Montreal Canadiens 2014–2015

  • 164 444
  • 849

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Valitettavasti Price taitaa aloittaa Torontoa vastaan. Mielestäni tuossa ei ole mitään järkeä. Vaikka Tokarski on ollut erittäin heikko viimeisissä peleissään, niin silti Pricen riskeeraminen on hölmöä.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Kuka ikinä tuleekaan ekalla kiekalla vastaan niin lähden kyllä ihan luottavaisin mielin seuraamaan Habsien edesottamuksia tämän kevään koitoksissa. Viime kevät ja runkosarja antavat luottoa, että poffeissakin pystytään voittamaan ihan kenet tahansa. Maaleja nyt tietysti voisi tehdä enemmän, mutta toisaalta lähden mieluummin post seasonille joukkueella, joka voittaa vähämaalisesti ja kuin joukkueella, joka voittaa maalintekokilpailuja. Playoffeissa pelit kuitenkin tiukkenee ja puolustuksen ja maalivahtipelin merkitys korostuu entisestään. Uskon myös, että Habseita löytyy vielä yksi ylimääräinen vaihde kun tosipelit alkaa ja saumoja on mennä ihan yhtä pitkälle kuin viime keväänä, ellei jopa pidemmälle. Tampa ja Rangers ovat kyllä kovia kantoja kaskessa, ja eiköhän ainakin toinen pidä voittaa mikäli finaaleihin hamuaa. Se nyt on myös sanomattakin selvää, että Pacioretty olisi ihan ensiarvoisen tärkeää saada takaisin. Ei vaan ole millään joukkueella varaa menettää ~40 maalin ukkoa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ei ole ketään nostettu farmista viimeiseen runkosarjapeliin. Toivottavasti nyt antaisivat ottelun edes Weaverille ja Goncharille. Vähän pelituntumaa ei tee varmasti pahaa.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Kyllä saatiin ensimmäiselle kierrokselle ainakin itselle mieluinen vastustaja. Ottawa Senators. Varmasti hampaankolossa on Habsilla tämän kauden runkosarjasta ja tynkäkauden playoffeista.

Ilman suurempia perusteluita uskon Canadiensin menevän jatkoon otteluvoitoin 4-2. Alkais jo!
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kyllä tietenkin itsellänikin usko on Ottawan kaatoon, mutta kova sarja varmasti tulossa. Ottawa on pelannut viimeiset 27 peliä rekordilla 21-3-3, eli heillä on varmasti hurmos päällä. Harmi, että joku Pittsburgh pääsi poffseihin, koska heille sattui liigan huonoin jengi viimeiseen otteluun. No, Tampa lämmittelee neljän pelin verran ja on sitten valmis Montrealia vastaan.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Käydään vähän läpi runkosarjaa. Joukkueen ylivoimaisesti tärkein ja paras pelaaja oli Carey Price. Price varasti niin monta pistettä, että en edes tiedä. Jos Price ei voita Hartia, niin sitten sitä ei kuulu edes jakaa tällä kaudella. Hart eikun Price keräsi eniten voittoja, hänellä oli paras torjunta% ja päästettyjen maalien keskiarvo. Nollapelejä oli toiseksi eniten, viimeisessä ottelussa, ei todellakaan kovin vahvasti loppukaudesta pelannut, Fleury nappasi yhden nollapelin enemmän eli yhteensä 10.

Parhaat pistemiehet olivat:
Max Pacioretty 80 ottelua, 37 maalia ja 30 syöttöä, yhteensä 67 pistettä
Plekanec 82, 26+34=60
PK 82, 15+45=60
Markov 81, 10+40=50
DD 82, 14+34=48
Gallagher 82 24+23=47
Galchenyuk 80, 20+26=46
Weise 79, 10+19=29

MaxPac oli kenttäpelaajista paras ja tärkein, joten nyt kaikki Habs-fanit toivovat, että Max toipuu ylävartalovammasta lue aivotarähdyksestä, mahdollisimman pikaisesti. Max oli myös koko liigan paras +/- -tilastossa +38 maalia positiivisen puolella. Vaikkei MaxPacin pistemäärä ollut kovin suuri, niin maalimäärä oli nyky-NHL:ään ihan kohtuullisen hyvä ja plusmäärä tietenkin loistava. Paciorettyn takana pelaajat keräsivät aika tasaisesti pisteitä, kun toiseksi paras Pleka keräsi 60 pojoa ja 7. eniten kerännyt AK27 46 pistettä. Sitten tuleekin selvä pudotus Weisen 29 pisteeseen. Weise veti kuitenkin ylivoimaisesti uransa parhaan kauden ja oli hyvä roolissaan. Weise taisi pelata kaikissa kentissä kauden aikana. Kuten ottelumääristä näkee, niin parhaat pelaajat eivät kauden aikana juurikaan kärsineet loukkaantumisista. Eniten loukkaantumisista kärsi PA Parenteua, joka tuli seuraan kesällä vaihdossa Briereen. PAPilta odotettiin varmasti enemmän kuin 56, 8+14=22. Toivottavasti toinen kausi menee paremmin ja tietenkin pudotuspeleissä voi nousta vaikka miten isoihin urotekoihin. Kesähankinnat PAP, Malhotra ja Gilbert eivät ihan lunastaneet odotuksia. Malhotra on yksi liigan parhaista aloittajista, mutta nelosessakin pitäisi tehdä paremmat tehot kuin 1+3. Loppukaudesta Manny sitten menettikin paikkansa Buffalosta tulleelle Mitchellille, joka teki 14 ottelussa tehon 0+1. Gilbert ei noussut myöskään kolmospakiksi, jota varmaankin odotettiin. Vaikuttaa kuitenkin, että Gilbert on loppukaudesta löytänyt hyvän roolin Beaulieun parina kolmosparissa.

Puolustus tuntuu olevan hyvässä kunnossa, kun Petry hankittiin Edmontonista. Lisäksi poppariosastolla odottavat kokeneet Gonchar ja Weaver sekä hyvät 17 peliä pelannut Greg Pateryn, joka nousi varmasti puolustushierarkiassa tällä kaudella. Ainakin Tinordin ohitse. Tietenkin puolustuksessa ylitse muiden ovat Markov ja PK, joiden kunnossapysyminen on ensisijaisen tärkeää menestymisen kannalta. Kakkos- ja kolmospariin on heittää sitten ihan tasokasta kaveria viltistä.

Kauden aikana paikkansa ylhäällä lunasti nuori ruotsalaislupaus De La Rose, joka saalisti 33 ottelussa 4+2 tehot. De La Rose lienee parempi ensi kaudella. Muita nuoria pelaajia farmista kauden aikana pääsi kokeilemaan mainittu Beaulieu. Hieman DLR ja Beaulieuta vaatimattomampia esityksiä ylhäällä tekivät em. Pateryn, Dumont, Thomas ja Andrighetto. Bournival tippui kauden aikana farmipelaajaksi.

Siihen nähden, että Habsit pelasivat hyvän kauden GM MB teki suht monta treidiä. Osa treideistä oli taloudellisia eli pyrittiin tekemään tilaa tulevien kausien rosteriin. Uusina pelaajina kauden aikana treidien kautta tulivat: Flynn, Tangradi, Mitchell, Allen, Smith-Pelly, Petry ja Gonchar. Hankinnoista Petry vaikuttaa olevan paras ja UFAksi tuleva pelaaja toivottavasti jatkaa Habseissä. Gonchar menetti paikkansa Beaulieulle. Allen ja Tangradi olivat hankintoina lähtökohtaisesti farmipelaajia. Mitchell ja Flynn eivät ole vielä vakuuttaneet, mutta ei heidän tehtävänsä olekaan paukuttaa pisteitä. Kesällä UFAna tullut tsekki Sekac treidattiin Devante Smith-Pellyyn, joka on pelaajana erityyppinen Sekaciin verrattuna. DSP:llä kesti hetken aikaa sopeutua Habseihin, mutta viimeisissä peleissä hän on ollut parempi, tehden jopa pisteitä. Toivottavasti DSP nostaa tasooan pudotuspeleissä. Eihän se Sekacin kausi ihan putkeen mennyt Habseissäkään. Moni näistä hankinnoista tuskin jatkaa ensi kaudella.

Vähän ensi kaudesta. Kesällä saanee uuden työnantajan etsiä tai uransa lopettaa Flynn, Mitchell, Malhotra, Weaver, Allen, Gonchar. Se on selvää, että kesällä Bergevin etsii joukkueeseen lisää maalintekotaitoa. UFA-markkinoista en osaa sanoa, sieltä löytyy yleensä ainoastaan ylihintaisia floppeja. Jotain treidimatskua Bergevinillä saattaa olla. Puolustus on Petryn jatkopahvia lukuunottamatta kunnossa. UFA-markkinoilta saattaa löytyä joku uusi "Weaver", jos ja kun loukkaantumisia tulee enemmän kuin tällä kaudella. Lisäksi Tokarski saattaa lähteä muualle rakentamaan uraansa ja kakkosveskariksi tulee kokeneempi ja parempi kakkosveskari.

Onnistujat: Price, MaxPac, Weise, Beaulieu, Petry ja DLR.

Pettymykset: Eller, tosin parantanut loppukautta kohden. PAP, Gilbert, Weaver, Tinordi ja varauksin DSP, josta voi olla vielä iloa. Lisäksi Tokarski veti loppukauden heikosti. Myös treidien kautta hankitut pelaajat eivät ole kovin erikoisesti onnistuneet, mutta ei heiltä ole paljoa odotettukaan.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Kyllä tietenkin itsellänikin usko on Ottawan kaatoon, mutta kova sarja varmasti tulossa. Ottawa on pelannut viimeiset 27 peliä rekordilla 21-3-3, eli heillä on varmasti hurmos päällä. Harmi, että joku Pittsburgh pääsi poffseihin, koska heille sattui liigan huonoin jengi viimeiseen otteluun. No, Tampa lämmittelee neljän pelin verran ja on sitten valmis Montrealia vastaan.

Uskon ja toivon, että Habs menee jatkoon. Ottawalla ollut toki viime ajat hurmos päällä, mutta voihan myös olla, että kun on niitä omia playoffeja pelattu jo pari kuukautta, niin takki on vähän tyhjä. Antti Mäkinen otti mielestäni Viasatin Pelipäivä -studiossa hyvän vertauksen Minnesotan kohdalla, että näinköhän alkaa playoffeissa auto käymään jo varatankilla, kun isot pojat vasta käynnistää autoaan. Olisikohan näin myös Ottawan kohdalla? Habsien playoff-juna on oikeastaan kulkenut koko kauden ihan aikataulussa, eikä ole pahemmin tarvinnut puristaa missään vaiheessa. Kaikilla luulisi siis virtaa riittävän, eikä ketään ole peluutettu puhki. Maalivahtien taistoa me ei varmasti hävitä ketään vastaan jos Price vaan pysyy terveenä. Mielestäni Habseilla on ylipäätään parempi materiaali, joten jatkoon on sen puolesta täydet edellytykset. Pacioretty on vaan pakko saada takaisin, muuten ei hyvät hypi. Ja jos verrataan ihan vaan kärkiyksilöitä niin Habs vie mielestäni myös sen kategorian. Price>Hammond, Subban>Karlsson ja Pacioretty>Kuka siellä edes olisi se ykköspyssy Ryan? Turris? Stone?

Pittsburgh tosiaan pääsi, mutta veikkaan, että Rangers antaa aika kylmän kyydin. 4-1 tai jopa 4-0. Ei vaan voi olla näkymättä jos puuttuu kolme parhaasta neljästä pakista.

Tampa on kyllä kova, mutta en usko, että Red Wings ihan noin halvalla nahkaansa myy. Season series taisi mennä selvästi Tampalle, mutta en usko, että ihan kovin paljon kevään peleissä painaa. Detroitissa sitä kuuluisaa voittamisen kulttuuria löytyy ja en nyt ihan ihmettele, jos Punasiivet jopa jatkoon itsensä kampeavat. Jommankumman veskarin täytyisi tosin ensin saada rantapallo kiinni. Voi myös olla, että Tampan nuoren joukkueen pitää vielä yksi vuosi maksella oppirahoja ja katsella kun Zetat ja Datsyukit jyllää. Kumpi tahansa tokalla kiekalla vastaan tulee, jos nyt Habsit sinne ensin itse tiensä selvittää niin hienoja pelejä tiedossa. Tampan kanssa viime kauden uusinta ja Detroitin tapauksessa Original Six-matchupit sytyttää aina.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Vielä ei kannata toisia tai kolmansia kierroksia miettiä, kun Canadiensilla on ihan helvetin iso työ kammeta itsensä jatkoon edes ensimmäiseltä kierrokselta. Parin vuoden takainen on vielä varsin ikävänä muistona takaraivossa, mutta pakkohan se on omiin silti uskoa sataprosenttisesti. Canadiens jatkaa, jos Habsin supertähtimaalivahti näyttää Sensin tähdenlennolle millaista on olla todellinen jumalmaalivahti ja Pernell Karl ottaa niskalenkin ruotsalaisesta takatukasta. Lisäksi Max Paciorettyn tulee pelata ja ennen kaikkea pelata omalla tasollaan, tehdä enemmän isoja maaleja kuin Sensin parhaan maalintekijän tässä sarjassa. Jos Habsin kolme isointa staraa ovat parempia kuin Senatorsin kolme tärkeintä pelaajaa, niin Canadiens menee kyllä jatkoon.

*****

Pricelle ensimmäinen pysti, kun Jennings matkaa jaettuna miehen palkintokaappiin, toinen puolikas Corey Crawfordille.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Vielä ei kannata toisia tai kolmansia kierroksia miettiä, kun Canadiensilla on ihan helvetin iso työ kammeta itsensä jatkoon edes ensimmäiseltä kierrokselta. Parin vuoden takainen on vielä varsin ikävänä muistona takaraivossa, mutta pakkohan se on omiin silti uskoa sataprosenttisesti. Canadiens jatkaa, jos Habsin supertähtimaalivahti näyttää Sensin tähdenlennolle millaista on olla todellinen jumalmaalivahti ja Pernell Karl ottaa niskalenkin ruotsalaisesta takatukasta. Lisäksi Max Paciorettyn tulee pelata ja ennen kaikkea pelata omalla tasollaan, tehdä enemmän isoja maaleja kuin Sensin parhaan maalintekijän tässä sarjassa. Jos Habsin kolme isointa staraa ovat parempia kuin Senatorsin kolme tärkeintä pelaajaa, niin Canadiens menee kyllä jatkoon.

*****

Pricelle ensimmäinen pysti, kun Jennings matkaa jaettuna miehen palkintokaappiin, toinen puolikas Corey Crawfordille.

Joo siis ei tosiaan ole mikään läpihuutojuttu tämä sarja, mutta usko on kova. Ei varmaan tule mitään 4-muna sweeppiä viime vuoden tapaan. Tottakai fokus on tässä sarjassa, mutta kun ei itse ole pelaamassa niin voi hyvin spekuloida tulevalla.
 

M@thieu

Jäsen
Ei tosiaankaan tullut mitään toivevastustajaa ekalle kierrokselle. Minä olisin ottanut mieluummin minkä tahansa kolmikosta Bruins, Wings, Pens. Uskon toki että Ottawakin kaatuu neljä kertaa, mutta hankalaa tuosta tulee. Kolme edellistä runkosarjapeliä Ottawa on voittanut, ja aika selvästikin vielä. Vastassa on Priceakin paremmilla statseilla runkosarjan tahkonnut Hammond, tietty 40 peliä vähemmän pelanneena. Montrealin tehtävää helpottaisi tuntuvasti, jos pudotuspelimaailma aiheuttaisi Hamburgerissa ylimääräistä vapinaa.

Mutta in Price we trust ja sarja 4-2 Montrealille.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Paciorettyn tilanteeseen ei ole tullut juurikaan päivitystä. Ainoa uutinen jonka löysin oli Therrienin haastattelu, jossa mies kertoi PacManin tilanteet oleva yhä auki.
Pacioretty oli lauantaina ollut jäällä muun joukkueen ollessa Toronton reissussa.

Positiivista on jo se että mies on harjoitellut jollain tapaa mutta kuten sanoin aikaisemmin ehkä ei ole turha kiirehtiä paluun kanssa jos on pienikin riski olemassa.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Paciorettyn tilanteeseen ei ole tullut juurikaan päivitystä. Ainoa uutinen jonka löysin oli Therrienin haastattelu, jossa mies kertoi PacManin tilanteet oleva yhä auki.
Pacioretty oli lauantaina ollut jäällä muun joukkueen ollessa Toronton reissussa.

Positiivista on jo se että mies on harjoitellut jollain tapaa mutta kuten sanoin aikaisemmin ehkä ei ole turha kiirehtiä paluun kanssa jos on pienikin riski olemassa.

Päävammat (aivotärähdykset) ovat minunkin mielestäni sellainen asia minkä kanssa ei parane leikkiä. Jos mies ei ole siinä kunnossa, että ei ole järkevää pelata, niin sitten ei pelaa. Ei ole mitään järkeä lähteä riskeeraamaan tulevaisuutta yhden kevään takia tai pahimmassa tapauksessa koko uraa. Paciorettylla kun valitettavasti on historiaa päävammoista, ja lukuisat aivotärähdykset voivat kyllä tehdä tosi pahaa jälkeä.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Max "The Wolverine" Pacioretty vetänyt täydet treenit ilman kontaktia ja kertoi pressissä, että kaikki menee suunnitelmien mukaan ja olo on mahtava. Hyvä Montun kannalta.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Pacioretty tuskin pelaa ensimmäisessä ottelussa.

“As a coaching staff we have to prepare our team for tomorrow night’s game and the medical staff haven’t told us yet that Max is going to be there for tomorrow,” Therrien said. “So maybe he will, but we’re not quite sure. And as a coaching staff we got to make sure that we prepare our team and we’re going to go from there. I’ll be surprised (if he plays).”

Here’s how the forward lines and defence pairings were set up at practice:

Parenteau – Desharnais – Smith-Pelly
Galchenyuk – Plekanec – Gallagher
De La Rose – Eller – Weise
Prust – Mitchell – Flynn

Markov – Subban
Emelin – Petry
Beaulieu – Gilbert

Lainaus ja ketjut hockeyinsideout.com sivulta.

Onhan tässä vielä 17 tuntia ottelun alkuun mutta mielummin Max poissa ensimmäisestä pelistä kuin koko playoffeista.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Runkosarja on lopultakin ohi, aika tasapaksuksi puurtamiseksi se meni keväällä. Toisaalta ihan hyvä juttu, virtaa luulisi riittävän ratkaiseviin matseihin! Itse nostaisin muiden onnistujien ohella esille ykkössentteri Tomas Plekanecin; hienoa suorittamista jälleen illasta toiseen! Hoitaa oman kahdensuunnan tonttinsa ammattilaisen ottein ja napsuttelee samalla mukavan kasan pisteitä.


110 pisteen runkosarja on uskomaton tulos joukkueen otteet huomioon ottaen. Alkukaudesta joukkue yritti hyökätä voimakkaasti, joka aiheutti suuria ongelmia omassa päässä. Ihan hyvä että loppukausi pelattiin varovaisella taktiikalla, läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä ei tullut enää 6-10 kpl joka ottelussa. On huvittavaa ajatella, kuinka paljon pisteitä olisikaan ollut jos ylivoima olisi toiminut kauden aikana edes jossain vaiheessa. Mieleen tulee nopeasti reilut puolen tusinaa matsia joissa piste/pisteet karkasivat vastustajan hyppysiin kun ylivoima tuotti 0 tai 1 maalia vaikka mahdollisuuksia oli runsaasti!


Runkosarja oli ja meni, sitten katseet kohti kevään ”oikeita” otteluita:



Ottawa on äärimäisen inhottava vastustaja heti kärkeen. Heillä ei ole periaatteessa kuin voitettavaa ja paineet ovat Habsillä. Senatorsin pelitapa ei tunnu sopivan Montrealille tippaakaan, mutta elättelen vielä toiveita siitä, että osa runkosarjan perseilyistä johtuu myös siitä, että vastassa oli ”vain” Ottawa. Canadiensilla on kuitenkin tapana pelata löysä vauhtisia otteluita ennalta heikompia joukkueita vastaan, koska se riittää yleensä vähintään jatkoajalle. Senatorsia (ja muutamia muita) vastaan tuo muniin puhaltelu ei ole riittänyt, ja nyt onkin aika pelata täydellä kiimalla alusta alkaen!



Ylivoima helpottaisi luonnollisesti jatkopaikan ottamista kummasti. Vaikka keväällä onkin voimassa todella salliva tuomarilinja, niin kyllä sieltä tulee 3-5 ylivoimaa ottelua kohti jos Habs saa jalkansa liikkeelle ja Senatorsin todella kookas puolustus käyttää tapansa mukaan mailaa ja käsiä paljon muuhunkin kuin kiekon pelaamiseen. Markov on tärkeä palanen YV:llä, esim. Devilsiä vastaan tuli hiljaittain jotain 15 minuuttia ylivoimaa, ja se oli naurettavan surkeaa ilman Andreita!



Yksilöistä tärkeitä ovat ailahtelevat Desharnais, Eller & Galchenyuk, ainakin 2 näistä herroista saisi pelata omalla korkealla tasollaan. Ellerin kausi on ollut jälleen kerran muutamaa välähdystä huolimatta heikko, nyt olisi korkea aika näyttää että hän kuuluu laadukkaan joukkueen sentteriksi. DD ja Alex ovat olleet ajoittain todella hyviä, nyt pitää vain kaivaa parasta esiin. Galchenyuk voi olla sarjan jokerikortti. Hän vajoaa välillä syvyyksiin, mutta liekeissä ollessaan Alex luo ja saa lukuisia paikkoja ottelua kohden. Kunhan mies vain käyttäisi kesäharjoittelun laukauksensa parantamiseen, niin tuhoja alkaisi syntyä entistä enemmän. Galchenyukin tehokkuus laadukkaissa maalipaikoissa on nimittäin todella heikolla tasolla.



Puolustus on minulle kysymysmerkki ainakin pitkää kevättä ajatellen. Pakka leviää liian helposti ja miehiä on vapaana parhaalla vetosektorilla. Joukkueen parhaat puolustavat pakit ovat Emelin ja Gilbert joka kertoo jo aika paljon. Vaikka Gilbertistä ei saatu kiekollista kakkosparin miestä, niin mies on parantanut mukavasti oman pään otteitaan kevään edetessä. Aivan hyvä palanen ensi kauttakin ajatellen..



Vaikka vastustaja onkin avauskierroksen yksi pahimmista mahdollisista (itse olisin toivonut melkein Islandersia), niin kyllä Sensin kääntämiseen on uskottova; 4-2 Montrealille!
 

mrkrw

Jäsen
En tiedä, onko joku muu jo tämän bongannut. Luin jostain englanninkielisestä kolumnista semmoista, että tuo huhuissa pyörinyt Lupul-kauppa olisi kaatunut siihen, että halusivat vaihdossa ehdottomasti Gallagherin:D Itseä ainakin nauratti hetken aikaa.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Nyt kun Ottawa sarja on taputeltu on aika kääntää katseet tulevaan. 2.kierroksella vastaan tulee joko Tampa tai Detroit. Itsellä on hyvä kutina jos Red Wings vastaan asettuu. Tampa on sitten melkoinen peikko ollut Habsille kuten kaikki hyvin tietävät. Toki ihan sama se on kuka tulee kun neljä voittoa pitää kuitenkin ottaa jos jatkoon halajaa.

Muiden mielipiteitä kumpi halutaan vastaan?
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Ihan sama oikeastaan, Habsin pitää petrata paljon hyökkäyspäähän ja ylivoimapeliä jos kumpaakaan noista meinataan kaataa. Wings on erityisesti vahva erikoistilanteissa ja tiukkaa tekee tuolla ylivoimaprosentilla pelejä ratkoa.

Tampa taas on tosiaan ollut melkoinen peikko tälle kaudelle, mutta niinhän ne oli viimekaudellakin ennakot vastaan ja 4-0 mentiin jatkoon. Bishop ei ole nyt ollut omalla tasollaan, mutta Habsilla toisaalta on se maaginen kyky nostaa vastustajan maalivahdit tapetille.

Jos nyt noista pitää valita jompi kumpi niin Tampa. Ihan sen takia, että ei olla valmennuspuolella ihan niin 100-0 alakynnessä.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Jos valita pitää niin Tampa. Babcock on näyttänyt, että valmennuksella voidaan vaikuttaa melkoisesti joukkueen otteisiin. Detroit on vienyt Tampaa viimeiset kolme peliä ja tuon sarjan olisi jo pitänyt ratketa ilman Detroitin puolustuksen muutamia aivopieruja.

Eilinen oli melko hermojaraastavaa. Sen tiesi, että 1-0 tilanteessa Therrien laittaa luukut kiinni ja Carey hoida homma kotiin.

Joukkueen hyökkääjistä ei kovin moni saa synninpäästöä. Gallagher on melkein ainoa, jota kiinnosti joka ilta. Sitten oli suonenvetoja yksittäisillä pelaajilla tai kentillä mutta, jos mietitään kenen pitäisi herätä niin Galchenyuk, Pacioretty, DLR ja Pleks. Ei herran jumala Pacioretty oli ennen viime peliä laiska ko mikä. Galchenyuk on aivan hukassa ja miettikää, jos Eller olisi kaupattu ja kolmosen keskellä vetäisi DLR!
Eller on ollut Mitchellin kanssa joukkueen parhaat sentterit. Harmi vaan, että molempia käytetään vain oman pään aloituksissa ja alivoimalla. Jos kolmonen tai nelonen saa kiekon vastustajan päähän, niin ykkönen tai kakkonen samantien kentälle häviämään aloitus ja pyörimään omaan päähän.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Jatkopaikka lunastettu ja vielä aika odotetuilla 4-2 luvuilla, ei tuo nyt kuitenkaan mennyt ihan niin kuin toivoi/odotti! Runkosarjassa Senatorsia vastaan nähtyä totaalista muniin puhaltelua ei onneksi nähty tässä sarjassa kuin ajoittain, mutta Habs teki silti voittamisen itselleen hieman turhan vaikeaksi.



Ylivoimapeli ja yleinen viimeistely tekopaikoissa oli sen verran surkealla tasolla, että jatkopaikasta ilman game7 pitää olla tyytyväinen. Kärkipelaajien on noustava kannattelemaan joukkuetta jatkossa, 3 tai 4 ottelusarjaa ei voi voittaa tekemällä 2 maalia pelissä. Alempien kenttien ajokoirat kunnostautuivat taas idioottimaisten jäähyjen ottajina. On sanomattakin selvää, ettei laiskoja koukkuja ja typeriä mailalla naamaan jäähyjä voida ottaa jatkossa!



Pakisto oli pelätyn heikko jo tässä sarjassa. Petry & Gilbert näyttivät omaan silmään aika hyviltä, mutta varsinkin ykköspari oli suurissa vaikeuksissa. Mestaruutta ei tietty voi ehkä vielä odottaa näin haavoittuvalla puolustuksella, mutta ainahan sitä toivoo otteiden parantumista joka toisi vielä ainakin sen 3 kierroksen. Subbanin koko kausi on ollut vain ”ihan hyvä”, ja sitä samaa tuo peli on edelleen. Markovin pitkä sopimus alkaa näyttämään vaaralliselta jo nyt ensimmäisen vuoden keväällä, ei olleenkaan hyvä!



Hyökkäyksen osalta sentterit tekevät sen mitä pystyvät. Plekanec & Desharnais hoitavat oman ruutunsa ja pystyvät tekemään joukkueen pelityyliin nähden ihan ok tilanteita. Myös Eller oli jälleen parempi kuin runkosarjassa. Hänen peliäly/taito ei taida riittää kahden kärkikentän hommiin kuin korkeintaan roskajoukkueissa, mutta puolustavaan rooliin ja kevään taistelulätkään hän menee varsin hyvin! Joukkueen pisteistä elävistä hyökkääjistä Pacioretty ja Parenteau eivät liikoja esitelleen tässä sarjassa. Unohdin myös Galchenyukin olemassaolon monessa ottelussa, siellä on vielä todella paljon valjastamatonta potentiaalia, jos se ruutitynnyri nyt vaan sattuu räjähtämään jo tänä keväänä!


Vastus kovenee jatkossa sen verran paljon, että tuhlailuun ja naurettavan huonoon ylivoimaan ei ole enää varaa. Kotietu on joka tapauksessa taskussa, joka voisi auttaa ainakin hieman, onhan esim. Tampa tilastollisesti surkea vierasjoukkue! Toiseen sarjaan lähdetään joka tapauksessa vähintään tasaisista lähtökohdista tai jopa altavastaajana. Tämä sopii ihan hyvin Canadiensille, heidän otteet suosikkeina ovat kuitenkin olleet viime vuosina yllättävän huonoja!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Esko Seppänen on erikoistunut mollaamaan Carey Pricen kevätvirettä, mutta lienee paikallaan muistuttaa, että miehen torjuntaprosentti pudotuspeleissä keväästä 2011 lähtien on nyt 92,4. Ehkä Seppäsen Eskokin voisi pikkuhiljaa tajuta, että jääkiekkomaalivahti voi kehittyä vielä 20. ikävuoden jälkeenkin. Canadiensin kenttäpelaajisto on samanlaista puuhasteluryhmää kuin koko kauden, mutta Price näyttää ihan siltä, että hän aikoo taistella tosissaan Stanley Cupista.

Toisen kierroksen vastustajalla ei ole väliä. Sekä Red Wings että tämän kevään Tampa ovat lyötävissä. Molemmille Habs voi myös hävitä, mutta eihän sellaista mahdollisuutta oteta edes huomioon kauden tässä vaiheessa. Neljään voittoon on mahdollisuus seuraavassakin ottelusarjassa, kotiedusta pitää ottaa ronski ote ja pitää se loppuun asti.

Koko viikonlopun oli armoton vitutus noiden kahden tappion jälkeen, mutta kyllä tänään on täällä hillunut kuin eri mies. Habs on jatkossa. Kyllä kevät vain on hienoa aikaa.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
PK Subban on yksi kolmesta Norris-ehdokkaasta. Mielestäni PK ei ollut tällä kaudella mitenkään erityisen hyvä. Teki tietenkin paljon pisteitä tasakentällisin, joka on hyvä merkki. Toimivalla yv:lla olisi maaleja tullut ehkä enemmänkin, toisaalta PK on yksi niistä pelaajista joiden vastuulla on yv:n toimiminen eli ihan syytön ei PK ole huonoon ylivoimaan. Ne muutamat pelit joita olen tällä kaudella nähnyt, niin ainakin PK monesti veti lämäriä kohti maalia heti kun siihen vain oli pieninkin mahdollisuus, oli muu kentällinen valmis tai ei. Ihmettelen, jos PK voittaa Norrisin.

Tampa-Detroit meni sitten seitsemänteen. Se on ainakin hyvä asia Montrealin kannalta. Mitä väsyneempi joukkue sieltä vastaan tulee, niin sitä parempi. Habsin ei kuitenkaan pitäisi tässä parin huilipäivän aikana menettää pelituntumaa. Oma toiveeni vastustajaksi on Detroit, vaikka näillä onkin loistava valmentaja ja kokeneita pelaajia.

Hauska nähdä ylipäätänsä, että pystyykö Habsit nostamaan maalimääriä, kun vastustaja vaihtuu. Eihän Habsit nyt mihinkään maali-iloitteluun ryhdy, vaikka siellä olisi vastustajan maali tyhjänä 60 minuuttia. Eli oliko Ottawa vain niin kova jengi vai onko Habsit vain noin heikko hyökkäyssuntaan?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Nyt kävin lukemassa tuota Norris-topicia ja PK:ta pidetäänkin jopa voittajasuosikkina. Kas kummaa!

Miksi ei? Lähes sama määrä pisteitä hyökkäyksen erikoismies-Karlssonin kanssa ja finaalikolmikon ylivoimaisesti paras plus/miinussaldo. Huomaa sitä tai ei, Pernell Karl Subbanista on tullut yksi liigan kokonaisvaltaisimmista puolustajista. Ehdottomasti henkilökohtainen suosikkini voittamaan Norrisin, koska omassa päässä Subban on kuitenkin ihan eri planeetalla Karlssonin rinnalla ja Doughtyn kautta en muuten vain pidä mitenkään erityisenä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös