Jokerit KHL:ssä 2014–2015

  • 679 667
  • 1 783

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Toki tämän kauden perseily nyt vaikuttaa aika isostikin siihen, että en kyllä montaa pelaajaa nää ensi kauden jengissä. Väänänen, Karalahti, Rita, Mäki, (Lahti), (Ben-Amor), (Dehner). Moses ilmeisesti jatkaa, vaikkei ehkä sitä ansaitsekkaan. Ollaan nyt kuitenki nähty Mosekseltakin maagisia pelejä joskus, ja tiedetään kaverin potentiaali. Esim. jos Ilari tulee takaisin, niin kyllä Moseksestakin saadaan ehkä irti huomattavasti enemmän.

Väänänen oli sen verran jäätävä olympialaisissa, että on varmasti Erkan alaisuudessa kova luu. Jere voitti mm. pakkien pistepörssin ja oli ehkäpä meidän paras pelaaja tällä kaudella. Rita on JOKERI ja menee hyvin kolmos-nelos-vitoskentässä. Sama sana Mäkeen, JOKERI ja on lähtökohtaisesti nelos-vitosvitjan kavereita. Ladessa on kyllä hurja potentiaali edelleen. Mutta kahteen ensimmäiseen en Jaskaa nää. Kolmosen vasemmassa menee, mutta onko esim. Huhtala hankittu Jaskan tilalle? Ben-Amorin ehkäpä pitäisin. On JOKERI ja pysyy kyllä vauhdissa mukana. Ja ehkäpä jonkinäköinen pelote tonne pitää kuitenkin ottaa mukaan. Dehner on yksi suosikkejani ollut parina kautena. Mutta riittääkö taidot korkeammalle tasolle?

Irwingin oisin halunut nähdä Heleniuksen parina, mutta lähtö Omskiin näyttää olevan selvä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt voikin keskittyä taas seuraavan kauden kuvioihin, kun nykyinen kausi on saatettu kunniakkaaseen päätökseensä.

Itselläni viime aikoina selvästi muuttunut mielipide tulevan joukkueen kasaamisen suhteen, johtuen lähinnä Jokereitten täydestä sukelluksesta ja haluttomasta pelaamisesta. Tämän kauden likapyykki on vielä osittain pesemättä ja sen pitää vaikuttaa tuleviin sopimuksiin. Tota ämmälaumaa en enää halua nähdä ensi kaudella jäällä, vaan haluan nähdä asenteella pelaavan ja taistelevan Jokeri-joukkueen, oli sit kyse ulkopuolelta tulevista "palkkasotureista" tai nykyisen joukkueen pelaajista. En halua enää kuulla selityksiä rikkoutuneesta joukkueesta, vaan haluan ja vaadin, että kentällä nähdään ensi kaudella nimenomaan JOUKKUE. Kurrin pitäisi hyvin tietää tilanne nykyisen joukkueen kanssa sen suhteen ketkä ovat olleet asenteella mukana, ketkä ovat olleet keräämässä palkkaa, ketkä ovat olleet keskeiset henkilöt hengen rikkomisessa yms. Yhtäkään pelaajaa, joka on ollut vähänkään keskeisessä roolissa tämän kauden hengen rikkomisessa, ei pidä antaa sopimusta ensi kaudeksi. Oli sit kyse palkkasoturi-Nagystä tai ikijokeri-Väänäsestä. Tätä farssia ei saa päästää toistumaan, koska ensi kaudella Jokereiden suurin vahvuus ja mahdollisuus menestykseen on nimenomaan joukkuehenki ja tinkimätön asenne.

Sen enempää tietämättä ketkä ovat tämän kauden farssin takana ja hengen rikkojia, antaisin sopimuksia seuraavasti:
Jatko: Irving, Väänänen, Eronen, Karalahti, Hardt, Rita, Mäki, Nagy
Harkittavissa: Dehner, Lindell, Lahti, Moses, Little, Hahl, SBA, Hännikäinen
Ei jatkoon: Ruutu, Kousa, Lindbohm, Walter, Tyrväinen, Peltola

Eihän tossa tullut tosin edes ihan jokaista tällä kaudella pelannutta mainittua, mutta suurimmaksi osaksi mainitsemattomista menevät viimeiseen "ei jatkoa" laatikkoon. Myös jokainen laatikoista "Jatko" & "Harkittavissa" tippuu sillä sekunnilla "ei jatkoa"-lokeroon, jos selviää ettei ole pelaaminen Jokereille kiinnostanut tällä kaudella. Edarihenki on viimeistään nyt saatava joukkueesta kokonaan siivottua pois.

Tällä hetkellä en yhtään enää karsasta ajatusta Huhtaloista ja Sallisista Jokereissa, mikäli niistä tiedetään, että asenne tulee olemaan kunnossa, eikä ole "vaikea" persoona pukukopissa, jonka tiedetään usein aiheuttavan yhteishengen rakoilemista. Jopa Näkyvän voin pikkuhiljaa yrittää hyväksyä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Moseksen viimeisestä hyvästä vaiheesta on yli vuosi aikaa. Ehkä Mooses ensi kaudellakin pääsee lentoon kun puolustukseen hankitaan uusi Karlsson.

Oikeesti. Ei se potentiaali (minkä olemassaolon kiistän) oikeuttaisi minkäänlaiseen jatkoon. Kirjoitin jo viime kesänä, että pelaaja on täysi turhake Jokereihin. Ei riitä taidot ylempiin kenttiin ja alimmissa kentissä ei mitään hyötyä. Taitaa olla kuitenkin soppari ensi kaudestakin? Noh kova tsemppi vaan päälle niin ehkä se 5 maalia KHL:ssä paukauttaa!

Heikot vibat ensi kaudesta kyllä. Ehkä Erkan avulla pärjätään kuitenkin hyvin, mutta pelaajisto tullee näyttämään todella heikolta. Sääli, että Irving lähti. Nyt täytyy vielä toinenkin laatumaalivahti jostain löytää.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Tämä taitaisi olla enemmän fantasiarosterikamaa, saa siirtää toiseen ketjuun jos on aivan väärässä paikassa. Mutta kun tuolla on laitettu jo jonkin sortin joukkueviritelmiä jo ilmassa olevien huhujen perusteella niin jos minulla olisi valta ja massit niin jengi voisi näyttää tältä:

Stapleton-Leino-Osala
Hagman*-Filppula-Davis*
Moses*-T.Sallinen-Huhtala*
J.Sallinen*-Mäki*-Rita*
Semir etc..

Ossi*-Lajunen*
Gunderson*-Jere*
Ohtamaa*-X

Helenius*

Tähdellä merkityt siis ovat noita jos huhuissa "varmoina" pidettyjä. Leinon Buffalo voisi ostaa ulos kesällä ja NHL:ssä ei olisi ottajia. KHL:ssä ykkösrooliin, niin johan alkaa taas tapahtua. Se Liiga on kuin tehty Eikalle. Tämä toki puhtaasti omaa fantasiaa, kuten Staplekin. Totuus kuitenkin on lähempänä että Leino ja Staple pois ja Filppula ykköseen, Davis kakkosen sentteriksi, Janne Lahdelle ja Tyrväiselle jatkot. Eli:

Hagman-Filppula-Osala
Moses-Davis-Huhtala
J.Sallinen-T.Sallinen-Lahti
Rita-Mäki-Tyrväinen

...ja johan olis taas puukäsirosteri kun Filppula, Moses, Hagman ja Davis edustaisi käsiä, loput ois KouhotusHokiLiigaa. Toki tämä viritelmä on varmaan lähempänä totuutta.

Milloin on MASSIIVINEN? Onko? Joko on?
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Huhtala
Hagman
J. Sallinen
Davis

Tuossa vahvimmin Jokereihin ensi kaudeksi huhutut hyökkääjät. Vähän kieltämättä huolestuttaa, että kukaan noista ei ole pelipaikaltaan sentteri. Davis kaiketi pystyy tarvittaessa pelaamaan keskellä, mutta hän on kuitenkin ensisijaisesti laituri. Ensi kauden joukkueessa pitää olla vähintään viisi puhdasta sentteriä, sillä muuten jää sellainen kuva, ettei tämän kauden virheistä ole opittu mitään. Mäkeä en luokittele puhtaaksi sentteriksi.

Leino olisi loistava profiilihankinta ykkösketjun keskelle, mutta eiköhän joku NHL-seura ole valmis tarjoamaan hänelle yksivuotista ja -suuntaista sopimusta minimipalkalla.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Juu.

Pakkeja (Gunderson, Lajunen, Ohtamaa)
Veskaa (Helenius)
Laitureita (Davis, Hagman, J.Sallinen, Pöysti, Huhtala)

Mutta eipä vielä senttereitä varmoilla listoilla. Eikä oikein noita ykköskorin pelaajiakaan ole kuulunut. Gunderson sentään paukutti 41 paunaa ruotsissa pakkina.

Sentterit:
X (Kaiketi ulkkari)
Filppula
Wirtanen/J.Koskiranta
T.Sallinen/J.Lajunen
Mäki

Noihin olisin ihan tyytyväinen.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Tämän hetken muturosteri:

X - X - X
Huhtala - X - Moses
Hagman - X - Davis
J.Sallinen - X - Rita
Pöysti, Mäki, Ben-Amor

Väänänen-Gundersson
Karalahti-X
X- V.Lajunen
Ohtamaa, Peltola

X
Helenius
X

Kärjestä ja keskeltä puuttuu huhuja. Puolustus alkaa olemaan jo ihan ok kantimilla. Ykkösveskarin näkisin vielä puuttuvan. Tosin ehkäpä Kurri&Vuorinen näkevät Heleniuksen ykkösenä, kuka tietää.

Eipä oo tää Hjalliksen " junnut on meille tärkeitä" sepistys ihan putkeen mennyt. Kun ei olla saatu mitään yhteistyöjengiä tästä lähialueelta, niin kyllähän noi pätevät junnut näköjään tekevät lähtöä organisaatiosta ihan urakalla. Lamberg, Hännikäinen, Koivisto, Lindbohm, Rekonen. Näitä ainakin ollaan huhuttu muualle varmoina. Lähteekö Lindell pohjois-Amerikkaan vai jatkaisko jopa meillä? Ei tosin peliaikaa tiedossa. Vois pikkuhiljaa alkaa tulla se "junnujen reitti" julkisuuteen. Taitaapi olla junnujen pelit pelattu tässä organisaatiossa...
 
Toivottavasti Jokerit hommaa Heleniuksen rinnalle jonkun toisen potentiaalisen veskan. Ei oikein vakuuta nuo Heleniuksen statsit. Miten olisi toinen hieman epäonnistunut maalivahti AHL:stä, nimittäin Säteri?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämän hetken muturosteri:
...

Jatkoajan kokeneena käyttäjänä ja miljoonat fantasiarosterit nähneenä uskallan jo nyt sanoa, että koko ykköskentän paikalle asettelemasi x-kirjaimet ovat toiveajattelua ja tuollaisia kärkikentän pelaajia ei enää toivomassasi mittakaavassa ole tulossa.

Kannattaa alkaa totutella siihen ajatukseen, että nelikosta Huhtala, Davis, Hagman, Moses on osa pelaamassa kärkikentissä.

Mielenkiintoisinta tässä rakennusprosessissa (sisään Pöystiä ja Peltolaa) on se, että mihin se x miljoonan pelaajabudjetti oikein on käytetty? Toki uskon itsekin, että pari pelaajaa kärkiosaamista Jokeri-nippuun vielä ostetaan.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jatkoajan kokeneena käyttäjänä ja miljoonat fantasiarosterit nähneenä uskallan jo nyt sanoa, että koko ykköskentän paikalle asettelemasi x-kirjaimet ovat toiveajattelua ja tuollaisia kärkikentän pelaajia ei enää toivomassasi mittakaavassa ole tulossa.

Tästä samaa mieltä. Eiköhän se ensi kauden rosteri tule olemaan jotakin tämän kaltaista:

Hagman - Filppula - Umicevic
Huhtala - Davis - Keränen
J. Sallinen - T. Sallinen - Moses
Pöysti - Mäki - Rita
Ben Amor

Gunderson - Karalahti
Lajunen - Näkyvä
Väänänen - Ohtamaa
Peltola

Helenius


Sitten voidaankin kysyä, että ketä kiinnostaa? Yhteistyöseurasta ei ole tietoakaan, omat junnut on jo potkittu pihalle ja Vuoriselle tuntuu kelpaavan joukkueeseen kuka tahansa, jolla on taustaa Espoon Bluesista.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei kyllä kovin vakuuttava sentterinelikko olisi tuo yllä oleva Filppula, Davis, Sallinen & Mäki. Noista pelaajista Davis ja Mäki taitavat olla laitureita, jotka hätätilassa pystyvät pelaamaan jonkun pelin sentterinä. Pieleen kyllä menee jos jo lähtökohtaisesti noi pelaajat lasketaan senttereiksi.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Paskat siellä nyt tollasilla senttereillä mihinkään lähdetä. Ykkössentteriin isot rahat, kakkoseksi oma poika Ilari. Davis ei ole sentteri, piste. Toki pystyy pahoina aikoina stunttaa. Kolmosena ei toivottavasti ole Hahl. Hyvä pelaaja kunnossa ollessaan, mutta liian lasinen valitettavasti Riksa on. T. Sallinen olisi passeli nelossena. Ehkä yks syvyyssentteri olisi Mäen lisäksi vielä tultava. Jotenkin tuntuu persuuuksissa, että N. Kapanen pukee narripaidan ensi kaudella...
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paskat siellä nyt tollasilla senttereillä mihinkään lähdetä.

Ei kyllä valitettavasti yllättäisi yhtään tässä puuhasteluorganisaatiossa, jos sentterikalusto olisi tuollainen. Kyllähän sitä kesken kauden löytyy aina joku "benwalter" vahvistamaan joukkuetta.

Jotenkin tuntuu persuuuksissa, että N. Kapanen pukee narripaidan ensi kaudella...

Sopisi kuin nenä päähän tähän joukkueeseen. Iäkäs, kallis ja loukkaantumisista kärsinyt sentteri.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei kyllä valitettavasti yllättäisi yhtään tässä puuhasteluorganisaatiossa, jos sentterikalusto olisi tuollainen. Kyllähän sitä kesken kauden löytyy aina joku "benwalter" vahvistamaan joukkuetta...

Totuus lienee jossain välimaastossa.

Tarkoitan siis sitä, että varmaan tulee joku ihan kova sentteri ja miksei joku laiturikin, mutta tuskin mitään kokonaista ykköskenttää + nippua muita hyviä pelimiehiä.

Olen varma, että nyt hankituilla Pöystillä&co on suunniteltu kunnon roolia Jokerien ensi kauden joukkueeseen.

Ylivoimaisesti kiinnostavin KHL-Jokereihin liittyvä asia on nyt tulevina viikkoina/kuukausina julkaistavat yhteistyökumppanit ja näiden sponssien arvo - sikäli mikäli näistä soppareista tietoa julkisuuteen vuotaa (varmasti vuotaa).

Turha tuudittautua siihen, että kausi vasta loppui, ensi kausi on ihan nurkan takana ja osaavalla organisaatiolla pitäisi jo olla takataskussaan nippu sponsseja ja vaikka ei olisi, niin selkeä suunnitelma niiden hankkimiseksi.

Jokerien ensi kauden markkinointi tulee nähdäkseni olemaan yksi haastavimmista projekteista miesmuistiin (varmasti muuten todella mielenkiintoinen työpaikka!), jännä nähdä miten homma saadaan rullaamaan.

Allekirjoittaneelta ei vain oikein löydy luottoa suomalaisen yritysmaailmaan suurieleiseen kädenpuristukseen tässä asiassa, näin ollen voi käydä niinkin, että budjetoidut rahankeruu-talkoot jäävät kauaksi tavoitteistaan ja joukkue rakennetaan Rotenbergin "Sotshi -tuotoilla" , eli ruplat ladotaan tiskiin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos tämän vuoden pelaajabudjetti oli jo 5 miljoonaa, ei se paljoa tule ensi vuodella nousemaan. Tähän vielä joidenkin nykyisten pelaajien palkkojen nousu (KHL-lisä), niin aika saman tasoinen rosteri siellä on ensi kaudella kuin tällä kaudellakin ollut. Iso osa tämän ketjun fantasiarostereista on aivan omissa sfääreissään.

Ihmetyttää miksi Eronen ei KHL-kokoonpanoon mahdu. Luuleeko Kurri/Vuorinen löytävänsä 6 parempaa pakkia jostakin?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Allekirjoittaneelta ei vain oikein löydy luottoa suomalaisen yritysmaailmaan suurieleiseen kädenpuristukseen tässä asiassa, näin ollen voi käydä niinkin, että budjetoidut rahankeruu-talkoot jäävät kauaksi tavoitteistaan ja joukkue rakennetaan Rotenbergin "Sotshi -tuotoilla" , eli ruplat ladotaan tiskiin.

Varsinkin nykyisesä maailmanpoliittisessa tilanteessa, jossa Venäjä on ajautumassa hylkiövaltioksi, on KHL-joukkue "läntisessä maailmassa" sille ensiarvoisen tarkeä imagotekijä. Niinpä en epäile hetkeäkään etteivätkö Gazprom ja Jukos avaisi kukkaroaan Jokereille (mutta eivät tietenkään vastikkeetta).
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jos tämän vuoden pelaajabudjetti oli jo 5 miljoonaa, ei se paljoa tule ensi vuodella nousemaan...

Veikkaan samaa ja tämänhän voi ihan maalaisjärjelläkin laskea kasaan. Koska tämän hetken rosteriin ei kuitenkaan tule enää, kuin ne pari kärkihankintaa (kuten itse aiemmin sanoin, en usko esim kokonaisen ykköskentän hankintaan) + joitain syvyyspelaajia, niin eipä tuosta mitään valtavaa palkkasummaa yhteensäkään tule. Ellei sitten Huhtalalle, Pöystille ja kumppaneille makseta todella isoja korvauksia.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Niinpä en epäile hetkeäkään etteivätkö Gazprom ja Jukos avaisi kukkaroaan Jokereille (mutta eivät tietenkään vastikkeetta).

En minäkään tätä epäile, en hetkeäkään.

Sen sijaan epäilen Rotenbergin, Harkimon ja Kurrin alkuperäisiä ja lievästi propagandistisia puheita Jokereiden "omavaraisuudesta" ja "suomalaisuudesta" tulevan KHL-valloituksen aikana.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Varsinkin nykyisesä maailmanpoliittisessa tilanteessa, jossa Venäjä on ajautumassa hylkiövaltioksi, on KHL-joukkue "läntisessä maailmassa" sille ensiarvoisen tarkeä imagotekijä. Niinpä en epäile hetkeäkään etteivätkö Gazprom ja Jukos avaisi kukkaroaan Jokereille (mutta eivät tietenkään vastikkeetta).

Veikkaisin, että kevään tai alku kesän aikana Jokerit ilmoittaa, että Harkimo jää vähemmistöosakkaaksi Jokereihin, myytyään suurimman osan osakkeistaan venäläisille osakkaille. Tämän jälkeen julkaistaan merkittävä venäläinen yhteistyökumppani mallia Teboil.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Veikkaisin, että kevään tai alku kesän aikana Jokerit ilmoittaa, että Harkimo jää vähemmistöosakkaaksi Jokereihin, myytyään suurimman osan osakkeistaan venäläisille osakkaille. Tämän jälkeen julkaistaan merkittävä venäläinen yhteistyökumppani mallia Teboil.

Tämä olisi rahoituksen kannalta erinomainen uutinen, mutta suorastaan katastrofaalinen uutinen Jokerien pr:n ja markkinoinnin kannalta.

Tämän toteutuessa joukkue olisi aidosti venäläinen organisaatio, "miehittämässä" Jokeri-joukkuetta ja Ilmalan Areenaa.

Tämä skenario olisi erittäin kaukana siitä, millä tavoin Harkimo maalaili Jokerien tulevaisuutta KHL:n suomalaisjoukkueena, jo kesällä 2013.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Nyt meni kyllä ohi. Alusta asti on ollut itsestäänselvyys, että Jokerit tulee tarvitsemaan venäläistä rahaa. Kaikki KHL:n ulkomaalaisjoukkueet tarvitsevat sitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös