Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 670 438
  • 3 844

FortyTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
YV on kyllä ihmeellistä siirtelyä. Koko ajan haetaan sitä maailman hienointa maalia. Vähän suoraviivaisempi voisi olla. Hyvin tarjottiin lopussa IFK:lle 3pinnaa YV:n voimin.

Olis voinut laittaa Leinon rightina jo varsinaisella peliajalla ylivoimaan. Ne muutamat onnistuneet Goldobinin syötöt muodon läpi kuivui vähän kokoon kun ei päästu ampumaan suoraan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaksi pistettä on parempi kuin yksi tai nolla, mutta olis tänään kolmekin voitu ottaa. Hyvä kuitenkin, että noustiin 0-2:sta ja klaarattiin homma lopulta himaan. Noin heiveröisellä pakistolla voitto on aina hyvä suoritus.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Huh, paljon on hyvää. Esimerkiksi Ramun aivan jäätävä vire, Goldin ja Zabon taitotaso ja Hankin (!) yletön pelivarmuus. Jumalauta, nyt pystyy pelaamaan yhdellä viivapakilla. Kaikki hyvä on HIFK:lle epätyypilliseen tapaan taitopuolella. Huonouksia on sitten pelin fyysisellä osa-alueella. Lämsä pisti Pelsut paiskomaan HIFK-pakkeja Husson syliin ja punapaitaiset seurasivat katseella komeasti vierestä. Mä en kyllä hirveän hyvin jaksa joukkuetta, jolta puuttuu fyysisyys. Sori, vanhan liiton jäbä oon silleen. Mutta se ei estä mua ihastelemasta joukkueen taitosiiven huikeutta! Lasini on puoliksi täysi. Eikun tyhjä. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Keskityn nyt vain toivomaan pojoja jokaisesta ottelusta ja yritän katsoa läpi sormien sitä, että HIFK on taklauksia vastaanottava joukkue. Mutta siis, kaikki kunnia joukkueen taito-osastolle, mä tykkäsin jopa sinänsä päämäärättömästä yyveestä. Nautin siitä, että kiekko pysyi punaisilla koko ajan, ihan vitun siistiä! Ei silti ole tietääkseni kiellettyä yhdistää taitoa ja kovuutta yhteen joukkueeseen. Tätä ainutlaatuista menetelmää on kokeiltu Helsingissä mm. 97-99 ja 2010/11.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
YV on kyllä ihmeellistä siirtelyä. Koko ajan haetaan sitä maailman hienointa maalia. Vähän suoraviivaisempi voisi olla. Hyvin tarjottiin lopussa IFK:lle 3pinnaa YV:n voimin.

Itse vaihtaisin ylivoimassa Zaborskyn ja Ramstedtin paikat keskenään. Ramulle tuntuu siunaantuvan vetopaikkoja joka YV:n aikana, mutta eihän mies niistä juurikaan lauo. Zaborskylla olisi kyllä kuti ja halu rankoa YV:llä, mutta ei pääse sieltä kulmalta oikein vetopaikoille. Veisihän tämä siirto toki Ramulta liikkumatilaa pois, mutta vastaavasti se pakottaisi vastustajan neliön pelaamaan Zabon vedon pois, mikä voisi vaikka avata Ramulle tilaa maalin kulmalle. Ei sen puoleen, en mä mitään mistään tiedä, mutta tuntuu kovasti, että nämä herrat ovat YV:ssä väärinpäin sijoitettu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei silti ole tietääkseni kiellettyä yhdistää taitoa ja kovuutta yhteen joukkueeseen. Tätä ainutlaatuista menetelmää on kokeiltu Helsingissä mm. 97-99 ja 2010/11.

Kun saatais Söde, Arttu, Grilli ja Lamberg kokoonpanoon, niin joukkueen fyysisyys nousisi öbaut tuhat prosenttia.
 

blikzt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mä tykkäsin jopa sinänsä päämäärättömästä yyveestä. Nautin siitä, että kiekko pysyi punaisilla koko ajan, ihan vitun siistiä!

Tähän vahva sama. Vähän meni överiksi hienojen maailen hakeminen, mutta onhan se nyt helvetin hienoa katsoa kun omien kiekollinen osaaminen on useamman pykälän vastustajaa edellä. Sitä paitsi kyllä tossa silti paikkoja tuli ja paremmalla tsägällä olisi mennyt sisäänkin. Goldobin, Ramstedt ja Zaborsky samassa ylivoimakentällisessä on vaan tietyllä tapaa hävyttömän kaunista katseltavaa.

Harmi vaan, että nyt kun meillä on kerrankin todella laaja ja tasokas hyökkäyskalusto, niin puolustus on (ainakin nykysillä loukkaantumisilla) heikoin mitä muistan koskaan IFK:ssa nähneeni. Keskinkertaisellakin pakistolla voitaisiin mennä todella pitkälle kun hyökkäys ja ykkösmaalivahti on tätä tasoa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaksi pistettä ottelusta, josta olisi ollut kolme pistettä hiukan tarkemmalla pelillä otettavissa. Pelicans ei 5-5-pelissä esittänyt mitään ihmeitä ja saivat maalinsa HIFK;n selkeistä virheistä. Ensimmäisessä maalissa kiekkoa ei pelattu paineettomassa tilanteessa pois omalta puolustusalueelta ja toisessa petti laidan pitäminen ja vastustajan mailan pois pelaaminen. Mutta joukkue osoitti taistelutahtonsa ja tuli tasoihin, lopun yv antoi sauman ja kyllähän kolmannessa erässä kiekko pomppi lähes maaliin. Mutta tärkeää, että kaksi pistettä saatiin - edelleen täytyy muistaa, että HIFK pelaa vahvan vajaamiehisenä ja tämä näkyy erityisesti puolustuspelaamisen laadussa. Kiekkoa syötetään omalta puolustusalueelta epäoptimaalisiin paikkoihin (mm. siniviivan päälle ja keskelle) kun vaihtoehtona olisi laidan kautta purkaminen keskialueella. Ylivoimassa saadaan paikkoja, mutta laadukkaiden laukausten määrää olisi hyvä saada korkeammaksi.

Tästä on hyvä jatkaa huomenna ja toivottavasti saataisiin apuja sairastuvalta.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hemmo kirjasi pitkälti omat ajatukset edellisessä viestissä. Vähän tarkemmalla pelillä olis täydet 3 pointsia tullut, voittoon pitää silti olla tyytyväinen. Ramstedt tuntuu olevan liikaa tuolla pelin pyörittäjän paikalla, vedot jää uupumaan ellei vastustajan AV sekoile poikkisyöttöjen pidossa. Vois Ramu jättää nousevalle Zabolle sitä kiekkoa ja mennä itse maalille. Leino ei saa kyllä suoraan syötöstä YV:llä oikein mitään ratkaisuja aikaan, vaikea silti vaihtaa YV:stä pois kun on paras rightin terve hyökkääjä.

Huomenna Ilvekseltä pisteet himaan tiiviillä vieraspelillä.
 

444

Jäsen
Valitettavasti näin ottelusta vain noin puolet, ja loput pikakelauksella "koosteena". Pari asiaa pisti silmään hyvinkin räikeästi ja ehkä juuri sen menetetyn pisteen vuoksi listaan pääosin vain negatiivisia asioita:
- Mika Partanen. Onnistui CHL:n alkupuolella ja varmaan myös harjoitusotteluissa. Sen jälkeen on hiipunut täysin eikä tarjoa kentällä yhtään mitään. Pelaa itselleen ja vain itselleen; ei ole kiinnostunut joukkueen menestyksestä vaan mieluummin surffailee kiekon kanssa ympäri kenttää sen sijaan, että antaisi sen vapauttavan syötön jollekin muulle. Fleguilusta eilen Pelikaanien ensimmäinen maali.
- Sebastian Moberg. Aivan sama kuinka prospekti on ja kuinka lahjakas on. Johonkin muualle kasvamaan korkoa toistaiseksi siitä huolimatta, että juuri nyt ei taida olla ketään laittaa tilalle. Ollaan mieluummin ilman. Aivan käsittämättömän lapanen ja tuhnu jatkuvasti. Tekee ainoastaan vääriä ratkaisuja kentällä. Ehkä parantaisi itseluottamustakin, jos saisi välillä onnistumisia jossain Mestis-seurassa tai junnuissa. Ja puntillekin pitäisi ehtiä...
- Miihkali Teppo. Joku voisi opettaa puolustuspelaamisen alkeet; miten pidetään vastustajan maila 0-2 -maaliin johtaneessa tilanteessa. Kuormitus on ollut varmasti liikaa heti alkukaudesta asti ja vastuutakin aivan liikaa. Silti on pakko parantaa, ellei hankita vahvistuksia.

+ Elkinsin taklaus toisessa erässä. Ai saatana kun tykkäsin paljon. Perus Elkinsiä, täysin eleetön taklaus, jonka seurauksena kaveri keräili kamojaan jään pinnasta. Ei pumppaa, ei nosta käsiä, ei korosta itseään ja tekemistään millään lailla. Jyrää vain päälle ja naulaa miehen seinään. Tekeminen on toki muuten ollut viime aikoina vähän vaisua ja toisaalta kärsii ehkä vähän turhaankin joukkueen hyökkäyspään yksiulotteisuudesta. Mutta kyllä noilla tempuilla mun sydämen sulattaa aina.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Olihan se lopun superkenttä YVllä ihan huikea. Pystyi pyörittämään noin 3:20 ylivoimaa hyökkäyspäässä kahden kolmannen erän lopun jäähyn aikana. Senkin katkaisi loppusummeri, eikä Pelicans. Tietysti siinä on kaikki munat samassa korissa ja kentälliset menevät sekaisin hieman tuon jälkeen, mutta jos tuolla viisikolla ei verkot heilu niin ihme on.
Siinä oli siis: 48-67-46-78-28
 

Sanchez

Jäsen
Nyt oli ihan pakko kirjautua ja tulla avautumaan.

- Sebastian Moberg. Mitä helvettiä? Se, että on paljon pelaajia loukkaantuneena ei tarkoita sitä, että käytettävissä olevien pakkien pitäisi pelata ala-arvoisesti. Eilen tuli mumistua päässäni vittua useampaan kertaan, ja jopa spontaanisti röhähdeltyä tämän kävelevän katastrofin touhuille. Moberg oli jatkuvasti väärin sijoittunut ja menetti kiekkoja tasaiseen tahtiin. En edes liioittele, kun sanon että Lasse Korhonen ja Patrik Lostedt olivat huomattavasti kovempia pelimiehiä kuin Moberg.

Mestis on tällä hetkellä oikea taso (Riittääkö sekään?). Sinne vaan kehittymään. Omista junnuista on pakko löytyä joku parempi.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kolme pistettä oli tarjolla, mutta voitto ja kaksi pistettä niin olisihan se voinut huonomminkin mennä joten ollaan ihan tyytyväisiä. Toi pakisto on kyllä niin surkuhupaisa jonta takia IFK ei pääse käyttämään hyviä hyökkääjiään kun pakisto pelaa tuolla tasolla, perussyötöt ovat suurimmalle osalle yksinkertaisesti liikaa.

Elkinsin taklauksesta sen verran, että en muista koskaan nähneen miehen taklaavan noin, taitaa Elkinsiä itseäkin hieman tällä hetkellä vituttaa pelata parin junnun kanssa nelosketjussa (osin kyllä ihan aiheestakin, ei Elkins ole esim. viime kauden tasolla pelannut juuri ollenkaan) ja tuota asennetta Törmänen varmaan sieltä koittaa nyt kaivaakin esille. Elkins tulee vielä uskon mä.

Tnä kyllä pitäisi kaivaa täysi pistepotti, voisikohan Hussolle antaa tnä huilivuoron?
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
En antaisi Hudelle huilia tänäänkään. Tämän päivän matsin jälkeen on kuitenkin muutaman päivän tauko ja CHL-matsin jälkeen pitempi tauko. Tärkeitä pisteitä jaossa.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Onhan eilinen ilta niin mun IFK ettei mitään rajaa.
-Päin vittua koottu joukkue jonka "näille ei saa sattua mitään" kaverit ovat saikulla.
-Puolustuksesta vastaavat hemmot jotka ovat juuri saaneet ajokortin.
-Vastustajalle annetaan kotona heti pari maalia siimaa
-Pelin paras pelaaja on oma kasvatti ja edari-kuningas Hank, joka naarataan kesken kauden kun kellekään muulle ei ole kelvannut.
-Penkin takana häärii Jokeri-ikoni.
-Jo pois lahjoitetut pisteet pelastaa untuvikko joka hiihtelee pelin ulkopuolella 98% peliajastaan ja iskee kauden ainoan jäähynsä päätteeksi tasoituksen läpiajosta.

Tästä kaudesta on pakko tulla jotain eeppistä.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
En antaisi Hudelle huilia tänäänkään. Tämän päivän matsin jälkeen on kuitenkin muutaman päivän tauko ja CHL-matsin jälkeen pitempi tauko. Tärkeitä pisteitä jaossa.

Paitsi, että lähtee ilmeisesti heti ensi keskiviikkona U20-maajoukkueen mukaan turnaukseen Tsekkeihin. Toisaalta myös Saros on mukana niin todennäköisesti pelaa vain yhden matsin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sebastian Moberg. Mitä helvettiä?.

Tänään onkin juuri Moberg riputettu kokoonpanosta ja Tarkkanen tilalla. Katselin kyllä itsekin eilisessä pelissä, että ei meinaa saada helpointakaan syöttöä lapaan. Vaikeuksia oli jopa sellaisissa rauhoittavissa jätöissä alas, jos oli vähänkään painetta. Silti tässä kaverissa on potenttiaalia ihan valtavasti. Nyt pelejä muualla ja ensi sksynä uudestaan liigan mukaan pyörimään. Nuorella pelaajalla voi helposti mennä siihen, että alkaa virheet kertaantumaan ja pää jumiin.

Grllfors muuten kokoonpanossa jo tänään.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä ihme näiden otteluiden aluissa oikein on? Taas tuli monta kiekon menetystä omalla alueella kahteen ensimmäiseen minuuttiin ja kerran siinä sitten napsahtikin omissa. HIFK:lla on lähes kaikissa peleissä nouseva pelillinen suunta loppua kohden, mutta kyllä näihin ensimmäisiin eriin pitäisi saada ryhtiä.

No nyt sitten on ihan katastrofia koko HIFK:n pelaaminen.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onko IFK:n kokoonpanossa koskaan aiemmin ollut samaan aikaan näin monta Mestis-tason puolustajaa? Salmi, Tarkkanen, Heikkinen, Auvitu, Honkaheimo ja Teppo eivät kukaan kuulu tällä hetkellä liigatasolle.

E: Paitsi Heikkinen ei ole edes Mestis-tasoa.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Ramulta upea kiekonriisto ja Zabolta hieno ajo maalille. Muuta hyvää sanottavaa ei toistaiseksi sitten olekaan..
 

waakneri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Kingit IFK ja Penguins, ManU
Aivan kauheaa. Eikö Törmäseltä löydy minkään näköstä suunnitelmaa miten pelata kun puolustuksen taitotaso on huono.
Älytöntä sohimista ja roiskimista ja koko ajan joka jätkä väärin sijoittuneena, myös kaksin kamppailut hävitään jatkuvasti.
Hyökkäyksiä ei taidettu saada yhtään, ainoastaan kiekko päätyyn ja perään.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kyllä on taas tuttua paskaa! Onko meillä liigan ainoa sokea utj joka ei vaan perkele näe ettei tuolla pakistolla voi mennä kautta loppuun?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös