Johan Bäckman – virallisen Venäjän totuudentorvi?

  • 254 973
  • 1 081

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Oletettavasti FSB:n ja Boris Spiegelin palkkaaman Bäckmanin touhu on hyvin väsynyttä. Toisaalta tuollainen yliampuva kommarityylinen agitaatio uppoaa kaiketi osaan venäläisistä ja saa heidän huomion pois maan sisäisistä ongelmista. Samalla tuolla voidaan pedata riittävää kansansuosiota sotaan Venäjän naapurimaita, kuten Suomea, vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Kohudosentin asema virallistettiin - Johan Bäckman on nyt Venäjän mies | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Linkki vie Iltalehden uutiseen, josta selviää että dosentti Bäckman on nimitetty viime viikolla Venäjän presidentinhallinnon alaisuudessa toimivan strategisen tutkimuslaitoksen edustajaksi Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Nyt hän voi siis jatkaa eteenpäin virallista totuutta Venäjän ylimpään hallintoon saakka ja varmasti tulee myös kuulluksi. Lisäksi äijän johtama järjestö tulee myös kertomaan Venäjän hallituksen näkemyksiä suomalaisille ja pitää jo huhtikuussa jonkun tiedotustilaisuudenkin.

Ajattelin laittaa vitutusketjuun, mutta olkoon nyt täällä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kohudosentin asema virallistettiin - Johan Bäckman on nyt Venäjän mies | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Linkki vie Iltalehden uutiseen, josta selviää että dosentti Bäckman on nimitetty viime viikolla Venäjän presidentinhallinnon alaisuudessa toimivan strategisen tutkimuslaitoksen edustajaksi Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Nyt hän voi siis jatkaa eteenpäin virallista totuutta Venäjän ylimpään hallintoon saakka ja varmasti tulee myös kuulluksi. Lisäksi äijän johtama järjestö tulee myös kertomaan Venäjän hallituksen näkemyksiä suomalaisille ja pitää jo huhtikuussa jonkun tiedotustilaisuudenkin.

Ajattelin laittaa vitutusketjuun, mutta olkoon nyt täällä.

Aika se ja sama toisaalta mitä yksi huru-ukko tekee ja höpöttää. Kertoo Putinin mafian heikkoudesta kun pitää tollasilta tahoilta palveluksia ja propagandaa ostaa.
 
Suosikkijoukkue
Cräps
Aika se ja sama toisaalta mitä yksi huru-ukko tekee ja höpöttää.
Toisaalta se on juuri näin, mutta toisaalta ei pidä aliarvioida sitä sokeiden idioottien määrää ja vaikutusvaltaa siinä maassa. Veikkaan, että se valveutumaton 95% venäläisistä pitää Putinia puoli-jumalana eikä kyseenalaista missään määrin hänen koneistonsa suoltamaa propagandaa. Tässä 95% hourupäiden joukossa ei haeta tietoa ulkomailta, luotetaan isä kumipään juttuihin ja muodostetaan mielipide sen mukaan. Pitkällä tähtäimellä kun tällaista soopaa suolletaan tuutista niin se ei voi olla Suomellekaan mikään positiivinen asia. "dosentti" Bäckmannin hourailut sattuvat kuitenkin saamaan kiistattoman asiantuntijarooliin idän aasialaisen kansan keskuudessa.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Tämän jälkeen asia ei taidakaan olla ihan sama?!

Tää Hessu-Hopo pitäisi valita tuohon toimeen. Eiköhän siinäkin pidä noudattaa lakeja, toimia samoista lähtökohdista kuin erilaiset lapsiasioita hoitavat viranhaltijat tekevät joka casessa. Siinähän olisi ensi käden tietoa tilanteista raportoitavaksi rajan taakse.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Heh, Johan oli lähestynyt/trollannut, syystä tai toisesta, erästä opiskeluaikaista sähköpostilistaa, joka vielä omaan mailiin tärähtää... Mielenkiintoista olisi tavallaan kuulla mitä mies tuolla totuudeksi julistaa eli laittakaa ahkerammat raporttia, jos paikalle eksytte...


Johan Bäckman kirjoitti:
Invitation. "The Sochi Olympics and Russian Foreign Policy". Expert Conference.

"The Sochi Olympics and Russian Foreign Policy". Russian Institute for Strategic Studies RISS organizes an open expert conference on the topic "The Sochi Olympics and Russian Foreign Policy", together with Russian and Finnish experts. The event will be held on Monday February 10th at 12.00 in Helsinki (Finland), at the address Aleksanterinkatu 44B, 2nd floor, Hotel Kämp National Hall. The topics of the event are: media campaign against Sochi, how the Western media and politicians are utilizing Sochi against Russia, the image of the Olympics in the Western and Russian media, Sochi and the Caucasus region; what is true, what is not true about Sochi, etc. Participants of the event are Dr. Azhdar Kurtov, expert of RISS and editor-in-chief of the Russian National Strategy journal, Dr. Galina Khizrieva, RISS expert on Caucasus region affairs, the Finnish lawyer and author Jon Hellevig, RISS representative on Northern European countries Dr. Johan Bäckman, etc. The entrance is free for all. Welcome! More info at risihelsinki@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/events/803851059631081/

"Sotshin talviolympialaiset ja Venäjän ulkopolitiikka"-konferenssi Kämp Kansallissalissa ma 10.2.2014 klo 12. Venäjän strategisten tutkimusten instituutin RISI:n Pohjois-Euroopan edustusto järjestää Helsingissä maanantaina 10.2.2014 klo 12.00 kaikille avoimen luento- ja keskustelutilaisuuden, jossa suomalaisten ja venäläisten asiantuntijoiden voimin tarkastellaan Sotshin talviolympialaisia, niiden kuvaa länsimediassa ja merkityksiä Venäjän ulkopolitiikassa. Tilaisuudessa esiintyvät oik.kand. Jon Hellevig, RISIn johtava Venäjän ulkopolitiikan asiantuntija, Kansallinen strategia -lehden päätoimittaja, professori Anzhar Kurtov, RISI:n Kaukasian asioiden johtava tutkija Galina Hizrijeva ym. Aiheina mm. länsimedian kampanjointi Sotshin olympialaisia vastaan, olympialaisten merkitys Venäjän ulkopolitiikassa, Sotshin olympialaiset ja Kaukasus, yms. Tilaisuuteen on kaikilla vapaa pääsy, eikä se edellytä ilmoittautumista. PAIKKA: Kämp Kansallissali, os. Aleksanterinkatu 44A, 2. krs. maanantaina 10.2.2014 kello 12 alkaen. Lisätietoja: risihelsinki@gmail.com Tutustu myös Facebook-tapahtumaan:

https://www.facebook.com/events/803851059631081/ Tietoja tapahtumapaikasta:

Kuvat - Palace Kämp
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Johan Bäckman, oma kohudesanttimme on ollut tärkeässä, puolueettoman vaalitarkkailijan roolissa Krimillä.

Bäckman on viime aikoina esiintynyt julkisuudessa varsin maltillisin mielipitein - moni asioista tietävä on veikannut tämän johtuvan Bäckamanin tätä nykyä virallisesta roolista Kremlin "äänitorvena" Suomessa. Hyvä esimerkki tästä tietystä varovaisuudesta saatiin pari viikkoa sitten esitetyssä Sarasvuo-ohjelmassa, jossa Bäckman esiintyi tavanomaista rauhallisemmin ottein ja elein.

Tätä taustaa vasten yllätykseni oli suuri, kun luin Bäckmanin blogia näin Krimin tilanteen tiimoilta. Bäckmanilta on tullut useita postauksia viimeisen parin vuorokauden sisään ja nyt ehkä ensi kertaa näistä postauksista kuultaa läpi ilmiselvät mielenterveyteen ja henkiseen hyvinvointiin liittyvät ongelmat - entisaikojen akateemisen viileyden taakse piilotetut radikaalit mielipiteet näyttäisivät olevan historiaa.

Kaiken järjen mukaan Bäckman käy nyt todella kovilla kierroksilla ja hänen läheisenään olisin huolissani siitä, mitä Johanille oikein on viime päivien aikana tapahtunut. Bäckman julistaa mm. salaliittoja, herjaa kuollutta Max Jacobssonia ja hyökkää myös voimakkaasti suomenruotsalaisia vastaan.

Tässä muutamia otteita Johanin dosentin viime päivien kirjoituksista:

Onneksi pääsin myös asiaan: esitin Russia Todayn ja Pietarin 5-kanavan tv-kameroille julkisen anteeksipyyntöni koko länsimaailman puolesta. Obaman tai Barroson lapsellinen pakotteilla uhkailu ei tietenkään edusta länsimaisen sivistyneistön kantaa. Sitä paitsi, kuka se Barroso oikein luulee olevansa, montako divisioonaa sillä on?

Odotan, että Sauli Niinistö toteaa Krimin vaalit laillisiksi. Muuten Niinistö ei tietenkään voi olla Suomen presidentti. Ei kai ihminen voi elää valheessa, presidenttikään.

Muistakaa mitä kaikkea pahaa Helsingin Sanomat on saanut aikaan, Bobrikovin murha mukaan luettuna. Mutta nyt se on taloudellisessa ja myös moraalisessa konkurssissa. Sillä tänään Krimin kansa päätti: Suomi ei mene koskaan Natoon. Mitäs siihen sanot Olli Kivinen? Vielätkö jaksat mielisairasta jankutustasi? Tämä oli lopullinen isku Sanomatalon iljettäville russofobeille. Kyllä nyt Max Jakobson käännähti haudassaan, heh!

"Rakennamme Suur-Venäjän, me olemme heränneet, me nousemme", Dugin sanoi. Krimin kansanäänestys on historiallinen päätös, se on henkinen, moraalinen, historiallinen, poliittinen, taloudellinen ja materiaalinen Suurvoitto. Mutta tähän ei pidä pysähtyä, tämä ei ole taistelun voitto, tämä on torjuntavoitto. Se mikä meitä nyt odottaa Itä- ja Kaakkois-Ukrainassa, missä länsimaiden naamio on pudonnut: näemme nyt länsimaiden todelliset kasvot, Dugin sanoi. Se on ukrainalaisen fasismin, Oikeistosektorin pedon irvistys. Se on kyynisten länsimaisten liberaalien irvistys, jotka käyttävät strategiaansa mitä tahansa voimia, mukaan luettuna uusnatseja.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Aika se ja sama toisaalta mitä yksi huru-ukko tekee ja höpöttää. Kertoo Putinin mafian heikkoudesta kun pitää tollasilta tahoilta palveluksia ja propagandaa ostaa.

Noille entisille Neuvostoliiton ja DDR:n valtioille usein hihitellään kuinka he joutuivat palkkaamaan salaisia kätyreitä Suomesta levittämään propagandaa kun valtiot eivät muuten tuntuneet uskottavilta. Mutta jos niitä propagandakoneistoja vertaa nyky-Venäjän Putin-Bäckman -sekoiluun, niin nehän olivat jopa loistavia.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Hyvä esimerkki tästä tietystä varovaisuudesta saatiin pari viikkoa sitten esitetyssä Sarasvuo-ohjelmassa, jossa Bäckman esiintyi tavanomaista rauhallisemmin ottein ja elein.
En nähnyt tuosta kuin osan, mutta oli sekin vähä aika hienoa katseltavaa. Sarasvuo taisi ainakin kolmasti tivata suoraa vastausta dosentilta, mutta tämä onnistui venkuloimaan. "Haluaisitko, että Suomi olisi osa Venäjää?" oli siis tämä kysymys.

Yleisesti ihmetyttää tuo jatkuva fasisminvastaisuudesta juttelu Venäjämielisiltä. Onko se sitä ironiaa? Vai peräti itseironiaa..
 
Noille entisille Neuvostoliiton ja DDR:n valtioille usein hihitellään kuinka he joutuivat palkkaamaan salaisia kätyreitä Suomesta levittämään propagandaa kun valtiot eivät muuten tuntuneet uskottavilta. Mutta jos niitä propagandakoneistoja vertaa nyky-Venäjän Putin-Bäckman -sekoiluun, niin nehän olivat jopa loistavia.
Lähestyn asiaa hieman toiselta kantilta. Putte ja Buttman ovat samalla tasolla kuin kollegansa vuosikymmeniä sitten. Kuulijoiden propagandan tunnistuskyky on vain kehittynyt niistä ajoista. Kehitys voisi tosin olla parempaakin, sillä "oman mielisten" propagandaa ei oikein vielä tunnisteta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Käsittämätön kaveri kyllä, hyvin osaa propagandaa levittää. Omissa silmissään varmasti Äiti-Venäjän etua ajava soturi, minun silmissäni Venäjän aivopesemä urpo ja räsynukke.

Joku ehtivä voisi avata äänestyksen otsikolla: Tulisiko dosentti Bäckman liittää osaksi Venäjää? Äänestysvaihtoehdot sitten totalitaariset: Kyllä, vahva kyllä ja arvon vastaukseni kahden edellisen väliltä.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo Batmanin viimeisin kirjoitus menee mielestäni vielä pidemmälle mitä nämä jo sinänsä käsittämättömät viimeiset blogit. Tässä suora lainaus viimeisestä:

"Seuraavaksi taistellaan Odessasta, Harkovista, Luganskista, Donetskista, Dneprepetrovskiksta, Nikolajevista, koska nekin kuuluvat meidän venäläiseen euraasialaiseen ortodoksiseen sivilisaatioomme. Ne ovat nyt joutuneet uusnatsien terrorin uhreiksi. Yhdysvallat nosti Kiovan aseellisessa vallankaapauksessa valtaan avoimia atlantisti-fasisteja ja rasisteja. "

Meidän venäläinen euraasialainen ortodoksinen sivilisaatio, wtf?!? Uusnatseja, missä nähty ? Tämä on jo sen tasoista harhaista huttua etten ole ihan varma mitä sieniä tätä kirjoitettaessa on syöty. Tämä on jonkinlaisessa hurmostilassa tuotettua tekstiä eikä kai kukaan täyspäinen voi tuottaa tämmöistä sontaa ?

Aamulla Radio Rockilla kertoivat Batmanin ilmoittaneen, että Sarasvuon televisioshow loppui siksi, että haastatteli häntä. Lisäksi oli siteerannut Sarasvuota mutta en tuota ihan tarkalleen kuullut. Tämmöistä uutista en ole vielä nähnyt muualla.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Onhan tämä "dosentti" kyllä hieman päästään vialla. Ei noista teksteistä muuta johtopäätöstä voi saada.

Hullu mikä hullu :)
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Aamulla Radio Rockilla kertoivat Batmanin ilmoittaneen, että Sarasvuon televisioshow loppui siksi, että haastatteli häntä. Lisäksi oli siteerannut Sarasvuota mutta en tuota ihan tarkalleen kuullut. Tämmöistä uutista en ole vielä nähnyt muualla.
Tämä sama informaatio oli eilen myös dosentin blogissa, mutta jostain syystä Bätmän on poistanut sen sieltä tänä aamuna.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Tämä sama informaatio oli eilen myös dosentin blogissa, mutta jostain syystä Bätmän on poistanut sen sieltä tänä aamuna.

Venäjän mediassa leviää "uutinen", jossa Sarasvuo mukamas itse kertoo saaneensa potkut Bäckmanin haastattelun takia.

Vaikka pidän Bäckmania lähinnä Pekka Siitoimen tasoisena huumorihahmona, niin onhan tämä nyt huomattavasti vaarallisempi ja haitallisempi tapaus. Hänellä on virallinen asema Venäjän propagandakoneessa ja lykkää eetteriin mitä nyt mieleen tulee.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kertoo ikävää kieltään siitä kuinka pahasti Venäjän nykyjohto on todellisuudesta vieraantunut että nämä Bäckmanit kelpaavat sinne koneistoon.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kertoo ikävää kieltään siitä kuinka pahasti Venäjän nykyjohto on todellisuudesta vieraantunut että nämä Bäckmanit kelpaavat sinne koneistoon.

Tämä on kyllä pelottava signaali ja kertoo siitä, miten vähän sotilaallisesti liittoutumatonta Suomea siellä arvostetaan ja miten vähän pidetään arvossa meidän goodwilliämme. Tulisiko sitä lunta sen kummemmin sisään, jos haemme Naton jäsenyyttä (vielä kun sitä voi hakea), kun tulee nyt jo?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Uusnatseja, missä nähty ? Tämä on jo sen tasoista harhaista huttua etten ole ihan varma mitä sieniä tätä kirjoitettaessa on syöty. Tämä on jonkinlaisessa hurmostilassa tuotettua tekstiä eikä kai kukaan täyspäinen voi tuottaa tämmöistä sontaa ?

No kyllä siellä uudessa hallinnossa on aineksia, joita ihan uusnatseiksikin voi kutsua. Tässä Aamulehden blogissa asiaa on hivenen avattu: Ukrainan natsihallinto osa II - Aamulehti Blogit

Toki tuo nyt ei sitä tarkoita, etteikö Bäckman aika pihalla jutuissaan muuten olisi. Tiedä sitten onko kyseessä trolli, propagandan täydellinen uhri vai päästään seonnut.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kertoo ikävää kieltään siitä kuinka pahasti Venäjän nykyjohto on todellisuudesta vieraantunut että nämä Bäckmanit kelpaavat sinne koneistoon.

Nääh, kyllähän jo Lenin aikanaan totesi, että "länsimaiset kommunistit ovat hyödyllisiä idiootteja".

Bäckman ei liene kommari sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta kaikki varmasti tajuavat vertauskuvan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No kyllä siellä uudessa hallinnossa on aineksia, joita ihan uusnatseiksikin voi kutsua. Tässä Aamulehden blogissa asiaa on hivenen avattu: Ukrainan natsihallinto osa II - Aamulehti Blogit...

Voi jestas...

Kerro nyt minulle miten tuossa blogissa on avattu Ukrainan uutta hallintoa? Käsittääkseni tuossa blogissa jankataan samaa mantraa mitä Bäckman on hokenut, hieman lievemmillä sanakäänteillä.

Svoboda on selkeästi äärioikeistolainen puolue, joka vähintään flirttailee uusinatsien kanssa. Tästä huolimatta tuolla puolueella on 37 kansanedustajaa Ukrainan parlamentissa eli sillä oli vaaleissa 8,2%:n kannatus, samaa luokkaa kuin Vasemmistoliiton ja Vihreiden kannatus Suomessa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Svoboda_(political_party)

Suomen suurlähetystö, Kiova : Tietoa Ukrainasta : Poliittinen järjestelmä

Svobodalla on neljä ministeriä kahdestakymmenestä, Isänmaa puolueella on kuusi, puolueiden ulkopuolelta tulee seitsemän ja Euromaidan aktivisteilla on kolme.

Yatsenyuk Government - Wikipedia, the free encyclopedia

Tätä hallitusta kutsutaan fasistiseksi rosvojuntaksi. Haluaisin vähän perusteita tälle väitteelle, muutakin kuin perinteistä natsikortin heiluttelua. Tuon hallituksen on nimittänyt kaikesta huolimatta Ukrainan parlamentti, vaikkakin poikkeuolosuhteissa. Jos joku oikeasti avata tätä asiaa, olisin erittäin tyytyväinen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös