Liigan siirtohuhut kaudelle 2015–2016

  • 1 800 872
  • 3 997

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Aika usein tällä palstalla väännetään KHL:n ja Liigan välisestä tasoerosta. Minun on usein sanottu liioittelevan sitä. Nyt on mielestäni aika hämmentävää, että Ilari Melartia pidetään täällä jonain Messiaana HIFK-fanien toimesta. Kuitenkin puhutaan pakista, joka tällä kaudella yhdessä KHL:n paskimmista joukkueista oli noin 16 minuutin peliaikakeskiarvolla eli tuollainen kolmosparin pakki. Eli periaatteessa Melartin voidaan ajatella olleen yksi KHL:n heikoimmista pakeista, jos otetaan huomioon sellaiset, jotka säännöllisesti saivat peliaikaa. ja tämä on nyt sitten Top-3-pakki omassa roolissaan SM-liigassa? Alas on Liigan taso kai sitten vajonnut.
 
Viimeksi muokattu:

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joo vähän täytyy taas ihmetellä, kun alkuperäinen kommentti oli, että ei pelkkä Melartin tuleminen tee tuosta pakistosta "satakertaa" parempaa, niin heti nostettiin esille Sportin paskuus. Onko se nyt sitten voitto IFK:lle, kun Liigan tämän kauden paskimmasta pakistosta kukaan ei yllä Melartin tasolle? Helvetin koville se kuitenkin tuntuu ottavan, jos joku Sportia kannattava sattuu arvostelemaan jonkun muun seuran mitä tahansa pelaajaa/asiaa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mike "kukavittu" Brennan oli ainakin viimeisimmässä IFK-Sport -matsissa täysi pujottelukeppi.
Ja sama kaveri, "kukavitun" Brennan olikin sitten tuossa viimeisessä, joka päättyi Sportille 2-1 ottelun isäntä.
Ei riitä ainakaan yhden, eikä ehkä taida edes kahden käden sormet riittää siihen, kuinka moni HIFK-kannattaja oli haalimassa ja fantasioissa häntä HIFKn alakertaan. Mut ei siinä, jatka vaan samaa rataa.

Edelleen.. Melart on omassa roolissaan hyvä, mutta toi hype on kyllä aika koomista. Miten vitussa HIFK yht'äkkiä yhden miehen vaihtamalla muuttuu Liigan eliittipakistoksi? Olisi edes kyseessä vaikka se Niskanen, niin voisin tuota hypeä hieman ymmärtää. Ei hänkään yksin tota paskakasaa miksikään mestaruuksista taistelevaksi eliittiryhmäksi nostaisi.

Verrataan vaikka vielä rautalangasta, jos se sitten avautuisi..
Niskala - Söderholm
Kousa - Grillfors
Mikkola - Taipalus
Tikkanen - Generous
Virtanen - Melart

Jos HIFK meinaa mestaruuksista taistella, niin oletko sitä mieltä todella, että tuo HIFKn pakisto on taitavempi, kuin Lukon? Esimerkkinä. Ja pakit vaan heitetty, ei laitettu mihinkään parhausjärjestykseen per joukkue.
Tietysti, jos jatkossakin tavoite on päästä nippa-nappa kasin jengiin ja pärjätä Sportille ja muille alakerran jengeille, niin hyvä upgrade tässä tapauksessa. Ei silti mitään asiaa Liigan parhaimmaksi pakistoksi. Kärpät, Tappara ym. Tulevat edelleen menemään omilla teillään tällä osastolla, kuten tälläkin kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Verrataan vaikka vielä rautalangasta, jos se sitten avautuisi..
Niskala - Söderholm
Kousa - Grillfors
Mikkola - Taipalus
Tikkanen - Generous
Virtanen - Melart

Jos HIFK meinaa mestaruuksista taistella, niin oletko sitä mieltä todella, että tuo HIFKn pakisto on taitavempi, kuin Lukon? Esimerkkinä. Ja pakit vaan heitetty, ei laitettu mihinkään parhausjärjestykseen per joukkue.
Tietysti, jos jatkossakin tavoite on päästä nippa-nappa kasin jengiin ja pärjätä Sportille ja muille alakerran jengeille, niin hyvä upgrade tässä tapauksessa. Ei silti mitään asiaa Liigan parhaimmaksi pakistoksi. Kärpät, Tappara ym. Tulevat edelleen menemään omilla teillään tällä osastolla, kuten tälläkin kaudella.
Tosta nyt kuitenkin unohtu Liigan tehotilaston kakkonen, loistavassa kevätvireessä seilaava patonkilaiva Auvitu. Verrataan sitä sitten vaikka Henrik "peterforsberg" Forsbergiin. Ja mitä ihmettä sä selität puolustuksen taitavuudesta? Totta vitussa Lukolla on taitavampi pakisto täynnä kiekollisia mikkihiiriä (ainakin tällä kaudella). Ei mulla oo tarvetta haukkua Lukon puolustusta maanrakoon, se on ollut oikein hyvä. Tarvii vaan aikamoiset antipatiat IFK:ta kohtaan jos väittää että toi pakisto on paska verrattuna Lukon, Tapparan tai Kärppien vastaavaan, joista Kärppien oma ei oikeastaan ole omissa sfääreissään edes ollut. Nimellisesti eikä tuloksellisesti. Siellä on Kukkonen, Masuhr ja jotain harmaata massaa. Laatikainen ollut toki hyvä.

Äläkä nyt oikeesti naurata vertaamalla jotain Mike Brennania Lädään. Äläkä sano että Lädä olisi "pieni parannus" Matt Generousiin. Mikä ihmeen tarve täällä on joillain aina vähätellä muiden hankintoja, ja heittää sitten jotain punavalkosta paskaläppää siitä kuinka Lassi Kokkala ja Jarkko Immonen on parempia kuin Jarkko Malinen.
 

Barney

Jäsen
Olisi edes kyseessä vaikka se Niskanen, niin voisin tuota hypeä hieman ymmärtää.
Kuka vitun Niskanen? Matt vai? Ihan ei taida IFK:n budjetti riittää hankkimaan lähes 6 miljoonan dollarin miestä, vaikka varmasti saattaisi täyttää nipinnapin vahvistuksen kriteerit. Jos IFK:n pakisto näyttää tuolta hahmotellulta kauden alussa, niin pakiston perusteella voidaan käydä jo ihan oikeasti puhumaan mestaruuskandidaatista. Auvitu ja Taipalus ovat kehittyviä pelaajia, jotka ovat olleet jo tällä kaudella erinomaisia. Söderholm on kunnossa ollessaan todella kova puolustaja ja Grillfors osoitti tasonsa jo tällä kaudella. Tämän kauden aikanahan siellä IFK:n pakistossa on pyörinyt vähän liian usein jotain vitun Teppoja, Nyqvisteja, Salmia, Heikkisiä ja Mobergeja. Melart olisi omassa roolissaan ihan liigan eliittiä, heittämällä parempi kuin esimerkiksi Brennan. En tiedä olisko ihan top-3, mutta erittäin laadukas puolustaja joka tapauksessa.
 

blikzt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Siis mitä vittua Vaasa? Melart on heittämällä EHT-tason puolustaja, joka on esiintynyt edukseen kaksi vuotta sitten myös MM-tasolla ja omaa myös tänä keväänä realistsen mahdollisuuden kisajoukkueeseen. Sen lisäksi on pelaajatyyppinä sellainen, joka paikkaa tämän kauden IFK-pakiston heikkouksia täydellisesti. En yleensä tällaisiin puutu, mutta nämä jutut joissa Melartista puhutaan samassa lauseessa Generouksen/Brennanin kanssa ovat jo niin poskettomia, että on vaikea uskoa että kukaan jääkiekkoa seuraava voi vakavalla naamalla moista paskaa jauhaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Melart on hemmetin hyvä lisä IFK:n pakistoon ja tuo juuri niitä elementtejä ensi kaudeksi mitä tuosta pakistosta on puuttunut ja puuttuisi myös ensi kaudella ilman Melartia. Toinen mikä IFK:n pakistosta on tällä kaudella puuttunut ja eikä ensi kaudeksikaan ole semmoista vielä hommattu ( tai ainakaan ei ole mitään nimiä tullut esille ) on kiekollinen rightin kätisyyden omaava puolustaja. Jos tämmöinen vielä saadaan ensi kaudelle Melartin lisäksi niin kyllähän IFK:n pakisto alkaa näyttämään jo erittäin hyvältä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Miten vitussa HIFK yht'äkkiä yhden miehen vaihtamalla muuttuu Liigan eliittipakistoksi? Olisi edes kyseessä vaikka se Niskanen, niin voisin tuota hypeä hieman ymmärtää. Ei hänkään yksin tota paskakasaa miksikään mestaruuksista taistelevaksi eliittiryhmäksi nostaisi.

Onko kuusi kuukautta kestänyt perseraiskaus muiden joukkueiden toimesta sumentanut Sport-fanin järjen näin totaalisesti? Ai että ihan paskakasaa? Kummasti se raajarikkoinen paskakasa siellä edelleen kamppailee pääsystä neljän sakkiin. Jotenkin tunnut unohtavan, etteikö esimerkiksi valtavia kehitysharppauksia kuluvalle kaudelle ottanut ja pakkien tehotilastoissa 2. sijoittunut Auvitu voisi kehittyä vielä entisestiään seuraavalle kaudelle, samoin Taipalus on kehittynyt paljon parin kauden aikana vaikka edelleen oman pään pelaamisessa riittääkin tekemistä. Toisekseen kuka sanoo, että Melart on ainoa pakkihankinta ensi kaudelle? Nythän näyttää nimenomaan siltä, että ne flopit eivät jatka ja jatkoa on sorvattu juuri oikeille pelaajille.

Lisäksi noihin naurettaviin Brennan vs. Melart aivopieruihin en vaivaudu edes ottamaan kantaa, sen verran kaukana ne ovat realismista.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kannattaa nyt vetää henkeä, ja miettiä mitä tämä meidän asiantuntija Vaasasta laskeskeli ja spekuloi vuosi sitten Sportin tämän kauden jengistä:

Jatketaan nyt tätä lottoa edelleen...

Maalivahdit:
T. Lassila (170k€) - K. Järvinen tai A. Peltola (40k€) ( Auren & Saarela) (yht.40k€), total: 250k€

Puolustus:
M. Nordlund (120k€)- Brad Hunt (100k€)
Jyrkkiö (50k€) - H. Pikkarainen (90k€)
Heikkinen (50k€) - Lappalainen (50k€)

(Uitto, Saukko, Aaltonen) (yht. 90k€), yhteensä: 550k€

Hyökkäys:
N. Hardt (120k€) - C. Locke (150k€) - Kähkönen (100k€)
M. Ruohomaa (50k€) - Alex Leavitt (80k€) - Kivimäki (60k€)
J. Laaksonen (50k€) - A. Kangasmäki (50k€) - M. Luomala (60k€)
I. Pikkarainen (80k€) - E. Riska (50k€) -M. Lamberg (50k€)

(M. Piispanen, M. Nässlin, Tikka, Palve) (yht. 100€), yhteensä: 1m€

Summarum: 250k€+ 550k€ + 1m€ = 1.8m€

Vaikka tollanen setti. Hyvää tässä tämän kauden rämpimisessä on se, että seurajohdon on aivan pakko ymmärtää, ettei millään Kokkaloilla voida mennä liigaan tekemään itsestämme pellejä.

Se reaalimaailma on vaan niin kaukana joskus.
 

Face

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aikamoista yliarvostusta oletettavasti aikuisilta tyypeiltä täällä, ja vain siksi että Melart on HIFK-ikoni. Samojen kiihkoilijoiden luulisi ymmärtävän edes sen, mikä on ylipäätään Melartin rooli. Ja taas kun on pakko Sportin miehistöön verrata niin, vaikka Melart varmasti Sportin pakistoon mahtuisi niin korvaisi korkeintaan Generouksen, ollen tästä ehkä pieni upgrade. Mutta aivan saletisti muutama Sport-pakki kellottaa kirkkaasti ohi Melartin tehoista ensi kaudella.

Boldaukset omat, siis sä ihan tosissas natiset ettei HIFK-fanit tiedä Melartin roolia ja vielä samaan viestiisi saat ängettyä jonkun kettuilun Melartin tehoista =D Jospa nyt aluksi itse ottaisit selvää mikä sen Ilarin rooli onkaan
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Boldaukset omat, siis sä ihan tosissas natiset ettei HIFK-fanit tiedä Melartin roolia ja vielä samaan viestiisi saat ängettyä jonkun kettuilun Melartin tehoista =D Jospa nyt aluksi itse ottaisit selvää mikä sen Ilarin rooli onkaan

?

Jospa lukisit ihan joka viestin ylempää Melartia koskien niin ehkä huomaisit, että Melart-fanit itse hehkuttavat, miten on kova tekemään pisteitäkin ja kuinka se kiekollinen pelikin sujuu loistavasti.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
No nyt on kyllä värilasit pahasti Sport faneilla päässä :D. Melart olisi ensi kaudella TOP 5 pakkihankinta, menisi heittämällä Sportin ykköspakkipariin. Muutamaa kaveria lukuunottamatta palstalaiset ottaisi Melartin ennemmin joukkueeseen kun ketään puolustajaa Sportista. Huhutut Mangenet ja Newtonit, huh :D
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kun nyt alettiin vertailemaan:

Ilari Melart Liigassa ppg 0,19

Mike Brennan Liigassa ppg 0,27
 

blikzt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kun nyt alettiin vertailemaan:

Ilari Melart Liigassa ppg 0,19

Mike Brennan Liigassa ppg 0,27

Ei jumalauta. Ja tämä varmaan mielestäsi kertoo, että Brennan on kiekollisena parempi puolustaja. Kerropa nyt ihan rehellisesti oletko ikinä nähnyt Melartin pelaavan? Jos todella ottaisit Brennanin joukkueeseesi ennen Melartia, niin onpa todella suosikkijoukueesi onni, ettet ole ko. joukkuetta itse kasaamassa.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Saa kyllä vähän ihmettelemään Vaasalaisten jääkiekkotietämystä tämä keskustelu. Täällä puhutaan, että ei Melart ole Sportin pakkeja parempi, eikä välttämättä tekisi eniten tehopisteitä Sportin jengissä. Melart tekee hyvin pisteitä rooliinsa nähden. Ei varmasti kukaan tule hyppimään silmille HIFK:n maalin edessä, kun herra on kentällä. Kovuuden lisäksi on myös ihan kelvollinen puolustaja. Varmasti Liigan parhaimmistoa roolissaan. Veikkaan, että Brennanitkin lähtee takavasemmalle, kun oikea isäntä tulee paikalle. Brennankin toki hyvä roolissaan, mutta jos sanotte että Brennan on parempi, koska tekee enemmän pisteitä voisitte jo poistua keskustelusta suoraan.

Kyllä tuo HIFK:n pakisto olis tuollaisenaan Liigan huippua. Ei ehkä kovin, mutta naurettavaa edes verrata jonkin Sportin, SaiPan tai kovin monen muunkaan pakistoon. Taipalus kehittynyt kovasti, Auvitu on helvetin kova etc. Ei se todellakaan kalpene kenenkään muun jengin puolustukselle. Melartin kaltaista isäntää HIFK:n osio taidettiin kaipailla jo tälle kaudelle. Kova vahvistus jos nyt todella toteutuu, vaikka itse ainakin epäilen.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kun nyt alettiin vertailemaan:

Ilari Melart Liigassa ppg 0,19

Mike Brennan Liigassa ppg 0,27
Onkin hedelmällistä vertailla näitä kahta pelaajaa pisteiden valossa. Siinä missä Melart pelasi Liigassa uransa ekoja ammattilaiskausia, niin tämä Brennani on liki kolmekymppisenä pelaamassa jo seitsemättä kauttaan ammattilaisena. Toki vaasalaiset eivät varmasti tätä eroa huomaa, mutta sitä nyt ei voida yllätyksenä pitää.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Millä perusteella pelsujen pelaajisto on valovuoden edellä sportin vastaavaa ensikaudella kun ei ollut sitä tälläkään kaudella niin rankasti parempi?
Saatoin todella olla ehkä turhan hätäinen pelaajistovertailua koskevan kommenttini kanssa, kun Pelicansilla näkyy olevan (EP-tietojen mukaan) tällä hetkellä ensi kaudelle sopimukset seitsemän pelaajan kanssa, Sportilla neljän. Nähtäväksi jää, millainen pelaajistojen lopullinen tasoero on paperilla - sekä ennen kaikkea suorituskyvyssä jäällä - ja kumpaan suuntaan.
[Pelicansin] Valmennus on toki huippu sitä en kiistä. Jos Aaltonen tulisi sporttiin olisi ehdottomasti tähtihankinta. En näe että pelsujen paketti olisi niin paljon parempi etteikö sitä voisi rahalla nokittaa. En toki tiedä onko sport tähän pystynyt.
Olen täysin samaa mieltä.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Saatoin todella olla ehkä turhan hätäinen pelaajistovertailua koskevan kommenttini kanssa, kun Pelicansilla näkyy olevan (EP-tietojen mukaan) tällä hetkellä ensi kaudelle sopimukset seitsemän pelaajan kanssa, Sportilla neljän. Nähtäväksi jää, millainen pelaajistojen lopullinen tasoero on paperilla - sekä ennen kaikkea suorituskyvyssä jäällä - ja kumpaan suuntaan.
.
Pelicansin ja Sportin tasoero-keskustelusta jäävään itseni, mutta vahvistettuja liiga-sopimuksia Pelicansilla on ensikaudeksi 23 (lisäksi löytyy jokunen junnusoppari). Tuossa EP:n listassa näyttää näkyvän vain kauden jälkeen julkaistut jatkot ja siiirrot.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Onkin hedelmällistä vertailla näitä kahta pelaajaa pisteiden valossa. Siinä missä Melart pelasi Liigassa uransa ekoja ammattilaiskausia, niin tämä Brennani on liki kolmekymppisenä pelaamassa jo seitsemättä kauttaan ammattilaisena. Toki vaasalaiset eivät varmasti tätä eroa huomaa, mutta sitä nyt ei voida yllätyksenä pitää.

Ei toki suoraan verrainnollinen ole oikein mikään tilasto, ja Melartilla on pari kautta pelejä Liigassa Brennania enemmän, mutta kertoo nyt jotain kuitenkin. Brennan kun on kuulemma joku naurettava turisti siinä missä Melart on liigan tähtipakki. Jos suuri osa IFK-kannattajista on muutaman porilaisen ja tamperelaisen säestyksellä tätä mieltä, ei tee siitä kuitenkaan absoluuttista totuutta.

Onhan täällä Jatkoajassa paljon sellaisia, jotka saavat orgasmin tällaisesta kovaa pelaavasta kaverista kuin Melart ja sitten kun vielä on suuren ja mahtavan HIFK:n mies, joka on sattunut saamaan suuren sopimuksen KHL:ään niin on automaattisesti sementoitu asema huippupelaajana Liigassa. Mä olen ihan eri mieltä. Melart on fyysisyyttään käyttävän pakkina hyvä hankinta rooliinsa, mutta ei yhtään enempää. Aika huolestuttava suuntaus Liigassa, jos Melartia pidetään TOP5-hankintana.

Vahvistaako Melart IFK:ta? Kyllä - fyysisellä osastolla, missä IFK:lla oli puutteita tämän kauden joukkueessa.
 

Kafrom

Jäsen
Melartin yhden kauden piste-ennätyskin Liigassa parempi, kuin tämän Sport-fanien oman Messias-Brennanin. Huvittavaa Ilarin kiekollisten taitojen aliarviointia :D Omaa nimittäin oikeasti yhden Liigan painavimmista kudeista, ei toki ole mikään tarkin, mutta viime liigakaudella teki seitsemän maalia sillä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomaa että Sport on pelannut viimeiset 50 vuotta Mestistä, kun kannattajat, etenkin pari heistä, ovat muutamaan kertaan kauden aikana olleet näiden pelaajarvioidensa kanssa niin metsässä kuin olla ja voi.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Pelicansin ja Sportin tasoero-keskustelusta jäävään itseni, mutta vahvistettuja liiga-sopimuksia Pelicansilla on ensikaudeksi 23 (lisäksi löytyy jokunen junnusoppari). Tuossa EP:n listassa näyttää näkyvän vain kauden jälkeen julkaistut jatkot ja siiirrot.
Tämä selvä, kiitos tiedosta - niin arvelinkin!
 

anonima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaasan Sportin kannattaja kertoo oman näkemyksensä Ilari Melartin pelitaidoista viittamatta pienimmissäkään määrin suosikkijoukkueeseensa. Vastauksena alkaa hervoton vittuilu siitä, miten heikko joukkue Sport on tai kuka vittu on Sportin puolustaja Mike Brennan jne... Mites tää nyt näin menee?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös