Jokerit KHL:ssä 2014–2015

  • 679 098
  • 1 783

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Tämä skenario olisi erittäin kaukana siitä, millä tavoin Harkimo maalaili Jokerien tulevaisuutta KHL:n suomalaisjoukkueena, jo kesällä 2013.
Se skenaario on myös äärimmäisen kaukana siitä, mikä todellisuus on tällä hetkellä. Alkaa pikkuhiljaa ärsyttämään tämä mutuilu ja arvailu, joiden perusteella Jokereiden ensi kautta ja toimintaa on arvosteltu. Mitä jos vaikka tämä Porin tehokaksikkokin ottaisi happea vaikka sinne syksyyn asti ja tulisi sitten kommentoimaan, kun täällä on valmis joukkue ja joko muuttuneet tai muuttumattomat omistajasuhteet. Olis meillä kaikilla helpompaa.

On muuten hauska ilmiö tämä, että ensin Jokereita syytetään koko 2000-luku (ja iso osa ysäristäkin) siitä, että hankitaan vain kalleimmat pelaajat ja yritetään sillä haalia mestaruutta ja nyt on sitten KHL-projektikin vastatuulessa, sillä joukkueestahan puuttuu nimimiehet. Perkele, koskaan ei ole hyvä.

Sen voin sanoa, että kun se kokonaisbudjetti nyt kuitenkin kolminkertaistuu, niin se tarkoittaa pelaajistoonkin vähän kovempia ykköskenttiä kuin Hagman-Filppula-Umicevic. Tää on ihan helppoa matematiikkaa. Nyt Jokereilla on reilun neljän millin joukkue ja ensikaudella se on kymmenen millin joukkue. Vaikka Hagmanit ja Davisit kiskois millaisia liksoja, niin ei siitä kymppiä tule täyteen ilman muutamaa KHL-tason ykkösketjun äijää. Varsinkin, kun alakenttiä ei ilmeisesti olla täyttämässä EHT-tason jarrupelaajilla (pl. Sallinen ja suurin varauksin Pöysti).
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
.. Alkaa pikkuhiljaa ärsyttämään tämä mutuilu ja arvailu, joiden perusteella Jokereiden ensi kautta ja toimintaa on arvosteltu...

Mitäs tässä niin ärsyttävää on, kyseessähän on yksi suomalaisen jääkiekkoilun mielenkiintoisimpia tapahtumia pitkiin aikoihin.

On varsin luonnollista, että asia kiinnostaa.

Sinä näytät kymmen millin budjettiarvioidesi kanssa uskovan, että mm. kokonainen "ykköskenttä" pelaajia on vielä joukkueeseen tulossa, nyt jo tiedettyjen nimien (Hagman, Davis jne) lisäksi.

Minä taas uskon, että Jokerit tekee vielä pari täsmähankintaa + hankkii syvyyspelaajia.
 

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
Veikkaan samaa ja tämänhän voi ihan maalaisjärjelläkin laskea kasaan. Koska tämän hetken rosteriin ei kuitenkaan tule enää, kuin ne pari kärkihankintaa (kuten itse aiemmin sanoin, en usko esim kokonaisen ykköskentän hankintaan) + joitain syvyyspelaajia, niin eipä tuosta mitään valtavaa palkkasummaa yhteensäkään tule. Ellei sitten Huhtalalle, Pöystille ja kumppaneille makseta todella isoja korvauksia.
Aika pahasti olet metsässä, ei siis millään pahalla. Huhujen perusteella lähes koko joukkue lienee menossa uusiksi.

Eivät jatka, jos mediaa + hallihuhuja on uskominen: Hardt, Teräväinen, Lahti, Rekonen, Hännikäinen, Lamberg, Koivisto, Eronen, Lindbohm, Dehner, A-J Niemi, Lindell, Irving

Eivät jatka kaiken järjen mukaan: Walter, Little, T. Niemi, Ruutu, Tyrväinen, Kousa, Salminen, Henritius

?: Nagy, Hahl, Wiikman (3. veskariksi mahdollinen?), Moses (IS huhuili aiemmin jatkavan), Lankinen

Jatkavat, jos mediaa on uskominen: Peltola, Ben-Amor

Jatkavat varmasti/ todennäköisesti: Väänänen, Karalahti, Rita, Mäki
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Mitä jos vaikka tämä Porin tehokaksikkokin ottaisi happea vaikka sinne syksyyn asti ja tulisi sitten kommentoimaan, kun täällä on valmis joukkue ja joko muuttuneet tai muuttumattomat omistajasuhteet. Olis meillä kaikilla helpompaa...

Mikäli luet minut tähän tehokaksikkoon, niin kannattaa tutustua tähän ketjuun, en muista koska olen aiemmin kirjoittanut tänne. Ilmeisesti yksikin viesti aiheuttaa reaktioita...

Kirjoitin, koska minusta Ukrainen kriisi on muuttanut oleellisesti KHL-Jokereiden markkinointiympäristöä.

EU:n mahdolliset pakoitteet saattavat vaikuttaa myös KHL:n EU-joukkueiden pelaamiseen, talouspakotteista puhumattakaan. Lisäksi Venäjän toimet Krimillä ja Ukrainassa eivät varmasti lisää venäläisten osaksi omistaman Jokereiden suosiota. Tästä syystä epäilen, että Harkimon rooli pienenee, koska Jokerit tulee entistä riippuvaisemmaksi venäläisestä sponsorirahasta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Aika pahasti olet metsässä, ei siis millään pahalla. Huhujen perusteella lähes koko joukkue lienee menossa uusiksi..

Tarkoitin siis sitä, että varmasti uusia pelaajia tulee, mutta he eivät kaikki ole nimimerkki One#8:n kaltaisen fantasiarosterin "x"-palikoita.

One#8:n hahmotelmassahan Jokereista puuttui koko ykköskenttä, 2-4.kenttien sentterit ja kaksi top6 pakkia.

Nimimerkki jocerin hahmotelma lienee lähempänä totuutta:

...
Hagman - Filppula - Umicevic
Huhtala - Davis - Keränen
J. Sallinen - T. Sallinen - Moses
Pöysti - Mäki - Rita
Ben Amor

Gunderson - Karalahti
Lajunen - Näkyvä
Väänänen - Ohtamaa
Peltola

Helenius
.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos tämän vuoden pelaajabudjetti oli jo 5 miljoonaa, ei se paljoa tule ensi vuodella nousemaan. Tähän vielä joidenkin nykyisten pelaajien palkkojen nousu (KHL-lisä), niin aika saman tasoinen rosteri siellä on ensi kaudella kuin tällä kaudellakin ollut.

Jokereiden tämän kauden ilmoitettu pelaajabudjetti oli 3,5 miljoonaa euroa. Siitä on varmasti lipsuttu, mutta tuskin nyt ihan 1,5 miljoonaa euroa kuitenkaan.

Rotenberg sanoi 7.3. Iltalehdelle, että Jokerien budjetti on lyöty lukkoon ja se on KHL:n keskitason budjetti. Keskitason pelaajabudjetti KHL:ssä on suurin piirtein 9-12 miljoonaa euroa. Tässä katsannossa pelaajabudjetin nyt luulisi vähintään kaksinkertaistuvan. Aika pelleilyä on jos kaksinkertaisella budetilla ei saa merkittävästi laadukkaampaa rosteria kuin tällä kaudella.
 

Kiena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit on äärimmäisen mielenkiintoisen tilanteen edessä ensi kaudella. Jokereilla on ainutlaatuinen tilaisuus (10M€ budjetin ansiosta) suomalaisessa jääkiekkohistoriassa koota joukkue, joka pystyy tasapäisesti taistelemaan otteluiden voitosta eurooppalaisia suurseuroja vastaan. Kuten kaikki varmasti tietävät, ensi kaudella vastaan tulee täysin eri kaliiberin joukkueita kuin nämä nykyiset Lukot ja Saipat. Lienee siis kaikille Jokereiden otteluita seuranneille päivänselvää, että nykyisen tasoisella joukkueella -joka häviää illasta toiseen jopa huonotasoisessa Liigassa - ei ole mitään asiaa pelata KHL:n tasoisessa sarjassa.

Onkin suorastaan pöyristyttävää lukea osaa näistä "fantasiarostereista", joissa vaaditaan jatkosoppareita nykyiselle joukkueen rungolle. Nykyisen joukkueen rungon pelillinen panos ei todistetusti riitä edes Liigassa, mikäli organisaatio tosissaan janoaa menestystä. Tämän kauden Jokerijoukkueen pelaajista vain pienellä osalla on potentiaalia pelata KHL:ssä hyvällä tasolla, henkilökohtaisesti en siis näe mitään syytä tarjota heille jatkosopimusta, koska pelillinen taso yksinkertaisesti ei riitä pelaamaan voittavaa jääkiekkoa KHL:n tasoisessa sarjassa. Tämä on realismia, ei kenenkään haukkumista tai riidanhakuisuutta. Puhumattakaan sitten näistä Kiekko-Vantaan herroista, jotka ilmeisesti ansaitsevat KHL-sopimuksen sillä verukkeella, että ovat olleet "runkopelaajia KiVassa", joka on siis yksi puoliammattilaissarja Mestiksen heikoimmista joukkueista.

Ymmärrän joidenkin pelaajien "ikoni-aseman" jne, mutta KHL on kivenkova sarja, jossa jokaisesta rosterista löytyvästä pelaajasta täytyy olla selvää pelillistä hyötyä omalle joukkueelle, muuten kyyti on kylmää. Muista en tiedä, mutta ainakin henkilökohtaisesti olen korviani myöten kyllästynyt tähän pelilliseen taapertamiseen. Toivottavasti ensikauden joukkuetta koottaessa tärkein prioriteetti on joukkueen urheilullisen menestyspotentiaalin maksimoiminen, eikä "hyville äijille" sopimuksen tarjoaminen.

Pahoittelen pitkää lainausta, mutta näin kirjoitin 7.12.2013 ja tekstini pitää edelleen täsmälleen paikkansa, toivottavasti myös muutkin (mieluiten Kurri, Vuorinen yms) näkevät tämän tilanteen viimeistään nyt.

Positiivisesti ajateltuna ensi kauden tärkein hankinta on jo varmistettu, kun Erkka pestattiin. Tälläkin kaudella valmennusjohdon tärkeys tuli suorastaan järkyttävällä tavalla esiin ja Jokereiden KHL-projektin pelilliseksi orkesterinjohtajaksi tuskin löytyy parempaa miestä koko maailmasta, kuin Erkka Westerlund.

Rehellisesti sanoen nämä jo huhutut Hagman, Pöysti, Davis ja kumppanit ovat selkeä parannus tämän kauden rosteriin, mutta joukkueen terävimmän kärjen tulisi mielestäni olla vielä astetta kovempaa kaliiberia. Filppula on täysin riittävä kärkiketjujen sentteri KHL-Jokereihin, mutta mielestäni Filppula ei yksinään riitä, vaan menestyäkseen joukkueesta täytyy löytyä myös toinen kovan luokan sentteri, mallia Immonen, Kapanen tai vastaava. Leinon kaltainen kiekkovirtuoosi toki olisi huikea pelaaja KHL-Jokereihin, mutta taitaa Leinon paluulle (ainakin toistaiseksi) olla esteenä mahdolliset veroseuraamukset, mikäli Buffalo päättää ostaa miehen sopimuksen ulos kesällä.

Nykyisestä joukkueesta puolustajista selkeät jatkajat ovat ainakin Karalahti ja Väänänen, varauksella hyväksyn myös Kousan ja Dehnerin jatkot. Kun pelaavaan kuusikkoon lisätään huhutut Gunderson ja Lepistö, saa Jokerit jalkeille kilpailukykyisen pakiston. Laajuutta pakistoon tuo mm. ilmeisesti sopimuksen saanut Peltola, sekä huhuissa pyörineet Ohtamaa ja esimerkiksi Mäntylä. Pelaavassa kuusikossa on luonnollisesti parhaassa vireessä kulloinkin olevat pelaajat.

Hyökkääjien jatkosopimukset ovatkin huomattavasti hankalampi yhtälö. Nagy on erittäin taitava ja kiekkovarma pelaaja, joka pelillisesti pystyy varmasti pelaamaan KHL-tasolla, mikäli pää on kunnossa. Nagylle jatkosopimusta tehtäessä pitää mielestäni ottaa huomioon kyseisen herran luonne ja henkiset ominaisuudet, riittääkö motivaatio antamaan kaikkea joukkueensa eteen. Pelillisesti miehen taidot siis riittää KHL:n mutta miehen henkisiä ominaisuuksia on mahdoton arvioida joukkueen ulkopuolelta, mutta tässä tapauksessa luotan Erkan arviointikykyyn.

Sitten kuuma peruna Jarkko Ruutu. Itse olisin valmis antamaan miehelle sopimuksen mallia 1+1 vuotta. Jarkon temput ovat jo aikoja sitten nähty Liigassa, ja itsekin olen lopen kyllästynyt Ruudun toilailuihin Liigakaukauloissa. KHL:ssä Ruutu pääsisi kuitenkin aloittamaan lähes puhtaalta pöydältä tuomareiden, vastustajien, kurinpitäjien ja vieraskannattajien silmissä. Venäläinen veri tunnetusti kuohahtaa herkemmin kuin keskimääräisen liigapelurin, joten tässä mielessä Ruutu voisi tuoda lisäarvoa joukkueeseen. Eikä pidä unohtaa, että mies voitti tälläkin kaudella ylivoimaisesti Jokereiden +- -tilaston ja on mm. erittäin hyvä, ellei jopa joukkueen paras karvaaja. Ruudun kohdalla on kieltämättä melko paradoksaalinen tilanne, koska heikkotasoisempaan Liigaan en antaisi miehelle jatkoa, mutta KHL:ssä Ruudun kaltainen erikoistapaus voi nousta suureen arvoon. Lisäksi Erkalla ja Ruudulla on pitkä yhteinen historia ja ilmeisesti suuri keskinäinen kunnioitus.

Jokeri-ikonit Rita ja Mäki saavat minun puolestani jatkaa Jokereissa mikäli haluavat maltillisella palkalla toimia rotaatiopelaajina. Pelaavaan kokoonpanoon ei pitäisi ideaalitilanteessa olla mitään asiaa. Sitä kauan kaivattua Jokerisydäntä edustaa pelaavassa kokoonpanossa mm. Väänänen, Filppula ja Lepistö.

Muista hyökkääjistä jatkot hyväksyisin loistavalle all-around pelaajalle Hardtille ja ... ... ... no, ehkä Ben-Amor voi myös jäädä Mäen ja Ridan kanssa rotaatiopelaajaksi.
 

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
Tarkoitin siis sitä, että varmasti uusia pelaajia tulee, mutta he eivät kaikki ole nimimerkki One#8:n kaltaisen fantasiarosterin "x"-palikoita.

One#8:n hahmotelmassahan Jokereista puuttui koko ykköskenttä, 2-4.kenttien sentterit ja kaksi top6 pakkia.

Nimimerkki jocerin hahmotelma lienee lähempänä totuutta:
Tämä selvä.

Itse näkisin tulevan rosterin tämän suuntaisena:

Osala-Filppula/X-Hagman
Davis-X/Filppula-X
Huhtala-X-Sallinen
Pöysti-X-Rita
Mäki, Ben-Amor

Karalahti-Lepistö
Väänänen-Gunderson
V. Lajunen-Ohtamaa
X, Peltola

Helenius/X
X/Helenius

Sentteriosastolla olisi tilaa. Yhdessä vaiheessa Immosta huhuttii ykkössentteriksi, mitä en kyllä usko ennen kuin näen. Esim. Wirtanen voisi olla ihan kelvollinen kolmossentteri?

Toiseksi maalivahdiksi toivoisin jotakuta Heleniuksen kanssa suht koht tasavertaista kaveria. Vaihtoehtoja ei kyllä montaa tule mieleen ja nekin ovat puhdasta spekulointia, joten en ala niitä tähän listaamaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Itse näkisin tulevan rosterin tämän suuntaisena:
...

Rosterisi näyttää realistiselta ja itse asiassa sellaiselta, etten näe sinällään syitä, etteikö Erkka huippuvalmentajana voisi saada tulostakin aikaan!

Sen sijaan en näe tuossakaan rosterissa sitä, mihin siinä muka on upotettu tämä "kymmenen miljoonan" pelaajabudjetti, ei mitenkään noilla nimillä tule tuota summaa täyteen, ei lähellekään.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Jeremy Dehnerin nimen voi varmaan poistaa ensikauden suunnitelmista, koska Itävaltalaislehti Der Standardin mukaan Dehner siirtyisi EC Salzburgiin.
 

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
Sen sijaan en näe tuossakaan rosterissa sitä, mihin siinä muka on upotettu tämä "kymmenen miljoonan" pelaajabudjetti, ei mitenkään noilla nimillä tule tuota summaa täyteen, ei lähellekään.
Totta. Jos tämä huhuttu 8-10 milj pelaajabudjetti pitää paikkaansa, niin Hagman ja Filppula tippuisivat tuossa ehdotelmassani kätevästi kakkosketjuun. Mikäli Jokerit vaikkapa ImmosJakea tai Kapasta ovat palkkaamassa, niin bruttopalkan on oltava jossain 1 milj. kieppeillä ja siihen vielä ykköskentän laituri + suhteellisen kallis veskari päälle niin aletaan olla jo aika lähellä mainittuja lukemia. Puolustusta ei tuosta kovinkaan paljoa kallimmaksi liene järkeä rakentaa, toki esim. Mäntylä olisi ihan hyvä vaihtoehto sille osastolle.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Jokereiden tämän kauden ilmoitettu pelaajabudjetti oli 3,5 miljoonaa euroa. Siitä on varmasti lipsuttu, mutta tuskin nyt ihan 1,5 miljoonaa euroa kuitenkaan.
Kyllähän noita hankintoja tuli sen verran, ettei tuo olisi mitenkään yllätys jos ylitys oli noin raju.

Rotenberg sanoi 7.3. Iltalehdelle, että Jokerien budjetti on lyöty lukkoon ja se on KHL:n keskitason budjetti. Keskitason pelaajabudjetti KHL:ssä on suurin piirtein 9-12 miljoonaa euroa. Tässä katsannossa pelaajabudjetin nyt luulisi vähintään kaksinkertaistuvan. Aika pelleilyä on jos kaksinkertaisella budetilla ei saa merkittävästi laadukkaampaa rosteria kuin tällä kaudella.
Merkittävänä esteenä tähän on suoraan verotus.
Vaikka Jokereiden pelaajabudjetti suoraan kaksinkertaistuisi niin pelaajille ei siitä jää käteen läheskään samaa, joten se ketä saadaan houkuteltua ei ole ihan niin yksinkertaista.
Tähän kun lisätään se, että jääville pelaajille pitää myös antaa selvät palkankorotukset kun työhön sitoutunut aika kasvaa merkittävästi niin tuo pelaajabudjetin korotus on syöty aika hyvin.

Osalan palkka tällä kaudella Venäjällä taitaa olla jotain luokkaa 500k€ käteen jos saman verran meinaa saada Suomesta niin kulut seuralle ovat lähempänä miljoonaa.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Mitäs tässä niin ärsyttävää on
Sun asenne. Kaikki Jokereihin ja KHL:n liittyvä on paskaa, jopa kusi. Mitään faktaa ei ole, mutta käyt kaikissa aihetta sivuavissa ketjuissa "epäilemässä" ja "veikkailemassa" milloin mitäkin. Joskus on Jokereiden jengistä tulossa nimetön, välillä ketään ei tule kiinnostamaan Jokereiden ottelut telkkarista ja nyt sitten ilmeisesti on ihan perusteltua olla etukäteen huolissaan siitä, että Hjallis tulee myymään osuutensa venäjälle. Listaa voisi jatkaa aika kauan. Äläkä pliis ota jokaiseen kohtaan kantaa erikseen. Nämä oli esimerkkejä.

Sinä näytät kymmen millin budjettiarvioidesi kanssa uskovan, että mm. kokonainen "ykköskenttä" pelaajia on vielä joukkueeseen tulossa, nyt jo tiedettyjen nimien (Hagman, Davis jne) lisäksi.

Minä taas uskon, että Jokerit tekee vielä pari täsmähankintaa + hankkii syvyyspelaajia.
En muista missään puhuneeni kokonaisen ykköskentän puuttumisesta. Sanoin, että siitä tulee (paperilla) kovempi kuin Hagman-Filppula-Umicevic ja sen väitteen takana seison kyllä mielelläni. Se ei ole mikään mutu, että Jokereiden budjetti tulee asettumaan kymmenen miljoonan tuntumaan. Siitä voi sitten vähän laskeskella miltä joukkueen voi olettaa näyttävän silloin, kun sen pelaajien keskipalkka on samaa luokkaa kuin tämän kauden kalleimman pelaajan (kuka ikinä onkaan) palkka. Ei siitä KHL:n ennakkosuosikkia saa tekemälläkään, mutta Suomen mittakaavassa aika poikkeuksellisen kovatasoinen jengi tulee syksyllä olemaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sun asenne. Kaikki Jokereihin ja KHL:n liittyvä on paskaa, jopa kusi. Mitään faktaa ei ole, mutta käyt kaikissa aihetta sivuavissa ketjuissa "epäilemässä" ja "veikkailemassa" milloin mitäkin. Joskus on Jokereiden jengistä tulossa nimetön, välillä ketään ei tule kiinnostamaan Jokereiden ottelut telkkarista ja nyt sitten ilmeisesti on ihan perusteltua olla etukäteen huolissaan siitä, että Hjallis tulee myymään osuutensa venäjälle. Listaa voisi jatkaa aika kauan. Äläkä pliis ota jokaiseen kohtaan kantaa erikseen. Nämä oli esimerkkejä.
.

En ota - toiveesi mukaan - muuten kantaa esimerkkeihisi, mutta en sanoisi niinkään, ettei mitään faktaa ole ollut heittää, ainakaan mitä tulee Harkimon hallikauppoihin ja asian jälkipuintiin. Tietolähteeni ovat olleet niin hyviä, että itsekin yllätyin.

Ja mielestäni olisi erikoista, mikäli Harkimo myisi joukkueen venäläisille, siis enemmistön siitä. Tällaista hän ei kyllä kertonut KHL-siirron ilmoittamisen yhteydessä, markkinoidessaan KHL-siirtoa faneille "isona mahdollisuutena".

En edes pidä todennäköisimpänä sitä skenariota, että enemmistöosuus Jokereista venäläisille siirtyisi, sillä tämä ei varmaankaan olisi hyvää pr:ää Jokereille, ottaen huomioon kaikki maailman tapahtumatkin. On samalla kuitenkin selvää, että sen lauluja laulat kenen leipää syöt ja rahat Jokeri-joukkueeseen tulevat Venäjältä, eivät Suomesta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kyllähän noita hankintoja tuli sen verran, ettei tuo olisi mitenkään yllätys jos ylitys oli noin raju.

Nagy, Walter, Little, Peltola, Niemi, Wiikman. Oliko noita kesken kauden hankittuja muita? Näiden yhteispalkat ovat ehkä puoli miljoonaa, ei suinkaan 1,5 miljoonaa. Ja kun huomioi, että joitakin pelaajia Jokerit lainasi tai kauppasi muualle, niin noista jäi taas vastaavasti säästöön.

Merkittävänä esteenä tähän on suoraan verotus.
Vaikka Jokereiden pelaajabudjetti suoraan kaksinkertaistuisi niin pelaajille ei siitä jää käteen läheskään samaa, joten se ketä saadaan houkuteltua ei ole ihan niin yksinkertaista.
Tähän kun lisätään se, että jääville pelaajille pitää myös antaa selvät palkankorotukset kun työhön sitoutunut aika kasvaa merkittävästi niin tuo pelaajabudjetin korotus on syöty aika hyvin.

Siis ottelumäärähän on KHL:ssä pienempi kuin Liigassa. Totta kai matkustusta tulee lisää, mutta ei nyt niin paljoa, että oleellisesti olisi palkkaa perusteltua nostaa. Ja kyllähän tuo KHL on myös aika huikea näyttöpaikka monelle pelaajalle isompiin ympyröihin, joten luulisi pelaajien tyyppiluokkaa Keränen ja Sallisen veljekset pelaavan ennemmin Jokereissa kuin vaikkapa HIFK:ssa jos samanlaista palkkaa molemmista tarjottaisiin. Toki kokeneet ja perheelliset miehet varmasti haluavat korvausta menetetystä vapaa-ajasta.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Nagy, Walter, Little, Peltola, Niemi, Wiikman. Oliko noita kesken kauden hankittuja muita? Näiden yhteispalkat ovat ehkä puoli miljoonaa, ei suinkaan 1,5 miljoonaa. Ja kun huomioi, että joitakin pelaajia Jokerit lainasi tai kauppasi muualle, niin noista jäi taas vastaavasti säästöön.
EI noita kavereita hankita kesken kauden puolella miljoonalla se on fakta, että summa on lähempänä tuota 1.5M€ kuin puolta miljoonaa.

Siis ottelumäärähän on KHL:ssä pienempi kuin Liigassa. Totta kai matkustusta tulee lisää, mutta ei nyt niin paljoa, että oleellisesti olisi palkkaa perusteltua nostaa. Ja kyllähän tuo KHL on myös aika huikea näyttöpaikka monelle pelaajalle isompiin ympyröihin, joten luulisi pelaajien tyyppiluokkaa Keränen ja Sallisen veljekset pelaavan ennemmin Jokereissa kuin vaikkapa HIFK:ssa jos samanlaista palkkaa molemmista tarjottaisiin. Toki kokeneet ja perheelliset miehet varmasti haluavat korvausta menetetystä vapaa-ajasta.
Ottelumäärä kyllä mutta KHL:ssä ei ole samalla tavalla säädöksiä harjoittelusta yms. eli ne määrät tulevat varmasti kasvamaan.
Matkustaminen syö aikaa erittäin paljon nyt Jokerit ovat käytännössä jokaisesta pelistä kotona saman illan/yön aikana ensi kaudella näin ei ole.
Jos tuo ei vaikuta merkittävästi pelaajien palkkoihin niin pelaajat ovat tyhmiä.
Näytön paikka kyllä, mutta kovemmassa sarjassa palkatkin ovat kovempia ei KHL:ssä pelata samalla palkalla kuin SM-liigassa vaan korotus on erittäin merkittävä.

Kyllä monelle pelaajalle se vapaa-aika on myös merkittävä asia niin menetetystä vapaa-ajasta halutaan kunnon korvaus, eikä se ole ainakaan Jokereiden pelaajabudjetin kannalta positiivinen asia.
Ei KHL ole pelaajalle sellainen "taivas" kuin sinä kuvittelet.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
EI noita kavereita hankita kesken kauden puolella miljoonalla se on fakta, että summa on lähempänä tuota 1.5M€ kuin puolta miljoonaa.

Täytyy muistaa, että kaikki kolme ulkomaalaista tulivat Jokereihin verorajan jälkeen ja kolme kotimaista olivat aika pienen roolin pelaajia. 0,5 miljoonaa lienee melko lähellä totuutta, sillä tuohon summaan päästään, jos oletetaan, että Nagy maksettiin 175 tonnia, Littlelle ja Walterille molemmille 125, Wiikmanille 40, Peltolalle 25 ja Niemelle 10.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
EI noita kavereita hankita kesken kauden puolella miljoonalla se on fakta, että summa on lähempänä tuota 1.5M€ kuin puolta miljoonaa.

Olet kyllä aika kujalla. Niko Peltola, Timo Niemi ja Miika Wiikman ovat sellaisia miehiä, että kesken kauden hankittuina heidän yhteispalkka ei voi olla kuin ehkä 100 000 euroa. Ja Tyrväisen, Lindbohmin, Karjalaisen, Hännikäisen ynnä muiden lainat ja myynnit varmasti päikseen korvaavat nämä marginaalihankinnat.

Eli viime kädessä on kyse siitä paljon Nagylle, Walterille ja Littlelle on maksettu. Sinä ilmeisesti kuvittelet heidän olevan kesken kauden hankittuinakin sellaisia vähintään 300 000 euron miehiä. Itse luulisin, että ainoastaan Nagy on reilusti yli 100 000 euron hankinta. Little tuli seuraan vasta tammikuussa ja Walter joulukuun loppupuolella. Ei tuollaisista alle puoli kautta pelaavista muissa seuroissa flopanneista pelimiehistä nyt maltaita makseta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Rotenberg sanoi 7.3. Iltalehdelle, että Jokerien budjetti on lyöty lukkoon ja se on KHL:n keskitason budjetti. Keskitason pelaajabudjetti KHL:ssä on suurin piirtein 9-12 miljoonaa euroa. Tässä katsannossa pelaajabudjetin nyt luulisi vähintään kaksinkertaistuvan. Aika pelleilyä on jos kaksinkertaisella budetilla ei saa merkittävästi laadukkaampaa rosteria kuin tällä kaudella.

No aivan varmasti saa paremman rosterin ja pakko onkin saada mikäli mielii menestyä. On kumminkin muistettava Suomen verotus tässä asiassa mikä on helvetisti Venäjää kovempi ja myös se, että jokaisen pelaajan palkka nousee pelatessaan KHL-joukkueessa oli taso mikä hyvänsä. Ei Rita ja Väänänen pelaa varmasti samoilla palkoilla kuin mitä ovat liigassa pelanneet, vaikka rooli pienenisi merkittävästi. Jos Jokerit jatkaisivat täysin samalla joukkueella kuin menneellä kaudella sen palkat olisivat silti isommat, vaikka pelaajat olisivat samat. KHL vaatii pelaajilta enemmän esimerkkinä pitkät matkat ja näin myös pelaajat haluavat paremmat korvaukset.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Allekirjoittaneelta ei vain oikein löydy luottoa suomalaisen yritysmaailmaan suurieleiseen kädenpuristukseen tässä asiassa, näin ollen voi käydä niinkin, että budjetoidut rahankeruu-talkoot jäävät kauaksi tavoitteistaan ja joukkue rakennetaan Rotenbergin "Sotshi -tuotoilla" , eli ruplat ladotaan tiskiin.

Oikeastaan tuolla tuottopuolella ei loppupeleissä ole mitään väliä. Ilmalan hallissa pelaava joukkue on jo venäläisten leikkikalu. Timtchenko ja Rotenbergit häärii SKA:n ja Jokereiden parissa + Arkadi Rotenberg omistaa Moskovan Dynamon. Oliko näillä vielä jotain muita omistuksia KHL:ssä? Roman on jo aiemmin saanut tittelin Gazprombankin yhtenä monista vara-jokin-pääjohtajista, Långvkin (Kirkkonummella sijaitseva miljoonatappiota lähes jatkuvasti tehnyt kokous/majoitushässäkkä) toimitusjohtajuuden ja SKA:n puolelta lienee sitä sun tätä vaihtunutta (?) titteliä. Kyllä ko. kaverille isi ja setä hoitaa fygyä, jos sitä oikeasti tarvitsee. Ja tuo turvallisuuden tunne varmastikin auttaa Romania toteuttamaan uudistuksia - puuttuu se oikea taloudellinen paine selän takaa. Ihan oikeasti ei Ilmalassa pelaavalla joukkueella ole mitään väliä paljon ne sponssituotot yms. tulee olemaan. En kyllä minäkään usko mihinkään erityiseen suomalaisten yritysten itäinvaasioon sponssieuroilla.

Toki, jos mm. Ukrainankriisi eskaloituu vielä pahemmaksi, niin siinä vaiheessa nämä ökymiljardööritkin alkavat katsella huolestuneena selkänsä taakse.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Siis ottelumäärähän on KHL:ssä pienempi kuin Liigassa.

Eikös tästä ole ollut hieman puhetta/huhua, että KHL:ssä ottelumäärä nousisi ensi kaudella? Itsellä ei siis mitään hajua asiasta ole, mutta tuommoista on jostakin tullut luettua muistaakseni.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Eikös tästä ole ollut hieman puhetta/huhua, että KHL:ssä ottelumäärä nousisi ensi kaudella? Itsellä ei siis mitään hajua asiasta ole, mutta tuommoista on jostakin tullut luettua muistaakseni.

Niin tänä vuonna oli 54 ottelua ja ensi vuonna, jos tulee muutama joukkue lisää on ottelumäärä 56-58 eli ei sillä ole mitään eroa liigan 60 otteluun joista lisäksi 80% pelataan parin tunnin ajomatkan päässä kotihallista.

Kyllä KHL:ssä palkkatasoa nostaa kovempi kilpailu paremmista pelaajista sekä se, että vapaa-aikaa on huomattavasti vähemmän kuten muutkin jo ovat kirjoittaneet. Kun lähdet neljän ottelun ja puolentoista viikon vieraspelikiertueelle on kotona vietettävää vapaa-aikaa kauden aikana huomattavasti vähemmän kuin liigassa. Jokin hinta silläkin on plus tuolla jatkuvalla aikaerosta toipumisella. Raskaasta kaudesta on ammattimiehille maksettava raskaampi korvaus.

Tuli näköjään samassa viestissä vastattua myös muille kuin Walkinille.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Siis ottelumäärähän on KHL:ssä pienempi kuin Liigassa. Totta kai matkustusta tulee lisää, mutta ei nyt niin paljoa, että oleellisesti olisi palkkaa perusteltua nostaa. Ja kyllähän tuo KHL on myös aika huikea näyttöpaikka monelle pelaajalle isompiin ympyröihin, joten luulisi pelaajien tyyppiluokkaa Keränen ja Sallisen veljekset pelaavan ennemmin Jokereissa kuin vaikkapa HIFK:ssa jos samanlaista palkkaa molemmista tarjottaisiin. Toki kokeneet ja perheelliset miehet varmasti haluavat korvausta menetetystä vapaa-ajasta.

Meinaat siis, että suomalaiset pelaajat pelaavat Jokereissa pienemmällä palkalla ja kovemmalla verotuksella kuin muissa KHL-joukkueissa?

Minä en usko, eiköhän joku Pöysti vähintään kaksinkertaista palkkansa Liigaan verrattuna.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiintoisinta tässä rakennusprosessissa (sisään Pöystiä ja Peltolaa) on se, että mihin se x miljoonan pelaajabudjetti oikein on käytetty?

Onhan tässä jo kohta 48 h mennyt Liigakauden päättymisestä aikaa. Suosittelen kaikille vähän jäiden hattuun laittoa ainakin siihen asti kunnes Jokerit virallisesti tiedottaa ensi kauden joukkueen pelaajistosta. Spekuloida toki saa, mutta mitään julistuksia en lähtisi tekemään ennen kuin tietoa on lyöty pöytään. Tässä on kuitenkin n. 6 kk aikaa ennen seuraavaa sarjapeliä.
 

faro

Jäsen
Minä en usko, eiköhän joku Pöysti vähintään kaksinkertaista palkkansa Liigaan verrattuna.

Luultavasti, sillä Pöysti saa tällä kaudella Liigassa nelosketjun pelaajan palkaa eli noin 50-80 tuhatta euroa. Tuosta palkka tulee vähintään kaksinkertaistumaan, pelaa hän sitten Liigassa tai KHL:ssä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös