• 74 117
  • 394
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa

Erinomaisen tärkeä välieräsarjan tasoitus Lukolta tänään. Tästä on hyvä jatkaa maanantaina. Oikein hyvä. :-)

eriatarka

Lukko
Piti oikein tarkistaa, että miten tuo välieräsarja viime vuonna meni. Tappara voitti (silloinkin) ekan matsin 5-2 ja toisen ottelun Raumalla jatkoerässä. Sarja oli Tapparalle 2-0, mutta Lukko ei luovuttanut ja seitsemänteen otteluunhan se meni.

Nyt on herkullinen asetelma: 1-1 ja ylihuomenna lähdetään taas ryöstöretkelle Tampereelle. Jos jommalla kummalla on 3. ottelussa paineita, niin Tapparalla. Väitän että tämän iltainen voitto on Lukolle suuri henkinen buusti, varsinkin kun joukkue pelasi paljon paremmin kuin eilen ja sai luotua maalipaikkoja. Itseluottamuksen luulisi olevan korkealla.

carr

Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Olipahan taistelu. Toki paikkansa oli tapparallakin mutta jatkoeriä hallitsi Lukko.

Roku

Rauman Lukko
Vaikka sarja onkin 1-1 ja Tapparalla kotietu edelleen, niin ihan varma asia on se että maanantain peliin on Lukolla paremmat lähtökohdat kuin Tapparalla.

Sonny Burnett

Lukko
Hyvin Lukko pelasi. Palola saatiin pidettyä kurissa hyvin. Lukko oli oikeastaan toodella hyvä tänään.

Jaa juu. Miksei kukaan kärtä Setästä maaliin? Häh?!

Roku

En tiedä mutta sitä olen ihmetellyt että miksei eräs nimeltämainitsematon nimimerkki ole haukkumassa Zapolskia eilisen tappion takia ja tämän iltapäivän ja illan pelin päästetystä maalista?

Falling Star

Lukko

Jollen väärin katsonut niin pelikieltoa taas oli tullut. Jottei jää onelineriksi, niin Zaps nousi tänään jatkavien molareiden tilastoykköseksi niin päästetyissä maaleissa kuin torjuntaprosenteissa mitattuna.

Sashmowitz

Lukko

Kyllä näin on. Ja pakko on kompata Suikkasen Kaitsuakin joka ilmaisi kahden liigan parhaan veskarin olevan nyt vastakkain.Zapolski pelasi tänään huikean pelin ja oli Janne Lahden kanssa ehkä suurin syy siihen, että sarja on nyt 1-1. Jos kohta tällaisen taistelun jälkeen tuntuu melkeimpä epäoikeudenmukaiselta nostaa yksittäisiä pelimiehiä esille.

Uskomattoman hieno voitto, taistelu ja ilme. On tästä kyllä hyvä jatkaa ryöstöretkelle!

Roku

Jaa no pelikielto tietysti selittää asian.

Tuota noin suuri parannus eiliseen oli myös ylivoimapelissä. Maalia ei tullut nytkään mutta sekä ensimmäisessä että toisessa ylivoimassa oli kyllä parhaat mahdolliset paikat. Janne Lahdella maali ammotti apposellaan mutta kulma oli pieni ja laukaus meni ohi, toisessa ylivoimassa puolestaan Mikkola oli tekopaikassa mutta sen Metsola torjui hyvin.

Tosin ensimmäistä ylivoimaa laimentaa se harmillinen pomppukiekko josta Tapparan Karjalainen pääsi yksin läpi.

Mutta kyllä se siitä kohta rupeaa tulostakin tuottamaan.

Hagi

Hieno ryöstö Lukolle. 2 erää Lukko oli mielestäni hieman parempi ja kolmannessa erässä raju puolustustaistelu riitti ja tolpatkin oli puolella. Toki tutusti Lukko puolusti keskustaa todella hyvin.

Ihme, että loukkaantumisia ei ole vielä nähty enempää, sellaista miekkailua peli oli. Jääkiekolta peli ei oikein enää näytä, mutta taistelua, mailalla hakkaamista ja kahvaamista riittää.

carr

Aiemmin pohdittiin tuota "kuumin" maalivahtia asiaa. Niin ne sarjat muuttuu. Tässä sarjassa on kaksi kuumaa maalivahtia, meillä kuumin.

Jesse Virtanen pelaa kyllä hienoa kevättä. Jos Kousa lähtee niin meillä on paikkaaja ihan omasta takaa!

Roku

40 minuuttia Lukko hallitsi peliä, kolmas erä oli Tapparan kun Lukko passivoitui hiukan liikaa. En minä tiedä oliko siinä Tapparalla loppujen lopuksi kolmannessakaan erässä kuin yksi läheltäpiti-tilanne, kun Haapala tms. laukoi tolppaan mutta suotakoon se Tapparalle että edes yksi erä menee heidän komennossaan.

Juho Tommilan pelaamista pelkäsin lauantaina kun Forsberg hyökkäsi sentterinä. Hyvin Tommila pelasi silloin ja hyvin pelasi nytkin. Enää en edes pelännyt etteikö Tommila ruutuaan täyttäisi.

Jyty

käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ei mitään maailman kauneinta pudotuspelikiekkoa, mutta ei vieraskentällä sitä kuulu esittääkään. Rautakorven sanoin, kotijoukkueen kuuluu viihdyttää maksavaa yleisöä.

Puolustusasetelmassa keskusta pysyy kiinni aika hyvin, ja vastustajan pelaaminen tehdään vaikeaksi.

Tärkeä ryöstö tänään. Toivottavasti nyt pidetään kotiottelut voitokkaasti, niin sehän riittää pääsylipuksi seuraavalle tasanteelle.

Halfamazing

Lagers

Hieno voitto kertakaikkiaan! Puolustus toimi mallikkaasti, mutta edelleen Tommilasta hieman erimieltä. On totta että Tommila on parantanut mutta kyllä oli viime sekä tässä pelissä välillä pahasti jäljessä tilanteissa ja tietty kovuus puuttuu kokoajan pelaamisesta. Forsberg on palannut peleissä aina loppupeleistä puolustajaksi ja alivoimat käy myös puolustamassa. Tänään taas kun peliä ratkottiin lopussa niin Tommila penkillä ja Forsberg pakkina, hyvä niin. Pahinta hasardia Tommilalta ei ole tullut mutta pelottaa kokoajan kun kentällä.

Se siitä.
Turhaa negailua koska voitot ratkaisee ja kolmas voitto otetaan keskiviikkona.

L4E

Rauma Luk
En sanoisi että zapo Metsolaa kuumempi olisi. Molemmat on pahuksen hyvässä tikissä. Lukko vaan on maalinedustoilla molemmissa päissä parempi.

Soilworker

Lukko, Preds
Riska ja kumppanit ovat elementissään kun repivät ja huitovat mailoillaan kaikkea mikä liikkuu
Isoin etu tuossa linjassa tulee siitä, että Lukon pelaajat nauttivat juuri tuosta fyysisyydestä ja miekkailusta. Tapparan huitoville mikkihiirille, kuten juuri Järviselle tai Palolalle, se taas ottaa lähinnä luonnon päälle ja vie peli-ilon. Tuo tuomarilinjan löystyminen onkin lähinnä henkinen etu, sillä kyllä Tapparan puolustajista löytyy Kankaanperän ja Aallon johdolla ihan yhtä lailla löysän tuomarilinjan eksperttejä.

Toinen hyväksyy sen mikä odotettavissa olikin, toinen uhriutuu ja käyttäytyy marttyyrin elkein.

Jyty

eriatarka

Lukko
"Jatkossa Tapparan pelaajat kokevat varmasti painetta tuloksesta. Kahtena viime keväänä hopealla jäänyt joukkue haluaa epätoivoisesti finaaliin ja on nyt välieräsarjassakin tappioasemassa."
Lukko on ymmärtänyt mahdollisuutensa - Tappara alkaa tuntea paineet - Kiekkoareena

Osuvasti todettu. Jos on Lukko kahtena viime keväänä jäänyt ulos finaaleista, niin vastaavasti on Tappara kahtena viime keväänä jäänyt finaaleissa hopealla, vuosi sitten vieläpä kirvelevästi seitsemännen ottelun jatkoajalla johdettuaan sitä ennen sarjaa voitoin 3-1. Tapparalla on tavoitteena kirkastaa kahden viime kevään hopea kullaksi ja parhaillaan Lukko vaikeuttaa tuota merkittävästi. Luulisi paineiden kasvavan siellä suunnassa varsinkin, jos Lukko tekee huomenna kotikentällään avausmaalin - tässäkin sarjassa avausmaalin tehnyt joukkue on voittanut ottelun.

MPN

Johtaja Virran Dream Team
Pakko antaa pikkuisen negaa Mikkolalle sekä Gagnonille, vaikka Gagnon maalin tekikin, niin edesauttoi kahta tai kolmea Tapparan maalia.

Eino_Mies

Hiukan on jo perhosia vatsassa, että 27 vuoden odotus saattaisi päättyä. Eli siis finaalipaikka on ns. huulilla. Mestaruudesta on turha puhua vielä mitään. Mutta toisaalta viime keväänä Lukko nousi 1-3 välierätappioasemasta tasoihin. Ei siis mikään mahdottomuus jos tänäkin vuonna olisi game seven vielä edessä. Ehkä perjantaina Tappara ottaa kaikki keinot, härskitkin sellaiset käyttöön ja voi kaventaa voitot. Mutta viimeistään lauantaina uskon, että Raumalla lyödään viimeinen niitti ja finaali kutsuu. Heikki Kauhanen Ramonan kommentaattorina toki muistutti vielä KHL:n välieristä, jossa SKA Pietari (?) nousi "sillasta" ja meni finaaliin voitoin 4-3. Mutta kyllä nyt perkeleen hyvät fibat on, vaikka vaikeimman kautta tänäänkin se voitto kammettiin.

Okkul

Lukko ja maajoukkueet
Minusta Lukon pitää käyttää heti ensimmäinen "ottelupallo" muuten voi mennä vielä vaikeaksi. Nyt pojat rutistaa sen yhden voiton vielä ja saa pidemmän huilitauon ennen finaaleita kun Jyp/Kärpät.
Täytyy antaa kredittiä koko joukkueen taistelulle ja henkiselle kantille vaikka paketti ei ihan yhtähyvin ollut kasassa kuin kahdessa edellisessä pelissä.

Walrus21

Lukko
Vähän annettiin turhan paljon siimaa, ja lopulta se oli kostautua. Lukko kyllä puolustaa noin yleisesti ottaen helvetin hyvin, ja etenkin Riska oli suorastaan jumalaisessa hakkuuvireessä tänään. Aito soturi.

Perjantaina kun muistetaan vaan pitää fokus olennaisessa, niin finaalit kutsuu.