Playoffs 2016 välierät: HIFK – JYP

  • 102 238
  • 642

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
jaaha
Aivan kuin otteluketjussa kommentoin, Tarkki oli mielestäni tänään todella huono. Varmaan huonoin peli koskaan joita häneltä olen nähnyt. Perustan väitteeni noihin ripareihin. Eihän noin voittavan jengin mv voi pelata? Helpot vedot lörähtelevät maalin eteen.

Omasta mielestä Tarkki on aina torjunut peittämällä ja ripareita on tullut paljon. Tarkki tarvitsee eteensä isokkokoisia hyviä pakkeja ja itsekin taisi äskettäin kommentoida, että ei niitä kiinni tarvitse saada. Riittää kun on edessä. Kun hänet aikanaan valittiin Kärpissä MVP:ksi voin suurin piirtein pahoin, koska omaan silmään niissä peleissä oli jatkuvasti tilanteita joissa Tarkki ei tiennyt missä kiekko on ja selvisi niistä hyvien pakkien ansiosta.

Pahaoittelut muuten Jyväskylään haastattelun sisällön arvailusta. Ne tosiaan kannattaa lukea ensin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ei ollut henkinen. Aulie painoi laitaan selästä, paha sanoa oliko tilanteessa liiemmin edes vauhtia vai jäikö vaan joku paikka huonosti väliin vai menikö kenties hampaat edellä laitaan tilanteessa. Ei tuotakaan tilannetta liiemmin Nelosen toimesta jaksettu kelailla, kai siellä ois jonkun Jyväskyläiskerhon pitänyt viheltää niin maan perkeleesti, että joku Nelosella ois tajunnut kelata noita Boycen ja Löfmanin tilanteita nauhalta niin, että niistä jotain varmuutta ois saanut. Luulis tommosten tilanteiden näyttämisen kuitenkin kuuluvan ihan jokaiseen lähetykseen...

Selostajahan huomioi kyllä tuon Boycen tilanteen. Minäkään en lähetyksessä huomannut, mitä siinä tapahtui. Ramu luistelee siitä ohi ja ilmeisesti joku kontakti siinä sattui, kun Boyce kaatuu jäähän? Onko kukaan kelaillut ja osaisi valaista?
 

Baldrick

Jäsen
Eihän tää peli tuomareihin kaatunut ja uskon, että kyseessä on vain mediapeliä. Yllättävän hyvin Jatkoajan hokiterot kuitenkin tuohon näyttävästi ovat tarttuneet ja alkaa täälläkin puolella jo näkyä vähän tasonlaskua.

3-0 maali luonnollisesti vähän syljettää, sillä kivempi olisi tuo kiri 2.erässä aloittaa 2-0 tilanteesta kuin 3-0. Tuohon jos vielä kuvitteellisena lisää sen 2.erän alun maalin, niin peli olisi siinä tapauksessa vasta 3-0. Kuitenkin, kaikki varmasti ymmärtää, että eron kuromiseen vaikuttaa aika paljon tuossa kohti, että onko ero 2 vai 3 maalia. Toki 2-0 tilanteessa saattaisi myös HIFK pelata aktiivisemmin, joten mene ja tiedä, miten loppujen lopuksi vaikuttaisi.

5-2 maalin laittaisin kyllä lähes täysin Kemiläisen piikkiin. Itseäni on ruvennut ottamaan Kemiläinen jo välillä ihan huolella pattiin, kun saattaa ripuloida omissa miten sattuu ja taisipa muutama vaarallinen tilanne omissa tullakin Kemiläisen puppeloinnin seurauksena + oman veskan kolaaminen, kun kaverilla on kiekko. Tästä on ihan turha nillittää, vaikka Virtasen mediapelin ymmärrän, että käännetään tässä vaiheessa kaikki kivet.

Toivottavasti täällä palstan puolella viimeöiset molemminpuoliset pahanolon purkaukset pikkuhuppelissa on nyt saatu taputeltua ja voidaan jatkaa taas tutulla linjalla täälläkin osiossa. Alkoi jo vähän silmiä kirvellä tuo pieni oirehtiminen valmentajien asiaankuuluvasta ja jokakeväisestä löylynlyömisestä.

Nyt on JYPin kannalta varmasti parempi, että on 2 välipäivää, sillä seuraavasta pelistä tulee todennäköisesti kuluttava. Toivottavasti riittää puhti vielä tulevaan tiistain peliin ;)
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Selostajahan huomioi kyllä tuon Boycen tilanteen. Minäkään en lähetyksessä huomannut, mitä siinä tapahtui. Ramu luistelee siitä ohi ja ilmeisesti joku kontakti siinä sattui, kun Boyce kaatuu jäähän? Onko kukaan kelaillut ja osaisi valaista?

Omaan silmiin näytti jalkakampilta Ramulta, Boyce oli kiekoton tilanteessa. Selostaja toki huomioi, mutta ohjaaja ei jostain syystä sitten millään halunnut kaivaa tätä nauhalta, vaikka se siitä näkyikin. IFK:n vastaavat tilanteet kaivettiin joka kerta nauhalta, jos jota kuta sattui ja tuo hieman ihmetyttää. Vai eikö vain muka kiinnostanut, kun kyseessä oli vain kuitenkin JYPin paras pelaaja näissä pleijareissa, mutta muuten ihan täysin neverheard kanukki?
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eilen ja tänään samaa mieltä: kyllä, tuomareille sattui virheitä eilen ja sattuu aina. Ja molemmille joukkueille jäi viheltämättä jäähyjä ja varmaan vihellettiin väärinkin. Tämä tapahtuu, koska meillä ei ole vielä sellaista liiketunnistusta hyödyntävää digituomaria, joka konfiguroidaan pudotuspelitaajuudelle ja lukee vielä iltakohtaisesti pelin hengen. Ja tuskin tuleekaan ihan hetkeen.

Itse pelissä HIFK oli parempi, nälkäisempi, rohkeampi. JYP oli eilen parhaimmillaan, kun uskallettiin pelata tilanteessa, jossa oltiin peli jo hävitty. Kolmas erä oli ryhdikästä kiekkoa, mutta sanon saman mitä viime Jyväskylän pelin jälkeen: peliä pelataan aina suhteessa tulostauluun ja vastustajaan. Samoin kuin JYP teki Jyväskylässä 3-0:n jälkeen, samoin Helsingissä eilen: HIFK teki sen tarvittavan voittaakseen pelin. Eilen toki yhden maalin sitäkin enemmän, 4-3 olisi riittänyt, kuten 3-2 riitti sitä ennen.

Ja maanantaina on taas uusi peli, uusi käsikirjoitus, uusi voittaja. Senkin matsin voittaa se joukkue, joka osaa tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja sinä kyseisenä iltana. Itsestään selvä asia? Ei välillä tunnu olevan.

Vielä kerran onnittelut Helsinkiin, hieno peli ja hyvä tunnelma! Jyväskylä keskittyy nyt siihen, että päästään vääntämään seiskapeliin tämä mielenkiintoinen yllätysten sarja.

Jupa
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Arvon Maikkeli: höpö höpö. Onnea ei ole olemassa. Osumat pitää ansaita. Maali(nteko)paikkoja voi luoda miljoonittain, mutta ellei kiekko kimpoa vastustajan ärsyttävimmän pelaajan naamasta tai takapuolesta tai muulla tavoin sisään, on joukkue ollut huonompi (tai yhtä huono) kuin vastajoukkue.
Arvoisa Aurinkotuuli
Tuo on sinun mielipide ja mielipiteisiin, eikä muihin makuasioihin juurikaan pysty vaikuttamaan.
Itse uskon onnen, tuurin, munkin, säkän, flaxin, tai miksi kukin tätä sattumien summaa haluaa kutsua, olemassaoloon. Vaikka en uskovainen olekaan, uskon myös urheilun "jumalien" pitävän huolta, että pitkässä juoksussa nallekarkit menee tasan.
Mutta nyt pitää mennä. Eurojackpotin kuponki pitää pistää sisään.
 
Viimeksi muokattu:

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Tuhannet kiitokset Sekera taas näistä. Voiko noista tilastoista vetää jotain johtopäätöksiä?
1. HIFK on parempi tekemään maaleja?
2. HIFK:n mv-peli voittaa JYP:in vastaavan?

Tai jotain muuta?

Maaleista tai mv-pelin paremmuudesta on paha pelkillä laukaustilastoilla tehdä päätelmiä, mutta varmasti molemmat päätelmäsi ovat perusteltavissa jo pelkästään maalisarakkeista. Nämä tilastot kertovat joukkueiden pelin rakenteesta.

Mää lähtisin tämmöisillä päätelmillä liikkeelle, sen kummemmin sarjaa seuraamatta:
1. HIFKin hyökkäyspeli on rakenteellisesti tehokkaampaa, koska maalipaikkojen prosenttiosuus kaikista laukauksista on korkeampi.
2. JYP pyrkii räiskimään kiekkoa liikaa hyökkäysalueella, koska maalipaikat=vaarallisen maalintekoalueen laukaukset ovat tasan, mutta JYP on laukonut ko. sektorin ulkopuolelta 39 laukausta HIFKiä enemmän.

Maalinteon paremmuudesta: HIFKin laukausprosentti tasakentällisin on 8,8 % ja JYPin 5,9 %. Molemmat ovat keskiarvon yläpuolella. Tasakentällismaalit ovat HIFKille 13-11. Sektoreittain on suht tasaista:
  • Alle 5 metristä HIFKin tehokkuus 19,2 % ja JYPin 18,5 %
  • Keskisektorista HIFKin tehokkuus 13,9 % ja JYPin 13,9 %
  • Aloituspisteen kaaren ja siniviivan välistä HIFKin tehokkuus 4,4 % ja JYPin 1,0 % --> Tässä tulee suurin ero.
  • Pienen kulman laukauksissa molempien tehokkuus pyöreä 0 %.
 

Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #44,
5-2:ssa Åsten otti ilmeisesti kontakti Tarkkiin. Kemiläisen olisi pitäny pelata tilanne kovemmin tai antaa Åstenin ajaa selvästi Tarkin yli, nyt se oli semmoinen puolittainen tilanne ja jäi tuomarilta huomaamatta. Ellen väärin katsonut niin tuomari oli sijoittunut väärin pelaajiin nähden ja näin ollen ei edes nähnyt, että Åsten osui.
Eikös Nättinen saanut Jyväskylässä jäähyn vastaavankaltaisessa tilanteessa? HIFK:n veskari sulkee kiekon alueen ulkopuolella ja Nättinen osuu veskaan pakin avustuksella.
 

SjV

Jäsen
Harvemmin noissa on katsottu, miksi mv:n syliin on jouduttu. Onpa jopa kiekkoa kuljettavalle pelaajalle tuomittu tällä kaudella 2min estämistä, kun on samalla mv:iin osunut.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Eikös Nättinen saanut Jyväskylässä jäähyn vastaavankaltaisessa tilanteessa? HIFK:n veskari sulkee kiekon alueen ulkopuolella ja Nättinen osuu veskaan pakin avustuksella.
Tuota en muista mutta Boycen kontaktin Hussoon kyllä muistan. Siinä oli tekemisen meininki.
 
Suosikkijoukkue
IFK
HIFK voi ansaitusti nimetä - ainakin fanikulttuurin osalta - itsensä stadin kingeiksi. Tässä välieräsarjassa JYP- kannattajat pääsevät sisäänkäynnissä sisään samoilla rutiineilla, kuin omat kannattajat. Pelin jälkeen voi jutella asiallisesti pelistä lähes kenen vain kanssa, joka osuu vierelle. Eilenkin pari punapaitaa toivotteli aidosti onnea seuraavaan peliin. Sellainen rehti lätkäkulttuuri vallitsee Nordiksella - asia joka ei Jokerileirissä esimerkiksi aina tullut esille.

Olenhan tämän kulttuurin aina tiennyt, mutta eilen taas oli paljon mukavampi hypätä bussiin kohti JKLää, kun bussiin kmävellessä ei tarvinnut kuunnella mitään provoja, vaan peliä pystyi käymään läpi pilke silmäkulmassa HIFK -paitaisten kanssa.

Tällaista on aina mukava lukea, näinhän sen tulee mennäkin mutta aina ja joka paikassa ei ole itsestään selvää vastustajan kunnioittaminen kannattajien kesken. Nordiksella ollaan pirun ylpeitä stadilaisuudesta ja omasta rakkaasta tunarilaumastamme ja ajoittain sekasortoisesta seurastamme, mutta osataan antaa arvoa muillekin hienoille seuroille ja näiden kannattajille. Joka halliin mahtuu toki niitä mätiä omenoitakin mutta uskoisin, että vieraskannattajatkin tuntevat pääosin itsensä Nordikselle tervetulleeksi (vaikka heille osoitettu katsomonosa toki on mitä on). Itsekin tykkään käydä vaihtamassa aina muutaman sanan vastustajan paitaan sonnustautuneiden kannattajien kanssa niin koti- kuin vieraspeleissäkin. Kentällä ollaan vihollisia, ulkopuolella samanhenkisiä lätkäjätkiä ja -mimmejä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Vahva luotto on että Maanantaina JYP ottaa voiton ja mennään seiskapeliin. Perusteluina kotiluolan etu, pari lepopäivää ja se että tiukoissa paikoissa on yleensä onnistuttu puristamaan se paras peli. Eilinen peli hävittiin jo ekassa erässä, loppu oli vaan pelailua. Tarkki ei ollut ihan parhaimmillaan, ja ei nyt pakitkaan liikaa auttaneet esimerkkeinä Jokinen ja Kemiläinen.

Odotan jo innolla mitä Maanantain peli tuo tullessaan, niin erikoisia ja hermoja raastavia pelejä nämä ovat olleet.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos osallistun muutaman tekemäni huomion kautta paremmuus-debattiin, en tee sitä tieteen saavutuksia siteeraten. Kysymys on selkeästi arvostelmista, jolloin on paikallaan esittää pieni ontologinen argumentti. Tarkoitus olisi myös vähän pr...pr... problematisoida (muokata keskustelun alla olevan asian palikoita hieman toisiin kategorioihin). Esitetyt ajatukset ovat mielenkiintoa herättäviä ja haluan puolestani osallistua - myöhässä. Tuon vastakkaisen näkemyksen BigRedCatin ja julle-jr:n kirjoituksiin.

Tervetuloa vain keskusteluun! Vastasin sinulle kattavammin aihetta paremmin käsittelevään ketjuun täällä: Jääkiekko ja sattuma | sivu 3 | Jatkoajan keskustelupalsta
Jos aihe kiinnosti muitakin palstalaisia, toivoisin että lukisitte nälkävuoden pituisen tekstin ja kommentoisitte niin saataisiin keskustelua. Vastaan tähän vain yhteen osaan viestistäsi, muiden kappaleiden vastaukset löytyy kahdesta viestiästä linkin osoittamassa ketjussa Jääkiekko ja sattuma. Olisi myös kiinnostavaa kuulla, mitä sanottavaa @julle-jr :llä on tähän Sannoittajan tekstiin. Mutta pyrin omalta osaltani siirtämään jatkokeskustelun paremmin sopivaan ketjuun, ja pyydän palstalaisilta anteeksi tätä "välipäiväläppä"-viestiä.

Huom! Haluan korostaa, että minulle nimenomaan on tärkeää tehdä ero keinon ja päämäärän välillä! Sehän on tärkeä osa pointtiani, ja tältä osin et voisi juuri enempää väärin tulkita tekstejäni.


Minun mielestäni paremmuuden arviointi on lopputuloksen arviointia, joka pätee universaalisti niin putkiremonttiin kuin pallopeliinkin. Voittanut joukkue on ollut parempi puolustus- ja hyökkäyspelissään ottelun ratkaisevilla hetkillä. Jos arvioi paremmuutta muun kuin lopputuloksen kannalta, tulee mielestäni arvioineeksi enemmän joukkueen harjoittelua (jossa pelitavallisten asioiden toteuttaminen on onnistunut optimaalisesti, vain tehtyjen ja päästettyjen maalien suhde on ollut epäsuotuisa muutaman pikku nukahduksen takia, jotka kyllä pitkässä juoksussa saadaan korjattua).


Väität että tämä pätee universaalisti. Osoitan esimerkillä, ettei näin ole. Kaksi valmentajaa valmentaa juoksijoita tavoitteena voittaa toinen vuoden päästä olevissa kisoissa (oletetaan esimerkin vuoksi, että juoksijat ovat tässä vaiheessa kaikilta ominaisuuksiltaan täysin identtisiä). Olkoot nimiltään vaikka lyhyen tylsästi A ja B. Lopputulos on siis menestys tuossa kilpailussa, kaikki muu siihen tähtäävää toimintaa.

A:n valmentajan ansiosta hänen suojattinsa kehittyy selvästi nopeammaksi juoksijaksi kuin B, eikä B:llä pitäisi olla kisassa mitään jakoa. Kuitenkin A:n nukkuessa hänen jalkaansa puraisee myrkkyhämähäkki, jonka takia h-hetkellä A linkkaa alle puolen tehon ja häviää B:lle. Nyt Sannoittajan ja kumppaneiden lailla maailmaa katsova ihminen katsoo ainoastaan lopputulosta, eli siis juoksukilpailun lopputulosta. Hän vetää johtopäätöksen, että A:n valmentaja oli huonompi valmentaja kuin B:n, sillä näinhän on lopputuloksen perusteella oltava. Tuolla logiikalla mitään muuta ei ole paremmuuden määrittämiseksi tarvis edes katsoa.

Jos tässä kohtaa on sitä mieltä, että näin ei valmentajien välistä paremmuutta voi määrittää tässä tapauksessa vain lopputulosta katsomalla, on väistämätön looginen johtopäätös hylätä ajatus siitä, että lopputuloksen arviointi on universaalisti yhtä kuin paremmuuden arviointi. Ja jos tässä tulee tarve saivarrella sillä, miksi esimerkin tilanne ei muka jotenkin sovi, osoittaa sekin vain ettei tuo universaalisti päde, vaan prosessiin joudutaan katsomaan lopputuloksen lisäksi.

Dieselin yhtä ajatusta haluaisin myös oikaista. Pallopelissä säännöt eivät ole yksin tasaveroisen lähtötilanteen takaamista varten. Pallopelissä on konstitutiiviset säännöt, ts. säännöt luovat jääkiekon. Ilman sääntöjä ei ole peliä. Regulatiiviset säännöt pätevät ruokailuun ja liikenteeseen. Vaikka et käyttäisi haarukkaa ja veistä, kuten länsimaissa (säännön mukaan) kuuluu, ruokailu ja tarpeentyydytys on silti mahdollista.

Tästä ollaan sentään samaa mieltä!
 

pinball Map

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kovaa itkua dumareista. 3 maalissa oli oliko se Viron poika löi Rambolta mailan, mutta 5 maali niin siinä ei kyllä ollut mitään. Jos koomailut lopetetaan niin game 7 nähdään.

Tämä sarja muistuttaa pahasti Kärpät- JYP välierä missä mentiin 7 peliin. Siinä oli ekassa pelissä ryöstön paikka, mutta ei sitä saatu. Sama oli tämän sarjan ekassa pelissä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli pelin aikana naureskeltua itsekseen, että no nyt on ihme jos tappiota selitellään tuomareilla. En kyllä sekuntiakaan uskonut että tuossa pelissä olisi aiheesta napistavaa, mutta oli aikamoinen järkytys huomata että parranpärinää aiheesta riitti vaikka kuinka. Selvä JYP-fanien enemmistö on kuitenkin katsellut samaa peliä kuin minäkin. Siinä myös JYP olisi helposti voinut saada enemmän ja kovempia rangaistuksia. Selailin otteluseurantaa ja jotenkin kuvaavaa oli, kun tuomareiden syyttämisen houkutus kävi parille nimimerkille liian suureksi, totesi joku TPS-fani kyseenalaista jäähyä edeltäneen kaksi selkeää JYP-kamppia joita ei vihelletty. Ihan yhtä lailla HIFK olisi voinut niistä tehdä maalinsa, kun ilmeisen tehokkaasti hyökkäyspäässä esiintyi tuossa vaiheessa peliä.

Jos HIFK olisi hävinnyt, meidän leiristä valitettaisiin varmaan osan toimesta suht kovaäänisesti kiekottomien HIFK-pelaajien ajeluista avojäällä, Liivikin selkään ajelusta, Taimeen kohdistuneesta "laitataklauksesta", Åstenin kevyehköstä jäähystä (minusta vähintäänkin ok vihellys ja turha temppu MMÅ:lta, hyvä että veskojen koskemattomuutta varjellaan) jne. Mistään kotituomaroinnista on ihan turha puhua.

Matsihan oli viihdyttävä! Vuorostaan punaisilta loistava aloitus, ja JYPille propsit loppuun asti taistelusta. HIFK vähän mukavoitui ja JYP meinasi päästä pelottavan lähelle parin alokasmaisen merkkausvirheen ja höntyilyn seurauksena (Auvitu kunnostautui pelin loppupuolella omassa päässä vähemmän mairittelevasti kahdessa maalissa). Oli myös hauskaa nähdä vähän tunnetta, ja Yonkmanilla ei ole kyllä helppoa tuolla. Kaveri pelaa isoja minuutteja ja se alkaa selvästi painaa jaloissa. Tämän tajunneena HIFK:kin selvästi koittaa hakea kaveria ulos tai vähintään jäähylle, joten aikamoista tasapainoilua herralla tuon isännän roolin ja joukkueen edun kanssa. Toistaiseksi on hoitanut hommaa oikein hyvin, ja pakkohan tuosta on tykätä!

Katsokaapa vaikka se maalineduskähinä, missä Genekin ryntäsi paikalle. Liivik huomaa että edessä on Yonkman, jolloin nimenomaan alkaa hirveä tökkiminen ja Simo yritti päästä Yonkmanin kimppuun enemmänkin, mutta linjuri oli välissä. Tämän jälkeen pamahtaakin Gene paikalle. Loistavaa toimintaa Mattilta muuten, eikä se tilanne nyt ihan niin mennyt kuin otteluseurannassa tv:n perusteella osa näki että Yonkman alisti ja nöyryytti. Yonkmanille tehtiin loistavasti selväksi, että hän ei saa ylimääräistä kunnioitusta, vaan räksyttäjät Åsten ja Simokin uskaltavat kyllä tulla hänen kimppuunsa, ja vaihtaa tarvittaessa ehjän nenänsä Yonkmanin ulosajoon. Samaten Matt näytti että jos Nolan haluaa alkaa kukkoilemaan, ollaan meillä kyllä valmiina vastaamaan puhelimeen ja noista tilanteista myös Yogi joutuu jäähylle, vaikkei hanskat tippuisikaan. Tämä sataa meidän laariin.

Ja Yonkman on minusta aivan loistava puolustuspään mörkö, ja kelpuuttaisin meille pienemmällä peliajalla ehdottomasti! Tosin en vaihtaisi Mattiin ihan tunnesyistä. Helvetin kova jätkä joka osaa vielä pelatakin, eikä ole likainen pelaaja. Kiva että näitä on Liigassa. Mitään ylimääräistä kunnioitusta meidän lihaosasto ei kuitenkaan näytä herralle antavan, vaan enemmänkin päinvastoin. Mukavaa myös että peli on fyysistä, ja eilen HIFK kyllä vei tätä osastoa etenkin ensimmäisen erän taklauksilla ja maalineduspelillä. Maanantaina varmaan JYP tulee kotonaan sitten kahta kovempaa.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Jos maanantaina saataisiin vihdoin nyt se JYPin ekan erän rynnistys kuriin, mitään esteitä sarjan katkaisemiselle ei pitäisi olla. Paineita ei oikeastaan ole kummallakaan, JYP lähti sarjaan altavastaajana ja IFK:lla ei ole pakkovoiton paikka.

Kun katsoi ennen keskiviikon matsin alkua JYPin pelaajien eleitä (Yonkmanin jäätävä tuijotus, Lahden keskittynyt mutina pää alhaalla) pukukoppikäytävällä ennen matsin alkua,osasi jo odottaa että nyt tulee Valtra kovaa pelin alkuun. Alussa tulleet kaksi jäähyä nyt eivät sinällään JYPin huikean alkurynnistyksen tuotosta olleet, mutta yhtä kaikki kotijoukkue oli silloin päättänyt paketoida matsin heti alkuun. Maanantaina haluaisin nähdä samanlaisia ilmeitä valkopaitaisilta pelin alkuun, ettei taas menisi vuorikiipeilyksi loppupeli. Halutessaan IFK pääsee kyllä pelin päälle, se on nähty.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tuli pelin aikana naureskeltua itsekseen, että no nyt on ihme jos tappiota selitellään tuomareilla. En kyllä sekuntiakaan uskonut että tuossa pelissä olisi aiheesta napistavaa, mutta oli aikamoinen järkytys huomata että parranpärinää aiheesta riitti vaikka kuinka. Selvä JYP-fanien enemmistö on kuitenkin katsellut samaa peliä kuin minäkin. Siinä myös JYP olisi helposti voinut saada enemmän ja kovempia rangaistuksia. Selailin otteluseurantaa ja jotenkin kuvaavaa oli, kun tuomareiden syyttämisen houkutus kävi parille nimimerkille liian suureksi, totesi joku TPS-fani kyseenalaista jäähyä edeltäneen kaksi selkeää JYP-kamppia joita ei vihelletty. Ihan yhtä lailla HIFK olisi voinut niistä tehdä maalinsa, kun ilmeisen tehokkaasti hyökkäyspäässä esiintyi tuossa vaiheessa peliä.

Katsokaapa vaikka se maalineduskähinä, missä Genekin ryntäsi paikalle. Liivik huomaa että edessä on Yonkman, jolloin nimenomaan alkaa hirveä tökkiminen ja Simo yritti päästä Yonkmanin kimppuun enemmänkin, mutta linjuri oli välissä. Tämän jälkeen pamahtaakin Gene paikalle. Loistavaa toimintaa Mattilta muuten, eikä se tilanne nyt ihan niin mennyt kuin otteluseurannassa tv:n perusteella osa näki että Yonkman alisti ja nöyryytti. Yonkmanille tehtiin loistavasti selväksi, että hän ei saa ylimääräistä kunnioitusta, vaan räksyttäjät Åsten ja Simokin uskaltavat kyllä tulla hänen kimppuunsa, ja vaihtaa tarvittaessa ehjän nenänsä Yonkmanin ulosajoon. Samaten Matt näytti että jos Nolan haluaa alkaa kukkoilemaan, ollaan meillä kyllä valmiina vastaamaan puhelimeen ja noista tilanteista myös Yogi joutuu jäähylle, vaikkei hanskat tippuisikaan. Tämä sataa meidän laariin.

Mun mielestä on aika turha lähteä lukemaan läpi jotain otteluseurantaketjua jälkikäteen ja sen perusteella vetää analyysiä miten ihmiset näkevät pelin. Porukka elää siellä aika tunteella mukana ja vasta pelin jälkeen porukka osaa muodostaa selvempiä ajatuksia tilanteista ilman niitä valtavia otsassa kasvavia kyrpiä. Tuomaritoimintaa ja ottelua, kun yleensä pitää katsoa myös kokonaisuutena, ei yhtenä tilanteena sieltä ja täältä, kuten otteluseurantaketjussa.
Kuvaavaa voisi olla myös se, että IFK:n (tai TPS:n) leiristä kukaan ei edes huomannut sitä Boycen nilkkaa telonutta jalkakamppia, tämähän oli noin 30s ennen Zabo -jäähyä. Zabo -jäähystä voi olla montaa mieltä ja eiköhän kaikki sen jäähyn itsessään hyväksy, Liivikin huitomista sen sijaan taas ei pidä hyväksyä. Joten sikäli on ihmeellistä nostaa jälkikäteen esiin tuo Zabon kampittamisesta tullut jäähy, kun näin jälkikäteen porukka on enemmänkin purnannut tuosta huitomisesta kuin itse jäähystä.

Gene-Mattikin olisi saanut tulla runkosarjassa samalla tapaa uhoamaan Yonkmanille, olisi ollut nenä kipeä sen jälkeen ja kansa saanut sirkushuveja. Yonkmanhan on IL:n haastattelussa harmitellut, että kukaan ei oikein uskalla lähteä hänen kanssaan tanssimaan, Näin pleijareissa on selvää, että kummankaan runkomiehet eivät lähde hölmöilemään tärkeissä matseissa heti ottelun alussa itseään pihalle tappelemisesta ja poistu koppiin rukoilemaan, että Sampo ei heitä vielä ekstraa päälle. Joten sikälihän tuo on pelkkää bluffaamista ja höyhenten röyhistelyä suuntaan, jos toiseen ja katsotaan, josko toiselta saisi hanskat putoamaan ja näin ollen sen 10min jäähyn ainakin. Toisin sanoen tekevät sitä työtä mistä heille maksetaan, mutta samalla pitävät aivot pelissä eivätkä jätä omiaan ihan kuseen, tietäen merkityksensä joukkueilleen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olen samaa mieltä. Se oli Virtaselta ihan turhaa vinkumista. Tekosyynä voi pitää hävityn pelin jälkeen tunteet pinnassa ja vitutus päässä. Ihan mielenkiinnosta kysyn mitä mieltä olet Törmäsen pelin jälkeisistä ulinoista?

Tuppuraiseen kohdistunut heitto oli mauton. Keskiviikon jälkeen Törmänen heitti nopeasti, että Luttisen jäähy oli höpöhöpö jäähy tai jotain tuommoista, mutta mieluummin noin ohi mennen tuommoinen heitto kuin minuuttien kitinä tuomaroinnista eikä Törmänen siinä tuomarien syyksi tappiota kaatanut kuten Virtanen kaatoi nyt. Kaikki kitinä medialle tuomareista jonkun yhden tai parin virheen takia on säälittävää varsinkin kun siellä ei tosiaan nyt edes tapahtunut oikein mitään rikkeitä. Toki tunteella tässä eletään ja niin pitääkin.

Sanon kuitenkin edelleen, että JYP-fanit ovat erittäin asiallista porukkaa ja joukkue on kova, en ihmettele jos tiistaina pelattaisiin Nordiksella.

Omaan silmiin näytti jalkakampilta Ramulta, Boyce oli kiekoton tilanteessa. Selostaja toki huomioi, mutta ohjaaja ei jostain syystä sitten millään halunnut kaivaa tätä nauhalta, vaikka se siitä näkyikin. IFK:n vastaavat tilanteet kaivettiin joka kerta nauhalta, jos jota kuta sattui ja tuo hieman ihmetyttää. Vai eikö vain muka kiinnostanut, kun kyseessä oli vain kuitenkin JYPin paras pelaaja näissä pleijareissa, mutta muuten ihan täysin neverheard kanukki?

En tiedä miksi tuolle Neloselle tuntuu noiden hidastusten ja uusintojen näyttäminen tilanteista olevan niin hemmetin vaikeaa. Keskiviikon matsista ei saatu Luttisen jäähystä hidastusta ollenkaan siinähän sitä sitten mietti, että mistäköhän se tuli ja lopultahan se olikin todella heppoinen vihellys.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä on aika turha lähteä lukemaan läpi jotain otteluseurantaketjua jälkikäteen ja sen perusteella vetää analyysiä miten ihmiset näkevät pelin. Porukka elää siellä aika tunteella mukana ja vasta pelin jälkeen porukka osaa muodostaa selvempiä ajatuksia tilanteista ilman niitä valtavia otsassa kasvavia kyrpiä. Tuomaritoimintaa ja ottelua, kun yleensä pitää katsoa myös kokonaisuutena, ei yhtenä tilanteena sieltä ja täältä, kuten otteluseurantaketjussa.
Kuvaavaa voisi olla myös se, että IFK:n (tai TPS:n) leiristä kukaan ei edes huomannut sitä Boycen nilkkaa telonutta jalkakamppia, tämähän oli noin 30s ennen Zabo -jäähyä. Zabo -jäähystä voi olla montaa mieltä ja eiköhän kaikki sen jäähyn itsessään hyväksy, Liivikin huitomista sen sijaan taas ei pidä hyväksyä. Joten sikäli on ihmeellistä nostaa jälkikäteen esiin tuo Zabon kampittamisesta tullut jäähy, kun näin jälkikäteen porukka on enemmänkin purnannut tuosta huitomisesta kuin itse jäähystä.

Gene-Mattikin olisi saanut tulla runkosarjassa samalla tapaa uhoamaan Yonkmanille, olisi ollut nenä kipeä sen jälkeen ja kansa saanut sirkushuveja. Yonkmanhan on IL:n haastattelussa harmitellut, että kukaan ei oikein uskalla lähteä hänen kanssaan tanssimaan, Näin pleijareissa on selvää, että kummankaan runkomiehet eivät lähde hölmöilemään tärkeissä matseissa heti ottelun alussa itseään pihalle tappelemisesta ja poistu koppiin rukoilemaan, että Sampo ei heitä vielä ekstraa päälle. Joten sikälihän tuo on pelkkää bluffaamista ja höyhenten röyhistelyä suuntaan, jos toiseen ja katsotaan, josko toiselta saisi hanskat putoamaan ja näin ollen sen 10min jäähyn ainakin. Toisin sanoen tekevät sitä työtä mistä heille maksetaan, mutta samalla pitävät aivot pelissä eivätkä jätä omiaan ihan kuseen, tietäen merkityksensä joukkueilleen.

Olet aivan oikeassa, otteluseuranta ei anna reilua kuvaa reaktioista. Sinun olen nähnyt jauhavan tuomareista nyt muuallakin kuin otteluseurannassa, mutta totesinkin selvän JYP-fanien enemmistön laittavan tappion ihan muiden kuin tuomarien piikkiin. Ja kuten itsekin totesit, tilanteet näkee yleensä vähän valikoivasti omien lasien läpi, minkä takia olisi syytä muistaa siellä olleen nekin tilanteet jotka ei menneet teitä vastaan.

IFK vaihtaa Genen Yonkmaniin ihan varmasti koska tahansa. Ja Matt väänsi vähintäänkin tasurin jo Josh Grattonin kanssa, joka on ennakkoon Yonkmania kovempi tappelija. Eli ihan turha tehdä Yonkmanista jotain myyttistä sankaria jota kukaan ei uskaltanut haastaa, ja jolle kukaan ei voi pärjätä. Kova se on, sitä en kiistä, mutta kuolevainen. HIFK:sta myös Aulie on uskaltanut ennenkin urallaan tapella Yonkmanin tasoisia pugilisteja vastaan. Eipä sillä ettäkö sillä olisi mitään merkitystä kumpi jonkun nyhjäyksen vie, jos uskaltaa lähteä, ellei ihan teurastusta nähdä mallia Generous-Tikka.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Olet aivan oikeassa, otteluseuranta ei anna reilua kuvaa reaktioista. Sinun olen nähnyt jauhavan tuomareista nyt muuallakin kuin otteluseurannassa, mutta totesinkin selvän JYP-fanien enemmistön laittavan tappion ihan muiden kuin tuomarien piikkiin. Ja kuten itsekin totesit, tilanteet näkee yleensä vähän valikoivasti omien lasien läpi, minkä takia olisi syytä muistaa siellä olleen nekin tilanteet jotka ei menneet teitä vastaan.

IFK vaihtaa Genen Yonkmaniin ihan varmasti koska tahansa. Ja Matt väänsi vähintäänkin tasurin jo Josh Grattonin kanssa, joka on ennakkoon Yonkmania kovempi tappelija. Eli ihan turha tehdä Yonkmanista jotain myyttistä sankaria jota kukaan ei uskaltanut haastaa, ja jolle kukaan ei voi pärjätä. Kova se on, sitä en kiistä, mutta kuolevainen. HIFK:sta myös Aulie on uskaltanut ennenkin urallaan tapella Yonkmanin tasoisia pugilisteja vastaan. Eipä sillä ettäkö sillä olisi mitään merkitystä kumpi jonkun nyhjäyksen vie, jos uskaltaa lähteä, ellei ihan teurastusta nähdä mallia Generous-Tikka.

Niistä olen jauhanut lähinnä (eilisen osalta) ottaen kantaa tuohon Lahden mailan huitomiseen (joka nousi Virtasen ansiosta/syystä enemmänkin esille) ja Boyceen kohdistuneeseen jalkakamppiin josta ei saatu sitä hidastusta ja Kolehmaisen taklaukseen. Kuitenkin huomannet, että otteluketjussa sanoin JYPin hävinneen ihan itse pelin omiin tyhmiin virheisiin. Tuomareitten selän taakse en ole tämän pelin suhteen ollut missään vaiheessa piiloutumassa. Viheltämättä jätetyt tilanteet ja vihelletyt tilanteet luonnollisesti ohjaavat peliä suuntaan tai toiseen, mutta moiselle jossittelu -linjalle lähtiessä uppoaa lähinnä loputtomaan suohon, kun kellään ei tietääkseni ole lasipalloa josta näkisi miten olisi käynyt, jos asiat olisivat menneet toisin. Valitettavasti kovinkaan usein tuomarit eivät vihellä niin unelmapeliä, että pelistä keskustellessa joku ei tuo esiin niitä muutamia virheitä mitä heiltä tuli, se on toki normaalia, niin virheet kuin niistä keskustelu.

Ei Yonkmankaan mikään kuolematon ole, enkä hänestä mitään myyttistä sankaria ole tekemässä. Tosiasia on, että hävisit tai voitit tappelun luultavasti otat osumia vastaan ja silloin se nenä saattaa tulla kipeäksi. Mutta kyllähän tuo on nähty kauden mittaa, että ei Yonkmanin kanssa kovin moni ole halunnut ottaa matsia. Jos halukkaita olisi, niin haastajia kyllä olisi varmaan tullut koputtelemaan useammin. Toki tämäkin johtuu osittain ihan Liigajohdon linjauksesta.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niistä olen jauhanut lähinnä (eilisen osalta) ottaen kantaa tuohon Lahden mailan huitomiseen (joka nousi Virtasen ansiosta/syystä enemmänkin esille) ja Boyceen kohdistuneeseen jalkakamppiin josta ei saatu sitä hidastusta ja Kolehmaisen taklaukseen. Kuitenkin huomannet, että otteluketjussa sanoin JYPin hävinneen ihan itse pelin omiin tyhmiin virheisiin. Tuomareitten selän taakse en ole tämän pelin suhteen ollut missään vaiheessa piiloutumassa. Viheltämättä jätetyt tilanteet ja vihelletyt tilanteet luonnollisesti ohjaavat peliä suuntaan tai toiseen, mutta moiselle jossittelu -linjalle lähtiessä uppoaa lähinnä loputtomaan suohon, kun kellään ei tietääkseni ole lasipalloa josta näkisi miten olisi käynyt, jos asiat olisivat menneet toisin. Valitettavasti kovinkaan usein tuomarit eivät vihellä niin unelmapeliä, että pelistä keskustellessa joku ei tuo esiin niitä muutamia virheitä mitä heiltä tuli, se on toki normaalia, niin virheet kuin niistä keskustelu.

Ei Yonkmankaan mikään kuolematon ole, enkä hänestä mitään myyttistä sankaria ole tekemässä. Tosiasia on, että hävisit tai voitit tappelun luultavasti otat osumia vastaan ja silloin se nenä saattaa tulla kipeäksi. Mutta kyllähän tuo on nähty kauden mittaa, että ei Yonkmanin kanssa kovin moni ole halunnut ottaa matsia. Jos halukkaita olisi, niin haastajia kyllä olisi varmaan tullut koputtelemaan useammin. Toki tämäkin johtuu osittain ihan Liigajohdon linjauksesta.

Hyvä viesti, josta olen kokonaisuudessaan samaa mieltä. Toivottavasti tuomarointi pysyy mahdollisimman tasapuolisena jatkossakin, vaikka täysin johdonmukaista siitä ei varmasti tulla koskaan saamaan.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Hyvä viesti, josta olen kokonaisuudessaan samaa mieltä. Toivottavasti tuomarointi pysyy mahdollisimman tasapuolisena jatkossakin, vaikka täysin johdonmukaista siitä ei varmasti tulla koskaan saamaan.

Tuomarointi sarjassa on ollut ehdottomasti tasapuolista kyllä. Ihan sellaista se ei ole mitä minä toivoisin, ja varmasti joku muu toivoisi toisella tavalla erilaista.

Taklauspeli on sallittu, ja se näkyy pelaajien rohkeutena pelata loppuun saakka. Tämä on hyvää pelin palvelua, jossa seuraus on näkyvissä myös siinä että taklattavat ovat valmiina tilanteisiin, makailemaan ei jäädä ja myös taklaajilla on homma hanskassa ja kädet alhaalla.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mutta kyllähän tuo on nähty kauden mittaa, että ei Yonkmanin kanssa kovin moni ole halunnut ottaa matsia.
Miten se on nähty? Yonkman on haastanut ja kaikki luikkineet pakoon? En muista, että kukaan olisi halunnut tapella esim. Jasse Ikosenkaan kanssa. Ovat siis yhtä kovia tappelijoita.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aineistona siis tasakentällistilanteet, kuten totuttua.

G1
HIFK laukaukset 23, maalipaikat 11, osuus 48 %
JYP laukaukset 45, maalipaikat 12, osuus 27 %

G2
HIFK laukaukset 36, maalipaikat 12, osuus 33 %
JYP laukaukset 45, maalipaikat 21, osuus 47 %

G3
HIFK laukaukset 29, maalipaikat 14, osuus 48 %
JYP laukaukset 30, maalipaikat 9, osuus 30 %

G4
HIFK laukaukset 31, maalipaikat 12, osuus 39 %
JYP laukaukset 24, maalipaikat 9, osuus 38 %

G5
HIFK laukaukset 29, maalipaikat 13, osuus 45 %
JYP laukaukset 43, maalipaikat 12, osuus 28 %

Yhteensä
HIFK laukaukset 148, maalipaikat 62, osuus 42 %
JYP laukaukset 187, maalipaikat 63, osuus 34 %

Kiitokset näistä! Maalit tässä sarjassa on 20-14 IFK:lle, tasakentällisin maalit 14-11. Molemmat ovat tehneet tasakentällisin paljon maaleja suorista hyökkäyksistä, ei niinkään pitkien pyörityksien päätteeksi. Lisäksi JYP tuntuisi laukovan IFK:ta herkemmin noista ulkosektoreista sekä viivalta, joka selittää osin isommat laukaisumäärät. IFK pyrkii herkemmin pidempiin pyörityksiin. Nuo ''murskapelit'' ovat olleet paljolti toisen joukkueen heikkoa keskialueen puolustamista, molemmat JYP ja IFK haluavat ylittää keskialueen nopeasti ja niistä on usein saatu ne vaarallisimmat paikat. JYP on sikäli haastavassa tilanteessa, että IFK:n hyökkäysmateriaali on selkeästi terävämpi ja laajempi, jolloin maalipaikkojen ollessa suurinpiirtein tasan, IFK:lla on tapana tehdä paikoistaan maalit vastustajaa paremmalla prosentilla. IFK:n kannalta on tärkeää että kaikki ''isot pyssyt'' eli Zaborsky, Puustinen, Partanen ja Ikonen ovat saaneet maalihanoja auki, ja etenkin Partasen peli on parantunut jatkuvasti sarjan edetessä. JYP:n kärkipelaajat Tuppurainen, Löfman, Kalteva jne. eivät ole mielestäni pelanneet kokonaisuudessa omalla tasollaan.

@Katajanokan spanieli :n mainitsemassa maalivahtipelissä en ole itse havainnut isoja eroja suuntaan tai toiseen. Vaikka maaleja on tehty paljon, sekä Tarkki että Husso ovat isossa kuvassa antaneet joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta. Toisaalta kumpikaan veska ei ole yksin pystynyt pitämään joukkuetta pystyssä niillä tärkeillä torjunnoilla tärkeisiin paikkoihin, poislukien Tarkin muutamat hyvät torjunnat game4 ottelun lopussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös