Yleisurheiluvuosi 2015

  • 153 274
  • 774

TKH

Jäsen
Jep, tällä hetkellä seiväshypyn tilanne näyttää junioreissa erittäin hyvältä. Naisten tilanne on kaikkien tiedossa, mutta myös miesten puolella näyttää erittäin hyvältä, tosin hiukan eri tavalla. Naisiin löytyy todelliset huippulupaukset, mutta miesten puolelta löytyy todella hyvin tasoa. Esimerkiksi 19-vuotiaiden EM-kisoja ajatellen voidaan todeta, että jo nyt EM-rajan on rikkonut kolme hyppääjää ja kesällä mainetta niittänyt Salmi ei toistaiseksi näihin edes kuulu. Jos oikein hyvin kävisi, niin 19-vuotiaiden EM-rajan saattaisi rikkoa peräti 6 suomalaista. Lisäksi nuoremmistakin löytyy huippulupauksia, esimerkiksi Lampela saattaa hyvinkin menettää tulevana kesänä "kaikkien aikojen nuorin 4 metrin hyppääjä" -ennätyksensä.

Tästä asiasta lisää juttua tänään Sportmagasinet:ssa (Yle FEM) kello 21.00.
 

TKH

Jäsen
Suomen ja Ruotsin joukkueet huomiseen maaotteluun tuli jo mainittuakin, mutta ohesta voi vilkaista vielä Norjan sekä Tanska-Islannin joukkueet.

Her er lagene til lørdagens landskamp

Ohesta voi vilkaista SM-halleihin ilmoittautuneita. Poimintana voisi mainita, että esim. Osku Torro näkyy ilmoittautuneen pika-aitoihin ja super-Eerolla on puolestaan edessään ensimmäiset aikuisten SM-kisat. Aikaisemmin mainitsemani Kennedykin näkyy ilmoittautuneen kolmoselle. Luonnollisesti listat täydentyy vielä paljon, koska ilmoittautuminen päättyy vasta sunnuntaina.
21.02. klo 10:00 SM-hallit - Ilmoittautuneet
 

TKH

Jäsen
Eriksson Globe 19.2.2015 - Startlist

Toistaiseksi listoilta löytyy 4 suomalaista - Eriksson, Neziri, Nikkanen ja Åstrand, sekä Haas. Sifan Hassanin johdolla luvassa on kova tonnivitonen, joten Sandralla voisi olla saumoja uuteen halli-SE:hen. Tällä hallikaudella Sandralla voisi olla saumoja myös uuteen kolmosen halli-SE:hen.
 

TKH

Jäsen
Laitetaanpa taas vaihteeksi muutama tuore YouTube-video.

Renaud Lavillenie 6.02m 2015 WL + 6.17m attempts, Berlin Istaf indoor 2015
Katarina Johnson-Thompson sets British high-jump record
Nina Kennedy World Junior Outdoor Best for Women's Pole Vault

KJT hyppäsi eilen siis jo 197, joka on Brittien ennätys kuten linkissäkin lukee. -97 syntynyt Lake, joka on siis KJT tapaan ottelija, hyppäsi samoissa kisoissa 194. Angelica Bengtssonin junioreiden (ulkoratojen) ME:n rikkonut Kennedy on -97 syntynyt eli voi parantaa ME:tä vielä ensi vuonnakin. Angelican ME hallissa on 463.
 

TKH

Jäsen
Ruotsi voitti maaottelut - Viestijoukkue juoksi SE:n

Juttua maaottelun annista voi vilkaista ohesta. Poimintana voisi mainita, että Kangas rikkoi siis EM-rajan (19,52) ja Murto hyppäsi jälleen komeasti 430. Myös Åstrand oli oikein vakuuttava - ensin komeasti 21.10 huolimatta viimeisen 20 metrin löysäilystä ja viestissä sitten kuittaili vielä ruotsalaiselle ohituksen yhteydessä. Hienoa toimintaa. Muista suorituksista jäi mieleen lähinnä Michaela Meijerin komea 450 ja sen jälkeinen tuuletus.

Mainitaan vielä tuokin.

Olympiastadionin uudistyöt käynnistyvät tammikuussa 2016 ja nykyaikaiset suurtapahtumien vaatimukset täyttävä stadion avautuu keväällä 2019.

- On upea asia, että yleisurheilun arvokisahistoriassa maailman eniten käytetty Stadion saavuttaa valmiuden vastata myös tulevien vuosikymmenten haasteisiin. Juoksuratojen korjattavat profiilit sekä rakennettavan huoltotunnelin juoksurata takaavat jatkossa yleisurheilulle kilpailujen ohella jopa ympärivuotisen käyttönäkymän, toteaa SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä.
Olympiastadionin uudistamiselle sinetti
 

TKH

Jäsen
Sandra juoksi Suomen ennätyksen ja Nooralotta lajivoiton

Yltä voi käydä lukaisemassa Tukholman kisan antia, johon siis kuului jo aikaisemmin ennakoimani Sandran SE, joka kirjataan nyt 4.11.89. Genzebe Dibaba puolestaan juoksi kisoissa vitosen ME:n ja miettii ilmeisesti, josko rikkoisi lähitulevaisuudessa vielä kasin ja mailin ME:t.

Tukholman kisasta pitää mainita vielä Nikoleta Kiriakopouloun erittäin komea 476 hyppy, jota voi vilkaista ohesta. Potentiaali selvästi kovempiinkin korkeuksiin on selvä. EM-hallien seipäästä on tulossa erittäin mielenkiintoinen ja tasokas kilpailu. Sidorovaa pidän kisan ykkössuosikkina, mutta Kiriakopoulou on kyllä melkein yhtä suuri suosikki mestariksi. Angelica Bengtsson hyppäsi Tukholmassa hyvin (465) ja taso riittää hyvin taisteluun mitalista, mutta veikkaisin, että vielä mitalia ei tule, vaan edeltä löytyy joku kokeneempi kuten Zhuk-Krasnova. Ja onhan kisoissa tietysti edellä mainitun kärkikaksikon lisäksi pari kolme muutakin potentiaalista 470+ hyppääjää, vaikka ko. luokan tulosta ei toistaiseksi tältä hallikaudelta löydykään. Esimerkiksi Stefanidia ei pidä unohtaa, eikä myöskään huonon viime kauden jälkeen jälleen kuntoon päässyttä Savchenkoa.

Jälkimmäisestä linkistä voi vilkaista Mutazin tuoretta 241 hyppyä.

Nikoleta Kiriakopoulou 476 - YouTube
Mutaz Essa Barshim 2.41m indoor Asian record - YouTube
 

TKH

Jäsen
SM-hallit käydään siis viikonloppuna. Suoria lähetyksiä ei TV:stä tule, mutta koosteita sentään. Tänään ensin kello 18.30 alkaen ja myöhemmin vielä toinen kooste 19.50 alkaen. Kanavana Yle FEM. Huomenna kooste alkaa kello 19.50 samalta kanavalta.

Mainitaan vielä ohimennen, että suomalaisten arvokisarajojen rikkomisia voi seurata tuttuun tapaan Tilastopajan sivuilta. Tosin listoilta löytyy myös sellaisia, joita ei kisoihin voida lähettää, kuten Kristiina Mäki. Myös 19-vuotiaiden listoilla on jo sellainen, jota ei SUL:n päätöksien mukaisesti tulla lähettämään ko. kisoihin.

Suomalaisten EM-hallirajat
Suomalaisten 19-v. EM-rajat
Suomalaisten 22-v. EM-rajat
Suomalaisten MM-rajat
 
Aijaa hyvä kun näkee vähän televisiostakin SM-halleja. Todella hyvä merkki tuo Erikssonin SE lyhyellä matkalla ja vielä lyhyellä radalla. Siellä on pysytty nähtävästi terveenä syksyn ja talven aikana.
 

TKH

Jäsen
Oikein hyvä ensimäinen päivä SM-halleissa. EM-hallirajan tekivät siis sekä Murto (440) että Myllymäki (6.70).

Naisten seipäässä käytiin kotimaisittain kaikkien aikojen paras kisa.
Nikkanen 445 SB
Murto 440 SE17-22
Lampela 430
Hjerpe 420 PB

TV-kuvaus ei ollut seipään osalta parasta laatua ja hyppyjen korkeuksia ei oikein kunnolla nähnyt, mutta Murron 440 näytti sellaiselta, että sillä myös 445 olisi ollut hyvin lähellä. Todella komea hyppy. EM-hallien osalta voisi spekuloida sen verran, että oikein hyvällä munkilla 445 saattaisi riittää finaaliin, mutta todennäköisesti finaaliin vaaditaan vähintään 450. Huonolla tuurilla joutuu hyppäämään 455.
 

TKH

Jäsen
Toinen päivä on hyvässä käynnissä. Yksi oikein hyvä tuloskin on jo tullut.

Arttu Kangas ensimmäisen kerran päälle 20 metriä - 20,09.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos @TKH päivityksistä! Onpa todella kovia tuloksia nyt tähän mennessä saatu aikaan. Ja vielä ilahduttavasti nuorilta urheilijoilta, jotka ovat osoittamassa potentiaalin realisoitumista tuloksiksi.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Toinen päivä on hyvässä käynnissä. Yksi oikein hyvä tuloskin on jo tullut.

Arttu Kangas ensimmäisen kerran päälle 20 metriä - 20,09.

Tämä on kyllä upea juttu! Muutenkin ollut hyviä tuloksia näissä kisoissa.
 

TKH

Jäsen
Wilma Murto oli erittäin lähellä ylittää 17-vuotiaiden seiväshypyn maailmanennätyksen kotihallissaan Turun Kupittaalla. Salon Vilppaan seiväskomeetta taivutti ikäluokkansa kotimaan hallimestariksi ylitettyään 433. Kolmesta yrityksestä ME-korkeudesta 447 toinen liki onnistui.

- Se oli niin lähellä, että jäi harmittamaan, Murto tunnusti.
- Pikkuisen olen alkanut ajatella, että jos vaikka Prahassa pääsisi finaaliin, jos oikein hyvin menee, Murto sanoo.
Murto pudotti täpärästi 17-vuotiaiden ME-korkeudesta

Kuvaa ohesta.

Murron 447 yritys - Instagram
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös