Alle 18-vuotiaiden MM-kisat 2015 @ Zug / Lucerne

  • 223 515
  • 563

bob barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
On hyvä muistaa menneiltä vuosilta mitä siitä on seurannut kun huippulahjakkuudelle ei ole asetettu rajoja ja tehty pelisääntöjä selväksi.
On saatu entinen lahjakkuus.

Tämä pätee lajista riippumatta kaikkialla, ilman yhteistyökykyä et pääse lajisi ehdottomalle huipulle.

Laineen tapauksessa kaverin pitäisi pikimiten saada töppöset maankamaralle.
Mitä enemmän näitä tötöilyjä katsotaa läpi sormien peläten lahjakkuuden tai särmän häviävän pelaajasta yms. sopaa, tehdään kaverille vaan karhunpalvelus loppuelämää varten.

Onhan näitä nähty.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Suurin osa NHL-seuroista on juuri päinvastaista mieltä ja näiden ominaisuuksien näyttäminen johtaa yleensä varausnumeron putoamiseen 2-3 kierroksen verran.

Kuten jo mainitsin niin ero sen, että ero on häilyvä sen suhteen mikä katsotaan vahvuudeksi ja mikä heikkoudeksi. Itsekkäitä paskiaisiahan noi huippu-urheilijat ovat, mutta se ei tietenkään poissulje sitä etteikö myös tiimipelaaminen onnistuisi. Paikka NHL-seurassa ei tule anteeksipyytelemällä tai nöyristelemällä.

Laine ehtii aikuistua myöhemmin. Paljon enemmän minua kiinnostaa tällä hetkellä hänen pelitaitonsa ja kehityksensä kuin se, että kunnianhimoisella teinillä menee joskus latautuminen ja keskittyminen yli. Joku kilpailukielto olisi tyhmin mahdollinen ratkaisu.
 
Viimeksi muokattu:

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paikka NHL-seurassa ei tule anteeksipyytelemällä tai nöyristelemällä.

Oikeassa olet. Mutta vielä varmempaa on se, että paikka NHL-seurassa ei tule ainakaan keskisormen heiluttamisella ja tappouhkauksien huutamisella valmentajalle. Miten uskot jonkun pitkän linjan NHL koutsin suhtautuvan, kun nenän edessä se suomalainen pikku petteri huutaa tappouhkausta tulokasleirillä ja näyttää keskisormea? Veikkaan ettei pelipaikka löydy sen jälkeen ylhäältä ykkösylivoimasta...

Laine ehtii aikuistua myöhemmin. Paljon enemmän minua kiinnostaa tällä hetkellä hänen pelitaitonsa ja kehityksensä kuin se, että kunnianhimoisella teinillä menee joskus latautuminen ja keskittyminen yli.

Kyllä se vaan tossa iässä on jo sen aikuistumisen paikka. Jos pelitaidot ja kehitys kiinnostaa eniten, niin sillon kannattaa pikaisesti laittaa se nuppi kuntoon ja jalat maan pinnalle, että sitä kehitystä tapahtuu jatkossakin. 38-vuotiaita ikuisia lupauksia on maailma täynnä, kun koskaan ei maistunut se työnteko vaan luotettiin aina siihen, että kun on niin helvetin taitava ja on hyvä veto, niin ei tarvitse treenata.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laineen kohdalla huono käytös ei tule yllätyksenä. Varmastikaan hän ei ole ottanut sivuun jäämistä tyynesti. Silti kannattaa ottaa huomioon, että kyseessä on iltapäivälehden uutinen, jonka lähteet ovat luultavasti jonkun pelaajan perheenjäseniä tai kavereita. Kun toimittaja ei itse ole vieressä todistamassa tapahtumaa, liiottelun ja väärinymmärrysten vaara on suuri. Laineen "suurieleinen" keskarin näyttäminen ei kuitenkaan näkynyt valmentajalle asti. Ja tuskin tappouhkauskaan oli suoraan päin Marttilan naamaa huudettu. "Sekaisin mennyt" joukkue pelasi tasaisesti USA:a vastaan loppuminuuteille asti. Edelleen korostan, että Laine on varmasti purnannut ja käyttätynyt hölmösti, mutta lähdekritiikki kannattaa säilyttää näissä nettiuutisissa.

Onneksi Laine on vasta 16-vuotias. Aikaa aikuistumiseen on vuosia. Varausvuoro voi hyvinkin näiden juttujen takia tippua, vaikka lahjakkuus ei mihinkään katoa.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Itsekkyys ja tietty kusipäisyys toki kuuluvat todella monen lajin ehdottoman huippupelaajan ominaisuuksiin. Ei todelliselle huipulle pääsee ilman narsistisia piirteitä. Toki nerouden ja hulluuden raja on häilyvä, mutta usein ikä ja kokemus hiovat noita piirteitä siedettävemmiksi.

Mun mielestä nyt ollaan taas siinä klassisessa tilanteessa, missä yleensä mies poljetaan kunnolla ruotuun ja pahimmillaan pakotetaan siihen tyypilliseen suomalaisen pelaajan prototyyppi muottiin. Tämä siis pahin esimerkki.

Nämä tilanteet pitäisi osata käsitellä joukkueena siten, että joukkuehenki pysyy kasassa. Mutta ei kuitenkaan yritetä tappaa sellaista "tervettä kusipäisyyttä"(jos sellaista on olemassa?).

Tähän pieni esimerkki elävästä elämästä: Itse olin yläaste-lukio aikaan kohtuullisen itsekäs ja ehkä lievästi kusipää-pelaaja :)
Joukkuekaverit ja muut kaverit kuitenkin palauttivat pikkuhiljaa minut tylyttämällä maanpinnalle oikein kunnolla, ja hyvä niin. Sen jälkeen olin selkeästi paskempi pelaaja, mutta kylläkin parempi ihminen :)
Olen tosiaan iloinen, että kavereiden ansiosta kasvoin ihmisenä.

Nämä on aika vaikeita asioita meille suomalaisille. Miten toimitaan niin, ettei tapeta kaikkea individualismia ja sellaista tervettä röyhkeyttä urheilussa?
Tottakai ylilyönteihin tulee puuttua.

Ehkä hieman sekavaa tekstiä, mutta toivottavasti ymmärsitte kirjoitukseni pointin.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mikäli joukkue/kapteenisto todella on halunnut lähettää pelaajan kotiin ja valmennus ei tätä ole tehnyt niin aika hurjaa viestiä välitetään kyseiselle pelaajalle. Käytännössä: olet niin hyvä, että olet suurempi kuin joukkue.

Uusia mahdollisuuksia pitää antaa ja anteeksi antaa, mutta toisaalta pitää myös huomioida muiden pelaajien asema. Nyt möttösestä, joka kyseisen tähtipelaajan sijasta kentälle pääsi tuntuu aika helvetin ikävältä kun tähtipelaaja osoittaa avoimesti mieltään. Tekee joukkuehengelle hyvää...

Mikäli tämä pelaaja on ollut Patrik Laine, niin eikös hänen kohdalla ole aiemminkin ollut jotain hämminkiä maajoukkueympyröissäkin?
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Kuulostaa tyhmältä. Se on tyhmää. Se on 70-lukua. Mutta sopiva rangaistus olisi joukkueen edessä lippis pois päästä kirjoittaa 100 kertaa "en enää ikinä näytä keskaria tai anna tappouhkauksia. Pelaan joukkueelle"

Olkoot joukkuepalavereissa kuinka demokraattinen ja diskuteeraava henki tahansa niin pelin aikana valmentaja päättää eikä ratkaisuja niissä tilanteissa kyseenalaisteta. Pelin aikana valmentaja on hierarkian kärki ja ylin auktoriteetti.

Maalintekijöistä joskus kuulee väärinymmärryksen etteivät ole joukkuepelaajia. Joukkueelle pelaaminen ei tarkoita sitä, että maalintekopaikassa syöttää kaverille. Pelaajan tehtävä on pelata ja valmentajan valmentaa. Kritisoidessaan valmentajan ratkaisua pelin aikana pelaaja asettaa itsensä valmentajan rooliin ja siten ulos omasta roolista. Joukkueelle pelaamisen juju on siinä, että lopputulos on enempi kuin yksilöiden summa.

Joukkue, joukkue ja joukkue
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Onneksi Laine on vasta 16-vuotias. Aikaa aikuistumiseen on vuosia. Varausvuoro voi hyvinkin näiden juttujen takia tippua, vaikka lahjakkuus ei mihinkään katoa.

Tämä on asia jota en ymmärrä. Pelaaja on yli 16 vuotias ja ajatellaan että henkinen kasvu tapahtuu vuosien päästä. Miksei voi kasvaa ja ottaa vastuuta nyt heti. Kanadalaiset ja Jenkit on 100 x kypsempiä jo tuossa iässä. !6- vuotias on jo kevari-iässä ja peruskoulun käynyt. Kyllä siinä iässä pitää osata jo käyttäytyä vastuullisesti. Juridisesti yli 15 -vuotias on jo rikosoikeudellisessa vastuussa ja jo nuorempanakin voi olla vahingonkorvausvelvollinen. Mä en vaan kertakaikkiaan ymmärrä tätä hyysäämistä. Täysikäisyyteen alle kaksi vuotta. Mun mielestä ois jo korkea alkaa ottamaan itsestä vastuuta. Ihan ja ennenkaikkea pelaajan itsensä kannalta.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En näe muuta vaihtoehtoa, kuin kyseisen pelaajan rankaisemisen. Ihmettelen näitä puheita, joiden mukaan se on pelitaidoista ja kehityksestä pois, jos käyttäytyy ihmisiksi. Mahtaa Selänteen Teemua ketuttaa, kun kuulee kuinka paljon parempi hänestä olisi vielä voinut tulla.

Pelikielto ei ehkä ole osuvin ratkaisu. Ehkä yhdeksi tai kahdeksi peliksi ok. Tehokkaampana rangaistuksena näkisin anteeksipyynnön joukkueen edessä. Tähän sisältyisi tietysti sopimus mahdollisista sanktioista, jos vastaavaa tapahtuu jatkossa.

Röyhkeä tulee olla vastustajia kohtaan kentällä. En näe, että valmentajaa uhkailemalla tai sentteriä näyttelemällä parannettaisi varausnumeroa, tai kehityttäisi. Hyvät käytöstavat omaa joukkuetta kohtaan eivät myöskään ole pois laukauksesta, taklauksista, syötöistä tai luistelunopeudesta. Siksi näitä kahta asiaa voidaan hyvin vaatia samanaikaisesti.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos joku pelaaja käyttäytyy huonosti vaihtoaitiossa tärkeällä hetkellä valmentajaa kohtaan, niin se on yhtä paljon valmentajan syytä kuin itse tekoon syyllistyneen pelaajankin. Valmentajan tehtävä on ottaa sekä joukkueesta että parhaista pelaajista paras irti. Joukkueen parhaimmat pelaajat ovat luonnollisesti joukkueen tärkeimpiä osia, joten paras mahdollinen joukkuesuoritus ei onnistu ilman heitä.

Tuloksellisesti tämä turnaus on odotuksiin nähden mennyt taas vaihteeksi vituilleen ja valmentaja kantaa siitä päävastuun. Jos joukkueeseen otetaan vaikeita luonteita mukaan, on myös valmentajan tehtävä integroida heidät osaksi joukkuetta.

Milloin pääsemme näistä Rindelleistä, Helmisistä, Marttiloista ja Uramista eroon?
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos joku pelaaja käyttäytyy huonosti vaihtoaitiossa tärkeällä hetkellä valmentajaa kohtaan, niin se on yhtä paljon valmentajan syytä kuin itse tekoon syyllistyneen pelaajankin. Valmentajan tehtävä on ottaa sekä joukkueesta että parhaista pelaajista paras irti. Joukkueen parhaimmat pelaajat ovat luonnollisesti joukkueen tärkeimpiä osia, joten paras mahdollinen joukkuesuoritus ei onnistu ilman heitä.
Peliä näkemättä tällainen arvio on aika rohkea. Tai siis en tiedä oletko nähnyt pelin, minä en ainakaan. Voihan myös olla, ettei kyseisen superlupaavan tähtipelaajan ottelu/viimeiset vaihdot ole menneet kovin hyvin ja toisaalta joku nimettömämpi on loistanut ja siksi valmentaja päätynyt tällaiseen ratkaisuun. Tämä sitten ottanut pelaajalla egon päälle.

Toki valmentaja voi olla surkea, mutta tuon tähtipelaajan käytös ei ole vain valmentajan halventamista vaan myös joukkuetovereiden.
 

Dängleri

Jäsen
Mun mielestä nyt ollaan taas siinä klassisessa tilanteessa, missä yleensä mies poljetaan kunnolla ruotuun ja pahimmillaan pakotetaan siihen tyypilliseen suomalaisen pelaajan prototyyppi muottiin.

Petri Pasasta lainatakseni: "Meillä on hieno yhteiskunta. Me tuotamme ihmisiä, jotka käyttäytyvät hyvin ja osaavat kieliä ja kunnioittavat muita ihmisiä. Mutta aina noilla arvoilla ei pärjää ihan huippu-urheilussa, kun pitää alkaa kilpailemaan pelipaikasta tai muita pelaajia vastaan, tai tulee vastoinkäymisiä. Ei siellä kiltit pärjää." IL 11.7.2014

Tuntematta tätä juniorijääkiekkoilijan tapausta, tai tietämättä hänen taustojaan, on tietysti hyvin vaikea kommentoida puhutaanko samasta asiasta kuin Peetu puhui Zlatanista.

Joko kaveri on todella ylimielinen pelaaja, joka ei kunnioita valmentajaansa tai sen paremmin joukkuekavereitaan. Tai sitten kyseessä on niin kilpailuhenkinen/menestyksen haluinen kaveri, jolta on vaan mennyt kuppi hetkellisesti nurin.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Laineen käytökselle pohja on luotu niissä hetkissä kun mies on vaihtopenkin edessä sanellut yv-kentän kaverit itselleen ja valmentaja antanut näin tapahtua.

Tai niissä monissa muissa hetkissä kun Tapparassa on miehen annettu ymmärtää että hän on suurempi kuin joukkue.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joko kaveri on todella ylimielinen pelaaja, joka ei kunnioita valmentajaansa tai sen paremmin joukkuekavereitaan. Tai sitten kyseessä on niin kilpailuhenkinen/menestyksen haluinen kaveri, jolta on vaan mennyt kuppi hetkellisesti nurin.

Tai sitten kaveri on sekoitus noita kahta pelaajatyyppiä. Pitää toki muistaa - kuten joku jo muistuttikin - että faktoja ei luultavasti kovin monella meistä ole saatavilla, joten lehtien tiedoilla mennään. Joka tapauksessa, johtuu se valmentajalle vittuilu sitten mistä tahansa, niin hyväksyttävää se ei ole missään tapauksessa. Kuten jo sanoin, niin painamalla vittuilun villaisella lähettää valmennus/joukkueenjohto ihan vääränlaisen signaalin pelaajalle. Ei tuollainen käytös saa olla hyväksyttävää, ei enää siinä vaiheessa, kun kyseessä ei ole mikään pikkulapsi.

Totta kai pitää myös muistaa, että teoriatasollahan me täällä asiasta kirjoitellaan. Ymmärrän hyvin, että saattaa pelaajalla palaa tuossa kohtaa puuro pohjaan, kun olettaa automaattisesti pääsevänsä kentälle ja sitten joutuukin puremaan tuppea. Esimerkiksi joukkueen edessä suoritettu julkinen anteeksipyyntö antaisi oikeanlaisen signaalin sekä tälle pelaajalle, että muulle joukkueelle. Asian villaisella painaminen ei sitä tee.

Pelikielto saattaisi olla ylimitoitettu ratkaisu. Reilusti joukkueen kesken asiat selviksi ja eteenpäin. Toisaalta emmehän me tiedä, vaikka se "kehityskeskustelu" olisi jo käyty.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Peliä näkemättä tällainen arvio on aika rohkea. Tai siis en tiedä oletko nähnyt pelin, minä en ainakaan. Voihan myös olla, ettei kyseisen superlupaavan tähtipelaajan ottelu/viimeiset vaihdot ole menneet kovin hyvin ja toisaalta joku nimettömämpi on loistanut ja siksi valmentaja päätynyt tällaiseen ratkaisuun. Tämä sitten ottanut pelaajalla egon päälle.

En nähnyt. Sillä ei mielestäni kuitenkaan sinällään väliä, miten Laine (jos oli hän) pelasi aiemmin pelissä. Kuten sanoin, valmentajan tehtävä on ulosmitata joukkueesta paras mahdollinen ulos ja yleensä se tarkoittaa, että parhaat mahdolliset pelaajat ovat osa sitä joukkuetta. Pelaajien on kuitenkin myös kunnioitettava valmentajaa, jotta joukkue kykenee parhaaseen mahdolliseen suoritukseen turnauksen aikana.

Nyt kävi niin, että valmentaja ei saanut kaikkea pelillisesti irti joukkueestaan ja avainpelaajistaan, ja tämä oli ensimmäinen virhe. Toinen virhe oli siinä, ettei ainakaan yksi pelaajista kunnioittanut valmentajaa tarpeeksi. Todennäköisesti nämä seikat liittyvät toisiinsa.

Toki valmentaja voi olla surkea, mutta tuon tähtipelaajan käytös ei ole vain valmentajan halventamista vaan myös joukkuetovereiden.

Tämä on oikein hieno periaatteellinen näkökanta. Harvoin lätkäjoukkueet ovat kuitenkaan täynnä filosofeja.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En nähnyt. Sillä ei mielestäni kuitenkaan sinällään väliä, miten Laine (jos oli hän) pelasi aiemmin pelissä. Kuten sanoin, valmentajan tehtävä on ulosmitata joukkueesta paras mahdollinen ulos ja yleensä se tarkoittaa, että parhaat mahdolliset pelaajat ovat osa sitä joukkuetta. Pelaajien on kuitenkin myös kunnioitettava valmentajaa, jotta joukkue kykenee parhaaseen mahdolliseen suoritukseen turnauksen aikana.
Eli olet siis sitä mieltä, että nimi ja vanhat meriitit painaa enemmän kuin tuoreet suoritukset? Olen joskus kuullut siitä, että valmentajan pitäisi reagoida esimerkiksi peluuttamalla kuumia pelaajia. Ilmeisesti ei voi päteä tähän tapaukseen.

Tämä on oikein hieno periaatteellinen näkökanta. Harvoin lätkäjoukkueet ovat kuitenkaan täynnä filosofeja.
En tiedä miten tämä muka on periaatteellinen näkökanta. Tarvitseeko olla filosofi huomatakseen, että kyseinen pelaaja pitää kentälle valittua/valittuja selkeästi itseään huonompina eikä arvosta heitä?
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Kuten sanoin, valmentajan tehtävä on ulosmitata joukkueesta paras mahdollinen ulos ja yleensä se tarkoittaa, että parhaat mahdolliset pelaajat ovat osa sitä joukkuetta.

Minusta tämä on hieman virheellinen käsitys. Valmentajan tehtävä on nimenomaan ymmärtää yksilöitä syvemmälle ja laittaa kentälle paras mahdollinen kokoonpano joka joskus tarkoittaa sitä, että parhaat yksilöt kuitenkaan eivät välttämättä ole kentällä. Paras kokoonpano ei ole 1:1 parhaiden yksilöiden kanssa, vaikkakin on totta että pitkässä juoksussa parhaat yksilöt erottuvat noista mahdollisesta paremman kokoonpanon muodostavista yksilöistä. Sanomattakin lienee selvää että myöskin tämä dynamiikka muuttuu jos nyt ei jatkuvasti, niin on luonteeltaan muuttuvaa dynamiikkaa kuitenkin. Jopa yksittäisen pelin sisällä. Kuvittelisi että jokainen joukkueurheilua seuraava ymmärtää tämän faktan.

Toisaalta taas kyllä itsekin olen saanut ihan läheltä seurata sitä puupäävalmentajan härkäpäistä uskoa siihen että parhaat yksilöt muodostaisivat automaattisesti parhaan kokoonpanon. No, näin ei käynyt, vaikka yksilötaitojen osalta voidaan olla suht yksimielisiä siitä ketkä ovat parhaita.

Jos tapaus oikeasti on uutisoidun kaltainen niin minä pistäisin pojan tyynesti pakkaamaan kassit ja pitämään huilia peleistä. Ihan jo kesken matsin olisi voinut siirtyä pukkarin puolelle laittelemaan kamppeita järjestykseen. Hetki hiljaa itsekseen kopissa olisi voinut olla hyvinkin terapeuttista. Aikaa kehittyä on, mutta siinä kohtaa voi omat kuvitelmat nousta jo kehityksen jarruksi jos jannu ei koskaan ole sisäistänyt olevansa kuitenkin kaikessa hyvyydessään silti vain osa kokonaisuutta ja myös hänen "hyvyytensä" on riippuvainen siitä roolista jossa hän osana tuota kokonaiskuvaa on.
 
Viimeksi muokattu:

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Toisaalta vielä juniorimaajoukkueilla on muitakin tehtäviä kuin ulosmitata joukkueesta paras mahdollinen suoritus yksittäisessä turnauksessa. Ivan Hlinka-turnauksen voittokaan ei paljon lämmittäisi, jos se saataisiin sen kustannuksella, että lupaavimpia junioreita ei kehitetä lunastamaan noita lupauksia. Ja jos 16-vuotias jannu näyttää keskaria ja huutaa tappouhkauksia valmentajalle, kuten lehtitietojen mukaan on käynyt, täytyy tuon, taas lehtitietojen mukaan, huippulupaavan pojan kehitys priorisoida yhden junnuottelun tai -turnauksen voittamista korkeammalle.

Ja jos tämän pojan kehitys priorisoidaan yhden junnuturneen tulosta korkeammalle, tuollaista käytöstä ei paineta villaisella, vaan poika todellakin lähetetään kotiin miettimään, mitä tuli tehtyä. Ja pidetään huoli, että seurajoukkueessa henkisen kasvun tarve otetaan vakavasti ja poikaan satsataan sillä puolella. Samalla toki tuetaan myös muun joukkueen kehitystä kohti mahdollista jääkiekkoammattilaisuutta tekemällä selväksi, että ihan millainen käytös tahansa ei nyt vain käy.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Kysymyshän on oikeastaan siitä, että kuinka hyvä pitää olla että tuollainen menee läpi? Aika hyvä, koska kun poika astuu miesten kehiin, niin julkisuuden tuomio tulee olemaan armoton jos ylimielisyyttä esiintyy ilman ylivoimaisuutta. Ja tuleehan sitä lokaa vaikka hyvä olisikin. Lisätiedot nuorelta Olli Jokiselta.

Kyllä 16-vuotiaana tosiaan pitäisi olla jo kiire opetella tätä osa-aluetta joukkueurheilusta. Ei voi olla yhden alueen taidot noin retuperällä jos haluaa saada parasta irti tulevaisuudestaan. Kieltämättä karhunpalvelukselta nuorelle pelaajalle tuo sanktiottomuus tuntuu.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eli olet siis sitä mieltä, että nimi ja vanhat meriitit painaa enemmän kuin tuoreet suoritukset? Olen joskus kuullut siitä, että valmentajan pitäisi reagoida esimerkiksi peluuttamalla kuumia pelaajia. Ilmeisesti ei voi päteä tähän tapaukseen.

En ole kritisoimassa Marttilaa sen takia, että hän "viltitti" pelaajan, mikä saattoi olla tuossa tilanteessa ihan oikea ratkaisu. Kritisoin häntä siksi, että hän joutui viltittämään yhden avainpelaajistaan ja että kyseinen pelaaja ei kunnioittanut häntä tarpeeksi.

En tiedä miten tämä muka on periaatteellinen näkökanta. Tarvitseeko olla filosofi huomatakseen, että kyseinen pelaaja pitää kentälle valittua/valittuja selkeästi itseään huonompina eikä arvosta heitä?

Kyllä, jos tämä ilmenee pelkästään päävalmentajaan kohdistuvalla keskisormen näyttämisellä. Minulla ei ole mitään tietoa, miten kyseinen henkilö kohtelee joukkuetovereitaan nykyisessä joukkueessaan, onko sinulla?
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Tuosta muuten kun kattoo niin Lainehan on kentällä viimeisillä sekunneilla. Lieneekö Marttila sitten laittanut hänet kehiin vikaksi kymmeneksi sekunniksi:
Břeclav: Memoriál Ivana Hlinky 12.8.2014 CZE x FIN - YouTube

Linkkie vie youtubeen.

Ja missäänhän ei ole vieläkään sanottu, että kyseessä oli juuri Patrik Laine. Sebastian Aholla, Jesse Puljujärvellä ja Jonne Tammelalla on ainakin liigasopimukset Laineen lisäksi. Haukuttiinko nyt väärää puuta?

Edit. Tuosta videon kohdasta 3:12 eteenpäin Laineella palaa jo hermot ja kaulailee vähän tsekkipelaajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä on asia jota en ymmärrä. Pelaaja on yli 16 vuotias ja ajatellaan että henkinen kasvu tapahtuu vuosien päästä. Miksei voi kasvaa ja ottaa vastuuta nyt heti.

En tarkoittanut, etteikä Laine ole vastuussa omista teoistaan. Totta kai hän on. Pointti oli, että 16-vuotiaana keskenkasvuisena teininä on enemmän toivoa henkisestä kehityksestä kuin 20-vuotiaana. Tietenkään silloinkaan kukaan ole vielä toivottavasti saavuttanut henkistä huippuaan, mutta pahimmat lapsellisuudet pitäisi olla karsiutuneet pois. Jotkut (esim. Barkov) käyttäytyvät kypsästi jo 16-vuotiaana, mutta kyllähän suurimmalla osan kohdalla voidaan alkaa puhua aikuisesta vasta, kun ikää on vähintään lähemmäs 20 vuotta.
 

Tornados

Jäsen
Minua hieman häiritsee se, että Laineen vastakohdaksi asetetaan esimerkiksi Teemu Selänne. Kyllä Teemullakin se valmentajan kunnioitus on ollut välillä aika hukassa vaikka hän näyttääkin sen vähän eri tavalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös