NHL Entry Draft 2016

  • 682 273
  • 2 257
Tosiaan nykyään scouttaamisen taso on sellainen, että 1. pick on hyvin usein se top-5 sen ikäluokan pelaaja maailmassa myös käytännössä. Ikäluokkien tasoa osataan myös ennustaa paremmin kuin aiemmin, mutta siinä toki on vielä sellaisia sudenkuoppia, mihin saatetaan astua. Jos puhutaan huonosta draftivuodesta, kukaan ei ole halukas vaihtamaan korkeita vuoroja itselleen ja toisinpäin. Tässä varmasti suurimmat syyt miksi noita aivan kärkivuorojen treidejä niin vähän nykyään tapahtuu. Toki myös jo täälläkin usein mainittu fakta, että draftivuorojen hinta on lähes aina ylikorkea ymmärrettävistä syistä, on ilmiselvä syy treidien vähyydelle.

En tiedä, mutta minun silmiin esimerkiksi Kekäläinen on pelannut korttinsa siten, että hän voi olla erittäin aktiivinenkin tekemän kauppoja, joilla saisi varmistettua ykköspickin saamisen haltuunsa (CBJ:n sentteri-tilanne viimeisimmän kaupan jäljiltä...). Toki riippuu, mistä asetelmista hän ylipäätään pääsee neuvottelemaan... eli mitä tarjota vastineeksi ykkösvarauksesta.
Tässä tulee tosiaan se ongelma vastaan, että koska Matthewsia pidetään tulevana franchise-sentterinä ja joka paikassa kuulee käytettävän myös sanontaa "generational talent", on treidiarvo huikean korkea. Jos nyt vaikka verrataan tuohon Kekäläisen edelliseen kauppaan, missä 71 pisteen sentteri vaihtui yhtä korkealla eli 4. vuorolla pickattuun Seth Jonesiin.

Oletetaan että Kekäläinen haluaisi treidata Seth Jonesin 1st rounderiin, eli Matthewsiin, niin vaikka sen 1. pickin haltija olisi Oilers joka pakkia kovasti halajaa, ei oltaisi edes puolivälissä siitä, mitä Matthewsista pitäisi maksaa. Tämän myös Oilers ymmärtäisi, eikä se juuri Jonesin arvoa nostaisi. Niitä pelimerkkejä ei siis oikein monella joukkueella tahdo olla. Saattaa mennä 10 vuotta ennen kuin seuraavan kerran draftiin sattuu yhtä laadukas sentterprospecti, niin hyvänä scoutit Matthewsia pitävät. Edellisessä draftissa sattui toki olemaan kaksi, mutta sitä edellinen onkin vuodelta 2009.
 

Largo

Jäsen
Osaisiko joku paremmin tietävä kertoa, mikä erottaa Puljujärven saman ikäisestä
Valeri Nichushkinista? Semmonen mielikuva, että olisivat aika saman tyylisiä pelaajia. Puljujärvi tehnyt kuitenkin aika paljon kovempaa jälkeä esim. kansainvälisissä peleissä.
Ensinnäkin heidät erottaa ikä. Nichushkin syntynyt -95, Puljujärvi -98. Löytyy myös muita eroja, mutta saatoit nyt sekoittaa nimet keskenään, niin en ala selittämään.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ensinnäkin heidät erottaa ikä. Nichushkin syntynyt -95, Puljujärvi -98. Löytyy myös muita eroja, mutta saatoit nyt sekoittaa nimet keskenään, niin en ala selittämään.
Tässä varmaan kysyttiin mitä eroa oli Nitshuskinilla ja Puljujärvellä varausikäisinä. Kummallakaan ei erityisen hyvät kaudet alla ennen varausta tms.
 

EinoKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tässä varmaan kysyttiin mitä eroa oli Nitshuskinilla ja Puljujärvellä varausikäisinä. Kummallakaan ei erityisen hyvät kaudet alla ennen varausta tms.

Juurikin näin. Ja siinä käsityksessä olen, että ovat aika samantyylisiä pelaajia. Onko Puljujärvellä joku ominaisuus, joka erottaa hänet saman ikäisestä Nichuskinista?
 
Friedmanin kolmekymppisessä (sportsnet.ca) oli alkuun heti juttua Laineesta ja Puljujärvestä.

Minusta oikein hyvää juttua Friedmanilta Laineesta ja Puljujärvestä. Varsin samalla tavalla näen itsekin heidän ominaisuudet ja potentiaalin. Ja samalla lailla näen myös Matthewsin ja suomalaiskaksikon eron. Suora lainaus jutusta: “Where Matthews is going to be a true number one on a top line, Laine appears to be in the two or three range on a top line. Puljujarvi, like Laine, won’t be a franchise guy, but a very good scorer.”

Ja Laineesta: “Laine is poor man’s Corey Perry, a mean goal scorer who also has a bomb that he can unload from the Stamkos spot. His skating has come a long way from the past two years and is a serious consideration behind Matthews. He’s been pretty good but not great like Matthews against men."

Puljujärvestä: “Puljujarvi is right there, but doesn’t have the sniper finish or the mean spirit that Laine does. He’s an all-around offensive contributor who, like Laine, has really caught fire on the big stage. He has not been that great in the Finnish league as I expected. I guess the best way to describe him is that top line Bobby Ryan type with lots of skill, some size but sometimes will leave you wanting more."

Tai jos tarkkoja ollaan, niin nuo eivät olleet Friedmanin suulta vaan hänen haastatteleman scoutin suulta. Yhtä kaikki, olen samaa mieltä noista. Matthews on se "true number one on a top line". Laine on coreyperrymäinen todella hyvä maalintekijä lisättynä huippuvaarallisella laukauksella. Puljujärvi taas on enemmän hyökkäyksen yleispelaaja, jolla on paljon taitoa ja kaikki perustaidot isolla kropalla (jota kuitenkin voisi käyttää enemmänkin). Siitäkin olen samaa mieltä, että suomalaiset eivät ole varsinaisesti häikäisseet Liigassa tänä vuonna. Ovat olleet hyviä, mutta eivät sillä tavalla hyviä kuin Matthews miehiä vastaan. Ja tässä kohtaa ei tarvitse alkaa vertailemaan tehopisteitä tai arvioimaan Liigan tasoa NLA:n vastaavaan.
 
Tuossa kun muutaman kerran leikin lotterysimulaattorilla, niin ei mennyt pitkään kun kolme ensimmäistä vuoroa menivät Buffaloon, Anaheimiin ja Edmontoniin. Kukaan noista ei tarvitse Matthewsia, joten mitäs nyt tehdään?
Ja onhan Playoff-viivan alla tänään myös Colorado ja Pittsburgh. No Coloradolla on Duchene, Rantanen, MacKinnon ja Soderberg, mutta Rantasen ja MacKinnonin voi laittaa laitaan ja Soderbergin myydä.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
En näe jotenkin kovin todennäköisenä 1. pickin treidaamista pois. Olisi tyhmää heittää hukkaan Matthewsin kaltainen talentti. Oletan että jos Matthewsin varaa joku jengi, jossa sentteritilanne on hyvä, se todennäköisesti treidaa jotain Matthewsin edestä pois jos on tarve. Esim näkisin Edmontonin kohdalla mahdollisuun treidata RNH.
 
Tuossa kun muutaman kerran leikin lotterysimulaattorilla, niin ei mennyt pitkään kun kolme ensimmäistä vuoroa menivät Buffaloon, Anaheimiin ja Edmontoniin. Kukaan noista ei tarvitse Matthewsia, joten mitäs nyt tehdään?

En oikein näe tilannetta, että NHL:stä löytyisi seura, jossa ei olisi tarvetta tulevalle franchise sentterille.
 
En oikein näe tilannetta, että NHL:stä löytyisi seura, jossa ei olisi tarvetta tulevalle franchise sentterille.

Varmasti jokaisessa seurassa on tarvetta, mutta jossain tapauksessa se tarve on pienempi ja silloin muu tarjous voi ajaa edelle. Kuitenkin esimerkiksi Edmontonissa ja Buffalossa on tarvetta enemmän muulle. Näihin juuri tuli franchise-sentterit ja taustatukeakin on. Molemmista voidaan toki treidata jotain muutakin pois, mutta korvaus voi olla niin paljon parempi ykkösvarauksesta, että se kannattaa ottaa.
 
En oikein näe tilannetta, että NHL:stä löytyisi seura, jossa ei olisi tarvetta tulevalle franchise sentterille.
"Pelimiehiä tarvitaan aina!".
Mutta entä jos onkin järkevämpää tehdä joku muu liike sen sentterin sijaan. Möisitkö O´Reillyn vai Eichelin, kun se tulee ajankohtaiseksi, vai pidätkö jotakuta heistä kolmossentterinä, puolustuksen ehkä kaivatessa vahvistusta? Oilersin ketjussa kiven kovaan väitettiin, että olisi tyhmää myydä Nugent-Hopkins, ja sielläkin tarvitaan puolustajaa. Ehkä Anaheim voisi koittaa myydä Keslerin kuitenkin.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
O'Reillyn voi aina iskeä laitaankin pelaamaan, mutta noilla näytöillä mitä hän on antanut kahden suunnan pelaamisessa, pitäisin hänet keskellä, kuten myös Eichelin. Sabresilla on enemmän tarvetta maalintekijälle eli ottaisin Laineen kirkumalla vastaan. Nuo varattavat puolustajat eivät ole tarpeeksi valmiita, joten en lähtisi niihin koskemaan vaan treidaamaan valmista puolustajaa. Sabres kuitenkin tarvitsee valmiita pelaajia tuohon palettiin ja ne ovat maalintekijä sekä mahdollinen puolustaja.

Luulen kuitenkin, että olkoon joukkue mikä tahansa, tulee se varaamaan Matthewsin. Hän on kuitenkin ns. varma valinta ja kyllä aina rooleja ja pelaajia voi vaihtaa, kunhan saa parasta A -luokkaa.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
"Pelimiehiä tarvitaan aina!".
Mutta entä jos onkin järkevämpää tehdä joku muu liike sen sentterin sijaan. Möisitkö O´Reillyn vai Eichelin, kun se tulee ajankohtaiseksi, vai pidätkö jotakuta heistä kolmossentterinä, puolustuksen ehkä kaivatessa vahvistusta? Oilersin ketjussa kiven kovaan väitettiin, että olisi tyhmää myydä Nugent-Hopkins NYT, ja sielläkin tarvitaan puolustajaa. Ehkä Anaheim voisi koittaa myydä Keslerin kuitenkin.

Korjasin vähän oikeaan suuntaan tuota osiota, mikä pitää paikkansa, kahdella 19 vuotiaalla sentterillä eteenpäin ja muutamat ottelut Letestu kakkossentterinä, kuulostaa tosi fiksulta. Mutta joo, ei minulla olisi mitään sitä vastaan jos Oilersin voittaessa lotteryn kaupattaisiin pari vuoroa alaspäin ja saataisiin siihen vielä joku pelimiespuolustaja lisäksi, kun poimitaan Chychrun. Kysymys vain tulee siinä, että kuka on oikeasti valmis pulittamaan sen hinnan mitä esimerkiksi Oilers ehkä tulisi vaatimaan. Joten Oilersin osalta varmaan se ratkaisu olisi RNH kaupaksi draftissa, Draisaitlin siirto kokonaan laitaan ja otetaan se Matthews.
 

Ralph

Jäsen
No Coloradolla on Duchene, Rantanen, MacKinnon ja Soderberg, mutta Rantasen ja MacKinnonin voi laittaa laitaan ja Soderbergin myydä.
Duchene on pelannut viimeiset yli 30 ottelua laiturin tontilla ja hänestä alkaa muokkautua enemmän ja enemmän laituri. Matthewsin saaminen ei olisi sentteritilanteeseen ongelma Avalanchelle. Rantanen on lähes puhdas laituri ja tosiaan Duchene vetää myös laitaa.

Landeskog - MacKinnon - Duchene
X - Matthews - Rantanen
Grigorenko - Söderberg - X

Siinä Avalanchea muutamaksi seuraavaksi vuodeksi ilman ongelmia. Mutta sitten niitä tulee, kun Grigorenko, Matthews ja Rantanen alkaa pyytämään palkankorotusta tulokassoppareiden päättyessä.

Tuossa top-7-hyökkäyshahmotelmassa olisi muuten kuusi pelaajaa, jotka ovat pelanneet urallaan joskus sentteriä ja viisi näistä on ollut enemmän sentteri kuin laituri. Puhtaita senttereitä ei taida olla kuin Matthews. Eikös Söderberg ole ehtinyt Bruinsissakin pelata jonkun aikaa laidalla vai muistanko väärin?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ei tunnu Tampassakaan olevan kuin senttereitä, Stamkos, Johnson, Filppula, Namestnikov, Boyle, Paquette ja Killorn minkä lisäksi Drouin on junnuna pelannut keskellä kunnes siirtyi MacKinnonin laitaan. Eiköhän jokainen joukkue varaisi Matthewsin tai treidaisi alaspäin. Jos sopimukset nousevat liian korkeiksi niin noilla nimillä mitä täällä on tiputeltu pitäisi olla aika hyvä treidiarvo.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
1 Patrik Laine RW Tappara (Fin) 6-4/210 19-Apr-98 26-8-9-17
2 Auston Matthews C ZSC Zurich (Sui) 6-1/195 17-Sep-97 25-18-12-30

http://www.mckeenshockey.com/prospects-blog/mckeens-2016-top-30-nhl-draft-rankings-jan-2016/

Eli konsensus rakoilee sittenkin.
Alkaa näköjään suomikuume rantautumaan toden teolla Pohjois-Amerikkaan. Juolevikin tehnyt tolla listalla itselleen mukavan pesimäpaikan viidennelle sijalle. Vaikka aika paljon ymmärettävästi tässä ketjussa aiheet, lauseet ja sanat toistuvat, on vielä kerran sanottava että on aikoihin paras draft suomilaseista katsottuna.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
1 Patrik Laine RW Tappara (Fin) 6-4/210 19-Apr-98 26-8-9-17
2 Auston Matthews C ZSC Zurich (Sui) 6-1/195 17-Sep-97 25-18-12-30

http://www.mckeenshockey.com/prospects-blog/mckeens-2016-top-30-nhl-draft-rankings-jan-2016/

Eli konsensus rakoilee sittenkin.

Pulju kolmantena, Juolevi viides ja Niemeläinenkin 29. Niemeläinen alkaa myös enemmän ja enemmän näyttämään pelaajalta, joka napataan ensimmäisellä kierroksella, paljon saanut kehuja oman pään pelaamisesta, äijä on hirveen kokonen ja myös pisteitä tulee jos ei nyt liukuhihnalta, niin aika hyvään tahtiin vaikka verrattuna tähän juuri treidattuun Jared Tinordiin samanikäisenä.

Tässä vielä FutureConsiderationsin listaus joka selkeästi konservatiivisempi ja pohjoisamerikka painotteisempi listaus. Linkki: FC Releases January Ranking for 2016 NHL Draft - Future Considerations
 
Tässä tulee tosiaan se ongelma vastaan, että koska Matthewsia pidetään tulevana franchise-sentterinä ja joka paikassa kuulee käytettävän myös sanontaa "generational talent",

Missä joka paikassa tällaistä kuulee? Minä en ole nähnyt missään käytettävän Matthewsista tuota generational-adjektiivia. Yleisesti sitä käytetään sellaisista pelaajista kuin Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Eric Lindros, Sidney Crosby ja Connor McDavid. Matthews ei todellakaan kuulu tuohon porukkaan. Jos Matthews on tässä vaiheessa odotusarvoltaan generational, silloin myös ainakin Ovetshkin, Malkin, Stamkos,Kane, Toews ja Tavares ovat jo osoittaneet olevansa generational. "Sukupolven" käsite ei toimi noin.
 
Viimeksi muokattu:

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
NHL Central Scoutingin listaukset on julkaistu. Listojen suomalaiset:

Euroopan kenttäpelaajat:
2. Jesse Puljujärvi
3. Patrik Laine
11. Henrik Borgström
13. Otto Mäkinen
15. Eetu Tuulola
20. Otto Koivula
27. Janne Kuokkanen
33. Tarmo Reunanen
35. Kasper Björkqvist
41. Joona Koppanen
58. Antti Kalapudas
60. Sebastian Repo
85. Aapeli Räsänen
88. Eetu Pylkkänen
123. Mikko Juusola
126. Niclas Almari
129. Juha Jääskä

Euroopan maalivahdit:
4. Veini Vehviläinen
9. Niilo Halonen
11. Emil Larmi
13. Severi Isokangas

Pohjois-Amerikan kenttäpelaajat:
5. Olli Juolevi
46. Markus Niemeläinen
47. Otto Somppi
142. Oliver Felixson
178. Mikael Hakkarainen

Suurimmat yllätykset lienee Borgströmin noinkin korkea sijoitus, vaikka pidänkin Borgströmiä lähes varmana varauksena, sekä Niemeläisen yllättävän heikko sijoitus. Olisin myös kuvitellut Aleksandr Georgijevin pääsevän listalle.

Koko listaus löytyy täältä:
2016 NHL Draft Central Scouting Service midterm rankings | 2016 NHL Draft
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
NHL Central Scoutingin listaukset on julkaistu. Listojen suomalaiset:

Euroopan kenttäpelaajat:
2. Jesse Puljujärvi
3. Patrik Laine
11. Henrik Borgström
13. Otto Mäkinen
15. Eetu Tuulola
20. Otto Koivula
27. Janne Kuokkanen
33. Tarmo Reunanen
35. Kasper Björkqvist
41. Joona Koppanen
58. Antti Kalapudas
60. Sebastian Repo
85. Aapeli Räsänen
88. Eetu Pylkkänen
123. Mikko Juusola
126. Niclas Almari
129. Juha Jääskä

Euroopan maalivahdit:
4. Veini Vehviläinen
9. Niilo Halonen
11. Emil Larmi
13. Severi Isokangas

Pohjois-Amerikan kenttäpelaajat:
5. Olli Juolevi
46. Markus Niemeläinen
47. Otto Somppi
142. Oliver Felixson
178. Mikael Hakkarainen

Suurimmat yllätykset lienee Borgströmin noinkin korkea sijoitus, vaikka pidänkin Borgströmiä lähes varmana varauksena, sekä Niemeläisen yllättävän heikko sijoitus. Olisin myös kuvitellut Aleksandr Georgijevin pääsevän listalle.

Koko listaus löytyy täältä:
2016 NHL Draft Central Scouting Service midterm rankings | 2016 NHL Draft

Nää on näitä Central Scoutingin seurantalistoja ja tosiaan yllättäviä hyppyjä ja droppeja näissä on aina, Markus Niemeläinen on monella listalla ykköskierroksella ja käytännössä kaikilla listoilla heti kärkkymässä ykköskiekalle jos ei sinne ole jo rankattu.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Korkealla on kyllä Borgström tuolla listalla. Tuommoinen sijoitus saattaisi jo hyvin tarkoittaa 2. kierroksen varausta.
 

Butters

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Seahawks
On muuten mahtavaa että ekat kolme pickiä nykyään arvotaan! Leikin tuolla simulaattorilla niin todella mielenkiintoisia ja erilaisia skenaarioita tarjoaa. Kun omassa päässä jotenkin automaattisesti olettanut että todennäköisesti Pate ja Pulju nyt menevät joihinkin Edmontoneihin tai Buffaloihin jotka pohjalla ovat niin tuo antoi perspektiiviä että todennäköisesti ainakin yksi kolmen kärjessä on enemmän keskikastia. Muutaman kerran pyöräytin ja Columbus ei ollut ykkönen kertaakaan mutta Anahaimia ja NJ:tä tarjottiin kyllä. Kaikki Kanadan jengit tällä hetkellä näköjään lotteryyn menossa. Tässähän venaa tuota arvontaa lähes yhtä paljon kuin itse pleijareita!
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On muuten mahtavaa että ekat kolme pickiä nykyään arvotaan! Leikin tuolla simulaattorilla niin todella mielenkiintoisia ja erilaisia skenaarioita tarjoaa.
Kokeilin kanssa tota simulaatoria, ja repsin kun ekalla yrittämällä Oilers voitti koko arvonnan. Mutta sen verran kun katselin noita tuloksia niin vaikuttas että erittäin suurella todenäköisyydellä top 3 vuoroista vähintään yksi menee bottom 3 jengille.

Jos itse saisin tota drafti lotteryä hieman tuunata, niin antaisin ensinnäkin 4-6 huonoimalle jengille samansuuruiset todenäköisyydet voittoon. Lisäksi kyllä sellainen sääntö ois hyvä että jos voitat arvonnan niin seuravaan 3-5 vuoteen ei sitten arvontaan osallistuisi.
 

Schadowan

Jäsen
Kunhan jompikumpi meidän staroista pääsee Buffaloon niin olen tyytyväinen. Niin kova jengi siitä on kehkeytymässä tuleville vuosille, että olisi hienoa nähdä Pulju tai Laine siellä Ristolaisen kanssa. Mielestäni Pulju voisi sopia tuohon jengiin jopa paremmin kuin Laine, mutta mene ja tiedä..

Mcdavid+Laine-comboa mehustelen myös tässä...
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kokeilin kanssa tota simulaatoria, ja repsin kun ekalla yrittämällä Oilers voitti koko arvonnan. Mutta sen verran kun katselin noita tuloksia niin vaikuttas että erittäin suurella todenäköisyydellä top 3 vuoroista vähintään yksi menee bottom 3 jengille.

Jos itse saisin tota drafti lotteryä hieman tuunata, niin antaisin ensinnäkin 4-6 huonoimalle jengille samansuuruiset todenäköisyydet voittoon. Lisäksi kyllä sellainen sääntö ois hyvä että jos voitat arvonnan niin seuravaan 3-5 vuoteen ei sitten arvontaan osallistuisi.

Ekalla kokeilulla itselle tuli Toronto voittajaksi. Toisella sitten värisuora Edmonton, Buffalo ja Columbus. Toivon, että arpaonni osuu (Torontolle tietysti), pleijareihin yrittäneelle joukkueelle.

Edit: Nyt kun rämppäsin enemmän, niin eniten 3 parhaan joukossa itselläni tuli Toronto ja Columbus.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös