hyviä maalipaikkoja. Charles on mielestäni yksi Liigan taitavimmista laitureista, kun yhteen lasketaan liike, kiekonkäsittely ja laukaisutaito.

2-3 Yli 500 Liiga ottelun, viimeiset pari kautta n. 16 maalin kausitahdilla pelannut, puolustus ensin tyyppinen, työteliäs, 29 vuotias Ville Korhonen on tämän ryhmän ensimmäinen peluri. Valmentajan luottopelaajana rooli tulee olemaan iso ja todennäköisesti myös verkko heiluu. Tulee varmaankin pelaamaan juuri sitä roolia, mitä milloinkin tarvitaan. Seuraava kaveri listalla sylki terävällä laukausellaan 16 maalia ja taistelee tiukasti Liigan nopeimman pelaajan tittelistä. Ässien oma poika Niko Ojamäki voi todellakin räjäyttää vielä pankin isostikin. Jos laituri on työteliäs, hiton nopea ja ihan hyvällä laukauksella varustettu, niin ei sitä paljon enempää voi vaatia? Näytöt on kuitenkin vielä sen verran pieniä, että vielä on todistettavaa päästäkseen Liigahuippujen kastiin.

4 Meinasin laittaa 18 vuotiaan Arttu Ruotsalaisen tuohon aiempaan ryhmään, mutta näytöt on kuitenkin niin vähäisiä, että vaikka ne on itsessäni kovaa ihastusta aiheuttanutkin, niin tiputin hänet nyt alempaan ryhmään. Arttu on Kärppien kiekkokoulun kasvatti ja se näkyy jotenkin hänen pelissä. Siinä on sellaista kiekollista taitoa, fiksua pelaamista ja hyvää pelirohkeutta. Vaikka Arttu on luontainen sentteri, pelaaminen laiturina on näyttänyt loistavalta, eikä 173cm varsi tunnu juuri menoa haittaavan. A-junnuissa pelit kulkikin sitten ihan kivasti ja nuori mies teki sellaiset pari pistettä ottelua kohden. Harjoituskauden näyttöjen ja valmentajan luottamuksen vuoksi, on helppo ennustaa Artun heittävän hyvät pisteet taululle ja nousevan joukkueen yhdeksi joukkueen kärkilaitureista. Ei hemmetti, täytyy tehdä Artulle ihan oma luokka.

5-7 Mikael Saha on luontainen sentteri, mutta on pelannut hyvin laiturina. Näen Sahassa paljon samaa kuin Jarno Kärjessä. Saha jää vähän jälkeen taidossa, mutta on kohtuu hyvä kaksinkamppailuissa, omaa hyvän laukauksen, laukoo usein yhdellä kosketuksella ja muutenkin tuntuu ymmärtävän tuloksellisuuden päälle. 24 vuotias Kärpistä täksi kaudeksi siirtynyt Simon Suoranta on ryhmän toinen jäsen. Simon mielestäni vakiinnutti paikkansa Kärppien nelosen jyränä ja kaiken järjen mukaan hoitaa vähintään tuon roolin Ässien kriteerien edellyttämällä tasolla. Suorannan hyökkäyspään ominaisuudet eivät ole ihan Sahan tasolla, mutta työteliäisyys, liike ja muu fyysinen pelaaminen sekä parempi puolustuspelaaminen nostaa Suorannan samaan ryhmään Sahan kanssa. Ne pienet vilaukset, mitä olen mieheltä nähnyt saa minut uskomaan, että kyllä Suorannastakin saatetaan silti saada vielä jotain tehoja irti. Tryoutilla pelaava kokenut Antti Jaatinen hakee pelipaikkaa tästä ryhmästä. Jaatisella on 152 Liigaottelua 0,3 pistettä/ottelu tehoilla ja tehotilasto vähän plussan puolella. Uskon Jaatisen hakevan Ässistä ihan ammattilaisen palkkaa. Ässissä on niin vähän hyökkääjiä, että joku 40k€ pahvi olisi tehty jo aikoja sitten.



8-11 Matias Varttinen, Kasperi Nuto, Jouka Juhola ja Erik Embrich on kaikki Liigaan aika heiveröisiä junnuja. Nopeita ja ihan taitavia pörriäisiä. Ainakin niin kauan, kuin Kerälä on loukkaantunut, näille kavereille on yksi paikka kokoonpanossa. Sen jälkeen voi olla, että meidän ykkössentteri Kärki tulee laituriksi ja tiputtaa viimeisenkin junnun kokoonpanosta.

Itse toivoisin, että Ässät hankkisi vielä yhden laiturin ja Kärki jatkaisi sentterinä.

Sentterit:
1. Jarno Kärki. Taitava, ulottuva, kamppailuvahva, tarkka ja napakka rannari, hyvä peliäly ja maalivainu mahdollistaa sen, että keskinkertaisesta luistelusta huolimatta ja yhden? vai kaksi?? peliä Liigaa sentterinä pelannut Jarno Kärki listattiin Jatkoajan toimesta Liigan top 10 sentterien joukkoon. Jarno on isossa roolissa pelatessaan pommin varma tuloksen tekijä. Nice... Ei millään pahalla laiturit, mutta itse pidän sentterin roolia sen verran vaativampana, että haluaisin siihen fiksuimman ja taitavimman pelaajan joukkueesta. Silloin laitureistakin saadaan paras irti. Tästä syystä haluaisin Kärjen sentteriksi. Jarnolla on nyt Kerälän loukkaannuttua paikka osoittaa valmennukselle olevansa valmis pelaamaan sillä omalla pelipaikalla yhtä kovalla tasolla, kuin mitä hän on tähän astisen uran laiturina pelannu. Todennäköisesti kuitenkin Jarno tulee jakamaan tuon ykköslaiturin paikan Bertrandin kanssa ja ihan hyvä niinkin.

2.-4. Jussi Makkonen on kokenut, viime kaudella ihan positiivista palautetta saanut valmentajan luottopelaaja. Makkonen tulee aika todennäköisesti pelaamaan hyvin lähelle isointa roolia senttereistä. Nykypäivän sentterit tuntuu olevan enemmänkin kunnon työjuhtia, mutta Antti Kerälä on mielestäni vähän klassisempi pelintekijäsentteri. Viime vuonna Antti teki umpisurkeissa Ässissä 51 ottelussa 30 pistettä, tehotilaston näyttäen +12. Matti Kuparinen on ilmeisesti saamassa loukkaantumisten jälkeen liikettä uuteen kuntoon ja peliään kasaan. Itse en tähän näkemättä usko, mutta valmennus luottaa Kupariseen ja siksi laitoin hänet tähän ryhmään. Juha Kiilholma on tehnyt nyt kolme kautta 0,5 pistettä / ottelutahdilla, eli häntä voidaan pitää aika varmana pienen seuran sentterinä. Kiilholma taitaa olla tippumassa Ässien nelosen sentteriksi, mistä tämä sitten kertoo? Ehkä Kiilholma tuossa tapauksessa kannattaisi siirtää laitaan.

Jos Kärkeä ei laiteta Ässien ykkössentteriksi, niin Ässillä on 4 tasollisesti tasapaksua sentteriä. Melkein voisin väittää, että näin ennakkoon ajateltuna, varmaan kaikki Kuparista lukuunottamatta kelpaisi kakkossentteriksi aika moneen joukkueeseen. Kunnon ykkössentteriä ei tosin tuossa tapauksessa ole. Lisäksi Saha ja Ruotsalainen ovat senttereitä, joilta voisi löytyä parempaa tasoa, kuin tältä nelikolta. Eli paikkaavat tarvittaessa varmaan ihan tarpeeksi hyvin.

Maalivahtiosasto on kunnossa
1.-2. Ari Ahonen on rutinoitunut ammattiveskari ja Andreas Bernard on Ässissä pelatessaan vakuuttanut Patafanit.

Valmennus on myös Jyrki Ahon myötä hyvässä kuosissa. Ässät tulee pelaamaan mobiilia ja työlästä lätkää, missä ukot metsästää höyryveturin lailla tyhjää tilaa ja kiekko liikkuu vauhdikkasti.

Uskon tuohon hyökkäykseen tulevan vielä kauden aikana 1-2 vahvistusta. Näin taidettiin juuri seurajohdon toimesta todeta jossain haastattelussa.

Kokonaisuudessaan tuo joukkue tulee sijoittumaan runkosarjassa sijoille 6-8. Keväällä ollaan parhaassa tapauksessa muutaman täsmävahvistuksen jälkeen erittäin yllätysvalmiita. Jos Ässät sijoittuu huonommille sijoille, niin sitten me nähdään tosi hieno kiekkokausi ja monet tulee parantamaan paljon peliään. Siitä olen pommin varma, että Ässät tulee olemaan parempi, kuin kolmena viime vuonna.

E: En ehi tarkistaa kirjotusvirheitä heti, eli sori jos lauseita on leikattu johonkin mihin sattuu :DDD
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joukkueesta nähdään mahdollisesti vielä yksi sopimuksen purku, joten eiköhän sisään päin tule mahdollisesti tämän jälkeen 1-2 jantteria.
Walli se ei ainakaan ole, eikös Juusolla ole sopimusta vielä kaksi kautta ja mahtuuko vielä jopa A-junnuihin? Viljanen tai Vuorisalo se pakeista voisi olla, hyökkääjistä jos se ei ole Embrich, niin Jaatinen, jolla on koe-aika menossa.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Viljasella on huonoin hinta-laatusuhde todennäköisesti, jos Viljanen olisi tällainen 7-8 pakki. Joten melko lähelle osuu VV:tä.
 
Viljasen sopimuksen purussa ei nyt ainakaan ole mitään järkeä. Eri asia sitten, jos kaupataan muualle niin, että vastaanottava tiimi maksaa sopimuksen purusta syntyvän hinnan.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ei hätää, ei tarvitse jossitella millään Viljasella, kyllä lähtijä on vuorenvarmasti Embrich. Hän on jo mukana pelaajalistassa ihan Musketeersin omillakin nettisivuilla..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei hätää, ei tarvitse jossitella millään Viljasella, kyllä lähtijä on vuorenvarmasti Embrich. Hän on jo mukana pelaajalistassa ihan Musketeersin omillakin nettisivuilla..

Embrich pelaa tänään nelosessa, ei alnakaan vielä ole siirtynyt yhtään mihinkään.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Embrich pelaa tänään nelosessa, ei alnakaan vielä ole siirtynyt yhtään mihinkään.

Hyvä näin. Lammikko ehti myös pelaamaan viime kaudella viisi peliä ennen kuin lähti, ei ole tietoa milloin nuo pikkusarjat alkavat P-Amerikassa
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Nuo pelit käsittääkseni takaavat Ässille siirtokorvaukset mahdollisen NHL-sopimuksen syntyessä.

Näinhän tuo meni Lammikon kohdalla. Embrichillä ehkä vähän pidempi matka NHL-soppariin. Voi toki siirtyä rapakon taakse muutaman pelin jälkeen.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
En joukkueen rakentamisesta paljon ymmärrrä, siksi maltillisesti tyydyn olemaan isommin neuvomatta siinä. On kuitenkin sanottava ääneen, että mikäli syyskuun lopun jälkeen Antti Jaatinen (se hyökkääjä) jatkaa kolmosketjussa ja Arttu Ruotsalainen takoo tehoja Nuorten SM-liigassa, tässä maailmassa on isoja asioita väärin. Koesopimuksen johtaminen varsinaiseen sopimukseen olisi paha juttu.

Miten Jaatinen > Ruotsalainen?
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
En joukkueen rakentamisesta paljon ymmärrrä, siksi maltillisesti tyydyn olemaan isommin neuvomatta siinä. On kuitenkin sanottava ääneen, että mikäli syyskuun lopun jälkeen Antti Jaatinen (se hyökkääjä) jatkaa kolmosketjussa ja Arttu Ruotsalainen takoo tehoja Nuorten SM-liigassa, tässä maailmassa on isoja asioita väärin. Koesopimuksen johtaminen varsinaiseen sopimukseen olisi paha juttu.

Miten Jaatinen > Ruotsalainen?

Juuri tällä hetkellä mikään ei puolla Jaatisen jatkamista Ässissä. On saanut kokeilla myös ylivoimaa ihan riittävästi. Ei mitään hyötyä. Tekisi mieli sanoa Korhosesta samat sanat, mutta antaa nyt olla vielä...

Ruotsalaisen tilannetta en ole itse sen tarkemmin seurannut. Mutta jos ei ole mitään erityistä syytä peluuttaa miestä junnuissa (joku pieni vamma tms ja pelaamalla kuntoon), niin itse nostaisin välittömästi edustukseen.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Siirtoikkunassa oli mielenkiintoinen tieto: "Nyt Jukureiden kuningasidea on liittää loppukauden ajaksi Karalahdet kimppaan samaan pakkipariin. Ratkaisu siirrosta saataneen ensi viikon aikana. Liigaseuroista myös Porin Ässät ja Tampereen Ilves ovat kiinnostuneita Jere Karalahden nimikirjoituksesta, mutta puolustajaa muutto Poriin tai Tampereelle ei tiettävästi houkuttele."

Vaikea on kyllä ymmärtää, miksi Ässät olisi kiinnostunut Karalahdesta.
 

Pantsy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Siirtoikkunassa oli mielenkiintoinen tieto: "Nyt Jukureiden kuningasidea on liittää loppukauden ajaksi Karalahdet kimppaan samaan pakkipariin. Ratkaisu siirrosta saataneen ensi viikon aikana. Liigaseuroista myös Porin Ässät ja Tampereen Ilves ovat kiinnostuneita Jere Karalahden nimikirjoituksesta, mutta puolustajaa muutto Poriin tai Tampereelle ei tiettävästi houkuttele."

Vaikea on kyllä ymmärtää, miksi Ässät olisi kiinnostunut Karalahdesta.
Olisikohan ässät olleet Karalahden perässä ennen kuin Marttisen kanssa tehtiin sopimus? Eli voi olla vanhaa tietoa tämä? En jaksa uskoa, että enää oltaisiin Karalahden perässä, sillä puolustajia on jo tarpeeksi.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Olisikohan ässät olleet Karalahden perässä ennen kuin Marttisen kanssa tehtiin sopimus? Eli voi olla vanhaa tietoa tämä? En jaksa uskoa, että enää oltaisiin Karalahden perässä, sillä puolustajia on jo tarpeeksi.
Tuntuisi aika loogiselta, että kiinnostus Karalahteen olisi ajoittunut ennen Marttisen sopimusta, mutta silti ihmettelen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kyä Jeremiaalle käyttöä olisi - äijämäisyyttä ei ole mitenkään liikaa tuossa pakistossa vaikka Jyssy tulikin - mutta tietääkseni Jeremias on pistänyt pillit pussiin ja lopettanut uransa. Ja kun kerran pelaajalla ei ole mitään mielenkiintoa siirtää punkkaansa Poriin, niin asia on sitä myöden taputeltu. P-Amerikasta kyllä löytyy vastaavia ja kovempiakin äijiä niin haluttaessa. Ennemmin koittaisin josko Nikke "Ankara" Hagman olisi sittenkin halukas raapustamaan nimensä Ässien tarjoamaan soppariin kun kerran HIFK-kuvio ei toteudu.
 

Bamb1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olisikohan ässät olleet Karalahden perässä ennen kuin Marttisen kanssa tehtiin sopimus? Eli voi olla vanhaa tietoa tämä? En jaksa uskoa, että enää oltaisiin Karalahden perässä, sillä puolustajia on jo tarpeeksi.
En voisi arvon palstaveli paljon enempää eri mieltä olla. Kyllähän tuo puolustus nyt huutaisi yhtä kokenutta kettua vielä. Olisihan Karalahti jo mainosarvoltaankin huikea signaus Ässiin.
ps. Ässät kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. ;)
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät kaipaa tulosyksikön sentteriä, katsoisin verorajalle vapaata pohjois-amerikkalaista.

Joo ei ole meillä ykkössentteriä. Olis ns. pakkohankinta. Kerälä lihoiksi. Kupru neloseen ja tekijämies ykköseen. Kaksi laituria menee hukkaan nyt kärkikentissä, kun ei kykenevää sentteriä.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Ei kai sentään? Jos nyt kuitenkin odotettaisiin ja sijoitettaisiin sitten mahdollisia kassanpohjia sinne pelinrakennukseen. Ei mitään Karalahtea vastaan, mutta vaikea olisi nähdä mitään muuta seurausta tuosta, kuin Semirin kaltainen rahat taskuun ja kotiin. Tuskin Jere luistimia naftaliinista enää edes kaivaa.

ps. Ässät kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. ;)

P.s. kirjoitetaan joko PS, P.s. tai P.S.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös