Joukkueen rakentuminen kaudelle 2015–2016

  • 196 219
  • 652

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
I Kolmosvaihtoehtona Savilahden istuttaminen sentteriksi, eikä mihinkään jämärooleihin. Tuo tie on vaan pitkä, kun mies on pelannut koko uransa laiturina

Mutta joo on tämä taas melko tragikoomista. Ensi viikolla meillä on todennäköisesti Markku Flinck ykkössentterinä. Kuka olisi tämänkään osannut ennakoida?

Toisella foorumilla sanoisin suoraan, että kävisit peleissä... Savilahti toimi viimeksi A-nuorissa sentterinä ja hyvin pelasikin. Hän sai nautti Karppisen opissa pakkien hyvistä syötöistä keskikaistalle b-pisteiden väliin. Kahdessa kaudessa Savilahti sai lukuisia toistoja optimaaliseen sentteripelaamiseen ja oppi myös jakamaan kiekkoa täydessä vauhdissa oleville laitureille.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No koko Liiga-uransa on pelannut eilistä peliä lukuunottamatta laiturina. Pitkä on matka takavuosien junnukokemuksista nousta ykkössentteriksi Liigaan. Vaikkakin tässä tilanteessa ei voi kuin toivoa, että Laakson epäonni on Savilahden onni ja miehelle nyt aukeaa se säännöllinen paikka aa kokoonpanosta ja bee pelaavasta roolista. Jos Eeroa sovitellaan sentteriksi, niin tehtäköön se jossain muussa kuin nelosketjun roolissa. Peliaikojen perusteella Tuokkola ei eilen mieheen hirveästi luottanut, mutta toivottavasti Tumppi nyt ainakin katsoisi tämän kortin kunnolla, eikä ratkaisuna ole lisää peliaikaa Riekkiselle.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Laittaisin rohkeasti Savilahden tai Rämön testaamaan ykkösen keskelle. Turha on liikaa sekoittaa harjoituspeleissä testattuja koostumuksia. Rämöllä ja Savilahdella luulisi olevan pelisilmää ainakin pelata kiekolla kahden kokeneemman rinnalla. Toki eri asia, että miten muilla osa-alueilla pärjää, mutta jos ei toimi niin sitten vaikka se Markku siihen keskelle tai uutta miestä sisään.

Flinckin peli kuitenkin toimi hyvin kolmosen keskellä, joten siinä miehen mielelläni näkisin.

E: Mitähän mä sekoilen, Rämöhän taitaa olla umpilaituri? Vai pelasiko välillä keskellä viime kaudella?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kyllä Rämö on sentteri. Pelannut sillä paikalla niin junnuissa kuin myös kaikki liigapelinsä.

Ok, jotenkin aloin muistella, että pelasi laidassa Mustosen ja Rautiaisen kanssa jokusen pelin viime kaudella. No, jos Laaksolle tulee huilia niin toivoisin jommalle kummalle nuorelle mahdollisuutta näyttää.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaikki kunnia Markku Flinckille, mutta eihän tuo nyt tänään hyvältä näyttänyt. Sandell hiihtelee liikkeensä puolesta varjojen mailla, ja kun samaan aikaan meillä on toinen raskasjalkainen ja puolustusorientoitunut mies ykkösessä, niin aikalailla ilman ykkösketjua mentiin Kärppiä vastaan. Tuohon nyt vaan tarvitaan kovempia jengejä vastaan vähän eri kaliiberin kaveri. Kärpät pelasi meidän ykkösen pois ihan puolivaloilla. Vihkolla jalka riittää ja itseluottamus on kunnossa, mutta on enemmän viimeistelijätyyppiä. Nyt Vihko joutuu hakemaan kiekkoja ja tekemään peliä, mutta homma ei toimi. Ei toimi kemiat, ei osu roolitukset. Ilves vetelee ilman kunnon ykkösketjua ja varmasti menetetään pisteitä tässä. Joo joo voitettiin Sport ja Ässät, niin tekee kaikki muutkin. Puolustuskin toimii, mutta perhana kun pitäisi pystyä itsekin luomaan paikkoja.

Sointu ja Savilahti sentään saivat pari paikkaa luotua, mutta eivät osanneet viimeistellä. Sone vetää muutenkin aika hyvällä itseluottamuksella juuri nyt. Oliskos tuosta Sandellista kuitenkin enemmän hyötyä sentterinä tällä hetkellä, niin pääsisi paremmin rytmittämään peliä ja jakamaan kiekkoja? Jalat ei vielä toimi ja kulmapaineissakin aristelee. Sentterinä toimisi ehkä paremmin? Sointu-Sandell-Vihko, Rautiainen-Mustonen-Savilahti, Jokinen-Flinck-Tyrväinen. Uusia variaatioita kehiin.
 

Kyle

Jäsen
Osin komppaan, mutta muutoin olen erimieltä ylläolevan kanssa. Komppaan siltä osin että Flinck ei ole pelitaidollisesti Liiga-tason ykkössentteri, mutta olen erimieltä että tänään siihen kaaduttiin tai että nyt kannattaisi pistää ketjulottoa käyntiin. Kuten jo otteluseurantaketjussa vihjasin, niin Ilves pelasi äärettömän hyvän ottelun tänään ja taisteli tasaväkisesti tämän kauden mestarisuosikkia numero yksi vastaan. Peli näytti lähes yhtä tylsältä kuin Dufvan Jypin peli pahimmillaan. En näe että Kärpät mitenkään nollasi Ilvesti tai sen ykkösketjua, kuten ylläolevasta voisi päätellä. Kärpillä ei ollut todellisia maalipaikkoja juuri ollenkaan, eikä missään kohtaan päässyt keskialueen ylitse vauhdilla kun joka kerta vastassa oli enemmän ilveksiä. Laukauksetkin jakautuivat suht tasaisesti 40-36 (torjunnat 21-24) Kärpille.
Jos Kärppiä vastaan lähettäisiin hakemaan ns. maalintekokilpailua, jossa peli avattaisiin ja tämänpäivän tiivis keskialueen sumputus purettaisiin sen kustannuksella että lähdettäisiin hakemaan kiekollisempaa ja nopeampaa peliä sarjamme parasta hyökkäystä vastaan, niin häviäisimme sen 9 kertaa kymmenestä Kärpille. Tämän päivän pelillä yksi ylärima sisään ja yksi tyhmä jäähy vähemmän, niin numerot olisi voinut ollut toisinpäin.

Keskiviikkona tulee vastaan HPK ja olen varma, että Ilves lähtee pelaamaan agressiivisemmin kun vastassa on vähemmän liikkuva ja vähemmän taitava joukkue kuin tänään. Ehkä eniten itseäni arveluttaa näiden neljän pelin jälkeen Rautiaisen ja Mustosen peli, joista varsinkaan ensin mainittu ei ole saanut vielä luistinta liikkumaan siihen malliin kuin pitäisi. Rautiaisen kokoluokan pelaajalle se luistelu on kuitenkin elinehto millä pitää erottua massasta ja salaa toivon että Sointu, joka on pelannut pirteästi kuten sanoit, nähtäisiin jossain vaiheessa Musen vierellä. Mutta kuitenkin tämänpäivän perusteella en lähtisi tekemään ketjumuutuksia. Itseasiassa en muista koska Ilves olisi (onnistunut) pelannut kaksi taktisesti näin erilaista peliä peräkkäin kuin nyt Ässiä ja Kärppiä vastaan ja tuntuu että tämä ei tullut kaikkein vähiten yllätyksenä Ilves-kannattjille, joille peli näytti lähinnä tylsältä ja hitaalta mitä se olikin.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Samaa mieltä että Ilveksen puolustus ja maalivahtipeli oli erittäin hyvällä tasolla, ei Kärpillä montaa tonttia ollut. Tosin ei Kärpätkään nyt niin kova joukkue ole että joka matsissa hyökkäyspeli on luokkaa ilotulitus, joten oliko kyseessä Ilveksen hyvyyttä vai Kärppien huonoutta, tiedä sitten.

Jotenkin tuntuu että Ilves pelaa näitä kovempia jengejä (Tappara ja Kärpät tähänastisista) hieman liian passiivisesti, jolloin pelistä tulee aikamoista läpsyttelyä. Tämä ei sinäänsä ole huono asia, sillä jos Ilves lähtisi kilpailemaan maalinteossa niin turpaan tulisi varmaan kaikilta paitsi Ässiltä, mutta jos peli on tuollaista tasaista läpsyttelyä niin kyllä siinä kovemman materiaalin omaava jengi on vahvoilla kun tontteja on huomattavasti vähemmän, voi olla että tontti siunautuu vaikkapa Ivan Humlille tai sitten Tommi Välimaalle.

Näissä tylsissä läpsyttelyissä erikoistilanteiden merkitys korostuu ja näinhän siinä kävi, Kärpät iski voittomaalin ylivoimalla kun Ilveksen ylivoima oli sitä itseään yhdellä rimakudilla höystettynä. Onhan tuossa tylsässä 0-0 pelaamisessa näitä kovia vastaan jotain ideaakin mikäli sen saa toimimaan, mutta se vaatii että niistä vähäisistä paikoista laitetaan kiekko maaliin.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei siinä nolla-nollan pelaamisessa mitään pahaa ole, jos itse pystytään ne harvat paikat käyttämään hyväksi tai oma YV toimisi edes välttävästi. Tuokkolan aikana YV on ollut pääsääntöisesti kovin vaatimatonta Sandell-Polak -duoa lukuunottamatta. Ilveksen viisikko oli eilenkin pirun tiivis ja pakit pelaavat omissa todella hyvää ja kiekkovarmaa peliä. Ja kun vielä hyökkäys on täynnä jätkiä, jotka tekevät kovaa duunia ja vielä uskaltavat pelata fyysisestikin, niin ei Ilvestä vastaan helppo ole pelata. Mutta ei tämä alkukauden Kärpät nyt niin kova jengi ole, etteikö olisi voitu haastaa hyökkäyspäässä vähän rohkeamminkin.

Jonkun pitäisi pystyä myös tekemään niitä häkkejä. Ei Ilveksen ykkönen voi olla mikään nolla-nolla ketju, vaan noiden jätkien on pystyttävä olemaan hyökkäyspäässä paljon eilen nähtyä vaarallisempia. Meillä on jo Riekkisen vitja, jonka varaan ei voi laskea maalintekovastuuta ollenkaan, ja Savilahdet pelaavat Tuokkolan rytmityksessä selvästi vähemmän kuin muut. Meille jää kaksi syömähammasta, jotka kumpikaan ei vielä ole päässeet vauhtiin. Muse ja etenkin Rautiainen vielä hakevat itseään, mutta nuo jätkät saavat silti joka pelissä ne muutamat vyörytykset aikaan. Mutta itse en ainakaan muista yhtään selkeää maalipaikkaa koko Ilveksen ykköselle eiliseltä. Lähinnä jätkät takovat kiekkoa puolesta kentästä päätyyn ja yrittävät ehtiä kulmiin ensimmäisenä painimaan, mutta eivät oikein ehdi sinnekään. Sammelin meno on vielä niin varovaista, että tuo taktiikka ei toimi Samin kohdalla ollenkaan.

En tiedä onko aika kullannut muistot, mutta itse näkisin tuossa Musen rinnalla Savilahden. Ne muutamat pelit jotka viime kaudella yhdessä pelasivat olivat hienoa katsottavaa. Samaan aikaan olisi hienoa nähdä kolmosketju, joka rakentuisi Flinckin ja Tyrskyn ympärille. Siinä olisi kaksikko, jota vastaan olisi todella vittumaista pelata ja nuo jätkät osaavat rymistelyn keskellä tehdä maalejakin. Rinnalle vaikka Jokinen näyttämään, että löytyykö niitä snaipperin ominaisuuksia. Mutta Laakson poissaollessa tuo vaatisi Sandellia sentteriksi ja ilmeisesti se tie on läpikäyty.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Hyökkääjän hankkimista tämä huutaa. Sandell taitaa pelata itseään kuntoon ja luultavasti tahti kiihtyy loppukautta kohden, mutta samanarvoisista liigapisteistä pelatessa nyt syksylläkin olisi tarvetta ratkaisijoille. Eihän tässä loputtomiin enään tarvitse odotella NHL-leiritysten loppua, jolloin pelaajia on luultavasti vapaana.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Ja hyökkääjähän sieltä tulee kuin tilauksesta, eli Dane Byers Ilvekseen. Ei ole tullut seuralta virallista tiedoitetta mutta selvähän tuo homma on. Ei ehkä pelaajatyyppinä ihan sitä mitä tarvittaisiin, mutta kyllä tuon kalibeerin hyökkääjä aina on tervetullut.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ja hyökkääjähän sieltä tulee kuin tilauksesta, eli Dane Byers Ilvekseen. Ei ole tullut seuralta virallista tiedoitetta mutta selvähän tuo homma on. Ei ehkä pelaajatyyppinä ihan sitä mitä tarvittaisiin, mutta kyllä tuon kalibeerin hyökkääjä aina on tervetullut.
Jep. Kaveri lanaa nätisti toisen laitaan ja pieksee vielä 100-0 tappelussa. Tuo joukkueeseen kyllä fyysisyyttä mitä ei kauheasti joukkueessa ole


Jaha. Mites sitä laittais ketjut nyt ku Byers saapuu.

Ennenkuin Laakso on tervehtynyt.

Byers-Sandell-Vihko
Tyrväinen-Mustonen-Rautiainen
Savilahti-Flinck-Suomi
Veistola-Riekkinen-Sointu

Laakson palatessa

Sandell-Laakso-Vihko
Byers-Mustonen-Rautiainen
Savilahti-Flinck-Tyrväinen
Suomi-Riekkinen-Sointu
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt on kyllä melko mielenkiintoinen seppä. Tää jätkä ilmeisesti ainakin uskaltaa ajella maalille aika surutta. Aivan pätevät tehot, johtajaominaisuuksia löytyy, lisää voimaa rosteriin. Pajuojan aikana on pyritty vahvistamaan joukkuetta koko kauden ajan, tästäkin yrityksestä propsit. Ehkä olisi odottanut enemmänkin sentteriä tässä kohtaa, mutta ehkäpä tämä viritys on ollut päällä jo pidempään. Mielenkiintoista nähdä mihin ketjuun istutetaan aluksi.

Jossain kohtaa olisi mukava nähdä Byers-Flinck-Tyrväinen ketju yhdessä. Ainakin viihdeaspektin takia.
 
http://www.pelicans.fi/uutinen/jaatinen-vaihtokaupassa-ilvekseen

Antti Jaatinen Ilvekseen, niinkuin huhuiltiin. Nyt odotellaan, että kuka kolmikosta Kai Kantola, Jukka Voutilainen ja Kurtis McLean on seuraava kiinnitys.
Mikä Ilveksen motiivi Jaatisen hankintaan on? Säästävät Byersin ja Jaatisen välisen kustannuksen eron vai kuinka? 29-vuotias pelaaja, joka on nostanut neljän viime kauden aikana statustaan Mestis-pelaajasta Liiga-pelaajaksi, mutta suhannut koko tuonkin ajan Liigan sekä Mestiksen väliä.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Vai että vaihtokauppa. Ihan vähän kaunisteltu Lahdessa tätä kuviota. Ehkä Kaarna nyt hehkuu sädekehässä, kun näin juonia vaihtokauppoja osaa vääntää. Rikkinäinen Mestis-ukko ehjään AHL-kapteeniin. On se kone!
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Ei tää nyt välttämättä aivan putkeen mennyt. Kaitsu on kyllä kiva nähdä taas Tampereella, mutta mies ei ole kyllä sitä ns. lääkärin määräämää tavaraa. Pelinrakenteluominaisuuksiltaan kuitenkin varsin rajallinen.

Antti Jaatinen nyt on Antti Jaatinen. Tiputtaa varmaankin Vällyn pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle, mikä on positiivista. Uutta maaliennätystä on kai turha odotella.
 

Fordél

Jäsen
Mikä Ilveksen motiivi Jaatisen hankintaan on? Säästävät Byersin ja Jaatisen välisen kustannuksen eron vai kuinka?

Varmasti motiivi löytyy kokonaisuudesta. Kenties ei ollut mahdollista kiinnittää sekä Byersia että riittävän laadukasta Sandellin korvaajaa. Näin ollen hankittiin vähän heikompi ja halvempi laituri, jotta saadaan tilanne laadukkaampi sentteri tai sentterilaituri.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Vai että vaihtokauppa. Ihan vähän kaunisteltu Lahdessa tätä kuviota. Ehkä Kaarna nyt hehkuu sädekehässä, kun näin juonia vaihtokauppoja osaa vääntää. Rikkinäinen Mestis-ukko ehjään AHL-kapteeniin. On se kone!
Se oli nimenomaan vaihtokauppa. Siinä kohtaa ei ole kaunistelua.
 
Millä Ilves vaihtaa Byersin, jonka sopimus Ilveksen kanssa päättyi ennen vaihtoa?
Byers sai Ilvekseltä vuoden mittaisen sopimuksen, jossa oli koeaika ja Ilves olisi voinut tahtoessaan tuon pelaajan pitää, sillä uskoisin koeajan olevan aikalailla yksipuolinen, eli seura päättää sen jälkeen pitääkö pelaajan, koska muutenhan tuo koeaika olisi näyttöjen antamista kaikille Liigan seuroille.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Se oli nimenomaan vaihtokauppa. Siinä kohtaa ei ole kaunistelua.

Yleensä kun vaihtokauppoja tehdään, omistaa (jos Liigasopimuksesta rohkenee tällaista termiä käyttää) A toisen vaihdettavan ja B toisen. Nythän A ei omistanut omaa "vaihdokkiaan". Tiedä sitten miten Lahdessa vaihtokaupat tehdään, mutta muualla Suomessa pääsääntöisesti näin.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Yleensä kun vaihtokauppoja tehdään, omistaa (jos Liigasopimuksesta rohkenee tällaista termiä käyttää) A toisen vaihdettavan ja B toisen. Nythän A ei omistanut omaa "vaihdokkiaan". Tiedä sitten miten Lahdessa vaihtokaupat tehdään, mutta muualla Suomessa pääsääntöisesti näin.
Mitäpä jos se ei sisältänyt koko totuutta mitä Ilveksen ja Byersin sopparista eilen uutisoitiin?

Ilman seurojen välistä diiliä Ilves joutuisi maksamaan siirtokorvauksenkin kaiken päälle.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Ilveshän teki kaikkien aikojen kaupan jos vaihtoi pelaajan jonka sopimusta ei jatkettu toiseen pelaajaan. Pelicanssin talousosastossa ilmeisesti koitetaan kerätä natsoja siihen, että pääsisi Ilveksen puuhakerhoon jäseneksi...

En siltikään ymmärrä tuota olettavaa Jaatista ja enkä sitä jos sieltä tulee Kantola. Olisivat ennemmin pitäneet Byerssin, kun "paikanneet" noilla kahdella.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen sivuille tuli varmistus Kantolan ja Jaatisen siirroille:

Kai Kantola ja Antti Jaatinen Ilvekseen | ILVES.COM

Kantolan soppari kattaa loppukauden, Jaatisen pahvissa seuran optio ensi kaudesta.

Jaatinen ei sano oikein mitään, Kantola tervetullut lisä joukkueeseen. Sandellia näillä ei kuitenkaan korvata, joten eiköhän sieltä verorajalla vielä yksi pelaaja tule.

Kertokaas Pelicansin miehet jotain tästä Jaatisesta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös